Ramsjpagina 1 - Ezelsoor Breda
home Informatie Aanbiedingen Ramsj 2ehands Nieuwsbrief Inkoop Bestelinfo


In dit zoekvak kunt u alleen onze ramsj en uitgaven van Taschen / Librero zoeken

MOBIEL
Laatst bijgewerkt 7-8-2018

1   2   3   4

De elementen- Tom Jackson - € 14.95

De elementen - 100 mijlpalen

Tom Jackson

gebonden, 144 pagina's

240 x 280 mm

Van € 14,95 voor € 7.95


Bestel


In dit boek kijken we naar de geschiedenis van de scheikunde en in het bijzonder die van het periodiek systeem, een hulpmiddel dat de bouwstenen van het universum blootlegt. Bij dit verhaal zijn chemici, alchemisten, filosofen en andere wetenschappers betrokken. In dit boek komen honderd van de belangrijkste doorbraken omtrent de elementen aan de orde. Inclusief een uitvouwbare tijdlijn van maar liefst twaalf pagina’s die het verhaal in zijn historische context plaatst.ymbolen


Rodin special

Gebonden, 96 pagina's

€ 3,95

Bestel

Rodins werk onderscheidt zich door getrouwheid aan de natuur en het lichaam. Hij gaf zijn onderwerpen weer zoals hij ze aantrof en zag: oud en gerimpeld of jong en wellustig, en zocht de grenzen van de mogelijkheden van klei, was, gips, brons en marmer om alle unieke eigenschappen van de vormen en oppervlakken van die lichamen uit te beelden. De resultaten waren vaak zeer sensueel en verleidden de toeschouwer met gladde en zijdezachte contouren, en poses die niet per ongeluk de geslachtsdelen onthulden. De tedere en prikkelende De Kus is een van Rodins beroemdste beelden, evenals de peinzende De Denker (1880).


Onderweg

Elwin Hendrikse, Anna Kruyswijk

paperback, 144 pagina's

230 x 185 mm

Van € 9.95 voor € 3,95


Bestel

In dit boek nemen we de lezer mee op reis aan de hand van de foto’s van meer dan dertig fotografen, gemaakt in de periode 1860-2000. De bestemmingen zijn vaak nog weinig bekende gebieden als Antarctica, China, Mexico, Rusland en Suriname.

De foto’s zijn van onder anderen bekende Nederlandse fotografen zoals Cas Oorthuys, Ed van der Elsken, Eddy Posthuma de Boer en buitenlandse fotografen als Henri Cartier-Bresson en Robert Capa.
Palladio

M. Wundram en T. Pape

gebonden, 248 pagina's

248 x 308 mm

Van € 19,95 voor € 4,95

Bestel

uitverkocht

Geen enkele architect in de geschiedenis van de Westerse kunst heeft zo´n spontane en toch zo´n blijvende invloed gehad als Andrea Palladio. Het Palladisme brak door alle culturele stilistische barrières heen. Het verspreidde zich niet alleen door de Neolatijnse landen maar kreeg ook in Duitsland, Nederland, Scandinavië en de landen in Oost–Europa voet aan de grond en vormde de basis voor de Engelse architectuur van de 17e en 18e eeuw. Palladio leefde in een tijd die buitengewoon spannend was voor de historische ontwikkeling van de architectuur en zijn werk was een belangrijke factor in de evolutie van de Renaissance naar de Barok. Dit boek biedt een grondige introductie op de architectuur van Palladio en laat alle werken zien die onderzoekers aan hem hebben toegewezen.


Rothko special

Gebonden, 96 pagina's

€ 3,95

Bestel

Na een heel repertoire van figuratief werk kwam Mark Rothko met zijn inmiddels iconische doeken van krachtig gekleurde vlakken in rood, geel, oker, bruin, zwart en groen. Met zijn flakkerende, pulserende kleurenmassa’s benadrukte Rotho dat hij de menselijke figuur niet had weggelaten, maar er symbolen en vormen voor in de plaats had gezet. Deze intense gekleurde vormen droegen allemaal de tragedie van de menselijke conditie in zich. Tegelijkertijd gaf Rothko de kijker expliciet een rol in het expressieve potentieel van zijn werk. Hij meende dat ‘een afbeelding tot leven kwam en opbloeide in de ogen van de oplettende en ontvankelijke waarnemer’.

 Natuurkunde - Tom Jackson - € 14.95


1000 tips van 100 landschapsarchitecten

Daniela Santos Quartino

gebonden, 320 pagina's

235 x 235 mm

Van 19.95 voor € 9,95


Bestel

100 landschapsarchitecten uit de hele wereld delen hun talent en ervaring. Zij onthullen hun beste ideeën in dit boek met in totaal 1000 tips. Elke tip of idee is geïllustreerd met één of meerdere foto’s, schetsen of tekeningen. Het boek geeft een goed beeld van de diversiteit in stromingen, filosofieën, invalshoeken en esthetiek op dit vlak. Van Nordic-park tot mediterrane tuin, van hoofdstedelijk plein tot natuurreservaat, van boulevard aan zee tot inheemse enclave, al deze groene ruimtes onthullen hun geheimen voor iedereen die er meer over wil weten.


Miro special

Gebonden, 96 pagina's

€ 3,95

Bestel

Joan Miro (1893-1983) is een van de belangrijkste Spaanse schilders van de 20ste eeuwse Moderne kunst. Zijn eerste werken laten duidelijk de invloed van het Fauvisme en Kubisme zien. Het Catalaanse landschap geeft vorm aan de onderwerpen en behandeling van zijn eerste werken. In Parijs ontwikkelde hij onder invloed van surrealistsiche schrijvers en schilders zijn kenmerkende en unieke stijl, de biomorfische schilderkunst. Tijdens zijn reizen ontmoette Miro de intellectuele avant-garde van zijn tijd.

 Natuurkunde - Tom Jackson - € 14.95


Natuurkunde

Tom Jackson

gebonden, 144 pagina's

240 x 280 mm

Van € 14,95 voor € 7.95

Bestel

uitverkocht

Vele denkers hebben zich over natuurkundige kwesties gebogen en stap voor stap de waarheid steeds dichter benaderd. In dit boek kijken we naar de geschiedenis van de natuurkunde, het onderzoeksveld dat het fundament van de natuur bestudeert en alle andere wetenschappen betekenisvol maakt. Ons verhaal laat zien hoe grote natuurkundigen de waarheden over het universum hebben onthuld en beschrijft op heldere wijze de honderd belangrijkste doorbraken uit onze geschiedenis. Inclusief een uitvouwbare tijdlijn met de belangrijkste historische feiten.

Van Gogh special

Gebonden, 96 pagina's

€ 3,95


Bestel

Het verhaal van Vincent van Gogh is een van de meest ironische in de kunstgeschiedenis. Tijdens een ongelukkig en moeilijk leven kreeg hij bijna geen waardering voor zijn werk. Zijn wanhoop was zo groot dat hij zichzelf uiteindelijk doodde met een kogel in zijn borst. Nu wordt hij echter wijd en zijd beschouwd als een van de belangrijkste schilders aller tijden en zijn werken worden geveild voor recordprijzen van tientallen miljoenen dollars.


Boeddha's van de hemelse galerij -I.Baker-Ezelsoor Breda-€ 9.95


Boeddha's van de hemelse galerij

Ian A. Baker (voorwoord door Deepak Chopra)

gebonden, 64 pagina's

255 x 360 mm

Van € 9,95 voor € 4.95

Bestel

uitverkocht

Na Hemelse galerij en Godinnen van de hemelse galerij verschijnt nu Romio Shrestha’s nieuwste boek met schitterende mandala’s in Tibetaanse stijl die het leven van de Boeddha in sprekende details verbeelden. Ze bieden postmoderne interpretaties van een eeuwenoude Tibetaanse kunsttraditie waarin zeer precies gewerkt wordt met malachiet, lapis lazuli en goudsbloem, en in sommige gevallen met slechts drie haren van een kattenstaart. Deze exquise mandala’s nodigen uit tot meditatie op de boodschap van de Boeddha van liefde, realisatie en verbinding.

Kahlo special

Gebonden 96 pagina's

€ 3,95


Bestel

De fascinerende schilderijen van Frida Kahlo (1907–1954) waren in veel opzichten een uitdrukking van een traumatische ervaring. De kunstenaar zette de pijn van een bijna-fataal verkeersongeluk op achttienjarige leeftijd, aanhoudende gezondheidsproblemen, een turbulent huwelijk, miskramen en kinderloosheid om in revolutionaire kunstwerken.

Veel van haar werk verraadt ook de communistische idealen die Kahlo deelde met haar man Diego Rivera. Ze beschrijft haar schilderijen als ‘het meest eerlijke en echte dan ik kon doen om uit te drukken wat ik vanbinnen en vanbuiten voelde’.

Dit boek toont met een groot deel van Kahlo’s oeuvre haar betekenis als geboren kunstenaar, feministisch icoon en pionier van de Latijns-Amerikaanse cultuur.

 Mediteren met mandala's- Librero-  € 9.95


Mediteren met mandala's

David Fontana

gebonden, 160 pagina's

220 x 240 mm

Van € 9,95 voor € 4.95


Bestel

Een verzameling prachtige nieuwe mandala’s voor meditatie, allemaal met symbolen die zodanig ontworpen zijn dat ze toegankelijk zijn voor iedereen die mediteert. Ga op zelfontdekkingsreis aan de hand van 52 voortreffelijke nieuwe mandala’s: één voor elke week van het jaar. U wordt zelfbewuster en ontdekt uw innerlijke rust. Dit boek is een ideaal visueel hulpmiddel voor iedereen die geïnteresseerd is in meditatie; ook voor mensen die voor het eerst mediteren.

Modigliani special

Gebonden, 96 pagina's

€ 3,95

Bestel

Voor zijn tijdgenoten was Amedeo Modigliani de belichaming van de Parijse bohemien, en het doelwit van de roddelpers, en het model waarop menig toneelstuk, boek en film werd gebaseerd._Als kunstenaar maakte Modigliani vooral naam met zijn schilderijen van vrouwen, met amandelvormige ogen en lange nekken en lichamen. Zijn stijl had wortels die in de klassieke oudheid en in Afrika lagen. Zijn portretten van intellectuele grootheden uit die tijd, vrienden als Pablo Picasso, Jean Cocteau en Diego Rivera waren echter ook ongevenaard.


Het supergezonde sap- en smoothiedieet


Christine Baily


paperback, 160 pagina's


216 x 182 mm


Van € 7.95 voor € 4,95


Bestel


Wilt u afvallen, een betere gezondheid en zich vitaal en vol energie voelen? Dit boek bevat een geweldige verzameling gezonde dranken vol met de nieuwste superfoods om uw lichaam te voeden en te revitaliseren terwijl u die extra kilo’s kwijtraakt.


Groene sappen en smoothies zijn enorm gezond, want ze zitten vol vitamines, mineralen en fytonutriënten. Ze bevatten veel minder suiker en kunnen uw energieniveau beter in balans houden dan vruchtensappen. En door er extra’s aan toe te voegen, zoals zeegroenten, zaden en pitten, bijenpollen, bessen, kruiden en tincturen, maakt u ze nog gezonder voor lichaam en geest.


Volg de gestructureerde dieetprogramma’s om uw gewichtsverlies op gang te brengen. Of gebruik het handige overzicht achter in het boek om uit de meer dan 100 eenvoudige en heerlijke recepten die drank te vinden die precies past bij uw behoefte: afvallen, uw energie optimaliseren, uw immuunsysteem ondersteunen of er geweldig uitzien – of een combinatie hiervan.


Botero special

Gebonden, 96 pagina's

€ 3,95

Bestel

Fernando Botero (Colombia 1932) wordt gezien als een belangrijke hedendaagse Latijns-Amerikaanse kunstenaar. Vooral de laatste jaren wist hij wereldwijd roem te vergaren met zijn figuratieve, aan het naieve grenzende, schilderijen en beelden. Kenmerkend is zijn weergave van mensfiguren als reusachtige opgeblazen en uitdrukkingsloze poppen. In deze ruim geïllustreerde (kleur) monografie is nauwgezet en helder Botero's levensverhaal opgetekend. Daarin komt de ontwikkeling van zijn typische stijlmix van Zuid-Amerikaans kolonialisme en Europese renaissance-invloeden goed uit de verf. De nadruk ligt in dit boekje vooral op Botero's schilderkunst, zijn beelden komen slechts terloops aan de orde. Het boek besluit met een geïllustreerde biografie in jaartallen en een beknopte bibliografie.

De elementen- Tom Jackson - € 14.95

Wiskunde - 100 mijlpalen

Tom Jackson

gebonden, 144 pagina's

240 x 280 mm

Van € 14,95 voor € 7.95

Bestel

uitverkocht

In dit boek komen honderd van de belangrijkste vraagstukken op het gebied van de wiskunde aan de orde. Elke tekst gaat over een wiskundig raadsel waarvan de oplossing onze kijk op de wereld blijvend heeft veranderd. We volgen het werk van de grootste wiskundigen uit de geschiedenis, van de oudheid tot de moderne tijd. Inclusief een uitvouwbare tijdlijn van maar liefst twaalf pagina’s die het verhaal in zijn historische context plaatst.
Lucian Freud special

Gebonden, 96 pagina's

€ 3,95


Bestel

De Britse kunstenaar Lucian Freud wordt wijd en zijd beschouwd als de belangrijkste figuratieve schilder van vandaag. Een meester in portretschilderen en specialist in naaktfiguren. Freud schildert in dikke lagen om zo diepte en intensiteit te creëren en gebruikt veel kleuren. Zijn portretten zijn zeer realistisch, eerlijk en niet verontschuldigend. Freud zei: ik schilder mensen, niet om waar ze op lijken, maar puur objectief, hoe ze nu eenmaal zijn.

omhoog

1   2   3   4     

Op = Op