home Boeken Informatie database Bestelinfo Social Media

Laatst  bijgewerkt: 11.12.23

literatuur   kunst & architectuur   geschiedenis   religie   cartografie   natuur

fotografie   land en volk   wetenschap   jeugd- & kinderboeken   diversen

Handbook to Holland

Handbook to Holland

With General and Railway Maps of Holland: Plans of Middelburg-Dordrecht-Delft-Rotterdam-The Hague-Leiden-Haarlem-Amsterdam-Utrecht-Nijmegen-Kampen-Leeuwarden-Arnhem-the Isle of Walcheren-the Isle of Marken-etc.

Gebonden 160 pagina's. In redelijke staat. Met 60 illustraties + 18 kaarten en plattegronden waarvan 7 uitvouwbare (2-uitvouwbare kaarten beschadigd)

Sixth revised and enlarged edition (rond 1920) Ward, Lock and Co Limited | DB 1137

€ 25,00

Bestel

Een reisgids is uiteraard bedoeld  om reizigers informatie te verschaffen over de plaats of plaatsen die zij van plan zijn te gaan bezoeken. Ook kunnen reisgidsen dienen als informatiebron voor inwoners van de desbetreffende locatie of, voor hen die niet de gelegenheid zijn of zin hebben er een bezoek aan te brengen.

De pionier op het gebied van reisgidsen was de Duitse uitgever Karl Baedeker (1801 tot 1859 ), en nog tot in de twinstigste eeuw ging een echte reiziger niet op reis zonder "een Baedeker"  mee te nemen.

Andere uitgaven volgden al snel, bekend zijn de rode gidsen (Red Guides) van de Britse uitgever Ward Lock and Co, de reisgidsen van Hachette en de gidsen van de autobandenfabrikant Michelin. In Nederland werd de schrijver F.C. Dominicus bekend om zijn reisgidsen.

De Ward Lock reisgidsen of Red Guides (1870-1970) waren toeristische gidsen voor de Britse eilanden en continentaal Europa. Het bedrijf riep ze uit tot 'de goedkoopste en meest betrouwbare , goed leesbare gidsen ' die er op het gebied van reizen waren.

trefwoord: reisgids - Nederland - Holland - cartografie - kaarten en plattegronden - maps and plans - atlas - Red Guides - toerisme - tourism - touristAtlas der geheele aarde |

J van Wijk Roelandszoon en J Jaeger Ten dienste van Nederlanders, naar de laatste ontdekkingen en vorderingen in de aardrijkskunde bewerkt - bevattende - in 34 kaarten - de Wereldkaart - de Werelddeelen - de Landen van Europa-  de Provinciën van het Koningrijk der Nederlanden en de Nederlandsche Overzeesche Bezittingen | DB 1517

€ 25.00

Bestel

Halflinnen 68 pagina's - Reprint /  fotografische herdruk / Facsimile van de oorspronkelijke door J. Oomkes in de 19e eeuw uitgegeven versie (1851). Robas 1993 |

trefwoord: cartografie - kaarten - atlassen - facsimile - aardrijkskunde - topografie

Palästina in Bild und Wort nebst der Sinaihalbinsel und dem Land Gosen  - Palestina in woord en beeld samen met het Sinaï-schiereiland en het land Gosen |

Ebers Georg | Gebonden 2 banden Folio - Goud op snee - geïllustreerd 520 pag + 474 pag.  |  DB 1543

€ 185.00

Bestel

Deel 1-  520 pagina’s. met 2 lithografische kaarten van Palestina -  Jeruzalem + losse staalgravure. (Jerusalem vom oelberge aus) en 284 houtsnede in tekst. Deel 2 - 474 pagina’s met lithografische krt van Sinaï + staalgravure. (Thal von Nazareth) en 239 houtsnedes in de tekst.

Palestina is – in de oudste en breedste en niet-politieke zin – de landstreek in de Levant die tegenwoordig Israël en de Palestijnse Gebieden omvat maar ook delen van Jordanië - Syrië en Libanon. Tot 1948 werd met Palestina het gebied dat gelijk stond met de gelijknamige Romeinse provincie bedoeld. Of in Bijbelse zin het grondgebied van de Filistijnen (Palestina of Filistea (Hebreeuws) Er zijn verschillende benamingen voor Paestina.  Men gebruikt ook wel Kanaän - het Beloofde land of  Het Heilige Land.

Sinaï is een schiereiland in Egypte en het enige deel van het land dat in Azië ligt. Het ligt tussen de Middellandse Zee in het noorden en de Rode Zee in het zuiden en is een landbrug tussen Azië en Afrika. In het klassieke tijdperk stond de regio bekend als Arabia Petraea. Het schiereiland kreeg in de moderne tijd de naam Sinaï vanwege de veronderstelling dat een berg in het zuiden van het schiereiland Sinaï in Egypte -  de bijbelse berg Sinaï is. Deze berg in het Sinaïgebergte is de bekendste berg in het gebied. Het is de berg waar God volgens Exodus 20:1 de Tien geboden aan Mozes gaf.

Gosen - Goosjen of Gosjen is in de Hebreeuwse Bijbel de naam voor een gebied in het Oude Egypte (een vruchtbare landstreek in het noordoosten van Egypte)  waar de Israëlieten zich - als dank voor Jozefs inspanningen (hij was inmiddels de onderkoning van Egypte) konden vestigen om hun vee te laten grazen op de vruchtbare weidegronden. Gosen strekte zich uit over het gebied tussen het oosten van de Nijldelta en het tegenwoordige Suezkanaal.

trefwoord: geschiedenis  - Heilige Land - Israel - Bijbel - Bijbelse geschiedenis - land en volk - christendom -Beloofde land - Filistijnen  - Filistea - Kanaan
Nieuwe titels volgen.

Wilt u meer boeken over landen en volkeren zien?

Zoek dan in onze database die wekelijks wordt bijgewerkt.

Database

literatuur   kunst & architectuur   geschiedenis   religie   cartografie   natuur

fotografie   land en volk   wetenschap   jeugd- & kinderboeken   diversen