home Informatie Aanbiedingen -Ramsj- 2ehands Nieuwsbrief Inkoop Bestelinfo


In dit zoekvak kunt u ons aanbod Taschen -  Librero en onze ramsj, op sleutelwoord doorzoeken
Laatst bijgewerkt 20-2-2021

1   2   3   4   5   6    

Basquiat  - Taschen 40 jaar 978-3-8365-8092-2

Basquiat - 40

Hans Werner Holzwarth, Eleanor Nairne

Engelstalig

978-3-8365-8092-2

Gebonden, 512 pagina's

156 x 217 mm

€ 20,00

UITVERKOCHT
Jean-Michel Basquiat (1960 -1988) was een Amerikaans neo-expressionistisch en van oorsprong graffiti kunstenaar.

Basquiat verscheen voor het eerst aan het eind van de jaren zeventig. Onder de tag SAMO ('same old shit'), sproeide hij, samen met zijn vriend Al Diaz, bijtende opmerkingen en gefragmenteerde gedichten op de muren van de stad New York.

Zo werd hij onderdeel van de ondergrondse scène van visuele kunst en graffiti, hiphop, post-punk en DIY-films, die elkaar ontmoetten in een bloeiende kunstwereld.

Zijn expressieve werk is geïnspireerd door beroemdheden uit de wereld van jazz, boksen en basketbal, met verwijzingen naar de geschiedenis en de politiek van het straatleven.

In 1983 begon hij met Andy Warhol samen te werken, en stond hij in 1985 op de cover van The New York Times Magazine.

Als schilder,met een sterke persoonlijke stijl, veroverde Basquiat al snel een plaats in het gevestigde milieu en werd zijn werk tentoongesteld in galerie's over de hele wereld.

Toen Basquiat op 27-jarige leeftijd stierf, was hij een van de meest succesvolle kunstenaars van zijn tijd geworden.

Deze editie is eerst in de welbekende XXL-uitgave (840 pagina's -290 x 395 mm) verschenen, maar is nu in een compacte toegankelijke vorm opnieuw uitgegeven ter gelegenheid van Taschen's 40 jarig jubileum.

Deze uitgave laat zien dat zijn levendige schilderijen tegenwoordig nog net zo fris en eigentijds zijn als in het New York van de jaren tachtig.

Tevens geeft deze monografie een ongekend inzicht in Basquiat's kunst, met fantastische reproducties van zijn meest baanbrekende schilderijen, tekeningen en schetsen. Plus teksten van zijn tijdgenoot Carlo McCormick en van curator en kunsthistoricus Eleanor Nairne.

Encyclopedie van anatomie-oefeningen - 9789463592499 - Librero

De heerser

N. Machiavelli

978-90-5764-867-0

Gebonden,272 pagina's

155 x 240 mm

€ 14,95

UITVERKOCHT


Niccolò Machiavelli is een van de weinige politiek denkers uit het verleden die tegenwoordig nog bekendheid en een breed lezerspubliek geniet.

Hoewel ons vijf eeuwen van hem scheiden, klinkt zijn naam nog steeds door in de populaire cultuur en academische wereld.

Aan de hand van de vraag hoe een leider moet handelen om zijn sterke positie te waarborgen, levert deze Florentijnse staatsman uit de renaissance pregnante observaties over de drijfveren van het menselijk handelen die ook heden ten dage niet aan betekenis hebben ingeboet en die verrassend actueel zullen zijn voor de moderne lezer.

Encyclopedie van anatomie-oefeningen - 9789463592499 - Librero

Encyclopedie van anatomie-oefeningen meer dan 100 oefeningen en doelgerichte work-outs voor diverse sporten

Hollis Lance Liebman

978-94-6359-249-9

Gebonden, 392 pagina's

235 x 285 mm

€ 19,95

UITVERKOCHT


Deze unieke anatomiegids geeft nauwkeurige stapsgewijze instructies voor meer dan 100 afzonderlijke oefeningen en biedt meer dan 50 doelgerichte sportprogramma's.

Duidelijke foto's en gedetailleerde anatomische illustraties geven precies aan welke spieren geactiveerd worden tijdens elke oefening, zodat je je kunt richten op de juiste uitvoering voor het beste resultaat.

De speciaal ontworpen programma's zijn gericht op het bereiken van een optimale lichamelijke conditie voor een specifieke sport, zodat je er alles uit kunt halen, welke activiteit het ook is en op welk niveau je ook sport.

In dit boek staan ook programma's die zijn gericht op functionele activiteiten van alledag, zoals rekoefeningen tijdens de zwangerschap of werken met rug- of knie- klachten.

Andere unieke programma's helpen je om te focussen op specifieke lichaamsgebieden, zoals sterkere armen, strakkere bilspieren of een indrukwekkend sixpack.

Dit boek is dus geschikt voor iedereen die werkt aan fitnessroutines, of het nu bij een sportschool, healthclub of op individuele basis is, voor studenten en beroepen in de zorg, de "encyclopedie van anatomie-oefeningen' is de ideale gids voor permanent gezond leven.

Dit boek bevat o.a. :

• Illustraties van anatomie

• Full-color anatomische illustraties voor alle   oefeningen

• Kleurenfoto's van oefeningen

• Beknopte stap-voor-stap instructies en begeleiding

• Visuele identificatie van actieve en stabiliserende   spieren

• Vooraf ontworpen workouts

• Visuele index van oefeningen

• Woordenlijst met anatomische termen

The History of Graphic Design. 1890-1959 | 9783836563079 | Taschen

The History of Graphic Design 1890-1959

978-3-8365-6307-9

INT

gebonden, 480 pagina's

246 x 372

€ 59,99

UITVERKOCHT


Dit boek bevat een uitgebreide  geschiedenis van grafisch design van eind 19e eeuw tot de naoorlogse periode.

Het beschrijft de ontwikkeling van dit creatieve veld van zijn begin als posterontwerp tot zijn verdere ontwikkeling tot design voor reclame, huisstijlen, verpakkingen en de uitgeverij.

Deze uitgave bevat, in chronologische volgorde, meer dan 2500 oorspronkelijke ontwerpen uit de hele wereld, waarvan 72 tot in detail besproken worden, naast 57 leidende ontwerpers, onder wie Alphonse Mucha (chocoladereclame), Edward Johnston (logo en lettertype van de Londense metro), El Lissitzky (constructivistische grafische werken), Herbert Matter (fotomontage reisposters van Zwitzerland), Saul Bass (introtitels voor films) en A.M. Cassandre (art-decoposters)

The Magic of Handwriting

Françoise Tetart-Vittu

gebonden, 464 pagina's

170 x 240 mm

€ 29,99

UITVERKOCHT


Handschrift werkt magisch: het transporteert ons terug naar bepalende momenten in de geschiedenis, en verbindt ons nauw met de mensen die de pagina markeerden.

Al bijna een halve eeuw verzamelt de Braziliaanse auteur en uitgever Pedro Corrêa do Lago een van de meest uitgebreide handtekeningencollecties van onze tijd, met de aanschaf van duizenden handgeschreven brieven, manuscripten en muziekcomposities, evenals ingeschreven foto's, documenten en tekeningen. Van een perkament uit 1153 getekend door vier middeleeuwse pausen tot een vingerafdruk van 2006 door natuurkundige Stephen Hawking, vertegenwoordigen de spullen die in dit boek verzameld zijn, bijna negenhonderd jaar, en komen we onderweg persoonlijk en dicht bij schrijvers, kunstenaars, componisten, politieke figuren , artiesten, ontdekkingsreizigers, wetenschappers, filosofen en rebellen.

Voor het eerst getoond in een grote tentoonstelling in de Morgan Library and Museum in New York, bevatten de 140 uitzonderlijke selecties brieven van Lucrezia Borgia, Vincent van Gogh en Emily Dickinson, geannoteerde schetsen van Michelangelo, Jean Cocteau en Charlie Chaplin, en manuscripten van Giacomo Puccini, Jorge Luis Borges en Marcel Proust.

Handschrift is een van de meest zichtbare uitingen waarmee we sporen van ons bestaan achterlaten. In een tijd waarin zoveel van onze communicatie totaal immaterieel is geworden, geeft deze collectie de kracht van de pen weer om de energie, passie, kwetsbaarheid en verbeeldingskracht van de mensheid door de eeuwen heen te verlichten.

50 dingen om te tekenen - creatieve ideeën om je tekentalent te onwikkelen

Ed Tadem

paperback, 224 pagina's

178 x 229 mm

€ 7,95

UITVERKOCHT


Scherp je tekenvaardigheden aan met deze inspirerende tekenprojecten.

Of je nu nooit meer dan een poppetje hebt getekend of jaren niet meer hebt geschetst: deze reeks van 50 alledaagse en aparte tekenmodellen zal je creatieve bloed doen dtro,em. Het boek staat boordevol stap-voor-stapinstructies, handige tips en basistechnieken voor alle niveaus.

Metallica, bijgewerkt

Martin Popoff

gebonden, 192 pagina's

€ 19,95

UITVERKOCHT


Metallica, een band waar genoeg over te schrijven valt…

Dit boek staat boordevol verhalen over de bandleden en recensies aangevuld met smaakmakend beeldmateriaal. De albums, variërend van ongeëvenaarde klassiekers tot middelmatiger producten en uiterst omstreden projecten, worden besproken door eigengereide deskundigen die er vol overgave in duiken.

Natuurlijk, over de band valt genoeg te vinden – in geweldige boeken, op internet, in films, documentaires, op dvd’s, maar zo vol gewicht, zo heavy... Nee, zo vind je het nergens anders.

Inside North Korea

Oliver Wainwright, Julius Wiedemann

9783836572217

gebonden, 300 pagina's

260 x 340 mm

€ 39,99

UITVERKOCHT


Guardian-journalist en fotograaf Oliver Ainwright neemt ons mee op een architecturale tour achter de gesloten deuren in het meest geheime land ter wereld.

Van de mozaïek-rijke lobby's van gezondheidscentra uit het Sovjettijdperk, tot de snoepgekleurde interieurs van gloednieuwe theaters, zetten de foto's een schijnwerper op de ambitie van het teruggetrokken regime; "verander het hele land in een socialistisch sprookjesland."  

Doordat Pyongyang zwaar getroffen was tijdens de Koreaanse oorlog, werd in 1953 begonnen met het volledig opnieuw opbouwen van de stad in lijn met de visie van de oprichter van het land, Kim Il Sung.

Ontworpen als een imposante toneelset, het is een plaats van grootse boulevards en overdadige monumenten. Onder de huidige leider, Kim Jong Un, is de bouw toegenomen. Hij transformeert Pyongyang in snel tempo in een speeltuin, hij gebruikt architectuur om de grimmige realiteit van zijn autoritaire regime voor het volk te verzachten.

Het is een onthullend relaas want achter de grote stenen gevels ligt een weelderige wonderwereld van marmer en mozaïek, prachtige plafonds en kristallen kroonluchters, samen met  een nieuw interieur in een oogverblindend kleurenpalet.

Ontdek de vorstelijke leeszalen van de Grand People 's Study House en kijk ook even in de kleedkamers van het onlangs gerenoveerde Rungrado May Day Stadium, klaar om  FIFA Wereldbekerwedstrijden te organiseren die waarschijnlijk nooit zullen komen.  

Deze collectie bevat ongeveer 200 foto's met inzichtelijke bijschriften, evenals een inleidend essay waarin Wainwright de geschiedenis en ontwikkeling van Pyongyang in kaart brengt en vraagtekens zet bij wat de toekomst in petto heeft voor de architecturale ambities van dit raadselachtige land.

omhoog

1   2   3   4   5   6