home Informatie Aanbiedingen -Ramsj- 2ehands Nieuwsbrief Inkoop Bestelinfo


In dit zoekvak kunt u ons aanbod Taschen -  Librero en onze ramsj, op sleutelwoord doorzoeken

MOBIEL
Laatst bijgewerkt 18-8-2019

1   2   3   4   5   6     

Rembrandt Alle schilderijen 9783836572354 Taschen

Het zal u niet ontgaan zijn dat 2019 in het teken van Rembrandt staat. Ter gelegenheid van zijn 350e sterfdag zijn er het hele jaar door diverse tentoonstellingen en activiteiten om deze grote Nederlandse kunstenaar te eren.

Ook uitgeverij Taschen, bekend van o.a. de prachtige kunst- en fotografieboeken pakt uit met twee XXL uitgaven van meer dan 700 pagina's met uitklapplaten.

Eén boek bevat zijn complete werk schilderijen en het andere boek zijn complete werk etsen en tekeningen.

Aan deze mooiste boeken over Rembrandt die ooit uitgegeven zijn, heeft een team van deskundigen meegewerkt.

Deze XXL-monografie geeft alle 330 schilderijen van Rembrandt in verbluffende reproducties weer. Van het feestmaal van Belsazar tot de anatomische les van Dr Nicolaes Tulp, we ontdekken het geschilderde oeuvre van Rembrandt als nooit tevoren.

Deze unieke uitgave is tot stand gekomen na een jarenlange samenwerking tussen de auteurs Volker Manuth, Marieke de Winkel en Rudie van Leeuwen, autoriteiten op het gebied van Rembrandt.

Volker Manuth (Prof. Manuth is hoogleraar kunstgeschiedenis en de eerste honorair conservator 17e eeuwse schilderkunst van het Rijksmuseum Amsterdam)

Marieke de Winkel(kunsthistorica met als specialisme kostuumicononlogie)

Rudie van Leeuwen ( kunsthistoricus met als specialisme: Het bijbelse portrait historié in de Noordelijke en Zuidelijke Nederlanden van de 16e en 17e eeuw - Beeltenissen van bestuurders en burgers als bijbelfiguren.


Rembrandt -alle schilderijen

Nederlandstalig

Gebonden met uitvouwbare platen

29 x 39,5 cm, 764 pagina's

€ 150.00

Bestel

Er is geen kunstenaar die al zo lang dood is en die al zo lang voortleeft en voort blijft leven als Rembrandt van Rijn (1606-1669).

Dat Rembrandt nooit in de vergetelheid geraakt is, onderscheidt hem van vele andere kunstenaars uit zijn tijd, wiens roem relatief snel na hun dood verbleekte. Hiertoe horen ook zijn Nederlandse tijdgenoten Frans Hals en Johannes Vermeer, de beide andere grote kunstschilders van de gouden eeuw. Zij werden pas in de loop van de 19e eeuw herontdekt.

Rembrandt echter werd reeds tijdens zijn leven geroemd door andere schilders en kunstliefhebbers en waren zijn werken al zeer gewild bij verzamelaars in binnen - en buitenland.

Hij werd als molenaarszoon geboren in Leiden. Na de Latijnse school schreven zijn ouders hem in 1620 in aan de universiteit. Rembrandt haakte al snel af. Hij werd schildersleerling bij Jacob van Swanenburch in Leiden en daarna bij Pieter Lastman in Amsterdam. Terug in Leiden vestigde hij zich, met Jan Lievens, als zelfstandig schilder. In die tijd schilderde Rembrandt veel bijbeltaferelen in een precieze stijl met bonte kleuren. In 1631 verhuisde hij naar Amsterdam, waar hij veel portretopdrachten kreeg. Onder zijn vele leerlingen waren Ferdinand Bol, Govert Flinck en Carel Fabritius.

In Rembrandts eigen werk werd het licht-donkercontrast steeds sterker, de toets losser, de composities dramatischer. De stijl waarin Rembrandt schildert wordt ook wel clair-obscur (licht naar donker) genoemd.  In zijn schilderijen lijkt het net alsof er met echt licht geschenen wordt in plaats van dat het verf is. Dit licht kan van buiten komen, door een raam, of van een kaars. Naast portretten schilderde hij veel historiestukken en maakte etsen en tekeningen.

In 1642 kreeg hij de opdracht van Banning Cocq om de Nachtwacht te schilderen. Op het moment dat Rembrandt de opdracht kreeg, was hij een veelgevraagd portrettist. Hij was ook een ambitieus schilder die op jeugdige leeftijd zijn geboorteplaats Leiden had verlaten in de hoop in het rijkere en grotere Amsterdam carrière te maken. Daarin was hij geslaagd. Met zijn dure portretten en schilderijen van bijbelse en mythologische figuren en geschiedenissen bediende hij een elite van welgestelde burgers en kunstkenners.

Rembrandt is wereldberoemd vanwege zijn manier waarop hij mensen op zijn schilderij zet. In zijn tijd werden mensen keurig op een rij geschilderd, maar Rembrandt schilderde de mensen door elkaar. Hierdoor lijkt het alsof ze gaan bewegen. Hij verteld met zijn schilderij een verhaal. Daarom zijn de schilderijen van Rembrandt heel anders in zijn tijd. Rembrandt vond het heel belangrijk dat je bij zijn schilderij het gevoel hebt alsof je naar echte mensen zit te kijken. Hij wilde dat zijn schilderijen geloofwaardig waren.

Zo probeerde hij elke keer anders te kijken, bijvoorbeeld boos, blij, verdrietig of verbaasd. De mensen vonden dit mooi, omdat het heel echt leek. Rembrandt schilderde heel precies.

Toen Rembrandt steeds ouder werd ging hij vrijer schilderen. Hij gebruikte hiervoor dikke penselen. Het zag er ruw en klonterig uit en de mensen vonden dit minder mooi. Ze wilden juist precieze en schilderijen die net echt leken.

Daarom krijgt Rembrandt minder opdrachten. Ondertussen blijft hij veel geld uitgeven aan materialen zoals verf en penselen en kan hij zelfs zijn huis niet meer betalen. Al zijn schilderijen moet hij verkopen en zijn huis ook. Het enige wat hij mag meenemen zijn zijn verfspullen. Als hij 63 jaar is maakt hij zijn allerlaatste schilderij en sterft op 4 oktober 1669.


Rembrandt complete werk tekeningen en etsen Taschen 9783836575430

Het zal u niet ontgaan zijn dat 2019 in het teken van Rembrandt staat. Ter gelegenheid van zijn 350e sterfdag zijn er het hele jaar door diverse tentoonstellingen en activiteiten om deze grote Nederlandse kunstenaar te eren.

Ook uitgeverij Taschen, bekend van o.a. de prachtige kunst- en fotografieboeken pakt uit met twee XXL uitgaven van meer dan 700 pagina's met uitklapplaten.

Eén boek bevat zijn complete werk etsen en tekeningen en het andere boek zijn complete werk schilderijen.

Aan deze mooiste boeken over Rembrandt die ooit uitgegeven zijn, heeft een team van deskundigen meegewerkt.

Dit boek over zijn etsen en tekeningen is net verschenen en bij ons verkrijgbaar en in te zien.

Het boek over Rembrandt's schilderijen, verschijnt medio juli.

Rembrandt  Volledige tekeningen en etsen XXL uitgave

Erik Hinterding( Conservator Prenten bij het Rijksmuseum Amsterdam)

Peter Schatborn (voormalig hoofd van het Rijksprentenkabinet van het Rijksmuseum)

9783836575430

Nederlandstalig

Gebonden met uitvouwbare platen

29 x 39,5 cm, 764 pagina's

€ 150.00

Bestel

Rembrandt was naast een groot schilder ook een zeer getalenteerd etser en tekenaar.

Rembrandt verwierf, vooral door zijn grafische werk, al tijdens zijn leven Europese bekendheid. Dit omdat het gemakkelijk reproduceerbaar was en daardoor een veel grotere verspreiding kende dan zijn schilderijen of tekeningen.

Rembrandt’s ongedwongen lijnvoering, het diepe zwart in veel van zijn etsen en zijn meesterlijke techniek waren toen al geliefd en zijn werk werd veel aangekocht door prentenverzamelaars in zijn tijd.

Etsen was voor Rembrandt geen bijzaak, hij heeft zich gedurende bijna heel zijn actieve leven serieus bezig gehouden met etsen. Pas aan het eind van zijn leven gaf hij het etsen langzaam aan op.

Voor zijn beroemdste ets, Christus predikend, werd het voor die tijd enorme bedrag van 100 gulden geboden, wat de veel bekendere bijnaam "De Honderdguldenprent" verklaart.

Rembrandt gebruikte voor zijn tekeningen de meest uiteenlopende materialen. Zo tekende hij met veer en penseel en met zilverstift en houtskool. Ook gebruikte hij krijt en inkt op verschillende soorten papier, waarbij soms ook kleur werd toegevoegd.

Deze unieke XXL-monografie toont de complete verzameling werken van Rembrandt op papier aan de hand van meer dan 1000 afzonderlijke werken en talrijke detailafbeeldingen.


Professionele Keramiek - 9789089982254  € 19.95 Librero


Professionele Keramiektechnieken

Duncan Hooson, Anthony Quinn

9789089982254

gebonden, 320 pagina's

220 x 262 mm

€ 19,95

BestelDit allesomvattende, ambitieuze handboek voor keramisten bevat een schat aan informatie. Het is een onmisbaar naslagwerk voor zowel de beginnende pottenbakker die het vak nog moet leren als de professional.

Professionele keramiektechnieken begint met een uitvoerige uiteenzetting over het basismateriaal klei, de diverse soorten en hun toepassingsmogelijkheden. Daarna volgt een uitgebreide lijst met gereedschappen en apparaten van eenvoudig handgereedschap tot geavanceerde machines.

In een apart hoofdstuk worden de ovens en de specifieke baktechnieken besproken, van het bakken in betrouwbare en gecontroleerde elektrische ovens tot het experimenteren met processen als stoken met zaagsel. Behalve technische kennis is er ook veel praktische informatie.

Aan bod komen alle vormgevingstechnieken, van het maken van handvormen, tot het draaien met de draaischijf, het gieten met klei en het gebruik van CAD. Er wordt uitvoerig stilgestaan bij het gebruik van engobe, zeefdrukken of polijsttechnieken.

En naast de vele toepassingsmogelijkheden van glazuur worden ook de samenstellingen, glazuurrecepten en methodes behandeld. Al deze onderwerpen worden tot in detail besproken en toegelicht aan de hand van foto’s.

Tot slot vormen de voorbeelden van spraakmakende kunstobjecten, gemaakt door keramisten van over de hele wereld, hierop een prachtige aanvulling.


Het mythologieboek - 9789463591485

Het mythologieboek -  250 leidende personages en verhalen uit de Griekse mythologie

Ángel Erro

9789463591485

gebonden, 520 pagina's

€ 19,95

Bestel


Wie was de eerste mens die afdaalde naar de hel en het na kon vertellen?

Welke ziener dankte zijn wijsheid aan het feit dat hij achtereenvolgens man, vrouw en opnieuw man werd?

De antwoorden op deze vragen en nog veel meer zijn te vinden in dit fraai en kleurrijk geïllustreerde boek.

De klassieke mythologie geeft en beeld van de verhalen en denkbeelden van de mensen die aan de basis stonden van onze beschaving. Om de mens en zijn cultuur te begrijpen, wordt de mythologie al sinds de klassieke oudheid  bestudeerd.

Wie goed op de hoogte is van de klassieke mythologie, heeft toegang tot de ziel van de antieke mens,  en heeft ook een instrument in handen om de wereld van nu te doorgronden.

Mythologie is ook het populaire antwoord op de grote onbekende zaken van de filosofie. Ze antwoordt op de vraag hoe het leven ontstond, sinds wanneer de mens bestaat, wat ons te wachten staat na de dood, wat de meest correcte manier is om je te gedragen in de samenleving en ten opzichte van het goddelijke.

Ze komt ook tegemoet aan de nieuwsgierigheid naar de wereld om ons heen: waarom ligt die berg daar, en die rivier, en kreeg die stad die naam en die vorm? Waarom bestaan zeebevingen, stormen, bliksemflitsen? Wat veroorzaakt een zonsverduistering, wat is de reden van de seizoenen, wat stellen de sterrenstelsels voor en zelfs: waarom regeert deze of gene familie en wat geeft haar legitimiteit om dat te doen.

Megalith | 978-94-6359-117-1 | Librero

Megalith

Hugh Newman e.a.

978-94-6359-117-1

gebonden, 410 pagina's

160 x 195 mm

€ 9,99

Bestel


Hoe voorspel je eclipsen in Stonehenge? Waarom volgen de Carnac-steenrijen geologische breuklijnen?

Was Aveburry opzettelijk op één zevende van een cirkel vanaf de noordpool geplaatst?

Waarom zijn zo veel steencirkels eivormig of afgeplat?

Wat is de betekenis van een oeroude rotskunstontwerpen?

Moet je echt negentien jaar wachten om de afgelegen locatie Calanish te bezoeken?

Wat voerden de cirkelbouwers eigenlijk in hun schild? Dit zijn onze oudste bouwwerken, onze eerste monumentale gedenktekens, onze oudste visuele kunst.

Dankzij de gedetailleerde informatie en zeldzame illustraties is Megalith een tijdloos en waardevol boek voor iedereen die geïnteresseerd is in de prehistorie

 Bloemen in acrylverf van A tot Z  9789089987457

Bloemen in acrylverf van A tot Z

Lexi Sundell

978-90-8998-745-7

paperback, 128 pagina's

220 x 280 mm

€ 9,95

Bestel


Dit is een onmisbare gids voor bloemschilders die met acrylverf werken. Er wordt getoond hoe 40 van de populairste bloemonderwerpen – van Acea tot Zinnia – het beste kunnen worden geschilderd, met bij elke plant specifieke instructies voor het vastleggen van de unieke schoonheid van elke soort.

Alle technieken die u nodig hebt worden duidelijk uitgelegd en gedemonstreerd, van het analyseren van de vorm en structuur van bloemen tot het mengen en mêleren van warme, stralende kleuren, het creëren van structuureffecten, en het toevoegen van hoogsels.

Bij elke getoonde bloem staan de onderscheidende kenmerken, uitvoerige stapsgewijze instructies, een volledig kleurenpalet, demonstraties van speciale technieken en een schitterende kleurenafbeelding van het voltooide schilderij.

Makkelijk te begrijpen stapsgewijze instructies leiden u door het schilderproces. Er wordt een specifiek kleurenpalet voor elke bloem getoond zodat u alleen de verf koopt die op dat moment nodig is, om zo geleidelijk een volledig palet op te bouwen.

Bucketlist | 9879463590969

De bucketlist

Kath Stathers

9879463590969

gebonden, 496 pagina's

227 x 170 mm

€ 19,95

Bestel

In dit boek worden duizend verschillende ideeën voor jouw bucketlist gepresenteerd.

We beginnen op de noordpool en zakken steeds een breedtegraad af tot we bij de zuidpool zijn. Er zitten ideeën tussen die absoluut draaien om de bestemming, zoals het beklimmen van de Sigiriya in Sri Lanka, maar ook ideeën die als inspiratie kunnen dienen voor een activiteit op je eigen lijst, zoals een kijkje nemen in Memory Lane in Syracuse (VS) – al dan niet in persoon – om daarna je memoires te gaan schrijven.

Blader voor je je eigen lijst samenstelt door dit boek om inspiratie op te doen en kijk wat je het meest aanspreekt.

Er zijn geen regels voor het aantal punten op een bucketlist en je mag er op elk moment iets aan toevoegen.

Een bucketlist is een persoonlijke opsomming van de dingen die jij wilt doen en zien in je leven. Dus begin te dromen, maak plannen en ga ervoor!

Fototgrafie in het juiste perspectief - 9789089982193 - Librero

Fotografie in het juiste perspectief

Juliet Hacking

9789089982193

gebonden, 576 pagina's

175 x 250 mm

€ 19,95

Bestel

Deze rijk geïllustreerde publicatie voert u langs ’s werelds meest iconische foto’s.

Deze vernieuwende beelden hebben onze voorstelling van onszelf en de wereld om ons heen in belangrijke mate bepaald.

In chronologische volgorde beschrijft dit boek de evolutie van fotografie als creatief medium, van periode tot periode, waarbij gedetailleerde tijdlijnen informatie bieden over de historische en culturele achtergrond.

Het bespreekt ook de fotografen die elk fotografisch genre het best vertegenwoordigen, met een diepgaande analyse van hun werk.

 Contemporary Concrete Buildings  | 978-3-8365-6493-9

Contemporary Concrete Buildings

Philip Jodidio

INT

978-3-8365-6493-9

gebonden, 632 pagina's

140 x 195 mm

€ 14.99

Bestel


Ooit was beton synoniem voor saaie viaducten en lelijke muren, tegenwoordig is het herboren als avontuurlijk en sexy. Dit werk bevat honderd bijzondere bouwwerken van beton, van gevestigde sterren zoals Tadao Ando en Herzog & de Meuron tot en met frisse nieuwe studio’s zoals het Russische Speech.1001 Ideeën | 9789089983718


1001 Ideeën die de wereld veranderd hebben

Robert Arp

gebonden, 960 pagina's

9789089983718

170 x 217 mm

€ 19,95

Bestel

1001 ideeën die ons denken veranderd hebben! is een uitgebreide gids met de interessantste en creatiefste ideeën met betrekking tot uiteenlopende onderwerpen op politiek, maatschappelijk, kunstzinnig, religieus, wetenschappelijk, architectonisch, psychologisch en filosofisch gebied.

Iedereen met een onderzoekende geest vindt hier een schat aan stimulerende gedachten, afkomstig van de oude wijsgeren Confucius en Plato tot de scherpe denkers van vandaag.

Een boeiend naslagwerk dat in kort en overzichtelijk bestek een verrassend groot aantal zeer interessante onderwerpen behandelt die van zeer groot en fundamenteel belang waren en zijn voor de samenleving op aarde van vroeger, nu en straks.Anatomie van het menselijk lichaam 978-90-8998-618-4


Anatomie van het menselijk lichaam

Ken W. S. Ashwell

9789089986184

Gebonden, 304 pagina's

215 x 275 mm

€ 14,95

Bestel


ANATOMISCHE TERMEN IN 3 TALEN

NEDERLANDS • ENGELS • LATIJN

Dit boek onthult de schoonheid en complexiteit van het menselijk lichaam. Deze uitgebreide, visuele gids onderzoekt de structuur en functie van alle delen waaruit een mens bestaat: de botten, de spieren en de huid, maar ook de bloedsomloop, het ademhalings-, spijsverteringsen zenuwstelsel én de fascinerende werking van de inwendige organen en de hersenen.

Het boek bevat meer dan 500 duidelijke, gedetailleerde anatomische illustraties in kleur, vergezeld van trefwoorden in drie talen en beknopte bijschriften die de complexe werking van ons lichaam verduidelijken. Doordat de focus ligt op het visuele aspect geeft dit handboek op snelle en gemakkelijke manier toegang tot anatomische kennis. De toevoeging van de officiële Latijnse benamingen maakt van dit boek een waardevol naslagwerk voor studenten, professionals en geïnteresseerden – een must voor elke boekenkast.

Met meer dan 500 gedetailleerde, anatomische illustraties in kleur.

Met anatomische termen in het Nederlands, Engels en Latijn

Codices illustres | 978-3-8365-7261-3

Codices illustres

Ingo F. Walther, Norbert Wolf

Engels

978-3-8365-7261-3

gebonden, 504 pagina's

190 x 240 mm

€ 29,99

Bestel

Antropologie in 30 seconden onderzoekt de mens aan de hand van de belangrijkste thema’s en laat zien hoe we zijn geëvolueerd van chimpanseeachtige voorouders tot wezens met het vermogen om raketten naar Mars te sturen. Het menselijk brein is het meest complexe orgaan in het universum. Hierdoor konden we gereedschap en technologieën ontwikkelen om onze planeet en ons leven in te richten. Maar mens-zijn gaat ook over relaties en daarom wordt in dit boek beschreven hoe we onze gemeenschappen organiseren. Daarnaast wordt duidelijk waarom rituelen, ceremoniën en geloofssystemen zo belangrijk voor ons zijn.

Bestel   Bestel          

                           

Bestel   Bestel   Bestel       

Bestel   Bestel    

             

              

Snel en simpel:

  • Curry
  • Powerfood
  • Vegetarische tapas
  • Perfecte pasta
  • Flexitarisch koken
  • Italiaans koken
  • Lekker light


SNEL & SIMPEL

koken met 2 t/m 6 ingrediënten

69 eenvoudige en superlekkere recepten.

• Makkelijke en praktische recepten

• Overzichtelijke ingrediënten

• Heerlijke recepten voor elke dag


11 verschillende titels

paperback, 144 pagina's

240 x 185 mm

€ 6.95 per stuk

Jazz in 30 seconden - 9789089986979


Jazz in 30 seconden

Dave Gelley

9789089986979

Gebonden, 160 pagina's

€ 9,95

Bestel

Voor niet-ingewijden kan jazz ongrijpbaar en ingewikkeld lijken. Het gebrek aan een bekende vorm of een rotsvaste formule en de vele improvisaties kunnen de luisteraar verwarren en vragen oproepen als hoe moet je er eigenlijk naar luisteren? en hoe weten ze nou wat ze moeten spelen?

Jazz in 30 seconden onthult de geheimen van de jazz. Het boek loopt van de Afro- Amerikaanse wortels van de jazz tot het mondiale mengsel van stijlen en artiesten van nu. Onderweg kijken we naar de typische vormen, stijlen en instrumenten, naar sleutelfiguren en opnames uit de jazzcanon. Daarnaast blikken we vooruit naar wat we nog mogen verwachten van deze meest gevarieerde van alle muziekvormen. Puntige en aantrekkelijke hoofdstukjes helpen u om de basis in slechts 30 seconden onder de knie te krijgen, wat dit de ultieme gids maakt voor nieuwkomers in de instinctieve en gevarieerde wereld van de jazz.

Wenen 1900 | 978-94-6359-016-7

Wenen 1900

Christian Brandstätter, Rainer Metzger

978-94-6359-016-7

gebonden, 544 pagina's

240 x308 mm

€ 39,99

Bestel

In het Wenen van 1900 bestond er een levendig kunstenaarsmilieu van schrijvers, componisten en kunstschilders. Rond 1900 was een van de belangrijkste nieuwe stijlen in de architectuur de jugendstil, de Duitse equivalent van de Franse art nouveau en de Engelse arts-and-craftbeweging.

Rond 1900 raakte de wereld echter op drift en zou zij snel veranderen, met alle sociale, economische en psychologische spanningen van dien.

Grote creatieve geesten als Klimt, Schiele, Kokoschka, Freud en Gustav Mahler gaven in hun kunst en muziek de stand van zaken weer.

Wenen was rond de eeuwwisseling de meest veelzijdige en vooruitstrevende cultuurstad uit de kunstgeschiedenis.

Through a differrent lens Stanley Kubrick | 9783836572323


Stanley Kubrick Photographs, Through a Different Lens

Luc Sante, Sean Corcoran, Donald Albrecht

INT

978-3-8365-7232-3

gebonden, 352 pagina's

279 x 356 mm

€ 49,99

Bestel

In 1945, op 17-jarige leeftijd, kwam Stanley Kubrick in dienst als fotograaf bij het tijdschrift Look.

Zijn foto’s van alledaagse gebeurtenissen brengen een hommage aan zijn geboortestad New York City en onthullen al een ontluikend creatief genie.

Deze uitgave met zo’n 300 beelden – waarvan vele nog niet eerder getoond – en zeldzame scheurbladen uit het tijdschrift Look valt samen met een grote expositie in het Museum of the City of New York. Het bevat een voorwoord van de bekende cultuurcriticus Luc Sante.


All American Ads of the 90s | 978-3-8365-6567-7


All American Ads of the 90s

INT

978-3-8365-6567-7

gebonden, 680 pagina's

196 x 255

€ 29,99

Bestel


Op hun schermen en in de krant beleefden Amerikanen de rellen in Los Angeles en het bloedbad op Columbine High School van dichtbij.

Ze zagen en kochten het beste en slechtste van het decennium. Bill Clintons presidentschap werd bedreigd, het digitale tijdperk was aangebroken en de hele wereld wist waar Silicon Valley lag. De bladen stonde vol sexy foto’s, bedoeld om van alles en nog wat te verkopen, van haute couture tot parfum en magnetrons. Generatie X luisterde naar Nirvana, terwijl de ‘Greatest Generation’ nadacht over het kopen van een Ford Probe of een Hummer.

Dit boek, met zes hoofdstukken vol reclamefoto’s, van etenswaren en mode tot entertainment en auto’s, is een must have voor een ieder die met weemoed terugdenkt aan de jaren negentig.


Dennis Hopper Photographs | 978-3-8365-7099-2


Dennis Hopper, Photographs

Dennis Hopper

INT

978-3-8365-7099-2

gebonden, 484 pagina's

250 x 333 mm

€ 49,99

Bestel


Naast zijn filmwerk . (Hij werd bekend met de films Rebel without a cause en Easy Ride) was Hopper ook actief als beeldend kunstenaar; hij werkte hij als fotograaf, kunstschilder en beeldhouwer

In 2001 werd zijn werk tentoongesteld in het Stedelijk Museum Amsterdam

In de jaren zestig van de vorige eeuw droeg Dennis Hopper altijd en overal een camera met zich mee. Naar feestjes, diners, bars, galeries en tijdens politieke marsen.

Hij legde zo de meest intrigerende momenten van zijn generatie vast.

Dit boek – door Hopper zelf samengesteld, met bovendien een aantal indringende essays en interviewfragmenten – vormt een prachtig overzicht van de wonderbaarlijke fotografiecarrière van een van Amerika’s meest fascinerende persoonlijkheden

Gaudi het complete werk | 9789089989673


Gaudí - Het complete werk 1852-1926

Isabel Artigas

Nederlands / Engels / Spaans

978-90-8998-967-3

600 pagina's

200 x 260 mm

€ 19,95

Bestel


Met Gaudí maakte een ongekend fenomeen zijn opwachting, niet alleen in de Catalaanse kunstwereld, maar ook in de wereld als geheel, een wereld die decennialang de grootheid van de architect niet onderkende.

Iedereen die naar Barcelona gaat, komt langs de werken van Antoni Gaudí, de architect die kunstliefhebbers van over de hele wereld naar Spanje heeft getrokken. Het was in deze hoofdstad van Catalonië waar de beroemde meester van de architectuur bijna al zijn werken produceerde, zoals de villa’s voor de welgestelden, het uitgestrekte Park Guell en de beroemde kerk ontworpen ter ere van de Heilige Familie, een project dat meer dan 100 jaar geleden is gestart en nog steeds voltooid moet worden.

Deze herziene uitgave bevat het complete werk van deze vindingrijke kunstenaar. (Is vroeger in 2 delige paperback verschenen) Het laat de vroege projecten zien (1852-1900), maar ook projecten van de 20e eeuw (1900-1926) waarbij nieuw beeldmateriaal van de Sagrada Familia verwerkt is.


978-90-8998-917-8


Het complete naaiboek

978-90-8998-917-8

Gebonden, 272 pagina's

247 x 290 mm

€ 19,95

Bestel


Het ultieme naslagwerk voor alle naaitechnieken.

Alle projecten en technieken worden begeleid door stap-voor-stap- instructies en duidelijke foto ' s en zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Creëer je eigen, unieke projecten:

 Tips over hoe je: het meeste haalt uit je naaimachine en ander specialistisch gereedschap.

 Maak je garderobe nog persoonlijker door knopen te vervangen of zakken toe te voegen, of naai zelf een hele outfit.

 Maak zelf projecten met een professionele afwerking.

 Kleed je eettafel mooi aan met zelfgemaakte ronde en rechthoekige tafelkleden, placemats en allerlei soorten servetten.

Met een compleet overzicht van klassieke en moderne technieken is dit een zeer waardevolle uitgave voor een leven lang naaiplezier!


Art of burning man | Taschen | 978-3-8365-7213-2

Art of Burning Man

Engels

978-3-8365-7213-2

gebonden, 294 pagina's

250 x 327 mm

€ 29,99

Bestel

Burning Man:tijdelijke experimentele samenleving, spiritueel avontuur, woestijnfestival, sociaal experiment en dé plek waar de meest bijzondere ‘site-specific art’ gemaakt wordt.

Zestien jaar lang reisde schrijver en fotograaf NK Guy af naar de Nevadawoestijn om de installaties, happenings en ongeremde zelfexpressie vast te leggen die zo kenmerkend zijn voor Black Rock City.


Technische uitvindingen en constructies | 978-90-8998-630-6 | Librero


Technische uitvindingen en constructies

Marshall Brain

978-90-8998-630-6

gebonden, 528 pagina's

192 x 223 mm

€ 19,95

Bestel

Dit boek biedt een chronologische reis langs 250 intrigerende mijlpalen uit de geschiedenis van de technologie, van pakweg 30.000 v.Chr. tot heden, aangevuld met een blik in de toekomst.

Technische uitvindingen en constructies begint met de eerste door mensen gecreëerde werktuigen. Daarna gaat het voorwaarts in de tijd om de techniek te zien veranderen, in een duizelingwekkend tempo. De auteur gaat tijdens deze tijdreis in op uiteenlopende - en constructies als de pijl-en-boog, het Empire State Building, de Deltawerken, de tunnelboormachine en de Trans-Alaskaoliepijpleiding, maar ook de schaakcomputer, de zelfrijdende auto en de 3D-printer komen aan de orde.

Belangrijke personen gaan schuil achter die mijlpalen, zoals Thomas Edison, Albert Einstein, Gottlieb Daimler, Michail Kalasjnikov, Eero Saarinen en Steve Jobs.

Met aanstekelijk enthousiasme laat de auteur u kennismaken met de fascinerende wereld van de technologie, die een onvoorstelbaar grote invloed heeft op ons dagelijks leven.


omhoog

1   2   3   4   5   6

een keuze uit ons assortiment