home Informatie Aanbiedingen -Ramsj- 2ehands Nieuwsbrief Inkoop Bestelinfo


In dit zoekvak kunt u ons aanbod Taschen -  Librero en onze ramsj, op sleutelwoord doorzoeken

MOBIEL
Laatst bijgewerkt 13-10-2019

1   2   3   4   5   6

 Kunst begint met een lijn - Librero -  € 9.95 - 9789463593069

Kunst begint met een lijn

Eric McManness

978-94-6359-306-9

Paperback, 128 pagina's

222 x 296 mm

€ 9,95

Bestel


Bij een goede lijntekening is eenvoud de essentie, met een enkele lijn kun je al de kern van je onderwerp raken. Kunst begint met een lijn laat tekenaars van alle niveaus zien hoe ze bijna alles kunnen tekenen, beginnend met eenvoudige lijnen en basisvormen.

Het boek begint met een inleiding over tekengerei en materiaal plus een aantal oefeningen om erin te komen. Je leert hoe je verschillende leuke en unieke onderwerpen kunt tekenen, van randen, banners, planten en bloemen tot dieren, gebouwen, stadsgezichten en alles ertussenin.

De eenvoudige, stapsgewijze lessen, de oefeningen en professionele tips maken het leerproces leuk en gemakkelijk. Tips en ideeën voor kleurgebruik met behulp van markers, inkt, kleurpotloden en digitale hulpmiddelen nodigen uit tot nog meer creativiteit.

Kunst begint met een lijn is een toegankelijke handleiding, bedoeld als leermiddel en inspiratiebron, waarin je alles vindt wat je nodig hebt om te leren lijntekenen, of je nu gewoon wat voor je plezier tekent of omdat je een meesterwerk wilt creëren!

sneaker freaker The Ultimate sneaker book 978-3-8365-7223-1

Sneaker Freaker. The Ultimate Sneaker Book!

Simon Wood

Engelstalig

978-3-8365-7223-1

Gebonden , 21 x 31.5 cm, 672 pages

€ 39.99

Bestel


De eerste en enige publicatie in zijn soort, het tijdschrift Sneaker Freaker, loopt al bijna twee decennia voorop in de wereldwijde sneaker scene.

In 2002 droomde Simon "Woody" Wood ervan om gratis sneakers te bemachtigen. Twee weken later was hij de trotse eigenaar van het tijdschrift Sneaker Freaker en zijn leven was nooit hetzelfde.

Van het vroege begin als een fanzine in punkstijl tot de glossy en online-versies van vandaag, heeft deze onafhankelijke publicatie zeer gedocumenteerd geschreven over elke collab, custom edition, limited edition, retro heruitgave, Quickstrike, Hyperstrike en Tier Zero sneaker uitgebracht in de laatste 15 jaar.

Met meer dan 650 opnieuw ontworpen pagina's, frisse fotografie en oog voor historische details,combineert deze monsterbundel het beste van het tijdschrift en wordt het bestaan van de sneaker gevierd.

100 Interiors Around the World

INT

978-3-8365-5726-9

gebonden, 720 pagina's

140 x 195 mm

€ 14,99

Bestel

In deze editie (Blibliotheca Universalis) zijn bijzondere en inspirerende interieurs uit de hele wereld bij elkaar gebracht.

Een fotoselectie van 100 bijzonder ingerichte huizen in o.a. Argentinië, China, Cuba, Frankrijk, Griekenland, Indonesië, Italië, Japan, Marokko, Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Spanje en Turkije.

Alle stijlen zijn vertegenwoordigd, van minimalisme tot stedelijk eclecticisme. Wat deze optrekjes bindt is de authenticiteit, de liefde voor het detail en de uitbundige individuele expressie die nooit uit de mode zal raken.


Bucketlist voor natuurliefhebbers - Librero 978-94-6359-304-5


De bucketlist voor natuurliefhebbers

Kath Stathers

978-94-6359-304-5

Gebonden

416 pagina's

176 x 234 mm

€ 19,95

Bestel

Leverbaar medio oktober


De natuur is geweldig en dus is het geen verrassing dat veel reizen zijn gebaseerd op het spotten van zo veel mogelijk soorten in hun natuurlijke habitat.

Met dit gegeven als inspiratie hebben we voor dit boek duizend fantastische, indrukwekkende dieren en planten over de hele wereld gekozen. Wanneer je zo'n avontuur wilt beleven, besef dan dat de natuur geen garanties geeft. Tegenover elke herinnering aan de toekans in de Jungle van Guatemala en de olifanten bij Tanzaniaanse waterplaatsen staat voor mij een herinnering aan een vruchtelijke kanotocht over een troebel Hondurees meer in de hoop dat er een zeekoe te spotten of een fantastische tocht door de heuvels van India waar we heel veel gras tegenkwamen maar geen enkele tijger. En toch ben ik ook dankbaar voor die vruchteloze zoektochten.

Soorten sterven uit in een ongekend tempo en het vreselijke is dat we daar zelf verantwoordelijk voor zijn. Heel veel soorten worden met uitsterven bedreigd - of dat nu komt door het verdwijnen van hun habitat, door klimaatverandering of door vervuiling. Ik ben in de gelegenheid geweest op zoek te gaan naar enkele van die dieren; toekomstige generaties zullen deze soorten misschien alleen nog kunnen bewonderen op foto's, in films en in musea.

Het beste wat we nu kunnen doen om deze trend te vertragen of om te keren, is habitat’s en biodiversiteit op elk niveau te beschermen.

We zullen minder van onze planeet moeten eisen en dus consumptie en uitstoot terugdringen, zuiniger zijn op onze directe natuurlijke omgeving en ons eventueel aansluiten bij organisaties die een bepaalde soort of een bepaald gebied beschermen. Als we allemaal doen wat binnen onze mogelijkheden ligt, slagen we er misschien in een paar soorten te behouden. Tot die tijd: geniet van wat er nu is!

Art deco-A. Duncan-TASCHEN

Art deco

Alastair Duncan

gebonden, 544 pagina's

245 x 315 mm

€ 39,95

Bestel
Art Deco ontstond voor de Eerste Wereldoorlog in Frankrijk waarna het zich over heel Europa en Amerika verspreidde en daar de architectuur, de beeldende kunst en de toegepaste kunst sterk beïnvloed heeft. Deze uitgave gaat dieper in op deze kunststijl en laat meer dan alleen de hoogtepunten zien uit deze periode in de kunstgeschiedenis. Er wordt uitgebreid stil gestaan bij de vele ontwerpers, zoals René Lalique, Paul Bonnet en Boris Lovet-Lorski die geïnspireerd zijn geraakt door de afgeronde en strakke, maar toch ook sierlijke vormen die zo kenmerkend zijn voor Art Deco. Dit alles wordt rijkelijk geïllustreerd met beeldmateriaal van bekende en karakteristieke meubels, interieurs, sierraden en beeldende kunst.

Naast een uitgebreid overzicht van alle ontwerpers besteedt het boek ook veel aandacht aan de verschillende disciplines waarin Art Deco zich heeft doen gelden zoals keramiek, textiel, binnenhuisarchitectuur en natuurlijk de beeldende kunst

Met zijn 540 pagina´s mag dit boek daarom ook met recht betiteld worden als het standaardwerk over Art Deco.

The History of Graphic Design. 1890-1959 | 9783836563079 | Taschen

The History of Graphic Design. 1890-1959

978-3-8365-6307-9

INT

gebonden, 480 pagina's

246 x 372

€ 49,99

Bestel

Dit boek bevat een uitgebreide  geschiedenis van grafisch design van eind 19e eeuw tot de naoorlogse periode.

Het beschrijft de ontwikkeling van dit creatieve veld van zijn begin als posterontwerp tot zijn verdere ontwikkeling tot design voor reclame, huisstijlen, verpakkingen en de uitgeverij.

Deze uitgave bevat, in chronologische volgorde, meer dan 2500 oorspronkelijke ontwerpen uit de hele wereld, waarvan 72 tot in detail besproken worden, naast 57 leidende ontwerpers, onder wie Alphonse Mucha (chocoladereclame), Edward Johnston (logo en lettertype van de Londense metro), El Lissitzky (constructivistische grafische werken), Herbert Matter (fotomontage reisposters van Zwitzerland), Saul Bass (introtitels voor films) en A.M. Cassandre (art-decoposters)

History of Graphic Design. Vol. 2, 1960-Today

Jens Muller

gebonden, 480 pagina's

372 x 246 mm

€ 49.99

Bestel


We zien grafisch ontwerp altijd om ons heen, elke minuut van de dag. Van minimalistische verpakkingen tot kleurrijke advertenties, slimme grafische omgevingen tot strakke interfaces: grafisch ontwerp gaat net zo goed over het overbrengen van informatie als over het weerspiegelen van de culturele ambities en waarden van de samenleving.

Dit tweede deel rondt de meest uitgebreide verkenning af van grafisch ontwerp tot nu toe, van de jaren 1960 tot vandaag. Ongeveer 3500 toonaangevende ontwerpen van over de hele wereld begeleiden ons door de visuele hedendaagse geschiedenis, van de oprichting van de internationale stijl tot de opkomst van het baanbrekende digitale tijdperk.

Ongeveer 80 belangrijke stukken gaan onder de microscoop in gedetailleerde analyses, naast 118 biografieën van de belangrijkste ontwerpers van de tijd, waaronder Massimo Vignelli (New York subway wayfinding-systeem), Otl Aicher (Lufthansa-identiteit), Paula Scher (merkidentiteit Citibank), Neville Brody ( The Face magazine), Kashiwa Sato (merkidentiteit van Uniqlo) en Stefan Sagmeister (handschriftposters).

Met zijn uitgebreide kennis van het vakgebied, stelt auteur Jens Muller de opvallende ontwerpen voor elk jaar samen met een reeks opeenvolgende ontwerpmijlpalen.

Elk decennium is chronologisch georganiseerd en wordt voorafgegaan door een beknopt overzicht en een visuele tijdlijn, die een levendige weergave biedt van de verscheidenheid aan grafische productie in elk decennium, evenals het globale landschap dat het tegelijkertijd beschreef en definieerde.

Grafisch werk vertegenwoordigt een langverwachte reflectie op de ontwikkeling van een creatief veld dat zichzelf voortdurend verandert en uitdaagt. Deze uitgave helpt ons de enorme invloed van grafisch ontwerp op ons dagelijks leven te traceren.

Illusteren met waterverf

gouache • aquarel • inkt • mixed media

Helen Birch

flexi, 224 pagina's

180 x 135 mm

€ 7,95

Bestel

Dit laagdrempelige boek laat werken van hedendaagse kunstenaars zien die in verschillende stijlen en op diverse manieren werken, zodat je inzicht krijgt in de technieken, materialen en media die hun illustraties zo speciaal maken. Illustreren met waterverf laat zien hoe eenvoudig het is om te schilderen met verf of inkt op waterbasis en kan zowel beginnende als ervaren kunstenaars inspireren om te gaan experimenteren.

Geschiedenis van de rockmuziek  Librero 978-90-8998-325-1


Geschiedenis van de rockmuziek

David Roberts (voorwoord door Alice Cooper)

gebonden, 576 pagina's

175 x 250 mm

€ 19,95

Bestel


Heb je je ooit afgevraagd hoe je favoriete band is ontstaan, wil je graag een helder overzicht van alle sounds en stijlen van je favoriete artiest of wil je weten welke muzikanten allemaal hebben meegespeeld op een bepaald album? In dit bijzondere en fascinerende boek lees je alles over de bezettingswisselingen, de platenlabels, de belevenissen, de looks en de sounds van 250 van de bekendste en belangrijkste rockbands van de afgelopen vijftig jaar.

De uitvoerige artikelen in dit boek zijn alfabetisch gerangschikt op artiesten- of bandnaam en bevatten informatie over alle groepsleden, ongeacht hun rol in de band, ongeacht hoe kort of hoe lang ze meespeelden, en ongeacht of ze beroemd zijn of niet. De teksten worden aangevuld met foto’s van belangrijke bandleden, van vroeger en nu, en zowel de oprichters als de huidige bandleden zijn in de tekst gemarkeerd, zodat je ze makkelijk kunt herkennen.

Mooi vormgegeven, in kleur gecodeerde overzichten tonen alle aspecten van de geschiedenis van iedere artiest en elke band. Zo kun je meteen zien welke muzikanten wanneer meespeelden en op welke instrumenten, bij welke platenlabels de band zat, wanneer de albums uitkwamen en wie daarop meespeelden. Bovendien zie je de verkoopcijfers van de succesvolste albums van topbands.

Van meer dan vijftig van de belangrijkste bands is de beschrijving aangevuld met een dubbele fotopagina, die een schitterend overzicht geeft van de veranderingen in hun uiterlijk, gekoppeld aan hun beste albums en historische hoogtepunten.

Achter in het boek staat een uitgebreid artiestenregister. Hierin staan alle beschreven muzikanten vermeld, zodat je de rockcarrière van de afzonderlijke bandleden kunt volgen van de ene band naar de andere, en weer terug.

Boeiend, uitgebreid en boordevol informatie: Geschiedenis van de rockmuziek is hét naslagwerk voor iedereen die van rock houdt.

kunst van het oorlogvoeren sun tzu - 9789089980021

De kunst van het oorlogvoeren

Sun Tzu

gebonden, 272 pagina's

155 x 240 mm

€ 14,95

Bestel

De aan de Chinese wijsgeer Sun Tzu toegeschreven verhandeling De kunst van het oorlogvoeren is een van de populairste klassiekers over dit onderwerp. Het boek, dat waarschijnlijk uit 400 v.Chr. dateert, is de eerst bekende poging een rationele grondslag te formuleren voor het plannen en uitvoeren van militaire operaties.

Sun Tzu wilde een systematische verhandeling schrijven om heersers en generaals een leidraad te geven voor intelligente en succesvolle oorlogvoering. Hij was ervan overtuigd dat een vaardig strateeg het leger van de vijand moest kunnen verslaan zonder de strijd met hen aan te binden; hun steden moest kunnen veroveren zonder deze te belegeren; en hun staat ten val moest kunnen brengen zonder bloedvergieten.

Het belang van Sun Tzu´s werk reikt echter verder dan de krijgskunst. Zijn strategieën zijn ook goed inzetbaar in de economische wereld. Vandaar dat De kunst van het oorlogvoeren niet alleen door generaals maar ook door managers en politici wordt beschouwd als een onmisbare leidraad.

Leonardo da Vinci schetsen en tekeningen - 978-90-8998-460-9

Leonardo da Vinci – Schetsen en aantekeningen

Leonardo da Vinci / redactie: H. Anna Suh

978-90-8998-460-9

gebonden 448 pagina's

215 x 150 mm

€ 9,95

Bestel

Vijfhonderd jaar na zijn leven weet Leonardo da Vinci (1452-1519), kunstenaar, uitvinder en renaissancemens bij uitstek, ons nog steeds te boeien en voor raadsels te stellen. Naast een twaalftal prachtige, mysterieuze schilderijen heeft Leonardo een zeer grote hoeveelheid schetsen, aantekeningen en geschriften nagelaten die bij het moderne publiek niet minder weerklank vinden dan bij zijn eigentijdse bewonderaars.

De indrukwekkende verzameling schetsen en aantekeningen in dit boek zal de lezer nog dichter bij de geest van de maker ervan brengen.

Industriële vintage-interieurs Librero 978-90-8998-769-3

Industriële vintage-interieurs

Maria Eugenia Silva

9789089987693

gebonden, 492 pagina's

210 x 270 mm

€ 29,95

Bestel

Industriële vintage is een van de invloedrijkste interieurtrends van de laatste jaren.

Na de tweede industriële revolutie resulteerden grote ontwikkelingen in de industrie niet alleen in een transformatie van de samenleving, maar ook in andere opvattingen over meubelontwerp.

Met de geboorte van het loftconcept werd de trend, door de nostalgische esthetiek, de eerlijke en ruwe materialen en de functionaliteit, populair in arbeidsbuurten in Amerika.

Het gebruik van nieuwe materialen en de mogelijkheden van massaproductie leidden tot meubelstukken die nu iconen van modern design zijn.

Dit boek is een inspiratiebron en gids voor iedereen die houdt van industriële vintage.

Aan bod komen de invloedrijkste namen van het genre, meubelstukken die werden gered uit tweedehandswinkels en een aantal zorgvuldig geselecteerde interieurontwerpen.

Anatomie van tai chi 9789463591089 Librero

Anatomie van tai chi

Loretta Wollering

paperback, 192 pagina's

215 x 267 mm

€ 9,95

Bestel

Tai chi is meer dan alleen een goede manier om je lichaam te trainen. Het stelt je in staat te ontspannen en lichaam en geest te herstellen en verjongen.

Verbeter je kracht, coördinatie en flexibiliteit met tai chi.

Bruce Talamon. Soul. R&B. Funk. | Taschen | 9783836572408


Bruce Talamon. Soul. R&B. Funk.

Photographs 1972-1982

INT

9783836572408

gebonden, 376 pagina's

246 x 344 mm

€ 49,99

Bestel

Ontmoet legendes als Marvin Gaye, Earth, Wind & Fire, Stevie Wonder, Donna Summer, The Jackson Five, Diana Ross, James Brown en Chaka Khan in deze collectie met grotendeels ongepubliceerde foto's uit de gouden eeuw van soul, r&b en funk. Deze collectie is afkomstig uit Taschen's superfly Collector's Edition en bevat alle glamour en groove van fotograaf Bruce Talamon.

Ook verkrijgbaar als Art Edition met een portfolio van vier prints, in een oplage van 500

Talamon zag het allemaal tijdens de gouden eeuw van Soul, R & B en funk. Gedurende de jaren 70 en vroege jaren 80 van de vorige eeuw, bevond deze jonge Afro-Amerikaanse fotograaf uit Los Angeles zich backstage en had hij toegang het hart van de muziekscene.

Hij had zijn eerste grote doorbraak in de vroege jaren zeventig en belandde als staffotograaf bij SOUL Newspaper in LA, net toen soul, R & B en funk algemeen geaccepteerd werden. Hij legde de repetities, soundchecks en opnamesessies  vast, maar ook de stille reflecterende momenten en het leven onderweg, en natuurlijk de spontane foto shoots en gedenkwaardige optredens.

Deze foto's geven een tijdperk weer dat beroemd is om zijn glamour, fantastische mode en uiterste toewijding aan de 'groove'.

Met inbegrip van bijna 300 foto's van 1972 tot 1982, worden de uitgebreide Talamon-archieven voor het eerst volledig gedetailleerd gepresenteerd.

Of je nu een diehard soul fan bent of een nieuwkomer die geïnteresseerd is in de esthetische magie van de jaren 70/80, de collectie straalt het aanstekelijke enthousiasme van die tijd uit.

Hundertwasser architectuur

gebonden, 320 pagina's

978-3-8228-8382-2

240 x 320 mm

€ 29,99

Bestel

Kenmerkend voor de architectuur van Hundertwasser is het vrijwel ontbreken van rechte lijnen. Ook het materiaal gebruik is opvallend: veel keramiek in harde kleuren. In zijn werk zijn invloeden van Antoni Gaudí en Jugendstil terug te vinden.

50 dingen om te tekenen - creatieve ideeën om je tekentalent te onwikkelen

Ed Tadem

paperback, 224 pagina's

178 x 229 mm

€ 7,95

Bestel

Scherp je tekenvaardigheden aan met deze inspirerende tekenprojecten.

Of je nu nooit meer dan een poppetje hebt getekend of jaren niet meer hebt geschetst: deze reeks van 50 alledaagse en aparte tekenmodellen zal je creatieve bloed doen dtro,em. Het boek staat boordevol stap-voor-stapinstructies, handige tips en basistechnieken voor alle niveaus.

Vintage mode  - Librero - 9789089986153

Vintage mode

Nicky Albrechtsen

9789089986153

gebonden, 432 pagina's

308 x 240 mm

Van € 39,95 voor € 19.99

Bestel

Vintage mode is niet een zoveelste modegeschiedenis, maar een boek dat laat zien hoe de mode van toen nog altijd een inspiratie vormt voor die van nu – zoals we zien op straat, op de catwalk en bij vintage liefhebbers als Kate Moss en Sienna Miller.

U vindt ontwerpen van wereldberoemde couturiers naast mode van minder bekende labels. Daarnaast worden unieke handgemaakte kleding en vintage stijliconen beschreven, van de beha van Marilyn Monroe tot de jurk van Ossie Clark, die te bewonderen is op het beroemde schilderij van David Hockney.


Modernistisch design

Dominic Bradbury

gebonden, 480 pagina's

240 x 308 mm

€ 39,99

Bestel

Veel modernistische designs die in de jaren twintig en dertig werden ontworpen, lijken wel goede bekenden.

Ze zijn onderdeel geworden van de algemeen bekende designtaal, sprekend voor het modernisme zelf en de levendige esthetiek van het machinetijdperk.

Het is opmerkelijk dat designstukken die zo lang geleden zijn ontworpen nog zo fris en modern aandoen.

Hun aanhoudende succes zegt iets over de kracht van hun ontwerp, met een sterke combinatie van stijl, materiaal en functionaliteit. Het zijn opvallende symbolen geworden van het ‘moderne’, visuele design en een progressieve benadering van vorm en functie. Dit complete naslagwerk illustreert de meubels, verlichting, keramiek en glas, industrieel- en productontwerp, grafische vormgeving en posters, en huizen en interieurs.

Rem Koolhaas -  Elements of Architecture 978-3-8365-5614-9


Rem Koolhaas -  Elements of Architecture

Engels

978-3-8365-5614-9

gebonden, 2600 pagina's (dundruk)

200 x 255mm

€ 100.00

Bestel
‘Elements of Architecture’ concentreert zich op de rijke en complexe architectuur door aandacht te schenken aan diverse onderdelen van de architectuur in de vorm van een collage.

Venster, gevel, balkon, gang, openhaard, trap, roltrap, lift: het boek gaat in op alle details van deze onderdelen.

Het resultaat is geen verhaal over de geschiedenis, maar eerder een verslag van het ontstaan, beïnvloeding, overeenkomsten en verschillen in architecturale evolutie, inclusief de invloed van technologische vooruitgang, klimaataanpassing, politieke berekening, economische contexten, wettelijke vereisten en nieuwe digitale regimes.

Deze uitgave is de essentiële toolkit voor

het begrijpen van de basis en samenhang van architectuur en onderdelen daarvan over de hele wereld.

Dit boek is hèt hulpmiddel dat steeds opnieuw kan worden geraadpleegd, een middel dat de huidige en toekomstige ontwerpers van onze gebouwde wereld zal verrijken met de kennis die ze nodig hebben om de problemen aan te pakken die ze nog tegen zullen komen.

Ontworpen door Irma Boom, bevat het boek essays van Rem Koolhaas, Stephan Trueby, Manfredo di Robilant en Jeffrey Inaba; interviews met Werner Sobek en Tony Fadell (van Nest); en een exclusief foto-essay van  de beroemde fotograaf Wolfgang Tillmans.

De gevierde Nederlandse architect Rem Koolhaas ontwerpt met zijn architectenbureau Office for Metropolitan Architecture (OMA) over de hele wereld spraakmakende gebouwen.

Rem Koolhaas staat o.a. bekend om de CCTV-toren in Peking, de Kunsthal in Rotterdam, de Nederlandse ambassade in Berlijn en ook ‘De Rotterdam’, het grootste gebouw van Nederland.


NUmerologie 9789463590914

Numerologie

Dawne Kovan

978-94-6359-091-4

paperback, 224 pagina's

205 x 161 mm

€ 6,95

Bestel

Ontdek de betekenis van getallen en krijg meer grip op uw leven. Al duizenden jaren zijn mensen zich bewust van de betekenis van getallen. De oude Grieken leerden dat getallen onmisbaar zijn om het leven zelf te kunnen begrijpen, en Galileo, de middeleeuwse Italiaanse sterrenkundige, beweerde dat ‘het boek der natuur in een wiskundige taal geschreven is’.

Deze handleiding gaat in op zowel de geschiedenis als de theorie van de numerologie, en opent met praktische adviezen de deur naar een wereld vol nieuwe mogelijkheden.


National Geographic. Around the World in 125 Years - Africa

GB

978-3-8365-6876-0

gebonden, 304 pagina's

269 x 374 mm

€ 49,99

Bestel


Al meer dan vijf generaties lang heeft het tijdschrift National Geographic mensen verrast en opgeleid met zijn ongelooflijke foto's en aangrijpende verhalen uit alle hoeken van de wereld.

Geïnspireerd door ons monumentale Around the World in 125 jaar, toont dit boek ongeveer 200 boeiende foto's afkomstig uit de National Geographic-archieven, waaronder 40 nieuwe foto's, die de landschappen, geschiedenis, culturen en dieren in Afrika doorkruisen.

De continentale reis door verbazingwekkend Afrika varieert van vroege zwart-witafbeeldingen tot autochromen, van het gouden tijdperk van Kodachromen tot het digitale tijdperk.

Onderweg vliegen we over de mistige vulkanen van Oeganda in een vliegtuig uit de jaren vijftig; volgen archeologen in de koele, graven van Egypte; staren naar de glanzende wolkenkrabbers van Zimbabwe; bewonderen de rituele maskers van de Chokwe-stamleden van Angola; verdwalen in een labyrint van steegjes en soeks in de oude wijken van Algerije;  en verwonderen we ons  over de fragiele roodgekleurde bloemen van de Drakensbergen in Zuid-Afrika. We sjokken achter de Keniaanse boeren aan terwijl ze de wolken sprinkhanen bestrijden en voorzichtig bespioneren we berggorilla's die genieten van de Rwandese zon.


Lewis W. Hine. America at Work

Lewis W. Hine, Peter Walther

INT

gebonden, 580 pagina's

290 x 395 mm

€ 14,99


Bestel

Lewis Wickes Hine (1874 -1940) was een Amerikaans fotograaf en socioloog. Hij geldt als een van de grondleggers van de moderne reportagejournalistiek en had in zijn werk veel aandacht voor sociale thema’s, in het bijzonder ook voor kinderarbeid. Hine zag het fotograferen als een wapen om misstanden aan de kaak te stellen.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog maakte Hine op de Europese slagvelden foto’s voor het Rode Kruis. In de jaren twintig en dertig maakte hij diverse journalistieke fotoreportages, met name van arbeiders in de moderne industrie en hun woonomgeving in de stad, vanuit een “sociologisch perspectief”. Begin jaren dertig fotografeerde hij in opdracht de bouw van het Empire State Building, waarbij hij zich via een kraan in de juiste posities liet brengen.

De bijzondere kwaliteit van Hines werk werd feitelijk pas na zijn dood echt ontdekt. Diverse van zijn foto’s behoren inmiddels tot de bekendste van de vorige eeuw. Met name zijn foto Power house mechanic working on steam pump uit 1920 wordt nog steeds gebruikt, maar ook zijn foto's van bouwvakkers op grote hoogte verschijnen nog met regelmaat op posters en in foto-overzichten uit die periode.

Tree Houses. Fairy Tale Castles in the Air| Taschen | 978-3-8365-6187-7

Tree Houses  Fairy Tale Castles in the Air

Philip Jodidio

9783836561877

gebonden, 544 pagina's

140 x 195 mm

€ 14,99

Bestel

Het idee om een boom te beklimmen voor onderdak of alleen maar om de wereld vanuit een ander perspectief te zien is al zo oud als de mensheid. Verankerd in de aarde, maar uitgerekt tot in de lucht, is het boomhuis op vele manieren het voorbeeld van de architectuur zelf. In dit boek vind je de beste boomhuizen van de wereld, sommige zijn ontworpen door architecten en andere zijn het resultaat van anoniem vakmanschap. In deze tijd van duurzaamheid en ecologische verantwoordelijkheid kan het boomhuis ook het ultieme symbool zijn van leven in symbiose met de natuur.

Nu in de Bibliotheca Universalis

Fotografie begrijpen

Emma Lewis

paperback met flap, 160 pagina's

135 x 200 mm

€ 7,95

Bestel


Deze chronologisch opgezette gids biedt een uniek, internationaal georiënteerd inzicht in de geschiedenis van de fotografie waarbij in bondige, deskundig geschreven teksten die ook voor de leek goed te begrijpen zijn, de belangrijkste fotografen, bewegingen en thema’s van de afgelopen 170 jaar de revue passeren.

In dit rijkelijk geïllustreerde, handzame boek komen de belangrijkste stijlen en stromingen aan bod, variërend van portret- en kunstfotografie tot conceptualisme, activisme, reclamefotografie en fotojournalistiek.

Op kernachtige wijze en met aandacht voor detail schetst deze gids de ontwikkeling van de fotografie aan de hand van een reeks van onderling verweven stromingen, groeperingen, thema’s en bewegingen, van de uitvinding van de fotografie tot het post - internettijdperk.

Nu fotografie meer dan ooit in de belangstelling staat, biedt dit boek zowel de geïnteresseerde lezer als de aankomende fotograaf een diepgaand en helder inzicht in het medium.


Het oude Egypte in 30 seconden

Peter Der Manuelian

gebonden, 160 pagina's

180 x 230 mm

€ 9,95

Bestel

We kennen allemaal de piramiden, hiërogliefen en Cleopatra, maar hoeveel weten we nu eigenlijk van het oude Egypte? Waarom speelde de Nijl een wezenlijke rol bij de eenwording van Egypte? Welk mysterie omgeeft het graf van koningin Hetepheres? Wat brachten de Amarnabrieven aan het licht? Wat aten en dronken de oude Egyptenaren?

Het oude Egypte in 30 seconden biedt een uniek inzicht in een briljante en indrukwekkende beschaving, waarin technische vernieuwingen en bouwkundig vernuft samengaan met mysterieuze goden en begrafenisrituelen. Dit boek belicht de grootste prestaties, van de piramiden en Toetanchamons graf tot hiërogliefen en mummifi catie. Verder bevat elk onderwerp de levensbeschrijving van een bekende Egyptische heerser. Maak kennis met de belangrijkste ideeën en vernieuwingen die een van de grote wereldbeschavingen tot ontwikkeling en bloei brachten.

Vinyl - Mike Evans - € 19.95

Het Natuurkundeboek

Clifford A. Pickover

gebonden, 528 pagina's

195 x 220 mm

€ 19,95

Bestel

Dit is een geweldig boek qua formaat én inhoud. Met 250 mijlpalen uit de geschiedenis van de natuurkunde in korte onderhoudende stukjes over de belangrijkste theorieën en de genieën die ze ontdekten.

Over de auteur, Clifford A. Pickover, werd het volgende geschreven:

“Pickover beschrijft werelden die verdergaan dan de realiteit die we kennen.” - The New York Times.

“Ik kan me niet voorstellen dat iemand geen kennis opdoet uit de boeken van Pickover.” - Arthur C. Clarke

Jheronimus Bosch. Het Complete Werk-Jubileum XL-editieTASCHEN-€ 29.99


Anatomie in 30 seconden

Gabrielle M. Finn

gebonden, 160 pagina's

190 x 235 mm

€ 9,95

Bestel


We kennen allemaal het verschil tussen ogen en ellebogen, maar wat zijn het axon, de basale ganglia of de eilandjes van Langerhans? Waar bevinden ze zich en wat is hun functie?

Met dit boek leert u uw lichaam beter kennen, vanbinnen en vanbuiten, door het lezen van 50 korte hoofdstukken.

Anatomie in 30 seconden laat zien hoe het menselijk lichaam werkt. Of u nu interesse heeft in geneeskunde of biologie, kunstenaar of atleet bent, of gewoon graag wilt weten wat uw huisarts bedoelt wanneer hij het heeft over ‘plexus’ of ‘humerus’, dit is de snelste manier om uw lijf te doorgronden. Zo ontdekt u bijvoorbeeld hoe de huid is opgebouwd. Alles is tot in detail ontleed, van de botten tot de hersenen.

Het resultaat van deze ontleding is telkens een samenvatting van 30 seconden, 300 woorden en 1 afbeelding. Zo doorgrondt u de elementaire structuren van het lichaam. De inhoud wordt ondersteund met duidelijke infographics en een aantal biografieën van medische pioniers, tijdlijnen en 160 pagina’s, 190 x 235 mm overzichten.

Exodus Sebastião Salgado, Lélia Wanick Salgado - Taschen  9783836561303


Exodus


Sebastião Salgado, Lélia Wanick Salgado


Engels


gebonden, 432 pagina's


248 X 330 mm


€ 49,99


Bestel

Het is nu bijna een generatie geleden sinds Sebastião Salgado Exodus voor het eerst heeft gepubliceerd, maar het verhaal  dat het vertelt is in 16 jaar weinig veranderd. In de afgelopen decennia, zijn honderden miljoenen mensen over de hele wereld ontworteld, uit hun huizen verdreven door oorlog, onderdrukking en armoede. Sommigen vluchten om hun leven te redden; anderen riskeren hun leven om aan armoede te ontsnappen. De meeste belanden in vluchtelingenkampen of in de sloppenwijken van de derde wereld steden. Sommigen vinden  een beter leven in een welvarend land ver van hun eigen land.

Salgado heeft  in zes jaar meer dan 35 landen bezocht. Zijn project omvat Latijns-Amerikanen die naar de  Verenigde Staten zijn gevlucht, joden die de voormalige Sovjet-Unie ontvluchtten, Kosovaren gevlucht naar Albanië, de Hutu-vluchtelingen van Rwanda, evenals de eerste 'bootvluchtelingen' ; Arabieren en Afrikanen die probeerden Europa te bereiken over de Middellandse Zee.  


Met zijn bijzonder oog voor detail en beweging, vangt Salgado de bloedstollende momenten van  de migratiestroom. Er zijn foto’s van beladen vrachtwagens, overvolle boten en kampen uitgestrekt naar een bewolkte horizon, en dan is er; de vingerafdruk op een pagina -  het interview met een grenswacht - de baby geklemd aan de borst van een moeder.


The Rolling Stones - .R.Golden - Taschen -  9783836552028


The Rolling Stones

Reuel Golden

GB

gebonden, 522 pagina's

33,0 x 33,0 cm

€ 99,00

Bestel

De aard van de roem en het succes wat The Rolling Stones in hun 50 jarige carrière hebben gehad en nog hebben, is ongekend. Hun bekende riffs en pakkende teksten staan in ons collectieve geheugen gegrift. Met hun bluesy rock roll en hun live-optredens maakte de band de weg vrij voor rock zoals we die vandaag kennen. Zij bepaalden ook de standaard voor de manier waarop een rockband er moest uitzien en hoe die zich moest gedragen.

De definitieve, geautoriseerde, geïllustreerde geschiedenis van ’s werelds grootste rock ’n rollband. Gemaakt in samenwerking met de leden van de band

Meer dan 500 pagina's met geweldige foto’s van enkele van's werelds grootste fotografen, met inbegrip van David Bailey, Peter Beard, Cecil Beaton, Bob Bonis, Anton Corbijn, Annie Leibovitz, Gered Mankowitz en Helmut Newton.

Met een voorwoord van ex-president Bill Clinton.

omhoog

1   2   3   4   5   6

een keuze uit ons assortiment