home Informatie Aanbiedingen -Ramsj- 2ehands Nieuwsbrief Inkoop Bestelinfo


In dit zoekvak kunt u ons aanbod Taschen -  Librero en onze ramsj, op sleutelwoord doorzoeken

MOBIEL
Laatst bijgewerkt 15-12-2018

een keuze uit ons assortiment

1   2   3   4   5   6   

Sneaker Freaker. The Ultimate Sneaker Book!

Simon Wood

Engelstalig

Gebonden , 21 x 31.5 cm, 672 pages

€ 39.99

BestelDe eerste en enige publicatie in zijn soort, het tijdschrift Sneaker Freaker, loopt al bijna twee decennia voorop in de wereldwijde sneaker scene.

In 2002 droomde Simon "Woody" Wood ervan om gratis sneakers te bemachtigen. Twee weken later was hij de trotse eigenaar van het tijdschrift Sneaker Freaker en zijn leven was nooit hetzelfde.

Van het vroege begin als een fanzine in punkstijl tot de glossy en online-versies van vandaag, heeft deze onafhankelijke publicatie zeer gedocumenteerd geschreven over elke collab, custom edition, limited edition, retro heruitgave, Quickstrike, Hyperstrike en Tier Zero sneaker uitgebracht in de laatste 15 jaar.

Met meer dan 650 opnieuw ontworpen pagina's, frisse fotografie en oog voor historische details,combineert deze monsterbundel het beste van het tijdschrift en wordt het bestaan van de sneaker gevierd.

Moderne kunst in detail

Susie Hodge

gebonden, 336 pagina's

235 x 220 mm

€ 19.95

Bestel

Uitzonderlijke kunstwerken raken de toeschouwer dieper dan gewone schilderijen en beelden.

Dit boek toont een selectie van 75 meesterwerken, en vertelt daarbij wat deze kunstwerken tot topstukken maakt: sommige blinken uit door compositie of kleurgebruik, andere door diep menselijk inzicht of door krachtige expressie van emoties’Ralph Gibson. Nude

Ralph Gibson, Eric Fischl

INT

gebonden, 352 pagina's

237 x 316 mm

€ 39,99

Bestel

Door hun opvallende contrasten en nauwgezette composities doen Ralph Gibsons foto´s recht aan de grootste beoefenaars van de fotografie zoals Man Ray en Edward Weston, terwijl ook ongebaande paden worden betreden

Ralph Gibson maakte zijn eerste foto’s in dienst van de Amerikaanse marine in de jaren 50 van de vorige eeuw. Nadat hij fotografie gestudeerd had aan het San Fransisco Art Institute ging hij in eerste instantie aan het werk als assistent van Dorothea Lange en Robert Frank, om later zijn eigen studio in New York te vestigen. Na beurzen van NEA (National Education Agency) en Guggenheim te hebben ontvangen, werd Ralph Gibson in 1986 door de Franse overheid tot officier in de Orde van Kunst en Letteren van Frankrijk benoemd.


Stephen Hawking - leven, theorieën en invloeden binnen de natuurwetenschap


Paul Parsons


gebonden, 160 pagina's


180 x 230 mm


€ 9,95


Bestel


Stephen Hawking was de meest briljante theoretisch natuurkundige sinds Einstein.


Hij was waarschijnlijk het grootste wetenschappelijke genie van deze tijd. Hij was tevens een succesvol schrijver die de ingewikkeldste onderwerpen voor gewone geesten toegankelijk maakte. Daarnaast was Hawking een pleitbezorger voor sociale en politieke kwesties, zoals de rechten van gehandicapten.


Dit boek is kennismaking met dit uitzonderlijke genie.

Per pagina wordt een onderwerp uitgelicht en elk onderwerp is verdeeld in stukjes, zodat je die als lezer snel en makkelijk tot je kunt nemen.
PIETER BRUEGEL THE COMPLETE WORKS


Jürgen Müller


Gebonden, 580 pagina’s


Engelstalig


290 x 395 mm


€ 150.00


Bestel


Dit jaar wordt de 450e sterfdag van Pieter Bruegel de Oude herdacht.


(Breda wordt als geboorteplaats genoemd in de ‘Beschrijving van de Lage Landen’ van Lodovico Guicciardini, die tijdens Bruegels leven verscheen)


Ter gelegenheid hiervan is Bruegel. The Complete Works verschenen.


Ontdek de complete werken van Pieter Bruegel de Oude, de belangrijkste kunstenaar van de Nederlandse renaissancistische schilderkunst.


Deze XL-monografie bevat alle 39 schilderijen, 65 tekeningen en 89 etsen.


Elk stuk is een unieke getuigenis van zowel de religieuze gewoonten als de hechte volkscultuur uit Bruegels tijd; van de Bijbelse toren van Babel tot de kleine dorpsfeesten op het platteland

Mert Alas and Marcus Piggott

INT

gebonden, 408 pagina's

262 x 350 mm

€ 59,99


Bestel

Stort je in de glamourwereld van Mert en Marcus, het creatieve powerduo dat enkele van de grootste merken en persoonlijkheden van onze tijd heeft gestyled en gefotografeerd, van Miu Miu tot Angelina Jolie en van Givenchy tot Gisele Bündchen.

Zo’n 300 foto’s, afkomstig uit de succesvolle Collector’s Edition, belichten het hyperglamoureuze, hyperglanzende repertoire van een creatief partnerschap dat de normen voor mode heeft bepaald en verhoogd.Metallica, bijgewerkt

Martin Popoff

gebonden, 192 pagina's

€ 19,95

Bestel

Metallica, een band waar genoeg over te schrijven valt…

Dit boek staat boordevol verhalen over de bandleden en recensies aangevuld met smaakmakend beeldmateriaal. De albums, variërend van ongeëvenaarde klassiekers tot middelmatiger producten en uiterst omstreden projecten, worden besproken door eigengereide deskundigen die er vol overgave in duiken.

Natuurlijk, over de band valt genoeg te vinden – in geweldige boeken, op internet, in films, documentaires, op dvd’s, maar zo vol gewicht, zo heavy... Nee, zo vind je het nergens anders.

Nieuwe ideeën voor opbergruimten

gebonden, 292 pagina's

190 x 215 mm

€ 14,95

Bestel

Om ons in onze woning op ons gemak te voelen, moeten de spullen waarmee we ons omringen overeenstemmen met onze lifestyle, overtuigingen en smaak.

Als dat niet het geval is, kunnen we dat bereiken door fysiek, maar vooral ook mentaal orde te scheppen. Dit boek bevat de belangrijkste theorieën op het gebied van opruimen en organiseren en helpt inzien hoe een opgeruimd huis en het strikt selecteren en behandelen van spullen kan helpen om bewuster en zorgvuldiger te kijken naar wat we echt in ons leven willen.

Met veel foto’s en tips biedt dit boek inspiratie voor een opgeruimd huis.

Inside North Korea

Oliver Wainwright, Julius Wiedemann

gebonden, 300 pagina's

260 x 340 mm

€ 39,99

Bestel

Guardian-journalist en fotograaf Oliver Ainwright neemt ons mee op een architecturale tour achter de gesloten deuren in het meest geheime land ter wereld.

Van de mozaïek-rijke lobby's van gezondheidscentra uit het Sovjettijdperk, tot de snoepgekleurde interieurs van gloednieuwe theaters, zetten de foto's een schijnwerper op de ambitie van het teruggetrokken regime; "verander het hele land in een socialistisch sprookjesland."  

Doordat Pyongyang zwaar getroffen was tijdens de Koreaanse oorlog, werd in 1953 begonnen met het volledig opnieuw opbouwen van de stad in lijn met de visie van de oprichter van het land, Kim Il Sung.

Ontworpen als een imposante toneelset, het is een plaats van grootse boulevards en overdadige monumenten. Onder de huidige leider, Kim Jong Un, is de bouw toegenomen. Hij transformeert Pyongyang in snel tempo in een speeltuin, hij gebruikt architectuur om de grimmige realiteit van zijn autoritaire regime voor het volk te verzachten.

Het is een onthullend relaas want achter de grote stenen gevels ligt een weelderige wonderwereld van marmer en mozaïek, prachtige plafonds en kristallen kroonluchters, samen met  een nieuw interieur in een oogverblindend kleurenpalet.

Ontdek de vorstelijke leeszalen van de Grand People 's Study House en kijk ook even in de kleedkamers van het onlangs gerenoveerde Rungrado May Day Stadium, klaar om  FIFA Wereldbekerwedstrijden te organiseren die waarschijnlijk nooit zullen komen.  

Deze collectie bevat ongeveer 200 foto's met inzichtelijke bijschriften, evenals een inleidend essay waarin Wainwright de geschiedenis en ontwikkeling van Pyongyang in kaart brengt en vraagtekens zet bij wat de toekomst in petto heeft voor de architecturale ambities van dit raadselachtige land.


Ed Sheeran

Caroline Sullivan

gebonden, 160 pagina's

237 x 185 mm

€ 12,95

Bestel

Journalist Caroline Sullivan duikt diep in de creatieve geest van Ed Sheeran om de verhalen achter alle songs van deze populaire singer-songwriter te achterhalen.


In een paar jaar tijd is Sheeran uitgegroeid tot een van de bekendste en succesvolste artiesten ter wereld. Hij verkoopt tientallen miljoenen albums en zijn muziekvideo’s worden online miljarden keren bekeken. Bovendien schrijft Sheeran zijn nummers zelf, in tegenstelling tot veel andere popsterren van dit moment. Hij is niet alleen een artiest maar ook een verhalenverteller. Dit boek beschrijft album na album en track na track de motivatie achter de songs, hoe ze zijn geschreven en waarom ze zo populair zijn.


Kunst van de 20e Eeuw

Ruhrberg-Schneckenburger e.a.

Gebonden, 840 pagina's

208 x 274 mm

€ 39,99

Bestel

Een herdruk in gebonden vorm van deze prettig leesbare encyclopedische uitgave.

Het bevat het volledige scala aan disciplines, inclusief fotografie en nieuwe media, en thematische hoofdstukken die de relatie tussen kunstwerken en -bewegingen laten zien.

Of je nu zoekt naar surrealisme of land art, Fluxus of Bauhaus, dit is het essentiële kunstboek over de 20e eeuw. Een boek zo goed als dit zou eigenlijk bij iedereen in zijn kast moeten staan.


Jamie Hewlett

Julius Wiedemann

INT

gebonden, 416 pagina's

250 x 317 mm

€ 39,99

Bestel

Van Tank Girl tot popfenomeen Gorillaz, Jamie Hewlett is een van de meest energieke figuren van de popcultuur van de laatste 20 jaar. Deze TASCHENeditie, Hewletts eerste grote monografie, bevat meer dan 400 van zijn kunstwerken, waaronder strips, schetsen en werk van zijn recente expo in de Saatchi Gallery. Een eerbetoon aan een bijzonder veelzijdig kunstenaar die weigert op zijn lauweren te rusten of in een artistiek hokje geplaatst te worden.


The Dog in Photography 1839 - Today

Raymond Merritt, Miles Barth

INT

gebonden, 688 pagina's

140 x 195 mm

€ 14,99

Bestel

Een fotografisch eerbetoon aan onze trouwe viervoeters.

Ter viering van 's werelds favoriete dier, meer dan 400 foto's van of over honden.

Met foto's uit de 19e eeuw tot aan de dag van vandaag.

De collectie omvat werk van Man Ray, Eric Fischl, Wolfgang Tillmans, Ralph Gibson, Fatima Nelame, Vincent Versace, en natuurlijk Elliott Erwitt en William Wegman.

Hun foto's zijn uniek in stijl, maar ze bewijzen ook dat honden niet alleen onze beste vrienden zijn, maar ook pure fotografische inspiratie


Leonardo da Vinci - alle schilderijen

Frank Zollner

gebonden, 264 pagina's

240 x 327 mm

29,99

Bestel

Deze uitgave brengt de complete details van alle schilderijen van de kunstenaar samen, waaronder de Salvator Mundi, het duurste schilderij dat ooit op een veiling werd gekocht.

Deze spectaculaire uitgave is gebaseerd op onze XXL-editie: het meest complete boek over het leven en werk van Da Vinci tot nu toe. (Zie aanbiedingen 3)


Architectuur in het juiste perspectief-Denna Jones-TASCHEN


Architectuur in het juiste perspectief-een compleet overzicht van de belangrijkste gebouwen, architecten en stromingen door de eeuwen heen

Denna Jones

gebonden, 576 pagina's

175 x 250 mm

€ 19,95

Bestel

Dit boeiende boek toont ‘s werelds meest beeldende architectonische hoogstandjes. De architectonische ontwikkeling wordt periode voor periode in chronologische volgorde beschreven en de uitgebreide tekst bestrijkt elke categorie in de bouwkunde, van woningen tot unieke kunstinstellingen.

Dit boek:

  • Plaatst belangrijke werken in de context van type en sociale en culturele ontwikkelingen. Met historische tijdlijnen waarop belangrijke invloeden en gebeurtenissen zijn aangegeven.
  • Licht de architecten uit, die het meest representatief zijn voor hun tijd. Met analyses over waarom hun werken opvallen tussen andere ontwerpen.
  • Is geschreven door specialisten op het gebied van architectuur.

Deze lijvige uitgave van bijna 600 pagina’s, toont de mensen achter ‘s werelds grootste bouwwerken-van Imotep en Leon Battista Alberti tot Le Corbusier, Frank Lloyd Wright en Alvar Aalto- die anderen hebben beïnvloed en geïnspireerd met hun visie en technisch vernuft. Met meer dan 1100 illustraties.

978-90-8998-977-2

Anatomie van oefeningen voor gezonde gewrichten

Michael Jerome

paperback, 192 pagina's

215 x 267 mm

€ 9,95

Bestel

Soepele sterke gewrichten zijn van belang voor de gezondheid, ongeacht je leeftijd.

Met behulp van dit boek kun je een trainingsprogramma samenstellen om je gewrichten soepel te laten bewegen. Eerst wordt er uitgelegd hoe je gewrichten werken en wat je moet doen om ze te beschermen tegen pijn en blessures.

Daarna volgt een reeks oefeningen op verschillende niveaus die elk zijn voorzien van stap-voor-stapinstructies, een lijst van benodigdheden en anatomische illustraties waarop de betrokken ondersteunende spieren, pezen en gewrichtsbanden zijn aangewezen.

Dit boek laat zien hoe je geleidelijk kracht en flexibiliteit opbouwt in deze belangrijke lichaamsdelen.


978-94-6359-010-5

Mid-Century modern design

DC Hillier

flexiband, 192 pagina's

160 x 210l mm

€ 9,95

Bestel

Het midden van de vorige eeuw was een zeer bewogen periode op het gebied van de binnenhuisarchitectuur. De zeer gevarieerde en tijdloze stijl die daaruit voortkwam – we gebruiken de verzamelnaam ‘mid-century modern’ – is vandaag de dag nog steeds mateloos populair.

Deze praktische gids laat zien hoe u uw eigen huis kunt inrichten met de iconische ontwerpen uit die tijd. Alle kamers worden stuk voor stuk behandeld en er worden klassieke meubelstukken en karakteristieke accessoires besproken. De casestudy’s laten essentiële elementen zien en geven waardevolle adviezen.

Met behulp van de kleurenschema’s kunt u heel gemakkelijk persoonlijke accenten toevoegen. Dit is een inspirerende gids voor iedereen die zich aangetrokken voelt door midcentury chic en deze stijl graag in zijn eigen huis wil verwerken.

Hundertwasser architectuur

gebonden, 320 pagina's

240 x 320 mm

€ 29,95

Bestel

Kenmerkend voor de architectuur van Hundertwasser is het vrijwel ontbreken van rechte lijnen. Ook het materiaal gebruik is opvallend: veel keramiek in harde kleuren. In zijn werk zijn invloeden van Antoni Gaudí en Jugendstil terug te vinden.

Fotografie van de 20e eeuw

Museum Ludwig Keulen

gebonden, 760 pagina's

140 x 195 mm

14,99

Bestel


Meer dan 850 foto’s, van Ansel Adams tot Piet Zwart, worden hier gepresenteerd in alfabetische volgorde, met beschrijvende teksten en de biografische gegevens van de fotografen.

Museum Ludwig in Keulen bezit een uitgebreide collectie fotoverzamelingen, verkregen door aankopen en legaten. In dit boek worden 121 fotografen voorgesteld in een korte biografie met hun belangrijkste stijlontwikkeling en een tot negen voorbeelden van hun foto's.

Interessant is dat ondanks de immense verschillen in technische mogelijkheden binnen de 20e en 21e eeuw de expressieve kracht van de vroegere werken absoluut niet onderdoet voor de moderne fotografie.

Inspirerende uitgave voor (beroeps)fotografen en foto)kunstliefhebbers.


350+ breitips  en technieken


Betty Barnden


paperback, 160 pagina's


190 x 247 mm


€ 9.95


Bestel


Maak uw gebreide kleding en accessoires stijlvol af met dit onmisbare handboek van breikennis. Meer dan 350 tips, technieken en geheimen worden uitgelegd en geillustreerd met duidelijke stap-voor-stapfoto's en telpatronen.

Ontdek hoe u patronen en diagrammen moet lezen: kies kleuren en garen; combineer verschillende steken en pas ontwerpen toe voor uw eigen unieke kleding.

Alle steken worden duidelijk uitgelegd, van de tricotsteek en de boordsteek tot de zijdesteek, de jacquard steek en inlegwerk. Deze uitgave legt alle benodigde technieken uit in de volgorde waarin u ze nodig hebt, van het opzetten en samenvoegen van garen tot het breien van vormen en het maken van knoopsgaten, zakken en versieringen.

In de Idee- en Tip-kolommen worden manieren voorgesteld om nieuwe vaardigheden toe te passen, en tips gegeven om veelvoorkomende breifouten te voorkomen of te herstellen. 978-90-8998-970-3  

Cannabis kweken

Chris Stone

paperback, 128 pagina's

148 x 212 mm

€ 7,95

Bestel  


Joints draaien

Joints draaien

Chris Stone

paperback, 128 pagina's

148 x 212 mm

€ 7,95

Bestel       

Waarom zou je cannabis kopen als je het zelf kunt kweken? Het is goedkoper, je kunt de kwaliteit bewaken en het mooiste is nog dat als je zakje ’s avonds leeg is, je dat weer kunt vullen zonder dat je het huis uit hoeft. Met de aanwijzingen in deze doe-het-zelfgids voor beginnende thuistelers is het kweken van je eigen marihuana een stuk eenvoudiger geworden. Dus stroop je mouwen maar op, zet wat bloempotten klaar en laat je verbazen door een van de wonderen der natuur. Met stap-voor-stapillustraties worden onderwerpen waarvan jij altijd dacht dat die te ingewikkeld waren om erover na te denken (zoals hoe je het geslacht van de plant bepaalt of hoe je een kweekruimte opzet) ineens helder en eenvoudig. Je hebt echt geen groene vingers nodig om goede wiet te kweken! Dus of je nu net begint of al jaren ervaring hebt: maak je op voor het kweken van wat verbluffende toppen, en voor je het weet kun je genieten van je eerste oogst!


Wordt het alledaagse stickie wat saai? Geef je volgende joint dan een twist met behulp van deze gids, met 35 knaljoints. Begin met het perfectioneren van de gewone joint, bekwaam je dan in grotere exemplaren en ga helemaal uit je dak met knotsgekke creaties. Door de stap-voor-stapillustraties, een indicatie van zachtheid en intensiteit en een originele kijk op pofjes zal elke ganja-guy of -girl verrukt zijn van Joints draaien. Ga er voor: een beter moment om je wietkunsten naar een volgend niveau te tillen was er nog nooit.  Jimi Hendrix


Gillian G. Gaar


gebonden, 208 pagina's


240 x 280 mm€ 19,95Bestel


De grootsheid van Jimi Hendrix is onbetwistbaar. Hoewel hij nog geen vier jaar in de spotlights stond, blijven zijn innovatieve en fantasierijke interpretaties van blues en rock, zijn verbluffende performances en de ongelofelijke opnamen die hij naliet een ontzagwekkende inspiratiebron voor gitaristen en muziekliefhebbers van alle leeftijden en genres.


Dit boek ter gelegenheid van wat Jimi’s 75e jaar zou zijn geweest, is een met zorg samengestelde terugblik op het veel te korte leven en de abrupt afgebroken carrière van de man die als de beste gitarist aller tijden wordt beschouwd.


De in Seattle wonende muziekjournalist Gillian G. Gaar beschrijft Hendrix’ jeugd in de Pacific Northwest, zijn diensttijd als paratroeper in het Amerikaanse leger, zijn rol als begeleidingsmuzikant in het Chitlin’ Circuit, zijn periode in Engeland, zijn terugkeer naar de Verenigde Staten en de roem die hij vergaarde tot zijn vroegtijdige dood in 1970.


Deze prachtige uitgave met een selectie van memorabilia en zeldzame foto’s is het ultieme eerbetoon aan de grootste gitarist van de rockgeschiedenis.


Gustav Klimt Complete Paintings Taschen 9783836566612Gustav Klimt. Complete Paintings


Tobias G. Natter


gebonden, 604 pagina's


250 x 340 mm


€ 49,99


Bestel


Deze verkleinde uitgave van ‘the complete works’ ( oorspronkelijke prijs € 150) is een catalogus van alle schilderijen van Klimt en bevat alle bekende correspondentie: 231 brieven, kaarten en andere documenten.

Speciaal voor deze uitgave werden nieuwe foto’s gemaakt van zijn beroemde Stoclet-fries. Aan deze baanbrekende monografie werkten tien auteurs mee onder redactie van Tobias G. Natter, directeur van het Leopold Museum in Wenen.

Sciencia-LIBRERO

Sciencia

Burkard Polster, Matthew Watkins, Matt Tweed, Gerard Cheshire, Moff Betts

gebonden, 410 pagina's

160 x 195 mm

€ 9,99

Bestel

Sciencia staat voor wetenschap en kennis. Dit meer dan 400 pagina’s tellende boek is een fascinerende bundeling van verschillende bètadisciplines. Nieuwsgierig naar quarks, quasars en het universum? Op zoek naar wiskundige bewijzen? Meer weten op gebied van biologie, natuur- en scheikunde? Dit prachtig vormgegeven boek laat u ermee kennismaken en test uw kennis.


Anatomie van het bewegende lichaam Librero 978-90-8998-861-4


Anatomie van het bewegende lichaam


John Brewer


paperback, 432 pagina's


135 x 165 mm


€ 9,99


Bestel


Het menselijke musculoskeletale systeem bestaat uit botten, spieren, kraakbeen, pezen en gewrichten. Samen met het zenuwstelsel zorgt het ervoor dat wij ons kunnen bewegen. In dit compacte boek zijn duidelijke fullcolour illustraties van de structuren in ons lichaam gecombineerd met beknopte verklarende teksten. Zo ontstaat een helder beeld van de wetenschap achter de menselijke beweging. Het boek begint met een overzicht van de structuren van het musculoskeletaal stelsel en het zenuwstelsel. Vervolgens wordt de biomechanica van beweging uit de doeken gedaan. Het belangrijkste deel toont tot in detail de anatomie van de meest voorkomende lichaamsbewegingen – gewricht voor gewricht, inclusief een uitleg over de betrokken anatomische structuren en de wijze waarop deze samenwerken om verschillende bewegingen te bewerkstelligen. In thematische intermezzo’s worden specifieke voorbeelden van menselijke beweging uitgelicht, zoals lopen, fietsen en sprinten.


Nietzsche een visuele introductie Librero  - 978-90-8998-851-5


Paddenstoelen


Peter Roberts, Shelley Evans


gebonden, 656 pagina's


190 x 277 mm


€ 19,99


Bestel


Paddenstoelen zijn geheimzinnig, kleurrijk en soms wonderlijk gevormd. Deze gespecialiseerde organismen zijn een onmisbaar onderdeel van de grote cyclus van alle leven. Ze komen vrijwel overal voor en onderhouden een symbiotische relatie met meer dan 90 procent van alle bomen en bloeiende planten, en zetten organisch afval om in vruchtbare grond.

Sommige paddenstoelen zijn parasieten, andere leven van afval. Veel paddenstoelen zijn giftig of hallucinogeen, andere bevatten stoffen die worden gebruikt bij het maken van geneesmiddelen. En dan zijn er nog de eetbare paddenstoelen, waarvan sommige zeer geliefd zijn bij fijnproevers.


In dit prachtig geïllustreerde boek worden 600 paddenstoelen uit de hele wereld uitvoerig behandeld. Elke soort is afgebeeld op ware grootte en voorzien van een uitgebreide toelichting. Bijbehorende illustraties tonen de verschillende vormen van de vruchtlichamen. Ook de soms merkwaardige levenswijze van bekende en onbekende paddenstoelen wordt beschreven. Zo is er een ‘roofpaddenstoel’ die zijn prooi met lasso’s bejaagt, zijn er paddenstoelen die vallen zetten en is er een paddenstoel die de feromonen van een mannelijk wild zwijn nabootst om zeugen te lokken.


Champignons, morieljes, stuifzwammen, plaatjeszwammen, truffels, cantharellen – dit unieke naslagwerk omvat paddenstoelen en schimmels uit alle windstreken, van de polen tot de tropen, en van de hoogste bergtop tot het plaatselijke plantsoen.
1001 Schilderijen die je gezien moet hebben - nieuwe editie


Stephen Farthing


gebonden, 960 pagina's


170 x 215 mm


€ 19,99


Bestel


Deze onmisbare, beeldende en verrassende gids geeft een vlijmscherpe dwarsdoorsnede van de geschiedenis van de schilderkunst.


Dit overzicht begint bij de muurschilderingen van de oude Egyptenaren en eindigt bij de nieuwste hedendaagse doeken, waardoor het niet alleen veelomvattend maar ook een bron van schoonheid is.


Hier staan 1001 van de boeiendste, fascinerendste, belangrijkste, verrassendste, meest controversiële en meest gedenkwaardige kunstwerken aller tijden afgebeeld.


Meer dan vierhonderd van de afgebeelde werken zijn in de twintigste en eenentwintigste eeuw vervaardigd; sommige werken zijn net ontdekt in moderne galerieën.


De onderhoudende teksten zijn geschreven door een internationaal team van kunstenaars, conservators, kunstcritici en verzamelaars, en geven informatie over de schilderijen en hun schilders.


Ayurveda Librero 978-90-8998-904-8


Ayurveda


G. Warrier, H. Verma, K. Sullivan


paperback, 224 pagina's


205 x 161 mm


€ 6,99


Bestel


Hoe ayurveda uw geestelijke en lichamelijke gezondheid kan bevorderen. Dit boekje behandelt de theorie en praktijk van de ayurvedische geneeskunde. De heldere uitleg toont hoe u deze geneeswijze zelf thuis kunt toepassen

Man Ray Taschen  	9783836564489


Man Ray


Manfred Heiting


INT


Paperback, 252 pagina's


210 x 275


€ 19,99


Bestel
Man Ray (1890-1976) is zonder twijfel een van de origineelste kunstenaars van de 20ste eeuw.


Zijn revolutionaire naaktstudies, modefoto’s en portretten luidden een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de fotografie in.


Hij werd geboren in Philadelphia en begon zijn artistieke carrière in New York. In 1921 verhuisde hij naar Parijs, waar hij enthousiast werd verwelkomd in de dadaïstische en surrealistische kringen.


Man Ray experimenteerde onvermoeibaar met nieuwe fotografietechnieken, zoals meervoudige belichting, rayografie en solarisatie.


Zijn erotische, speelse en soms sinistere composities tonen ongewone lichamen en objecten: vreemde, opvallende beelden die onze perceptie van de realiteit omverwerpen.

 Priemgetallen Librero 978-90-8998-678-8


Priemgetallen

Enrique Gracián

gebonden, 144 pagina's

190 x 235 mm

€ 9,99

Bestel


Al tijdens onze eerste schooljaren komen we in aanraking met ­priemgetallen. Ondanks de mythe zijn ze in feite niet zo ­complex als ze lijken. Om te kunnen begrijpen wat priemgetallen zijn, ­hoeven we alleen maar een getallensysteem te kennen en de vier ­rekenkundige basisbewerkingen uit te kunnen voeren. Toch vormen ­priemgetallen een van de boeiendste uitdagingen in de geschiedenis van de ­wetenschap. Wie geïnteresseerd is in de wiskunde, komt ze ­ongetwijfeld tegen en raakt erdoor gefascineerd.

De invloed van priemgetallen is niet alleen binnen de wiskunde ­merkbaar. Ongemerkt hebben priemgetallen op allerlei domeinen van ons dagelijks leven een plekje veroverd. Zo worden ze bijvoorbeeld ­ingezet bij de bescherming van computers, bankoverschrijvingen en het veilig kunnen bellen met een mobiele telefoon – ze zijn van ­wezenlijk belang voor onder andere computerbeveiliging.


 Scheikundeboek Librero 978-90-8998-802-7


Het scheikundeboek

Derek B. Lowe

gebonden, 528 pagina's

195 x 220 mm

€ 19,99

Bestel

Dit boek biedt een chronologische reis langs 250 intrigerende mijlpalen uit de geschiedenis van de scheikunde, van pakweg 500.000 v. Chr. Tot heden, aangevuld met een blik in de toekomst. Het boek begint met de vorming van kristallen. Daarna gaat het voorwaarts in de tijd om de ontwikkeling van de kennis op het gebied van de chemie te zien veranderen, in een duizelingwekkende ontwikkeling.

De auteur gaat tijdens deze tijdreis in op uiteenlopende onderwerpen als toxicologie, Daltons atoomtheorie, superkritische vloeistoffen, daguerreotype en de algemene gaswet, maar ook fosfaatkunstmest, röntgendiffractie, de maillardreactie en de strutuur van DNA komen aan de orde.

Met aanstekelijk enthousiasme laat de auteur u kennismaken met fascinerende wereld van de scheikunde, die een onvoorstelbaar grote invloed heeft op ons dagelijks leven.

1001 Ideeën- LIBRERO 978-90-8998-371-8


1001 Ideeën


Robert Arp


gebonden, 960 pagina's


170 x 217 mm


€ 19,99


Bestel

1001 ideeën die ons denken veranderd hebben! is een uitgebreide gids met de interessantste en creatiefste ideeën met betrekking tot uiteenlopende onderwerpen op politiek, maatschappelijk, kunstzinnig, religieus, wetenschappelijk, architectonisch, psychologisch en filosofisch gebied. Iedereen met een onderzoekende geest vindt hier een schat aan stimulerende gedachten, afkomstig van de oude wijsgeren Confucius en Plato tot de scherpe denkers van vandaag.omhoog

1   2   3   4   5   6