home Informatie Aanbiedingen -Ramsj- 2ehands Nieuwsbrief Inkoop Bestelinfo


In dit zoekvak kunt u ons aanbod Taschen -  Librero en onze ramsj, op sleutelwoord doorzoeken

MOBIELLaatst bijgewerkt 20-9-2020

1   2   3   4   5   6     

Ernst Haeckel - 978-3-8365-8428-9 - Taschen 40

Ernst Haeckel - 40

Rainer Willmann, Julia Voss

Engelstalig

Gebonden, 512 pagina's

156 x 217 mm

978-3-8365-8428-9

€ 20.00

Bestel

Speciale uitgave t.g.v. Taschen’s 40 jarig bestaan

Ernst Haeckel (1834-1919) was een Duitse bioloog, naturalist, evolutionist, kunstenaar, filosoof en arts die zijn leven lang onderzoek deed naar flora en fauna van de hoogste bergtoppen tot de diepste oceaan.

Als voorstander en ontwikkelaar van Darwins evolutietheorieën, hekelde hij religieuze dogma's, schreef hij filosofische verhandelingen, behaalde een doctoraat in de zoölogie en bedacht wetenschappelijke termen die in algemeen gebruik zijn overgegaan, waaronder ecologie, phylum en stamcellen.

De kern van Haeckels kolossale nalatenschap was niet alleen de motivatie om te ontdekken, maar ook om uit te leggen. Om dit te doen, creëerde hij honderden gedetailleerde tekeningen, aquarellen en schetsen van zijn bevindingen die hij in opeenvolgende delen publiceerde, waaronder verschillende collecties van mariene organismen en de majestueuze Kunstformen der Natur (Art Forms in Nature), die de hoeksteen zouden kunnen vormen van Haeckels hele levensproject.

Van vleermuizen tot de kwallen, hagedissen tot korstmossen en spinnenpoten tot zeeanemonen, Haeckel benadrukte de essentiële symmetrieën en orde van de natuur en vond biologische schoonheid in zelfs de meest onwaarschijnlijke wezens.

In dit boek vieren we het wetenschappelijke, artistieke en ecologische belang van Haeckels werk, met een collectie van 450 van zijn mooiste prenten uit verschillende van zijn belangrijkste boeken, waaronder Die Radiolarien, Monographie der Medusen, Die Kalkschwämme en Kunstformen der Natur .

In een tijd waarin de biodiversiteit steeds meer wordt bedreigd door menselijke activiteiten, is het boek tegelijk een visueel meesterwerk, een onderwaterverkenning en een levendige herinnering aan de kostbare verscheidenheid aan leven.

 Gaudi Complete works Taschen 40 978-3-8365-6619-3

Gaudí The Complete Works – 40

Rainer Zerbst

Engelstlig

978-3-8365-6619-3

Gebonden, 512 pages

15.6 x 21.7 cm

€ 20.00

Bestel


Speciale uitgave t.g.v Taschen 40 jaar

Het leven van Antoni Gaudi (1852-1926) was vol complexiteit en tegenstrijdigheden. Als jonge man sloot hij zich aan bij de Catalaanse nationalistische beweging en had hij kritiek op de kerk maar tegen het einde van zijn leven wijdde hij zich volledig aan de bouw van één spectaculaire kerk, La Sagrada Familia.

In zijn jeugd streefde hij naar een glamoureus sociaal leven en de houding van een dandy. Tegen de tijd dat hij stierf bij een tramongeluk in de straten van Barcelona waren zijn kleren zo armoedig dat voorbijgangers dachten dat hij een bedelaar was.

Gaudi's onvergelijkbare architectuur toont veel van deze veelzijdige complexiteit. Van de glinsterende texturen en skeletvormen van Casa Batllo tot de Hispano-Arabische matrix van Casa Vicens, zijn werk versmolt de invloeden van oriëntalisme, natuurlijke vormen, nieuwe materialen en religieus geloof tot een unieke modernistische esthetiek.

Tegenwoordig geniet zijn unieke kijk wereldwijde populariteit en bijval. Zijn magnum opus, de Sagrada Familia, is het meest bezochte monument in Spanje, en zeven van zijn werken staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Door middel van gloednieuwe fotografie, plannen en tekeningen van Gaudi zelf, historische foto's en een appendix met details over al zijn werken - van gebouwen tot meubels, decoraties tot onafgemaakte projecten - toont dit boek Gaudi's universum als nooit tevoren.

Het boek voert u door Barcelona, en we ontdekken hoe de ‘Dante van de architectuur’ een bouwer was in de ware zin van het woord, buitengewone constructies vervaardigde uit minutieuze en betoverende details, en fantastische visioenen transformeerde in realiteit in de straten van de stad.

 Japanese woodblock prints 978-3-8365-6336-9 Taschen

Japanese Woodblock Prints (1680-1938)

Andreas Marks

INT

978-3-8365-6336-9

Gebonden, 622 pagina's

290 x 395 mm

€ 150,00

Bestel

Van Edouard Manets portret van de naturalistische schrijver Émile Zola die tussen zijn Japanse kunstvondsten zit, tot Van Goghs nauwgezette kopieën van de Hiroshige-prenten die hij met veel toewijding verzamelde – de 19e-eeuwse pioniers van het Europese modernisme maakten geen geheim van hun liefde voor de Japanse kunst. De blokdruk ontketende, in al zijn sensualiteit, vrijheid en levendigheid, de Japanrage die eerst Frankrijk en later heel Europa in de ban hield, maar wordt ook vaak verkeerd geïnterpreteerd als een ‘exotisch’ artefact dat de westerse creativiteit inspireerde.

Feit is dat de Japanse blokdrukprent een fenomeen is zonder westers equivalent. Enkele van de meest ontwrichtende ideeën in de moderne kunst – zoals de idee dat, in de woorden van Karl Marx, ‘alles wat duurt, alles wat staat, verdampt’ werden in de jaren 1700 in Japan ontwikkeld en in het begin van de 19e eeuw op unieke wijze tot uitdrukking gebracht in de ontwerpen van meesters als Hokusai, Utamaro en Hiroshige.

Dit boek ontsluiert een geliefde maar weinig begrepen kunstvorm door de 200 uitzonderlijkste Japanse blokdrukprenten in hun historische context te presenteren. Variërend van de 17e-eeuwse ontwikkeling van decadente Ukiyo-e, of ‘prenten van de vlietende wereld’, tot het verval en de wederopstanding van de prenten in het begin van de 20e eeuw – de beelden die in deze editie worden verzameld vormen een ongeëvenaard overzicht, niet alleen van een uniek genre in de kunstgeschiedenis, maar ook van de veranderende zeden en culturele ontwikkeling van Japan.


Logica en paradoxen - de dwaasheid van de rede - Librero ISBN: 9789463592949

Marco Polo - de Zijderoute

Gebonden, 272 pagina's

170 x 227 mm

978-94-6359-300-7

€ 14.95

Bestel

De Venetiaanse handelaar en ontdekkingsreiziger Marco Polo ( ca. 1254-1324) bereisde tussen 1271 en 1295 de voor Europa grotendeels onbekende gebieden zoals Perzië, China en Indië. Hij wist in dienst van de Mongoolse heerser Koeblai Khan unieke informatie over Azië te verzamelen.

Na terugkeer in Venetië beschreef Marco Polo de door hem bezochte landen in het boek ‘Il Milione’. (de wonderen van de Oriënt) Dit boek was van grote betekenis voor gerenommeerde cartografen en stimuleerde ontdekkingsreizigers als Christoffel Columbus.

Geschiedenis van de wetenschap - Librero - 978-94-6359-308-3

Geschiedenis van de wetenschap

Clifford A. Pickover

978-94-6359-308-3

Gebonden, 528 pagina's,

192 x 220 mm

€ 19.95

Bestel

Dit boek biedt een chronologische reis langs 250 intrigerende mijlpalen uit de geschiedenis van de wetenschap.

De auteur gaat tijdens deze tijdreis in op uiteenlopende onderwerpen als evolutie, het periodiek systeem, de stoommachine, Einstein’s speciale relativiteitstheorie en meer.

Met aanstekelijk enthousiasme laat de auteur u kennismaken met de fascinerende wereld van de wetenschap, die een onvoorstelbaar grote invloed heeft op ons dagelijks leven. 

Filosofie | 978-90-8998-276-6 | Librero

Filosofie

Michael Picard

978-90-8998-276-6

gebonden, 176 pagina's

145 x 215 mm

€ 7,95

Bestel


Dit boek is voer voor de geest, prikkelt de gedachten en zet aan tot nadenken over de grondslagen van je eigen kennis en opvattingen.

Je zult tot de ontdekking komen dat je zelfs je eigen zintuigen niet blindelings kunt vertrouwen.

Filosofie staat boordevol met filosofische vraagstukken die de grootste denkers hebben beziggehouden, oefeningen die de inconsistentie van je ideeën blootleggen, onoplosbare logische paradoxen en morele dilemma’s die ons dwingen de consequenties van onze overtuigingen ter discussie te stellen. Dit werk is kortom een intellectuele workout die leest als een trein.

Dali Tarot - 978386576123 Taschen € 49.99

Dali Tarot - 78 tarotkaarten met boekje in doos

Johannes Fiebig

INT

In doos 184 pagina's

188 x 330 mm

978-3-8365-7612-3

€ 49.99

Bestel

Volgens de legende heeft producent Albert Broccoli bij het voorbereiden van rekwisieten voor de James Bond-film' Live en Let Die'  Salvador Dalí de opdracht gegeven om een aangepast kaartspel met tarotkaarten te maken.

Geïnspireerd door zijn vrouw Gala, die zijn interesse voor mystiek koesterde, ging Dalí aan het werk en vervolgde het project uit eigen beweging toen de deal niet doorging.

Het werk werd gepubliceerd in een gelimiteerde oplage in 1984 en is sinds lange tijd uitverkocht.

Dalí is de eerste gerenommeerde schilder die een volledig nieuwe set kaarten heeft gemaakt. Dalí putte uit westerse meesterwerken van de oudheid tot de moderniteit (inclusief enkele van zijn eigen) en combineerde naadloos zijn kennis van het mysterieuze met zijn onmiskenbare humor. Het resultaat is een surrealistische caleidoscoop van de Europese kunstgeschiedenis.  

Dalí doet zich voor als de tovenaar, zijn vrouw Gala wordt de keizerin en de dood van Julius Caesar wordt opnieuw geïnterpreteerd als de tien van zwaarden in het buitengewone aangepaste tarotdek van de kunstenaar.

TASCHEN  brengt  met deze prachtige set in luxe doos,alle 78 kaarten terug, elk oogverblindend in kleur, samen met een begeleidend boek.

Het begeleidende boekje bevat:

  • een inleiding tot het leven van Dalí en de totstandkoming van het project.
  • een uitgebreide uitleg van de samenstelling van elke kaart, de betekenis ervan en praktisch advies.
  • stapsgewijze instructies voor het gebruik van de kaarten, niet alleen voor gevorderden maar ook voor starters.

Einstein puzzelcollectie

Tim Dedopulos

gebonden, 256 pagina's

244 x 176 mm

978-94-6359-259-8

€ 9,95

Bestel

Stel je voor dat je in de geest van Albert Einstein, de grootste natuurkundige van alle tijden, stapt.

Denk en redeneer als Einstein als je probeert grip te krijgen op uitdagende puzzels,mysteries, quizzen, codeteksten, boeiende raadsels en tests in logisch redeneren.

De relativiteitstheorie, E = mc2, Brownse beweging, zwaartekracht zonder nulpunten en vele andere baanbrekende ideeën, ze zijn allemaal verweven in deze puzzels.

Einstein zei eens: 'Je moet de regels van het spel leren en vervolgens moet je beter spelen dan ieder ander' – een uitdaging die alle puzzelliefhebbers zullen herkennen en onweerstaanbaar zullen vinden.

Een uitgave met ongelooflijke ontdekkingen, plus een selectie van de meest verhelderende citaten van Einstein en meer dan 200 illustraties.

Steden en architectuur schetsen 9789493593526

Steden en architectuur schetsen

Gabriel Campanario

Paperback, 112 pagina's

9789463593526

130 x 208 mm

€ 7.95

Bestel

Altijd al willen weten hoe je steden tekent?

Houd je ervan om gebouwen te schetsen maar kloppen de verhoudingen nooit? Steden en architectuur schetsen helpt je op weg.

Dit boek biedt een rijkdom aan lessen, tips en technieken om op locatie te schetsen voor iedereen die een potlood wil gebruiken om zijn of haar stedelijke omgeving vast te leggen.

Teken wat je ziet en word ook een urban sketcher!

Photo Icons  Taschen 978383657774

Renoir Painter of Happiness

Gilles Néret

Engelstalig

978-3-8365-6765-7

Gebonden, 488 pagina's

140 x 195 mm

€ 14.99

Bestel

Pierre-Auguste Renoir (1841-1919) was een Frans impressionistisch kunstschilder

Renoir begint zijn carrière als porseleinschilder, een beroep dat na de uitvinding van de porselein drukmachine echter verdwijnt.  Voor Renoir is dit geen probleem. In zijn volgende baan als schilder van waaiers, wapens en gordijnen is hij bijzonder productief.

Van 1862 tot 1864 volgt hij een kunstopleiding aan de École des Beaux-Arts  Hij leert daar de kunstenaars Monet, Bazille en Sisley kennen. Met hen gaat hij 'en plein-air’ schilderen. De jonge kunstenaars nemen hun schildersezels mee naar de bossen van Fontainebleau en werken in de buitenlucht.

Renoir neemt in 1874 deel aan een baanbrekende groepstentoonstelling in Parijs, waar de groep kunstenaars hun schimpnaam 'impressionisten' aan te danken hebben. Men was destijds hevig geschokt door de losse schetsmatige schilderstijl van deze kunstenaars. 'Zij schilderden slechts impressies'. In 1879 heeft Renoir zijn eerste solotentoonstelling in de galerie van het tijdschrift La vie moderne.

Vanaf 1880 begint de kunstenaar te twijfelen aan zijn eigen werk en verlaat Renoir de ingezette koers van het impressionisme.  De kunstenaar lijkt sterk beïnvloed door de stijl van Ingres en het neoclassicisme. Deze onzekerheid zal hem nog lang blijven tergen. Hij wordt geplaagd door depressies.

Als zijn handen en armen kromgroeien door reuma en jicht,  bemoeilijkt dat  het schilderen aanzienlijk. In 1902 neemt ook nog het zicht van zijn linkeroog af  en acht jaar later raken door zijn ziekte beide benen verlamd.

Maar ondanks hevige pijnen en alle lichamelijke beperkingen en ongemakken blijft hij schilderen. Hij laat een verrijdbare ezel maken en een penseel aan zijn hand binden, zodat hij toch kan schilderen. Als in 1912  ook zijn beide armen  verlamd raken,  raakt hij in een depressie. Het lijkt er even op dat hij nooit meer kan schilderen. Hij lost het op door samen met Guino, een leerling van de beeldhouwer Maillol te werken aan sculpturen. Hij kan met zijn handen de sculpturen zelf niet vormgeven, maar Guino vervaardigt de beelden naar de aanwijzingen van de kunstenaar. Een aantal jaar later zit de onvermurwbare kunstenaar toch weer elke dag te schilderen achter zijn ezel, waar hij zich elke ochtend naar toe laat dragen.

In zijn laatste levensjaar, kort voor zijn dood, wordt hij in zijn rolstoel door de zalen van het Louvre gereden. Daar hangt dan één van zijn schilderijen, naast het werk van de grote Italiaanse meester Veronese, een door Renoir hoog gewaardeerde kunstenaar van de renaissance.  Toen hij zag dat zijn werk naast dat van Veronese was opgehangen voelde hij zich even intens gelukkig.

De kunstenaar heeft nooit kunnen bedenken dat hij tegenwoordig wordt beschouwd als een van de grootste kunstenaars uit de geschiedenis van de moderne kunst.

Deze verzameling van reproducties en schetsen, plus foto’s en een volledige chronologie die zijn leven en werk illustreert, is een onmisbaar naslagwerk over Renoir.

Photo Icons  Taschen 978383657774

Photo Icons -  50 Landmark Photographs and Their Stories

Hans-Michael Koetzle

Engelstalig

978-3-8365-7774-8

Gebonden, 432 pagina's

140 x 195 mm

€ 14.99

Bestel

Van Nicéphore Niépces foto van daken uit 1827 met een belichtingstijd van acht uur, tot Nick Uts hartverscheurende ‘napalmmeisje’ .

De 50 foto’s in deze collectie hebben tijdperken bepaald, geschiedenis geschreven of iets geraakt wat zo fundamenteel menselijk is dat ze wereldberoemde iconen zijn geworden.

Elke foto gaat onder de microscoop en onthult de geschiedenis van het medium en de sociale, historische en artistieke impact.

Rembrandt complete werk tekeningen en etsen Taschen 9783836575430

Het zal u niet ontgaan zijn dat 2019 in het teken van Rembrandt staat. Ter gelegenheid van zijn 350e sterfdag zijn er het hele jaar door diverse tentoonstellingen en activiteiten om deze grote Nederlandse kunstenaar te eren.

Ook uitgeverij Taschen, bekend van o.a. de prachtige kunst- en fotografieboeken pakt uit met twee XXL uitgaven van meer dan 700 pagina's met uitklapplaten.

Eén boek bevat zijn complete werk etsen en tekeningen en het andere boek zijn complete werk schilderijen.

Aan deze mooiste boeken over Rembrandt die ooit uitgegeven zijn, heeft een team van deskundigen meegewerkt.  


Rembrandt  Volledige tekeningen en etsen XXL uitgave

9783836575430

Nederlandstalig

Gebonden met uitvouwbare platen

29 x 39,5 cm, 756 pagina's

€ 150.00

Bestel

Deze unieke uitgave is tot stand gekomen na een jarenlange samenwerking tussen de auteurs

Erik Hinterding( Conservator Prenten bij het Rijksmuseum Amsterdam)

Peter Schatborn (voormalig hoofd van het Rijksprentenkabinet van het Rijksmuseum)

Rembrandt alle schilderijen is uitverkocht


Rembrandt was naast een groot schilder ook een zeer getalenteerd etser en tekenaar.

Rembrandt verwierf, vooral door zijn grafische werk, al tijdens zijn leven Europese bekendheid. Dit omdat het gemakkelijk reproduceerbaar was en daardoor een veel grotere verspreiding kende dan zijn schilderijen of tekeningen.

Rembrandt’s ongedwongen lijnvoering, het diepe zwart in veel van zijn etsen en zijn meesterlijke techniek waren toen al geliefd en zijn werk werd veel aangekocht door prentenverzamelaars in zijn tijd.

Etsen was voor Rembrandt geen bijzaak, hij heeft zich gedurende bijna heel zijn actieve leven serieus bezig gehouden met etsen. Pas aan het eind van zijn leven gaf hij het etsen langzaam aan op.

Voor zijn beroemdste ets, ‘Christus predikend’, werd het voor die tijd enorme bedrag van 100 gulden geboden, wat de veel bekendere bijnaam "De Honderdguldenprent" verklaart.

Rembrandt gebruikte voor zijn tekeningen de meest uiteenlopende materialen. Zo tekende hij met veer en penseel en met zilverstift en houtskool. Ook gebruikte hij krijt en inkt op verschillende soorten papier, waarbij soms ook kleur werd toegevoegd.

Deze unieke XXL-monografie toont de complete verzameling werken van Rembrandt op papier aan de hand van meer dan 1000 afzonderlijke werken en talrijke detailafbeeldingen.


Extreme doolhoven in 3D om te kleuren en op te lossen 9789463593878  Librero kleurboek voor volwassenen

Extreme doolhoven in 3D om te kleuren en op te lossen

Mister Mourao

978-94-6359-387-8

Paperback, 118 pagina's

216 x 254 mm

€ 7,95

Bestel

Dit boek is een verzameling van 25 originele tekeningen in de vorm van doolhoven én kleurplaten, waarin het verbluffende werk van architect en tekenaar Mister Mourao centraal staat.

Mister Mourao houdt ervan om met vorm en perspectief te spelen en experimenteert graag met het in elkaar zetten van architectonische elementen, op een fantasierijke en verrassende manier. Dit alles resulteert in uitdagende doolhoven en spannende mogelijkheden om met kleur te spelen.

Je kunt meer kleur toevoegen aan een doolhof nadat je het hebt opgelost of terwijl je eraan werkt, zodat het pad zijn eigen kleur krijgt Als je vast komt te zitten of een tip nodig hebt, raadpleeg dan de oplossingen achter in het boek.


Kunst in het juiste perspectief | 978-90-8998-048-9

Kunst in het juiste perspectief

Stephen Farthing

978-90-8998-048-9

gebonden, 576 pagina's

175 x 250 mm

€ 19,95

Bestel

Dit omvangrijke boek is een inleiding in de kunstgeschiedenis.

De hele beeldende kunst – van de vroegste grottekeningen tot de experimentele kunst van vandaag wordt chronologisch behandeld en in een (kunst)historische context geplaatst. Dit wordt gedaan aan de hand van de meest belangrijke werken van een periode, die vaak ook de meest beroemde zijn. Deze worden besproken tegen de achtergrond van de grote gebeurtenissen in de geschiedenis, hun belang in de ontwikkeling van de kunst wordt uitgelegd, en technische en kunsthistorische bijzonderheden worden extra uitgelicht.

Het boek bevat vele tijdlijnen en kleurenafbeeldingen.


Auto's - het andere memospel 25 ongelijke paren

Doos

100 x 145 x 50 mm

978-94-6359-314-4

€ 9.95


Bestel          


Kunst - het andere memospel - 25 ongelijke paren

Doos

100 x 145 x 50 mm

978-94-6359-317-5    

€ 9.95

Bestel       

                     

Memory  of memospel is een gezelschapsspel dat een beroep doet op het kortetermijngeheugen van de spelers.

Laat je kennis van automerken zien met dit memospel van de coolste oldtimers. Niet twee dezelfde plaatjes vormen een paar, maar twee verschillende  modellen van hetzelfde merk vormen een paar. Dit maakt het dus extra moeilijk

Vorm zoveel mogelijk matches, de speler met het grootste aantal autoparen is dé autokenner van het spel!Memory  of memospel is een gezelschapsspel dat een beroep doet op het kortetermijngeheugen van de spelers.

Laat je kennis van kunst zien met dit memospel van wereldberoemde schilderijen. Niet twee dezelfde schilderijen vormen een paar, maar twee verschillende  werken van dezelfde kunstenaar vormen een paar. Dit maakt het dus extra moeilijk. Vorm zoveel mogelijk matches en troef je tegenspelers af met je artistieke knowhow! De speler met het grootste aantal schilderijparen is dé kunstkenner van het spel!Hout architectuur 978-94-6359-174-4

Hout architectuur - moderne en duurzame gebouwen

David Andreu

978-94-6359-174-4

Gebonden, 336 pagina's-

225 x 260 mm

€ 19,95

Bestel

Hout is hét materiaal van deze tijd voor hedendaagse architectuur. Hout is vernieuwbaar en duurzaam, solide en aantrekkelijk. Hout kan gebogen en gevormd worden naar het meest moderne ontwerp.

In deze prachtige uitgave vind je de meest spannende en dynamische toepassingen van hout in architectuur over de hele wereld.

Dit boek presenteert werk van 31 hedendaagse, internationale architecten die er toe doen en die het materiaal hout op nieuwe en inspirerende manieren inzetten.

Tot de projecten behoren woningen, buitenhuizen, scholen en kerken waarvoor de toepassing van hout een versterkend effect had, zowel qua architectuur als qua decoratieve ambiance.

Bekende architecten en bureaus, zoals Tiago do Vale en Plano Humano Architects uit Portugal, Lund Hagem uit Noorwegen, Landau + Kindelbacher uit Duitsland Lukkaroinen Architects uit Finland, en AchterboschZantman International en Natrufied-Architecture uit Nederland, tonen hun recente projecten in deze inspirerende collectie

Pink Floyd (bijgewerkte editie)-Hugh Fielder Librero € 19.95


Pink Floyd (bijgewerkte editie)

Hugh Fielder

gebonden, 240 pagina's

€ 19,95

Bestel

Pink Floyd etaleert de dramatische en kleurrijke historie van de populairste psychedelische band die de wereld ooit heeft gekend. Vanaf het vroege begin in Cambridge tot de onvergetelijke opnamen van Dark Side of the Moon en de uiteindelijke breuk tussen de bandleden: dit is het eerste complete geïllustreerde verhaal van Pink Floyd. Ontdek de geheimen achter de songs, volg de ontwikkeling van de legendarische lichtshows en mega-opblaaspoppen, de bittere geschillen en nog veel meer. Met een volledige discografie en ruim tweehonderd foto’s geeft dit boek de lezers een goed beeld van het leven achter een van de meest revolutionaire bands aller tijden.

Robotica & kunstmatige intelligentie in 30 seconden 9789463593274


Robotica & kunstmatige intelligentie in 30 seconden

Luis de Miranda

978-94-6359-327-4

Gebonden,160 pagina's

187 x 237 mm

€ 9.95

Bestel

Is ‘deep learning’ diepzinnig? Kunnen computers binnenkort zelfstandig denken? Hoe zien robots van de toekomst eruit? Moeten we voor of tegen techniek zijn? Smelten mensen en intelligente machines langzamerhand samen tot een nieuwe soort? En worden we eens allemaal cyborgs?

Op deze en andere vragen krijg je een helder antwoord in Kunstmatige intelligentie en robotica in 30 seconden. Je treft vijftig artikelen aan over de belangrijkste concepten in de robotica en kunstmatige intelligentie.

Elk onderwerp wordt samengevat in 30 seconden (in slechts driehonderd woorden en één afbeelding): zo krijg je pijlsnel inzicht in de belangrijkste veranderingen die plaatsvinden in ons dagelijkse leven, op het werk en in ons hoofd en lichaam. Dit boek bevat bovendien biogra?eën van pioniers en uitvinders, illustraties, en helpt zo de lezer wegwijs te worden in de wereld van de alomtegenwoordige computers, slimme steden, collaboratieve robots en menselijke mogelijkheden in de tijd van automata.

 Bloemen in acrylverf van A tot Z  9789089987457

Bloemen in acrylverf van A tot Z

Lexi Sundell

978-90-8998-745-7

paperback, 128 pagina's

220 x 280 mm

€ 9,95

Bestel


Dit is een onmisbare gids voor bloemschilders die met acrylverf werken. Er wordt getoond hoe 40 van de populairste bloemonderwerpen – van Acea tot Zinnia – het beste kunnen worden geschilderd, met bij elke plant specifieke instructies voor het vastleggen van de unieke schoonheid van elke soort.

Alle technieken die u nodig hebt worden duidelijk uitgelegd en gedemonstreerd, van het analyseren van de vorm en structuur van bloemen tot het mengen en mêleren van warme, stralende kleuren, het creëren van structuureffecten, en het toevoegen van hoogsels.

Bij elke getoonde bloem staan de onderscheidende kenmerken, uitvoerige stapsgewijze instructies, een volledig kleurenpalet, demonstraties van speciale technieken en een schitterende kleurenafbeelding van het voltooide schilderij.

Makkelijk te begrijpen stapsgewijze instructies leiden u door het schilderproces. Er wordt een specifiek kleurenpalet voor elke bloem getoond zodat u alleen de verf koopt die op dat moment nodig is, om zo geleidelijk een volledig palet op te bouwen.

1001 Ideeën | 9789089983718


1001 Ideeën die de wereld veranderd hebben

Robert Arp

gebonden, 960 pagina's

9789089983718

170 x 217 mm

€ 19,95

Bestel

1001 ideeën die ons denken veranderd hebben! is een uitgebreide gids met de interessantste en creatiefste ideeën met betrekking tot uiteenlopende onderwerpen op politiek, maatschappelijk, kunstzinnig, religieus, wetenschappelijk, architectonisch, psychologisch en filosofisch gebied.

Iedereen met een onderzoekende geest vindt hier een schat aan stimulerende gedachten, afkomstig van de oude wijsgeren Confucius en Plato tot de scherpe denkers van vandaag.

Een boeiend naslagwerk dat in kort en overzichtelijk bestek een verrassend groot aantal zeer interessante onderwerpen behandelt die van zeer groot en fundamenteel belang waren en zijn voor de samenleving op aarde van vroeger, nu en straks.Codices illustres | 978-3-8365-7261-3

Codices illustres

Ingo F. Walther, Norbert Wolf

Engels

978-3-8365-7261-3

gebonden, 504 pagina's

190 x 240 mm

€ 29,99

Bestel

Antropologie in 30 seconden onderzoekt de mens aan de hand van de belangrijkste thema’s en laat zien hoe we zijn geëvolueerd van chimpanseeachtige voorouders tot wezens met het vermogen om raketten naar Mars te sturen. Het menselijk brein is het meest complexe orgaan in het universum. Hierdoor konden we gereedschap en technologieën ontwikkelen om onze planeet en ons leven in te richten. Maar mens-zijn gaat ook over relaties en daarom wordt in dit boek beschreven hoe we onze gemeenschappen organiseren. Daarnaast wordt duidelijk waarom rituelen, ceremoniën en geloofssystemen zo belangrijk voor ons zijn.

Jazz in 30 seconden - 9789089986979

Jazz in 30 seconden

Dave Gelley

9789089986979

Gebonden, 160 pagina's

€ 9,95

Bestel

Voor niet-ingewijden kan jazz ongrijpbaar en ingewikkeld lijken. Het gebrek aan een bekende vorm of een rotsvaste formule en de vele improvisaties kunnen de luisteraar verwarren en vragen oproepen als hoe moet je er eigenlijk naar luisteren? en hoe weten ze nou wat ze moeten spelen?

Jazz in 30 seconden onthult de geheimen van de jazz. Het boek loopt van de Afro- Amerikaanse wortels van de jazz tot het mondiale mengsel van stijlen en artiesten van nu. Onderweg kijken we naar de typische vormen, stijlen en instrumenten, naar sleutelfiguren en opnames uit de jazzcanon. Daarnaast blikken we vooruit naar wat we nog mogen verwachten van deze meest gevarieerde van alle muziekvormen. Puntige en aantrekkelijke hoofdstukjes helpen u om de basis in slechts 30 seconden onder de knie te krijgen, wat dit de ultieme gids maakt voor nieuwkomers in de instinctieve en gevarieerde wereld van de jazz.

Fototgrafie in het juiste perspectief - 9789089982193 - Librero

Fotografie in het juiste perspectief

Juliet Hacking

9789089982193

gebonden, 576 pagina's

175 x 250 mm

€ 19,95

Bestel

Deze rijk geïllustreerde publicatie voert u langs ’s werelds meest iconische foto’s.

Deze vernieuwende beelden hebben onze voorstelling van onszelf en de wereld om ons heen in belangrijke mate bepaald.

In chronologische volgorde beschrijft dit boek de evolutie van fotografie als creatief medium, van periode tot periode, waarbij gedetailleerde tijdlijnen informatie bieden over de historische en culturele achtergrond.

Het bespreekt ook de fotografen die elk fotografisch genre het best vertegenwoordigen, met een diepgaande analyse van hun werk.

Anatomie van tai chi 9789463591089 Librero

Anatomie van tai chi

Loretta Wollering

paperback, 192 pagina's

215 x 267 mm

€ 9,95

Bestel

Tai chi is meer dan alleen een goede manier om je lichaam te trainen. Het stelt je in staat te ontspannen en lichaam en geest te herstellen en verjongen.

Verbeter je kracht, coördinatie en flexibiliteit met tai chi.

De gulden snede - F.Corbalan - Librero - € 9.95

De gulden snede

Fernando Corbalán

gebonden, 160 pagina's

190 x 235 mm

€ 9,95

BestelDe gulden snede is al eeuwenlang de maatstaf voor harmonie. ­Wiskundigen en kunstenaars hebben hun theorieën op basis van de ­gulden snede ontwikkeld. Maar kan schoonheid wiskundig worden gedefinieerd? In dit boek komen de talrijke verschijningsvormen van de gulden snede binnen de wetenschap en de kunst aan de orde.

Een van de wonderen van de gulden snede is haar onuitputtelijke ­vermogen om vormen met voortreffelijke eigenschappen te creëren, ­variërend van driehoeken tot 20-zijdige lichamen. Maar verborgen ­achter de verschillende benamingen van de gulden snede vinden we deze verhouding in bekende geometrische ­objecten terug, zoals ­creditcards en vijfhoekige sterren. Creditcards zijn ­voorbeelden van de zogenoemde ‘gulden rechthoek’, die samenhangt met de gulden ­snede. Ook andere bekende vormen, zoals spiralen, zijn nauw verbonden met de gulden snede – ze komen naar voren in onder andere gebouwen, mozaïeken en zelfs bordspellen.

omhoog

1   2   3   4   5   6

een keuze uit ons assortiment