home Informatie Aanbiedingen -Ramsj- 2ehands Nieuwsbrief Inkoop Bestelinfo


In dit zoekvak kunt u ons aanbod Taschen -  Librero en onze ramsj, op sleutelwoord doorzoeken

MOBIEL
Laatst bijgewerkt 12-12-2019


Fries goud en zilver - 3 delen in cassette

Johan R. ter Molen

Gebonden, 1024 pag. - geïllustreerd – groot formaat

Van 125.00 voor 49.50

Bestel


Fries Goud en Zilver, het meest volumineuze zilverboek dat ooit is verschenen. Voor de driedelige, cassette is al het van betekenis zijnde Friese goud- en zilverwerk opnieuw gefotografeerd.

Een unieke uitgave die zowel gericht is op specialisten als op verzamelaars en liefhebbers. Het is voor het eerst dat Fries goud en zilver in een totaaloverzicht wordt belicht. Opmerkelijk is, dat over dit onderwerp, dat behoort tot de top van de Nederlandse edelsmeedkunst, nooit eerder een standaardwerk is verschenen.

Het aantal pagina's van Fries Goud en Zilver bedraagt in totaal 1024. De beschreven en afgebeelde objecten bevinden zich in het Fries Museum en andere binnen- en buitenlandse musea, bij overheden, kerken en in tal van particuliere collecties. In de catalogusdelen worden 423 objecten beschreven en afgebeeld, veelal met detailfoto's. Tevens worden van 300 kunstvoorwerpen ter vergelijking steunafbeeldingen opgenomen.

De drie delen bevatten tezamen ca. 1250 afbeeldingen in kleur. Dit ambitieuze en omvangrijke project werd door een team van specialisten uitgevoerd, onder leiding van prof. dr. Johan ter Molen (onder meer voormalig directeur van Nationaal Museum Paleis Het Loo). Vrijwel alle in deze uitgave gepubliceerde gouden en zilveren voorwerpen werden gefotografeerd door de op dit gebied gespecialiseerde fotograaf Tom Haartsen. Hierdoor krijgen de vele honderden afbeeldingen een zeer hoogwaardig en uniform karakter. De uiterst fraaie vormgeving was in handen van Gert Jan Slagter, gespecialiseerd in het ontwerpen van publicaties voor culturele instellingen.

Zoom in op dieren

Gonzague Lacombe

Gebonden - 26 pag - geïllustreerd - groot formaat

Van 15.99 voor 6.90

Bestel

Groot kijkboek boordevol koppen en staarten, oren en ogen, vleugels en vinnen van dieren van over de hele wereld, voor alle jonge natuurfans!

  • Raad op welk dier wordt ingezoomd.
  • Van wie zijn die ogen, die neus, die oren… en nog veel meer!
  • Maak kennis met 50 bijzondere dieren en word een echte dierenexpert!

Weer leverbaar !

Bon Appétit Een enigszins ongestructureerde encyclopedie van culinaire zaken

Francois-Régis Gaudry

FoGebnden – 311 pag – geïllustreerd – groot formaat

Van 34.95 voor 15.00

Bestel


Deze culinaire inventaris bevat het beste van alles en overal. Vergroot je productkennis en leer alles over grote chefs, culinair-historische weetjes, de beste dranken en de bereiding van klassieke gerechten.

Welke levensmiddelen moet je in de koelkast bewaren en welke juist niet?

Hoe bereid je het perfecte ei?

Waardoor zijn chef-koks als Pierre Gagnaire, Alain Passard en Auguste Escoffier bekend geworden?

Welke smaken gaan goed samen?

Welk voedsel zorgt voor een slechte of frisse adem?

Wat zijn wereldwijd de beste wijngaarden?

Naast een heleboel basiskennis, weetjes en goed bewaarde culinaire geheimen vind je in 'Bon appétit' vele recepten. Van couscous en bouillabaisse tot aan variaties voor mayonaise en sushi. Maar, zoals gezegd, alleen het beste van het beste!

Verslind dit boek in één keer of blader er af en toe doorheen en neem alle informatie beetje bij beetje in je op.

Francis-Régis Gaudry is een Frans journalist. Hij is redacteur voor het weekblad L'Express en presenteert op zondagochtend het culinaire radioprogramma 'On va déguster' op France Inter. Daarnaast schrijft hij het gastronomische blog Et togue! en is auteur van diverse boeken over gastronomie.

Zoek de streep

Andy Mansfield

Gebonden- 14 pag - geïllustreerd

Van 15.00 voor 6.90

Bestel

Kun jij de streep vinden? Vouw pagina's open, trek aan lipjes, til kleppen op, draai aan raderen en gluur achter schuifjes.

Met dit innovatieve boek daagt papier-ingenieur Andy Mansfield je uit om op elke pagina de verborgen strepen te zoeken.

Door zijn helderheid en eenvoud is 'Zoek de streep' een gegarandeerd puzzelplezier voor alle leeftijden.

Real Kitchen 9789021553528

Op zoek naar Utopia

Jan van der Stock      

Gebonden - 416 pag - geïllustreerd - groot formaat

Van 59.99 voor 19.90

Bestel

Vijfhonderd jaar later spreekt de ideale staat die de Engelse politicus en Europese humanist Thomas More in zijn werk beschrijft nog steeds tot de verbeelding.

Utopia is een mijlpaal, een nieuw tijdperk voor het Europese denken. Centraal staat de eeuwenoude droom van menselijk geluk en de zoektocht naar een betere wereld.

Het is een zoektocht naar kennis, rijkdom en macht: een bijna onuitputtelijke inspiratiebron voor kunstenaars en wetenschappers in het begin van de renaissance.

In Op zoek naar Utopia maak je kennis met de wereld van More en zijn vrienden, met de idealen en droombeelden die toen door de hoofden van kunstenaars speelden, met het verlangen naar verre horizonten en met het web van nieuwe wetenschap dat geduldig over de werkelijkheid heen werd geweven.

Schitterende werken van 15e- en 16e-eeuwse kunstenaars als Quinten Metsys, Hans Holbein, Jan Gossaert en Albrecht Dürer worden samengebracht in een spannend en intrigerend verhaal. Ze tonen de grenzeloze verbeelding van een ideale wereld

Waar zitten ze?  - Vind alle dieren!

Gebonden - 26 pag - geïllustreerd - groot formaat

Van 12.99 voor 5.00

Bestel

Origineel zoekboek met een magische lens om alle ontsnapte dieren uit de dierentuin weer terug te vinden.

De dierentuin gaat ervandoor! Alle dieren zijn ontsnapt en oppasser Job moet ze terug zien te vinden. Help je mee?

Met de magische lens zie je olifanten op de bouwplaats, gorilla's in de trein en zelfs slangen in de ruimte!

978-94-6359-010-5

Brindisa - Het pure eten van Spanje

Monika Linton

Gebonden - 543 pag. - geïllustreerd - groot formaat

Van 37.00 voor 15.00

Bestel

Dit indrukwekkende boek bevat een omvangrijke verzameling recepten, voor bijvoorbeeld een klassieke gazpacho, bekende tapas als patatas bravas en de bekende desserts als crema catalana en arroz con leche.

Daarnaast vertelt Linton enthousiast en uitgebreid over de lekkerste jamon ibérico, olijfolie, ansjovis of Manchego, en de makers van al dat fantastische eten.

Ze wil met dit - omvangrijke - kookboek de grote verscheidenheid aan Spaanse ingrediënten introduceren door middel van bijzondere, afwisselende, moderne en klassieke, regionale Spaanse recepten van thuiskoks, vrienden en professionals.

Dit geheel is daarbij bijzonder uitnodigend, authentiek, representatief voor de veelzijdige Spaanse keuken en bovenal puur en gastronomisch.

Monika Linton is de oprichtster van het internationale bedrijf Brindisa, dat sinds bijna 30 jaar Spaanse kaas, ham en honderden andere Spaanse etenswaren verkoopt.

Kik is op Mik

Mol Sietske

Gebonden 48 pagina’s

Van € 9.95 voor 4.99

Bestel

De middeleeuwse schilder Jeroen Bosch wordt als genie beschouwd omdat hij wezens en werelden schilderde waarvan zijn tijdgenoten zich geen voorstelling konden maken. Kik is op Mik bevat tekst en illustraties in een zelfde, vernieuwende stijl en is ter gelegenheid van het vijfhonderdste sterfjaar van Bosch verschenen.

Kik is verliefd op Mik, maar Mik is ver weg. Kik gaat op weg om hem te zoeken en komt allerlei andere figuren uit de schilderijen van van Jeroem Bosch tegen, zoals het ei met de benen en de vis met het huisje op zijn rug. Zou zij Mik vinden?

Om voor te lezen vanaf vier jaar, om zelf te lezen op AVI-niveau E3

Karel Appel & Van Gogh

Hans den Hartog Jager

Gebonden - 95 pag - geïllustreerd - groot formaat - Ned/Eng

Van 15.00 voor 6.90


Bestel

Karel Appel (1921-2006) is een van de meest beroemde schilders uit de 20ste eeuw, zoals Vincent Van Gogh dat voor de 19de eeuw was. Daarnaast is hij in eigen land minstens zo omstreden als zijn voorganger.

Als lid van de Cobra-groep wekt hij veelal beroering en verbazing. Pas nadat hij in het buitenland furore maakte, groeit de waardering voor hem in zijn vaderland.

Appels bekende uitspraak 'ik rotzooi maar wat an', wordt vaak te letterlijk opgevat. Hij schildert bewust spontaan en expressief, maar met een grote bagage aan materiaal- en kunsthistorische kennis. De kunst van zijn voorgangers, van Mondriaan tot Picasso, Van Rembrandt tot Van Gogh, bestudeerde hij grondig.

Uit deze publicatie, waarin diverse episodes uit Appels lange schildersloopbaan in beeld worden gebracht, blijkt hoe hij zich op verschillende momenten heeft laten inspireren door het werk van Vincent van Gogh.

Karel Appel & Van Gogh is het zesde deel in een reeks van publicaties van het Vincent van GoghHuis in samenwerking met Scriptum Art over moderne kunstenaars die door Vincent van Gogh zijn geïnspireerd.

Mijn superfamilie

Gwendoline Raisson

Gebonden - 40 pag - groot formaat

Van 16.95 voor 4.99

Bestel

Timo zou graag zijn stamboom willen tekenen maar het tekenen van een stamboom van zijn familie  is nog niet zo eenvoudig,  want zijn super familie is soms een beetje ... ingewikkeld!

Naast een vader en een moeder heeft hij namelijk een stiefmoeder, vier oma's, drie opa's, twee tantes, twee halftantes, twee kwarttantes, een halfbroer, een halfzus en nog veel meer. ... Maar die passen nooit allemaal samen in één boom!  Daarom maakt Tim er gewoon een heel bos van!

Ontdek Timo's geniaal-logische bos, met overal verrassingen: - optilklepjes - uitklapflappen - driedubbele bladzijden ... Een boek vol gezellige drukte en plaatjes van een vrolijke familie die op iedere bladzijde groter wordt!  Vanaf ca. 4 jaar.

Eat Happy - Feel good gerechten in 30 minuten

Melissa Hemsley

Gebonden - 285 pag - geïllustreerd - groot formaat

Van 29.99 voor 9.90

Bestel

In Eat Happy staan 120 eenvoudige recepten voor elk moment van de dag en ook ontzettend veel praktische informatie. Melissa Hemsley  geeft talloze tips voor het winnen van tijd, het koken met kliekjes en het voorkomen van voedselverspilling.

Zelfs de meest haastige kok zet met dit boek in een handomdraai een zonnige gember-en-misosoep, een pittige viscurry of Spaanse pompoenrijst op tafel. Inspirerend kookboek voor mensen met weinig tijd die gezond, trendy en betaalbaar willen eten. Met register.


Mijn tak!

Marie-Louise Fitzpatrick

Gebonden  - 32 pag - geïllustreerd - groot formaat

Van 14.99 voor 6.90

Bestel

'Mijn tak!' van Marie-Louise Fitzpatrick is een mooi tekstloos prentenboek met een actueel thema: tolerantie voor nieuwkomers.

De familie uil versus de familie vleermuis. Mama uil en haar drie kleine uiltjes leven vredig op hun fijne, grote tak - tot de familie vleermuis daar ook zijn intrek neemt.

Ho eens even, wiens tak is dit nu eigenlijk? Mama uil heeft het niet zo op indringers. Uilen gaan nu eenmaal niet om met vleermuizen, en vleermuizen trouwens ook niet met uilen. < 6 jaar.

Verboden vrucht - Seks, erotiek, kunst

Johan Mattelaer

Gebonden - 256 pag - geïllustreerd - groot formaat

Van 29.99 voor 9.90

Bestel

Mooi uitgegeven boek, op matglanzend papier, en royaal geïllustreerd met veel mooie kleurenreproducties. Het is prettig en met kennis van zaken geschreven en geeft veel leuke weetjes.

Seks is van alle tijden en noodzakelijk voor de voortplanting en de instandhouding van de soort. Maar wat bij dieren een instinct blijft, is bij de mens ontwikkeld tot een cultureel gegeven, dat we erotiek noemen. Erotiek is een geraffineerde, culturele vorm van seksualiteit.

Verboden vrucht belicht de driehoeksverhouding tussen seks, erotiek en kunst: van de vrouwelijke borst en de kus in de kunst tot de verzoekingen van de Heilige Antonius en erotische dromen, van de megafallus in poëzie en culturele fantasieën tot de oosterse erotiek van China en Japan, van de immense populariteit van de 'gevallen' Heilige Magdalena tot het liefdesverhaal in het Hooglied.

Verboden vrucht biedt ook een inkijk in de vele erotische kunstvormen die de mensheid heeft voortgebracht: een gesculpteerde vulva op Romaanse kapitelen, het vrouwelijke driehoekje op renaissanceschilderijen, de wellustige borsten van courtisanes, fallussen in alle maten...

Dit kijkleesboek, royaal geïllustreerd met veel mooie kleurenreproducties, is prettig en met kennis van zaken geschreven en geeft veel leuke weetjes.

Ergens

Judith Kunkeler

Gebonden 32 pagina’s

Van 14.50 voor 4.99

Bestel


Eva had besloten om weg te gaan. Omdat ze altijd al nieuwsgierig was geweest naar Nergens, wilde ze daar graag naartoe. Eerst stonden er pijlen op de weg die ze kon volgen, maar na een tijdje kreeg ze het gevoel dat ze nergens meer naartoe ging...

Juist op dat moment opende zich een heel nieuwe wereld voor Eva, want ze kwam in een hal met allerlei voorwerpen, dieren én mensen die waren kwijtgeraakt. Sommige verdwenen weer, omdat ze gevonden werden. Maar wat gebeurde er als je voor altíjd was kwijtgeraakt? Dan was je toch nog wel ergens?

Een ontroerend, fantasievol prentenboek over de zoektocht naar een plek waar je je thuis voelt, en de bijdrage die liefde en vriendschap hieraan kunnen leveren. Vanaf ca. 4 jaar.

Superpasta in 1 pan

Sabrina Fauda-Rôle

Gebonden– 72 pag – geïllustreerd

Van 10.99 voor 5.00

Bestel

Een heerlijke maaltijd bereiden kan heel fijn zijn, maar wel kost het vaak flink wat tijd en geeft het veel troep en afwas.

Superpasta in 1 pan brengt hier verandering in, want alle recepten in dit boek worden in één pan bereid én de ingrediënten kunnen allemaal tegelijk in de pan. Na 15 minuten mag de pan van het vuur en na nog 5 minuten rusttijd is het pastagerecht klaar.

Ideaal dus als je geen zin hebt om uitgebreid in de keuken te staan: alle ingrediënten in een pan doen, opzetten, roeren en klaar.

Bovendien zijn er recepten met vlees, vis of vegetarisch, kortom voor elk wat wils.

Atjeh - Het verhaal van de bloedigste strijd uit de Nederlandse koloniale geschiedenis

Antonie Stolwijk     

Gebonden- 320 pag - geïllustreerd

Van 21.99 voor 9.90

Bestel

De Atjeh-oorlog (1873-1903) vormt een van de zwartste bladzijden uit de Nederlandse geschiedenis. De strijd tussen de koloniale soldaten en fanatiek islamitische Atjehers kostte aan zo'n 100.000 mensen het leven, onder wie duizenden Atjehse vrouwen en kinderen.

In Atjeh. Het verhaal van de bloedigste strijd uit de Nederlandse koloniale geschiedenis volgt Anton Stolwijk het spoor van de strijd - een spoor dat niet alleen langs vergeelde en vergeten dagboeken voert, maar ook naar het hedendaagse Atjeh, dat nog steeds blijkt te worden getekend door de oorlog.

Het resultaat is een fascinerend, origineel verhaal dat geschiedenis en actualiteit, onderzoek en journalistiek naadloos en virtuoos combineert.

Anton Stolwijk (1979) woonde lange tijd in Atjeh, vanwaaruit hij stukken schreef voor onder andere De Groene Amsterdammer en Hard Gras. Momenteel is hij als affiliated fellow verbonden aan het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde (KITLV) in Leiden.

De kosmos en ik

Govert Schilling     

Gebonden - 95 pag - geïllustreerd - groot formaat

Van 17.00 voor 6.90

Bestel

Hoe groot is de zon? Leeft er iets op andere planeten? Hoe heet is het binnen in een ster? En hoe ver kijken sterrenkundigen terug in de tijd? Klein en groot, heet en koud, dichtbij en ver weg: Govert Schilling neemt je mee op een verrassende reis door het heelal.

Dit boek vertelt je van alles over de kosmos, maar het gaat eigenlijk ook over jou. Want jij bestaat uit dezelfde soort deeltjes als die verre sterren en planeten. Jij was er niet geweest als de temperatuur op aarde niet precies goed was voor het ontstaan van leven. En als je heel ver in de ruimte kijkt, kijk je ook terug in de tijd. Zo zie je je eigen voorgeschiedenis! Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

 Grafisch design van de 20e eeuw € 14.95- Ezelsoor Breda


Motown - Het geluid van jong Amerika


Adam White & Barney Ales


Gebonden - 399 pag - geïllustreerd - groot formaat


Van 24.99 voor 9.90


Bestel


Het gevierde label Motown Records  dat meer dan 60 jaar geleden in Detroit werd opgericht, ontwikkelde zich door de jaren heen tot veel meer dan alleen een platenmaatschappij: het werd een sound!

Van 'Let's get it on' tot 'Dancing on the ceiling'.


Dit boek laat zien hoe grootheden ontstonden uit de kweekvijver van Detroit: van The Miracles en The Supremes tot Stevie Wonder, Marvin Gaye en The Jackson 5.

Adam White weet het intrigerende verhaal van een platenmaatschappij met een bewogen geschiedenis en een zeer rijk artiestenbestand boeiend te vertellen.


Dit rijk geïllustreerde boek bevat bijzondere foto's van artiesten on stage én backstage.

Fratello & Sorella - Over Italië, koken en lekker eten

Frans van Munster     

Paperback- 254 pag - geïllustreerd - groot formaat

Van 16.99 voor 7.90

Bestel

Twintig jaar geleden vertrok cellist Frans van Munster voor de olijvenpluk naar Puglia in Zuid-Italië. Hij werd niet alleen verliefd op de streek, maar ook op de Italiaanse Anna. Ze kochten een trullo (een soort iglo van stenen) en zetten er een groot fornuis in. Het leven kon beginnen. Frans bewerkte het land, perste druiven en olijven en schreef ondertussen aan zijn zus Karin over het leven als Hollandse olijfboer te midden van Italianen.

In Fratello & Sorella schrijven Frans en Karin een jaar rond: over de lekkerste producten van het seizoen, over koken en over Italië. Met elke maand heerlijke recepten van bekende en minder bekende Italiaanse gerechten De uitgewerkte recepten komen uit de Italiaanse keuken, maar ook in de brieven staat een schat aan recepten en informatie.

Er staan bekende gerechten in het boek, zoals vitello tonnato en spaghetti met mosselen, maar vaker onbekendere zoals madelievensoep of chocolademousse met Spaanse peper.

Kortom, een heerlijk lees-, kijk- en kookboek van broer en zus Van Munster voor voor de kok en de liefhebber van eetverhalen.

 Grafisch design van de 20e eeuw € 14.95- Ezelsoor Breda


Grafisch design van de 20e eeuw


Tony Seddon


gebonden, 224 pagina's


195 x 255 mm


Van € 14,95 voor € 7.95


Bestel


Dit boek laat op beeldende wijze de grillige ontwikkeling van een eeuw grafische vormgeving zien. Decennium voor decennium wordt onderzocht wat de trends waren en hoe opeenvolgende generaties ontwerpers werden beïnvloed door hun voorgangers. De culturele invloeden van beeldende kunst worden besproken, de invloed van crisis, bezetting en wederopbouw en die van de computer. Met grote namen als Lucian Bernhard, Alexander Rodchenko, H.N. Werkman, Piet Zwart, A.M. Cassandre, Alvin Lustig en Tibor Kalman.


Amelie en haar vis

Helga Bansch

Gebonden - 32 pagina’s

Van 13.95 voor 5.90

Bestel

Amelie zit op het strand met haar voeten in het water. Een visje knabbelt aan haar tenen en daarmee begint hun vriendschap.

Elke dag spelen ze samen. Maar Amelie wil meer: ze wil het visje voor altijd bij zich houden en daarom vangt ze hem in een glazen kom. Maar dat vinden vissen niet leuk, ontdekt Amelie.

Prachtig, sfeervol prentenboek in oblong formaat over een meisje dat ontdekt dat je dieren die in vrijheid leven ook in vrijheid moet laten.

De illustraties wisselen in grootte en zijn gemaakt in een gemengde techniek van o.a. potlood, krijt, verf en collage met verschillende papiersoorten.

Het zijn ieder op zich kleine kunstwerkjes. Vanaf ca. 4 jaar.

wielercafé's in Vlaanderen

Wielercafés in Vlaanderen

Walter Rottiers

Gebonden - 207 pagina’s - geïllustreerd

Van € 25.00 voor € 7.99

Bestel


Wat zou (de Ronde van) Vlaanderen zijn zonder cafés? Niet veel, dacht Rottiers en hij schreef er dit boek over.

Uit dit fraaie boekwerk blijkt duidelijk, hoe de wielersport en het café in Vlaanderen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Het is het resultaat van een speurtocht van tien jaar naar al deze stamineetjes. Het boek staat vol wetenswaardigheden en anekdotes.

Het rijke Vlaamse wielerleven speelde zich altijd voor een deel af in en rond een sportcafé: daar ontstond een supportersclub, daar waren de start en aankomst van een kermiskoers. Dit fenomeen is ook bekend bij ons in het zuiden van het land: Chaam en andere gemeenten kunnen ervan getuigen.

Ze zijn niet te tellen, de zaken die door oud-renners zijn opgestart. Vele cafés ontstonden op het moment dat een renner op het hoogtepunt van zijn carrière was, of stopte met wielrennen; dat kan dus inmiddels 60 jaar geleden zijn.

Inmiddels zijn veel van deze cafés al verdwenen: dat van Lucien Van Impe, laatste Belgische Tourwinnaar in 1976 bijvoorbeeld, werd in 2000 gesloopt.

Langs het parcours van de Ronde van Vlaanderen liggen (en lagen) er een massa, die hun hoogtepunt bereiken (bereikten) op de dag dat de klassieker voorbijkomt. (voorbijkwam). Het waren 250 cafés, restaurants en hotels in totaal en daarvan zijn er 121 in deze uitgave beschreven, met foto (kleur/zwart-wit) en uitleg.

Wielercafés in Vlaanderen is een must voor alle wielerliefhebbers die houden van het Vlaamse leven. Aan de hand van kaartjes en adressen kunnen zij de cafés, restaurants en hotels vinden, op de fiets, of tijdens de koers.

omhoog

    

November 2019