home Informatie Aanbiedingen -Ramsj- 2ehands Nieuwsbrief Inkoop Bestelinfo


In dit zoekvak kunt u ons aanbod Taschen -  Librero en onze ramsj, op sleutelwoord doorzoeken

MOBIEL
Laatst bijgewerkt 18-8-2019

Hierboven vindt u een aantal van onze tweedehands en antiquarische boeken. Mocht u interesse in een van de titels hebben,  dan kunt u deze bij ons in de zaak komen bekijken. Uiteraard kunt u ook telefonisch contact met ons opnemen of via E-mail. De boeken kunnen u ook toegezonden worden. U dient dan vooraf te betalen en rekening te houden met verzendkosten.omhoog


Hieronder vindt u een keuze uit ons assortiment tweedehands en antiquarische boeken.

Ook kunt u onze database tweedehands-antiquarisch bekijken

Aangezien wij een winkel hebben en ons assortiment dagelijks wisselt, vindt u hier niet de gewone winkelvoorraad tweedehands boeken. Alleen de wat speciale uitgaven hebben een plekje gekregen.

Ondanks onze zorgvuldigheid, bestaat de kans dat er een reeds verkochte titel in de database voorkomt.


( deze database wordt uiteraard nog verder uitgebreid)

database

Paul Cuvelier. Jonge afrodites - Een kritische en biografische studie door Philippe Goddin |

Goddin Philippe  - Cuvelier Paul | Gebonden 64 pagina's | Loempia 1985 | trefwoord: strips - Corentin - kunst - hyperrealisme - Lolita - erotica - realisme


Paul Cuvelier (1923 -1978) was een Belgisch stripauteur. Hij is vooral bekend als auteur van de stripreeks Corentin.

Paul was een striptekenaar tegen wil en dank. Hoewel hij op zeer jeugdige leeftijd tot de stripgroten behoorde- hij was 21 toen Hergé hem vroeg aan het nieuwe blad Tintin/Kuifje mee te werken- was het succes en de roem van een stripauteur hem niet genoeg. Hij wou een echte kunstenaar zijn, een schilder, een in de kunstwereld aanvaard artiest. Het maken van beeldverhalen vond hij hiervoor een belemmering. Cuvelier deed dan ook zijn best om aan het image van een echte kunstenaar te beantwoorden: bohémien, maatschappelijk verworpen, armoedig, buitensporig; in alles beantwoordde hij aan de clichés van het kunstenaarschap. Het oeuvre dat Cuvelier, naast zijn stripproductie, naliet, is boeiend en verwarrend. Eén thema keert steeds terug: de jonge Afrodite, een Lolitafiguurtje, half kind, half vrouw. Zijn werk heeft de latente ondertoon van broeierigheid en erotiek, die we in zijn strips slechts voorzichtig aangekondigd zien. Hij tekent en schildert klassiek, soms bijna hyperrealistisch, maar het is vooral de erotiserende droomwereld van Cuvelier die ons boeit.

€ 35.00

Bestel


Theo Jansen de grote fantast

Jansen Theo | Gebonden 240 pag. Uitgeverij 010 Rotterdam 2007

€ 35.00

Bestel


Adventures of Tom Sawyer (Armed Services Edition) |

Mark Twain | Paperback met nietje. 288 pag. Met wat bruine vlekjes maar verder (gezien het verleden) in goede staat | Uitgave C-76 uit de serie 'Armed Services Edition' 1944 | trefwoord: literatuur - WO II - Tweede Wereldoorlog


Het is het midden van de Tweede Wereldoorlog. Amerikaanse soldaten zijn op weg naar de frontlinie van zowel de Pacific als Europa. Andere soldaten zijn er al. Weer anderen zijn er geweest en krijgen nu medische behandeling in militaire ziekenhuizen.

Wat doen ze allemaal als ze niet hoeven te vechten? Lezen!

Zonder jukebox, radio, drank en vrouwen, waren boeken de oplossing voor verveling van de soldaat .

Ja, zelfs tussen de bommen en kogels was er verveling in de Tweede Wereldoorlog.

Eén uitweg, een toevluchtsoord van gezond verstand, was lezen. Zo ontstond een serie papieren boeken die uiterst belangrijk was en veel invloed had op een grote generatie.

Die serie was de 'Armed Services Editions',  een project dat de grootste onderneming voor het uitgeven van boeken in de wereldgeschiedenis was.

Het begon in 1943 en eindigde in 1947. Gedurende dat korte tijdsbestek werden meer dan 1.300 titels geproduceerd. In totaal werden bijna 123 miljoen boekjes aan soldaten uitgedeeld. Het bureau dat dit enorme project leidde en coördineerde, was de Council on Books in Wartime.

De Raad werd in 1942 opgericht door een groep uitgevers, boekverkopers, auteurs en bibliothecarissen. Het idee was om in een oorlogstijdmaatschappij het belang van boeken te benadrukken als verspreiders van informatie en ideeën.

Het doel was eenvoudig: massaal produceren en massaal papieren boeken aan het leger en de marine leveren tegen lage kosten.

De soorten titels waren net zo gevarieerd als de personen die ze hebben gelezen. Er waren korte verhalen over Hemingway , er was poëzie van Edgar Allan Poe en Walt Whitman.  Er was een scala aan westerns en ook mysteries. Er was humor van James Thurber en Thorne Smith. Er waren actuele bestsellers, klassiekers en serieuze non-fictie.

En ze werden gelezen en gelezen en gelezen, zelfs door degenen die niet eerder geneigd waren te lezen.

Heel vaak lazen de soldaten de boeken voor aan hun kameraden. Voor het grootste deel van de overzeese soldaten waren boeken van Armed Services Editions (ASE) de enige boeken die op grote schaal en gemakkelijk toegankelijk waren.

Draagbaarheid was de eerste prioriteit in de productie. De boeken moesten klein genoeg zijn om in het uniform van een soldaat te passen, maar de apparatuur die werd gebruikt om de meeste boeken te maken, was niet bedoeld voor publicaties in zakformaat. Zo werd besloten om de boeken tweezijdig te drukken, wat betekent dat één boek boven een ander wordt afgedrukt om later in twee delen te worden gescheiden door een horizontale snede.

Het resultaat was dat deze kleine boeken precies bleken te zijn wat ze waren - goedkoop geproduceerde boeken ontworpen voor massadistributie.

In feite werd aangenomen dat ze zouden worden gelezen totdat ze uit elkaar vielen. De geringe kwaliteit was ook een belangrijke factor omdat uitgevers niet wilden dat goedkope boeken na de oorlog op de markt werden gedumpt.

€ 35.00

Bestel


Woodbury and Page-Photographers of Java |

Gebonden met omslag - tekst in pen op schutblad 219 pp.- Koninklijk Instituut voor Taal -Land en Volkenkunde 1994 Leiden |

€ 175.00

Bestel

L'art Paléochrétien - des origines à Byzance |

Crippa M.A en M. Zibawi Gebonden met omslag- Hoek bovenzijde gedeukt (door vallen)- Geïllustreerd 495 pag.- Les grandes saisons de l'art chrétien - Zodiaque Desclée de Brouwer 1978 |

€ 75.00

Bestel


Theo Jansen de grote fantast

Jansen Theo | Gebonden 240 pag. Uitgeverij 010 Rotterdam 2007

€ 35.00

Bestel

Fragonard Life and Work-Complete Catalogue of the oilpaintings |

Cuzin.JP | Gebonden met omslag-382pag.-Harry Abrams New York 1988 | trefwoord: schilderkunst - Rococo - Romantiek - erotiek

€ 75.00

Bestel

553 - Still Lifes: Techniques and style-the examination of paintings from the Rijksmuseum Paperback-groot formaat -112 pagina's-geïllustreerd-Waanders 1999

€ 50.00

Bestel

Steden in Scherven Vondsten uit beerputten in Deventer-Dordrecht-Nijmegen en Tiel (1250 - 1900)-Cities in Sherds Finds from cesspits in Deventer-Dordrecht-Nijmegen and Tiel (1250 - 1900) -In 2 delen |

Bartels M e.a - Gebonden 1096 pgs-geïllustreerd-Stichting Promotie Archeologie en de Rijksdienst voor het Oudheidkundig Bodemonderzoek 1999 ||

€ 100.00

Bestel

Hieratic ostraca. Vol. I | Cerny Jaroslav -Alan Henderson Gardiner |

Gebonden groot formaat. Hoeken aan onderzijde ingedeukt. 35 pag. tekst en 115 (CXV) paginagrote platen | Gedrukt voor het Griffith Institute  door Charles Batey bij University Press in 1957 | trefwoord:  Egypte - palegrafie - paleography - oude schrift - Hiëratisch schrift - geschiedenis - ostracon

Hieratic:

Hiëratisch schrift is een lopend schrift dat in het Oude Egypte werd gebruikt naast hiërogliefen. Het ontstond al in een zeer vroeg stadium van de Egyptische geschiedenis: reeds in de Proto-dynastieke Periode (ca. 3200-3000 v.Chr.) Het schrift werd met pen en inkt geschreven en was daardoor gemakkelijker en sneller in het gebruik dan de veel tijdrovendere hiërogliefen, die vooral voor inscripties werden gebruikt. De hiëratische tekens wijken niet af van de hiërogliefen, maar zijn vloeiender en minder gedetailleerd. Het hiëratische schrift leende zich hierdoor voor administratieve doeleinden, maar het werd ook gebruikt voor heilige teksten, zoals het Egyptisch Dodenboek. Het hiëratische schrift is dan ook geen latere ontwikkeling uit de hiërogliefen: beide schriften ontwikkelden zich van begin af aan naast elkaar.

Vanaf de 7e eeuw v.Chr. werd de functie van het hiëratisch als schrift voor alledaags gebruik en administratieve taken vervangen door het Demotische schrift (Het is afgeleid van zowel het hiëratisch als van het hiërogliefenschrift, maar dat wordt verhuld door de vloeiende vorm van dit schrift. Het Demotische schrift was het tweede schrift dat op de Steen van Rosetta staat en werd al ontcijferd voordat de hiërogliefen waren ontcijferd.) De priesters bleven echter het hiëratische schrift gebruiken.

Ostraca:

Een ostrakon is de benaming door archeologen en papyrologen gegeven aan beschreven potscherven uit de oudheid. Deze scherf kan zowel afkomstig zijn van een vaas, een amfoor, ... Omdat papyrus te duur was voor alledaags gebruik werden ostraka vooral gebruikt voor korte alledaagse schrijfactiviteiten.

Ostracisme of schervengericht was in de Atheense democratie een stemprocedure in de Ekklèsia (Volksvergadering) om politieke leiders (generaals) die men te machtig vond voor tien jaar te verbannen uit Athene. Tegenwoordig wordt de term gebruik om een vorm van sociale uitsluiting aan te duiden waarbij contact met iemand wordt vermeden en waarbij deze geweerd wordt uit een sociale groep. Toch is“ostracisme”  in belangrijke mate verschillend van de term sociale uitsluiting. “Sociale uitsluiting” heeft niet de bedoeling de ander pijn te doen. Bij “ostracisme” daarentegen wordt sociale uitsluiting gebruikt als techniek om iemand pijn te doen.

€ 150.00

Bestel

database

omhoog