home Informatie Aanbiedingen -Ramsj- 2ehands Nieuwsbrief Inkoop Bestelinfo


In dit zoekvak kunt u ons aanbod Taschen -  Librero en onze ramsj, op sleutelwoord doorzoeken

MOBIEL
Laatst bijgewerkt 18-8-2019

een keuze uit ons assortiment

1   2   3   4   5   6   

Moonshots 978-94-6359-290-1 Lbrero

Moonshots

Piers Bizony

978-94-6359-290-1

Nederlandstalig

gebonden, 240 pagina's

300 x 300 mm

€ 25.00

Bestel

Een halve eeuw geleden verlieten de eerste astronauten de aarde om koers te zetten naar een onbekende plek: de maan.

De bijzondere scherpe beelden uit die historische periode van de Amerikaanse ruimtevaart zijn vastgelegd met Hasselbladcamera’s

Dit boek bevat toonaangevende archiefbeelden van vijftig jaar ruimteonderzoek van NASA, waaronder het Mercury-, Gemini- en Apolloproject, de bloeiperiode van de spaceshuttle en het moderne tijdperk van het internationale ruimtestatio

Golden Age of DC Comics  978-3-8365-5656-9

Wiccapedia

Shawn Robbins, Leanna Greenaway

978-94-6359-230-7

gebonden, 312 pagina's

170 x 140 mm

€ 9,95

Bestel

Haal meer uit je leven met moderne witte magie. Deze eigentijdse gids, geschreven door twee beroemde heksen, ontsluiert de geheimen van de wiccawereld en voorziet beginnende heksen van een recept voor geluk.

De auteurs willen als 'spirituele levenscoaches' andere mensen helpen hun verwachtingen en dromen waar te maken met behulp van heksen- knowhow. Volgens wicca zit overal magie in verborgen: jij hebt de kracht in je om de wereld om je heen ten goede te veranderen Wiccapedia bouwt voort op deze traditie via een vrij jonge talk van hekserij die stoelt op engelenenergie of engelenwicca, die de nadruk legt op respect voor de aarde en al wat leeft .

Shawn en Leanna delen praktische informatie over alle aspecten van moderne hekserij: van spreuken mailen of sms'en en drankjes bereiden in de magnetron tot het gebruik van traditionele instrumenten zoals het pentagram en kristallen; gidsen en engelen aanroepen voor steun n de toekomst te voorspellen met behulp van een kristallen bol en zelfs met een leeg tv-scherm; en het interpreteren van tekenen van dierbaren aan 'gene zijde'

Golden Age of DC Comics  978-3-8365-5656-9

The Golden Age of DC Comics

Engelstalig

978-3-8365-5656-9

Gebonden,661 pagina's

€ 14,99

Bestel

DC Comics is een van de grootste uitgeverijen van Amerikaanse stripverhalen.

Opgericht in 1935 heeft DC Comics bekendheid verworven met de uitgave van superheldenstrips als Batman, Superman, Wonder Woman en honderden andere stripnamen. DC Comics is een van de grootste uitgeverijen van Amerikaanse stripverhalen.

De afkorting DC is afgeleid van Detective Comics, een van de eerste series tijdschriftachtige stripboekjes op het voor de Verenigde Staten zo kenmerkende A5-formaat.

In deze uitgave worden de eerste twintig jaar van uitgeverij DC Comics themagericht beschreven en vooral afgebeeld. Dit stripkunstboek bevat veel kleurige omslagen van comicbooks uit de jaren dertig en veertig van de twintigste eeuw en daarnaast tientallen zwart-witfoto's van tekenaars, schrijvers, acteurs en uitgevers.

Alleen al het doorbladeren van dit Engelstalige standaardwerk zal voor de ware comicliefhebber een sensatie zijn.

Nu verkrijgbaar in de bekende 'Bibliotheca Universalis' reeks van uitgeverij Taschen.

 Haaktechniekenbijbel  Librero 9789089987044

De haaktechniekenbijbel

Tracey Todhunter

978-90-8998-704-4

paperback, 160 pagina's

190 x 245 mm

€ 9,95

Bestel

Dit duidelijke en zeer complete boek leert u in uw eigen tempo alle haaktechnieken. Het is niet alleen perfect voor beginners, maar ook voor meer ervaren haaksters die graag de fijnste kneepjes van het vak willen leren. Dankzij de heldere instructies hebt u de technieken zo onder de knie! Auteur Tracey Todhunter, een ervaren en geprezen haakdocente, geeft alle informatie die u nodig hebt.

Met honderden gedetailleerde instructiefoto’s en praktische aanwijzingen.

Instagram  Desigm & Styling - 9789463591812 - Librero

Miguel Rio Branco. Maldicidade

978-3-8365-7233-0

Gebonden

€ 59,99

Bestel

Dit stadsportret van beeldend kunstenaar Miguel Rio Branco baseert zich op zijn reizen in zijn jeugd als zoon van diplomaten. De beelden zijn prachtig vastgelegd, maar de foto's zijn niet altijd mooi. Rio Branco is niet geïnteresseerd in het documenteren van historische gebouwen, een indrukwekkende skyline etc.

In plaats daarvan richt hij zijn camera op rafelranden van de stad. In grimmige kaders of zachte indrukken zijn het zwervers, bedelaars, prostituees, zwerfhonden, kapotte auto's en gebroken glas die zijn stedelijke indrukken kenmerken.

De Maldicidade, tegelijk indringend in zijn boodschap en lyrisch in zijn opstelling, vestigt de aandacht op het onuitroeibare magnetisme van de stad, maar ook op zijn vervreemding en onmenselijkheid. Bijtend, soms pijnlijk mooi, het is een verzameling waarin alle stedelingen iets van zichzelf zullen vinden of waaraan ze willen ontsnappen

Fotograaf en filmmaker Miguel Rio Branco (geboren op de Canarische Eilandenmaar woonachtig in Rio de Jainero) was gedurende meer dan dertig jaar een Magnumcorrespondent.

Zijn visuele stijl is hevig persoonlijk: dramatische kleurcontrasten en clair-obscur dienen vaak om de vleselijke rauwheid van het (straat)leven te benadrukken.

In 1980 legde een brand in de studio van Miguel Rio Branco een groot deel van zijn archief in de as. Momenteel is de Braziliaanse multimediakunstenaar bezig met een reconstructie van deze twintig jaar oude verzameling van negatieven en afdrukken. Via nog bestaande afdrukken probeert hij zijn vroegere werk weer terug te halen.

Rio Branco is naast fotograaf ook beeldend kunstenaar en maker van films en video's. Meestal exposeert hij zijn werk in installaties waarbij hij diverse media met elkaar combineert. Als fotograaf richt hij zich voornamelijk op minderheidsgroeperingen in zijn geboorteland, zoals zigeuners en indianen. Zijn werk is met talloze prijzen bekroond.

Instagram  Desigm & Styling - 9789463591812 - Librero

Instagram Design & styling - Tips & tricks voor betere foto’s op instagram

Leela Cyd

9789463591812

Gebonden, 192 pagina's

221 x 193 mm

€ 9,95

Bestel

Sociale media kunnen een rijke inspiratiebron zijn voor ambitieuze fotografen.

Een account aanmaken is zo gebeurd, maar om het programma volledig te beheersen en veel volgers te krijgen heb je in ieder geval twee dingen nodig: een sterke persoonlijke identiteit en een unieke stijl die mensen inspireert.

In dit boek leer je hoe je dit kunt bereiken. De ervaren schrijfster en fotografe Leela Cyd vulde dit boek met prachtige foto's en haar persoonlijke adviezen voor gegarandeerd Instagram-succes.

Informatie over hoe je de perfecte compositie maakt, een unieke kij]k ontwikkelt en de juiste props uitzoekt.

Alles wat je niodig hebt om fraai verzorgde en bijzonder geslaagde foto's te maken,vind je in dit boek.

Leela Cyd fotografeert en stylet food, lifestyle en reizen, en heeft bijna 60.000 volgers op Instagram. Ze heeft als freelancefotograaf gewerkt voor onder andere Apartment Therapy, Condé Nast Traveler, Kinfolk en theKitchn.com. Leela woont en werkt in Santa Barbara, Califormië, en heeft veel gereisd. Haar werk is een eerbetoon aan de natuúrlijke, imperfecte schoonheid die overal te vinden is.

Decoreren met planten 9789463591515


Decoreren met planten - inspiratie voor een stijlvol en groen interieur

Gebonden - 336 pagina's

9789463591515

250 x 290 mm

€ 19,95

Bestel

Een interieur met planten doet veel meer dan je zou vermoeden. Dat groen in huis veel voordelen heeft, weet niet iedereen.

Planten bestrijden de negatieve effecten van wonen in de stad doordat ze de luchtkwaliteit verbeteren, lawaai absorberen en de temperatuur en luchtvochtigheid op peil houden. Ook zouden ze een positieve uitwerking hebben op ons gemoed en onze gezondheid: ze verlagen stress, verbeteren het welzijn en bevorderen creativiteit en productiviteit.

Planten geven ons interieur dimensie en levendigheid. Ze versterken onze verbinding met de natuur en weerspiegelen onze waardering voor de botanische wereld.

Planten versterken onze leefomgeving en fleuren die op; tegelijkertijd creëren ze een ontspannen sfeer.

Van interieurprojecten waarbij groen wordt geintegreerd tot schitterende terrariums - architectuur en design laten zien dat we meesterlijke manieren gevonden hebben om te leven met de natuur.


Geschiedenis van de kunst - 978946359131 - Librero

Geschiedenis van de kunst

Iain Zaczek

978-94-6359-131

gebonden, 288 pagina's

150 x 210 mm

€ 19.95

Bestel

Geschiedenis van de kunst brengt de belangrijkste werken uit de westerse kunst duidelijk in beeld door ze in hun politieke, economische, literaire, wetenschappelijke en sociale context te plaatsen.

Het boek geeft uitgebreide informatie over de invloeden die op de achtergrond hebben meegespeeld bij enkele van de grootste meesterwerken ter wereld.

Daarnaast verschaft dit naslagwerk veel nieuwe inzichten in de geschiedenis van de kunst.

In de tijdlijn zijin toonaangevende kunstwerken naast belangrijke gebeurtenissen en ontwikkelingen geplaatst waardoor een volledig overzicht ontstaat van de ontwikkeling van de kunst in de context van haar tijd.

Dit boek bestrijkt de periode van de vroegste rotstekeningen tot recente Streetart-installaties. De maatschappelijke, stilistische en technologische ontwikkelingen van elke periode worden extra onder de aandacht gebracht.

In dit boek is gekozen voor een zuiver chronologische benadering- conventionele theoretische classificaties worden vermeden- en krijgt de kunst haar plaats terug als onderdeel van de universele geschiedenis van de mensheid.

The Magic of Handwriting

Françoise Tetart-Vittu

gebonden, 464 pagina's

170 x 240 mm

€ 29,99

Bestel

Handschrift werkt magisch: het transporteert ons terug naar bepalende momenten in de geschiedenis, en verbindt ons nauw met de mensen die de pagina markeerden.

Al bijna een halve eeuw verzamelt de Braziliaanse auteur en uitgever Pedro Corrêa do Lago een van de meest uitgebreide handtekeningencollecties van onze tijd, met de aanschaf van duizenden handgeschreven brieven, manuscripten en muziekcomposities, evenals ingeschreven foto's, documenten en tekeningen. Van een perkament uit 1153 getekend door vier middeleeuwse pausen tot een vingerafdruk van 2006 door natuurkundige Stephen Hawking, vertegenwoordigen de spullen die in dit boek verzameld zijn, bijna negenhonderd jaar, en komen we onderweg persoonlijk en dicht bij schrijvers, kunstenaars, componisten, politieke figuren , artiesten, ontdekkingsreizigers, wetenschappers, filosofen en rebellen.

Voor het eerst getoond in een grote tentoonstelling in de Morgan Library and Museum in New York, bevatten de 140 uitzonderlijke selecties brieven van Lucrezia Borgia, Vincent van Gogh en Emily Dickinson, geannoteerde schetsen van Michelangelo, Jean Cocteau en Charlie Chaplin, en manuscripten van Giacomo Puccini, Jorge Luis Borges en Marcel Proust.

Handschrift is een van de meest zichtbare uitingen waarmee we sporen van ons bestaan achterlaten. In een tijd waarin zoveel van onze communicatie totaal immaterieel is geworden, geeft deze collectie de kracht van de pen weer om de energie, passie, kwetsbaarheid en verbeeldingskracht van de mensheid door de eeuwen heen te verlichten.

Moderne kunst in detail

Susie Hodge

gebonden, 336 pagina's

235 x 220 mm

€ 19.95

Bestel

Uitzonderlijke kunstwerken raken de toeschouwer dieper dan gewone schilderijen en beelden.

Dit boek toont een selectie van 75 meesterwerken, en vertelt daarbij wat deze kunstwerken tot topstukken maakt: sommige blinken uit door compositie of kleurgebruik, andere door diep menselijk inzicht of door krachtige expressie van emoties’PIETER BRUEGEL THE COMPLETE WORKS


Jürgen Müller


Gebonden, 580 pagina’s


Engelstalig


290 x 395 mm


€ 150.00


Bestel


Dit jaar wordt de 450e sterfdag van Pieter Bruegel de Oude herdacht.


(Breda wordt als geboorteplaats genoemd in de ‘Beschrijving van de Lage Landen’ van Lodovico Guicciardini, die tijdens Bruegels leven verscheen)


Ter gelegenheid hiervan is Bruegel. The Complete Works verschenen.


Ontdek de complete werken van Pieter Bruegel de Oude, de belangrijkste kunstenaar van de Nederlandse renaissancistische schilderkunst.


Deze XL-monografie bevat alle 39 schilderijen, 65 tekeningen en 89 etsen.


Elk stuk is een unieke getuigenis van zowel de religieuze gewoonten als de hechte volkscultuur uit Bruegels tijd; van de Bijbelse toren van Babel tot de kleine dorpsfeesten op het platteland

Metallica, bijgewerkt

Martin Popoff

gebonden, 192 pagina's

€ 19,95

Bestel

Metallica, een band waar genoeg over te schrijven valt…

Dit boek staat boordevol verhalen over de bandleden en recensies aangevuld met smaakmakend beeldmateriaal. De albums, variërend van ongeëvenaarde klassiekers tot middelmatiger producten en uiterst omstreden projecten, worden besproken door eigengereide deskundigen die er vol overgave in duiken.

Natuurlijk, over de band valt genoeg te vinden – in geweldige boeken, op internet, in films, documentaires, op dvd’s, maar zo vol gewicht, zo heavy... Nee, zo vind je het nergens anders.

Nieuwe ideeën voor opbergruimten

gebonden, 292 pagina's

190 x 215 mm

€ 14,95

Bestel

Om ons in onze woning op ons gemak te voelen, moeten de spullen waarmee we ons omringen overeenstemmen met onze lifestyle, overtuigingen en smaak.

Als dat niet het geval is, kunnen we dat bereiken door fysiek, maar vooral ook mentaal orde te scheppen. Dit boek bevat de belangrijkste theorieën op het gebied van opruimen en organiseren en helpt inzien hoe een opgeruimd huis en het strikt selecteren en behandelen van spullen kan helpen om bewuster en zorgvuldiger te kijken naar wat we echt in ons leven willen.

Met veel foto’s en tips biedt dit boek inspiratie voor een opgeruimd huis.

Inside North Korea

Oliver Wainwright, Julius Wiedemann

gebonden, 300 pagina's

260 x 340 mm

€ 39,99

Bestel

Guardian-journalist en fotograaf Oliver Ainwright neemt ons mee op een architecturale tour achter de gesloten deuren in het meest geheime land ter wereld.

Van de mozaïek-rijke lobby's van gezondheidscentra uit het Sovjettijdperk, tot de snoepgekleurde interieurs van gloednieuwe theaters, zetten de foto's een schijnwerper op de ambitie van het teruggetrokken regime; "verander het hele land in een socialistisch sprookjesland."  

Doordat Pyongyang zwaar getroffen was tijdens de Koreaanse oorlog, werd in 1953 begonnen met het volledig opnieuw opbouwen van de stad in lijn met de visie van de oprichter van het land, Kim Il Sung.

Ontworpen als een imposante toneelset, het is een plaats van grootse boulevards en overdadige monumenten. Onder de huidige leider, Kim Jong Un, is de bouw toegenomen. Hij transformeert Pyongyang in snel tempo in een speeltuin, hij gebruikt architectuur om de grimmige realiteit van zijn autoritaire regime voor het volk te verzachten.

Het is een onthullend relaas want achter de grote stenen gevels ligt een weelderige wonderwereld van marmer en mozaïek, prachtige plafonds en kristallen kroonluchters, samen met  een nieuw interieur in een oogverblindend kleurenpalet.

Ontdek de vorstelijke leeszalen van de Grand People 's Study House en kijk ook even in de kleedkamers van het onlangs gerenoveerde Rungrado May Day Stadium, klaar om  FIFA Wereldbekerwedstrijden te organiseren die waarschijnlijk nooit zullen komen.  

Deze collectie bevat ongeveer 200 foto's met inzichtelijke bijschriften, evenals een inleidend essay waarin Wainwright de geschiedenis en ontwikkeling van Pyongyang in kaart brengt en vraagtekens zet bij wat de toekomst in petto heeft voor de architecturale ambities van dit raadselachtige land.


Leonardo da Vinci - alle schilderijen

Frank Zollner

gebonden, 264 pagina's

240 x 327 mm

29,99

Bestel

Deze uitgave brengt de complete details van alle schilderijen van de kunstenaar samen, waaronder de Salvator Mundi, het duurste schilderij dat ooit op een veiling werd gekocht.

Deze spectaculaire uitgave is gebaseerd op onze XXL-editie: het meest complete boek over het leven en werk van Da Vinci tot nu toe. (Zie aanbiedingen 3)


Van Gogh alle schilderijen | 9783836559058

Van Gogh. Alle schilderijen

Ingo F. Walther en R. Metzger

978-3-8365-5905-8

gebonden, 736 pagina's

140 x 195 mm

€ 14,99

Bestel

Herdruk van dit uitgebreide overzicht met een gedetailleerd verslag van zijn leven en de complete catalogus van zijn 871 schilderijen.

Deze uitgave verdeelt van Gogh's leven en werk in zes perioden en plaatst hem in de context van zijn tijd en beeldt alle schilderijen chronologisch in kleur af, waarbij soms ter vergelijking werken op papier betrokken worden.

Geholpen door Vincent’s brieven, verklaart het boek de motieven en symbolische kanten van de werken, die geplaatst worden in het kader van Vincent’s ontwikkeling als kunstenaar.

Met een afsluitend overzicht van zijn leven en werk per jaar, voorzien van zwart-witfoto's en met bibliografie en registers.

Mindfulness voor tuinliefhebbers


Mindfulness voor tuinliefhebbers

Clea Danaan

978-94-6359-156-0

gebonden, 160 pagina's

110 x 135 mm

€ 5,95             

Bestel  

Mindfulness voor fietsers

Nick Moore

978-94-6359-154-6

gebonden, 160 pagina's

110 x 135 mm

€ 5,95

Bestel    

Mindfulness voor stedelingen

Lucy Anna Scott

978-94-6359-155-3

gebonden, 160 pagina's

110 x 135 mm

€ 5,95

Bestel

Mindfulness voor wandelaars

Adam Ford

978-94-6359-157-7

gebonden, 160 pagina's

110 x 135 mm

€ 5,95

Bestel   

          

Of je nu groene vingers hebt en een grote oogst binnenhaalt, of juist op zoek bent naar lichtpuntjes in een mislukte oogst, dit boekje versterkt je verbondenheid met de natuur

Tuinieren is zoveel meer dan zaadjes in de grond stoppen en de composthoop omscheppen. Het is een spirituele bezigheid die je geest voedt, je lichaam aardt en je hart en ziel verbindt met de omringende natuur. In Mindfulness voor tuinliefhebbers vind je een reeks meditaties die je tuin, de aarde en jezel verrijken


Of je nu een mooiweerfietser bent of de zonnige kant van een lekke band ziet, Nick Moore helpt je in het zadel en vertelt je hoe je verlichting vindt op de fiets.

Fietsen is zoveel meer dan snelheid, kilometers maken en lycra, fletsen betekent plezier, low, verwondering en geestelijke verrijking. In Mindfulness voor fietsers vind je een reeks gerichte meditaties die je helpen mindfulness te oefenen tijdens het fietsen en die je bewustzijn te verdiepen


Voor iedereen die de band met andere stedelingen wil versterken en geniet van de stadsnatuur schreef Lucy Anna Scott dit boekje over de bijzondere van het stadsleven.

Steden kunnen je innerlijk verrijken en inspireren met hun scala aan mogelijkheden en uitdagingen. Mindfulness voor stedelingen begeleidt je op je tochten door een van de schiterendste scheppingen van de mensheid: de stad. Wandelend door de stad kun je mindfulness beoefenen en je opmerkzaamheid trainen.


Of je nu van rustig wandelen in de stad houdt, of van link doorstappen in heuvelachtige landschappen, dit boekje geeft je energie.

Mindfulness is veel meer dan geroutineerd een paar oefeningen afdraaien; het is een manier van bewust en opmerkzaam leven in het moment, waardoor je leven totaal kan veranderen. In Mindfulness voor wandelaars vind je een reeks eenvoudige meditaties waarmee je al wandelend je lichamelijke en geestelijke bewustzijn kunt verruimen.


Fotografie van de 20e eeuw

Museum Ludwig Keulen

gebonden, 760 pagina's

140 x 195 mm

14,99

Bestel


Meer dan 850 foto’s, van Ansel Adams tot Piet Zwart, worden hier gepresenteerd in alfabetische volgorde, met beschrijvende teksten en de biografische gegevens van de fotografen.

Museum Ludwig in Keulen bezit een uitgebreide collectie fotoverzamelingen, verkregen door aankopen en legaten. In dit boek worden 121 fotografen voorgesteld in een korte biografie met hun belangrijkste stijlontwikkeling en een tot negen voorbeelden van hun foto's.

Interessant is dat ondanks de immense verschillen in technische mogelijkheden binnen de 20e en 21e eeuw de expressieve kracht van de vroegere werken absoluut niet onderdoet voor de moderne fotografie.

Inspirerende uitgave voor (beroeps)fotografen en foto)kunstliefhebbers.

Sciencia-LIBRERO

Sciencia

Burkard Polster, Matthew Watkins, Matt Tweed, Gerard Cheshire, Moff Betts

978-90-8998-302-2

gebonden, 410 pagina's

160 x 195 mm

€ 9,99

Bestel

Sciencia staat voor wetenschap en kennis. Dit meer dan 400 pagina’s tellende boek is een fascinerende bundeling van verschillende bètadisciplines. Nieuwsgierig naar quarks, quasars en het universum? Op zoek naar wiskundige bewijzen? Meer weten op gebied van biologie, natuur- en scheikunde? Dit prachtig vormgegeven boek laat u ermee kennismaken en test uw kennis.


Anatomie van het bewegende lichaam Librero 978-90-8998-861-4


Anatomie van het bewegende lichaam


John Brewer


paperback, 432 pagina's


135 x 165 mm


€ 9,99


Bestel


Het menselijke musculoskeletale systeem bestaat uit botten, spieren, kraakbeen, pezen en gewrichten. Samen met het zenuwstelsel zorgt het ervoor dat wij ons kunnen bewegen. In dit compacte boek zijn duidelijke fullcolour illustraties van de structuren in ons lichaam gecombineerd met beknopte verklarende teksten. Zo ontstaat een helder beeld van de wetenschap achter de menselijke beweging. Het boek begint met een overzicht van de structuren van het musculoskeletaal stelsel en het zenuwstelsel. Vervolgens wordt de biomechanica van beweging uit de doeken gedaan. Het belangrijkste deel toont tot in detail de anatomie van de meest voorkomende lichaamsbewegingen – gewricht voor gewricht, inclusief een uitleg over de betrokken anatomische structuren en de wijze waarop deze samenwerken om verschillende bewegingen te bewerkstelligen. In thematische intermezzo’s worden specifieke voorbeelden van menselijke beweging uitgelicht, zoals lopen, fietsen en sprinten.1001 Schilderijen die je gezien moet hebben - nieuwe editie

Stephen Farthing

978-90-8998-804-1

gebonden, 960 pagina's

170 x 215 mm

€ 19,95

Bestel


Deze onmisbare, beeldende en verrassende gids geeft een  dwarsdoorsnede van de geschiedenis van de schilderkunst.

Dit overzicht begint bij de muurschilderingen van de oude Egyptenaren en eindigt bij de nieuwste hedendaagse doeken, waardoor het niet alleen veelomvattend maar ook een bron van schoonheid is.

Hier staan 1001 van de boeiendste, fascinerendste, belangrijkste, verrassendste, meest controversiële en meest gedenkwaardige kunstwerken aller tijden afgebeeld.

Meer dan vierhonderd van de afgebeelde werken zijn in de twintigste en eenentwintigste eeuw vervaardigd; sommige werken zijn net ontdekt in moderne galerieën.

De onderhoudende teksten zijn geschreven door een internationaal team van kunstenaars, conservators, kunstcritici en verzamelaars, en geven informatie over de schilderijen en hun schilders.


Man Ray Taschen  	9783836564489


Man Ray

Manfred Heiting

INT

Paperback, 252 pagina's

210 x 275

€ 19,99


Bestel


Man Ray (1890-1976) is zonder twijfel een van de origineelste kunstenaars van de 20ste eeuw.

Zijn revolutionaire naaktstudies, modefoto’s en portretten luidden een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de fotografie in.

Hij werd geboren in Philadelphia en begon zijn artistieke carrière in New York. In 1921 verhuisde hij naar Parijs, waar hij enthousiast werd verwelkomd in de dadaïstische en surrealistische kringen.

Man Ray experimenteerde onvermoeibaar met nieuwe fotografietechnieken, zoals meervoudige belichting, rayografie en solarisatie.

Zijn erotische, speelse en soms sinistere composities tonen ongewone lichamen en objecten: vreemde, opvallende beelden die onze perceptie van de realiteit omverwerpen

 Priemgetallen Librero 978-90-8998-678-8


Priemgetallen

Enrique Gracián

978-90-8998-678-8

gebonden, 144 pagina's

190 x 235 mm

€ 9,95

Bestel


Al tijdens onze eerste schooljaren komen we in aanraking met ­priemgetallen. Ondanks de mythe zijn ze in feite niet zo ­complex als ze lijken. Om te kunnen begrijpen wat priemgetallen zijn, ­hoeven we alleen maar een getallensysteem te kennen en de vier ­rekenkundige basisbewerkingen uit te kunnen voeren. Toch vormen ­priemgetallen een van de boeiendste uitdagingen in de geschiedenis van de ­wetenschap. Wie geïnteresseerd is in de wiskunde, komt ze ­ongetwijfeld tegen en raakt erdoor gefascineerd.

De invloed van priemgetallen is niet alleen binnen de wiskunde ­merkbaar. Ongemerkt hebben priemgetallen op allerlei domeinen van ons dagelijks leven een plekje veroverd. Zo worden ze bijvoorbeeld ­ingezet bij de bescherming van computers, bankoverschrijvingen en het veilig kunnen bellen met een mobiele telefoon – ze zijn van ­wezenlijk belang voor onder andere computerbeveiliging.


 Scheikundeboek Librero 978-90-8998-802-7


Het scheikundeboek

Derek B. Lowe

978-90-8998-802-7

gebonden, 528 pagina's

195 x 220 mm

€ 19,95

Bestel

Dit boek biedt een chronologische reis langs 250 intrigerende mijlpalen uit de geschiedenis van de scheikunde, van pakweg 500.000 v. Chr. Tot heden, aangevuld met een blik in de toekomst. Het boek begint met de vorming van kristallen. Daarna gaat het voorwaarts in de tijd om de ontwikkeling van de kennis op het gebied van de chemie te zien veranderen, in een duizelingwekkende ontwikkeling.

De auteur gaat tijdens deze tijdreis in op uiteenlopende onderwerpen als toxicologie, Daltons atoomtheorie, superkritische vloeistoffen, daguerreotype en de algemene gaswet, maar ook fosfaatkunstmest, röntgendiffractie, de maillardreactie en de strutuur van DNA komen aan de orde.

Met aanstekelijk enthousiasme laat de auteur u kennismaken met fascinerende wereld van de scheikunde, die een onvoorstelbaar grote invloed heeft op ons dagelijks leven.

omhoog

1   2   3   4   5   6