home Boeken Informatie database Bestelinfo Social Media

Laatst  bijgewerkt: 20-6-2022

literatuur   kunst & architectuur   geschiedenis   religie   cartografie   natuur

fotografie   land en volk   wetenschap   jeugd- & kinderboeken   diversen

Handbook to Holland

Handbook to Holland

With General and Railway Maps of Holland: Plans of Middelburg-Dordrecht-Delft-Rotterdam-The Hague-Leiden-Haarlem-Amsterdam-Utrecht-Nijmegen-Kampen-Leeuwarden-Arnhem-the Isle of Walcheren-the Isle of Marken-etc.

Gebonden 160 pagina's. In redelijke staat. Met 60 illustraties + 18 kaarten en plattegronden waarvan 7 uitvouwbare (2-uitvouwbare kaarten beschadigd)

Sixth revised and enlarged edition (rond 1920) Ward, Lock and Co Limited | DB 1137

€ 25,00

Bestel

Een reisgids is uiteraard bedoeld  om reizigers informatie te verschaffen over de plaats of plaatsen die zij van plan zijn te gaan bezoeken. Ook kunnen reisgidsen dienen als informatiebron voor inwoners van de desbetreffende locatie of, voor hen die niet de gelegenheid zijn of zin hebben er een bezoek aan te brengen.

De pionier op het gebied van reisgidsen was de Duitse uitgever Karl Baedeker (1801 tot 1859 ), en nog tot in de twinstigste eeuw ging een echte reiziger niet op reis zonder "een Baedeker"  mee te nemen.

Andere uitgaven volgden al snel, bekend zijn de rode gidsen (Red Guides) van de Britse uitgever Ward Lock and Co, de reisgidsen van Hachette en de gidsen van de autobandenfabrikant Michelin. In Nederland werd de schrijver F.C. Dominicus bekend om zijn reisgidsen.

De Ward Lock reisgidsen of Red Guides (1870-1970) waren toeristische gidsen voor de Britse eilanden en continentaal Europa. Het bedrijf riep ze uit tot 'de goedkoopste en meest betrouwbare , goed leesbare gidsen ' die er op het gebied van reizen waren.

trefwoord: reisgids - Nederland - Holland - cartografie - kaarten en plattegronden - maps and plans - atlas - Red Guides - toerisme - tourism - tourist


Clothings and Ornaments of China`s Miao

Clothings and Ornaments of China`s Miao People |

Kuang Shizhao - Editor | Gebonden met lichtbeschadigde omslag. 212 pagina's. Met vele foto's in kleur. The Nationality Press Bejing 1985 |DB 1122

€ 45.00

Bestel

Dit boek bestaat uit meer dan 200 pagina's met kleurenfoto's en illustraties van ceremoniële kleding en decoratieve accessoires van het Miao-volk - een van China's belangrijkste etnische groepen.

De Miao zijn één van de 55 etnische minderheden in China. In vroegere tijden werden ze door de Han-Chinezen ernstig onderdrukt waardoor ze op de vlucht sloegen en overal rondzwierven totdat ze zich uiteindelijk in het zuiden en zuidwesten van China settelden.

De Miao leven van landbouw - nijverheid en in toenemende mate van toerisme. De Miao zien/zagen er erg kleurrijk uit. Ze dragen/droegen prachtige kleding met veel sieraden en versiersels (vooral borduurwerk) De meeste leden van de Miao dragen tegenwoordig westerse kleding maar speciaal voor de toeristen steken ze zich in de prachtige - met de hand geborduurd- klederdracht van hun volk.

Dit boek is verschenen ter gelegenheid van een nationale tentoonstelling in China in 1984. De redactie stelt dat ze de Chinese Miao-kleding min of meer willekeurig hebben ingedeeld in de volgende vijf modellen:

  1. het westelijke Hunan-model
  2. het oostelijke Guizhou-model
  3. het mid-zuid Guizhou-model
  4. het Sichuan-Guizhou Yunnan-model
  5. het Hainan-eiland model.

Vervolgens hebben ze elk model onderverdeeld in verschillende regionale stijlen. Bij elk model worden de technieken en ontwerpveranderingen in de loop van de tijd besproken. Ook de haarstijlen en versieringen voor vrouwen - beide uniek voor elke regio - werden gedocumenteerd en gefotografeerd. De foto's tonen niet alleen de eigenlijke kledingstukken - met close-ups van  het handwerk - maar ook complete kostuums gemodelleerd door Miao-mensen zelf.

Ook zijn er verschillende foto's die het platteland - festivals en de mensen in hun eigen leefgemeenschap tonen - in het boek opgenomen.

Dit boek is een schat voor iedere liefhebber van etnische kostuums - handwerk - antropologie en mode.

Trefwoord: etnische kleding - klederdracht -culturele antropologie - China  - etnische juwelen - folklore - klederdracht - etnische groepen - inheemse volkeren - geschiedenis - clothing - clothes - traditional CostumeAtlas der geheele aarde |

J van Wijk Roelandszoon en J Jaeger Ten dienste van Nederlanders, naar de laatste ontdekkingen en vorderingen in de aardrijkskunde bewerkt - bevattende - in 34 kaarten - de Wereldkaart - de Werelddeelen - de Landen van Europa-  de Provinciën van het Koningrijk der Nederlanden en de Nederlandsche Overzeesche Bezittingen | DB 1517

€ 25.00

Bestel

Halflinnen 68 pagina's - Reprint /  fotografische herdruk / Facsimile van de oorspronkelijke door J. Oomkes in de 19e eeuw uitgegeven versie (1851). Robas 1993 |

trefwoord: cartografie - kaarten - atlassen - facsimile - aardrijkskunde - topografieNieuwe titels volgen.

Wilt u meer boeken over landen en volkeren zien?

Zoek dan in onze database die wekelijks wordt bijgewerkt.

Database

literatuur   kunst & architectuur   geschiedenis   religie   cartografie   natuur

fotografie   land en volk   wetenschap   jeugd- & kinderboeken   diversen