home Informatie Aanbiedingen -Ramsj- 2ehands Nieuwsbrief Inkoop Bestelinfo


In dit zoekvak kunt u ons aanbod Taschen -  Librero en onze ramsj, op sleutelwoord doorzoeken

MOBIEL
Laatst bijgewerkt 23-5-2020


India - Zien, ruiken, horen, proeven, voelen

Rayman Gill-Rai

Gebonden - 222 pag - geïllustreerd - groot formaat

Van 27.00 voor 12.50

Bestel

Zinnenstrelend fotoboek over India vandaag de dag.

India heeft een ongelooflijk rijke cultuur. Indiase religies gaan vergezeld van bloemen, kleurrijke kleding en decoraties en bijbehorende traditionele gerechten.

Een wonderlijk samenkomen van heerlijke geuren, oogverblindende kleuren en prachtige muziek maakt dit land een traktatie voor alle zintuigen.

Om die reden verkende Rayman Gill-Rai het land aan de hand van de vijf zintuigen: zien, ruiken, horen, tast en smaak.

Aan deze verkenning koppelde ze een fotowedstrijd. Fotografen konden hun inzendingen insturen aan de hand van het thema zintuigen - de beste foto's vonden een plek in dit boek.

India is een explosie der zintuigen!

Rayman Gill-Rai is journaliste en woont en werkt in New Delhi. Haar jeugdherinneringen gaan van de geuren en kleuren van de theeplantages van haar vader en de olifantritten naar school tot de jaarlijkse overstroming van de rijstvelden van Assam en de Badaga-rituelen in de Nilgiris. Gill-Rai studeerde onder andere Engelse literatuur en journalistiek en werkte eerder voor The Times of India.

De prinses en de pakjes

Caryl Hart & Sarah Warburton

Gebonden – 32 pag – geïllustreerd – groot formaat

Van 14.99 voor 5.00

Bestel

De prinses en de pakjes een vrolijk verhaal voor verwende prinsesjes.

Ze pakte alle pakjes uit: een beer, een pop, een slee…

En na het laatste pakje riep ze ongeduldig: 'Hé... !

Waar is mijn reuzenboomhut nou? Ik wou een nieuwe fiets!

Ik dacht dat ik drie puppy's kreeg. Ik mag ook nooit eens iets!'

Dat prinsesjes verwend zijn is geen nieuws, maar prinses Robijn spant wel de kroon. Bestaat er zoiets als te veel cadeautjes krijgen? Zelfs een paleis raakt een keer vol.

Uiteindelijk leeft ook dit prinsesje nog lang en gelukkig -én tevreden! Vanaf ca. 4 jaar.

Holland Dada en de internationale context

Paperback - 287 pag - geïllustreerd - groot formaat

Van 29.90 voor 12.50

uitverkocht

Bestel

Mooie, rijk geïllustreerde uitgave over de invloed van Dada op de internationale beeldenkunst, waarbij het accent ligt op Nederland.

Het boek was tevens de catalogus bij tentoonstelling 'Holland Dada' in Museum Drachten. Dit museum is in het bezit van de collectie Holland Dada van K. Schippers.

Drachten was ook de stad waar Kurt Schwitters, voorman van Dada, zijn Nederlandse tournee met Theo Doesburg afrondde. In het boek wordt stilgestaan bij Dada in Zürich, Parijs, New York, Berlijn, Antwerpen en dus Nederland.

Daarnaast wordt een aantal Dada-thema's beschreven, zoals de typografie.

Wat het boekduidelijk maakt, is dat Dada veel meer is dan een stroming in de Duitse kunst, het is ook een houding, die wereldwijd talloze kunstenaars heeft beïnvloed en geïnspireerd tot op de dag van vandaag.

Zoek de streep

Andy Mansfield

Gebonden- 14 pag - geïllustreerd

Van 15.00 voor 6.90

Bestel

Kun jij de streep vinden? Vouw pagina's open, trek aan lipjes, til kleppen op, draai aan raderen en gluur achter schuifjes.

Met dit innovatieve boek daagt papier-ingenieur Andy Mansfield je uit om op elke pagina de verborgen strepen te zoeken.

Door zijn helderheid en eenvoud is 'Zoek de streep' een gegarandeerd puzzelplezier voor alle leeftijden.

De Russische Revolutie - Een nieuwe geschiedenis

Sean McMeekin

Paperback - 479 pag

Van 30.99 voor 12.50


Bestel

Tussen 1900 en 1920 onderging Rusland een complete en onomkeerbare transformatie.

Aan het eind van deze twee decennia was de heerschappij van de Romanovs ten einde, had zich een nieuw regime gevestigd, was de economie ingestort en hadden meer dan twintig miljoen Russen de dood gevonden. Het bolsjewistische bewind bleef ondanks alles intact.

Bij vrijwel elke stap die de revolutionairen zetten werden ze geholpen door landen als Duitsland en Zweden, die probeerden zowel politiek als economisch te profiteren van de chaotische veranderingen die het land overvielen.

In De Russische Revolutie combineert McMeekin de allernieuwste geschiedkundige bevindingen met een vlot verteld verhaal, en werpt hij nieuw licht op een belangrijk historisch keerpunt in de twintigste eeuw. Dit boek is onmisbaar, vernieuwend en bijzonder.


De prinses en de reus

Caryl Hart & Sarah Warburton

Gebonden - 32 pag - geïllustreerd - groot formaat

Van 14.99 voor 5.00

Bestel

De kleine prinses Sofie kan maar niet in slaap vallen. Dat komt door die stomme reus die boven haar woont, aan het einde van de bonenstaak, en die steeds maar heen en weer blijft stampen. Als Sofie haar ouders vraagt waarom reuzen toch zo gemeen zijn, geven ze haar een sprookjesboek.  Want dat reuzen humeurig zijn, is immers al honderd keer beschreven. Die sprookjes brengen Sofie op een idee: ze weet precies hoe ze die chagrijnige reus op kan vrolijken. En dus brengt ze hem een bezoekje – uiteraard via de bonenstaak.

Een leuk, aantrekkelijk prentenboek over naar bed gaan en het plezier van lezen of voorgelezen worden. Vanaf ca. 4 jaar.


Fries goud en zilver - 3 delen in cassette

Johan R. ter Molen

Gebonden, 1024 pag. - geïllustreerd – groot formaat

Van 125.00 voor 49.50

Bestel


Fries Goud en Zilver, het meest volumineuze zilverboek dat ooit is verschenen. Voor de driedelige, cassette is al het van betekenis zijnde Friese goud- en zilverwerk opnieuw gefotografeerd.

Een unieke uitgave die zowel gericht is op specialisten als op verzamelaars en liefhebbers. Het is voor het eerst dat Fries goud en zilver in een totaaloverzicht wordt belicht. Opmerkelijk is, dat over dit onderwerp, dat behoort tot de top van de Nederlandse edelsmeedkunst, nooit eerder een standaardwerk is verschenen.

Het aantal pagina's van Fries Goud en Zilver bedraagt in totaal 1024. De beschreven en afgebeelde objecten bevinden zich in het Fries Museum en andere binnen- en buitenlandse musea, bij overheden, kerken en in tal van particuliere collecties. In de catalogusdelen worden 423 objecten beschreven en afgebeeld, veelal met detailfoto's. Tevens worden van 300 kunstvoorwerpen ter vergelijking steunafbeeldingen opgenomen.

De drie delen bevatten tezamen ca. 1250 afbeeldingen in kleur. Dit ambitieuze en omvangrijke project werd door een team van specialisten uitgevoerd, onder leiding van prof. dr. Johan ter Molen (onder meer voormalig directeur van Nationaal Museum Paleis Het Loo). Vrijwel alle in deze uitgave gepubliceerde gouden en zilveren voorwerpen werden gefotografeerd door de op dit gebied gespecialiseerde fotograaf Tom Haartsen. Hierdoor krijgen de vele honderden afbeeldingen een zeer hoogwaardig en uniform karakter. De uiterst fraaie vormgeving was in handen van Gert Jan Slagter, gespecialiseerd in het ontwerpen van publicaties voor culturele instellingen.

Van Brabant naar Afghanistan...en terug

Jules Calis

Gebonden - 130 pagina’s

Van 14.95 voor 4.95

Bestel

Het begon in 2011 met drie emmers zand uit Kamp Holland, Afghanistan. Een aantal weken stonden ze in het atelier van striptekenaar Jules Calis, zonder dat hij wist wat hij ermee zou kunnen doen.

Met die drie emmers zand begon Calis een zoektocht naar militairen en veteranen in zijn woonplaats Dongen, die in Afghanistan hadden gediend. Na een paar interviews ontstond al snel het idee om hun bijzondere ervaringen vast te leggen in een stripboek. Nu vertellen zes personen in 'Van Brabant naar Afghanistan...en terug' in zijn atelier over hun ervaringen tijdens hun uitzending en ook hoe het was om weer terug in Nederland te komen. Deze graphic novel/journalistieke strip, laat de lezer beleven wat ''onze jongens en meiden'' hebben meegemaakt en geeft een indruk van hun ervaringen. Een inkijk in het alledaagse van de militair op missie in Afghanistan, de keuzes die ze moesten maken en hun persoonlijke kijk daarop.

Jules Calis (1985) studeerde autonome beeldende kunst aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam. Tijdens zijn studie verdiepte hij zich in de journalistieke strip als medium en tegenwoordig werkt hij als freelance illustrator, striptekenaar en grafisch journalist. Calis heeft voor de Volkskrant, NRC.Next, De Correspondent, Vice Media en BN DeStem verhalen geïllustreerd.

642 ideeën om te tekenen

San Francisco Writers' Grotto

Paperback - 304 pag – groot formaat

Van 15.00 voor 7.90

Bestel

Lekker doodlen wanneer je wilt. Hoe teken jij een appelboom, een snorkel of een garnalencocktail?

‘642 ideeën om te tekenen’ staat boordevol leuke ideeën en originele tekenopdrachten die in willekeurige volgorde zijn uit te voeren.

Voor iedereen die creatief bezig wil zijn, en helemaal als je worstelt met een blokkade of je inspiratie gewoon even op is.

Hup! Aan de slag!

De prinses en de erwten

Caryl Hart & Sarah Warburton

Gebonden - 32 pag - geïllustreerd - groot formaat

Van 14.99 voor 5.00

Bestel

Een grappig verhaal voor lastige eters, of ze nu in een paleis wonen of daarbuiten.

Marleentje is een lief en welopgevoed meisje dat altijd doet wat papa zegt en altijd haar bordje leeg eet. Totdat ze op een dag doperwtjes voorgeschoteld krijgt. Ze krijgt hier zo'n heftige aanval van dat de dokter erbij moet komen en maar één conclusie kan trekken: Marleentje is een prinses en moet onmiddellijk naar een erwten-vrij paleis vertrekken. Maar of het daar nu zo veel beter is...

Dit charmante en grappige vertelt ook indirect dat het thuis, bij een liefdevolle vader, beter is dan ver weg in een luxueus paleis.

Een heel vermakelijk prentenboek voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Het verborgen brein - Hoe het onbewuste ons gedrag bepaalt

John Bargh

Paperback - 464 pag

Van 24.99 voor 7.90

Bestel

Niet meer leverbaar

Het verborgen brein staat vol verrassende en vermakelijke onthullingen over de onbekende maar allesbepalende invloed van ons onderbewustzijn en helpt ons om betere keuzes te maken, slimmer te werken, beter te slapen en ons geheugen te trainen.

Op zeer aanstekelijke en toegankelijke wijze laat John Bargh ons kennismaken met de vele grote ontdekkingen uit zijn innovatieve onderzoek die ons het menselijke gedrag op een totaal nieuwe manier laten bezien.

Ik en de beer

Carl Norac & Ingrid Godon

Gebonden – 34 pag – geïllustreerd – groot formaat

Van 16.50 voor 6.90

Bestel

Opeens staat er een enorme bruine beer voor Leo.Een grote snuit vlak voor een klein neusje. ‘Jij loopt niet weg, wat raar,’ zegt Leo. Ben jij dan níét boos op mij? Alles zit Leo tegen vandaag. Iedereen is boos op hem. Behalve de beer, die wil alleen maar bij hem zijn.

Het wordt een dag om nooit te vergeten. Vanaf ca. 4 jaar.


Marieke Martino

Joost Goutsiers

Gebonden - 159 pagina’s

Van 16.95 voor 4.95

Bestel

Ireen Wüst inspiratiebron jeugdboek ?Marieke Martino, De kleindochter van Koning Stracciatella? is een spannend boek dat is geschreven voor de jonge lezer (10 tot en met 15 jaar) en verder voor iedereen die van schaatsen houdt.

Het boek van auteur Joost Goutziers is lichtjes geïnspireerd door de juniorenjaren van de schaatstopper Ireen Wüst en is geïllustreerd door kunstenaar Rob van Trier.

Marieke Martino?vertelt het verhaal van de talentvolle jonge schaatsster Marieke. Ze heeft ontdekt dat het publiek knuffels op de ijsbaan gooit als een schaatskampioen winnend over de finish gaat. Dat fascineert haar. Het meisje heeft een moeilijke periode achter de rug en wil niets liever dan knuffels winnen. Die wil ze vervolgens weggeven aan de mensen die haar dierbaar zijn. Als ze met haar vader een bezoekje brengt aan een weeshuis in Sri Lanka besluit ze om nog meer knuffels te gaan winnen en die pluchen speelgoeddieren te versturen naar de meisjes in het tehuis.

Maar het winnen wordt haar moeilijk gemaakt door een onbekende, gure man. Hij beweert dat hij de opa van Marieke zal molesteren als het meisje blijft winnen. Marieke raakt verward en maakt op het ijs de ene missslag na de ander. Het verhaal speelt zich af in Heerenveen, in andere Europese steden met schaatsbanen, maar ook tijdens carnaval in Brabant en in Sri Lanka.

Het verhaal is lichtjes geïnspireerd door de juniorenperiode van Ireen Wüst. Toen zij als jonge Brabantse schaatsster de ene overwinning na de andere behaalde, werd Marieke Martino geboren in het hoofd van de schrijver. Marieke groeide op in Brabant, ook zij is een knokker en ook zij weet wat winnen en verliezen is. Verder houdt de vergelijking op.

Ireen Wüst heeft het verhaal voor publicatie gelezen. “Ik vind het echt heel leuk geschreven en het geeft een goed beeld over hoe het er in de schaatswereld aan toegaat.” liet ze de auteur weten. Waar Marieke Martino is verzonnen, daar bestaat Vishaka kindertehuis in Sri Lanka weldegelijk. Het optimistische meisje Sandamaly dat Marieke daar ontmoet bestaat ook.

Kunstenaar Rob van Trier heeft zich door het boek laten inspireren tot een reeks van dertig kleurrijke schilderijen. Die zijn in het boek opgenomen. Joost Goutziers (Udenhout, 1961) is kunstredacteur bij het Brabants Dagblad. Eerder publiceerde hij ?Deze jongen, een biografie over de Brabantse zanger Gerard van Maasakkers. Naast journalistieke producties schrijft hij kinderverhalen en liedteksten. Rob van Trier (Tilburg, 1957) is kunstschilder. Als beeldend kunstenaar zijn er twee stromingen te onderscheiden: vrije expressie en het weergeven van een impressie. De werken van Rob van Trier worden wereldwijd verkocht.

wielercafé's in Vlaanderen

Wielercafés in Vlaanderen

Walter Rottiers

Gebonden - 207 pagina’s - geïllustreerd

Van € 25.00 voor € 7.99

Bestel


Wat zou (de Ronde van) Vlaanderen zijn zonder cafés? Niet veel, dacht Rottiers en hij schreef er dit boek over.

Uit dit fraaie boekwerk blijkt duidelijk, hoe de wielersport en het café in Vlaanderen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Het is het resultaat van een speurtocht van tien jaar naar al deze stamineetjes. Het boek staat vol wetenswaardigheden en anekdotes.

Het rijke Vlaamse wielerleven speelde zich altijd voor een deel af in en rond een sportcafé: daar ontstond een supportersclub, daar waren de start en aankomst van een kermiskoers. Dit fenomeen is ook bekend bij ons in het zuiden van het land: Chaam en andere gemeenten kunnen ervan getuigen.

Ze zijn niet te tellen, de zaken die door oud-renners zijn opgestart. Vele cafés ontstonden op het moment dat een renner op het hoogtepunt van zijn carrière was, of stopte met wielrennen; dat kan dus inmiddels 60 jaar geleden zijn.

Inmiddels zijn veel van deze cafés al verdwenen: dat van Lucien Van Impe, laatste Belgische Tourwinnaar in 1976 bijvoorbeeld, werd in 2000 gesloopt.

Langs het parcours van de Ronde van Vlaanderen liggen (en lagen) er een massa, die hun hoogtepunt bereiken (bereikten) op de dag dat de klassieker voorbijkomt. (voorbijkwam). Het waren 250 cafés, restaurants en hotels in totaal en daarvan zijn er 121 in deze uitgave beschreven, met foto (kleur/zwart-wit) en uitleg.

Wielercafés in Vlaanderen is een must voor alle wielerliefhebbers die houden van het Vlaamse leven. Aan de hand van kaartjes en adressen kunnen zij de cafés, restaurants en hotels vinden, op de fiets, of tijdens de koers.

omhoog