home Informatie Aanbiedingen -Ramsj- 2ehands Nieuwsbrief Inkoop Bestelinfo


In dit zoekvak kunt u ons aanbod Taschen -  Librero en onze ramsj, op sleutelwoord doorzoeken

MOBIEL
Laatst bijgewerkt 13-10-2019


Misdaad en straf - Russische Bibliotheek

Dostojevski

Gebonden - 568 pag

Van 39.00 voor 17.50

Bestel

Misdaad en straf is zo ongeveer de beroemdste detectiveroman uit de wereldliteratuur, geschreven met een geweldige handicap voor de schrijver: de lezer weet wie het gedaan heeft maar wordt toch in voortdurende spanning gehouden of de dader gepakt wordt of niet.

Dit is een herdruk van de reeds in verschillende vertalingen uitgegeven psychologische roman, ook bekend als 'Schuld en boete'. Vertaald door door Jan Meijer

De hoofdpersoon, de arme student Raskolnikow, overweegt een woekeraarster te vermoorden, niet in de eerste plaats om haar geld maar om de wereld te verlossen van een misdadige uitzuigster. Wanneer hij zijn plan volvoert, doodt hij ook haar zuster, die toevallig thuiskomt. De schrijver geeft op treffende wijze de gemoedsstemmingen weer van de moordenaar na het misdrijf.

Een spannend geschreven, psychologische misdaadroman, waarin ook op onnavolgbare wijze de beklemmende sfeer van de woonkazernes en stegen van het koude Sint Petersburg wordt weergegeven.

Haasje Repje

Bette Westera & Sylvia Weve

Gebonden - 88 pag - geïllustreerd - groot formaat

Van 15.99 voor 6.90

Bestel

Wie kan het hardste rennen?

Haasje Repje speelt het liefst de hele dag wilde spelletjes met de andere dieren uit het bos. Tikkertje bijvoorbeeld, of wie het hardst kan rennen. Maar soms heeft niemand tijd: Merel moet een nest bouwen, Reiger wil vissen vangen. Alleen Slak heeft tijd - maar tikkertje spelen met Slak is wel een beetje saai…

De verhalen van vaak bekroonde auteur en illustrator zijn geschikt voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Bon Appétit Een enigszins ongestructureerde encyclopedie van culinaire zaken

Francois-Régis Gaudry

FoGebnden – 311 pag – geïllustreerd – groot formaat

Van 34.95 voor 15.00

Bestel

Niet meer leverbaar

Deze culinaire inventaris bevat het beste van alles en overal. Vergroot je productkennis en leer alles over grote chefs, culinair-historische weetjes, de beste dranken en de bereiding van klassieke gerechten.

Welke levensmiddelen moet je in de koelkast bewaren en welke juist niet?

Hoe bereid je het perfecte ei?

Waardoor zijn chef-koks als Pierre Gagnaire, Alain Passard en Auguste Escoffier bekend geworden?

Welke smaken gaan goed samen?

Welk voedsel zorgt voor een slechte of frisse adem?

Wat zijn wereldwijd de beste wijngaarden?

Naast een heleboel basiskennis, weetjes en goed bewaarde culinaire geheimen vind je in 'Bon appétit' vele recepten. Van couscous en bouillabaisse tot aan variaties voor mayonaise en sushi. Maar, zoals gezegd, alleen het beste van het beste!

Verslind dit boek in één keer of blader er af en toe doorheen en neem alle informatie beetje bij beetje in je op.

Francis-Régis Gaudry is een Frans journalist. Hij is redacteur voor het weekblad L'Express en presenteert op zondagochtend het culinaire radioprogramma 'On va déguster' op France Inter. Daarnaast schrijft hij het gastronomische blog Et togue! en is auteur van diverse boeken over gastronomie.

Droomjurken - Patronen en werkbeschrijvingen om de beroemdste jurken zelf te maken

Gebonden - 155 pag - geïllustreerd - groot formaat

Van 23.99 voor 7.90

Bestel

Niet meer leverbaar

In ‘Droomjurken’ staan patronen en werkbeschrijvingen om de beroemdste jurken zelf te maken.

Van de witte halterjurk van Marilyn Monroe tot het zwarte jurkje van Audrey Hepburn: allemaal jurken om bij weg te zwijmelen…

Naast moderne illustraties en Stap-voor-stapinstructies, gedetailleerde beschrijvingen van werkwijze, stofkeuze en het nemen van de maat, vind je ook prachtige retrofoto's van de oorspronkelijke jurken.

Het boek gaat vergezeld van een stevige kartonnen envelop met tien grote patroonbladen en alle jurken zijn er in twee variaties (Bij elk patroon wordt ook een hedendaagse variatie gegeven voor een nieuwe kijk op de betreffende look) die met behulp van één patroon en in alle gangbare kledingmaten gemaakt kunnen worden

Hup, mus! - een koffer vol leesplezier!

Rian Visser

Koffertje- 32 pag - geïllustreerd

Van 17.99 voor 7.90

Bestel

Een leeskoffertje is de leukste manier om te leren lezen. Een mooi kartonnen koffertje met magneetsluiting met daarin 4 boekjes van oplopend AVI niveau, en als leuk extraatje een werkboekje vol spelletjes en oefeningen.

 In 'Hup, Mus!' van Rian Visser en Alex de Wolf zitten vier boekjes van oplopend AVI niveau,  over sport, mét een leuk extra werkboekje.

De onderwerpen van de boekjes zijn spannend en de verhalen zitten vol vaart en humor. Mus en haar stoere vriendje Muis gaan samen zeilen, skiën, voetballen en kunstschaatsen.

Constant. Ruimte + kleur - van Cobra naar New Babylon

Ludo van Halem Trudy van der Horst

Paperback - 158 pag - geïllustreerd - groot formaat

Van 29.95 voor 9.90

Bestel

Constant Nieuwenhuys (1920-2005) is vooral bekend geworden als de medeoprichter van de internationale Cobragroep en als de bedenker en maker van het New Babylon-project. Deze publicatie belicht voor het eerst een derde invloedrijke periode uit zijn artistieke praktijk, waarin hij de weg van Cobra naar New Babylon aflegde en zichzelf voortdurend wist te vernieuwen.

In de jaren vijftig zocht Constant naar nieuwe middelen om als kunstenaar een bijdrage te leveren aan de wederopbouw van de maatschappij na de verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog. Belangrijke ontwikkelingen in stedenbouw en techniek vonden hun weerslag in zijn werk. In de ruimtelijke werking die kleuren hebben, zag Constant mogelijkheden voor een intensieve samenwerking tussen beeldend kunstenaars en architecten. Zijn ideaal was een samengaan van verschillende disciplines tot een nieuwe kunstvorm die zich zou bezighouden met de gehele menselijke leefruimte (habitat). Hij verkende nieuwe werkterreinen en media en poogde ook zijn positie als kunstenaar te herdefiniëren door samenwerkingen met telkens andere kunstenaars en ontwerpers aan te gaan. Samen met Gerrit Rietveld werkte hij aan een modelinterieur tentoongesteld op de manifestatie ‘Kleurharmonie in uw woning’ in de Bijenkorf in 1954. Met Aldo van Eyck werkte hij aan ‘een ruimte in kleur’ ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘Mens en Huis’ in het Stedelijk Museum Amsterdam in 1952. Samen met de Amerikaanse experimentele filmmaker Hy Hirsh maakte Constant de film ‘Gyromorphosis’ (1958), vertoond op zijn eerste solotentoonstelling in het Stedelijk Museum Amsterdam in 1959.

Deze catalogus is tegelijk een boek over zijn vroege werk, in het spoor van Picasso, en over zijn innovatieve ideeën van 'de dialectiek van het experiment' in de internationale Cobragroep en zijn abstracte kleurcomposities en de ruimtelijke ontwerpen in New Babylon.

Een veelzijdige en boeiende monografie en een belangrijke publicatie over de moderne kunst na 1945.

Kookboek bij voedselovergevoeligheid - genieten van lekkere, makkelijke en veilige recepten

Sam Loman

Gebonden - 144 pagina’s

Van 19.95 voor 9.95

Bestel


Dit boek is er voor iedereen met één of meerdere voedselovergevoeligheden of voor iedereen die wil koken voor iemand met een voedselovergevoeligheid.

Leven met een voedselovergevoeligheid is voor degene zelf, maar ook voor zijn of haar omgeving erg lastig. Een onschuldig ogend voedingsmiddel kan immers ernstige reacties veroorzaken.

Kookboek bij voedselovergevoeligheid is een verzameling van Sam Lomans recepten die stuk voor stuk rekening houden met de meest uiteenlopende overgevoeligheden. De gerechten zijn zowel hartig als zoet, simpel en snel te maken en geschikt voor elk moment van de dag.

- Met achtergrondinformatie over   voedselovergevoeligheid

- Met uitleg over diverse voedingsmiddelen

- Handige logo's bij elk recept waardoor je in één   oogopslag kunt zien van welke allergenen het recept   vrij is.

Sam Loman heeft meerdere voedselovergevoeligheden en weet uit ervaring hoe moeilijk het is om gevarieerd, gezond en veilig te eten. ‘Als geen ander kan ik mij met jullie identificeren: het volgen van een streng dieet, eindeloos verpakkingen omdraaien, onbegrip van mensen, de dagen dat je echt nergens trek in hebt behalve “verboden voedsel”, ik weet er alles van. En dan zijn er nog de vakanties, feestjes en etentjes. Voedselovergevoeligheid vergt discipline en medewerking van je omgeving. Je kunt niet even zondigen…’

Eén is maar alleen - een zoekboek

Britta Teckentrup

Gebonden- 32 pag - geïllustreerd - groot formaat

Van 12.00 voor 5.00

Bestel


Waar is het gebroken potlood? Welke sok is anders dan alle andere sokken aan de lijn? En wie wordt het nieuwe vriendje van de teddybeer?

Met Eén is maar alleen heeft Britta Teckentrup een heerlijk zoek- en vindboek gemaakt - alweer het derde in een succesvolle reeks. Bij elke tekening hoort een bijzonder rijmpje met een aanwijzing.

De bekende kinderboekenschrijver Sjoerd Kuyper vertaalde de versjes naar het Nederlands. Vanaf ca. 4 jaar.

Britta Teckentrup is een bekroond illustrator, kinderboekenauteur en beeldend kunstenaar. Ze maakte al meer dan negentig prentenboeken, die in twintig verschillende landen zijn verschenen.

De Kreutzersonate en andere verhalen - Russische Biliotheek

Tolstoj

Gebonden - 576 pag

Van 39.00 voor 17.50


Bestel

Deze uitgave bevat o.a. de verhalen ‘Dagboek van een krankzinnige’, ‘De kaars’, ‘Hadji Moerat’ en ‘Na het bal’. Verder het beroemde lange verhaal De Kreutzersonate, dat in 1890 voor grote ophef zorgde.

Zelfs de censuur was van mening dat het een 'machtig werk' was, dat je niet kon verbieden uit overwegingen van zedelijkheid en verbieden uit overwegingen van fatsoen zou huichelachtig zijn. En bovendien achtte men het onmogelijk iemand te vervolgen voor het lezen of verspreiden van verhalen van Tolstoj. Wel vroeg men Tolstoj een paar dingen in het verhaal te vervangen.

Griekenland - pocketmuseum

David Michael Smith

paperback, 288 pagina's

140 x 182 mm

Van € 9.95 voor € 3.99

Bestel

Dit boek presenteert 200 objecten uit het oude Griekenland die zich in openbare collecties in de hele wereld bevinden. Ze illustreren de rijkdom van de antieke Griekse cultuur en brengen deze heel dichtbij.

De hier beschreven voorwerpen, van de bifaciale handwerktuigen van het vroegpaleolithicum (300.000 jaar geleden) tot het hellenistische grote altaar van Pergamum (tweede eeuw voor Christus), weerspiegelen de cyclische opeenvolging van welvaart en armoede en de van tijd tot tijd veranderende culturele en sociale normen.

Deze prachtig geïllustreerde gids met foto’s van elk object vormt een fascinerende inleiding tot een cultuur die als geen andere van invloed is geweest op de westerse beschaving.


Ik maak mijn eigen T.Rex

Gebonden 32 pag - geïllustreerd - groot formaat

Van 19.95 voor 7.90

Bestel

Leer alles over de reusachtige T.Rex in 'Ik maak mijn eigen T.Rex' met groot formaat vloerpuzzel. We leggen haarfijn uit hoe het gevaarlijkste roofdier in de zee leeft.

Bij dit boek hoort een mega grote vloerpuzzel, met verschillende lagen en scharnieren, die de bewegingen van dit dier perfect nabootsen


978-94-6359-010-5

Mid-Century modern design

DC Hillier

flexiband, 192 pagina's

160 x 210l mm

Van € 9,95 voor € 3.99

Bestel

Het midden van de vorige eeuw was een zeer bewogen periode op het gebied van de binnenhuisarchitectuur. De zeer gevarieerde en tijdloze stijl die daaruit voortkwam – we gebruiken de verzamelnaam ‘mid-century modern’ – is vandaag de dag nog steeds mateloos populair.

Deze praktische gids laat zien hoe u uw eigen huis kunt inrichten met de iconische ontwerpen uit die tijd. Alle kamers worden stuk voor stuk behandeld en er worden klassieke meubelstukken en karakteristieke accessoires besproken. De casestudy’s laten essentiële elementen zien en geven waardevolle adviezen.

Met behulp van de kleurenschema’s kunt u heel gemakkelijk persoonlijke accenten toevoegen. Dit is een inspirerende gids voor iedereen die zich aangetrokken voelt door midcentury chic en deze stijl graag in zijn eigen huis wil verwerken.

In de maneschijn - de 22 meest gezongen kinderliedjes

Marian van Lieshoud

Gebonden - 48 pag - geïllustreerd - groot formaat

Van 12.99 voor 6.90

Bestel

Illustratrice Marian van Lieshoud kwam op het idee voor dit bijzondere boek tijdens een van haar familiebezoeken aan de Verenigde Staten. Ze ontdekte hoeveel plezier kinderen hadden als ze samen de populaire Nederlandse kinderliedjes zongen. Dat gaf haar zoveel inspiratie dat zij een prachtig prentenboek illustreerde bij diverse populaire kinderliedjes. Met CD waarop VOF de Kunst de liedjes vertolkt.

Betoverende illustraties en frisse en leuke arrangementen maken dit boek voor de kinderen, de ouders en de grootouders tot een ware belevenis.

Voor peuters en kleuters vanaf ca. 2 t/m 6 jaar,

Salades -120 x inspiratie uit de hele wereld

Katie Caldesi

Paperback – 208 pag – geïllustreerd – groot formaat

Van 19.99 voor 7.90

Bestel

In dit inspirerende boek zijn salades uit alle windstreken en voor elk uur van de dag verzameld. Als volwaardig hoofdgerecht of voor erbij, met alleen groente of juist met vlees of vis, met granen, pasta of noedels: er is een salade voor ieder dieet en voor elke gelegenheid, zodat je nooit meer genoegen hoeft te nemen met een bord slappe ijsbergsla.

Proef de heerlijkheden uit de mediterrane keuken met bijvoorbeeld Griekse salade van citroenkip met graan, feta en tzatziki, doe je tegoed aan Midden-Oosterse klassiekers als fattoush en taboulé en ontdek verrukkelijke salades uit het Verre Oosten zoals fruitsalade met Koreaanse gebraden eend en Indiase bloemensalade met tandoorizalm en garnalen.

Katie en Giancarlo Caldesi hebben diverse kookboeken op hun naam staan. Ze zijn eigenaar van twee restaurants, één in Londen en één in Bray. Daarnaast hebben zij hun eigen kookschool, La Cucina Caldesi, waar ze al meer dan tien jaar les geven aan cursisten van elk niveau.

Expeditie Land Art - Landschapskunst in Amerika, Groot-Brittannië en Nederland

Sandra Smallenburg

Paperback - 207 pag - geïllustreerd - oblong

Van 39.90 voor 12.50

Bestel

Kunstenaars laten zich al eeuwen inspireren door het landschap, maar pas sinds de jaren zestig van de twintigste eeuw dient dat landschap ook zelf als kunst.. In deze uitgave van worden diverse Land Art projecten in Nederland, UK en USA besproken. Naast een uitgebreide beschrijving van de kunstobjecten wordt ook achtergrondinformatie verstrekt en is het geheel voorzien van vele foto's. De landschapskunst wordt in zeven hoofdstukken onderverdeeld aan de hand van de trefwoorden: Woestijn, Bliksem, Vulkaan, De Kunst van het Wandelen, Polder, Tuin en Bos. Land Art in Nederland wordt in het hoofdstuk 'Polder' besproken.

Deze uitgave is voorzien van meer dan 120 kleurenfoto's. Interessant voor niet alleen kunst- maar ook natuurliefhebbers!

De diepte van het zijn

Dalai Lama & Nicholas Vreeland

pap - 173 pag - geïllustreerd

Van 12.99 voor 5.00

Bestel

In De diepte van het zijn geeft de Dalai Lama een totaaloverzicht van de boeddhistische leer. Naast een glasheldere uitleg van de filosofische beginselen van het boeddhisme,

In dit handzame en aantrekkelijke boek zet de Dalai Lama op zijn kenmerkend inspirerende wijze uiteen wat het Tibetaans boeddhisme is en hoe de boeddhistische visie in elkaar steekt.

Hij geeft ook praktische tips om het boeddhisme een plek te geven in je eigen leven, want pas als je de beginselen toepast, zal je ze kunnen begrijpen.

Het boek is geschikt als opfrisser voor wie reeds bekend is met het boeddhisme, maar zeker ook voor diegenen die graag kennis willen maken met de ongekend geliefde 14e Dalai Lama, Tenzin Gyatso, en het boeddhisme dat hij als geen ander weet uit te leggen en over te brengen.

Real Kitchen 9789021553528

Stevie Parle’s real kitchen - de spannende nieuwe smaken van een wereldchef

Steve Parle

Gebonden 192 pagina’s

Van 24.99 voor 9.99

Bestel

Nouveau ruig. Stoer en betaalbaar koken à la Stevie. Spannend en vernieuwend als Ottolenghi, eerlijk en puur als The River Café: Stevie Parle is dé belofte van het moment. Kenmerk: eerlijke thuisgerechten `zoals oma’s van over heel de wereld ze zouden maken , maar dan à la nu. Het resultaat?

Verrassende recepten met frisse, kruidige smaken en ‘de’ ingrediënten van het moment: granaatappel, sumak en za’atar. Van Thaise kwartel en Italiaanse cavolo nero tot Indiase beriyani en Engelse salted caramel ice cream: cooking goes global met Stevie Parle!

Ik maak mijn eigen haai

Michael Bright

Gebonden 32 pag - geïllustreerd - groot formaat

Van 19.95 voor 7.90

Bestel

Leer alles over haaien in dit boek met grootformaat vloerpuzzel. We leggen in dit boek haarfijn uit hoe het gevaarlijkste roofdier in de zee leeft. We vertellen alles over zijn skelet, huid en zintuigen, welke soorten haaien er bestaan en hoe hij jaagt en zich voortplant.

Bij dit boek hoort een mega grote vloerpuzzel, met verschillende lagen en scharnieren, die de bewegingen van dit dier perfect nabootsen.

De kracht van kruiden - smaken uit de kruidfabriek

Peter Lute

Gebonden, 208 pagina’s

Van 29.99 voor 14.99

Bestel


Een perfect gegaard stukje vlees of vis is natuurlijk een genot, maar de echte nuance breng je aan metkruiden en specerijen. Daarmee kun je oneindige smaaklagen bouwen.

Kruiden en specerijen zijn de gangmakers van het feest, ze geven diepgang en kleur aan je gerechten.

De ene keer subtiel, onderhuids, zacht zingend op de achtergrond. Dan weer fris, knallend en doeltreffend.

In dit boek ontleedt chef-kok Peter Lute smaak en geur aan de hand van zijn favoriete kruiden en specerijen. Met aanstekelijk enthousiasme deelt hij zijn smaakherinneringen.

Aan de hand van 50 recepten leert hij je hoe je het beste uit kruiden en specerijen haalt.

 Grafisch design van de 20e eeuw € 14.95- Ezelsoor Breda


Grafisch design van de 20e eeuw


Tony Seddon


gebonden, 224 pagina's


195 x 255 mm


Van € 14,95 voor € 7.95


Bestel


Dit boek laat op beeldende wijze de grillige ontwikkeling van een eeuw grafische vormgeving zien. Decennium voor decennium wordt onderzocht wat de trends waren en hoe opeenvolgende generaties ontwerpers werden beïnvloed door hun voorgangers. De culturele invloeden van beeldende kunst worden besproken, de invloed van crisis, bezetting en wederopbouw en die van de computer. Met grote namen als Lucian Bernhard, Alexander Rodchenko, H.N. Werkman, Piet Zwart, A.M. Cassandre, Alvin Lustig en Tibor Kalman.


Er was eens een prins en die wou een prinses - Zeven sprookjes op rijm

Martine Bijl & Noëlle Smit

Gebonden- 52 pag - geïllustreerd - groot formaat

Van 15.99 voor 6.90

Bestel

Niet meer leverbaar

Er was eens een prins en die wou een prinses' is een sprookjesboek van Martine Bijl met prachtige prenten van Noëlle Smit.

Dat Martine Bijl van vele markten thuis was, is bij veel volwassenen al bekend. Maar nu kunnen ook kinderen kennis maken met haar virtuoze dichtkunst en onvolprezen humor. In zeven traditionele sprookjes op rijm

(De prinses op de erwt, De wolf en de zeven geitjes, De nachtegaal, Het lelijke eendje, De gouden bal, De nieuwe kleren van de keizer, De gelaarsde kat) neemt ze hen mee in een achtbaan van humor en drama. De geestige en toch heel sprookjesachtige illustraties van Noëlle Smit sluiten naadloos op die sfeer aan. Zeven heerlijke traditionele sprookjes op rijm, om voor te lezen aan kinderen vanaf 4 jaar.


Scandinavisch design

Anna Gustafsson

flexi, 192 pagina's

160 x 210 mm

Van € 9,95 voor € 3.99

Bestel

Interieurdesigners laten zich steeds vaker inspireren door de designfilosofie van Scandinavië, waarin meubels en objecten worden gebruikt die mooi, praktisch, tijdloos en toegankelijk zijn.

Deze praktische gids laat zien hoe u uw eigen huis kunt inrichten in de Scandinavische stijl. Alle kamers worden stuk voor stuk behandeld en er worden klassieke meubelstukken en karakteristieke accessoires besproken. De casestudy’s laten essentiële elementen zien en geven waardevolle adviezen. Met behulp van de kleurenschema’s kunt u heel gemakkelijk persoonlijke accenten toevoegen. Dit is een inspirerende gids voor iedereen die zich aangetrokken voelt door de Scandinavische stijl en deze graag in zijn eigen huis wil verwerken.


De jonge foodie - meer dan 100 gezonde en voedzame recepten van een jonge blogger

Alessandra Peters

Gebonden, 288 pagina’s

Van 22.50 voor 9.99

Bestel

Alessandra is de 17-jarige blogger, receptontwikkelaar, foodfotograaf en auteur achter de prijswinnende blog 'The Foodie Teen'.

Ze kookt haar weg door een auto-immuunziekte en talloze voedselallergieën heen, en wil jonge mensen helpen een gezond en natuurlijk eetpatroon te ontwikkelen.

Alessandra kiest uitsluitend voor verse, seizoensgebonden ingrediënten en kookt zonder granen, gluten, zuivel, eieren en soja. De jonge foodie biedt naast meer dan 100 heerlijke en voedzame recepten praktische tips, diverse yogaoefeningen en 5 minuten-meditaties ter ontspanning

Er zit een beer op mijn stoel

Ross Collins

Gebonden – 28 pag – geïllustreerd – groot formaat

Van 13.99 voor 6.90

Bestel

Niet meer leverbaar

Een muis, een beer en één stoel

Muis heeft één fijne stoel in huis staan. Daar past hij precies op. Maar er is een probleem: er zit een beer op. En het is ook nog eens een hele dikke, die niet van plan is er vanaf te gaan. Wat Muis ook roept, de beer blijft lekker zitten. Ten einde raad geeft Muis het op. Maar zodra Muis weg is, heeft Beer eigenlijk wel genoeg van de stoel. Langzaam sjokt hij terug naar huis en daar vindt hij... een muis in zijn bed. Vanaf ca. 4 jaar.

'Er zit een beer op mijn stoel' is een grappig prentenboek van Ross Collins, met een knappe vertaling van Bette Westera - alle versjes rijmen op 'beer'!

wielercafé's in Vlaanderen

Wielercafés in Vlaanderen

Walter Rottiers

Gebonden - 207 pagina’s - geïllustreerd

Van € 25.00 voor € 7.99

Bestel


Wat zou (de Ronde van) Vlaanderen zijn zonder cafés? Niet veel, dacht Rottiers en hij schreef er dit boek over.

Uit dit fraaie boekwerk blijkt duidelijk, hoe de wielersport en het café in Vlaanderen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Het is het resultaat van een speurtocht van tien jaar naar al deze stamineetjes. Het boek staat vol wetenswaardigheden en anekdotes.

Het rijke Vlaamse wielerleven speelde zich altijd voor een deel af in en rond een sportcafé: daar ontstond een supportersclub, daar waren de start en aankomst van een kermiskoers. Dit fenomeen is ook bekend bij ons in het zuiden van het land: Chaam en andere gemeenten kunnen ervan getuigen.

Ze zijn niet te tellen, de zaken die door oud-renners zijn opgestart. Vele cafés ontstonden op het moment dat een renner op het hoogtepunt van zijn carrière was, of stopte met wielrennen; dat kan dus inmiddels 60 jaar geleden zijn.

Inmiddels zijn veel van deze cafés al verdwenen: dat van Lucien Van Impe, laatste Belgische Tourwinnaar in 1976 bijvoorbeeld, werd in 2000 gesloopt.

Langs het parcours van de Ronde van Vlaanderen liggen (en lagen) er een massa, die hun hoogtepunt bereiken (bereikten) op de dag dat de klassieker voorbijkomt. (voorbijkwam). Het waren 250 cafés, restaurants en hotels in totaal en daarvan zijn er 121 in deze uitgave beschreven, met foto (kleur/zwart-wit) en uitleg.

Wielercafés in Vlaanderen is een must voor alle wielerliefhebbers die houden van het Vlaamse leven. Aan de hand van kaartjes en adressen kunnen zij de cafés, restaurants en hotels vinden, op de fiets, of tijdens de koers.

omhoog

    

najaar 2019