home Informatie Aanbiedingen -Ramsj- 2ehands Nieuwsbrief Inkoop Bestelinfo


In dit zoekvak kunt u ons aanbod Taschen -  Librero en onze ramsj, op sleutelwoord doorzoeken

MOBIEL
Laatst bijgewerkt 18-8-2019


Zo gezond is kool - van boerenkool tot Chinese kool: creatieve recepten boordevol vitaminen en mineralen

Hildegard Möller

Gebonden - 128 pag - geïllustreerd

Van 19.95 voor 7.90

Bestel

Dat kool gezond is, weten we wel, maar dat je er zulke lekkere gerechten mee kunt maken, daar zullen veel mensen van opkijken.

Kool is de nieuwe gezonde allrounder onder de groenten, die zich in elk seizoen op vele manieren creatief laat bereiden: in smoothies, vitaminerijke salades of soepen, maar ook als hoofdingrediënt in pastagerechten. Maar er is meer! Wat dacht u van een koolrabiburger, bloemkoolpizza of trendy boerenkoolchips?

Kool is echt superfood! Dankzij het hoge gehalte aan mineralen en vitaminen zijn de verschillende koolsoorten een absolute must in een evenwichtige voeding. Met dit kookboek slaagt u erin om elke dag de gezonde kool op het menu te zetten!

Ontdek zelf hoe lekker en gezond kool is!


9789089989505


Rome - pocketmuseum

Virginia L. Campbell

paperback, 288 pagina's

140 x 182 mm

Van € 9.95 voor € 3.99

Bestel


Griekenland - pocketmuseum

David Michael Smith

paperback, 288 pagina's

140 x 182 mm

Van € 9.95 voor € 3.99

Bestel

Als alle verplaatsbare artefacten uit het oude Rome op één plaats stonden, zou het leven van studenten, geschiedkundigen en kenners stukken eenvoudiger zijn. Maar de meesterwerken bevinden zich verspreid in musea overal ter wereld.

Dit boek beschrijft op levendige en informatieve wijze 200 van de belangrijkste objecten en laat de historische waarde ervan zien: als herinnering aan een belangrijke gebeurtenis of als aankondiging van het begin van een nieuwe tijd van creativiteit of politiek. Elk voorwerp, van munten uit de vijfde eeuw voor Christus tot aardewerk uit de tijd van de val van het West-Romeinse Rijk in het jaar 476, geeft een goed beeld van deze zeer invloedrijke oude beschaving.
Dit boek presenteert 200 objecten uit het oude Griekenland die zich in openbare collecties in de hele wereld bevinden. Ze illustreren de rijkdom van de antieke Griekse cultuur en brengen deze heel dichtbij.

De hier beschreven voorwerpen, van de bifaciale handwerktuigen van het vroegpaleolithicum (300.000 jaar geleden) tot het hellenistische grote altaar van Pergamum (tweede eeuw voor Christus), weerspiegelen de cyclische opeenvolging van welvaart en armoede en de van tijd tot tijd veranderende culturele en sociale normen.

Deze prachtig geïllustreerde gids met foto’s van elk object vormt een fascinerende inleiding tot een cultuur die als geen andere van invloed is geweest op de westerse beschaving.


Real Kitchen 9789021553528

Stevie Parle’s real kitchen - de spannende nieuwe smaken van een wereldchef

Steve Parle

Gebonden 192 pagina’s

Van 24.99 voor 9.99

Bestel

Nouveau ruig. Stoer en betaalbaar koken à la Stevie. Spannend en vernieuwend als Ottolenghi, eerlijk en puur als The River Café: Stevie Parle is dé belofte van het moment. Kenmerk: eerlijke thuisgerechten `zoals oma’s van over heel de wereld ze zouden maken , maar dan à la nu. Het resultaat?

Verrassende recepten met frisse, kruidige smaken en ‘de’ ingrediënten van het moment: granaatappel, sumak en za’atar. Van Thaise kwartel en Italiaanse cavolo nero tot Indiase beriyani en Engelse salted caramel ice cream: cooking goes global met Stevie Parle!


Scandinavisch design

Anna Gustafsson

flexi, 192 pagina's

160 x 210 mm

Van € 9,95 voor € 3.99

Bestel

Interieurdesigners laten zich steeds vaker inspireren door de designfilosofie van Scandinavië, waarin meubels en objecten worden gebruikt die mooi, praktisch, tijdloos en toegankelijk zijn.

Deze praktische gids laat zien hoe u uw eigen huis kunt inrichten in de Scandinavische stijl. Alle kamers worden stuk voor stuk behandeld en er worden klassieke meubelstukken en karakteristieke accessoires besproken. De casestudy’s laten essentiële elementen zien en geven waardevolle adviezen. Met behulp van de kleurenschema’s kunt u heel gemakkelijk persoonlijke accenten toevoegen. Dit is een inspirerende gids voor iedereen die zich aangetrokken voelt door de Scandinavische stijl en deze graag in zijn eigen huis wil verwerken.


Johannes Vermeer - het complete werk - Taschen - € 99.00 - Ezelsoor

Met de kleintjes de wereld rond - Zoek-en-vind voor de allerkleinsten

Marion Billet

Gebonden - 32 pag - geïllustreerd - groot formaat

Van 13.95 voor 6.90

Niet meer leverbaar


Welkom in het land van de kleintjes! De populaire Franse illustratrice Marion Billet heeft een kleurrijk en sprookjesachtig land gecreëerd, waarin de kleintjes hun dagelijkse gangetje gaan en het prima redden met elkaar - zonder storende of behulpzame 'groten' om hun te vertellen hoe het wel of niet moet.

Je kunt dit boek gewoon (voor)lezen, je kunt het als woordenboek gebruiken, maar ook als zoekboek, want op elke dubbele pagina ('op de boerderij', 'in de winkel', 'in huis', 'in het verkeer', etc.) worden peuters uitgenodigd om bepaalde dingen te zoeken en te benoemen. Elk kleintje heeft een eigen karakter en kinderen zullen al snel hun lievelingskleintje door het hele boek willen volgen. Volop mogelijkheden dus in het land van de kleintjes! Vanaf ca. 2 jaar

De kracht van kruiden - smaken uit de kruidfabriek

Peter Lute

Gebonden, 208 pagina’s

Van 29.99 voor 14.99

Bestel


Een perfect gegaard stukje vlees of vis is natuurlijk een genot, maar de echte nuance breng je aan metkruiden en specerijen. Daarmee kun je oneindige smaaklagen bouwen.

Kruiden en specerijen zijn de gangmakers van het feest, ze geven diepgang en kleur aan je gerechten.

De ene keer subtiel, onderhuids, zacht zingend op de achtergrond. Dan weer fris, knallend en doeltreffend.

In dit boek ontleedt chef-kok Peter Lute smaak en geur aan de hand van zijn favoriete kruiden en specerijen. Met aanstekelijk enthousiasme deelt hij zijn smaakherinneringen.

Aan de hand van 50 recepten leert hij je hoe je het beste uit kruiden en specerijen haalt.

Expeditie Land Art - Landschapskunst in Amerika, Groot-Brittannië en Nederland

Sandra Smallenburg

Paperback - 207 pag - geïllustreerd - oblong

Van 39.90 voor 12.50

Bestel

Kunstenaars laten zich al eeuwen inspireren door het landschap, maar pas sinds de jaren zestig van de twintigste eeuw dient dat landschap ook zelf als kunst.. In deze uitgave van worden diverse Land Art projecten in Nederland, UK en USA besproken. Naast een uitgebreide beschrijving van de kunstobjecten wordt ook achtergrondinformatie verstrekt en is het geheel voorzien van vele foto's. De landschapskunst wordt in zeven hoofdstukken onderverdeeld aan de hand van de trefwoorden: Woestijn, Bliksem, Vulkaan, De Kunst van het Wandelen, Polder, Tuin en Bos. Land Art in Nederland wordt in het hoofdstuk 'Polder' besproken.

Deze uitgave is voorzien van meer dan 120 kleurenfoto's. Interessant voor niet alleen kunst- maar ook natuurliefhebbers!

Kookboek bij voedselovergevoeligheid - genieten van lekkere, makkelijke en veilige recepten

Sam Loman

Gebonden - 144 pagina’s

Van 19.95 voor 9.95

Bestel


Dit boek is er voor iedereen met één of meerdere voedselovergevoeligheden of voor iedereen die wil koken voor iemand met een voedselovergevoeligheid.

Leven met een voedselovergevoeligheid is voor degene zelf, maar ook voor zijn of haar omgeving erg lastig. Een onschuldig ogend voedingsmiddel kan immers ernstige reacties veroorzaken.

Kookboek bij voedselovergevoeligheid is een verzameling van Sam Lomans recepten die stuk voor stuk rekening houden met de meest uiteenlopende overgevoeligheden. De gerechten zijn zowel hartig als zoet, simpel en snel te maken en geschikt voor elk moment van de dag.

- Met achtergrondinformatie over   voedselovergevoeligheid

- Met uitleg over diverse voedingsmiddelen

- Handige logo's bij elk recept waardoor je in één   oogopslag kunt zien van welke allergenen het recept   vrij is.

Sam Loman heeft meerdere voedselovergevoeligheden en weet uit ervaring hoe moeilijk het is om gevarieerd, gezond en veilig te eten. ‘Als geen ander kan ik mij met jullie identificeren: het volgen van een streng dieet, eindeloos verpakkingen omdraaien, onbegrip van mensen, de dagen dat je echt nergens trek in hebt behalve “verboden voedsel”, ik weet er alles van. En dan zijn er nog de vakanties, feestjes en etentjes. Voedselovergevoeligheid vergt discipline en medewerking van je omgeving. Je kunt niet even zondigen…’

978-94-6359-010-5

Mid-Century modern design

DC Hillier

flexiband, 192 pagina's

160 x 210l mm

Van € 9,95 voor € 3.99

Bestel

Het midden van de vorige eeuw was een zeer bewogen periode op het gebied van de binnenhuisarchitectuur. De zeer gevarieerde en tijdloze stijl die daaruit voortkwam – we gebruiken de verzamelnaam ‘mid-century modern’ – is vandaag de dag nog steeds mateloos populair.

Deze praktische gids laat zien hoe u uw eigen huis kunt inrichten met de iconische ontwerpen uit die tijd. Alle kamers worden stuk voor stuk behandeld en er worden klassieke meubelstukken en karakteristieke accessoires besproken. De casestudy’s laten essentiële elementen zien en geven waardevolle adviezen.

Met behulp van de kleurenschema’s kunt u heel gemakkelijk persoonlijke accenten toevoegen. Dit is een inspirerende gids voor iedereen die zich aangetrokken voelt door midcentury chic en deze stijl graag in zijn eigen huis wil verwerken.

Stamppotten

Anne Scheepmaker

Gebonden – 72 pag – geïllustreerd

Van 10.99 voor 6.90

Bestel

'Stamppotten' bevat vlees-, vis-, vegetarische en internationale stampotten in zowel traditionele als eenvoudige snel-klaar-recepten. Van zomerse frisse stamppotjes met lichte groenten tot de echt zware winterkost, dus voor elk wat wils!  Met een uitgebreide uitleg over de bereidingswijze.

 Grafisch design van de 20e eeuw € 14.95- Ezelsoor Breda


Grafisch design van de 20e eeuw


Tony Seddon


gebonden, 224 pagina's


195 x 255 mm


Van € 14,95 voor € 7.95


Bestel


Dit boek laat op beeldende wijze de grillige ontwikkeling van een eeuw grafische vormgeving zien. Decennium voor decennium wordt onderzocht wat de trends waren en hoe opeenvolgende generaties ontwerpers werden beïnvloed door hun voorgangers. De culturele invloeden van beeldende kunst worden besproken, de invloed van crisis, bezetting en wederopbouw en die van de computer. Met grote namen als Lucian Bernhard, Alexander Rodchenko, H.N. Werkman, Piet Zwart, A.M. Cassandre, Alvin Lustig en Tibor Kalman.


Een jaar in het zadel - 365 Verhalen uit de wielrenwereld

Giles Belbin & Daniel Seex

Gebonden - 352 pag - geïllustreerd

Van 29.99 voor 9.90

uitverkocht

De omvangrijke geschiedenis van het wielrennen is een fascinerende combinatie van aangrijpende sportmomenten, tot de verbeelding sprekende achtervolgingen en een legertje helden, waaghalzen en sportlegendes.

In dit boek maakt u een reis door het kalenderjaar, en elke dag vertelt een verhaal uit de wielerwereld, van de dood van de grote Fausto Coppi tot de dominantie van Sir Chris Hoy op de velodroombanen.

De verhalen, gedrukt, zijn stuk voor stuk juweeltjes vol leuke en interessante (historische) feiten. De wielerliefhebber zal smullen, ook van de prachtige gekleurde illustraties.

De jonge foodie - meer dan 100 gezonde en voedzame recepten van een jonge blogger

Alessandra Peters

Gebonden, 288 pagina’s

Van 22.50 voor 9.99

Bestel

Alessandra is de 17-jarige blogger, receptontwikkelaar, foodfotograaf en auteur achter de prijswinnende blog 'The Foodie Teen'.

Ze kookt haar weg door een auto-immuunziekte en talloze voedselallergieën heen, en wil jonge mensen helpen een gezond en natuurlijk eetpatroon te ontwikkelen.

Alessandra kiest uitsluitend voor verse, seizoensgebonden ingrediënten en kookt zonder granen, gluten, zuivel, eieren en soja. De jonge foodie biedt naast meer dan 100 heerlijke en voedzame recepten praktische tips, diverse yogaoefeningen en 5 minuten-meditaties ter ontspanning

Jan en Noortje logeren bij opa en oma

Marianne Busser, Ron Schröder & Juliette de Wit

Gebonden- 41 pag - geïllustreerd - groot formaat

Van 14.99 voor 6.90

Bestel

Jan en Noortje mogen een nachtje bij opa en oma logeren. Maar wat moeten ze allemaal inpakken? En waar slapen ze eigenlijk? Opa stelt het schuurtje voor  en weet hij de kinderen goed te foppen. Uiteraard heeft oma een betere oplossing. Er is nog een kamer over in huis. Jan en Noortje vinden de kamer wel erg kaal, er hangt niet één schilderijtje. Maar daar heeft oma een idee voor: ze maken het kamertje samen af met meubels van zolder. En opa heeft een idee voor de kale muur… Vanaf ca. 3 jaar.


Mythen uit het oude Griekenland

Hein van Dolen

Paperback - 144 pag

Van 9.95 voor 5.00

uitverkocht

Wat is een oedipuscomplex? Waar komt het begrip tantaluskwelling vandaan? Wanneer voert men een titanenstrijd? Waarom spreken we over een achilleshiel als we iemands zwakke plek bedoelen? En hoe komen we aan de Olympische Spelen?

Veel begrippen die wij dagelijks gebruiken bevatten een verwijzing naar verhalen uit de Griekse mythologie. Antieke verhalen over de wereld van goden, halfgoden en helden. Verhalen waarmee de oude Grieken probeerden een verklaring te geven voor de natuurverschijnselen, voor het ontstaan van de wereld en de mens.

Deze mythen en sagen spreken ook vandaag nog tot de verbeelding. Niet alleen verrijken zij onze taal met beeldende uitdrukkingen, ook appelleren zij aan grote thema's en aan gevoelens die van alle tijden zijn. De Olympische goden hebben menselijke trekken, met hun gebreken en kwaliteiten; de tragische helden gaan ten onder aan liefde en bedrog, gaan op avontuur, en voeren oorlog als personages uit de beste hedendaagse literatuur.

Mythen uit het oude Griekenland wil de niet-klassiek geschoolde lezer laten kennismaken met de boeiende wereld van de mythologie, en het geheugen opfrissen van iedereen die deze verhalen uit zijn schooltijd kent, maar er het fijne niet meer van weet.

De kunst van het bakken - Delia Smith deelt haar geheimen

Delia Smith

Gebonden - 230 pag – geïllustreerd – groot formaat

Van 24.99 voor 12.50


Bestel

Delia's Book of Cakes werd in 1977 voor het eerst uitgebracht en is na al die jaren nog steeds een fenomeen. Om dit succes te vieren én mee te gaan met de tijd, is het boek volledig geactualiseerd. De eerste bladzijden geven informatie over de voordelen van zelf bakken en welke bakvormen en bakgerei geschikt zijn. Daarbij staan praktische tips, uitleg over ingrediënten en de eventuele geschiktheid voor gluten- en eivrij dieet.

De favorieten zijn uiteraard behouden, maar er zijn ook nieuwe recepten, nieuwe ingrediënten en nieuwere en eenvoudigere technieken bijgevoegd. De bereiding is zo eenvoudig mogelijk gehouden en wordt op duidelijke wijze beschreven. Inspirerend bakboek voor iedereen die van bakken houdt

Haan, kip en hoen - Een koffer vol leesplezier

Rian Visser & Caroline van Pelt

Gebonden - 125 pag - geïllustreerd - box

Van 16.95 voor 6.90


Bestel

Dit aantrekkelijk vormgegeven koffertje bevat drie omkeerboekjes voor beginnende lezers met zes korte verhalen over Haan, Kip en Hoen, die oplopen qua moeilijkheidsniveau, AVI-Start t/m AVI-E3.

Op een dag vinden Kip en Haan een vreemde vogel op het strand. Het is Hoen. Hoen komt van ver en is van uitputting op het strand in elkaar gezakt. Kip ontfermt zich over Hoen, maar Haan vindt het maar een vreemde vogel. En dom ook, want Hoen begrijpt niets van wat Haan zegt. Als Hoen eenmaal beter is blijkt hij verre van dom. Hij kan sommige dingen zelfs zo goed dat Haan jaloers wordt op de vreemdeling en een hek zet tussen het hok van Hoen en dat van hem en Kip. Toch moet Haan langzamerhand erkennen dat Hoen en hij best op elkaar lijken en als Hoen op een dag weer naar het zuiden vliegt, mist Haan zijn vriend. Gelukkig is het afscheid niet voor altijd, want de volgende lente komt Hoen weer terug. Een leuk koffertje, met aantrekkelijke verhaaltjes voor eerste lezers. Vanaf ca. 6 jaar.


Welk dierspoor is dat? - 106 sporen eenvoudig determineren

Paperback- 125 pag - geïllustreerd

Nu voor 5.00


Bestel

Gidsje over diersporen ingedeeld in zes groepen: pootafdrukken, vraatsporen, braakballen, uitwerpselen, nesten en holen en tenslotte een restgroep. In die laatste groep vinden we bijvoorbeeld eierschalen, vang- en vraatsporen van roofvogels, veren, kikkerdril en schedels.

Een praktisch gidsje in zakformaat (18 x 9 cm), handig voor elke natuurliefhebber.

De zandolifant

Rinna Hermann & Sanne Dufft

Gebonden - 28 pag - geïllustreerd

Van 13.95 voor 6.90

uitverkochtTijn speelt in zijn eentje in de zandbak. Met zijn voet trekt hij lijnen in het zand. Opeens ziet hij dat de lijnen een olifant zijn geworden. Was het maar een echte olifant, dan had hij iemand om mee te spelen. Dan valt Tijn in slaap en hij wordt gewekt door gesnuffel in zijn nek. Het is de slurf van de olifant, die Tijn op zijn rug tilt. Samen beleven Tijn en de olifant mooie avonturen. Als de vader van Tijn zijn slaperige zoon naar huis draagt, vraagt hij zich af hoe hij zo onder het zand komt te zitten... Dit sfeervolle prentenboek gaat over fantasie en vriendschap. De prachtige tekeningen zijn gemaakt door Sanne Dufft. Ze weet een magische wereld van zand te scheppen, waar kinderen helemaal in op kunnen gaan. Vanaf ca. 5 jaar.

Opa en Sammie

Amy Hest & Helen Oxenbury

Gebonden - 34 pag - geillustreerd - groot formaat

Van 13.95 voor 6.90

Bestel

Opa komt logeren bij Thomas en Sammie. Zullen Sammie en opa en vrienden worden? Opa zegt dat hij zijn best zal doen, maar hij kan niets beloven.


wielercafé's in Vlaanderen

Wielercafés in Vlaanderen

Walter Rottiers

Gebonden - 207 pagina’s - geïllustreerd

Van € 25.00 voor € 7.99

Bestel


Wat zou (de Ronde van) Vlaanderen zijn zonder cafés? Niet veel, dacht Rottiers en hij schreef er dit boek over.

Uit dit fraaie boekwerk blijkt duidelijk, hoe de wielersport en het café in Vlaanderen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Het is het resultaat van een speurtocht van tien jaar naar al deze stamineetjes. Het boek staat vol wetenswaardigheden en anekdotes.

Het rijke Vlaamse wielerleven speelde zich altijd voor een deel af in en rond een sportcafé: daar ontstond een supportersclub, daar waren de start en aankomst van een kermiskoers. Dit fenomeen is ook bekend bij ons in het zuiden van het land: Chaam en andere gemeenten kunnen ervan getuigen.

Ze zijn niet te tellen, de zaken die door oud-renners zijn opgestart. Vele cafés ontstonden op het moment dat een renner op het hoogtepunt van zijn carrière was, of stopte met wielrennen; dat kan dus inmiddels 60 jaar geleden zijn.

Inmiddels zijn veel van deze cafés al verdwenen: dat van Lucien Van Impe, laatste Belgische Tourwinnaar in 1976 bijvoorbeeld, werd in 2000 gesloopt.

Langs het parcours van de Ronde van Vlaanderen liggen (en lagen) er een massa, die hun hoogtepunt bereiken (bereikten) op de dag dat de klassieker voorbijkomt. (voorbijkwam). Het waren 250 cafés, restaurants en hotels in totaal en daarvan zijn er 121 in deze uitgave beschreven, met foto (kleur/zwart-wit) en uitleg.

Wielercafés in Vlaanderen is een must voor alle wielerliefhebbers die houden van het Vlaamse leven. Aan de hand van kaartjes en adressen kunnen zij de cafés, restaurants en hotels vinden, op de fiets, of tijdens de koers.


1000 vogels - Een uniek en rijk geïllustreerd overzicht van duizend vogelsoorten

Sarah Hoggert

Gebonden – 288 pag – geïllustreerd – groot formaat

Van 27.50 voor 12.50

Bestel

In dit prachtige boek vindt u fraaie kleurenillustraties en uitvoerige beschrijvingen van duizend vogelsoorten van over de hele wereld.

1000 vogels werd samengesteld op basis van grondig onderzoek door een gespecialiseerd team van vogelkenners, auteurs en kunstenaars.

De schitterende illustraties, gemaakt door ornithologische kunstenaars van wereld faam, tonen u de bonte en betoverende diversiteit van de vogels die onze aarde rijk is. Aan de hand van vertegenwoordigers van ruim 170 vogelfamilies biedt deze uitzonderlijke collectie u een goed overzicht van de vogelwereld.

De tekst bij de afbeeldingen beschrijft van elke soort het verspreidingsgebied, de habitat, de grootte, het verenkleed, de balts- en nestelgewoonten en het karakteristieke gedrag.

1000 vogels is onmisbaar voor zowel fanatieke vogelaars als enthousiaste vogelliefhebbers.

Een schilder in Parijs - Henri Evenepoel (1872-1899)

Eric Min

De Bezige Bij - geb - 511 pag - geïllustreerd

Van 34.90 voor 15.00

Bestel

Henri Evenepoel liet naast een groots oeuvre van meer dan driehonderd schilderijen, etsen en tekeningen, bijna duizend foto's en honderden brieven na.

Dit terwijl  Henri Evenepoel maar is 27 jaar geworden Met die enorme voorraad aan materiaal maakt Eric Min in 'Een schilder in Parijs' de balans op van een tragisch kunstenaarschap en schetst hij een uitdagend stadsgezicht. Als een klassiek drama werpt dit boek licht op de levenswandel van een schilder die aanklopte bij de nieuwe tijd.

Jan en Noortje op zwemles

Marianne Busser, Ron Schröder & Juliette de Wit

Gebonden - 42 pag - geïllustreerd - groot formaat

Van 14.99 voor 6.90

Bestel

Olle het vrolijke olifantje wil al zijn vriendjes een dikke knuffel geven, omdat hij zo blij met ze is. Maar niet iedereen zit daar op te wachten. Olle zoekt dapper verder naar iemand die wil knuffelen, totdat hij zelf geknuffeld wordt... Vanaf ca. 4 jaar.

Ons geniale geheugen - De onzichtbare kracht die onze toekomst bepaalt

Hannah Monyer & Martin Gessman

Paperback - 252 pag

Van 19.99 voor 7.90

Bestel

uitverkocht

Waarom staat de herinnering aan een hondenbeet uit je kindertijd je nog zo haarscherp voor ogen, terwijl je al bent vergeten wat je vorig weekend hebt gedaan? Waarom is de rol van dromen bij het leerproces zo belangrijk? Wat is alzheimer en hoe ontstaat het? Hoe kun je je geheugen het beste trainen?

Neurobioloog Hannah Monyer en filosoof Martin Gessmann laten zien dat ons geheugen een wezenlijke bijdrage levert aan ons levensgeluk.

Het is van cruciaal belang bij ogenschijnlijk eenvoudige taken als autorijden en het bedienen van de wasmachine, voor essentiële zaken als het houden van je geliefden en onmisbaar bij het nemen van kleine en grote beslissingen.

Het geheugen is veel meer dan een zolderkamer vol herinneringen. Het is een onzichtbare kracht die bepaalt wat we ons herinneren, hoe we leren en wie we zijn.

Koken met granen - De lekkerste recepten met spelt, quinoa, boekweit, farro, polenta en meer

Laura Agar Wilson

Gebonden - 256 pag - geïllustreerd - groot formaat

Van 24.99 voor 12.50


Bestel

Nu er steeds meer aandacht is voor gezonde voeding, maken oude granen een comeback. Natuurvoedingswinkel, maar ook supermarkten, verkopen steeds meer bijzondere graan- en meelsoorten.

Ontdek de kracht van granen in meer dan 150 makkelijke en gezonde recepten!

De granen en zaden die in dit boek worden beschreven, staan bekend als 'oergranen'. Ze zijn namelijk nauwelijks veranderd sinds de oudste beschavingen ter wereld ze verbouwden en als voedingsmiddel gebruikten. Ze zijn niet alleen heel lekker, maar ook erg voedzaam en zitten vol vezels, proteïnen, gezonde vetten, vitaminen en mineralen. Bovendien zijn veel van deze granen glutenvrij, zoals amarant, quinoa en teff.

Ze zijn afkomstig van over de hele wereld en omdat ze een goede bron van proteïnen zijn, zijn ze goede vleesvervangers en ideaal voor vegetariërs en veganisten.

Maar ze vormen ook een gezond onderdeel van elke maaltijd waarin wél dierlijke vetten verwerkt zijn.Je kunt deze granen, die zich kenmerken door opwindende smaken en texturen, op verschillende manieren bereiden. Je moet ze niet beschouwen als slechts een eenvoudig bijgerecht, maar als volwaardig onderdeel van het hoofdgerecht.

De recepten in Koken met granen laten zien hoe veelzijdig oergranen zijn en hoe ze klassieke gerechten een nieuwe impuls kunnen geven.

Erdogan - De nieuwe vader van Turkije?

Nicolas Cheviron & Jean-Francois Pérouse

Prometheus - geb - 430 pag

Van 39.90 voor 12.50

Bestel

Over het land en over de leider kun je bijna alleen in vraagzinnen spreken. Is Turkije een vriend met vijandige grillen of eerder een tegenstander die soms een aardig gezicht trekt? Is het een macht in opkomst of juist een land dat op de rand van de afgrond staat? En wat wil Recep Tayyip Erdoğan, die sinds 2003 de Turkse leider? Is hij een vernieuwer of wil hij terug naar de tijd van de sultans? Turkije-kenners Nicolas Cheviron en Jean-François Pérouse gaan in ‘Erdoğan - Nieuwe vader van Turkije?’ op zoek naar de moeilijk te achterhalen realiteit van de zeemanszoon die een hoofdrolspeler op het wereldtoneel werd.Daar komt aap - Een koffer vol leesplezier

Rian Visser & Heleen Brulot

Gebonden- 125 pag - geïllustreerd - box

Van 16.95 voor 6.90


Bestel

Dit aantrekkelijk vormgegeven koffertje bevat omkeerboekjes waarin twee verhalen over aap staan die oplopen qua moeilijkheidsniveau, AVI-Start t/m AVI-E3.

Aap wil graag een baan, want hij verveelt zich. Hij gaat in de mijn van mol werken, maar dat is erg zwaar. Dan maar naar de stad om een baan te zoeken. En als je dan eenmaal veel geld hebt, wat doe je daar dan mee? Een leuk koffertje, met aantrekkelijke verhaaltjes voor eerste lezers. Vanaf ca. 6 jaar.


omhoog

    

Zomer 2019