home Informatie Aanbiedingen -Ramsj- 2ehands Nieuwsbrief Inkoop Bestelinfo


In dit zoekvak kunt u ons aanbod Taschen -  Librero en onze ramsj, op sleutelwoord doorzoeken

MOBIEL
Laatst bijgewerkt 2-7-2020

1   2   3   4   5   6

Peter Lindbergh Untold Stories Taschen 9783836579919

Peter Lindbergh Untold Stories

Peter Lindbergh, Felix Krämer, Wim Wenders

INT

978-3-8365-7991-9

Gebonden, 320 pagina's

270 x 360 mm

€ 60,00

Bestel

De allereerste tentoonstelling, samengesteld door Peter Lindbergh zelf, kort voor zijn vroegtijdige dood, Untold Stories in het Düsseldorf Kunstpalast diende als een leeg canvas voor de ongebreidelde visie en creativiteit van de fotograaf. Door de totale artistieke vrijheid, stelde Lindbergh een collectie samen die een onverwacht licht werpt op zijn kolossale oeuvre.

Dit boek, de officiële metgezel van de historische tentoonstelling, biedt een uitgebreide kijk uit de eerste hand op de zeer persoonlijke collectie.

De beelden van Lindbergh staan wereldwijd bekend en hebben een onuitwisbare stempel gedrukt op de hedendaagse cultuur en fotogeschiedenis.

Hier experimenteert de fotograaf met zijn eigen oeuvre en vertelt nieuwe verhalen terwijl hij trouw blijft aan zijn lexicon.

In zowel symbolische als nooit eerder vertoonde beelden presenteert hij intieme momenten die worden gedeeld met persoonlijkheden die al jaren dicht bij hem stonden, waaronder Nicole Kidman, Uma Thurman, Robin Wright, Jessica Chastain, Jeanne Moreau, Naomi Campbell , Charlotte Rampling en nog veel meer.

Dit XL-boek bevat meer dan 150 foto's, waarvan vele niet-gepubliceerd of maar een korte periode, vaak in opdracht van maandelijkse modebladen zoals Vogue, Harper's Bazaar, Interview, Rolling Stone, W Magazine of The Wall Street Journal.

Een uitgebreid gesprek tussen Lindbergh en Kunstpalast-regisseur Felix Krämer, evenals een eerbetoon van goede vriend Wim Wenders, bieden nieuwe inzichten in het maken van de collectie.

Het resultaat is een intieme persoonlijke verklaring van Lindbergh over zijn werk.


Jamie Hewlett 978-3-8365-8263-6 Taschen 40 jaar

Jamie Hewlett

Julius Wiedemann

INT

978-3-8365-8263-6

gebonden, 512 pagina's

156 x 217 mm

€ 20.00

Nog niet leverbaar, verschijnt medio juni

Bestel

Van Tank Girl tot popfenomeen Gorillaz, Jamie Hewlett is een van de meest energieke figuren van de popcultuur van de laatste 20 jaar.

Deze speciale editie ter ere van het 40-jarig jubileum van TASCHEN geeft een update van Hewlett's eerste grote monografie met ongeveer 30 gloednieuwe stukken.

Het boek illustreert zijn spannende creatieve reis met meer dan 400 kunstwerken uit het Tank Girl-tijdperk door Gorillaz, tot op de dag van vandaag. Door middel van verhalen, personages, strips en schetsen volgen we Hewlett's uitzonderlijke creatieve prestaties.

Een eerbetoon aan een bijzonder veelzijdig kunstenaar die weigert op zijn lauweren te rusten of in een artistiek hokje geplaatst te worden.

Speciale Taschen 40 jaar aanbieding

klassieke anatomie tarot 9789463594011 Librero

Klassieke anatomie tarot

Clair Goodchild

978-94-6359-401-1

Doos met kaarten en boekje 80 pagina's

160 x 210 x 38 mm

€ 14,95

Bestel

Verlevendig het leggen van de kaarten met dit exclusieve tarotdeck met klassieke anatomische illustraties en verfijnde botanische tekeningen.

In de begeleidende gids staan verhelderende interpretaties van elke kaart en vele manieren om het deck te gebruiken voor zelfontdekking en persoonlijke groei.

Deze creatieve interpretatie van de tarot is een onmisbaar en toegankelijk instrument voor de moderne tarotlezer.

Overzichtelijke gids van 80 bladzijden 78 geïllustreerde tarotkaarten!

Auteur Claire Goodchild is een meermaals bekroonde kunstenaar gespecialiseerd in de tarot en astrologie en oprichter van haar bedrijf Black and the Moon.

techniek zien en begrijpen Librero 978-94-6359-427-1

Techniek - Zien & begrijpen

Joel Levy

978-94-6359-427-1

Paperback

176 pagina's

185 x 238 mm

€ 9.95

Bestel

Techniek - zien en begrijpen brengt alle belangrijke technische theorieën en ontdekkingen samen in één overzichtelijk boek.

Elke bladzijde bevat een soort ‘spiekbriefje’ met de belangrijkste feiten in hapklare brokken, zodat je in één ogenblik een expert kunt worden.

Van Archimedes tot Elon Musk, van pompen en katrollen tot de stoommachine en van kanaalboten tot de ruimteraket. Elke figuur, theorie of term wordt verklaard met korte teksten en afbeeldingen.

Deze verzameling geïllustreerde lessen is perfect voor wie weinig tijd heeft, maar snakt naar kennis en maakt techniek interessant en toegankelijk.

Alles wat je moet weten, staat hierin.

klassieke anatomie tarot 9789463594011 Librero

Kleurenmengtechnieken

Ian Sidaway

978-90-8998-741-9

Paper, 144 pagina's

222 x 222 mm

€ 9,95

Bestel

Ziet u op tegen de tijd en moeite die het kost om kleuren te mengen tot de gewenste tinten? Zakt de moed u in de schoenen als u moet kiezen uit al die kleuren in de schappen? Dan hebt u nu het boek gevonden dat u uit de problemen helpt. Kleurenmengtechnieken wijst u de weg in het doolhof van kleuren door te tonen welke resultaten u kunt bereiken, of u nu met verf, pastel, potlood of inkt werkt.

• Met een lijst van ruim 10.000 kleurmengsels in alle media

• Met een uitvoerige uitleg van de voornaamste eigenschappen van kleur, zoals warmte, intensiteit, dichtheid en toon

• Met praktische adviezen voor de samenstelling van een kleurenpalet

• Hét naslagwerk voor alle kunstenaars die met olieverf, acrylverf, waterverf, gouache, zachte pastels, kleurpotlood of inkt werken

Ian Sidaway heeft bijdragen geleverd aan een groot aantal boeken en tijdschriften die teken- en schildertechnieken behandelen.

Er zijn regelmatig exposities van zijn werk, zowel in Groot-Brittanië en Europa als in de Verenigde Staten en Australië. De laatste tijd maakt hij vooral grote collages van water- en acrylverf met gescheurd en uitgeknipt papier.

50 planten - Die de geschiedenis hebben veranderd Librero 9789089982360

50 planten - Die de geschiedenis hebben veranderd

Bill Laws

978-90-8998-236-0

Gebonden, 224 pagina's

175 x 234 mm

€ 9.95

Bestel

Planten zijn overal. Ze zijn zo gewoon dat we eigenlijk nooit stilstaan bij de enorme invloed die ze op ons dagelijks leven hebben. Bij een speciale gelegenheid geven we bloemen en we besteden vele uren aan de verzorging van de tuin. Ongemerkt passen we planten echter in veel meer aspecten van ons leven toe: we gebruiken ze als verf en bouwmateriaal en verwerken ze tot cosmetica en medicijnen. Ook als we vlees eten, zijn we volledig op planten aangewezen om in leven te blijven: de dieren die we eten, zijn gevoed met planten.

50 planten die de geschiedenis veranderd hebben is een prachtig uitgevoerd boek over de planten die de grootste invloed hebben gehad op de menselijke beschaving. Planten als rijst en tarwe, die hele bevolkingen voeden, komen aan bod, maar ook kruiden en specerijen die in hoog aanzien staan om hun medicinale eigenschappen. Elke beschrijving vormt een fascinerend overzicht van feiten uit de economische, politieke en industriële geschiedenis en biedt op die manier een bijzondere kijk op de invloedrijkste planten die de mens kent.

mensen - cartoons tekenen 9789463594509 Librero

Mensen - Cartoons tekenen

Bruce Blitz

Paperback, 128 pagina's

978-94-6359-450-9

215 x 280 mm

€ 7,95

Bestel

Of je nu wel of niet op vakantie kunt, met dit boek zul je je zeker niet vervelen.

  • een geweldig cartoonboek voor alle cartoontekenaars, van jong tot oud.
  • met duizenden geinige gezichten en cartoons
  • met tips om het cartoontekenen snel in de vingers te krijgen
  • met leuke tekenspelletjes om spelenderwijs je talent te onwikkelen: droedels, puzzels om zelf te maken, tekeningen met puntjes om te verbinden, zoek-de-verschillen, vouw een gezicht, lichtstrips, puzzels, raadsels en nog veel meer

Ook verkrijgbaar gezichten - cartoons tekenen


Gezellige interieurs


gebonden, 336 pagina's


250 x 290 mm


€ 19,99


Bestel


Gezellige interieurs zijn nieuw noch onberispelijk. Het zijn interieurs waarin ruwe materialen worden gecombineerd met zacht raffinement. Ze worden soms ingericht met ogenschijnlijk willekeurig gekozen accessoires, maar het geheel doet nooit rommelig of vol aan.


Door die accessoires wordt de inrichting comfortabel en knus en worden de kamers gezellige ruimtes. Voor sommige mensen is hun thuis het summum van knusheid. Thuis is waar je je aan het eind van een lange dag kunt ontspannen en opladen, met om je heen de spullen die van een huis jouw thuis maken en waarbij jij je prettig voelt.


Mocht je denken dat wit de enige kleur is voor een eigentijds interieur, blader dan rustig door dit boek: bekijk de inspirerende foto’s en projecten, en ontdek dat er talloze andere mogelijkheden zijn.


Architecten, designers en huiseigenaren laten zien wat zij verstaan onder een gezellig interieur. Wit overheerst dan misschien en ‘neutraal’ speelt een grote rol, maar ook met intensere kleuren kun je een rustgevend en knus interieur creëren.


Mensen en beweging schetsen 9789463593519 Librero

Mensen en beweging schetsen

Gabriel Campanario

978-94-6359-351-9

Paperback, 112 pagina's

130 x 208 mm

€ 7,95

Bestel

Beweging is soms lastig te vangen op papier.

Moet je veel of juist weinig details gebruiken? Mensen en beweging schetsen vormt een betrouwbare gids.

Dit boek biedt een rijkdom aan lessen, tips en technieken om op locatie te schetsen voor iedereen die een potlood wil gebruiken om alle beweging rondom hem vast te leggen.

Teken wat je ziet en word ook een urban sketcher!

History of Graphic Design Vol. 2, 1960-Today

Jens Muller

gebonden, 480 pagina's

372 x 246 mm

€ 59.99

Bestel


We zien grafisch ontwerp altijd om ons heen, elke minuut van de dag. Van minimalistische verpakkingen tot kleurrijke advertenties, slimme grafische omgevingen tot strakke interfaces: grafisch ontwerp gaat net zo goed over het overbrengen van informatie als over het weerspiegelen van de culturele ambities en waarden van de samenleving.

Dit tweede deel rondt de meest uitgebreide verkenning af van grafisch ontwerp tot nu toe, van de jaren 1960 tot vandaag. Ongeveer 3500 toonaangevende ontwerpen van over de hele wereld begeleiden ons door de visuele hedendaagse geschiedenis, van de oprichting van de internationale stijl tot de opkomst van het baanbrekende digitale tijdperk.

Ongeveer 80 belangrijke stukken gaan onder de microscoop in gedetailleerde analyses, naast 118 biografieën van de belangrijkste ontwerpers van de tijd, waaronder Massimo Vignelli (New York subway wayfinding-systeem), Otl Aicher (Lufthansa-identiteit), Paula Scher (merkidentiteit Citibank), Neville Brody ( The Face magazine), Kashiwa Sato (merkidentiteit van Uniqlo) en Stefan Sagmeister (handschriftposters).

Met zijn uitgebreide kennis van het vakgebied, stelt auteur Jens Muller de opvallende ontwerpen voor elk jaar samen met een reeks opeenvolgende ontwerpmijlpalen.

Elk decennium is chronologisch georganiseerd en wordt voorafgegaan door een beknopt overzicht en een visuele tijdlijn, die een levendige weergave biedt van de verscheidenheid aan grafische productie in elk decennium, evenals het globale landschap dat het tegelijkertijd beschreef en definieerde.

Grafisch werk vertegenwoordigt een langverwachte reflectie op de ontwikkeling van een creatief veld dat zichzelf voortdurend verandert en uitdaagt. Deze uitgave helpt ons de enorme invloed van grafisch ontwerp op ons dagelijks leven te traceren.

Symbolengids - 9789089983060 - Librero

De symbolengids

Clare Gibson

978-90-8998-306-0

Paperback, 256 pagina's

€ 9,95

Bestel

De symbolengids vormt een praktisch naslagwerk voor wie inzicht wil krijgen in de rijke symboliek die over heel de wereld in de beeldende kunst wordt gebruikt, vanaf de oudheid tot het heden. De herkomst, stijl en betekenis van de belangrijkste symbolen uit verschillende culturen komen uitgebreid ter sprake.

Dit geïllustreerde overzicht geeft inzicht in de betekenis van religieuze figuren, identiteitssymbolen en symboolsystemen, en besteedt ook aandacht aan de verschillen en overeenkomsten tussen de diverse culturen.

Wie zich ooit heeft verwonderd over de betekenis van een Egyptische ankh, een hindoeïstische mandala of een magisch pentagram, heeft met dit boek een bijzonder handig naslagwerkje in handen.

De informatieve tekst verklaart de taal der symbolen en zet de lezer op het spoor van de verborgen aanwijzingen en boodschappen die in de beeldende kunst te ontdekken vallen.

Deze handzame gids is overzichtelijk, toegankelijk en bevat verhelderende teksten met meer dan vijfhonderd afbeeldingen.

Rem Koolhaas -  Elements of Architecture

De bucketlist

Kath Stathers

gebonden, 496 pagina's

227 x 170 mm

€ 19,99

Bestel

In dit boek worden duizend verschillende ideeën voor jouw bucketlist gepresenteerd.

We beginnen op de noordpool en zakken steeds een breedtegraad af tot we bij de zuidpool zijn. Er zitten ideeën tussen die absoluut draaien om de bestemming, zoals het beklimmen van de Sigiriya in Sri Lanka, maar ook ideeën die als inspiratie kunnen dienen voor een activiteit op je eigen lijst, zoals een kijkje nemen in Memory Lane in Syracuse (VS) – al dan niet in persoon – om daarna je memoires te gaan schrijven.

Blader voor je je eigen lijst samenstelt door dit boek om inspiratie op te doen en kijk wat je het meest aanspreekt.

Er zijn geen regels voor het aantal punten op een bucketlist en je mag er op elk moment iets aan toevoegen.

Een bucketlist is een persoonlijke opsomming van de dingen die jij wilt doen en zien in je leven. Dus begin te dromen, maak plannen en ga ervoor!

Anatomie van pilaes Librero 9789089987006

Anatomie van pilates

Dr. Abigail Ellsworth

paperback, 160 pagina's

280 x 222 mm

€ 9,95

Bestel


Het begrijpen van uw lichaam - en het bewust aanspannen van uw spieren - vormt de sleutel tot het volledig benutten van uw mogelijkheden.

Anatomie van pilates geeft u een stevige basis om op voort te bouwen en uw pilatesprogramma steeds verder uit te breiden. Alle oefeningen zijn voorzien van foto's en gedetailleerde illustraties. Bovendien staan bij elke oefening tips voor een bewuste ademhaling en een geconcentreerde, nauwkeurige uitvoering. Zo haalt u het maximale uit elke work-out!

Het boek is zo opgzet dat u met alle niveaus van pilates kennismaakt. De foto’s en anatomische illustraties begeleiden u hierbij en geven uitleg over de werking van de spieren. De stap-voor-stapinstructies en trainingsprogramma’s voor elk niveau –beginner, gemiddeld en gevorderd- helpen u bij het ontwikkelen van een sterk en fit lichaam.

 Kunst begint met een lijn - Librero -  € 9.95 - 9789463593069

Kunst begint met een lijn

Eric McManness

978-94-6359-306-9

Paperback, 128 pagina's

222 x 296 mm

€ 9,95

Bestel


Bij een goede lijntekening is eenvoud de essentie, met een enkele lijn kun je al de kern van je onderwerp raken. Kunst begint met een lijn laat tekenaars van alle niveaus zien hoe ze bijna alles kunnen tekenen, beginnend met eenvoudige lijnen en basisvormen.

Het boek begint met een inleiding over tekengerei en materiaal plus een aantal oefeningen om erin te komen. Je leert hoe je verschillende leuke en unieke onderwerpen kunt tekenen, van randen, banners, planten en bloemen tot dieren, gebouwen, stadsgezichten en alles ertussenin.

De eenvoudige, stapsgewijze lessen, de oefeningen en professionele tips maken het leerproces leuk en gemakkelijk. Tips en ideeën voor kleurgebruik met behulp van markers, inkt, kleurpotloden en digitale hulpmiddelen nodigen uit tot nog meer creativiteit.

Kunst begint met een lijn is een toegankelijke handleiding, bedoeld als leermiddel en inspiratiebron, waarin je alles vindt wat je nodig hebt om te leren lijntekenen, of je nu gewoon wat voor je plezier tekent of omdat je een meesterwerk wilt creëren!

100 Interiors Around the World

INT

978-3-8365-5726-9

gebonden, 720 pagina's

140 x 195 mm

€ 14,99

Bestel

In deze editie (Blibliotheca Universalis) zijn bijzondere en inspirerende interieurs uit de hele wereld bij elkaar gebracht.

Een fotoselectie van 100 bijzonder ingerichte huizen in o.a. Argentinië, China, Cuba, Frankrijk, Griekenland, Indonesië, Italië, Japan, Marokko, Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Spanje en Turkije.

Alle stijlen zijn vertegenwoordigd, van minimalisme tot stedelijk eclecticisme. Wat deze optrekjes bindt is de authenticiteit, de liefde voor het detail en de uitbundige individuele expressie die nooit uit de mode zal raken.


Illusteren met waterverf

gouache • aquarel • inkt • mixed media

Helen Birch

flexi, 224 pagina's

180 x 135 mm

€ 7,95

Bestel

Dit laagdrempelige boek laat werken van hedendaagse kunstenaars zien die in verschillende stijlen en op diverse manieren werken, zodat je inzicht krijgt in de technieken, materialen en media die hun illustraties zo speciaal maken. Illustreren met waterverf laat zien hoe eenvoudig het is om te schilderen met verf of inkt op waterbasis en kan zowel beginnende als ervaren kunstenaars inspireren om te gaan experimenteren.

Bucketlist voor natuurliefhebbers - Librero 978-94-6359-304-5


De bucketlist voor natuurliefhebbers

Kath Stathers

978-94-6359-304-5

Gebonden, 416 pagina's

176 x 234 mm

€ 19,95

BestelDe natuur is geweldig en dus is het geen verrassing dat veel reizen zijn gebaseerd op het spotten van zo veel mogelijk soorten in hun natuurlijke habitat.

Met dit gegeven als inspiratie hebben we voor dit boek duizend fantastische, indrukwekkende dieren en planten over de hele wereld gekozen. Wanneer je zo'n avontuur wilt beleven, besef dan dat de natuur geen garanties geeft. Tegenover elke herinnering aan de toekans in de Jungle van Guatemala en de olifanten bij Tanzaniaanse waterplaatsen staat voor mij een herinnering aan een vruchtelijke kanotocht over een troebel Hondurees meer in de hoop dat er een zeekoe te spotten of een fantastische tocht door de heuvels van India waar we heel veel gras tegenkwamen maar geen enkele tijger. En toch ben ik ook dankbaar voor die vruchteloze zoektochten.

Soorten sterven uit in een ongekend tempo en het vreselijke is dat we daar zelf verantwoordelijk voor zijn. Heel veel soorten worden met uitsterven bedreigd - of dat nu komt door het verdwijnen van hun habitat, door klimaatverandering of door vervuiling. Ik ben in de gelegenheid geweest op zoek te gaan naar enkele van die dieren; toekomstige generaties zullen deze soorten misschien alleen nog kunnen bewonderen op foto's, in films en in musea.

Het beste wat we nu kunnen doen om deze trend te vertragen of om te keren, is habitat’s en biodiversiteit op elk niveau te beschermen.

We zullen minder van onze planeet moeten eisen en dus consumptie en uitstoot terugdringen, zuiniger zijn op onze directe natuurlijke omgeving en ons eventueel aansluiten bij organisaties die een bepaalde soort of een bepaald gebied beschermen. Als we allemaal doen wat binnen onze mogelijkheden ligt, slagen we er misschien in een paar soorten te behouden. Tot die tijd: geniet van wat er nu is!

Professionele sieradentechnieken Librero 9789463592963


Professionele sieradentechnieken

Anastasia Young

Gebonden, 320 pagina's

978-90-8998-179-0

220 x 262 mm

Bestel

Dit allesomvattende handboek voor edelsmeden bevat een schat aan technieken en technische informatie. Het is een onmisbaar naslagwerk voor zowel degenen die het vak nog moeten leren als voor beroepsedelsmeden.

Het boek begint met een uitvoerig overzicht van alle gereedschappen die een edelsmid nodig heeft, van eenvoudig handgereedschap tot geavanceerde machines. Ook vindt u hier aanwijzingen voor wat u dient aan te schaffen als u net begint. Hierna volgt een uiteenzetting van materialen voor sieraden, van edelmetalen en sierstenen tot slimme kunststoffen, vintagetextiel en allerhande voorwerpen.

Alle technieken worden tot in detail besproken en toegelicht aan de hand van foto´s. Voorbeelden van spraakmakende sieraden, gemaakt door ontwerpers van over de hele wereld, illustreren de mogelijkheden van de besproken onderwerpen en technieken.

Het geheime leven van getallen  - Librero - ISBN 9789463592963

Het geheime leven van getallen - eigenaardigheden van de wiskunde

Joaquin Navarro

978-94-6359-296-3

Gebonden, 156 pagina's, 175 X 235 mm

€ 9.95

Bestel


De begaafde wiskundige in zijn ivoren toren door wiens legendarische verstrooidheid de kleine dingen uit het dagelijks leven veranderen in de chaos van een klucht is een hardnekkig maar populair cliché.

Van Henri Poincaré, die consciëntieus elk brood woog dat zijn bakker hem leverde, tot David Hilbert, die het presteerde een begrafenistoespraak over te laten gaan in een conference over de Riemann-hypothese, er zijn talloze fantastische verhalen die het cliché voeden.

Het non-conformisme van de wiskundige komt echter vaak niet zozeer voort uit onbekwaamheid, maar eerder uit een discrete neiging tot grappen.

Neem bijvoorbeeld Paul Erdös, die zijn eigen taal bedacht en een kind met 'epsilon' aanduidde en God met de 'opperfascist Of Albert Wilansky, die een categorie bijzonder harmonieuze getallen uitvond door van het simpele telefoonnummer van zijn zwager uit te gaan. Dergelijke buitenissigheden zijn enerzijds vermakelijk om te lezen, anderzijds boeiend door de onmiskenbare onderliggende genialiteit van de wiskundige.

Geschiedenis van de rockmuziek  Librero 978-90-8998-325-1

Geschiedenis van de rockmuziek

David Roberts (voorwoord door Alice Cooper)

gebonden, 576 pagina's

175 x 250 mm

€ 19,95

Bestel


Heb je je ooit afgevraagd hoe je favoriete band is ontstaan, wil je graag een helder overzicht van alle sounds en stijlen van je favoriete artiest of wil je weten welke muzikanten allemaal hebben meegespeeld op een bepaald album? In dit bijzondere en fascinerende boek lees je alles over de bezettingswisselingen, de platenlabels, de belevenissen, de looks en de sounds van 250 van de bekendste en belangrijkste rockbands van de afgelopen vijftig jaar.

De uitvoerige artikelen in dit boek zijn alfabetisch gerangschikt op artiesten- of bandnaam en bevatten informatie over alle groepsleden, ongeacht hun rol in de band, ongeacht hoe kort of hoe lang ze meespeelden, en ongeacht of ze beroemd zijn of niet. De teksten worden aangevuld met foto’s van belangrijke bandleden, van vroeger en nu, en zowel de oprichters als de huidige bandleden zijn in de tekst gemarkeerd, zodat je ze makkelijk kunt herkennen.

Mooi vormgegeven, in kleur gecodeerde overzichten tonen alle aspecten van de geschiedenis van iedere artiest en elke band. Zo kun je meteen zien welke muzikanten wanneer meespeelden en op welke instrumenten, bij welke platenlabels de band zat, wanneer de albums uitkwamen en wie daarop meespeelden. Bovendien zie je de verkoopcijfers van de succesvolste albums van topbands.

Van meer dan vijftig van de belangrijkste bands is de beschrijving aangevuld met een dubbele fotopagina, die een schitterend overzicht geeft van de veranderingen in hun uiterlijk, gekoppeld aan hun beste albums en historische hoogtepunten.

Achter in het boek staat een uitgebreid artiestenregister. Hierin staan alle beschreven muzikanten vermeld, zodat je de rockcarrière van de afzonderlijke bandleden kunt volgen van de ene band naar de andere, en weer terug.

Boeiend, uitgebreid en boordevol informatie: Geschiedenis van de rockmuziek is hét naslagwerk voor iedereen die van rock houdt.

Bruce Talamon. Soul. R&B. Funk. | Taschen | 9783836572408


Bruce Talamon. Soul. R&B. Funk.

Photographs 1972-1982

INT

9783836572408

gebonden, 376 pagina's

246 x 344 mm

€ 49,99

Bestel

Ontmoet legendes als Marvin Gaye, Earth, Wind & Fire, Stevie Wonder, Donna Summer, The Jackson Five, Diana Ross, James Brown en Chaka Khan in deze collectie met grotendeels ongepubliceerde foto's uit de gouden eeuw van soul, r&b en funk. Deze collectie is afkomstig uit Taschen's superfly Collector's Edition en bevat alle glamour en groove van fotograaf Bruce Talamon.

Ook verkrijgbaar als Art Edition met een portfolio van vier prints, in een oplage van 500

Talamon zag het allemaal tijdens de gouden eeuw van Soul, R & B en funk. Gedurende de jaren 70 en vroege jaren 80 van de vorige eeuw, bevond deze jonge Afro-Amerikaanse fotograaf uit Los Angeles zich backstage en had hij toegang het hart van de muziekscene.

Hij had zijn eerste grote doorbraak in de vroege jaren zeventig en belandde als staffotograaf bij SOUL Newspaper in LA, net toen soul, R & B en funk algemeen geaccepteerd werden. Hij legde de repetities, soundchecks en opnamesessies  vast, maar ook de stille reflecterende momenten en het leven onderweg, en natuurlijk de spontane foto shoots en gedenkwaardige optredens.

Deze foto's geven een tijdperk weer dat beroemd is om zijn glamour, fantastische mode en uiterste toewijding aan de 'groove'.

Met inbegrip van bijna 300 foto's van 1972 tot 1982, worden de uitgebreide Talamon-archieven voor het eerst volledig gedetailleerd gepresenteerd.

Of je nu een diehard soul fan bent of een nieuwkomer die geïnteresseerd is in de esthetische magie van de jaren 70/80, de collectie straalt het aanstekelijke enthousiasme van die tijd uit.

Van Eyck - Taschen - 978-3-8365-4505-1

Van Eyck

Till-Holger Borchert

Engelstalig

978-3-8365-4505-1

Gebonden, 96 pagina's

210 x 260 mm

€ 9,99

Bestel

Vaak geïmiteerd maar nooit geëvenaard, liet Jan van Eyck (ca. 1390-1441) een onuitwisbare indruk achter op de renaissancekunst en maakte de weg vrij voor toekomstige realistische schilders. Met zijn ongekende precisie en meesterlijk kleurgebruik is Het Arnolfini-portret, dat de bruiloft van een jong stel uitbeeldt, het bewijs van het meesterschap van de Vlaamse schilder.

Van Eyck schilderde zowel seculiere als religieuze onderwerpen, met de nadruk op een naturalisme en realisme dat naadloos tussen het dagelijkse leven van de 15e eeuw en poëtische, hemelse omgevingen bewoog.

Bekijk het indrukwekkende oeuvre van de kunstenaar in dit overzicht van zijn werk, inclusief altaarstukken, religieuze figuren met één paneel en portretten in opdracht.

Met uitgebreide details en analyses van meesterwerken biedt deze publicatie ook een chronologisch overzicht van zijn werk, inclusief de het werk gemaakt in zijn atelier dat zelfs na zijn dood doorging.

Nikolas Tesla -  uitvinder 9789089985392 -  Librero

Nikolas Tesla - uitvinder

David J. Kent

978-90-8998-539-2

gebonden, 248 pagina's

162 x 242 mm

€ 9,95

Bestel

Wie was Nikola Tesla?

In dit boek vertelt populairwetenschappelijk schrijver David Kent over het leven, drama en mysterie van deze romantische figuur.

Tesla (1856-1943) deed zeer veel baanbrekende uitvindingen. Hij imponeerde bezoekers van de wereldtentoonstelling in Chicago in 1893 met een ongekend vertoon van elektrisch licht.

Ondanks zijn successen raakte Tesla in de vergetelheid, omdat rivalen met meer zakelijk instinct erkenning kregen voor zijn opmerkelijke doorbraken. In dit fascinerende boek vol zeldzame foto’s leer je de wetenschapper kennen die ook nu nog tot de verbeelding spreekt.

Rem Koolhaas -  Elements of Architecture 978-3-8365-5614-9


Rem Koolhaas -  Elements of Architecture

Engels

978-3-8365-5614-9

gebonden, 2600 pagina's (dundruk)

200 x 255mm

€ 100.00

Bestel
‘Elements of Architecture’ concentreert zich op de rijke en complexe architectuur door aandacht te schenken aan diverse onderdelen van de architectuur in de vorm van een collage.

Venster, gevel, balkon, gang, openhaard, trap, roltrap, lift: het boek gaat in op alle details van deze onderdelen.

Het resultaat is geen verhaal over de geschiedenis, maar eerder een verslag van het ontstaan, beïnvloeding, overeenkomsten en verschillen in architecturale evolutie, inclusief de invloed van technologische vooruitgang, klimaataanpassing, politieke berekening, economische contexten, wettelijke vereisten en nieuwe digitale regimes.

Deze uitgave is de essentiële toolkit voor

het begrijpen van de basis en samenhang van architectuur en onderdelen daarvan over de hele wereld.

Dit boek is hèt hulpmiddel dat steeds opnieuw kan worden geraadpleegd, een middel dat de huidige en toekomstige ontwerpers van onze gebouwde wereld zal verrijken met de kennis die ze nodig hebben om de problemen aan te pakken die ze nog tegen zullen komen.

Ontworpen door Irma Boom, bevat het boek essays van Rem Koolhaas, Stephan Trueby, Manfredo di Robilant en Jeffrey Inaba; interviews met Werner Sobek en Tony Fadell (van Nest); en een exclusief foto-essay van  de beroemde fotograaf Wolfgang Tillmans.

De gevierde Nederlandse architect Rem Koolhaas ontwerpt met zijn architectenbureau Office for Metropolitan Architecture (OMA) over de hele wereld spraakmakende gebouwen.

Rem Koolhaas staat o.a. bekend om de CCTV-toren in Peking, de Kunsthal in Rotterdam, de Nederlandse ambassade in Berlijn en ook ‘De Rotterdam’, het grootste gebouw van Nederland.


Vinyl - Mike Evans - € 19.95

Het Natuurkundeboek

Clifford A. Pickover

gebonden, 528 pagina's

195 x 220 mm

€ 19,95

Bestel

Dit is een geweldig boek qua formaat én inhoud. Met 250 mijlpalen uit de geschiedenis van de natuurkunde in korte onderhoudende stukjes over de belangrijkste theorieën en de genieën die ze ontdekten.

Over de auteur, Clifford A. Pickover, werd het volgende geschreven:

“Pickover beschrijft werelden die verdergaan dan de realiteit die we kennen.” - The New York Times.

“Ik kan me niet voorstellen dat iemand geen kennis opdoet uit de boeken van Pickover.” - Arthur C. Clarke

omhoog

1   2   3   4   5   6

een keuze uit ons assortiment