home Informatie Aanbiedingen -Ramsj- 2ehands Nieuwsbrief Inkoop Bestelinfo


In dit zoekvak kunt u onze ramsj en uitgaven van Taschen / Librero zoeken

MOBIEL
Laatst bijgewerkt 15-9-2018


Johan Hendrik van Mastenbroek - Impressionist in de nieuwe tijd

P van Beveren

Gebonden – 164 pag – groot formaat

Van 35.00 voor 12.50

Bestel

De werking van het zonlicht op de golven, de weerspiegeling van de huizen langs de kades, de heerlijke Hollandse wolkenluchten en de kenmerken van de industrialisatie. De Rotterdamse havengezichten van Johan Hendrik van Mastenbroek (1875-1945) bevatten zowel het impressionisme van de Haagse School als de vooruitgang in de dynamische havenstad.

Deze monografie, geeft een uitvoerig overzicht van het leven en het gevarieerde oeuvre van deze prominente kunstenaar.

Mede door de meer dan 200 kleurenafbeeldingen van tekeningen, aquarellen en schilderijen uit diverse museale en privécollecties (waaronder die van het Koninklijk Huis) kan deze publicatie beschouwd worden als het nieuwe standaardwerk gewijd aan deze ongeëvenaarde havenschilder.

Ga toch fietsen!

Philip Hopman en Jouke Akveld

Gebonden - 32 pagina’s - groot formaat

Van 16.99 voor 6.99

Bestel

De twee dieren Willem en Boese zijn dikke vrienden. Maar zoals dat gaat met mannen onder elkaar: soms is er ruzie. Om alles, om niets. Als Willen roep ‘ga toch fietsen’ besluit Boese dat dit eigenlijk helemaal niet zo’n slecht idee is. Met een boze kop stapt hij op zijn fiets en gaat waar het groene stoplicht hem leidt. Door zijn hoofd spoken allerlei gedachten, terwijl hij fietst en fietst…

Onderweg ziet hij heel erg veel verschillende dingen. . Dat is een mooie taak voor de meelezers onder ons, want er is ontzetten veel te zien! Kun jij bijvoorbeeld alle fietsers ontdekken? En alle auto’s? Alle neushoorns, olifanten… ken je eigenlijk wel alle dieren? Ofwel: ga je met de mopperende Boese mee op ontdekkingsreis? Vanaf 4 jaar

Noma: A Work in Progress – recepten, dagboek en snapshots van René Redzepi -Een kijkje achter de schermen bij Noma, het beste restaurant ter wereld – Drie boeken in een doos

Renë Redzepi

647 pagina’s –– geïllustreerd – groot formaat

Van 59.95 voor 15.00

Bestel

Hoe moedig je een van de meest innovatieve restaurants ter wereld aan tot nog meer creativiteit?

Om een antwoord te krijgen op die vraag heeft René Redzepi een jaar lang een dagboek bijgehouden, en dit is het resultaat Noma: A Work in Progress.

Noma: A Work in Progress bestaat uit drie boeken:

-een dagboek

-een receptenboek

-een fotoalbum, en vertelt het verhaal van het dagelijks leven van Redzepi en restaurant Noma - van de zoektocht naar nieuwe gerechten tot de successen die horen bij de avant-garde van de gastronomie.

Het dagboek is de kern van Noma: A Work in Progress, en wordt aangevuld met het receptenboek met 100 gloednieuwe recepten en het album met 200 spontane foto's, die een uniek inkijkje geven in de ingewanden van Noma, het getalenteerde team van chef-koks en Redzepi - de drijvende kracht.

Met een voorwoord van Lars Ulrich en 100 prachtige beelden van fotograaf Ditte Isager is deze fascinerende set boeken voor iedereen die geïnteresseerd is in eten en koken een absoluut genot.

Boek eet hond

Richard Byne

Gebonden - 26 pagina’s - geïllustreerd

Van 14.99 voor 5.99

Bestel

Gezocht:

Leuke lezer die dit stoute boek laat zien wie de baas is.

Help alsjeblieft!

Een klein meisje, een grote hond en een heel stout boek!

Belle neemt haar hond mee voor een wandeling door het boek wanneer er wat vreemds gebeurt. Haar hond verdwijnt en al snel wordt duidelijk dat de hond tussen de bladzijdes verdwenen is.

Maar met een beetje hulp van de lezer, die wordt gevraagd het boek eens flink te schudden komt alles al snel weer goed. Nou ja, bijna alles…


Maskers en beelden uit Ivoorkust - De kunstenaars ontdekt

Gebonden- 249 pagina’s – geïllustreerd

Van 19.95 voor 7.90

Bestel

Picasso, Braque, Appel en De Vlaminck lieten zich inspireren door Afrikaanse kunst. Hun voorliefde komt aan bod in het boek "Maskers en beelden uit Ivoorkust" Het boek geeft een mooie introductie in Afrikaanse beeldkunst, zowel in beeld als in tekst. Bij de ca. 200 afbeeldingen wordt een duidelijke uitleg gegeven: over de volken, over het produktieproces en over de rol van de maskers en beelden bij rituelen.

Er worden ruim honderd houten beelden en maskers uit Ivoorkust gepresenteerd, die zijn gemaakt tussen circa 1850 en 2013. Het zijn objecten met een religieuze of cultusfunctie van zes volken uit Ivoorkust of net daarbuiten: Guro, Baule, Lagunevolken, Dan, Senufo en Lobi.

Na meer dan dertig jaar intensieve studie heeft een team van experts de maskers en beelden kunnen toeschrijven aan individuele kunstenaars. Ook zijn regionale verschillen in stijl en esthetische opvattingen zorgvuldig geanalyseerd. Zo krijgen de Afrikaanse kunst en hun makers de aandacht die ze verdienen. Gezamenlijk geven de kunstwerken in dit boek een krachtig beeld van de schoonheid en intensiteit van de Afrikaanse sculptuurtraditie, die in het huidige Ivoorkust een hoog niveau bereikte.


Het grote boek van de natuur - Alles over het planten- en dierenrijk

Amanda Wood & Mike Jolley

Gebonden – 200 pagina’s – geïllustreerd – groot formaat

Van 24.95 voor 7.90

Bestel

Leerzame en beeldschone encyclopedie voor jong en oud!

Hoe ziet een uil in het donker? Waarom zakt een kameel niet weg in het zand? Deze vragen en vele andere worden beantwoord in 'Het grote boek van de natuur'. Aan de hand van heldere, kleurrijke illustraties worden de overlevingsstrategieën van planten en dieren getoond. Honderden dieren passeren de revue; van otter tot zandvlo.

Dit levendige boek met zijn vintage illustraties wijst op eenvoudige wijze de weg langs fotosynthese en voelspriet. Het is te lezen van begin tot eind of te gebruiken als naslagwerk. Een eigentijdse encyclopedie met vintage afbeeldingen, voor jong en oud


Dagelijkse meditaties voor het omgaan met angst en stress - Mindfulness meditaties voor elke dag

Jeffrey Brantley & Wendy Millstine

Paperback– 184 pagina’s

Van 19.50 voor 7.90


Bestel


Mindfulness is een vorm van meditatie die de laatste jaren enorm in de belangstelling is komen te staan. De 64 meditaties in ‘Dagelijkse meditaties voor het omgaan met angst en stress’ zijn gebruiksvriendelijke toepassingen van deze techniek voor mensen met een druk bestaan.

De auteurs publiceerden meerdere bestsellers over mindfulness die in vele talen vertaald werden.

Johannes Evert Hendrik Akkeringa - schilder van het onbezorgde leven

gebonden – 161 pag – geïllustreerd  - groot formaat

Van 34.95 voor 12.50

Bestel

De Haagse schilder Johannes Evert Hendrik Akkeringa (1861 1942) wordt gerekend tot de tweede generatie Haagse School schilders.

In zijn tijd was Akkeringa een bekend en geliefd schilder. Ook vandaag worden zijn schilderijen en aquarellen hoog gewaardeerd en is zijn werk zeer gezocht.

Hij bracht de eerste jaren van zijn leven door in Nederlands-Indië. Als vijfjarige jongen kwam hij in Den Haag en zou daar het grootste deel van zijn leven blijven wonen en werken. De landelijke omgeving rondom Den Haag bezorgde de jonge talentvolle Akkeringa een bron van inspiratie. Hij is vooral bekend geworden met zonnige buitentaferelen en bloemstillevens.

Nanban - Verwarmende gerechten uit Japan

FoGebonden– 256 pagina’s – groot formaat

Van 29.95 voor 12.50

Bestel

Nanban' staat vol hartige en pittige gerechten die naar meer smaken. Denk aan een kom ramen die bol staat van texturen en smaken, pittige gyoza, of heerlijk zachte broodjes buikspek.

De recepten variëren van makkelijk tot meer uitdagend.  De originele recepten komen vooral uit Zuid-Japan. Tim Anderson geeft bovendien veel informatie over de Japanse ingrediënten en hun verkrijgbaarheid en vertelt hoe je ze kunt vervangen als je ze niet kunt vinden.

'Nanban' betekent in het Japans 'Zuidbarbaars' en het was de bijnaam van de eerste Europese kolonisten in Japan.)

De Amerikaanse Tim Anderson voelde zich al jong aangetrokken tot de Japanse keuken. Hij woonde twee jaar in Japan, kwam later in Londen terecht waar hij na het winnen van Masterchef 2011 het Japanse restaurant Nanban opende: een kruising tussen een ramenbar en een izakaya, een soort Japanse pub.

Doei !

Edward van de Vendel

Gebonden - 34 pagina’s - groot formaat

Van 17.50 voor 7.99

Bestel

Doei! roept Maartjes broer Bor elke avond vanuit zijn kamer als ze gaan slapen. Want elke nacht heeft Maartje de heerlijkste dromen. Ze zweeft over huizen, bergen en eilanden. Al haar knuffels vliegen met haar mee. Maar Bor, haar oudere broer, droomt nooit over iets leuks. Kan Maartje hem helpen?

Bijzonder mooi prentenboek over dromen om samen te lezen. Vanaf ca. 4 jaar.Blue Note. The finest in jazz since 1939

Gebonden – 400 pag – geïllustreerd – groot formaat

Van 55.00 voor 25.00


Bestel

Het officiële Blue Note boek. Miles Davis, Sidney Bechet, Art Blakey... bijna alle grote namen begonnen en bleven bij Blue Note. Zonder Blue Note geen jazz. Het is het enige label waar iedereen onmiddellijk aan denkt of dat niet-fans kunnen bedenken.

Blue Note had de beste artiesten in huis, ontwikkelde de beste opnametechnieken en maakte de mooiste coverdesigns.

Vierhonderd pagina's kleurendruk vertellen de geschiedenis (van de oprichters) van de platenfirma, beginnend in het vooroorlogse Duitsland, over het prille begin eind jaren veertig in de Verenigde Staten, om dan uitgebreid stil te staan bij de periode 1950-1970 – het artistieke hoogtepunt van 's werelds invloedrijkste uitgever van jazzmuziek. Elk hoofdstuk is rijk voorzien van fotomateriaal: zowel historische documenten, sfeerfoto's als de artiesten zelf komen ruim aan bod. Na elk decennium worden de belangrijkste platen uit dat tijdsvak behandeld d.m.v. een korte beschrijving, en een reproductie van de vaak legendarisch geworden platenhoezen.

Een must have voor elke jazz liefhebber!


Het supergezonde sap- en smoothiedieet


Christine Baily


paperback, 160 pagina's


216 x 182 mm


Van € 7.95 voor € 4,95


Bestel


Wilt u afvallen, een betere gezondheid en zich vitaal en vol energie voelen? Dit boek bevat een geweldige verzameling gezonde dranken vol met de nieuwste superfoods om uw lichaam te voeden en te revitaliseren terwijl u die extra kilo’s kwijtraakt.


Groene sappen en smoothies zijn enorm gezond, want ze zitten vol vitamines, mineralen en fytonutriënten. Ze bevatten veel minder suiker en kunnen uw energieniveau beter in balans houden dan vruchtensappen. En door er extra’s aan toe te voegen, zoals zeegroenten, zaden en pitten, bijenpollen, bessen, kruiden en tincturen, maakt u ze nog gezonder voor lichaam en geest.


Volg de gestructureerde dieetprogramma’s om uw gewichtsverlies op gang te brengen. Of gebruik het handige overzicht achter in het boek om uit de meer dan 100 eenvoudige en heerlijke recepten die drank te vinden die precies past bij uw behoefte: afvallen, uw energie optimaliseren, uw immuunsysteem ondersteunen of er geweldig uitzien – of een combinatie hiervan.


Een vogel in de appelboom - En nog een, en nog een

Anna Crausaz

Gebonden – 112 pagina’s – geïllustreerd – groot formaat

Van 17.50 voor 7.90

Bestel

De winter is net begonnen, het regent. Een koolmees hangt ondersteboven aan een tak en lijkt naar een appel. Dan gaat het hagelen, een roodborstje komt voorbij. Hij is graag alleen en fluit een melodietje. Het roodborstje hoopt een insect te vinden. Als de knoppen dikker worden in januari ligt er sneeuw op de takken. De rotte appel hangt er nog steeds en trekt belangstelling van heggenmussen. Zo verandert het beeld van de appelboom steeds met andere vogels die op de takken zitten. Er komen evenveel vogels voorbij als er weken in een jaar zijn.

Informatief, mooi vormgegeven boek over vogels in ons eigen land. Voorlezen vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.


Hoe je een wollige mammoet moet wassen

Michelle Robinson

Gebonden - 32 pagina’s - geïllustreerd

Van 14.99 voor 5.99

Bestel

Zit jouw wollige mammoet ook vol modder en vol viezigheid? Stinkt hij een beetje en wast hij zich nooit achter zijn oren? Een wollige mammoet wassen is heel moeilijk. Maar het kan! Volg gewoon de lessen uit dit wollige-mammoetwasboek...

...en een wollige mammoet wassen wordt een feest!

Zorg alleen dat er geen zeep in zijn ogen komt…

Heerlijk hilarisch prentenboek over een klein meisje met een ongewoon en onhandig huisdier, namelijk een grote wolharige mammoet. Vanaf ca. 4 jaar.

Psy-Q - Vergroot je psychologische intelligentie

Ben Ambridge

Paperback– 352 pagina’s

Van 19.95 voor 7.90


Bestel

Praktisch elke aspect van ons gedrag en ons denken en voelen is bestudeerd door psychologen. Met talloze theorieën en eindeloos veel experimenten proberen ze ons doen en laten te verklaren.

'Psy-Q' is geen droge opsomming van deze experimenten en theorieën. Het is in eerste instantie ook geen zelfhulpboek om erachter te komen hoe je in elkaar steekt. Wat het wel is, is een vermakelijke en leerzame caleidoscoop van testjes, quizzen, illusies en puzzels die je inzicht geven in de laatste stand van zaken in de psychologie; van oude theorieën zoals rorschachtest tot aan ideeën over het verband tussen vreemdgaan en activiteit op Facebook.

Niet alleen wordt op een speelse manier je persoonlijkheid getest, maar bijvoorbeeld ook je intelligentie, morele waarden, impulsiviteit, en gevoeligheid voor illusies.

Vreemde vogels haken - 40 haakpatronen voor amigurumi’s

Kerry Lord

Paperback -128 pagina’s – geïllustreerd – groot formaat

Van 16.99 voor 7.90

Bestel

In ‘Vreemde vogels haken’ van Kerry Lord staan haakpatronen van werelds bekendste vogelsoorten. De 40 verschillende vogels kun je stapsgewijs haken met de duidelijke beschrijvingen. Daarnaast vind je uitleg hoe je de knuffels in elkaar zet en informatie over het haken met diverse haakgarens. De haakpatronen geschikt voor alle niveaus.

Van roodborstje, duif en charmante flamingo tot papegaaiduiker met opvliegend karakter.

De vogels zijn een béétje vreemd, maar ook heel erg lief en knuffelig. Deze gehaakte knuffels zullen snel favoriet worden bij ieder kind.

De nieuwe Nordic Cuisine - Recepten uit een Scandinavische keuken

Simon Bajada

Gebonden - 265 pagina’s – geïllustreerd – groot formaat

Van 29.99 voor 12.50

Bestel

‘New Nordic Cuisine’e is een verzamelnaam voor de culinaire gebruiken van Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken en Ijsland.

Als je denkt aan deze kookstijl gaat er misschien niet direct een belletje bij je rinkelen, maar deze Scandinavische klassiekers ken je vast: gravad lax, Zweedse gehaktballetjes en natuurlijk de overheerlijke kaneelbollen.

Deze keuken  krijgt steeds meer bekendheid. Belangrijke kenmerken zijn puurheid, simpelheid, vers en seizoensgebonden.

New Nordic Cuisine kreeg haar naam naar aanleiding van een manifest, tot stand gekomen door onder andere Rene Redzepi van het bekende restaurant Noma in Denemarken.  Behalve dat deze keuken erg smaakvol is, staat hij ook bekend als een gezonde manier van eten.

Simon Bajada is chef, food stylist en fotograaf, en heeft bijgedragen aan vijftien kookboeken.Hij is van Australië naar Zweden verhuisd, waar hij zijn liefde voor alles wat Scandinavisch is kan uitdragen.

De nieuwe Nordic Cuisine is zijn eerste eigen kookboek met vele recepten en is de perfecte combinatie van zijn culinaire en creatieve passies.


Hoera, sneeuw! vijf betoverende winterverhalen

Gebonden - 144 pagina’s - geïllustreerd

Van 14.95 voor 7.99

Bestel

Als het buiten sneeuwt, is het binnen extra knus. Een perfecte tijd om voor te lezen. Hoera, sneeuw! bevat vijf mooie winterverhalen, waarmee je lekker kunt bijkomen na het sneeuwballen gooien. En trouwens: deze bundel is ook leuk als er geen sneeuw ligt!

Deze lekker dikke winterbundel bevat:

  • Kleine IJsbeer en de bange haas
  • Onderweg naar...
  • Felix in de sneeuw
  • Alina, Aluna en de Hoeders van de Twaalf Maanden
  • Het allerkleinste sneeuwvlokje

Een aantrekkelijk voorleesboek voor koude winteravonden. Vanaf ca. 4 jaar.


omhoog

    

Najaar 2018