home Informatie Aanbiedingen Ramsj 2ehands Nieuwsbrief Inkoop Bestelinfo


In dit zoekvak kunt u alleen onze ramsj en uitgaven van Taschen / Librero zoeken

MOBIEL
Laatst bijgewerkt 13-7-2018

1   2   3   4   5   6


The little Book of Iron Man

Roy Thomas

INT

paperback, 192 pagina's

119 x 166 mm

€ 7,99


The little Book of the incredible Hulk

Roy Thomas

INT

paperback, 192 pagina's

119 x 166 mm

€ 7,99


The little Book of X-Men

Roy Thomas

INT

paperback, 192 pagina's

119 x 166 mm

€ 7,99

 

                           

Bestel   Bestel    Bestel              

Met granaatscherven dicht bij zijn kloppende hart is zijn ijzeren superpak, het enige wat miljardair Tony Stark in leven houdt. Helaas voor de slechteriken maakt het hem ook een verwoestend wapen tegen het kwaad. Zijn gevechten tegen de grootste dreigingen zijn in deze uitgave te vinden, met 192 bladzijden vol iconische Iron Manbeelden en tekst van striplegende Roy Thomas, (auteur van 75 Years of Marvel Comics: From the Golden Age to the Silver Screen.


Bruce Banner kan niet inschatten wanneer hij de Hulk wordt. Volg zijn weg van de vernietiging in deze uitgave, met 192 bladzijden vol iconische Hulkbeelden en tekst van striplegende Roy Thomas, auteur van 75 Years of Marvel Hulk is. J

Zij waren mutanten die leefden in een wereld die hen haatte en wantrouwde! Het was hun missie om andere mutanten te vinden, te beschermen en op te leiden, hoewel dit er vaak toe leidde dat ze juist die mensen aan het redden waren die de wereld van hen wilden verlossen. Laat je meevoeren door dit epische, menselijk- mutantendrama in deze uitgave, met 192 bladzijden vol iconische X-Menbeelden en tekst van striplegende Roy Thomas, auteur van 75 Years of Marvel Comics: From the Golden Age to the Silver Screen.


Crazy Competitions. 100 Weird and Wonderful Rituals

Nigel Holmes, Julius Wiedemann

Engels

gebonden, 224 pagina's

190 x 190 mm

€ 19,99

Bestel

Ooit gehoord van de Air Sex Championships in Austin Texas? Of van Bog snorkeling in Wales? Zet je dan schrap en laat je door grafisch ontwerper Nigel Holmes meevoeren langs de wildste, gekste en wonderlijkste culturele evenementen.

Of het nu gaat om het racen van slakken, babyhuilwedstrijden, het zo ver mogelijk werpen van… vrijwel alles, of het dragen van vrouwen, mensen hebben hun creativiteit al lang getoond in wilde, vreemde en soms gewoon prachtige rituelen en wedstrijden. In dit boek wordt pagina na pagina een vrolijk beeld geschetst van de vaak hilarische manier om de cultuur te vieren.


Illusteren met waterverf

gouache • aquarel • inkt • mixed media

Helen Birch

flexi, 224 pagina's

180 x 135 mm

€ 7,95

Bestel

Dit laagdrempelige boek laat werken van hedendaagse kunstenaars zien die in verschillende stijlen en op diverse manieren werken, zodat je inzicht krijgt in de technieken, materialen en media die hun illustraties zo speciaal maken. Illustreren met waterverf laat zien hoe eenvoudig het is om te schilderen met verf of inkt op waterbasis en kan zowel beginnende als ervaren kunstenaars inspireren om te gaan experimenteren.

Klassieke kunst begrijpen - € 7.95 - Librero- Ezelsoor Breda


Klassieke kunst begrijpen

Marcus Lodwick

PLC, 224 pagina's

130 x 190 mm

€ 7,95

Bestel

Deze praktische gids vol nuttige informatie is onmisbaar voor de museumbezoeker en zeer boeiend om thuis te lezen. In dit boekje worden meer dan 150 personages besproken die op beroemde schilderijen staan. Van Achilles tot Zefir, van Abraham tot Zacharias. Bij elke personage staat een voorbeeld van een schilderij waar deze figuur op voorkomt.


 Albert Oehlen 978-3-8365-0897-1

Albert Oehlen

INT

gebonden, 496 pagina's

250 x 334 mm

€ 59,99

Bestel

Oehlen is geboren in Krefeld(1954) Hij studeerde bij Sigmar Polke aan de kunstacademie van Hamburg, in de tijd van het neo-expressionisme. Na zijn afstuderen werd hij aan het begin van de jaren 80 bekend en exposeerde internationaal.

Onder invloed van Georg Baselitz, Sigmar Polke en Gerhard Richter, concentreert Oehlen’s werk zich op het proces van schilderen, waarbij de structurele elementen worden blootgelegd. 

Hij is nauw verbonden met de kunstscene van Keulen en de ‘Neue Wilden’ en samen met zijn tijdgenoot Martin Kippenberger, vormde hij de kunstenaarsgroep Lord Jim Lodge. Hij maakte in zijn Neue Wilden-periode vooral indruk door zijn virtuositeit, "door zijn nonchalant-snelle en talentvolle schilderwijze."

In de jaren negentig is zijn werk steeds abstracter geworden. Meestal bestaat een doek uit verschillende elementen zoals energieke verfstreken, computertekens, gebogen en beweeglijke lijnen, bedrukte stof en ruimtewerkende kleurvelden. Deze elementen bestaan naast elkaar. Ze vormen samen een complex beeld, zonder dat er sprake is van een harmonisch of gestructureerd geheel.Vaak zijn zijn werken alleen in primaire kleuren of grijs, maar deze beperkingen slagen er nog steeds in werk te produceren dat vol is van oncontroleerbare energie.  

Deze herziene en bijgewerkteTaschen publicatie over de beroemde Duitse kunstenaar laat de tegenstrijdige spanningen van delicaat en grofheid, van kleur en vaagheid zien, die zijn werk zo invloedrijk en controversieel maken.

Het boek toont meer dan 400 schilderijen evenals, inzichtelijke commentaren en interviews. Samen met een verzameling kortere teksten en verklaringen brengt deze prachtige uitgave ons dicht bij de ideeën van een kunstenaar die is aangeduid als "de meest vindingrijke schilder die in leven is”.

1001 klassieke muziekuitvoeringen € 19.95 - Librero

1001 klassieke muziekuitvoeringen - nieuwe editie

Matthew Rye

gebonden, 960 pagina's

161 x 208 mm

€ 19,95

Bestel

Dit boek bevat chronologisch gerangschikte besprekingen van 1001 klassieke opnamen, van de vroegste hymnen tot moderne, avant-gardistische composities.

De besprekingen, geschreven door een internationaal panel van muziekcritici, bevatten tips voor de beste uitvoeringen en variëren van onbekende solowerkjes en kamermuziek tot de allergrootste concerten, symfonieën, opera´s en koralen.

De allerbeste uitvoering van elk werk wordt besproken, maar ook andere uitvoeringen worden genoemd. Een en ander wordt aangevuld met citaten en biografische informatie over de componisten, dirigenten en musici.The History of Graphic Design. 1890-1959

INT

gebonden, 480 pagina's

246 x 372

€ 49,99

Bestel

Dit boek bevat de veelomvattende geschiedenis van grafisch design van eind 19e eeuw tot de naoorlogse periode. Het beschrijft de ontwikkeling van het begin van posterontwerp tot verdere ontwikkeling van design voor reclame, huisstijlen, verpakkingen en de uitgeverij.

Deze uitgave bevat, in chronologische volgorde, meer dan 2500 oorspronkelijke ontwerpen uit de hele wereld, waarvan 72 tot in detail besproken worden, naast 57 leidende ontwerpers, onder wie Alphonse Mucha (chocoladereclame), Edward Johnston (logo en lettertype van de Londense metro), El Lissitzky (constructivistische grafische werken), Herbert Matter (fotomontage reisposters van Zwitzerland), Saul Bass (introtitels voor films) en A.M. Cassandre (art-decoposters).

978-90-8998-976-5


Anatomie van oefeningen voor een gezond hart

Michael Jerome

paperback, 192 pagina's

215 x 267 mm

€ 9,95

Bestel

Niets is belangrijker dan je hart gezond en sterk te houden.

Met behulp van dit boek kun je nu actief werken aan een leefstijl waarin je dat lukt. Dit boek begint met wat je kunt doen om de conditie van je hart goed te krijgen en te houden en legt uit hoe je hartklachten kunt voorkomen – denk aan gezonde voeding. Daarnaast worden zaken als je hartslag besproken en hoe je die kunt inzetten voor een optimaal trainingsplan.

Dan volgen er reeksen met work-outs die gebaseerd zijn op je eigen niveau van fitheid, vergezeld van gemakkelijk te volgen schema’s, lijstjes met benodigde materialen, stapsgewijze instructies en duidelijke anatomische illustraties die de actiefste spieren laten zien.

Met dit boek lukt het je om je hart sterker te maken en je uithoudingsvermogen te vergroten.

9789089989505


Rome - pocketmuseum

Virginia L. Campbell

paperback, 288 pagina's

140 x 182 mm

€ 9,95


Bestel


Griekenland - pocketmuseum

David Michael Smith

paperback, 288 pagina's

140 x 182 mm

€ 9,95

Bestel

Als alle verplaatsbare artefacten uit het oude Rome op één plaats stonden, zou het leven van studenten, geschiedkundigen en kenners stukken eenvoudiger zijn. Maar de meesterwerken bevinden zich verspreid in musea overal ter wereld.

Dit boek beschrijft op levendige en informatieve wijze 200 van de belangrijkste objecten en laat de historische waarde ervan zien: als herinnering aan een belangrijke gebeurtenis of als aankondiging van het begin van een nieuwe tijd van creativiteit of politiek. Elk voorwerp, van munten uit de vijfde eeuw voor Christus tot aardewerk uit de tijd van de val van het West-Romeinse Rijk in het jaar 476, geeft een goed beeld van deze zeer invloedrijke oude beschaving.

Dit boek presenteert 200 objecten uit het oude Griekenland die zich in openbare collecties in de hele wereld bevinden. Ze illustreren de rijkdom van de antieke Griekse cultuur en brengen deze heel dichtbij.

De hier beschreven voorwerpen, van de bifaciale handwerktuigen van het vroegpaleolithicum (300.000 jaar geleden) tot het hellenistische grote altaar van Pergamum (tweede eeuw voor Christus), weerspiegelen de cyclische opeenvolging van welvaart en armoede en de van tijd tot tijd veranderende culturele en sociale normen.

Deze prachtig geïllustreerde gids met foto’s van elk object vormt een fascinerende inleiding tot een cultuur die als geen andere van invloed is geweest op de westerse beschaving.


Het boek der oneindigheid

Antonio Lamúa

gebonden, 320 pagina's

285 x 215mm

€ 14,95


Bestel


In dit rijk geïllustreerde boek maakt u kennis met de talloze manieren waarop oneindigheid kan worden benaderd.

Het begrip ‘oneindigheid’ vormt al vele eeuwen lang een bron van verwondering en fascinatie voor wetenschappers, filosofen en kunstenaars. Zo eenvoudig als het wiskundige symbool voor oneindig (de gekantelde acht) is, zo complex en veelzijdig zijn de mogelijke toepassingen van dit begrip. Oneindigheid speelt een wezenlijke rol in de wiskunde, de natuurwetenschappen, de technologie, de filosofie en de kunst.

Dit prachtig vormgegeven boek laat u kennismaken met allerlei manieren waarop we oneindigheid kunnen benaderen. Aan de hand van onderwerpen als ruimte, religie, energie, spiralen, ons denken, waarschijnlijkheid, eeuwigheid en geometrie krijgt u inzicht in de vele geheimen en raadsels die met het begrip ‘oneindigheid’ verbonden zijn.

David LaChapelle. Lost + Found


David LaChapelle. Lost+Found


INT


gebonden, 278 pagina's


278 x 355


€ 49,99


BestelDavid LaChapelle. Good News


INT


gebonden, 276 pagina's


278 x 355


€ 49,99


Bestel
We hebben er 10 jaar op moeten wachten maar nu is het eindelijk zover.Lost + Found, het eerste deel van LaChapelles eerste publicatie in tien jaar, geeft een fantastisch inzicht in de wereld van deze unieke creatieve geest. Het omvat meer dan 150 nooit eerder gepubliceerde foto’s die laten zien waarom LaChapelle zo geliefd is: van zijn eerste foto’s die hij maakte in het New York van de jaren tachtig tot zijn meest recente foto’s die de schaduwkant van de commerciële popcultuur tonen. Dit boek is het resultaat van een duizelingwekkende reis door het leven van een fotograaf met een even kritisch als creatief oog.


Deze eerste collectie wordt gecompleteerd door Good News, deel twee van LaChapelles nieuwe collectie, die de artistieke renaissance van de fotograaf volgt vanaf zijn ‘verdwijning’ uit de modewereld na 2006.Hij trok zich terug uit het sociale leven en verhuisde hij naar een nudistenkolonie in West Maui, Hawaii. Good news is de toepasselijke naam van het tweede deel van LaChapelles eerste publicatie in tien jaar tijd. Good News is een intiem inkijkje in LaChapelles eigen spirituele ontwikkeling, die van klassieke fotoseries als Angels, Saints and Martyrs (1984) loopt tot volledig nieuwe werken als Paradise (2017), waarin hij culturele iconen als Courtney Love, Tupac, Paris en Michael Jackson, Lana Del Rey, Pamela Anderson, Miriam Makeba en Elizabeth Taylor portretteert.


Samen met Lost + Found vormt dit tweede deel een exclusieve visuele routekaart langs zijn werken, stilistische ontwikkeling en ongeëvenaarde kritische manier van denken, waarbij hij vraagtekens zet bij de aantrekkelijkheid van de popcultuur en een unieke esthetiek tentoonspreidt.978-90-8998-931-4

Historische atlas van het Jodendom

Dr. Ian Barnes en Josephine Bacon

Gebonden, 400 pagina's

246 x 192 mm

€ 19,95

Bestel


Deze Historische atlas van het jodendom plaatst de belangrijkste gebeurtenissen uit de joodse geschiedenis in hun sociale, politieke en geografische context, vanaf de komst van de joden in het oude Palestina tot heden. Talloze landkaarten en plattegronden verduidelijken de grote gebeurtenissen in de joodse geschiedenis, de bewegingen van het joodse volk en zijn plaats in de wereld. Deze atlas bevat bovendien tientallen foto´s en illustraties in kleur van archeologische vindplaatsen en joodse voorwerpen en schatten.
William Blake. Dante’s Divine Comedy


GB


gebonden, 464 pagina's


172 x 240


€ 29,99


Bestel


William Blake (1757–1827) wordt in onze tijd als een van de grootste kunstenaars van de 18e eeuw en de vroege romantiek beschouwd en bovendien als een profetische geest die zijn weerga nauwelijks kent. De man was in een groot aantal opzichten zijn tijd ver vooruit; zijn tijdgenoten begrepen eigenlijk nauwelijks wat hij hun allemaal te vertellen en uit te beelden had en zijn leven is het schoolvoorbeeld van een miskend genie. En van die miskenning was Blake zich maar al te goed bewust.


Dit boek is een prachtige compilatie van zijn meesterwerk de Divina Comedia, geïllustreerd met de 102 afbeeldingen die Blake hiervoor maakte.

 Grafisch design van de 20e eeuw € 14.95- Ezelsoor Breda


Grafisch design van de 20e eeuw


Tony Seddon


gebonden, 224 pagina's


195 x 255 mm


€ 14,95


Bestel


Dit boek laat op beeldende wijze de grillige ontwikkeling van een eeuw grafische vormgeving zien. Decennium voor decennium wordt onderzocht wat de trends waren en hoe opeenvolgende generaties ontwerpers werden beïnvloed door hun voorgangers. De culturele invloeden van beeldende kunst worden besproken, de invloed van crisis, bezetting en wederopbouw en die van de computer. Met grote namen als Lucian Bernhard, Alexander Rodchenko, H.N. Werkman, Piet Zwart, A.M. Cassandre, Alvin Lustig en Tibor Kalman.


Anatomie van het menselijk lichaam 978-90-8998-618-4


Anatomie van het menselijk lichaam


Ken W. S. Ashwell


Gebonden, 304 pagina's


215 x 275 mm


€ 14,95


Bestel


ANATOMISCHE TERMEN IN 3 TALEN

NEDERLANDS • ENGELS • LATIJN

Dit boek onthult de schoonheid en complexiteit van het menselijk lichaam. Deze uitgebreide, visuele gids onderzoekt de structuur en functie van alle delen waaruit een mens bestaat: de botten, de spieren en de huid, maar ook de bloedsomloop, het ademhalings-, spijsverteringsen zenuwstelsel én de fascinerende werking van de inwendige organen en de hersenen.

Het boek bevat meer dan 500 duidelijke, gedetailleerde anatomische illustraties in kleur, vergezeld van trefwoorden in drie talen en beknopte bijschriften die de complexe werking van ons lichaam verduidelijken. Doordat de focus ligt op het visuele aspect geeft dit handboek op snelle en gemakkelijke manier toegang tot anatomische kennis. De toevoeging van de officiële Latijnse benamingen maakt van dit boek een waardevol naslagwerk voor studenten, professionals en geïnteresseerden – een must voor elke boekenkast.


Met meer dan 500 gedetailleerde, anatomische illustraties in kleur.


Met anatomische termen in het Nederlands, Engels en Latijn


Sebastião Salgado: Genesis-TASCHEN 978-3-8365-3872-5


Sebastião Salgado: Genesis

Lelia Salgado
GB

gebonden, 520 pagina's

234 x 355 mm

€ 49,99

Bestel


Ook verkrijgbaar:

Exodus

God schiep de wereld in zes dagen. Salgado deed er 10 jaar over om hem te fotograferen.

Genesis is het levenswerk van de wereldberoemde Braziliaanse fotograaf Sebastião Salgado.

Voor zijn ode aan onze kwetsbare planeet reisde hij naar afgelegen oorden als de Galapagoseilanden, Madagaskar en Antarctica: plekken waar mensen en dieren nog altijd in evenwicht met elkaar en de natuur leven.

Tien jaar lang liftte hij mee op schepen, trok hij te voet door bergen en bereisde hij woestijnen en toendra's.

Met deze foto's toont Salgado ons de schoonheid van de ongerepte natuur en laat hij ons beseffen dat WIJ onze planeet moeten beschermen.

Dit is een monumentale uitgave over onze planeet in zijn natuurlijke toestand: Salgado’s magnum opus.

100 Contemporary Brick Buildings Tachen 9783836562355


100 Contemporary Brick Buildings


Philip Jodidio


INT


632 pagina's


240 x 305


€ 49,99


BestelVan alle bouwmaterialen in de wereld is baksteen een van de duurzaamste en meest voorkomende. Uit sporen blijkt dat er al in 7500 v.Chr. stenen werden gefabriceerd en rond 3500 v. Chr. deden de eerste gebakken stenen hun intrede. Sindsdien heeft de vertrouwde baksteen zich bewezen als een zeer bestendig bouwmateriaal, dat nog steeds een belangrijke rol speelt in de hedendaagse architectuur.


De baksteen is goedkoop en op allerlei manieren te gebruiken en milieuvriendelijk te produceren. Deze fantastische set in twee delen beschrijft de meest sensationele en innovatieve bakstenen gebouwen van de wereld uit de afgelopen 15 jaar, van Argentinië tot Nieuw-Zeeland.


Ook wordt aandacht besteed aan de prachtige bakstenen Brandweerkazerne in Breda. Helaas zijn deze bakstenen niet meer te zien want de kazerne is bekleed met metalen platen. Dit om vallende stenen te voorkomen. (Constructiefouten)


Net als alle architectuurboeken van TASCHEN omvat het zowel nieuwe talenten, zoals de Argentijn Diego Arraigada en de Vietnamees Nguyen Hai Long, als grote namen, zoals Tadao Ando en Peter Zumthor. De gebouwen in het boek tonen de vele toepassingen van baksteen in culturele, huiselijke, infrastructurele en vrijetijdsruimten, waaronder het Tate Modern Switch House van Herzog & De Meuron, het Amorio Restaurant van Tidy Architects in Santiago en de Maternity Waiting Village van Mass Design Group in Kasungu, Malawi.


1001 foto's die je gezien moet hebben 978-90-8998-896-6


1001 Foto's – Die je gezien moet hebben!


gebonden, 960 pagina's


160 x 210 mm


€ 19,95


Bestel1001 foto’s die je gezien moet hebben! is een spannende rondleiding door de enerverende geschiedenis van de fotografie.


Of het nu gaat om kunst en mode, mens en samenleving, oorlog en vrede, of natuur en wetenschap: alle beelden in dit schitterende boek zijn opmerkelijk en voorzien van boeiende teksten. Sommige foto’s zijn welbekend, andere nieuw, maar allemaal hebben ze het vermogen ons te ontroeren, te schokken of ons mensbeeld bij te stellen.


De foto’s zijn in chronologische volgorde naar het jaar van opname afgedrukt. Dit leidt in sommige gevallen tot verrassende en fascinerende aanvullingen of tegenstellingen. De tekst geeft informatie over het creatieve proces achter het betreffende beeld en de visuele, esthetische en historische betekenis. Waarom is deze foto gemaakt? Is het een geënsceneerde foto? Wat was het oogmerk? Wat was de reactie van het publiek?


Roger Fenton, William Eggleston, Henry Fox Talbot, Nick Knight, Henri Cartier-Bresson en Dorothea Lange verrichtten net als alle andere fotografen in dit boek briljant en inspirerend pionierswerk achter de camera. Dankzij hen kon de fotografie zich ontwikkelen tot een kunstvorm die ons allen aanspreekt.


Dat maakt 1001 foto’s die je gezien moet hebben! tot een verrassend, vermakelijk en verrijkend kijk- en leesboek voor iedereen die van fotografie houdt.Heidegger - Een visuele introductie Librero 978-90-8998-854-6


Heidegger - Een visuele introductie


Jeff Collins & Howard Selena


flexi, 176 pagina's


125 x 178 mm


€ 6,95


BestelMartin Heidegger – ‘ongekroonde koning’ van de filosofie of voortrekker van een gevaarlijk seculier mysticisme?


Heidegger verkondigde het einde van de filosofie en van het humanisme, en was een toegewijd aanhanger van het nationaalsocialisme. Is zijn denken in wezen een conservatieve mythologie of een essentiële deconstructie van de ons vertrouwde filosofie?


Dit boek is een toegankelijke introductie tot Heideggers moeilijk te doorgronden denken, met aandacht voor de historische context en zijn weerklank in vakgebieden als de ecologie, de theologie, de kunst, de architectuur en de literatuur.


Een spannende en verrassende reis door het werk van de man die bekendstaat als de origineelste, maar ook meest omstreden denker van de 20e eeuw1000 Lights


Charlotte & Peter Fiell


gebonden, 640 pagina's


140 x 195 mm


€ 14.99Bestel


Dit boek is een inspirerend naslagwerk en beschrijft de beste onwerpen voor lampen uit de 20ste eeuw.


1000 Lights bevat een adembenemende selectie van meer dan 1000 lampen. De interessantste elektrische verlichting van de 20e eeuw, van Tiffany’s prachtige glas-in-loodlampen en compleet bizarre ontwerpen van de late jaren zestig en zeventig tot de nieuwste hightech ledlampen, worden chronologisch per decennium gepresenteerd. Alle belangrijke stijlen komen aan bod - arts & crafts, art nouveau, art deco, modern movement, De Stijl, naoorlogs, pop, radicaal, postmodern en hedendaags.


Dit ultieme handboek is een must voor verzamelaars en designliefhebbers.

Anne Geddes Small World - Taschen -  	9783836519472Anne Geddes. Small World


Reuel Golden

INT

Gebonden 246 pagina's

290 x 374


€ 49,99


BestelAl van kleins af aan had de Australische Geddes een fascinatie voor foto's en ze leerde zichzelf de kunst van het fotograferen. Al sinds haar twintigste is fotografie haar grote passie.


Geddes is vooral bekend geworden door haar foto's van baby's. Haar foto's werden eerst gepubliceerd in Australië en Nieuw-Zeeland waar ze al gauw symbool stonden voor nieuw leven.


Baby's in bloempotten in bijenpakjes of verkleed als stuk fruit, de hype rond de iconische foto's van Anne Geddes bereikte 20 jaar geleden een hoogtepunt.


Geddes werk wordt in 77 landen uitgegeven, waaronder ook België en Nederland.  Talloze malen zijn haar foto's bekroond. Ze worden gepubliceerd in boeken, maar ook op ansichtkaarten, kalenders, briefpapier, fotoalbums enz.


Naast haar beroep als fotografe is Geddes ook nog een getalenteerde zakenvrouw en is ze modeontwerpster ook voor baby's.


Dit retrospectief biedt toegang tot haar complete archief, dat teruggaat tot het einde van de jaren 80. Met vele nooit gepubliceerde foto's is dit een eerbetoon aan een eigenzinnige en innemende fotografe, die zich sterk maakte voor de zorg van het jonge en kwetsbare en voor de toekomst van de mensheid.


Aromatherapie - Librero 978-90-8998-905-5


Aromatherapie


Jennie Harding


paperback, 224 pagina's


205 x 161 mm


€ 6,95


Bestel


Verdrijf lichamelijke en emotionele spanning met de helende kracht van natuurlijke geuren.


Plantenextracten worden al duizenden jaren gebruikt vanwege hun geneeskrachtige eigenschappen, maar de laatste jaren vinden ze een ruimere toepassing op het gebied van gezondheid en ontspanning.


Deze handleiding voor aromatherapie helpt u om een weloverwogen keuze te maken uit het aanbod van etherische oliën. U krijgt veel informatie over de beginselen en de praktijk van aromatherapie.


U leert hoe u zelf een massage kunt toepassen en wat u mag verwachten van een behandeling. Ervaar wat de natuur kan doen om uw klachten te verlichten en ontdek hoe geur uw leven verrijkt.


Met een gedetailleerd overzicht van etherische oliën Met uitleg over het gebruik van oliën voor de behandeling van specifieke klachten te bij de massagetechnieken


Edward Weston -  Taschen  9783836564502Edward Weston


Manfred Heiting, Terence Pitts


INT


Paperback, 252 pagina's


240 x 300


€ 19,99


Bestel
Er zijn maar weinig fotografen die zo’n nalatenschap hebben gecreëerd als Edward Weston (1886-1956).


Na tien jaar lang succesvol foto’s met schilderachtige softfocustechnieken te hebben gemaakt, werd Weston de grote pionier van de exacte en scherpe presentatie, oftewel de ‘Straight Photography’ .


In de jaren twintig, dertig en veertig heeft Weston de de kunst van de fotografie op een hoger niveau gebracht.


Zijn foto’s zijn monumenten van sensueel realisme, perfect gearrangeerde verstilde beelden vol passie en intensiteit. Wat het onderwerp ook is, groenten, landschap, schelp of een naakt lichaam, Westons lens registreert de essentie van de levenskracht, de intrinsieke eigenschappen van de vorm.

Oneindigheid - Een visuele introductie Librero 978-90-8998-735-8


Oneindigheid - Een visuele introductieBrian Clegg, Oliver Pugh


flexi, 176 pagina's


125 x 178 mm


€ 6,95


Bestel


Oneindigheid is een onderwerp dat diverse grote denkers heeft geïnspireerd – en andere heeft geërgerd en gechoqueerd.


De oude Grieken waren zo ontzet door de implicaties van een eindeloos getal dat ze de man die het geheim openbaarde, verdronken.


Op Brian Clegg en Oliver Pughs briljante grafische reis door oneindigheid komen we vele bekende namen tegen, van Pythagoras, Al-Chwarizmi, Fibonacci, Galilei, Newton en Leibniz tot Cantor, Venn, Gödel en Mandelbrot, en laten we zien hoe oneindigheid de scherpste geesten uit de natuurwetenschap en wiskunde op de proef heeft gesteld.


Vele fascinerende infiniteitskwesties komen op toegankelijke, heldere en originele wijze aan bod in deze geïllustreerde pocket.

 Helmut Newton and Alice Springs. Us and Them - Taschen  	9783836524674


Helmut Newton and Alice Springs. Us and Them


Helmut Newton


INT


gebonden, 192 pagina's


238 x 272 mm


€ 39,99


BestelUs and Them (voor het eerst verschenen in 1999) biedt een serie treffende en intieme foto’s van Helmut Newton en zijn vrouw Alice Springs ( pseud. Van June Brunell). De collectie omvat zowel hun openbare als privéleven en bestaat uit vijf delen, van afwisselend hun eigen tedere innerlijke wereld en de glamourous ontmoetingen in hun sociale en professionele kringen. In de ‘Us’-delen maken Newton en Springs afwisselend foto’s van zichzelf en elkaar. In het afsluitende ‘Them’-deel richten ze hun camera’s op hetzelfde beroemde onderwerp, van Catherine Deneuve tot Gianni Versace. Het resultaat is een elegant en ontroerend contrast van symmetrie en verschil, waarbij twee onafhankelijke visies kunnen voortbestaan in een gezamenlijk leven en een langdurige liefde.

Op achttienjarige leeftijd (1938) ontvluchtte de Joodse Helmut zijn geboorteland Duitsland, vanwege de opkomst van het nationaalsocialisme, en arriveerde in Singapore. Daar werkte hij enkele jaren als persfotograaf voor de Engelstalige krant The Straits Times. In 1940 trok hij naar Australië, deed vijf jaar dienst in het Australische leger en verwierf de Australische nationaliteit in 1946. Hij ontmoette er de actrice June Brunell (artiestennaam van June Browne) die als model voor hem poseerde en in 1948 zijn echtgenote werd. June Newton zou later in de voetsporen van haar man treden en in 1970 onder het pseudoniem Alice Springs een fotografiecarrière beginnen. Na vele reizen naar Europa en klussen voor de Britse en Australische Vogue, verhuisde hij begin jaren zestig naar Parijs. Daar zou hij de volgende decennia als modefotograaf werken voor de Franse editie van Vogue. In 2004 kwam Helmut Newton om het leven bij een eenzijdig verkeersongeval, mogelijk ten gevolge van een hartaanval.


Helmut Newton- Sumo-met standaard- TASCHEN  	9783836517300


Helmut Newton Sumo

Engels, Frans


gebonden, 480 pagina's


267 x 374 mm


€ 99,00

Bestel

Newton´s SUMO terug, nu in een meer

handzame uitvoering. SUMO was (en is nog steeds) een gigantisch boek in alle opzichten: een eerbetoon van 480 pagina´s aan de meest invloedrijke, intrigerende en controversiële fotograaf van de 20e eeuw, dat records brak door gewicht en afmetingen.

Dit keer is er geen tafeltje van Starck bijgesloten, maar wel een unieke boekenstandaard.

Granny squares - 30 tassen  librero 978-90-8998-699-3


Granny squares - 30 tassen

Margaret Hubert

paperback, 128 pagina's

217 x 217 mm

€ 9,95

Bestel


Dit fantastische boek boordevol creatieve projecten is het resultaat van een passie voor granny squares gecombineerd met een liefde voor handtassen. Het is een ode aan de granny square. Margaret Hubert heeft tassen ontworpen voor elke gelegenheid en in allerlei vormen en maten. Gebruik het garen dat aangegeven staat bij het patroon of kies zelf een garen van dezelfde dikte voor uw eigen unieke project. Ter inspiratie bevat dit boek tien prachtige ontwerpen voor granny squares en bij elke square vindt u de patronen voor drie heel verschillende tassen. Er zijn kleine amulettasjes, ruime rugzakken en er is zelfs een aktetas voor mee naar kantoor. U kunt meteen aan de slag met deze tassen voor elke gelegenheid!

Leonardo da Vinci- complete oeuvre- Taschen 9783836559027


Leonardo da Vinci

Johannes Nathan, Frank Zöllner

gebonden in cassette, 700 pagina's

245 x 372 mm

€ 49,99

Bestel


Hoe veelzijdig en belangrijk Leonardo da Vinci ( 1452-1519) was en hoe groot zijn invloed is geweest, is nauwelijks uit te drukken. Deze schitterende uitgave is het meest complete boek dat ooit is gemaakt over deze Italiaanse schilder, beeldhouwer, architect, technicus, wetenschapper en allround genie. De uitvergrote details van de meesterwerken van Leonardo stellen de lezer in staat om zelfs de kleinste facetten van zijn penseelstreken te onderzoeken.


Nu met een nieuw hoofdstuk over de manuscripten van de kunstenaar.

De cassette dient tevens als handige boekenstandaard

Michelangelo het complete werk-Zöllner-TASCHEN 9783836554596


Michelangelo

Frank Zöllner

slipcase, 736 pagina's

24,5 x 37,2 cm

€ 49,99

Bestel

Herdruk van het grote en complete standaard over Michelangelo. Met een overzicht van al zijn schilderijen, beeldhouwwerken, gebouwen en tekeningen.

De slipcase is tevens te gebruiken als boekenstandaard

omhoog

1   2   3   4   5   6

een keuze uit ons assortiment