home Informatie Aanbiedingen -Ramsj- 2ehands Nieuwsbrief Inkoop Bestelinfo


In dit zoekvak kunt u ons aanbod Taschen -  Librero en onze ramsj, op sleutelwoord doorzoeken
Laatst bijgewerkt 20-2-2021


wielercafé's in Vlaanderen

Wielercafés in Vlaanderen

Walter Rottiers

Gebonden - 207 pagina’s - geïllustreerd

Van € 25.00 voor € 8.99

Bestel

50 % KASSAKORTING WORDT BIJ BETALING VERREKEND


Wat zou (de Ronde van) Vlaanderen zijn zonder cafés? Niet veel, dacht Rottiers en hij schreef er dit boek over.

Uit dit fraaie boekwerk blijkt duidelijk, hoe de wielersport en het café in Vlaanderen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Het is het resultaat van een speurtocht van tien jaar naar al deze stamineetjes. Het boek staat vol wetenswaardigheden en anekdotes.

Het rijke Vlaamse wielerleven speelde zich altijd voor een deel af in en rond een sportcafé: daar ontstond een supportersclub, daar waren de start en aankomst van een kermiskoers. Dit fenomeen is ook bekend bij ons in het zuiden van het land: Chaam en andere gemeenten kunnen ervan getuigen.

Ze zijn niet te tellen, de zaken die door oud-renners zijn opgestart. Vele cafés ontstonden op het moment dat een renner op het hoogtepunt van zijn carrière was, of stopte met wielrennen; dat kan dus inmiddels 60 jaar geleden zijn.

Inmiddels zijn veel van deze cafés al verdwenen: dat van Lucien Van Impe, laatste Belgische Tourwinnaar in 1976 bijvoorbeeld, werd in 2000 gesloopt.

Langs het parcours van de Ronde van Vlaanderen liggen (en lagen) er een massa, die hun hoogtepunt bereiken (bereikten) op de dag dat de klassieker voorbijkomt. (voorbijkwam). Het waren 250 cafés, restaurants en hotels in totaal en daarvan zijn er 121 in deze uitgave beschreven, met foto (kleur/zwart-wit) en uitleg.

Wielercafés in Vlaanderen is een must voor alle wielerliefhebbers die houden van het Vlaamse leven. Aan de hand van kaartjes en adressen kunnen zij de cafés, restaurants en hotels vinden, op de fiets, of tijdens de koers.

Fries goud en zilver - 3 delen in cassette

Johan R. ter Molen

Gebonden, 1024 pag. - geïllustreerd – groot formaat

Van 125.00 voor 49.50

UITVERKOCHT


Fries Goud en Zilver, het meest volumineuze zilverboek dat ooit is verschenen. Voor de driedelige, cassette is al het van betekenis zijnde Friese goud- en zilverwerk opnieuw gefotografeerd.

Een unieke uitgave die zowel gericht is op specialisten als op verzamelaars en liefhebbers. Het is voor het eerst dat Fries goud en zilver in een totaaloverzicht wordt belicht. Opmerkelijk is, dat over dit onderwerp, dat behoort tot de top van de Nederlandse edelsmeedkunst, nooit eerder een standaardwerk is verschenen.

Het aantal pagina's van Fries Goud en Zilver bedraagt in totaal 1024. De beschreven en afgebeelde objecten bevinden zich in het Fries Museum en andere binnen- en buitenlandse musea, bij overheden, kerken en in tal van particuliere collecties. In de catalogusdelen worden 423 objecten beschreven en afgebeeld, veelal met detailfoto's. Tevens worden van 300 kunstvoorwerpen ter vergelijking steunafbeeldingen opgenomen.

De drie delen bevatten tezamen ca. 1250 afbeeldingen in kleur. Dit ambitieuze en omvangrijke project werd door een team van specialisten uitgevoerd, onder leiding van prof. dr. Johan ter Molen (onder meer voormalig directeur van Nationaal Museum Paleis Het Loo). Vrijwel alle in deze uitgave gepubliceerde gouden en zilveren voorwerpen werden gefotografeerd door de op dit gebied gespecialiseerde fotograaf Tom Haartsen. Hierdoor krijgen de vele honderden afbeeldingen een zeer hoogwaardig en uniform karakter. De uiterst fraaie vormgeving was in handen van Gert Jan Slagter, gespecialiseerd in het ontwerpen van publicaties voor culturele instellingen.

wachters van het louvre - Scratch - ISBN 9789492117281

De wachters van het Louvre

Jirô Taniguchi

Gebonden, 136 pagina’s

9789492117281

33.2 cm x 23.5 cm

Van € 12.50 voor € 5.00

Bestel

50 % KASSAKORTING WORDT BIJ BETALING VERREKEND

Aan het einde van een studiereis naar Europa reist een Japanse tekenaar naar Parijs. Hij heeft nog een paar dagen voor hij terugkeert naar zijn vaderland en hij is van plan de musea in de Franse hoofdstad te bezoeken. Een verraderlijke koorts houdt hem echter op zijn hotelkamer aan bed gekluisterd.

Daar ervaart hij een gevoel van absolute eenzaamheid, als zieke in een vreemd land waarvan hij bovendien de taal niet spreekt. Als hij weer wat opgeknapt is, brengt hij zijn oorspronkelijke plan ten uitvoer en bezoekt hij het Louvre.

Al snel komt hij in het museum in aanraking met veel onverwachte facetten uit de kunstwereld; kunstwerken en kunstenaars voeren hem langs verschillende tijdperken tijdens een bizarre reis op de grens van droom en werkelijkheid die eindigt op het raakvlak van een gezamenlijke tragedie en een persoonlijke geschiedenis.

Omdat dit album door een Japanner gemaakt is, dient het van achter naar voren en van rechts naar links gelezen te worden.

Jiro Taniguchi (1947-2017) was een Japanse tekenaar. Jiro Taniguchi won verscheidene prijzen voor zijn oeuvre, waaronder de Tezuka Osamu Cultuurprijs in 1998 , de Shogakukan Prijs en in 2003 de Alph'Art voor beste scenario op het Internationaal stripfestival van Angoulême Zijn werk werd vertaald in veel verscheidene talen. Hij werd geridderd tot ridder van de Orde van Kunsten en Letteren in Frankrijk.

India - Zien, ruiken, horen, proeven, voelen

Rayman Gill-Rai

Gebonden - 222 pag - geïllustreerd - groot formaat

Van 27.00 voor 12.50

Bestel

50 % KASSAKORTING WORDT BIJ BETALING VERREKEND

Zinnenstrelend fotoboek over India vandaag de dag.

India heeft een ongelooflijk rijke cultuur. Indiase religies gaan vergezeld van bloemen, kleurrijke kleding en decoraties en bijbehorende traditionele gerechten.

Een wonderlijk samenkomen van heerlijke geuren, oogverblindende kleuren en prachtige muziek maakt dit land een traktatie voor alle zintuigen.

Om die reden verkende Rayman Gill-Rai het land aan de hand van de vijf zintuigen: zien, ruiken, horen, tast en smaak.

Aan deze verkenning koppelde ze een fotowedstrijd. Fotografen konden hun inzendingen insturen aan de hand van het thema zintuigen - de beste foto's vonden een plek in dit boek.

India is een explosie der zintuigen!

Rayman Gill-Rai is journaliste en woont en werkt in New Delhi. Haar jeugdherinneringen gaan van de geuren en kleuren van de theeplantages van haar vader en de olifantritten naar school tot de jaarlijkse overstroming van de rijstvelden van Assam en de Badaga-rituelen in de Nilgiris. Gill-Rai studeerde onder andere Engelse literatuur en journalistiek en werkte eerder voor The Times of India.

Piraat en de apotheker - Scratch - 9789492117038

De piraat en de apotheker een leerzame geschiedenis geillustreerd door Henning Wagenbreth

Louis Stevenson

Gebonden, 44 pagina’s

9789492117038

36.8 x 24.2 cm

Van € 12.50 voor € 5.00

Bestel

50 % KASSAKORTING WORDT BIJ BETALING VERREKEND

Dit is het verhaal van twee kwajongens, de vrienden Robin en Ben. Robin is een brutale rover en een bullebak; Ben bedriegt en steelt liever stil en heimelijk. De een verlaat zijn geboorteland, wordt piraat en vecht op alle oceanen van de wereld. De ander blijft thuis, leidt een comfortabel leven als apotheker en verwerft op slinkse wijze een aanzienlijk fortuin.

Wanneer de twee elkaar na jaren weer terugzien en de opbrengsten van hun levens vergelijken bereikt hun vriendschap een daverende conclusie.

De ballade van Robert Louis Stevenson is geïllustreerd door Henning Wagenbreth

Henning Wagenbreth is een van Duitsland’s meest gerespecteerde illustratoren. Wereldwijd bekend om zijn unieke, stripachtige werk. Henning’s talloze ontwerpen voor boeken, posters en tijdschriften variëren in formaat van postzegels tot grote posters.

In Breda kennen wij Henning Wagenbreth van het werk 'Different Differences' Dit is opgenomen in de ‘Blind Walls Gallery’ en te zien in de Openbare bibliotheek (Nieuwe Veste), Molenstraat 6 te Breda. Het ontwerp van Henning Wagenbreth is een hedendaagse verwijzing naar de oude Egyptische hiëroglyfen. Dit schrift bestaat uit bijzondere tekens gecombineerd met kleurrijke afbeeldingen.

New York Portrait of a City | 978-3-8365-5606-4 Taschen Librero

Paris Portrait of a City

Jean Claude Gautrand, Robert Nippoldt

978-3-8365-5606-4

INT

Gebonden, 432 pagina's

172 x 240 mm

Van € 29,95 voor €14,99

UITVERKOCHT


De schoonheid en romantiek van Parijs, de geboorteplaats van de fotografie en dé stad van de liefde.

Meer dan 500 afbeeldingen verenigen verleden en heden, het monumentale en het alledaagse, gezichten en uitzichten en laten het talent zien van beroemde fotografen zoals Atget, Brassaï en Cartier-Bresson

Actie Librero 35 jaar


Hundertwasser architectuur 978-3-8228-8382-2 Librero

Hundertwasser architectuur

gebonden, 320 pagina's

978-3-8228-8382-2

240 x 320 mm

Van € 29,99 voor 14.95

UITVERKOCHT


Een wereld vol kleur”, zegt Friedensreich Hundertwasser, “is een synoniem voor paradijs”, een stelregel die het gehele architectonische werk van de kunstenaar karakteriseert. Vaarwel functioneel bouwen, Hundertwasser staat voor organische manieren van leven, met kleuren en vormen die zijn afgestemd op de natuur en de mens. “Rechte lijnen”, zegt hij, “zijn de mens, het leven en de gehele schepping uitermate vreemd”.

Sinds het begin van zijn artistieke carrière in de jaren 50 is Hundertwasser al bezig geweest met architectuur in zijn schilderwerk. Begin jaren 70 ontwierp hij zijn eerste architectonische modellen en gevels. Succes rechtvaardigde zijn visie. Groen op de toppen van de daken, onregelmatig geplaatste ramen, vergulde koepels en niet één rechte lijn in het zicht, is zonder twijfel de architectuur van Hundertwasser.

Actie 35 jaar Librero

Patience - Scratch - ISBN 978492117458

Patience

Daniel Clowes

Gebonden, 180 pagina’s

9789492117458

25.6 x 19.9 cm

Van € 12.50 voor € 7.50

Bestel

50 % KASSAKORTING WORDT BIJ BETALING VERREKEND

2012. Als Jack thuiskomt van zijn werk treft hij het levenloze lichaam aan van zijn vrouw Patience. Net nu hun leven eindelijk de goede kant op leek te gaan, stort zijn wereld in. Patience, zijn grote liefde, zwanger van hun eerste kind bovendien, is vermoord.

Jack zweert de moordenaar te zullen vinden en haar dood te zullen wreken.

Het jaar 2029. Jack is nog altijd alleen en verbitterd over het verlies van Patience, en zijn mislukte pogingen om haar moordenaar op te sporen. Door een bizar toeval komt Jack in het bezit van een serum waarmee hij kan tijdreizen. Hij heeft maar één doel voor ogen: de dood van Patience voorkomen, en zijn toekomst met haar veiligstellen. Maar al snel blijkt dat dit besluit meer problemen met zich meebrengt dan hij had kunnen voorzien. Zal hij überhaupt in staat zijn om de geschiedenis te veranderen, of leiden zijn daden onafwendbaar naar een herhaling van wat er in 2012 gebeurd is?

Daniel Gillespie Clowes (1961) is een Amerikaans striptekenaar. Hij volgde de kunstacademie aan het Pratt Institute van 1979 tot 1983. Hij debuteerde in 1985 met een zesdelige stripreeks, Lloyd Llewellyn. Hij staat bekend om zijn persoonlijke stripreeksen rond het alledaagse leven van mensen.

Fleetwood Mac 978-90-8998-856-0 | Librero

Fleetwood Mac

Richie Unterberger

978-90-8998-856-0

gebonden, 208 pagina's

240 x 280 mm

Van € 19,95 voor 9,95

UITVERKOCHT

Dit boek is verschenen omdat het meer dan  40 jaar geleden is, dat het geweldige album Rumours van de Brits/Amerikaanse rockband Fleetwood Mac uitkwam.  Van dit album kwamen de bekende hits: “Go Your Own Way”, “Don’t Stop”, “Dreams” en “You Make Loving Fun”.  Het is het enige album (uitgezonderd verzamelalbums) waarvan zes nummers (de zojuist genoemde plus “Songbird”) de Top 2000 haalden. (wikipedia)

Fleetwood Mac heeft wereldwijd de harten van het publiek gestolen – al in de jaren zestig, toen ze als bluesband begonnen, in de jaren zeventig en tachtig, toen ze een superpopgroep werden, en in 2015, toen ze zich herenigden.

De populairste versie van de band bestaat uit drummer Mick Fleetwood, bassist John McVie, toetseniste en zangeres Christine McVie, gitarist en zanger Lindsey Buckingham en zangeres Stevie Nicks.

De bezetting is sinds 1967, toen Fleetwood Mac begon, vaak veranderd. De band ontwikkelde zich geleidelijk en werd uiteindelijk mega succesvol.


vermoord mijn moeder -  Scratch  isbn 9789492117106 / 9789492117090

Vermoord mijn moeder

Jules Feiffers

Gebonden, 152 pagina’s

9789492117106

28 cm x 21.5 cm

Van € 12.50 voor € 5.00

Bestel

50 % KASSAKORTING WORDT BIJ BETALING VERREKEND

Vermoord mijn moeder draait om vijf sterke vrouwen uit twee afzonderlijke families die op fatale wijze met elkaar verbonden raken door toedoen van een aan lagerwal geraakte, drankzuchtige privédetective.

Het is een noir graphic novel en liefdevolle hommage aan de door de pulpliteratuur geïnspireerde romans, films en strips van zijn jeugd, zoals The Spirit van Will Eisner en het werk van Dashiell Hammett, Raymond Chandler, James M. Cain, John Huston en Billy Wilder. Feiffer kruidt al deze invloeden met zijn scherpe humor waar hij het patent op heeft.

Jules Ralph Feiffer (1929) is een Amerikaanse cartoonist en auteur, die werd beschouwd als de meest gelezen satiricus van het land.

Hij heeft in zijn succesvolle carrière de Pulitzer Prize (1986), een Oscar, Obie Award en Lifetime Achievement Award van The National Cartoonist Society en The Writers Guild of America ontvangen. In 2004 werd hij opgenomen in de Comic Book Hall of Fame.


Van Brabant naar Afghanistan...en terug

Jules Calis

Gebonden - 130 pagina’s

Van 14.95 voor 4.95

Bestel

50 % KASSAKORTING WORDT BIJ BETALING VERREKEND

Het begon in 2011 met drie emmers zand uit Kamp Holland, Afghanistan. Een aantal weken stonden ze in het atelier van striptekenaar Jules Calis, zonder dat hij wist wat hij ermee zou kunnen doen.

Met die drie emmers zand begon Calis een zoektocht naar militairen en veteranen in zijn woonplaats Dongen, die in Afghanistan hadden gediend. Na een paar interviews ontstond al snel het idee om hun bijzondere ervaringen vast te leggen in een stripboek. Nu vertellen zes personen in 'Van Brabant naar Afghanistan...en terug' in zijn atelier over hun ervaringen tijdens hun uitzending en ook hoe het was om weer terug in Nederland te komen. Deze graphic novel/journalistieke strip, laat de lezer beleven wat ''onze jongens en meiden'' hebben meegemaakt en geeft een indruk van hun ervaringen. Een inkijk in het alledaagse van de militair op missie in Afghanistan, de keuzes die ze moesten maken en hun persoonlijke kijk daarop.

Jules Calis (1985) studeerde autonome beeldende kunst aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam. Tijdens zijn studie verdiepte hij zich in de journalistieke strip als medium en tegenwoordig werkt hij als freelance illustrator, striptekenaar en grafisch journalist. Calis heeft voor de Volkskrant, NRC.Next, De Correspondent, Vice Media en BN DeStem verhalen geïllustreerd.

Marieke Martino

Joost Goutsiers

Gebonden - 159 pagina’s

Van 16.95 voor 4.95

Bestel

50 % KASSAKORTING WORDT BIJ BETALING VERREKEND

Ireen Wüst inspiratiebron jeugdboek ?Marieke Martino, De kleindochter van Koning Stracciatella? is een spannend boek dat is geschreven voor de jonge lezer (10 tot en met 15 jaar) en verder voor iedereen die van schaatsen houdt.

Het boek van auteur Joost Goutziers is lichtjes geïnspireerd door de juniorenjaren van de schaatstopper Ireen Wüst en is geïllustreerd door kunstenaar Rob van Trier.

Marieke Martino?vertelt het verhaal van de talentvolle jonge schaatsster Marieke. Ze heeft ontdekt dat het publiek knuffels op de ijsbaan gooit als een schaatskampioen winnend over de finish gaat. Dat fascineert haar. Het meisje heeft een moeilijke periode achter de rug en wil niets liever dan knuffels winnen. Die wil ze vervolgens weggeven aan de mensen die haar dierbaar zijn. Als ze met haar vader een bezoekje brengt aan een weeshuis in Sri Lanka besluit ze om nog meer knuffels te gaan winnen en die pluchen speelgoeddieren te versturen naar de meisjes in het tehuis.

Maar het winnen wordt haar moeilijk gemaakt door een onbekende, gure man. Hij beweert dat hij de opa van Marieke zal molesteren als het meisje blijft winnen. Marieke raakt verward en maakt op het ijs de ene missslag na de ander. Het verhaal speelt zich af in Heerenveen, in andere Europese steden met schaatsbanen, maar ook tijdens carnaval in Brabant en in Sri Lanka.

Het verhaal is lichtjes geïnspireerd door de juniorenperiode van Ireen Wüst. Toen zij als jonge Brabantse schaatsster de ene overwinning na de andere behaalde, werd Marieke Martino geboren in het hoofd van de schrijver. Marieke groeide op in Brabant, ook zij is een knokker en ook zij weet wat winnen en verliezen is. Verder houdt de vergelijking op.

Ireen Wüst heeft het verhaal voor publicatie gelezen. “Ik vind het echt heel leuk geschreven en het geeft een goed beeld over hoe het er in de schaatswereld aan toegaat.” liet ze de auteur weten. Waar Marieke Martino is verzonnen, daar bestaat Vishaka kindertehuis in Sri Lanka weldegelijk. Het optimistische meisje Sandamaly dat Marieke daar ontmoet bestaat ook.

Kunstenaar Rob van Trier heeft zich door het boek laten inspireren tot een reeks van dertig kleurrijke schilderijen. Die zijn in het boek opgenomen. Joost Goutziers (Udenhout, 1961) is kunstredacteur bij het Brabants Dagblad. Eerder publiceerde hij ?Deze jongen, een biografie over de Brabantse zanger Gerard van Maasakkers. Naast journalistieke producties schrijft hij kinderverhalen en liedteksten. Rob van Trier (Tilburg, 1957) is kunstschilder. Als beeldend kunstenaar zijn er twee stromingen te onderscheiden: vrije expressie en het weergeven van een impressie. De werken van Rob van Trier worden wereldwijd verkocht.

omhoog

    

50 % KORTING WORDT VERREKEND BIJ  BESTELLEN EN AFREKENEN