home Boeken Informatie database Bestelinfo Social Media

Laatst  bijgewerkt: 9.3.23

literatuur   kunst & architectuur   geschiedenis   religie   cartografie   natuur

fotografie  land en volk   wetenschap   jeugd- & kinderboeken   diversen

Handbook to Holland

With General and Railway Maps of Holland: Plans of Middelburg-Dordrecht-Delft-Rotterdam-The Hague-Leiden-Haarlem-Amsterdam-Utrecht-Nijmegen-Kampen-Leeuwarden-Arnhem-the Isle of Walcheren-the Isle of Marken-etc.

Gebonden 160 pagina's. In redelijke staat. Met 60 illustraties + 18 kaarten en plattegronden waarvan 7 uitvouwbare (2-uitvouwbare kaarten beschadigd)

Sixth revised and enlarged edition (rond 1920) Ward, Lock and Co Limited | DB 1137

€ 25,00

Bestel

Een reisgids is uiteraard bedoeld  om reizigers informatie te verschaffen over de plaats of plaatsen die zij van plan zijn te gaan bezoeken. Ook kunnen reisgidsen dienen als informatiebron voor inwoners van de desbetreffende locatie of, voor hen die niet de gelegenheid zijn of zin hebben er een bezoek aan te brengen.

De pionier op het gebied van reisgidsen was de Duitse uitgever Karl Baedeker (1801 tot 1859 ), en nog tot in de twinstigste eeuw ging een echte reiziger niet op reis zonder "een Baedeker"  mee te nemen.

Andere uitgaven volgden al snel, bekend zijn de rode gidsen (Red Guides) van de Britse uitgever Ward Lock and Co, de reisgidsen van Hachette en de gidsen van de autobandenfabrikant Michelin. In Nederland werd de schrijver F.C. Dominicus bekend om zijn reisgidsen.

De Ward Lock reisgidsen of Red Guides (1870-1970) waren toeristische gidsen voor de Britse eilanden en continentaal Europa. Het bedrijf riep ze uit tot 'de goedkoopste en meest betrouwbare , goed leesbare gidsen ' die er op het gebied van reizen waren.

trefwoord: reisgids - Nederland - Holland - cartografie - kaarten en plattegronden - maps and plans - atlas - Red Guides - toerisme - tourism - tourist


Atlas der geheele aarde

Atlas der geheele aarde

J van Wijk Roelandszoon en J Jaeger Ten dienste van Nederlanders, naar de laatste ontdekkingen en vorderingen in de aardrijkskunde bewerkt -  'bevattende - in 34 kaarten - de Wereldkaart - de Werelddeelen - de Landen van Europa-  de Provinciën van het Koningrijk der Nederlanden en de Nederlandsche Overzeesche Bezittingen | DB 1517

€ 25.00

Bestel


Halflinnen 68 pagina's - Reprint /  fotografische herdruk / Facsimile van de oorspronkelijke door J. Oomkes in de 19e eeuw uitgegeven versie (1851). Robas 1993 |

trefwoord: cartografie - kaarten - atlassen - facsimile - aardrijkskunde - topografie


Nieuwe titels volgen.

Wilt u meer cartografie  zien?

Zoek dan in onze database die wekelijks wordt bijgewerkt.

Database

literatuur   kunst & architectuur   geschiedenis   religie   cartografie   natuur

fotografie  land en volk   wetenschap   jeugd- & kinderboeken   diversen