home Informatie Aanbiedingen -Ramsj- 2ehands Nieuwsbrief Inkoop Bestelinfo


In dit zoekvak kunt u ons aanbod Taschen -  Librero en onze ramsj, op sleutelwoord doorzoeken

MOBIEL
Laatst bijgewerkt 13-10-2019

1   2   3   4   5   6

Kunst van het oorlogvoeren - Strategische puzzels Librero 9789463592611 € 9.95

Kunst van het oorlogvoeren - Strategische puzzels

Richard Galland

978-94-6359-261-1

Gebonden, 234 pagina's

177 x 224 mm

€ 9,95

Bestel

Meer dan 2500 jaar geleden schreef Sun Tzu- een van de grootste militaire denkers aller tijden- ‘De kunst van het oorlogvoeren’ een militaire verhandeling die nog altijd wordt onderwezen aan veelbelovende jonge officieren.

De kunst van het oorlogvoeren wordt beschouwd als het oudst bekende boek over oorlog en militaire strategie. De principes zijn ook op andere gebieden van toepassing, zoals in het management en de advocatuur.

Dit boek bevat 80 puzzels die zijn geïnspireerd op de wijsheid van Sun Tzu en die een ware tactische uitdaging vormen voor iedere studeerkamergeneraal.

Laat je meevoeren naar talloze slagvelden, van het oude Griekenland en Rome tot de Amerikaanse Burgeroorlog en Wo II, waar je wordt geconfronteerd met 40 waargebeurde scenario’s om je tanden op stuk te bijten.

Denk mee met de grootste generaals uit de geschiedenis en leid jouw troepen naar de overwinning. Geef gehoor aan Sun Tzu’s adviezen over aanpassingsvermogen, onderhandelingsstrategieën en misleiding en laat je militaire inzicht de vrije loop.

Groene architectuur 9789463592062

Groene architectuur - moderne en duurzame gebouwen

978-94-6359-206-2

Drietalig (D-N-E)

gebonden, 336 pagina's

225 x 260 mm

€ 19,95

Bestel


In de 20e eeuw lijkt het bewustzijn van de internationale gemeenschap wat betreft de noodzaak de natuur en haar bronnen te respecteren en beschermen praktisch onomkeerbaar.

Bewegingen en initiatieven die zijn gebaseerd op duurzaamheid zijn tot in alle delen van de maatschappij doorgedrongen en verwerkt in publieke verordeningen. Vanwege de verantwoordelijkheid voor het creëren van werkomgevingen die in harmonie zijn met de aarde, is het toepassen van duurzaamheidsprincipes belangrijk in de architectuur.

De projecten in dit boek zijn uitstekende voorbeelden van hoe de vele facetten van duurzaamheid kunnen worden toegepast op het gebied van architectuur.

Ook minder tastbare zaken krijgen aandacht, zoals de respectvolle en harmonieuze integratie van architectuur in de natuurlijke omgeving en sociale bestendigheid, die in meerdere of mindere mate in alle projecten in dit boek aanwezig zijn en die nauw zijn verbonden met duurzaamheid.

De in dit boek voorgestelde projecten van verschillende types en groottes uit 23 landen en van 30 studio’s reflecteren allemaal een speciale benadering van het milieu en laten zien dat duurzaamheid in architectuur een mondiale en steeds groeiende beweging vertegenwoordigt.

Stephen Wilkes  Day to Night 9783836562690 Taschen

Stephen Wilkes Day to Night

Gebonden

INT

978-3-8365-6269-0

224 pagina's

420 x 330 mm

€ 100.00

Bestel

Als je 30 uur op één plek op een iconische locatie zou staan en gewoon zou observeren, zonder je ogen te sluiten, zou je nog steeds niet alle details en emoties kunnen zien die je vindt in een panoramische foto van Stephen Wilkes.

Wilkes maakt niet alleen meer dan 1500 belichtingen vanuit een vaste hoek, hij distilleert deze visuele informatie ook achteraf in zijn studio, bewerkte de beelden zorgvuldig en voegt ze samen tot één naadloze compositie waarop het verstrijken van de tijd is te zien.

Day to Night presenteert 60 epische panorama's gemaakt tussen 2009 en 2018, overal gemaakt vanuit Afrika Serengeti tot de Champs-Elysées in Parijs, van de Grand Canyon tot Coney Island, van Trafalgar Square tot Red Square.

Elke compositie is een werk van liefde en geduld. Wilkes wachtte meer dan twee jaar om toestemming te krijgen om paus Franciscus te fotograferen tijdens de Paasmis in het Vaticaan, en produceerde uiteindelijk een levendig tableau waarin de paus 10 keer voorkomt. Het boek bevat ook buitengewone details, kunstwerken op zich die de verhalen in elk beeld benadrukken. Een bruid baant zich een weg door Central Park; in Tanzania verzamelen zebra's zich rond een bijna onzichtbare waterpoel tijdens een droogte; in Rio de Janeiro komen en gaan surfers terwijl een man een bord vasthoudt.

Het zijn precies deze kleine verhalen, deze details, die mensen naar de foto's trekken, zegt Wilkes. Wie goed kijkt, ontdekt persoonlijke verhalen in de details. Eenmaal ontdekt, geven deze mini-verhalen elke compositie een persoonlijk, openhartig gevoel. Deze collectie neemt ons mee op een naadloze reis van zonsopgang zonsondergang in één beeld.

 Bauhaus 978-3-8365-6554-7

Bauhaus

Magdalena Droste

Engelstalig

978-3-8365-6554-7

Gebonden, 552 pagina's

€ 14,99

Bestel


Het boek Bauhaus in de bijgewerkte uitgave van Magdalena Droste voor TASCHEN Verlag viert 100 jaar Bauhaus met een hardcover van 552 pagina's en 575 kleurenillustraties

Het Bauhaus bestond pas tussen 1919 en 1933 en werd de belangrijkste en invloedrijkste school voor architectuur, design en kunst in de 20e Eeuw.

Dit boek gebruikt een schat aan documenten uit het Bauhaus-archief in Berlijn. Onder de gepresenteerde kunstenaars zijn Josef Albers, Marianne Brandt, Walter Gropius, Gertrud Grunow, Paul Klee, Ludwig Mies van der Rohe en Lilly Reich.

Dit boek is tot stand gekomen in samenwerking met het Bauhaus Archief/Museum für Gestaltung in Berlijn, 's werelds grootste collectie over de geschiedenis van het Bauhaus.

Schrijfwerk, studies, foto's, schetsen, plannen en modellen documenteren niet alleen de gerealiseerde werken, maar brengen ook de geest van het Bauhaus weer tot leven.

Van informele groepstherapieën tot tekeningen uit de lessen van Paul Klee, van gedetailleerde bouwplannen tot een strakke asbak van Marianne Brandt - het zijn allemaal getuigenissen van een idealistische creatieve gemeenschap die vastbesloten is om design te heroverwegen en een betere toekomst voor moderne mensen vorm te geven.

Magdalena Droste studeerde kunstgeschiedenis en literatuur in Aken en Marburg. Vanaf 1980 werkte ze in het Bauhaus Archief in Berlijn, waarna ze als hoogleraar kunstgeschiedenis aan de BTU Cottbus werkte. Zij was verantwoordelijk voor talrijke tentoonstellingen en publicaties over alle Bauhaus-thema's en kunstenaars.

Basquiat

Leonhard Emmerling

ENG

978-3-8365-5979-9

Gebonden, 96 pagina's

210 x 260 mm

€ 9,99

Bestel

Van de straten van New York tot de meest prominente galerijen van de stad – volg de korte, vruchtbare en gepolitiseerde carrière van Jean-Michel Basquiat, een cultfiguur die de kunstwereld en maatschappij bekritiseerde.

In deze inleiding wordt onderzocht hoe de jonge pionier zich liet inspireren door Griekse, Romeinse en Afrikaanse kunst, in combinatie met Franse poëzie en jazz, om intuïtieve beelden met teksten en gewaagde kleuren te creëren.

Veganistisch koken-C Steen-LIBRERO

Veganistisch koken

Celine Steen en Joni Mari Newman

paperback, 272 pagina's

140 x 203 mm

€ 9,95

Bestel

Veganistisch koken is je geheime wapen om van elk denkbaar recept een verrukkelijk ‘geveganiseerd’ succes te maken ? snel en efficiënt. Zoek gewoon het niet-veganistische recept dat je wilt vervangen op, en het deskundige team bestaande uit Celine Steen en Joni Mari Newman legt nauwkeurig uit welke veganistische vervangingen je het best kunt gebruiken. Daarbij vertellen ze hoe je het recept vervolgens maakt zonder concessies aan de smaak te doen, met als resultaat gerechten die niet alleen overheerlijk maar ook gezonder zijn.


Dit boek bevat meer dan 200 vervangingen en recepten met stapsgewijze instructies om alles van boter en spek tot gelatine en kaas te vervangen. Ook vind je gezonde vervangingen om in plaats van gluten, suiker, vet en soja te gebruiken, waardoor je elk recept kunt aanpassen aan je diëeteisen.

Jean Michel Basquiat | 978-3-8365-5037-6 |Taschen

Jean-Michel Basquiat

INT

978-3-8365-5037-6

gebonden, 840 pagina's

290 x 395 mm

€ 150.00

Bestel

Jean-Michel Basquiat (1960 -1988) was een Amerikaans neo-expressionistisch en van oorsprong graffiti kunstenaar.

Basquiat verscheen voor het eerst aan het eind van de jaren zeventig. Onder de tag SAMO ('same old shit'), sproeide hij, samen met zijn vriend Al Diaz, bijtende opmerkingen en gefragmenteerde gedichten op de muren van de stad New York.

Zo werd hij onderdeel van de ondergrondse scène van visuele kunst en graffiti, hiphop, post-punk en DIY-films, die elkaar ontmoetten in een bloeiende kunstwereld.

Zijn expressieve werk is geïnspireerd door beroemdheden uit de wereld van jazz, boksen en basketbal, met verwijzingen naar de geschiedenis en de politiek van het straatleven.

In 1983 begon hij met Andy Warhol samen te werken, en stond hij in 1985 op de cover van The New York Times Magazine.

Als schilder,met een sterke persoonlijke stijl, veroverde Basquiat al snel een plaats in het gevestigde milieu en werd zijn werk tentoongesteld in galerie's over de hele wereld.

Toen Basquiat op 27-jarige leeftijd stierf, was hij een van de meest succesvolle kunstenaars van zijn tijd geworden.

Deze XXL uitgave laat zien dat zijn levendige schilderijen tegenwoordig nog net zo fris en eigentijds zijn als in het New York van de jaren tachtig.

Tevens geeft deze monografie een ongekend inzicht in Basquiat's kunst, met fantastische reproducties van zijn meest baanbrekende schilderijen, tekeningen en schetsen. Plus teksten van zijn tijdgenoot Carlo McCormick en van curator en kunsthistoricus Eleanor Nairne.

 Anatomie van yoga € 9.95

Anatomie van yoga

Dr. Abigail Ellsworth

paperback, 160 pagina's

280 x 222 mm

€ 9,95

Bestel

Een gedetailleerd referentiewerk voor yogabeoefenaars en -leraren! Van ademhaling tot draaiingen en staande houdingen - u kunt precies zien hoe bepaalde spieren reageren op de bewegingen van de gewrichten, hoe wijzigingen in een houding het effect daarvan kunnen vergroten en hoe de ruggengraat, ademhaling en lichaamshouding uiteindelijk met elkaar verbonden zijn.Design – 80 designiconen uitgelegd | 9789089986702 | LIbrero

Design – 80 designiconen uitgelegd

Susie Hodge

9789089986702

paperback, 224 pagina's

180 x 135 mm

€ 7,95

Bestel

Waarom zijn sommige ontwerpen succesvoller en invloedrijker dan andere? In Design bespreekt kunsthistorica Susie Hodge tachtig baanbrekende ontwerpen, variërend van de polaroidcamera en de Sony-walkman tot het Coca-Cola®-flesje en de Converse All Star-sneaker. Door het belichten van aspecten als functionaliteit, esthetische aantrekkingskracht of vernieuwend materiaalgebruik van het werk van wereldberoemde ontwerpers als Gerrit Rietveld, Le Corbusier, Alvar Aalto, Dieter Rams, Ron Arad en Philippe Starck, laat dit boek zien wat nu juist deze bijzondere ontwerpen spraakmakend maakt.

Hiroshige. One Hundred Famous Views of Edo € 14.99- Taschen - Librero - Ezelsoor Breda

Hiroshige. One Hundred Famous Views of Edo

INT

gebonden, 584 pagina's

140 x 195 mm

€ 14,99

Bestel

Hiroshige's Edo: meesterlijke ukiyo-e houtsnedes van Tokyo in het midden van de 19e eeuw.

Letterlijk betekent ukiyo-e ‘beelden van de drijvende wereld’ en verwijst naar de beroemde Japanse houtsnede-drukkunst die dateert uit de 17e eeuw en praktisch synoniem is aan de visuele karakterisering van Japan door de Westerse wereld. Daar ukiyo-e werken massaal konden worden geproduceerd, werden zij vaak gebruikt als design voor waaiers, Nieuwjaarskaarten, single prints en boekillustraties. Traditioneel beeldden zij het stadsleven, entertainment, mooie vrouwen, kabuki acteurs en landschappen af. De invloed van ukiyo-e in Europa en de Verenigde Staten, ook wel Japonisme genoemd, kan men overal zien, van de impressionistische schilderkunst tot de hedendaagse manga- en animatie-illustraties.

Utagawa Hiroshige (1797-1858) was een van de laatste grote ukiyo-e kunstenaars. Alhoewel hij vele onderwerpen vastlegde, lag zijn grootste talent in het maken van landschappen van zijn geboortestad Edo (het hedendaagse Tokyo) en zijn laatste meesterwerk was een serie bekend als 100 beroemde voorstellingen van Edo(1856-1858). Dit boek is een herdruk hiervan.

geheimen van statistiek -  Librero - 978-94-6359-292-5

De geheimen van statistiek

Pere Grima

978-94-6359-292-5

Gebonden

160 pagina's

175 x 235 mm

€ 9,95

Bestel

Leverbaar medio oktober

Dit boek werpt een blik op enkele van de interessantste aspecten van de statistiek. Het behandelt de beschrijving van informatie met behulp van grafen, tot en met de organisatie van gegevensverzameling voor de beantwoording van de gestelde vragen, zoals enquête- en meerkeuzevragen, en een uniforme argumentatiemethode voor alle statistische tests.

Het gaat ook om kansberekening, wat veel lezers wellicht saai en moeilijk lijkt, maar wat echter zonder in de diepte te gaan vele interessante verborgen dingen openbaart.

Dit onderhoudende en leerzame boek is geschikt voor iedereen die wat meer van statistiek wil weten dan uitsluitend de gortdroge theorie.

Kunst van het oorlogvoeren - Sun Tzu - Comic - 978-94-6359-203-1

Kunst van het oorlogvoeren

Sun Tzu

978-94-6359-203-1

Gebonden, 128 pagina's

125 x 178 mm

€ 9,95

Bestel

De kunst van het oorlogvoeren in de vorm van een comic.

In deze bewerking van Sun Tzu’s beroemde verhandeling over militaire strategie geeft een leraar zijn leerling les in de subtiele kunst van het oorlogvoeren.

De illustraties van de meermaals bekroonde tekenaar Pete Katz tonen gevechtsscènes en strategische scenario’s die de eeuwenoude militaire principes tot leven brengen voor een heel nieuwe generatie lezers.

Food & Drink Infographics

Simone Klabin, Julius Wiedemann

Engelstalig

9783836568487

gebonden, 480 pagina's

246 x 372 mm

€ 49,99

Bestel


Dit boek brengt de beste infographics van alle dingen die met eten, drinken en het koken, te maken hebben.

Wil je uitstekende sashimi bereiden? Ken je het geheim van perfect gegrilde biefstuk? Verras je gasten met je eigen gemaakte droge martini?

Food & Drinks Infographics heeft alle antwoorden en meer.

Alle keukenraadsels worden met behulp van de mooiste culinaire infographics opgelost.

Het boek opent met een voorwoord van kookauteur Michael Ruhlman, gevolgd door een historisch overzicht van afbeeldingen van voedingsmiddelen waarin wordt onderzocht hoe en waar ze zijn gebruikt.

Een must-have voor iedere 21e-eeuwse foodie en/of liefhebber van grafische vormgeving en infographics.

2000 gitaren - Tony Bacon - € 19.95

2000 gitaren

Tony Bacon e.a.

gebonden, 320 pagina's

260 x 328 mm

€ 19,95

Bestel

Dit boek biedt een uitvoerig en rijk geïllustreerd overzicht van een fascinerend muziekinstrument: de gitaar. Het is samengesteld door een aantal Amerikaanse en Britse gitaarexperts en gaat in op historische akoestische instrumenten, klassieke gitaren, resonatorgitaren, jazzgitaren, de beroemde elektrische modellen uit de jaren vijftig en zestig en hypermoderne elektrische en akoestische gitaren en basgitaren. 2000 gitaren is een alfabetisch ingedeeld naslagwerk, geïllustreerd met tweeduizend foto’s van meer dan driehonderd merken. De geschiedenis van de grote Amerikaanse fabrikanten – zoals Fender, Gibson, Martin en PRS – wordt uitvoerig beschreven, maar ook over vele andere merken van overal ter wereld vind je in dit boek boeiende informatie.


1001 Bieren - A.T. Jones 978-90-8998-142-4

1001 Bieren

Adrian Tierney-Jones e.a

978-90-8998-142-4

gebonden, 960 pagina's

170 x 217 mm

€ 19,95

Bestel

1001 bieren die je geproefd moet hebben! is een uitgebreid en onmisbaar handboek waarin de beste bieren uit verschillende delen van de wereld worden beschreven.

Elk bier is voorzien van heldere notities die naast onderhoudende anekdotes over de brouwerijen veel informatie geven over de regio van herkomst, de stijl, het aroma, het productieproces en de juiste manier van serveren.

Deze uitvoerige gids is geïllustreerd met meer dan achthonderd foto’s van de bieren, hun etiketten en brouwerijen. Met meer dan negentig nieuwe bieren is deze grondig herziene editie de ultieme biergids.

Ethiek een visuele introductie - 978-94-6359-198-0 Psychotherapie een visuele introductie - 978-94-6359-200-0

Feminisme een visuele introductie - 78-94-6359-199-7 Freud een visuele introductie - 978-94-6359-197-3


Ethiek - Een visuele introductie

Dave Robinson & Cris Garratt

978-94-6359-198-0

flexi, 176 pagina's

125 x 178 mm

€ 6,95   

Bestel  


Psychotherapie - Een visuele introductie

Ivan Ward & Oscar Zarate

978-94-6359-200-0

flexi, 176 pagina's

125 x 178 mm

€ 6,95

Bestel    


Feminisme - Een visuele introductie

Cathia Jenainati & Judy Groves

978-94-6359-199-7

flexi, 176 pagina's

125 x 178 mm

€ 6,95


Bestel


Freud - Een visuele introductie

Stephen Wilson & Oscar Zarate

978-94-6359-197-3

flexi, 176 pagina's

125 x 178 mm

€ 6,95

Bestel   

          

Ethiek gaat iedereen aan. Morele dilemma's kunnen groot of klein zijn. We hebben allemaal onze eigen ideeën over wat goed of fout is, maar is dit ook iets wat we kunnen wèten of kunnen we het hooguit geloven?

Ethiek volgt de argumenten van grote moraalfilosofen als Socrates Plato, Aristoteles, Hobbes en Kant en onderzoekt wat modernere denkers als Jean-Paul Sartre, John Rawls en Richard Rorty hebben bijgedragen aan de discussie.

Deze prettig geillustreerde gids biedt misschien geen antwoord op al je morele dilemma's, maar zal je wel beter uitrusten om erover na te denken


Deze prachtig geillustreerde gids maakt dit complexe gebied overzichtelijk en beschrijft de gedragstherapie, cognitieve therapie, somatische therapie, humanistische therapie, gestaltherapie en existentiële therapie, individuele en groepstherapie.

Dit is een onmisbaar boek voor iedereen die hulp zoekt voor zichzelf of iemand anders en geeft belangijke en praktische informatie voor mensen die een opleiding counselor, therapeut of een ander soort hulpverlener overwegen.


De term 'feminisme werd rond 1890 voor het eerst gebruikt, maar vrouwen strijden al veel langer tegen discriminatie en seksuele onderdrukking.

Cathia Jenainati en Judy Groves beschrijven de belangrijkste maatschappelijke, politieke en literaire ideeën die onze denkwijze over de status van vrouwen over de hele wereld hebben veranderd, en ze vertellen het verhaal van de bijzondere personen die zich actief hebben ingezet voor het veranderen van tradities, sociale gewoonten en wetten.

Deze aantrekkelijk geïllustreerde gids behandelt de belangrijkste ontwikkelingen die het leven van vrouwen van de 17e eeuw tot nu hebben beïnvloed en is een onmisbaar naslagwerk voor iedereen die wil weten hoe het feminisme de wereld heeft veranderd voor zowel vrouwen als mannen.


Freud: geniaal psycholoog of door seks geobsedeerde kwakzalver?

Freud is alom erkend als een sleutelfiguur in de moderne cultuur, maar toch roepen hij en zijn werk voortdurend controverse, verontwaardiging en wetenschappelijke verdenking op.

Freud gaat in op de voornaamste beschuldigingen tegen hem. Hadden zijn behandelingen wel effect? Wat verbergen dromen nu echt Bestaat er een Oedipuscomplex? Is hij schuldig aan het verdoezelen van wijdverbreid ernstig seksueel misbruik? Was hij een drugsverslaafde? Deze levendig geïllustreerde gids neemt een kijkje achter de mythe's om de lezer mee te voeren naar de kern van een cultureel debat dat nog altijd woedt.

Leonardo da Vinci- complete oeuvre- Taschen 9783836559027


Leonardo da Vinci alle schilderijen en tekeningen

Johannes Nathan, Frank Zöllner

gebonden in cassette, 700 pagina's

245 x 372 mm

€ 49,99

Bestel


Hoe veelzijdig en belangrijk Leonardo da Vinci ( 1452-1519) was en hoe groot zijn invloed is geweest, is nauwelijks uit te drukken. Deze schitterende uitgave is het meest complete boek dat ooit is gemaakt over deze Italiaanse schilder, beeldhouwer, architect, technicus, wetenschapper en allround genie. De uitvergrote details van de meesterwerken van Leonardo stellen de lezer in staat om zelfs de kleinste facetten van zijn penseelstreken te onderzoeken.


Nu met een nieuw hoofdstuk over de manuscripten van de kunstenaar.

De cassette dient tevens als handige boekenstandaard

 Atlas van het menselijk lichaam - Librero 978-90-8998-751-8

De atlas van het menselijk lichaam

Janet Parker (ed.)

9789089987518

paperback, 224 pagina's

230 x 300 mm

€ 9,95

Bestel

De atlas van het menselijk lichaam is een onmisbaar naslagwerk over hoe het lichaam eruitziet en hoe het werkt.

Deze prachtig geïllustreerde encyclopedie laat alle onderdelen van het lichaam in detail zien en vertelt over de levenscyclus van de mens. Dit boek is de perfecte inleiding voor iedereen; medische studenten, kunstenaars of geïnteresseerden in het prachtige wonder dat het lichaam is.  10 hoofdstukken, elk voorzien

Geometrie in de kunst - 978-90-8998-498-2 Librero


Geometrie in de kunst


David Wade


gebonden, 410 pagina's


160 x 195 mm


€ 9,95


Bestel


Dit boek gaat in op de invloed van het platonisme binnen de kunst. Elke studie van het platonisme moet beginnen met het in kaart brengen van de oorsprong en alle transformaties ervan, en van de manier waarop deze denkwijze zijn stempel drukte op het Europese intellectuele leven.


Geometria schetst eerst de grondbeginselen en de belangrijke bijdrage daarvan aan de latere klassieke wereld. Daarna de zwakke, maar hardnekkige invloed van het platonisme op het middeleeuwse denken en zijn opleving in de Italiaanse renaissance, en tot slot de manier waarop deze ideeën werden aanvaard en aangepast in de rest van Europa.


De nieuwe breibijbel

Debbie Tomkies

paperback, 192 pagina's

190 x 245 mm

€ 9,95

Bestel

Dit uitgebreide overzicht bevat maar liefst 250 verschillende patronen. Ze zijn onderverdeeld in 11 soorten, dus of u nu zoekt naar combinaties van recht en averecht, kantpatronen, structuurpatronen, kabels of kleurenwerk – hierin vindt u ze allemaal.

Tevens staat het boek boordevol praktische informatie over garens en breinaalden, basissteken, stekenverhouding en telpatronen.

Door de combinatie van geschreven instructies en heldere illustraties is dit het perfecte naslagwerk voor het leren van nieuwe technieken en het ophalen van uw breikennis.

Religie in 30 seconden

Russel Re Manning

Gebonden, 160 pagina's

190 x 235 mm

€ 9,95

Bestel

Wat is nu ook alweer het verschil tussen soennieten en sjiieten? Waarom telt het christendom zoveel subgroepen? Wat houden de oude spirituele tradities van de Yoruba en de Aboriginals precies in? Wat zijn de basisbeginselen van taoïsme en confucianisme? En waarom is Scientology zo populair?

Van animisme tot zoroastrisme, van de Buddhavacana tot de Koran: Religie in 30 seconden ontrafelt de 50 invloedrijkste religies, culten en sekten in minder dan een halve minuut. Niet alleen de bekende wereldgodsdiensten passeren daarbij de revue, maar ook nieuwe ‘religies’ als Falun Gong, hare krisjna en de rastafaribeweging.


978-90-8998-931-4

Historische atlas van het Jodendom

Dr. Ian Barnes en Josephine Bacon

Gebonden, 400 pagina's

246 x 192 mm

€ 19,95

Bestel


Deze Historische atlas van het jodendom plaatst de belangrijkste gebeurtenissen uit de joodse geschiedenis in hun sociale, politieke en geografische context, vanaf de komst van de joden in het oude Palestina tot heden. Talloze landkaarten en plattegronden verduidelijken de grote gebeurtenissen in de joodse geschiedenis, de bewegingen van het joodse volk en zijn plaats in de wereld. Deze atlas bevat bovendien tientallen foto´s en illustraties in kleur van archeologische vindplaatsen en joodse voorwerpen en schatten.Genetica in 30 seconden librero 978-90-8998-878-2

Genetica in 30 seconden

Jonathan & Matthew Weitzman

gebonden, 160 pagina's

190 x 235 mm

€ 9,95

Bestel

Wat is DNA en in hoeverre bepalen onze genen wie wij zijn? Hoe werkt gentherapie? In de voorbije eeuw is ons inzicht in de genetica enorm toegenomen. Deze toegankelijke gids vertelt u alles wat u moet weten, van de basiskennis tot de modernste technieken. Genetica in 30 seconden brengt de bijzonderste ontdekkingen van het vakgebied in kaart, van de basisprincipes van de celbiologie tot de recente ontwikkelingen in DNA-sequencing en genoombewerking. Vorderingen in stamceltherapie, dierenklonering, genetisch afgestemde behandelingen en genetisch gemodificeerde gewassen haalden het nieuws. Maar hebt u zich ooit afgevraagd hoe deze technieken werken en wat ze betekenen voor onze toekomst? Deskundigen kraken voor u de code. In vijftig bijdragen verklaren ze de belangrijkste termen en denkbeelden, telkens in driehonderd woorden en één afbeelding. Dompel uzelf onder in de wondere wereld van de genetica, verfraaid met een reeks sprekende beelden en ondersteund door woordenlijsten en biografieën van sleutelfiguren.

1001 foto's die je gezien moet hebben 978-90-8998-896-6


1001 Foto's – Die je gezien moet hebben!


gebonden, 960 pagina's


160 x 210 mm


€ 19,95


Bestel1001 foto’s die je gezien moet hebben! is een spannende rondleiding door de enerverende geschiedenis van de fotografie.


Of het nu gaat om kunst en mode, mens en samenleving, oorlog en vrede, of natuur en wetenschap: alle beelden in dit schitterende boek zijn opmerkelijk en voorzien van boeiende teksten. Sommige foto’s zijn welbekend, andere nieuw, maar allemaal hebben ze het vermogen ons te ontroeren, te schokken of ons mensbeeld bij te stellen.


De foto’s zijn in chronologische volgorde naar het jaar van opname afgedrukt. Dit leidt in sommige gevallen tot verrassende en fascinerende aanvullingen of tegenstellingen. De tekst geeft informatie over het creatieve proces achter het betreffende beeld en de visuele, esthetische en historische betekenis. Waarom is deze foto gemaakt? Is het een geënsceneerde foto? Wat was het oogmerk? Wat was de reactie van het publiek?


Roger Fenton, William Eggleston, Henry Fox Talbot, Nick Knight, Henri Cartier-Bresson en Dorothea Lange verrichtten net als alle andere fotografen in dit boek briljant en inspirerend pionierswerk achter de camera. Dankzij hen kon de fotografie zich ontwikkelen tot een kunstvorm die ons allen aanspreekt.


Dat maakt 1001 foto’s die je gezien moet hebben! tot een verrassend, vermakelijk en verrijkend kijk- en leesboek voor iedereen die van fotografie houdt.

1000 Lights


Charlotte & Peter Fiell


gebonden, 640 pagina's


140 x 195 mm


€ 14.99


Bestel


Dit boek is een inspirerend naslagwerk en beschrijft de beste onwerpen voor lampen uit de 20ste eeuw.


1000 Lights bevat een adembenemende selectie van meer dan 1000 lampen. De interessantste elektrische verlichting van de 20e eeuw, van Tiffany’s prachtige glas-in-loodlampen en compleet bizarre ontwerpen van de late jaren zestig en zeventig tot de nieuwste hightech ledlampen, worden chronologisch per decennium gepresenteerd. Alle belangrijke stijlen komen aan bod - arts & crafts, art nouveau, art deco, modern movement, De Stijl, naoorlogs, pop, radicaal, postmodern en hedendaags.


Dit ultieme handboek is een must voor verzamelaars en designliefhebbers.

Thomas Edison - uitvinder van de moderne wereld -  Librero  978-90-8998-772-3

Thomas Edison - uitvinder van de moderne wereld

David J. Kent

9789089987723

gebonden, 260 pagina's

162 x 242 mm

€ 9,95

Bestel


Zoals van zoveel mensen die de wereld veranderen, werd van Thomas Edison (1847-1931) in zijn jonge jaren niet veel verwacht.

Hij was de jongste van zeven kinderen, hij was ziekelijk en snel afgeleid, en bovendien had hij gehoorproblemen. Zijn vader vreesde dat hij achterlijk was. Maar de nieuwsgierige Edison ontpopte zich al vroeg tot uitvinder en bleek een gretige alleslezer.

Als gedreven ondernemer verkocht hij op zijn twaalfde al kranten en snoep. Dankzij zijn zakeninstinct, zijn scherpe wetenschappelijke geest en zijn tomeloze ambitie werd Edison de belangrijkste uitvinder van het eind van de negentiende en het begin van de twintigste eeuw Deze fascinerende biografie vertelt hoe Edison:

  • Concurreerde met andere grote uitvinders zoals Tesla en Westinghouse.
  • Met zijn gloeilamp de duisternis van de wereld verlichtte
  • De brute kracht van elektriciteit losliet op een olifant
  • Alleen al in de Verenigde Staten meer dan duizend patenten verwierf.
  • Van alles en nog wat maakte, van een stemmachine tot de fonograaf.

Thomas Edison: uitvinder van de moderne wereld is het levendig geschreven en rijk geïllustreerde verhaal over een inventieve en nieuwsgierige jongen uit Ohio die graag nieuwe snufjes uitvond en die de wereld onherkenbaar veranderde.

De auteur David J. Kent schreef ook Nikola Tesla een leven vol elektriciteit.

100 Contemporary Wood Buildings 978-3-8365-4281-4

100 Contemporary Wood Buildings

Philip Jodidio

INT

gebonden, 688 pagina's

140 x 195 mm

€ 14,99

Bestel

In 100 Contemporary Wood Buildings is te zien dat hout, hoewel mogelijk het oudste, ook een van de meest moderne bouwmaterialen is.

Dankzij computergestuurde ontwerptechnieken kan hout op verbazingwekkende nieuwe manieren bewerkt worden. Hout is zo hedendaags als maar zijn kan, economisch, ecologisch en van nature warm.


omhoog

1   2   3   4   5   6

een keuze uit ons assortiment