home Informatie Aanbiedingen -Ramsj- 2ehands Nieuwsbrief Inkoop Bestelinfo


In dit zoekvak kunt u ons aanbod Taschen -  Librero en onze ramsj, op sleutelwoord doorzoeken

MOBIEL
Laatst bijgewerkt 14-1-2020

1   2   3   4   5   6     

Photo Icons  Taschen 978383657774

Renoir Painter of Happiness

Gilles Néret

Engelstalig

978-3-8365-6765-7

Gebonden, 488 pagina's

140 x 195 mm

€ 14.99

Bestel

Pierre-Auguste Renoir (1841-1919) was een Frans impressionistisch kunstschilder

Renoir begint zijn carrière als porseleinschilder, een beroep dat na de uitvinding van de porselein drukmachine echter verdwijnt.  Voor Renoir is dit geen probleem. In zijn volgende baan als schilder van waaiers, wapens en gordijnen is hij bijzonder productief.

Van 1862 tot 1864 volgt hij een kunstopleiding aan de École des Beaux-Arts  Hij leert daar de kunstenaars Monet, Bazille en Sisley kennen. Met hen gaat hij 'en plein-air’ schilderen. De jonge kunstenaars nemen hun schildersezels mee naar de bossen van Fontainebleau en werken in de buitenlucht.

Renoir neemt in 1874 deel aan een baanbrekende groepstentoonstelling in Parijs, waar de groep kunstenaars hun schimpnaam 'impressionisten' aan te danken hebben. Men was destijds hevig geschokt door de losse schetsmatige schilderstijl van deze kunstenaars. 'Zij schilderden slechts impressies'. In 1879 heeft Renoir zijn eerste solotentoonstelling in de galerie van het tijdschrift La vie moderne.

Vanaf 1880 begint de kunstenaar te twijfelen aan zijn eigen werk en verlaat Renoir de ingezette koers van het impressionisme.  De kunstenaar lijkt sterk beïnvloed door de stijl van Ingres en het neoclassicisme. Deze onzekerheid zal hem nog lang blijven tergen. Hij wordt geplaagd door depressies.

Als zijn handen en armen kromgroeien door reuma en jicht,  bemoeilijkt dat  het schilderen aanzienlijk. In 1902 neemt ook nog het zicht van zijn linkeroog af  en acht jaar later raken door zijn ziekte beide benen verlamd.

Maar ondanks hevige pijnen en alle lichamelijke beperkingen en ongemakken blijft hij schilderen. Hij laat een verrijdbare ezel maken en een penseel aan zijn hand binden, zodat hij toch kan schilderen. Als in 1912  ook zijn beide armen  verlamd raken,  raakt hij in een depressie. Het lijkt er even op dat hij nooit meer kan schilderen. Hij lost het op door samen met Guino, een leerling van de beeldhouwer Maillol te werken aan sculpturen. Hij kan met zijn handen de sculpturen zelf niet vormgeven, maar Guino vervaardigt de beelden naar de aanwijzingen van de kunstenaar. Een aantal jaar later zit de onvermurwbare kunstenaar toch weer elke dag te schilderen achter zijn ezel, waar hij zich elke ochtend naar toe laat dragen.

In zijn laatste levensjaar, kort voor zijn dood, wordt hij in zijn rolstoel door de zalen van het Louvre gereden. Daar hangt dan één van zijn schilderijen, naast het werk van de grote Italiaanse meester Veronese, een door Renoir hoog gewaardeerde kunstenaar van de renaissance.  Toen hij zag dat zijn werk naast dat van Veronese was opgehangen voelde hij zich even intens gelukkig.

De kunstenaar heeft nooit kunnen bedenken dat hij tegenwoordig wordt beschouwd als een van de grootste kunstenaars uit de geschiedenis van de moderne kunst.

Deze verzameling van reproducties en schetsen, plus foto’s en een volledige chronologie die zijn leven en werk illustreert, is een onmisbaar naslagwerk over Renoir.

Photo Icons  Taschen 978383657774

Photo Icons -  50 Landmark Photographs and Their Stories

Hans-Michael Koetzle

Engelstalig

978-3-8365-7774-8

Gebonden, 432 pagina's

140 x 195 mm

€ 14.99

Bestel

Van Nicéphore Niépces foto van daken uit 1827 met een belichtingstijd van acht uur, tot Nick Uts hartverscheurende ‘napalmmeisje’ .

De 50 foto’s in deze collectie hebben tijdperken bepaald, geschiedenis geschreven of iets geraakt wat zo fundamenteel menselijk is dat ze wereldberoemde iconen zijn geworden.

Elke foto gaat onder de microscoop en onthult de geschiedenis van het medium en de sociale, historische en artistieke impact.

Rembrandt Alle schilderijen 9783836572354 Taschen

Het zal u niet ontgaan zijn dat 2019 in het teken van Rembrandt staat. Ter gelegenheid van zijn 350e sterfdag zijn er het hele jaar door diverse tentoonstellingen en activiteiten om deze grote Nederlandse kunstenaar te eren.

Ook uitgeverij Taschen, bekend van o.a. de prachtige kunst- en fotografieboeken pakt uit met twee XXL uitgaven van meer dan 700 pagina's met uitklapplaten.

Eén boek bevat zijn complete werk schilderijen en het andere boek zijn complete werk etsen en tekeningen.

Aan deze mooiste boeken over Rembrandt die ooit uitgegeven zijn, heeft een team van deskundigen meegewerkt.

Deze XXL-monografie geeft alle 330 schilderijen van Rembrandt in verbluffende reproducties weer. Van het feestmaal van Belsazar tot de anatomische les van Dr Nicolaes Tulp, we ontdekken het geschilderde oeuvre van Rembrandt als nooit tevoren.


Rembrandt -alle schilderijen

Nederlandstalig

Gebonden met uitvouwbare platen

29 x 39,5 cm, 744 pagina's

€ 150.00

Bestel

Deze unieke uitgave is tot stand gekomen na een jarenlange samenwerking tussen de auteurs Volker Manuth, Marieke de Winkel en Rudie van Leeuwen, autoriteiten op het gebied van Rembrandt.

Volker Manuth (Prof. Manuth is hoogleraar kunstgeschiedenis en de eerste honorair conservator 17e eeuwse schilderkunst van het Rijksmuseum Amsterdam)

Marieke de Winkel(kunsthistorica met als specialisme kostuumicononlogie)

Rudie van Leeuwen (kunsthistoricus met als specialisme: Het bijbelse portrait historié in de Noordelijke en Zuidelijke Nederlanden van de 16e en 17e eeuw - Beeltenissen van bestuurders en burgers als bijbelfiguren.


Er is geen kunstenaar die al zo lang dood is en die al zo lang voortleeft en voort blijft leven als Rembrandt van Rijn (1606-1669).

Dat Rembrandt nooit in de vergetelheid geraakt is, onderscheidt hem van vele andere kunstenaars uit zijn tijd, wiens roem relatief snel na hun dood verbleekte. Hiertoe horen ook zijn Nederlandse tijdgenoten Frans Hals en Johannes Vermeer, de beide andere grote kunstschilders van de gouden eeuw. Zij werden pas in de loop van de 19e eeuw herontdekt.

Rembrandt werd reeds tijdens zijn leven geroemd door andere schilders en kunstliefhebbers en zijn werken al zeer gewild bij verzamelaars in binnen - en buitenland.

Hij werd als molenaarszoon geboren in Leiden. Na de Latijnse school schreven zijn ouders hem in 1620 in aan de universiteit. Rembrandt haakte al snel af. Hij werd schildersleerling bij Jacob van Swanenburch in Leiden en daarna bij Pieter Lastman in Amsterdam. Terug in Leiden vestigde hij zich, met Jan Lievens, als zelfstandig schilder. In die tijd schilderde Rembrandt veel bijbeltaferelen in een precieze stijl met bonte kleuren. In 1631 verhuisde hij naar Amsterdam, waar hij veel portretopdrachten kreeg. Onder zijn vele leerlingen waren Ferdinand Bol, Govert Flinck en Carel Fabritius.

In Rembrandts eigen werk werd het licht-donkercontrast steeds sterker, de toets losser, de composities dramatischer. De stijl waarin Rembrandt schildert wordt ook wel clair-obscur (licht naar donker) genoemd.  In zijn schilderijen lijkt het net alsof er met echt licht geschenen wordt in plaats van dat het verf is. Dit licht kan van buiten komen, door een raam, of van een kaars. Naast portretten schilderde hij veel historiestukken en maakte etsen en tekeningen.

In 1642 kreeg hij de opdracht van Banning Cocq om de Nachtwacht te schilderen. Op het moment dat Rembrandt de opdracht kreeg, was hij een veelgevraagd portrettist. Hij was ook een ambitieus schilder die op jeugdige leeftijd zijn geboorteplaats Leiden had verlaten in de hoop in het rijkere en grotere Amsterdam carrière te maken. Daarin was hij geslaagd. Met zijn dure portretten en schilderijen van bijbelse en mythologische figuren en geschiedenissen bediende hij een elite van welgestelde burgers en kunstkenners.

Rembrandt is wereldberoemd vanwege zijn manier waarop hij mensen op zijn schilderij zet. In zijn tijd werden mensen keurig op een rij geschilderd, maar Rembrandt schilderde de mensen door elkaar. Hierdoor lijkt het alsof ze gaan bewegen. Hij verteld met zijn schilderij een verhaal. Daarom zijn de schilderijen van Rembrandt heel anders dan gebruikelijk was in zijn tijd.

Rembrandt vond het heel belangrijk dat je bij zijn schilderij het gevoel hebt alsof je naar echte mensen zit te kijken. Hij wilde dat zijn schilderijen geloofwaardig waren. Zo probeerde hij elke keer anders te kijken, bijvoorbeeld boos, blij, verdrietig of verbaasd. De mensen vonden dit mooi, omdat het heel echt leek. Rembrandt schilderde heel precies.

Toen Rembrandt steeds ouder werd ging hij vrijer schilderen. Hij gebruikte hiervoor dikke penselen. Het zag er ruw en klonterig uit en de mensen vonden dit minder mooi. Ze wilden juist precieze en schilderijen die net echt leken.

Daarom kreeg Rembrandt minder opdrachten. Ondertussen bleef hij veel geld uitgeven aan materialen zoals verf en penselen en kon hij zelfs zijn huis niet meer betalen. Al zijn schilderijen moest hij verkopen en zijn huis ook. Het enige wat hij mocht meenemen waren zijn verfspullen.

Als hij 63 jaar is maakt hij zijn allerlaatste schilderij en sterft op 4 oktober 1669.

Rembrandt complete werk tekeningen en etsen Taschen 9783836575430

Het zal u niet ontgaan zijn dat 2019 in het teken van Rembrandt staat. Ter gelegenheid van zijn 350e sterfdag zijn er het hele jaar door diverse tentoonstellingen en activiteiten om deze grote Nederlandse kunstenaar te eren.

Ook uitgeverij Taschen, bekend van o.a. de prachtige kunst- en fotografieboeken pakt uit met twee XXL uitgaven van meer dan 700 pagina's met uitklapplaten.

Eén boek bevat zijn complete werk etsen en tekeningen en het andere boek zijn complete werk schilderijen.

Aan deze mooiste boeken over Rembrandt die ooit uitgegeven zijn, heeft een team van deskundigen meegewerkt.  


Rembrandt  Volledige tekeningen en etsen XXL uitgave

9783836575430

Nederlandstalig

Gebonden met uitvouwbare platen

29 x 39,5 cm, 756 pagina's

€ 150.00

Bestel

Deze unieke uitgave is tot stand gekomen na een jarenlange samenwerking tussen de auteurs

Erik Hinterding( Conservator Prenten bij het Rijksmuseum Amsterdam)

Peter Schatborn (voormalig hoofd van het Rijksprentenkabinet van het Rijksmuseum)


Rembrandt was naast een groot schilder ook een zeer getalenteerd etser en tekenaar.

Rembrandt verwierf, vooral door zijn grafische werk, al tijdens zijn leven Europese bekendheid. Dit omdat het gemakkelijk reproduceerbaar was en daardoor een veel grotere verspreiding kende dan zijn schilderijen of tekeningen.

Rembrandt’s ongedwongen lijnvoering, het diepe zwart in veel van zijn etsen en zijn meesterlijke techniek waren toen al geliefd en zijn werk werd veel aangekocht door prentenverzamelaars in zijn tijd.

Etsen was voor Rembrandt geen bijzaak, hij heeft zich gedurende bijna heel zijn actieve leven serieus bezig gehouden met etsen. Pas aan het eind van zijn leven gaf hij het etsen langzaam aan op.

Voor zijn beroemdste ets, ‘Christus predikend’, werd het voor die tijd enorme bedrag van 100 gulden geboden, wat de veel bekendere bijnaam "De Honderdguldenprent" verklaart.

Rembrandt gebruikte voor zijn tekeningen de meest uiteenlopende materialen. Zo tekende hij met veer en penseel en met zilverstift en houtskool. Ook gebruikte hij krijt en inkt op verschillende soorten papier, waarbij soms ook kleur werd toegevoegd.

Deze unieke XXL-monografie toont de complete verzameling werken van Rembrandt op papier aan de hand van meer dan 1000 afzonderlijke werken en talrijke detailafbeeldingen.Auto's - het andere memospel 25 ongelijke paren

Doos

100 x 145 x 50 mm

978-94-6359-314-4

€ 9.95


Bestel          Kunst - het andere memospel - 25 ongelijke paren

Doos

100 x 145 x 50 mm

978-94-6359-317-5    

€ 9.95

    

Bestel       

                       

Memory  of memospel is een gezelschapsspel dat een beroep doet op het kortetermijngeheugen van de spelers.

Laat je kennis van automerken zien met dit memospel van de coolste oldtimers. Niet twee dezelfde plaatjes vormen een paar, maar twee verschillende  modellen van hetzelfde merk vormen een paar. Dit maakt het dus extra moeilijk

Vorm zoveel mogelijk matches, de speler met het grootste aantal autoparen is dé autokenner van het spel!Memory  of memospel is een gezelschapsspel dat een beroep doet op het kortetermijngeheugen van de spelers.

Laat je kennis van kunst zien met dit memospel van wereldberoemde schilderijen. Niet twee dezelfde schilderijen vormen een paar, maar twee verschillende  werken van dezelfde kunstenaar vormen een paar. Dit maakt het dus extra moeilijk. Vorm zoveel mogelijk matches en troef je tegenspelers af met je artistieke knowhow! De speler met het grootste aantal schilderijparen is dé kunstkenner van het spel!Botanisch tekenen en illustreren

Helen Birch

978-94-6359-229-1

flexi, 208 pagina's

180 x 135 mm

€ 7,95

Bestel

Botanisch tekenen en illustreren biedt een verzameling van 90 schitterende, botanische afbeeldingen van hedendaagse kunstenaars en illustratoren uit de hele wereld. Bestudeer de aanwijzingen of blader door het boek voor inspiratie. Elke afbeelding gaat vergezeld van een korte introductie, informatie over de benadering de gebruikte technieken en materialen, en bevat nuttige tips. Adviezen betreffen compositie, kleur, schildertechnieken en het werken met planten.

Dit is de perfecte gids voor zowel kunstenaars als kunstliefhebbers.

Pink Floyd (bijgewerkte editie)-Hugh Fielder Librero € 19.95


Pink Floyd (bijgewerkte editie)

Hugh Fielder

gebonden, 240 pagina's

€ 19,95

Bestel

Pink Floyd etaleert de dramatische en kleurrijke historie van de populairste psychedelische band die de wereld ooit heeft gekend. Vanaf het vroege begin in Cambridge tot de onvergetelijke opnamen van Dark Side of the Moon en de uiteindelijke breuk tussen de bandleden: dit is het eerste complete geïllustreerde verhaal van Pink Floyd. Ontdek de geheimen achter de songs, volg de ontwikkeling van de legendarische lichtshows en mega-opblaaspoppen, de bittere geschillen en nog veel meer. Met een volledige discografie en ruim tweehonderd foto’s geeft dit boek de lezers een goed beeld van het leven achter een van de meest revolutionaire bands aller tijden.

Robotica & kunstmatige intelligentie in 30 seconden 9789463593274


Robotica & kunstmatige intelligentie in 30 seconden

Luis de Miranda

978-94-6359-327-4

Gebonden,160 pagina's

187 x 237 mm

€ 9.95

Bestel

Is ‘deep learning’ diepzinnig? Kunnen computers binnenkort zelfstandig denken? Hoe zien robots van de toekomst eruit? Moeten we voor of tegen techniek zijn? Smelten mensen en intelligente machines langzamerhand samen tot een nieuwe soort? En worden we eens allemaal cyborgs?

Op deze en andere vragen krijg je een helder antwoord in Kunstmatige intelligentie en robotica in 30 seconden. Je treft vijftig artikelen aan over de belangrijkste concepten in de robotica en kunstmatige intelligentie.

Elk onderwerp wordt samengevat in 30 seconden (in slechts driehonderd woorden en één afbeelding): zo krijg je pijlsnel inzicht in de belangrijkste veranderingen die plaatsvinden in ons dagelijkse leven, op het werk en in ons hoofd en lichaam. Dit boek bevat bovendien biogra?eën van pioniers en uitvinders, illustraties, en helpt zo de lezer wegwijs te worden in de wereld van de alomtegenwoordige computers, slimme steden, collaboratieve robots en menselijke mogelijkheden in de tijd van automata.

Chaostheorie en klimaatverandering - Librero 978-94-6359-298-7

Chaostheorie en klimaatverandering - de vlinder en de tornado

Carlos Madrid

978-94-6359-298-7

Gebonden, 160 pagina's

175 x 235 mm

€ 9.95

Bestel

Kan het geflapper van vlindervleugels in Brazilië een tornado in Texas opwekken?

Dit in 1972 door Edward Lorenz ontwikkelde beeld, het zogenaamde vlindereffect, is een bekend fascinerend beeld in de chaostheorie.

Maar kan het geflapper van diezelfde vlindervleugels in Brazilië een tornado in Singapore voorkomen?

Dit boek gaat verder dan andere boeken en geeft een antwoord op beide vragen, het toont de twee kanten van chaos.

Lorenz, wiskundige en meteoroloog, werkte met een van de eerste meteorologische simulotors. Tijdens zijn wetenschappelijke zoektocht constateerde hij per toeval dat een minieme wijziging van de begingegevens om toekomstige meteorologische omstandigheden te voorspellen het eindresultaat aanzienlijk veranderde. Deze ontdekking analyseert de grenzen van de voorspelbaarheid van een tijdelijke deterministische evolutie en maakt het ons mogelijk,  ook buiten de meteorologie, de omringende wereld wetenschappelijk te begrijpen.

Golden Age of DC Comics  978-3-8365-5656-9

Wiccapedia

Shawn Robbins, Leanna Greenaway

978-94-6359-230-7

gebonden, 312 pagina's

170 x 140 mm

€ 9,95

Bestel

Haal meer uit je leven met moderne witte magie. Deze eigentijdse gids, geschreven door twee beroemde heksen, ontsluiert de geheimen van de wiccawereld en voorziet beginnende heksen van een recept voor geluk.

De auteurs willen als 'spirituele levenscoaches' andere mensen helpen hun verwachtingen en dromen waar te maken met behulp van heksen- knowhow. Volgens wicca zit overal magie in verborgen: jij hebt de kracht in je om de wereld om je heen ten goede te veranderen Wiccapedia bouwt voort op deze traditie via een vrij jonge talk van hekserij die stoelt op engelenenergie of engelenwicca, die de nadruk legt op respect voor de aarde en al wat leeft .

Shawn en Leanna delen praktische informatie over alle aspecten van moderne hekserij: van spreuken mailen of sms'en en drankjes bereiden in de magnetron tot het gebruik van traditionele instrumenten zoals het pentagram en kristallen; gidsen en engelen aanroepen voor steun n de toekomst te voorspellen met behulp van een kristallen bol en zelfs met een leeg tv-scherm; en het interpreteren van tekenen van dierbaren aan 'gene zijde'

 Bloemen in acrylverf van A tot Z  9789089987457

Bloemen in acrylverf van A tot Z

Lexi Sundell

978-90-8998-745-7

paperback, 128 pagina's

220 x 280 mm

€ 9,95

Bestel


Dit is een onmisbare gids voor bloemschilders die met acrylverf werken. Er wordt getoond hoe 40 van de populairste bloemonderwerpen – van Acea tot Zinnia – het beste kunnen worden geschilderd, met bij elke plant specifieke instructies voor het vastleggen van de unieke schoonheid van elke soort.

Alle technieken die u nodig hebt worden duidelijk uitgelegd en gedemonstreerd, van het analyseren van de vorm en structuur van bloemen tot het mengen en mêleren van warme, stralende kleuren, het creëren van structuureffecten, en het toevoegen van hoogsels.

Bij elke getoonde bloem staan de onderscheidende kenmerken, uitvoerige stapsgewijze instructies, een volledig kleurenpalet, demonstraties van speciale technieken en een schitterende kleurenafbeelding van het voltooide schilderij.

Makkelijk te begrijpen stapsgewijze instructies leiden u door het schilderproces. Er wordt een specifiek kleurenpalet voor elke bloem getoond zodat u alleen de verf koopt die op dat moment nodig is, om zo geleidelijk een volledig palet op te bouwen.

Ambachtelijk smeden - 978-94-6359-188-1 - Librero

Ambachtelijk smeden

Robert Thomas

978-94-6359-188-1

gebonden, 160 pagina's

203 x 254 mm

€ 19,95

Bestel


In Ambachteljk smeden maak je kennis met de basisgereedschappen en -technieken die elke smid van nu nodig heeft.

Duidelijk uitgewerkte praktjkprojecten bieden inspiratie en  stellen je in staat om je vaardigheden te vergroten.

Dit boek begint met een overzicht van de geschiedenis van de en de rol van de smid.

Daarna komen diverse smeedtechnieken en de verschillende gereedschappen uitgebreid aan bod.

Tenslotte wordt aan de hand van een aantal projecten stapsgewijs beschreven hoe je zelf smeedgereedschap en siersmeedwerk kunt maken.

Zo vind je in dit boek alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan en geïnspireerd te blijven.


Ambachtelijk smeden bevat:

-Tips en technieken om je vakmanschap te vergroten

-Stap-voor-stapprojecten voor elk niveau

-Uitgebreide beschrijvingen van de werkwijze  

van vooraanstaande hedendaagse smeden


Peter Lindbergh. A Different Vision on Fashion Photography | 9783836552820 | Taschen


Peter Lindbergh. A Different Vision on Fashion Photography

Engels, Frans, Duits

Peter Lindbergh, Thierry-Maxime Loriot

9783836552820

gebonden, 524 pagina's

239 X 340 mm

€ 59,99

Bestel


Peter Lindbergh behoort tot op de dag van vandaag tot de meest invloedrijke modefotografen van de afgelopen veertig jaar. Sinds de jaren tachtig is Lindbergh’s pure zwart-wit fotografie beeldbepalend voor de ontwikkeling van de modefotografie.

Peter Lindbergh introduceert een nieuw realisme in de modefotografie. Met tijdloze beelden herdefinieert hij de normen van schoonheid. Lindberghs beeldspraak wordt beïnvloed door de taal van film en door een spel met de sterke eigenzinnige vrouw, de femme fatale, de heldin, de danseres en de actrice. Zijn œuvre kenmerkt zich door portretten die een zekere onbevangenheid en fysieke gratie uitstralen.

In dit  geweldige retrospectief is voor het eerst zijn omvangrijke oeuvre samengebracht.

Uitgegeven door TASCHEN en ontworpen door het bekroonde grafisch ontwerpbureau Paprika uit Montreal.

Om Lindberghs illustere positie in de modewereld toe te lichten, bieden een inleiding van Kunsthaldirecteur Emily Ansenk, een essay over Lindberghs werk door de Canadese curator Thierry-Maxime Loriot en commentaren van onder meer Jean Paul Gaultier, Nicole Kidman, Grace Coddington, Cindy Crawford en Anna Wintour, context aan zijn werk.

A Different Vision on Fashion Photography' is een ode aan Lindberghs veelzijdige oeuvre van 1978 tot nu.

Kunst van het oorlogvoeren - Sun Tzu - Comic - 978-94-6359-203-1

Symbolen van de vrijmetselarij - de geheime kracht van maconnieke symbolen en hun invloed op de geschiedenis

Robert Lomas

978-90-8998-315-2

paperback, 272 pagina's

150 x 227mm

€ 9,95

Bestel

Vrijmetselaars hebben verregaand bijgedragen aan de ontwikkeling van de moderne natuurwetenschap en waren invloedrijke schrijvers, musici, wetenschappers, industriëlen, astronauten en politici.

Maar bovenal behoorden ze tot een Geheime Orde die eeuwenlang bezig is geweest met het onderzoek naar de manier waarop symbolen in hun wisselwerking met het menselijk bewustzijn grote vooruitgang of gruwelijke verwoesting brachten.

Meer dan 600 jaar werd de symboliek van de vrijmetselaars door slechts enkelen begrepen, maar nu zal dit boek haar verborgen betekenis onthullen.

Door dit boek wordt de lezer in deze geheime wereld ingewijd en krijgt hij inzicht in de ontzagwekkende kracht die in deze symbolen schuilt.

Alchemie en Mystiek 978-3-8365-4938-7 Librero

Alchemie & Mystiek

Alexander Roob

Gebonden

978-3-8365-4938-7

576 pagina's

146 x 201 mm

€ 14.99

Bestel

Ontdek de wereld van de magie en het mystieke. Dit boek laat u kennismaken met middeleeuwse kosmogrammen, beelden van de christelijke mystiek, de fascinerende wereld van de alchemie en de kunst uit de romantiek.

Het toont de hiërogliefen van de kabbalisten, de symbolen van de Rozenkruisers en vrijmetselaars en legt uit hoe nauw deze zijn verbonden met vroege wetenschappelijk-geneeskundige illustraties, de scheikunde, optica en kleurentheorie.

‘Dit rijk geïllustreerde boek toont een compleet universum vol met occulte kennis, dat ons net als schilderijen op een tentoonstelling bij de materie brengt.’ - Les Enigmes du Sacré, Parijs

1001 Ideeën | 9789089983718


1001 Ideeën die de wereld veranderd hebben

Robert Arp

gebonden, 960 pagina's

9789089983718

170 x 217 mm

€ 19,95

Bestel

1001 ideeën die ons denken veranderd hebben! is een uitgebreide gids met de interessantste en creatiefste ideeën met betrekking tot uiteenlopende onderwerpen op politiek, maatschappelijk, kunstzinnig, religieus, wetenschappelijk, architectonisch, psychologisch en filosofisch gebied.

Iedereen met een onderzoekende geest vindt hier een schat aan stimulerende gedachten, afkomstig van de oude wijsgeren Confucius en Plato tot de scherpe denkers van vandaag.

Een boeiend naslagwerk dat in kort en overzichtelijk bestek een verrassend groot aantal zeer interessante onderwerpen behandelt die van zeer groot en fundamenteel belang waren en zijn voor de samenleving op aarde van vroeger, nu en straks.Codices illustres | 978-3-8365-7261-3

Codices illustres

Ingo F. Walther, Norbert Wolf

Engels

978-3-8365-7261-3

gebonden, 504 pagina's

190 x 240 mm

€ 29,99

Bestel

Antropologie in 30 seconden onderzoekt de mens aan de hand van de belangrijkste thema’s en laat zien hoe we zijn geëvolueerd van chimpanseeachtige voorouders tot wezens met het vermogen om raketten naar Mars te sturen. Het menselijk brein is het meest complexe orgaan in het universum. Hierdoor konden we gereedschap en technologieën ontwikkelen om onze planeet en ons leven in te richten. Maar mens-zijn gaat ook over relaties en daarom wordt in dit boek beschreven hoe we onze gemeenschappen organiseren. Daarnaast wordt duidelijk waarom rituelen, ceremoniën en geloofssystemen zo belangrijk voor ons zijn.

 Bestel          

 

Bestel          

Bestel       

             

              

Snel en simpel:

  • Powerfood
  • Perfecte pasta
  • Italiaans kokenSNEL & SIMPEL

koken met 2 t/m 6 ingrediënten

69 eenvoudige en superlekkere recepten.

• Makkelijke en praktische recepten

• Overzichtelijke ingrediënten

• Heerlijke recepten voor elke dag


verschillende titels

paperback, 144 pagina's

240 x 185 mm

€ 6.95 per st

Jazz in 30 seconden - 9789089986979

Jazz in 30 seconden

Dave Gelley

9789089986979

Gebonden, 160 pagina's

€ 9,95

Bestel

Voor niet-ingewijden kan jazz ongrijpbaar en ingewikkeld lijken. Het gebrek aan een bekende vorm of een rotsvaste formule en de vele improvisaties kunnen de luisteraar verwarren en vragen oproepen als hoe moet je er eigenlijk naar luisteren? en hoe weten ze nou wat ze moeten spelen?

Jazz in 30 seconden onthult de geheimen van de jazz. Het boek loopt van de Afro- Amerikaanse wortels van de jazz tot het mondiale mengsel van stijlen en artiesten van nu. Onderweg kijken we naar de typische vormen, stijlen en instrumenten, naar sleutelfiguren en opnames uit de jazzcanon. Daarnaast blikken we vooruit naar wat we nog mogen verwachten van deze meest gevarieerde van alle muziekvormen. Puntige en aantrekkelijke hoofdstukjes helpen u om de basis in slechts 30 seconden onder de knie te krijgen, wat dit de ultieme gids maakt voor nieuwkomers in de instinctieve en gevarieerde wereld van de jazz.

Wenen 1900 | 978-94-6359-016-7

Wenen 1900

Christian Brandstätter, Rainer Metzger

978-94-6359-016-7

gebonden, 544 pagina's

240 x308 mm

€ 39,99

Bestel

In het Wenen van 1900 bestond er een levendig kunstenaarsmilieu van schrijvers, componisten en kunstschilders. Rond 1900 was een van de belangrijkste nieuwe stijlen in de architectuur de jugendstil, de Duitse equivalent van de Franse art nouveau en de Engelse arts-and-craftbeweging.

Rond 1900 raakte de wereld echter op drift en zou zij snel veranderen, met alle sociale, economische en psychologische spanningen van dien.

Grote creatieve geesten als Klimt, Schiele, Kokoschka, Freud en Gustav Mahler gaven in hun kunst en muziek de stand van zaken weer.

Wenen was rond de eeuwwisseling de meest veelzijdige en vooruitstrevende cultuurstad uit de kunstgeschiedenis.

All American Ads of the 90s | 978-3-8365-6567-7

All American Ads of the 90s

INT

978-3-8365-6567-7

gebonden, 680 pagina's

196 x 255

€ 29,99

Bestel

Op hun schermen en in de krant beleefden Amerikanen de rellen in Los Angeles en het bloedbad op Columbine High School van dichtbij.

Ze zagen en kochten het beste en slechtste van het decennium. Bill Clintons presidentschap werd bedreigd, het digitale tijdperk was aangebroken en de hele wereld wist waar Silicon Valley lag. De bladen stonde vol sexy foto’s, bedoeld om van alles en nog wat te verkopen, van haute couture tot parfum en magnetrons. Generatie X luisterde naar Nirvana, terwijl de ‘Greatest Generation’ nadacht over het kopen van een Ford Probe of een Hummer.

Dit boek, met zes hoofdstukken vol reclamefoto’s, van etenswaren en mode tot entertainment en auto’s, is een must have voor een ieder die met weemoed terugdenkt aan de jaren negentig.


978-90-8998-917-8


Het complete naaiboek

978-90-8998-917-8

Gebonden, 272 pagina's

247 x 290 mm

€ 19,95

Bestel


Het ultieme naslagwerk voor alle naaitechnieken.

Alle projecten en technieken worden begeleid door stap-voor-stap- instructies en duidelijke foto ' s en zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Creëer je eigen, unieke projecten:

 Tips over hoe je: het meeste haalt uit je naaimachine en ander specialistisch gereedschap.

 Maak je garderobe nog persoonlijker door knopen te vervangen of zakken toe te voegen, of naai zelf een hele outfit.

 Maak zelf projecten met een professionele afwerking.

 Kleed je eettafel mooi aan met zelfgemaakte ronde en rechthoekige tafelkleden, placemats en allerlei soorten servetten.

Met een compleet overzicht van klassieke en moderne technieken is dit een zeer waardevolle uitgave voor een leven lang naaiplezier!

Art of burning man | Taschen | 978-3-8365-7213-2

Art of Burning Man

Engels

978-3-8365-7213-2

gebonden, 294 pagina's

250 x 327 mm

€ 29,99

Bestel

Burning Man:tijdelijke experimentele samenleving, spiritueel avontuur, woestijnfestival, sociaal experiment en dé plek waar de meest bijzondere ‘site-specific art’ gemaakt wordt.

Zestien jaar lang reisde schrijver en fotograaf NK Guy af naar de Nevadawoestijn om de installaties, happenings en ongeremde zelfexpressie vast te leggen die zo kenmerkend zijn voor Black Rock City.


omhoog

1   2   3   4   5   6

een keuze uit ons assortiment