home Informatie Aanbiedingen -Ramsj- 2ehands Nieuwsbrief Inkoop Bestelinfo


In dit zoekvak kunt u ons aanbod Taschen -  Librero en onze ramsj, op sleutelwoord doorzoeken
Laatst bijgewerkt 23-2-2021

1   2   3   4   5   6     

SCHULMAN MODERNISM 14.99

Julius Shulman. Modernism Rediscovered

Gebonden

INT Engels, Frans, Duits

636 pagina's, 140 x 195 mm

978-3-8365-6180-8

€ 14,99

Bestel

50 % KASSAKORTING WORDT BIJ BETALING VERREKEND


Het uitwisselen van visuele informatie is cruciaal voor de ontwikkeling, evolutie en promotie van bewegingen in de architectuur.

Als een gebouw niet wordt gezien en de foto’s ervan zelden of nooit worden gepubliceerd komt het simpelweg niet aan bod in de wereld van de architectuur.

Veel gebouwen die zijn gefotografeerd door Julius Shulman ondergingen dit lot: hun foto’s raakten in vergetelheid. Met bijna 250 meesterwerkjes brengt Taschen ze in dit boek onder de aandacht, als hommage aan het Californisch modernisme.

Kristalgrids - 9789463591867 - Librero

Kristalgrids - de kracht van kristallen en de heilige geometrie

Kiera Fogg

978-94-6359-186-7

paperback, 128 pagina's

229 x 203 mm

€ 9,95

Bestel

50 % KASSAKORTING WORDT BIJ BETALING VERREKEND


Een enkel kristal is al een krachtig hulpmiddel

Bedenk hoe effectief een compleet kristalgrid dus kan zijn.

De totale kracht wordt nog versterkt als de heilige geometrie (de taal van het universum) wordt gecombineerd met kristalvibraties.

Een grid bevat verschillende kristallen in een geometrische schikking met in gedachten een specifieke intentie of uitkomst.

Kiera Fogg heeft dertig kristalgrids voor je samengesteld en vastgelegd in prachtige foto's.

De heilige geometrie van elk grid wordt duidelijk getoond en uitgelegd - zo kun je thuis zelf gemakkelijk het patroon namaken. Of gebruik gewoon de foto in het boek om op te mediteren.

Ervaar de helende kracht en bescherming van de kristallen.

Thomas Edison - uitvinder van de moderne wereld - Librero 978-90-8998-772-3

Thomas Edison - uitvinder van de moderne wereld

David J. Kent

9789089987723

gebonden, 260 pagina's

162 x 242 mm

€ 9,95

UITVERKOCHT

Zoals van zoveel mensen die de wereld veranderen, werd van Thomas Edison (1847-1931) in zijn jonge jaren niet veel verwacht.

Hij was de jongste van zeven kinderen, hij was ziekelijk en snel afgeleid, en bovendien had hij gehoorproblemen. Zijn vader vreesde dat hij achterlijk was. Maar de nieuwsgierige Edison ontpopte zich al vroeg tot uitvinder en bleek een gretige alleslezer.

Als gedreven ondernemer verkocht hij op zijn twaalfde al kranten en snoep. Dankzij zijn zakeninstinct, zijn scherpe wetenschappelijke geest en zijn tomeloze ambitie werd Edison de belangrijkste uitvinder van het eind van de negentiende en het begin van de twintigste eeuw Deze fascinerende biografie vertelt hoe Edison:

 • Concurreerde met andere grote uitvinders zoals Tesla en Westinghouse.
 • Met zijn gloeilamp de duisternis van de wereld verlichtte
 • De brute kracht van elektriciteit losliet op een olifant
 • Alleen al in de Verenigde Staten meer dan duizend patenten verwierf.
 • Van alles en nog wat maakte, van een stemmachine tot de fonograaf.

Thomas Edison: uitvinder van de moderne wereld is het levendig geschreven en rijk geïllustreerde verhaal over een inventieve en nieuwsgierige jongen uit Ohio die graag nieuwe snufjes uitvond en die de wereld onherkenbaar veranderde.

De auteur David J. Kent schreef ook Nikola Tesla een leven vol elektriciteit.

Atlas van de tweede Wereldoorlog € 14.95 9789089981899


Atlas van de tweede Wereldoorlog


Alexander en Malcolm Swanston


paperback, 400 pagina's


246 x 191 mm


€ 14,95


UITVERKOCHT


Dit boek geeft de beslissende veldslagen en gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog weer. De gedetailleerde kaarten en verklarende uitleg maken de grootste wereldbrand in de menselijke geschiedenis inzichtelijk, vanaf de Duitse inval in zijn buurlanden tot de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki. Ze verklaren de oorsprongen van het wereldwijde conflict en ontleden de tactieken en strategieën die de sleutel tot de geallieerde eindzege waren.

Decoreren met planten 9789463591515

Decoreren met planten - inspiratie voor een stijlvol en groen interieur

Gebonden - 336 pagina's

9789463591515

250 x 290 mm

€ 19,95

Bestel

50 % KASSAKORTING WORDT BIJ BETALING VERREKEND

Een interieur met planten doet veel meer dan je zou vermoeden. Dat groen in huis veel voordelen heeft, weet niet iedereen.

Planten bestrijden de negatieve effecten van wonen in de stad doordat ze de luchtkwaliteit verbeteren, lawaai absorberen en de temperatuur en luchtvochtigheid op peil houden. Ook zouden ze een positieve uitwerking hebben op ons gemoed en onze gezondheid: ze verlagen stress, verbeteren het welzijn en bevorderen creativiteit en productiviteit.

Planten geven ons interieur dimensie en levendigheid. Ze versterken onze verbinding met de natuur en weerspiegelen onze waardering voor de botanische wereld.

Planten versterken onze leefomgeving en fleuren die op; tegelijkertijd creëren ze een ontspannen sfeer.

Van interieurprojecten waarbij groen wordt geintegreerd tot schitterende terrariums - architectuur en design laten zien dat we meesterlijke manieren gevonden hebben om te leven met de natuur.

SCHULMAN MODERNISM 14.99

Mijn jaar in kleine tekeningen

Paperback, 240 pagina's

135 x 165 mm

978-94-6359-060-0

€ 7,95

UITVERKOCHT


Mijn jaar in kleine tekeningen nodigt je uit om een uniek visueel dagboek samen te stellen van de wereld om je heen door allemaal verschillende tekeningetjes te maken. Wat je tekent mag je helemaal zelf bedenken: de 52 thema’s en voorbeelden dienen puur ter inspiratie. Doordat je telkens één klein vakje per schets kunt vullen word je gestimuleerd om je onderwerp zorgvuldig te observeren. Dit boekje heeft het ideale formaat om mee te nemen op reis of naar je werk.

History of Graphic Design Vol. 2, 1960-Today

Jens Muller

gebonden, 480 pagina's

372 x 246 mm

€ 59.99

UITVERKOCHT


We zien grafisch ontwerp altijd om ons heen, elke minuut van de dag. Van minimalistische verpakkingen tot kleurrijke advertenties, slimme grafische omgevingen tot strakke interfaces: grafisch ontwerp gaat net zo goed over het overbrengen van informatie als over het weerspiegelen van de culturele ambities en waarden van de samenleving.

Dit tweede deel rondt de meest uitgebreide verkenning af van grafisch ontwerp tot nu toe, van de jaren 1960 tot vandaag. Ongeveer 3500 toonaangevende ontwerpen van over de hele wereld begeleiden ons door de visuele hedendaagse geschiedenis, van de oprichting van de internationale stijl tot de opkomst van het baanbrekende digitale tijdperk.

Ongeveer 80 belangrijke stukken gaan onder de microscoop in gedetailleerde analyses, naast 118 biografieën van de belangrijkste ontwerpers van de tijd, waaronder Massimo Vignelli (New York subway wayfinding-systeem), Otl Aicher (Lufthansa-identiteit), Paula Scher (merkidentiteit Citibank), Neville Brody ( The Face magazine), Kashiwa Sato (merkidentiteit van Uniqlo) en Stefan Sagmeister (handschriftposters).

Met zijn uitgebreide kennis van het vakgebied, stelt auteur Jens Muller de opvallende ontwerpen voor elk jaar samen met een reeks opeenvolgende ontwerpmijlpalen.

Elk decennium is chronologisch georganiseerd en wordt voorafgegaan door een beknopt overzicht en een visuele tijdlijn, die een levendige weergave biedt van de verscheidenheid aan grafische productie in elk decennium, evenals het globale landschap dat het tegelijkertijd beschreef en definieerde.

Grafisch werk vertegenwoordigt een langverwachte reflectie op de ontwikkeling van een creatief veld dat zichzelf voortdurend verandert en uitdaagt. Deze uitgave helpt ons de enorme invloed van grafisch ontwerp op ons dagelijks leven te traceren.

pioniers van de luchtvaart Librero snel en simpel Thais Librero

grote wetenschappers Librero pioniers van de ruimtevaart Librero

                            

Bestel   Bestel          

Bestel   Bestel   


Paperback, 128 pagina's

150 x 229 mm

€ 6,95

50 % KASSAKORTING WORDT BIJ BETALING VERREKEND


             

 

 

                          

            

      

             

              

Pioniers van de luchtvaart - Jade Sarson, Dan Green

Lees over de helden van de luchtvaart in een beeldverhaal!

Dit verhaal vertelt hoe de luchtvaart zich ontwikkelde van simpele experimenten met vleugels tot de eerste vliegtuigen, straalmotoren, helikopters en meer.

Je maakt kennis met de wapenfeiten van pioniers als: George Cayley, de gebroeders Wright, Amelia Earhart, Igor Sikorsky, Chuck Yeager.

 *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

Grote uitvinders - Pete Katz, Sarah Sekate, Dan Green

Lees alles over befaamde uitvinders uit de geschiedenis in een beeldverhaal!

Dit is het verhaal van tien baanbrekende uitvindingen en de mensen daarachter.

Je maakt kennis met genieën als: Johannes Gutenberg – de kampioen van het gedrukte woord, Ada Lovelace – de gravin van de computer, Thomas Edison – de man die de wereld inspireerde, Nikola Tesla – de tovenaar met elektriciteit, Tim Berners-Lee – de visionair die ons het wereldwijde web schonk.

 *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

Grote wetenschappers - Dave Shephard, Emily Sohn

Lees alles over de beroemdste wetenschappers uit de geschiedenis in een beeldverhaal!

Dit is het verhaal van tien wetenschappelijke ontdekkingen die de wereld veranderden en de mensen erachter. Je maakt kennis met genieën als: Nicolaas Copernicus – die ontdekte dat de zon het centrum vormt van ons zonnestelsel, Charles Darwin, de man achter de evolutietheorie, Marie Curie – de pionier op het gebied van radioactiviteit en de ontdekker van radium en polonium, Albert Einstein – de wetenschapper die ons de relativiteitstheorie en zwarte gaten bracht.

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

Pioniers van de ruimtevaart - Charli Vince, Emily Sohn

Lees alles over de geschiedenis van het ruimteonderzoek in een beeldverhaal!

Dit is het verhaal van de mannen en vrouwen die de ruimte in werden geschoten. Je maakt kennis met de prestaties van pioniers als: Henrietta Swan Leavitt & Edwin Hubble – de wetenschappers die bewezen dat het heelal uitzet, Robert Goddard – de eerste raketman, Joeri Gagarin – de eerste mens in de ruimte, Neil Armstrong – de eerste mens die op de maan wandelde.

Hedendaagse Duitse Architecten - Librero - 9789463591713

Hedendaagse Duitse Architecten - 92 prestige projecten van vooraanstaande Duitse architectenbureaus

Ralf Daab

978-94-6359-171-3

Gebonden, 336 pagina's

225 x 260 mm

€ 19.95

UITVERKOCHT

Of het nu gaat om private, commerciële, administratieve of publieke architectuur of om renovatie en restauratie van bestaande gebouwen, ze hebben allemaal één ding gemeen: de architecten houden zich bezig met duurzaam ontwerp en laten kortdurende trends links liggen.

Dit resulteert in minimalistische architectuur maar ook in de combinatie van traditie en moderniteit. De nadruk ligt altijd op een holistische oplossing die uitdrukking geeft aan een individuele levenshouding. Daarvoor worden de respectievelijke behoeftes, passies, dromen en wensen van klanten samengebracht met de specifieke locatie en omgevende natuur, maar ook met de klimatologische en sociologische omstandigheden

Het kenmerk van Duitse architectuur is duurzaamheid, functionaliteit en een intens gevoel voor materiaalgebruik, met de nadruk op de hoogste kwaliteit in detail.

Het staat ook voor economische haalbaarheid van de bouwprojecten en betrouwbaarheid wat betreft kosten en planning. Al deze eigenschappen worden gereflecteerd in de gepresenteerde projecten en laten geen ruimte voor willekeur.

Instagram Desigm & Styling - 9789463591812 - Librero

Miguel Rio Branco Maldicidade

Paulo Herkenhoff

978-836572330

Gebonden, 464 pagina’s

€ 59,99

UITVERKOCHT


Dit stadsportret van beeldend kunstenaar Miguel Rio Branco baseert zich op zijn reizen in zijn jeugd als zoon van diplomaten. De beelden zijn prachtig vastgelegd, maar de foto's zijn niet altijd mooi. Rio Branco is niet geïnteresseerd in het documenteren van historische gebouwen, een indrukwekkende skyline etc.

In plaats daarvan richt hij zijn camera op rafelranden van de stad. In grimmige kaders of zachte indrukken zijn het zwervers, bedelaars, prostituees, zwerfhonden, kapotte auto's en gebroken glas die zijn stedelijke indrukken kenmerken.

De Maldicidade, tegelijk indringend in zijn boodschap en lyrisch in zijn opstelling, vestigt de aandacht op het onuitroeibare magnetisme van de stad, maar ook op zijn vervreemding en onmenselijkheid. Bijtend, soms pijnlijk mooi, het is een verzameling waarin alle stedelingen iets van zichzelf zullen vinden of waaraan ze willen ontsnappen

Fotograaf en filmmaker Miguel Rio Branco (geboren op de Canarische Eilandenmaar woonachtig in Rio de Jainero) was gedurende meer dan dertig jaar een Magnumcorrespondent.

Zijn visuele stijl is hevig persoonlijk: dramatische kleurcontrasten en clair-obscur dienen vaak om de vleselijke rauwheid van het (straat)leven te benadrukken.

In 1980 legde een brand in de studio van Miguel Rio Branco een groot deel van zijn archief in de as. Momenteel is de Braziliaanse multimediakunstenaar bezig met een reconstructie van deze twintig jaar oude verzameling van negatieven en afdrukken. Via nog bestaande afdrukken probeert hij zijn vroegere werk weer terug te halen.

Rio Branco is naast fotograaf ook beeldend kunstenaar en maker van films en video's. Meestal exposeert hij zijn werk in installaties waarbij hij diverse media met elkaar combineert. Als fotograaf richt hij zich voornamelijk op minderheidsgroeperingen in zijn geboorteland, zoals zigeuners en indianen. Zijn werk is met talloze prijzen bekroond.

Lo-TEK. Design by Radical 39.99 TASCHEN

Living in Southeast Asia

Gebonden

INT Engels, Frans, Duits

512 pagina's, 140 x 195 mm

978-3-8365-7607-9

LIVING IN PROVENCE OOK AANWEZIG

Bestel

50 % KASSAKORTING WORDT BIJ BETALING VERREKEND


Van privévilla’s aan zee tot verscholen Cambodjaanse tempels, vind ontspanning en verfrissing met deze beelden van het Zuidoost-Aziatische leven.

Traditionele architectuur ontmoet vooruitstrevend design in een caleidoscopische portfolio die zich uitstrekt van Myanmar tot Indonesië, van de Filippijnen tot Singapore, en dat alles in een handig compact formaat, zodat u overal en altijd een stukje paradijs kunt meenemen.

pioniers van de luchtvaart Librero snel en simpel Thais Librero

grote wetenschappers Librero  

                           

Bestel   Bestel          

Bestel      

Geluk - Meditatie - Mindfulness

Paperback

176 pagina's

145 x 145 mm

€ 4.95 per stuk

50 % KASSAKORTING WORDT BIJ BETALING VERREKEND

Als je een uur lang geluk wilt, doe dan een dutje. Als je een dagje geluk wilt, ga dan vissen.

Als je een maand lang geluk wilt, ga dan trouwen. als je een jaar lang geluk wilt, erf een fortuin.

Als je een leven lang geluk wilt, help een ander

  *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

Korte, effectieve meditaties voor ontspanning in het dagelijks leven.

Oefeningen om volop in het heden aanwezig te zijn.

Werken aan een betere concentratie en een groter zelfbewustzijn.

Meer waardering krijgen voor jezelf en het leven in het algemeen.

 *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

Ben tevreden en voel je voldaan door alledaagse activiteiten. Geef gehoor in plaats van een reactie.

Ga verstandig om met stress en moeilijkheden.

Vertrouw op je innerlijke wijsheid.  

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *


Polaroid book 978-3-8365-0189-7

The Polaroid Book (Bibliotheca Universalis)

Barbara Hitchcock, Steve Crist

INT

Gebonden, 472 pagina's

140 x 195 mm

€ 14,99

Bestel

50 % KASSAKORTING WORDT BIJ BETALING VERREKEND

Dankzij hun unieke kleuren en spontaniteit waren polaroids tientallen jaren razend populair. Deze ode aan de instantcamera met de warmte en nostalgie van een familiealbum presenteert honderden foto’s uit de eigen collectie van Polaroid Corporation. Het is een kroniek van de experimentele en innovatieve manieren waarop polaroids het digitale tijdperk hebben getrotseerd.

De collectie van de Polaroid Corporation, die al meer dan 50 jaar bestaat, is de grootste collectie Polaroid foto´s in de wereld. Begonnen met foto´s van de oprichter Edwin Land en fotograaf Ansel Adams, bevat de collectie nu foto´s van honderden fotografen van over de hele wereld en belangrijke stukken van kunstenaars zoals David Hockney, Helmut Newton, Jeanloup Sieff en Robert Rauschenberg.

Lo-TEK. Design by Radical 39.99 TASCHEN

Lo-TEK Design by Radical Indigenism

Julia Watson

engelstalig

Gebonden, 436 pagina's

978-3-8365-7818-9

170 x 244 mm

39.99

Bestel

50 % KASSAKORTING WORDT BIJ BETALING VERREKEND


Driehonderd jaar geleden omarmden de intellectuelen van de Europese Verlichting de technologie en werd lokale en inheemse kennis van zaken als primitief beschouwd. Vandaag  de dag zijn we langzaam gaan beseffen dat de erfenis van dit handelen ons achtervolgt.

Ontwerpers van nu begrijpen de urgentie van het verminderen van de negatieve milieu-impact van de mensheid, maar houden dezelfde  mythologie van technologie in stand die afhankelijk is van het exploiteren van de natuur. Het besef komt dat we de oude kennis kennis over hoe we in symbiose met de natuur kunnen leven, die millenia lang genegeerd is, moeten gebruiken omdat de situatie anders onhoudbaar wordt.

In deze tijd van hightech en extreme weersomstandigheden worden we overspoeld door informatie, terwijl we smachten naar wijsheid. Gelukkig is er Lo–TEK, een designbeweging die de inheemse filosofie en lokale architectuur nieuw leven inblaast om  duurzaam te werken met complexe ecosystemen.

In dit boek reizen we naar Peru, de Filippijnen, Tanzania en Iran om te zien hoe de mens al duizenden jaren lang in symbiose met de natuur leeft.

Tao te Ching Lao Zi 97890576455310


Tao te Ching


Lao Zi


97890576455310


gebonden, 272 pagina's


155 x 240 mm


€ 14,95


UITVERKOCHT


Het boek Tao Te Ching is een van de belangrijkste geschriften van het taoïsme, dat naast het confucianisme en boeddhisme een van de grote drie Chinese filosofieën is.


Het is een bundel van 81 korte teksten, die zowel ontologische als ethische aspecten van het leven behandelen. Het bespreekt hoe de wereld in elkaar zit, maar ook hoe men in het leven ‘juist’ handelt. Het eerste hoofdstuk begint met het woord Tao dat ‘de Weg’ betekent, het tweede hoofdstuk met Te dat ‘deugd, dapperheid, integriteit’ betekent. Centraal staan in de Tao Te Ching ‘het volgen van de Tao’ en Wu wei, ‘het niet ingrijpen, het loslaten’, dat wil zeggen, je niet verzetten tegen de loop der dingen, maar daar spontaan in meegaan.


Geïllustreerde editie in luxe zijden uitvoering. De nieuwe vertaling en de inleiding zijn van Chad Hansen, professor aan de Universiteit van Hong Kong.

Tree Houses. Fairy Tale Castles in the Air| Taschen | 978-3-8365-6187-7

Tree Houses  Fairy Tale Castles in the Air

Philip Jodidio

9783836561877

gebonden, 544 pagina's

140 x 195 mm

€ 14,99

UITVERKOCHT


Het idee om een boom te beklimmen voor onderdak of alleen maar om de wereld vanuit een ander perspectief te zien is al zo oud als de mensheid. Verankerd in de aarde, maar uitgerekt tot in de lucht, is het boomhuis op vele manieren het voorbeeld van de architectuur zelf. In dit boek vind je de beste boomhuizen van de wereld, sommige zijn ontworpen door architecten en andere zijn het resultaat van anoniem vakmanschap. In deze tijd van duurzaamheid en ecologische verantwoordelijkheid kan het boomhuis ook het ultieme symbool zijn van leven in symbiose met de natuur.

Nu in de Bibliotheca Universalis

rust 978-94-6359-406-6 Librero  

Energie 978-94-6359-404-2 Librero  


Rust

Kim Davies

978-94-6359-406-6

Gebonden, 160 pagina's

140 x 170 mm

€ 4,95                           

Bestel   


Energie

Oliver Luke Delorie

978-94-6359-404-2

Gebonden, 160 pagina's

140 x 170 mm

4,95          

Bestel         

50 % KASSAKORTING WORDT BIJ BETALING VERREKEND          

Breng evenwicht en harmonie in je leven met 50 eenvoudige oefeningen!

Kim Davies combineert eeuwenoude kennis met modern onderzoek en geeft je inspirerende aanwijzingen voor een meer gefocust, gelukkiger en voldaan leven. Dit boekje is zo gemaakt dat het perfect in je tas past zodat je het altijd bij je kunt dragen. Sla het dus open voor mindfulness onderweg.


Stimuleer je geest, lichaam en ziel met 50 simpele oefeningen!

Ontdek een frisse, krachtige, nieuwe jij met snelle en effectieve mindfulle oefeningen. Dit boek in meeneemformaat is gebaseerd op eeuwenoude praktijken en moderne onderzoeken, en geeft je deskundige dagelijkse begeleiding om jezelf op te laden, ongebruikte energiebronnen aan te boren en sterker en zelfverzekerder in het leven te staan.


Kim Davies heeft meer dan twintig jaar ervaring met mindfulness.

Engelen heiligen en goden Librero 9789463593380

Engelen heiligen & goden

Susan Gregg

978946359338-0

Gebonden, 224 pagina's

135 x 210 mm

€ 9.95

Bestel

50 % KASSAKORTING WORDT BIJ BETALING VERREKEND

Een rijkgeïllustreerde gids met 100 goddelijke helpers die jou graag van raad voorzien – je hoeft er alleen maar om te vragen!

Goddelijke helpers omringen ons in overvloed en wachten onze hulpvraag rustig af. Dit boek is een handige wie-is-wie-gids voor het hemelse rijk. Je vindt hier 100 goddelijke entiteiten uit spirituele tradities van vroeger en nu, aanbeden in verschillende religies en culturen. Je kunt ze allemaal aanroepen als je wel wat raad of steun kunt gebruiken in je leven. Dat kan gaan om liefde en relaties, een baan en geld, je huis en gezin, enzovoort.

Engelen, heiligen & goden geeft een overzicht van al die entiteiten, die ieder hun eigen doel of taak hebben. Je leest hoe je ze het best kunt aanroepen, en waarvoor. Heb je bescherming nodig? Vraag aartsengel Michaël. Zoek je je echte zielsmaatje, stel je hart dan open voor de hindoeïstische god Krishna. Hulp nodig bij de genezing van of het communiceren met dieren? Roep Sint-Franciscus aan. Kan je leven wel wat meer spanning gebruiken? Laat de Hawaïaanse vulkaangodin Pele het vuurtje van passie en je innerlijk vuur flink opstoken.

Dit boek is rijkelijk voorzien van prachtige kleurenillustraties en helpt je verbinding te maken met de essentie van iedere helper, zodat je een beroep kunt doen op zijn of haar bovenaardse steun.

Ed Sheeran

Caroline Sullivan

gebonden, 160 pagina's

237 x 185 mm

€ 12,95

Bestel

50 % KASSAKORTING WORDT BIJ BETALING VERREKEND

Journalist Caroline Sullivan duikt diep in de creatieve geest van Ed Sheeran om de verhalen achter alle songs van deze populaire singer-songwriter te achterhalen.


In een paar jaar tijd is Sheeran uitgegroeid tot een van de bekendste en succesvolste artiesten ter wereld. Hij verkoopt tientallen miljoenen albums en zijn muziekvideo’s worden online miljarden keren bekeken. Bovendien schrijft Sheeran zijn nummers zelf, in tegenstelling tot veel andere popsterren van dit moment. Hij is niet alleen een artiest maar ook een verhalenverteller. Dit boek beschrijft album na album en track na track de motivatie achter de songs, hoe ze zijn geschreven en waarom ze zo populair zijn.

studentenkookboek 978-94-6359-284-0 - Librero

Het studentenkookboek

Natacha Arnoult E.A.

978-94-6359-284-0

Paperback, 288 pagina's

185 x 240 mm

€ 9.95

Bestel

50 % KASSAKORTING WORDT BIJ BETALING VERREKEND

128 EENVOUDIGE EN SUPERLEKKERE RECEPTEN:

 • koken met 2 t/m 6 ingrediënten
 • Makkelijke en praktische (budget)recepten
 • Overzichtelijke ingrediënten
 • Veel vegetarische gerechten

Uiteraard niet alleen geschikt voor studenten maar voor iedereen die een budgetvriendelijke, snelle en makkelijke maaltijd op tafel wil zetten.

Lee Shulman - Midcentury Memories. The Anonymous Project ISBN: 9783836575843 TASCHEN

Lee Shulman - Midcentury Memories The Anonymous Project

Reuel Golden (ed)

INT

978-3-8365-7584-3

Gebonden, 296 pagina's

237 x 316 mm

€ 39,99

UITVERKOCHT

Het begon allemaal met een onschuldige aankoop op eBay. Filmmaker Lee Shulman kocht een set van 35 mm Kodachrome-dia's - anonieme familiefoto's - en was zo getroffen door wat hij 'de emotionele waarde van deze stukjes leven' noemt, dat hij wist dat hij meer moest hebben.

Ga terug naar het midden van de 20e eeuw, vóór de tijd van Instagram, Facebook en Snapchat.

Vijftig jaar geleden gebruikten mensen 35 mm-camera’s zoals we nu smartphones gebruiken, om alles vast te leggen. Ze namen foto's van hun geliefden, hun vakanties, hun maaltijden, familiereünies en hun feesten.

Het verbeelden van deze levens en de mogelijke verhalen die achter de beelden schuilen, maakt The Anonymous Project zo'n boeiende reis naar ons verleden.

Het verstrijken van de tijd wordt versterkt door het verhaal van het boek dat begint met scènes uit de vroege kindertijd en eindigt met senioren, met alle fasen van het leven daartussenin.

Deze samengestelde verzameling van iets minder dan 300 foto's gemaakt tussen de jaren 1940 en '70 biedt een intieme blik in het leven van deze anonieme onderwerpen. De locaties, data en de onderwerpen zijn misschien onbekend - maar deze opnames gemaakt door ervaren amateurfotografen en de fascinerende verhalen die ze bevatten, zijn vertrouwd voor iedereen

Lee Shulman  is een bekroonde filmregisseur die werkt in reclame- en muziekvideo's. In 2017 richtte hij The Anonymous Project op en heeft sindsdien ongeveer 700.000 afbeeldingen verworven. Het project is een van de belangrijkste collecties amateurfotografiedia's ter wereld is geworden. Het werk is tentoongesteld in Parijs en Milaan en zal dit jaar worden gepresenteerd op het prestigieuze Rencontres D'Arles Photography Festival in Frankrijk.

Bruce Springsteen - 978-90-8998-713-6 - Librero


Bruce Springsteen

Gillian G. Gaar

978-90-8998-713-6

Gebonden, 216 pagina's

242 x 283 mm

€ 19.95

Bestel

50 % KASSAKORTING WORDT BIJ BETALING VERREKEND

BRUCE SPRINGSTEEN is een platina winnende, stadion vullende rockster, maar hij is ook iemand die veel genuanceerder en grootmoediger is. Hij is een man van het volk, die razend populaire rock-’n-roll over het wel en wee van de werkende mens maakt. Daarmee heeft hij een oeuvre gecreëerd dat enorm toegankelijk is.

Dit zou natuurlijk allemaal niet zoveel betekenen als zijn talent middelmatig was – maar hij is een geweldige songwriter. Zijn gave wordt versterkt door het feit dat hij als een man die doordrenkt is van de popmuziek na Elvis – een van de laatsten die echt geloofden in de rock-’n-roll – een ware kenner is van de rock-alchemie. Van zijn coming-of-ageverhaal Growin’ Up tot zijn loeiharde anthem voor losers Born to Run, van zijn pijnlijke, sepiagetinte analyse van de misère van de arbeidersklasse The River tot zijn vrolijke weigering om toe te geven aan armoede en wanhoop in Sherry Darling, van zijn wrange tafereel in Bonnie and Clyde-stijl Atlantic City tot zijn ontkrachting van precies dat soort outlaw-fantasieën in Glory Days – hij heeft altijd laten zien dat hij precies weet op welke knoppen hij moet drukken om een ijzersterk nummer te maken. En laten we niet vergeten dat hij een van de bestverkopende rocksterren aller tijden is, met naar schatting 120 miljoen verkochte albums en ontelbare fans van alle generaties over de hele wereld.

Dit boek over Springsteens leven en muziek is een hommage aan het nu 70 jarige rockicoon.

The Who - Mat Snow - Librero - € 19.95


The Who


Mat Snow

gebonden, 234 pagina's


241 x 283 mm


€ 19,95


UITVERKOCHT

The Who werd opgericht in 1964 en groeide uit tot een van de bekendste rock-'n-rollbands ter wereld, die in de hoogtijdagen bestond uit zanger Roger Daltrey, gitarist Pete Townshend, bassist John Entwistle en drummer Keith Moon.


The Who is met uitzondering van de periodes tussen 1983 en 1988 en tussen 1990 en 1995 vrijwel continu op tournee geweest.


De mannen van the Who waren echte rockpioniers en uitvinders van de powerchords. De band is vooral bekend geworden door Townshends rockopera Tommy, met de hits Pinball wizzard en See me, Feel me.


De albums van the Who zijn van grote invloed geweest op de ontwikkeling van de hardrock en de powerpop, terwijl hun luidruchtige en agressieve concerten de weg vrijmaakten voor de komst van punkrock- en heavymetalbands, die op deze manier door The Who geïnspireerd werden.


Met een volledige discografie en vele foto’s geeft dit boek de lezers een goed beeld van het leven achter een van de meest bekende rockbands .


Quadrivium | 978-90-8998-303-9 | Librero

Quadrivium - Rekenkunde, meetkunde, muziek en astronomie voor iedereen

Miranda Lundy, Daud Sutton, Antony Ashton, Jason Martineau, John Martineau

978-90-8998-303-9

gebonden, 410 pagina's

160 x 195 mm

€ 9,99

UITVERKOCHT

Quadrivium is een verzameling van studies die stamt uit de Middeleeuwen, die het gevorderde onderdeel vormt van de zeven artes liberales. Het bestaat uit rekenen, muziek, geometrie en astronomie. Dit meer dan 400 pagina’s tellende boek bundelt voor het eerst in honderden jaren deze verschillende disciplines.

 mensen tekenen in 10 stappen 978-94-6359-341-0 Librerro

Creatieve straatfotografie

David Gibson

978-94-6359-362-5

Flexicover, 192 pagina's

180 x 234 mm

€ 9,95

UITVERKOCHT

Creatieve straatfotografie geeft inspirerende tips om je te helpen het perfecte straatmoment vast te leggen.

Door middel van 20 eenvoudige projecttutorials over onderwerpen als reeksen, schaduwen en objecten, en boeiende profielelen van eveneens 20 internationaal bejubelde straatfotografen, onder wie Bruce Gilden, Nils Jorgensen en Trent Parke, leidt auteur David Gibson je op een visuele reis langs het medium.

Een perfecte gids voor beginnende straatfotografen.

Deze uitgave besteedt niet alleen aandacht aan de klassiekers, maar ook aan internationaal opkomende straatfotografen en aan het gebruik van Instagram. Met een voorwoord van toonaangevend straatfotograaf Matt Stuart.

Geheime codes & getallen Librero 9789089980786

Geheime codes en getallen

(Nog 1 exmp. met Duitse omslag maar Nederlandse tekst)

Pierre Berloquin

Gebonden, 398 pagina's

185 x 236 mm

978-90-8998-078-6

€ 14,95

UITVERKOCHT

Mensen laten graag sporen na door hun daden en hun scheppingen. Sommige van hun daden willen ze geheim houden, maar hun grootse ontwerpen moeten voor iedereen zichtbaar zijn, zodat zij de wereld verbaasd doen staan.

Dit boek is een praktische geschiedenis van codes,vol geheime communicatiemethodes en verborgen symboliek, van de Griekse oudheid tot het computertijdperk, van de vrijmetselaars tot de Vitruviusman, van de Turingen de Enigmamachine tot het internet. Maak kennis met onbreekbaar geachte coderingssystemen en de grondslagen van in de kunst geldende esthetische codes, en kraak zelf de codes in de meer dan negentig voorbeelden die dit boek rijk is.

Pierre Berloquin heeft meer dan dertig boeken over puzzels, intelligentie en codes op zijn naam staan.

100 Interiors Around the World

INT

978-3-8365-5726-9

gebonden, 720 pagina's

140 x 195 mm

€ 14,99

UITVERKOCHTIn deze editie (Blibliotheca Universalis) zijn bijzondere en inspirerende interieurs uit de hele wereld bij elkaar gebracht.

Een fotoselectie van 100 bijzonder ingerichte huizen in o.a. Argentinië, China, Cuba, Frankrijk, Griekenland, Indonesië, Italië, Japan, Marokko, Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Spanje en Turkije.

Alle stijlen zijn vertegenwoordigd, van minimalisme tot stedelijk eclecticisme. Wat deze optrekjes bindt is de authenticiteit, de liefde voor het detail en de uitbundige individuele expressie die nooit uit de mode zal raken.


Cats - Photographs 1942-2018 Walter Chandoha Taschen - 9783836573856

Cats. Photographs 1942-2018  

Walter Chandoha, Susan Michals, Reuel Golden

INT

978-3-8365-7385-6

Gebonden, 296 pagina's

237 x 316 mm

€ 39,99

UITVERKOCHT


Walter Chandoha (1920–2019) was een gevechtsfotograaf in de Tweede Wereldoorlog, voordat een toevallige ontmoeting met een kitten hem op een pad leidde dat zijn professionele carrière vorm zou geven.

Chandoha richtte zijn lens op zijn nieuwe katachtige vriend - die hij Loco noemde - en was zo geïnspireerd door de resultaten dat hij kittens begon te fotograferen vanuit een lokaal asiel. Deze beelden markeerden het begin van een buitengewone carrière die zeven decennia zou beslaan.

Chandoha wist zo het publiek te betoveren. Zijn werk sierde meer dan 300 covers van tijdschriften en verscheen in duizenden advertenties, op posters en T-shirts, wenskaarten, legpuzzels tot verpakkingen voor dierenvoeding toe. Zijn afbeeldingen combineerden een echte genegenheid voor de wezens en een onberispelijke techniek.

Chandoha's kenmerkende glamoureuze verlichting, waardoor de vacht van elke kat in scherp reliëf opvalt, zou het visuele aspect van dierenportretten generaties lang beheersen en kunstenaars als Andy Warhol inspireren, hij gebruikte Chandoha's aanwijzingen voor zijn geïllustreerde kattenboek.

De auteur Susan Michals is de oprichter van CatCon en Cat Art Show, de twee grootste katgerichte popcultuurevenementen ter wereld. Ze is een voormalige televisieproducent en journalist wiens werk onder meer te zien was in The Wall Street Journal, artnet News, The Observer en Vanity Fair.

Religie in 30 seconden

Russel Re Manning

Gebonden, 160 pagina's

190 x 235 mm

€ 9,95

Bestel

50 % KASSAKORTING WORDT BIJ BETALING VERREKEND

Wat is nu ook alweer het verschil tussen soennieten en sjiieten? Waarom telt het christendom zoveel subgroepen? Wat houden de oude spirituele tradities van de Yoruba en de Aboriginals precies in? Wat zijn de basisbeginselen van taoïsme en confucianisme? En waarom is Scientology zo populair?

Van animisme tot zoroastrisme, van de Buddhavacana tot de Koran: Religie in 30 seconden ontrafelt de 50 invloedrijkste religies, culten en sekten in minder dan een halve minuut. Niet alleen de bekende wereldgodsdiensten passeren daarbij de revue, maar ook nieuwe ‘religies’ als Falun Gong, hare krisjna en de rastafaribeweging.


1001 Uitvindingen die onze wereld veranderd hebben

1001 Uitvindingen die onze wereld veranderd hebben

Jack Challoner

gebonden, 960 pagina's

160 x 210 mmc

€ 19,95

UITVERKOCHT


Herdruk in een gebonden editie met nieuw omslag.

Wie vond de telescoop uit? En wie de microscoop? Wat was er eerder: de stormram of de katapult? Hoe komt bakeliet aan zijn naam? En uit welk jaar dateert het internet? De antwoorden op deze en vele andere vragen zijn te vinden in dit rijk geïllustreerde boek.

1001 uitvindingen die onze wereld veranderd hebben is niets minder dan een geschiedenis van de wereld aan de hand van uitvindingen.

Logica en paradoxen - de dwaasheid van de rede - Librero ISBN: 9789463592949

Marco Polo - de Zijderoute

Gebonden, 272 pagina's

170 x 227 mm

978-94-6359-300-7

€ 14.95

UITVERKOCHT

De Venetiaanse handelaar en ontdekkingsreiziger Marco Polo ( ca. 1254-1324) bereisde tussen 1271 en 1295 de voor Europa grotendeels onbekende gebieden zoals Perzië, China en Indië. Hij wist in dienst van de Mongoolse heerser Koeblai Khan unieke informatie over Azië te verzamelen.

Na terugkeer in Venetië beschreef Marco Polo de door hem bezochte landen in het boek ‘Il Milione’. (de wonderen van de Oriënt) Dit boek was van grote betekenis voor gerenommeerde cartografen en stimuleerde ontdekkingsreizigers als Christoffel Columbus.

Geschiedenis van de wetenschap - Librero - 978-94-6359-308-3

Geschiedenis van de wetenschap

Clifford A. Pickover

978-94-6359-308-3

Gebonden, 528 pagina's,

192 x 220 mm

€ 19.95

Bestel

50 % KASSAKORTING WORDT BIJ BETALING VERREKEND

Dit boek biedt een chronologische reis langs 250 intrigerende mijlpalen uit de geschiedenis van de wetenschap.

De auteur gaat tijdens deze tijdreis in op uiteenlopende onderwerpen als evolutie, het periodiek systeem, de stoommachine, Einstein’s speciale relativiteitstheorie en meer.

Met aanstekelijk enthousiasme laat de auteur u kennismaken met de fascinerende wereld van de wetenschap, die een onvoorstelbaar grote invloed heeft op ons dagelijks leven.

1000 Tattoos | 978-3-8365-4992-9 | Taschen

1000 Tattoos

INT

978-3-8365-4992-9

gebonden, 544 pagina's

140 x 195 mm

€ 14,99

Bestel

Of je nu overweegt een tatoeage te nemen of alleen maar wilt zien wat anderen hebben doorstaan om hun lichaam te versieren, dit is het boek dat je moet lezen. 1000 Tattoos onderzoekt de geschiedenis van deze kunstvorm over de hele wereld door middel van designs en foto’s – van 19e-eeuwse gravures tot tribale lichaamskunst, van circusvrouwen in de jaren twintig tot klassieke motorrijdersontwerpen. Het boek geeft een fascinerend inzicht in de tatoeagekunst.

Henk Schiffmacher wordt al jaren gezien als een van de sterren van de tattoo-scene.

Photo Icons Taschen 978383657774

Photo Icons -  50 Landmark Photographs and Their Stories

Hans-Michael Koetzle

Engelstalig

978-3-8365-7774-8

Gebonden, 432 pagina's

140 x 195 mm

€ 14.99

UITVERKOCHTVan Nicéphore Niépces foto van daken uit 1827 met een belichtingstijd van acht uur, tot Nick Uts hartverscheurende ‘napalmmeisje’ .

De 50 foto’s in deze collectie hebben tijdperken bepaald, geschiedenis geschreven of iets geraakt wat zo fundamenteel menselijk is dat ze wereldberoemde iconen zijn geworden.

Elke foto gaat onder de microscoop en onthult de geschiedenis van het medium en de sociale, historische en artistieke impact.

 Bloemen in acrylverf van A tot Z 9789089987457

Bloemen in acrylverf van A tot Z

Lexi Sundell

978-90-8998-745-7

paperback, 128 pagina's

220 x 280 mm

€ 9,95

UITVERKOCHT


Dit is een onmisbare gids voor bloemschilders die met acrylverf werken. Er wordt getoond hoe 40 van de populairste bloemonderwerpen – van Acea tot Zinnia – het beste kunnen worden geschilderd, met bij elke plant specifieke instructies voor het vastleggen van de unieke schoonheid van elke soort.

Alle technieken die u nodig hebt worden duidelijk uitgelegd en gedemonstreerd, van het analyseren van de vorm en structuur van bloemen tot het mengen en mêleren van warme, stralende kleuren, het creëren van structuureffecten, en het toevoegen van hoogsels.

Bij elke getoonde bloem staan de onderscheidende kenmerken, uitvoerige stapsgewijze instructies, een volledig kleurenpalet, demonstraties van speciale technieken en een schitterende kleurenafbeelding van het voltooide schilderij.

Makkelijk te begrijpen stapsgewijze instructies leiden u door het schilderproces. Er wordt een specifiek kleurenpalet voor elke bloem getoond zodat u alleen de verf koopt die op dat moment nodig is, om zo geleidelijk een volledig palet op te bouwen.

domus 1950s - € 14.99-Taschen

domus 1950s

INT

gebonden, 896 pagina's

140 x 195 mm

€ 14,99

Bestel

50 % KASSAKORTING WORDT BIJ BETALING VERREKEND

In 1928 door de grote Milanese architect en designer Gio Ponti begonnen als ‘levend dagboek’, is domus uitgegroeid tot ’s werelds meest invloedrijke magazine voor architectuur en design. Met stijl en grote nauwkeurigheid heeft het in een continue stroom verslag gedaan van grote thema’s en stijlstromingen in industrieel en product-, bouw- en interieurdesign.

In deze frisse herdruk van alle uitgaven uit de jaren vijftig brengt het magazine visuele en intellectuele helderheid in een periode van naoorlogs optimisme. Terwijl de oorlog langzaam naar de achtergrond verschoof, zochten architectuur en design nieuwe vormen, materialen en toepassingen, en een internationale dialoog.

domus schetste de tijdgeest met publicaties over Le Corbusiers ontwerp van het Hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York, de Case Study Houses van Charles en Ray Eames, Richard Neutra in Californië en Oscar Niemeyer in Brazilië. Andere hoogtepunten waren de kantoorapparaten van Olivetti, meubels van Ray en Charles Eames, keramiek en verlichting van Ettore Sottsass en de Herman Miller Showroom van Alexander Girard in San Francisco.

1001 Ideeën | 9789089983718


1001 Ideeën die de wereld veranderd hebben

(met verkleurde kaft)

Robert Arp

gebonden, 960 pagina's

9789089983718

170 x 217 mm

€ 19,95

UITVERKOCHT1001 ideeën die ons denken veranderd hebben! is een uitgebreide gids met de interessantste en creatiefste ideeën met betrekking tot uiteenlopende onderwerpen op politiek, maatschappelijk, kunstzinnig, religieus, wetenschappelijk, architectonisch, psychologisch en filosofisch gebied.

Iedereen met een onderzoekende geest vindt hier een schat aan stimulerende gedachten, afkomstig van de oude wijsgeren Confucius en Plato tot de scherpe denkers van vandaag.

Een boeiend naslagwerk dat in kort en overzichtelijk bestek een verrassend groot aantal zeer interessante onderwerpen behandelt die van zeer groot en fundamenteel belang waren en zijn voor de samenleving op aarde van vroeger, nu en straks.omhoog

1   2   3   4   5   6