home Informatie Aanbiedingen -Ramsj- 2ehands Nieuwsbrief Inkoop Bestelinfo


In dit zoekvak kunt u ons aanbod Taschen -  Librero en onze ramsj, op sleutelwoord doorzoeken
Laatst bijgewerkt 20-2-2021

1   2   3   4   5   6

Bruegel. The Complete Paintings - 40

Jürgen Müller

978-3-8365-8096-0

Gebonden, 512 pagina's

156 x 217 mm

€ 20,00

UITVERKOCHT

Het leven en de tijd van Pieter Bruegel de Oude (ca. 1526 –1569) werden gekenmerkt door een sterk cultureel conflict. Hij was getuige van religieuze oorlogen, de wrede heerschappij van de hertog van Alba als gouverneur van Nederland en de tastbare gevolgen van de inquisitie. Tot op de dag van vandaag blijft de  kunstenaar gehuld in mysterie. We weten noch waar noch precies wanneer hij werd geboren (Breda wordt als geboorteplaats genoemd in de ‘Beschrijving van de Lage Landen’ van Lodovico Guicciardini, die tijdens Bruegels leven verscheen)

Begonnen als prentenontwerper voor uitgeverij Hieronymus Cock, produceerde Bruegel tal van prentenreeksen die door heel Europa werden verspreid. Deze verbeeldden ondeugden en deugden naast vrolijke boerenfeesten en weidse landschapspanorama's. Daarna legde hij zich steeds meer toe op de schilderkunst en werkte hij voor de culturele elite van Antwerpen en Brussel. In plaats van de werkelijkheid te idealiseren, confronteerde hij moedig de problemen van zijn tijd, ging hij in op de gruwelen van religieuze oorlogvoering en nam hij een kritisch standpunt in tegen de instelling van de Kerk.

Dit boek is ontleend aan de XXL-monografie, waarin TASCHEN een uitgebreid fotografisch overzicht van het oeuvre van de kunstenaar geeft.

Het resultaat biedt uitzonderlijke details en helderere producties.

Nu, ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum, is de monumentale collectie schilderijen verkrijgbaar in een compacte uitvoering. Bruegel: The Complete Paintings presenteert alle 39 schilderijen, vergezeld van uitvergrote details en toegankelijke teksten.

klassieke anatomie tarot 9789463594011 Librero

Klassieke anatomie tarot

Clair Goodchild

978-94-6359-401-1

Doos met kaarten en boekje 80 pagina's

160 x 210 x 38 mm

€ 14,95

UITVERKOCHT


Verlevendig het leggen van de kaarten met dit exclusieve tarotdeck met klassieke anatomische illustraties en verfijnde botanische tekeningen.

In de begeleidende gids staan verhelderende interpretaties van elke kaart en vele manieren om het deck te gebruiken voor zelfontdekking en persoonlijke groei.

Deze creatieve interpretatie van de tarot is een onmisbaar en toegankelijk instrument voor de moderne tarotlezer.

Overzichtelijke gids van 80 bladzijden 78 geïllustreerde tarotkaarten!

Auteur Claire Goodchild is een meermaals bekroonde kunstenaar gespecialiseerd in de tarot en astrologie en oprichter van haar bedrijf Black and the Moon.

Mensen en beweging schetsen 9789463593519 Librero

Mensen en beweging schetsen

Gabriel Campanario

978-94-6359-351-9

Paperback, 112 pagina's

130 x 208 mm

€ 7,95

UITVERKOCHT


Beweging is soms lastig te vangen op papier.

Moet je veel of juist weinig details gebruiken? Mensen en beweging schetsen vormt een betrouwbare gids.

Dit boek biedt een rijkdom aan lessen, tips en technieken om op locatie te schetsen voor iedereen die een potlood wil gebruiken om alle beweging rondom hem vast te leggen.

Teken wat je ziet en word ook een urban sketcher!

Symbolengids - 9789089983060 - Librero

De symbolengids

Clare Gibson

978-90-8998-306-0

Paperback, 256 pagina's

€ 9,95

UITVERKOCHT


De symbolengids vormt een praktisch naslagwerk voor wie inzicht wil krijgen in de rijke symboliek die over heel de wereld in de beeldende kunst wordt gebruikt, vanaf de oudheid tot het heden. De herkomst, stijl en betekenis van de belangrijkste symbolen uit verschillende culturen komen uitgebreid ter sprake.

Dit geïllustreerde overzicht geeft inzicht in de betekenis van religieuze figuren, identiteitssymbolen en symboolsystemen, en besteedt ook aandacht aan de verschillen en overeenkomsten tussen de diverse culturen.

Wie zich ooit heeft verwonderd over de betekenis van een Egyptische ankh, een hindoeïstische mandala of een magisch pentagram, heeft met dit boek een bijzonder handig naslagwerkje in handen.

De informatieve tekst verklaart de taal der symbolen en zet de lezer op het spoor van de verborgen aanwijzingen en boodschappen die in de beeldende kunst te ontdekken vallen.

Deze handzame gids is overzichtelijk, toegankelijk en bevat verhelderende teksten met meer dan vijfhonderd afbeeldingen.

Rem Koolhaas -  Elements of Architecture

De bucketlist

Kath Stathers

gebonden, 496 pagina's

227 x 170 mm

€ 19,99

UITVERKOCHT


In dit boek worden duizend verschillende ideeën voor jouw bucketlist gepresenteerd.

We beginnen op de noordpool en zakken steeds een breedtegraad af tot we bij de zuidpool zijn. Er zitten ideeën tussen die absoluut draaien om de bestemming, zoals het beklimmen van de Sigiriya in Sri Lanka, maar ook ideeën die als inspiratie kunnen dienen voor een activiteit op je eigen lijst, zoals een kijkje nemen in Memory Lane in Syracuse (VS) – al dan niet in persoon – om daarna je memoires te gaan schrijven.

Blader voor je je eigen lijst samenstelt door dit boek om inspiratie op te doen en kijk wat je het meest aanspreekt.

Er zijn geen regels voor het aantal punten op een bucketlist en je mag er op elk moment iets aan toevoegen.

Een bucketlist is een persoonlijke opsomming van de dingen die jij wilt doen en zien in je leven. Dus begin te dromen, maak plannen en ga ervoor!

Anatomie van pilaes Librero 9789089987006

Anatomie van pilates

Dr. Abigail Ellsworth

paperback, 160 pagina's

280 x 222 mm

€ 9,95

UITVERKOCHTHet begrijpen van uw lichaam - en het bewust aanspannen van uw spieren - vormt de sleutel tot het volledig benutten van uw mogelijkheden.

Anatomie van pilates geeft u een stevige basis om op voort te bouwen en uw pilatesprogramma steeds verder uit te breiden. Alle oefeningen zijn voorzien van foto's en gedetailleerde illustraties. Bovendien staan bij elke oefening tips voor een bewuste ademhaling en een geconcentreerde, nauwkeurige uitvoering. Zo haalt u het maximale uit elke work-out!

Het boek is zo opgzet dat u met alle niveaus van pilates kennismaakt. De foto’s en anatomische illustraties begeleiden u hierbij en geven uitleg over de werking van de spieren. De stap-voor-stapinstructies en trainingsprogramma’s voor elk niveau –beginner, gemiddeld en gevorderd- helpen u bij het ontwikkelen van een sterk en fit lichaam.

Bucketlist voor natuurliefhebbers - Librero 978-94-6359-304-5

De bucketlist voor natuurliefhebbers

Kath Stathers

978-94-6359-304-5

Gebonden, 416 pagina's

176 x 234 mm

€ 19,95

UITVERKOCHT
De natuur is geweldig en dus is het geen verrassing dat veel reizen zijn gebaseerd op het spotten van zo veel mogelijk soorten in hun natuurlijke habitat.

Met dit gegeven als inspiratie hebben we voor dit boek duizend fantastische, indrukwekkende dieren en planten over de hele wereld gekozen. Wanneer je zo'n avontuur wilt beleven, besef dan dat de natuur geen garanties geeft. Tegenover elke herinnering aan de toekans in de Jungle van Guatemala en de olifanten bij Tanzaniaanse waterplaatsen staat voor mij een herinnering aan een vruchtelijke kanotocht over een troebel Hondurees meer in de hoop dat er een zeekoe te spotten of een fantastische tocht door de heuvels van India waar we heel veel gras tegenkwamen maar geen enkele tijger. En toch ben ik ook dankbaar voor die vruchteloze zoektochten.

Soorten sterven uit in een ongekend tempo en het vreselijke is dat we daar zelf verantwoordelijk voor zijn. Heel veel soorten worden met uitsterven bedreigd - of dat nu komt door het verdwijnen van hun habitat, door klimaatverandering of door vervuiling. Ik ben in de gelegenheid geweest op zoek te gaan naar enkele van die dieren; toekomstige generaties zullen deze soorten misschien alleen nog kunnen bewonderen op foto's, in films en in musea.

Het beste wat we nu kunnen doen om deze trend te vertragen of om te keren, is habitat’s en biodiversiteit op elk niveau te beschermen.

We zullen minder van onze planeet moeten eisen en dus consumptie en uitstoot terugdringen, zuiniger zijn op onze directe natuurlijke omgeving en ons eventueel aansluiten bij organisaties die een bepaalde soort of een bepaald gebied beschermen. Als we allemaal doen wat binnen onze mogelijkheden ligt, slagen we er misschien in een paar soorten te behouden. Tot die tijd: geniet van wat er nu is!

Het geheime leven van getallen  - Librero - ISBN 9789463592963

Het geheime leven van getallen - eigenaardigheden van de wiskunde

Joaquin Navarro

978-94-6359-296-3

Gebonden, 156 pagina's, 175 X 235 mm

€ 9.95

UITVERKOCHTDe begaafde wiskundige in zijn ivoren toren door wiens legendarische verstrooidheid de kleine dingen uit het dagelijks leven veranderen in de chaos van een klucht is een hardnekkig maar populair cliché.

Van Henri Poincaré, die consciëntieus elk brood woog dat zijn bakker hem leverde, tot David Hilbert, die het presteerde een begrafenistoespraak over te laten gaan in een conference over de Riemann-hypothese, er zijn talloze fantastische verhalen die het cliché voeden.

Het non-conformisme van de wiskundige komt echter vaak niet zozeer voort uit onbekwaamheid, maar eerder uit een discrete neiging tot grappen.

Neem bijvoorbeeld Paul Erdös, die zijn eigen taal bedacht en een kind met 'epsilon' aanduidde en God met de 'opperfascist Of Albert Wilansky, die een categorie bijzonder harmonieuze getallen uitvond door van het simpele telefoonnummer van zijn zwager uit te gaan. Dergelijke buitenissigheden zijn enerzijds vermakelijk om te lezen, anderzijds boeiend door de onmiskenbare onderliggende genialiteit van de wiskundige.

Geschiedenis van de rockmuziek  Librero 978-90-8998-325-1

Geschiedenis van de rockmuziek

David Roberts (voorwoord door Alice Cooper)

gebonden, 576 pagina's

175 x 250 mm

€ 19,95

UITVERKOCHTHeb je je ooit afgevraagd hoe je favoriete band is ontstaan, wil je graag een helder overzicht van alle sounds en stijlen van je favoriete artiest of wil je weten welke muzikanten allemaal hebben meegespeeld op een bepaald album? In dit bijzondere en fascinerende boek lees je alles over de bezettingswisselingen, de platenlabels, de belevenissen, de looks en de sounds van 250 van de bekendste en belangrijkste rockbands van de afgelopen vijftig jaar.

De uitvoerige artikelen in dit boek zijn alfabetisch gerangschikt op artiesten- of bandnaam en bevatten informatie over alle groepsleden, ongeacht hun rol in de band, ongeacht hoe kort of hoe lang ze meespeelden, en ongeacht of ze beroemd zijn of niet. De teksten worden aangevuld met foto’s van belangrijke bandleden, van vroeger en nu, en zowel de oprichters als de huidige bandleden zijn in de tekst gemarkeerd, zodat je ze makkelijk kunt herkennen.

Mooi vormgegeven, in kleur gecodeerde overzichten tonen alle aspecten van de geschiedenis van iedere artiest en elke band. Zo kun je meteen zien welke muzikanten wanneer meespeelden en op welke instrumenten, bij welke platenlabels de band zat, wanneer de albums uitkwamen en wie daarop meespeelden. Bovendien zie je de verkoopcijfers van de succesvolste albums van topbands.

Van meer dan vijftig van de belangrijkste bands is de beschrijving aangevuld met een dubbele fotopagina, die een schitterend overzicht geeft van de veranderingen in hun uiterlijk, gekoppeld aan hun beste albums en historische hoogtepunten.

Achter in het boek staat een uitgebreid artiestenregister. Hierin staan alle beschreven muzikanten vermeld, zodat je de rockcarrière van de afzonderlijke bandleden kunt volgen van de ene band naar de andere, en weer terug.

Boeiend, uitgebreid en boordevol informatie: Geschiedenis van de rockmuziek is hét naslagwerk voor iedereen die van rock houdt.

Van Eyck - Taschen - 978-3-8365-4505-1

Van Eyck

Till-Holger Borchert

Engelstalig

978-3-8365-4505-1

Gebonden, 96 pagina's

210 x 260 mm

€ 9,99

UITVERKOCHT


Vaak geïmiteerd maar nooit geëvenaard, liet Jan van Eyck (ca. 1390-1441) een onuitwisbare indruk achter op de renaissancekunst en maakte de weg vrij voor toekomstige realistische schilders. Met zijn ongekende precisie en meesterlijk kleurgebruik is Het Arnolfini-portret, dat de bruiloft van een jong stel uitbeeldt, het bewijs van het meesterschap van de Vlaamse schilder.

Van Eyck schilderde zowel seculiere als religieuze onderwerpen, met de nadruk op een naturalisme en realisme dat naadloos tussen het dagelijkse leven van de 15e eeuw en poëtische, hemelse omgevingen bewoog.

Bekijk het indrukwekkende oeuvre van de kunstenaar in dit overzicht van zijn werk, inclusief altaarstukken, religieuze figuren met één paneel en portretten in opdracht. Met uitgebreide details en analyses van meesterwerken biedt deze publicatie ook een chronologisch overzicht van zijn werk, inclusief de het werk gemaakt in zijn atelier dat zelfs na zijn dood doorging.

Nikolas Tesla -  uitvinder 9789089985392 -  Librero

Nikolas Tesla - uitvinder

David J. Kent

978-90-8998-539-2

gebonden, 248 pagina's

162 x 242 mm

€ 9,95

UITVERKOCHT


Wie was Nikola Tesla?

In dit boek vertelt populairwetenschappelijk schrijver David Kent over het leven, drama en mysterie van deze romantische figuur.

Tesla (1856-1943) deed zeer veel baanbrekende uitvindingen. Hij imponeerde bezoekers van de wereldtentoonstelling in Chicago in 1893 met een ongekend vertoon van elektrisch licht.

Ondanks zijn successen raakte Tesla in de vergetelheid, omdat rivalen met meer zakelijk instinct erkenning kregen voor zijn opmerkelijke doorbraken. In dit fascinerende boek vol zeldzame foto’s leer je de wetenschapper kennen die ook nu nog tot de verbeelding spreekt.

omhoog

1   2   3   4   5   6