home Informatie Aanbiedingen -Ramsj- 2ehands Nieuwsbrief Inkoop Bestelinfo


In dit zoekvak kunt u ons aanbod Taschen -  Librero en onze ramsj, op sleutelwoord doorzoeken
Laatst bijgewerkt 20-2-2021

1   2   3   4   5   6

Ernst Haeckel - 978-3-8365-8428-9 - Taschen 40

Ernst Haeckel - 40

Rainer Willmann, Julia Voss

Engelstalig

Gebonden, 512 pagina's

156 x 217 mm

978-3-8365-8428-9

€ 20.00

UITVERKOCHTErnst Haeckel (1834-1919) was een Duitse bioloog, naturalist, evolutionist, kunstenaar, filosoof en arts die zijn leven lang onderzoek deed naar flora en fauna van de hoogste bergtoppen tot de diepste oceaan.

Als voorstander en ontwikkelaar van Darwins evolutietheorieën, hekelde hij religieuze dogma's, schreef hij filosofische verhandelingen, behaalde een doctoraat in de zoölogie en bedacht wetenschappelijke termen die in algemeen gebruik zijn overgegaan, waaronder ecologie, phylum en stamcellen.

De kern van Haeckels kolossale nalatenschap was niet alleen de motivatie om te ontdekken, maar ook om uit te leggen. Om dit te doen, creëerde hij honderden gedetailleerde tekeningen, aquarellen en schetsen van zijn bevindingen die hij in opeenvolgende delen publiceerde, waaronder verschillende collecties van mariene organismen en de majestueuze Kunstformen der Natur (Art Forms in Nature), die de hoeksteen zouden kunnen vormen van Haeckels hele levensproject.

Van vleermuizen tot de kwallen, hagedissen tot korstmossen en spinnenpoten tot zeeanemonen, Haeckel benadrukte de essentiële symmetrieën en orde van de natuur en vond biologische schoonheid in zelfs de meest onwaarschijnlijke wezens.

In dit boek vieren we het wetenschappelijke, artistieke en ecologische belang van Haeckels werk, met een collectie van 450 van zijn mooiste prenten uit verschillende van zijn belangrijkste boeken, waaronder Die Radiolarien, Monographie der Medusen, Die Kalkschwämme en Kunstformen der Natur .

In een tijd waarin de biodiversiteit steeds meer wordt bedreigd door menselijke activiteiten, is het boek tegelijk een visueel meesterwerk, een onderwaterverkenning en een levendige herinnering aan de kostbare verscheidenheid aan leven.

Filosofie | 978-90-8998-276-6 | Librero

Filosofie

Michael Picard

978-90-8998-276-6

gebonden, 176 pagina's

145 x 215 mm

€ 7,95

UITVERKOCHTDit boek is voer voor de geest, prikkelt de gedachten en zet aan tot nadenken over de grondslagen van je eigen kennis en opvattingen.

Je zult tot de ontdekking komen dat je zelfs je eigen zintuigen niet blindelings kunt vertrouwen.

Filosofie staat boordevol met filosofische vraagstukken die de grootste denkers hebben beziggehouden, oefeningen die de inconsistentie van je ideeën blootleggen, onoplosbare logische paradoxen en morele dilemma’s die ons dwingen de consequenties van onze overtuigingen ter discussie te stellen. Dit werk is kortom een intellectuele workout die leest als een trein.

Photo Icons  Taschen 978383657774

Renoir Painter of Happiness

Gilles Néret

Engelstalig

978-3-8365-6765-7

Gebonden, 488 pagina's

140 x 195 mm

€ 14.99

UITVERKOCHT


Pierre-Auguste Renoir (1841-1919) was een Frans impressionistisch kunstschilder

Renoir begint zijn carrière als porseleinschilder, een beroep dat na de uitvinding van de porselein drukmachine echter verdwijnt.  Voor Renoir is dit geen probleem. In zijn volgende baan als schilder van waaiers, wapens en gordijnen is hij bijzonder productief.

Van 1862 tot 1864 volgt hij een kunstopleiding aan de École des Beaux-Arts  Hij leert daar de kunstenaars Monet, Bazille en Sisley kennen. Met hen gaat hij 'en plein-air’ schilderen. De jonge kunstenaars nemen hun schildersezels mee naar de bossen van Fontainebleau en werken in de buitenlucht.

Renoir neemt in 1874 deel aan een baanbrekende groepstentoonstelling in Parijs, waar de groep kunstenaars hun schimpnaam 'impressionisten' aan te danken hebben. Men was destijds hevig geschokt door de losse schetsmatige schilderstijl van deze kunstenaars. 'Zij schilderden slechts impressies'. In 1879 heeft Renoir zijn eerste solotentoonstelling in de galerie van het tijdschrift La vie moderne.

Vanaf 1880 begint de kunstenaar te twijfelen aan zijn eigen werk en verlaat Renoir de ingezette koers van het impressionisme.  De kunstenaar lijkt sterk beïnvloed door de stijl van Ingres en het neoclassicisme. Deze onzekerheid zal hem nog lang blijven tergen. Hij wordt geplaagd door depressies.

Als zijn handen en armen kromgroeien door reuma en jicht,  bemoeilijkt dat  het schilderen aanzienlijk. In 1902 neemt ook nog het zicht van zijn linkeroog af  en acht jaar later raken door zijn ziekte beide benen verlamd.

Maar ondanks hevige pijnen en alle lichamelijke beperkingen en ongemakken blijft hij schilderen. Hij laat een verrijdbare ezel maken en een penseel aan zijn hand binden, zodat hij toch kan schilderen. Als in 1912  ook zijn beide armen  verlamd raken,  raakt hij in een depressie. Het lijkt er even op dat hij nooit meer kan schilderen. Hij lost het op door samen met Guino, een leerling van de beeldhouwer Maillol te werken aan sculpturen. Hij kan met zijn handen de sculpturen zelf niet vormgeven, maar Guino vervaardigt de beelden naar de aanwijzingen van de kunstenaar. Een aantal jaar later zit de onvermurwbare kunstenaar toch weer elke dag te schilderen achter zijn ezel, waar hij zich elke ochtend naar toe laat dragen.

In zijn laatste levensjaar, kort voor zijn dood, wordt hij in zijn rolstoel door de zalen van het Louvre gereden. Daar hangt dan één van zijn schilderijen, naast het werk van de grote Italiaanse meester Veronese, een door Renoir hoog gewaardeerde kunstenaar van de renaissance.  Toen hij zag dat zijn werk naast dat van Veronese was opgehangen voelde hij zich even intens gelukkig.

De kunstenaar heeft nooit kunnen bedenken dat hij tegenwoordig wordt beschouwd als een van de grootste kunstenaars uit de geschiedenis van de moderne kunst.

Deze verzameling van reproducties en schetsen, plus foto’s en een volledige chronologie die zijn leven en werk illustreert, is een onmisbaar naslagwerk over Renoir.

Natuurgeschiedenis puzzelcollectie 978-94-6359-444-8 Librero

Natuurgeschiedenis puzzelcollectie

Dr. Gareth Moore

978-94-6359-444-8

Gebonden, 224 pagina's

€ 9,95

UITVERKOCHT

Natuurgeschiedenis puzzelcollectie bevat meer dan 100 uitdagingen en raadsels om zelfs de slimme jonge wetenschapper te testen.

Geïnspireerd door de wonderlijke wereld waarin we leven, bevatten de puzzels van alles, van zoek-de-verschillen en woordzoekers tot monogrammen. De puzzels zijn ontworpen voor mensen van alle leeftijden. Het boek bevat fantastische feiten om van te leren en prachtige illustraties om van te genieten!

Ultieme gids voor rek- en strekoefeningen 9789463593939 Librero

Ultieme gids voor rek- en strekoefeningen

Sophie Cornish-Keefe

Gebonden, 400 pagina's

235 x 285 mm

978-94-6359-393-9

€ 19,95

UITVERKOCHT

Stretchen is het doelgericht verlengen van je spieren om je flexibiliteit te vergroten en het bewegingsbereik van je gewrichten te verbeteren. Het is een belangrijk onderdeel van elk trainings- en revalidatieprogramma.

Met stretchen warm je je spieren op voorafgaand aan een sportactiviteit, waardoor je het risico op blessures en spierpijn verkleint. Regelmatig stretchen is ook een effectieve en ontspannende manier om de effecten van een zittend beroep te compenseren.

Dit boek bevat 160 verschillende stretchoefeningen. Met stapsgewijze instructies en anatomische illustraties die de geactiveerde spieren laten zien, biedt het alles om je lichaam flexibel te houden en goed toegerust voor je dagelijkse activiteiten.

Van Gogh alle schilderijen | 9783836559058

Van Gogh Alle schilderijen

Ingo F. Walther en R. Metzger

978-3-8365-5905-8

gebonden, 736 pagina's

140 x 195 mm

€ 14,99

UITVERKOCHTHerdruk van dit uitgebreide overzicht met een gedetailleerd verslag van zijn leven en de complete catalogus van zijn 871 schilderijen.

Deze uitgave verdeelt van Gogh's leven en werk in zes perioden en plaatst hem in de context van zijn tijd en beeldt alle schilderijen chronologisch in kleur af, waarbij soms ter vergelijking werken op papier betrokken worden.

Geholpen door Vincent’s brieven, verklaart het boek de motieven en symbolische kanten van de werken, die geplaatst worden in het kader van Vincent’s ontwikkeling als kunstenaar.

Met een afsluitend overzicht van zijn leven en werk per jaar, voorzien van zwart-witfoto's en met bibliografie en registers.

1001 gebouwen - 9789089982209 - Librero

1001 Gebouwen - Nieuwe editie herzien en bijgewerkt

Mark Irving

978-90-8998-220-9

gebonden, 960 pagina's

166 x 217 mm

€ 19,95

UITVERKOCHT


Dit prachtig geïllustreerde en omvangrijke boek geeft een bijzondere dwarsdoorsnede van de geschiedenis van de architectuur.

Dit chronologische overzicht begint bij de piramides van de oude Egyptenaren en eindigt bij de wonderbaarlijkste gebouwen van de 21ste eeuw. Hoogtepunten van de laatste 10 jaar zijn o.a. Norman Foster’s Reichstag in Berlijn en Herzog & de Meurons met het Nationale station van Peking.

1001 van de boeiendste, fascinerendste, belangrijkste, verrassendste, meest gedenkwaardige en vooruitstrevende gebouwen aller tijden.

De onderhoudende teksten zijn geschreven door een internationaal team van architecten, critici en professoren en geven informatie over de gebouwen, de architecten alsmede over de ligging.

Extreme doolhoven in 3D om te kleuren en op te lossen 9789463593878  Librero kleurboek voor volwassenen

Extreme doolhoven in 3D

om te kleuren en op te lossen

Mister Mourao

978-94-6359-387-8

Paperback, 118 pagina's

216 x 254 mm

€ 7,95

UITVERKOCHT


Dit boek is een verzameling van 25 originele tekeningen in de vorm van doolhoven én kleurplaten, waarin het verbluffende werk van architect en tekenaar Mister Mourao centraal staat.

Mister Mourao houdt ervan om met vorm en perspectief te spelen en experimenteert graag met het in elkaar zetten van architectonische elementen, op een fantasierijke en verrassende manier. Dit alles resulteert in uitdagende doolhoven en spannende mogelijkheden om met kleur te spelen.

Je kunt meer kleur toevoegen aan een doolhof nadat je het hebt opgelost of terwijl je eraan werkt, zodat het pad zijn eigen kleur krijgt Als je vast komt te zitten of een tip nodig hebt, raadpleeg dan de oplossingen achter in het boek.


Pink Floyd (bijgewerkte editie)-Hugh Fielder Librero € 19.95

Pink Floyd (bijgewerkte editie)

Hugh Fielder

gebonden, 240 pagina's

€ 19,95

UITVERKOCHT


Pink Floyd etaleert de dramatische en kleurrijke historie van de populairste psychedelische band die de wereld ooit heeft gekend. Vanaf het vroege begin in Cambridge tot de onvergetelijke opnamen van Dark Side of the Moon en de uiteindelijke breuk tussen de bandleden: dit is het eerste complete geïllustreerde verhaal van Pink Floyd. Ontdek de geheimen achter de songs, volg de ontwikkeling van de legendarische lichtshows en mega-opblaaspoppen, de bittere geschillen en nog veel meer. Met een volledige discografie en ruim tweehonderd foto’s geeft dit boek de lezers een goed beeld van het leven achter een van de meest revolutionaire bands aller tijden.

Alice Springs. The Paris MEP show- Helmut Newton, June Newton Taschen 978383653973

Alice Springs - The Paris MEP show

June Newton

Engels, Frans, Duits

gebonden, 112 pagina's

210 X 275 mm

€ 39,99

UITVERKOCHT
Toen Helmut in 1970  aan de vooravond van een deadline, ziek was en met griep in bed lag, was het aan zijn vrouw June, om een   reclame voor het sigarettenmerk Gitanes te fotograferen. Na de strikte instructie betreffende verlichting en camerawerk fotografeerde June een rokend model en begon haar eigen carrière achter de camera.

Het werk van Helmut Newton en Alice Springs werd vaak samen tentoongesteld, met name in hun gezamenlijke project "Us and Them."

De eerste Alice Springs overzichtstentoonstelling werd in 2010 in Berlijn  gepresenteerd.

Haar tweede retrospectief, in 2015 georganiseerd door het Maison Européenne de la Photographie (MEP) in Parijs, werd ook getoond in Berlijn  in het 'Museum für Fotografie'

Hier werden meer dan van 100 portretten getoond die ze van collega-fotografen heeft gemaakt zoals Richard Avedon, Braissaï, Ralph Gibson, en natuurlijk Helmut Newton, evenals andere prominente figuren zoals Nicole Kidman en Luciano Pavarotti.

De intense portretten, zowel in zwart-wit en in kleur, werden aangevuld met een uitgebreide reeks van straatfotografie, foto's die Alice Springs schoot langs Melrose Avenue in Los Angeles, waar ze een reportage over de Californische punk en hip-hop scene in de jaren 1980 maakte.

omhoog

1   2   3   4   5   6