home Informatie Aanbiedingen Ramsj 2ehands Nieuwsbrief Inkoop Bestelinfo
MOBIELLaatst bijgewerkt 9-12-2017

1   2   3   4


De laatste dagen  -  Bevrijding van de IJsselstreek

Megens, Niek, Hekkert, Harry, Koerhuis, Benny, Lensen, Nicolai

Paperback, 128 pagina's

Van 19,95 voor 9.95


Bestel

In dit boek schetsen de auteurs een indringend sfeerbeeld van de laatste maanden van de bezetting en de woelige bevrijdingsdagen. Veel foto’s, verhalen en ooggetuigenverslagen zijn in de periode 2014-2015 verschenen in de Stentor en ter gelegenheid van 70 jaar Vrijheid bijeengebracht in deze bijzondere publicatie


Het Nederland van boven de rivieren hunkert in 1944 naar bevrijding van de Duitse bezetter. Het mislukken van ‘operatie Market Garden’ in september van dat jaar stelt het geduld verder op de proef. De geallieerde troepen kunnen de Rijn voorlopig niet over. Inwoners van de Ijsselstreek - de wijde regio rond de steden Deventer en Zutphen- blijven zuchten onder de Duitse bezetting. De laatste oorlogsmaanden zijn loodzwaar. Het westen van Nederland kampt met een catastrofaal tekort aan voedsel, terwijl in het oosten hoop en angst hand in hand gaan.

Hoop is er op een succesvolle geallieerde doorstoot naar het Nederland van boven de rivieren, angst wordt gezaaid door de niets en niemand ontziende Duitsers, die de repressie na september 1944 nog verder opvoeren.

Als de bevrijders zich in april 1945 in de IJsselstreek melden, blijken het niet de verwachte ‘Tommie’s’ maar Canadezen te zijn. Deze geallieerde troepen leveren zware gevechten om Zutphen en Deventer te veroveren. Honderden soldaten laten hierbij het leven, maar er zijn ook burgerslachtoffers te betreuren. Desondanks wordt de herwonnen vrijheid volop gevierd.Het Walvisje - Een Gouden Blokboekje

Kartonboekje – 24 pagina’s – geïllustreerd

Van 4.95 voor 2.50


Bestel


Een walvisje speelt met zijn vriendjes in zee, maar hij wordt gevangen en overgebracht naar een bassin. Daar maakt hij nieuwe vriendjes en leert kunstjes die hij met plezier voor kinderen mag vertonen. Vanaf 3 jaar


Mondriaan in Amsterdam 1892 – 1912

Hans Janssen

Paperback– 128 pagina’s – geïllustreerd – groot formaat

Van 22.50 voor 7.90


Bestel


uitverkocht

De ontwikkeling van de Nederlandse kunstschilder Piet Mondriaan (1872-1944) in Amsterdam staat centraal in deze uitgave. Hans Janssen, hoofdconservator van het Gemeentemuseum Den Haag en Mondriaankenner, zoomt in op de ontwikkeling in het werk van Mondriaan vanaf het moment dat hij uit de provincie naar Amsterdam kwam in 1892.

Janssen reconstrueert de milieus waarin Mondriaan verkeerde en de klantenkring die hij als jong kunstenaar probeerde op te bouwen. Ook zien we hoe Mondriaan zich nestelt als landschapsschilder in de traditie van de Hollandse landschapsschilderkunst, en hoe hij met zijn techniek deze traditie van binnenuit uitholt om rond 1908 terecht te komen in het niemandsland dat op dat moment in het buitenland al bekendheid krijgt onder de benaming moderne kunst.

In de tekst wordt ingegaan op technische aspecten van Mondriaans schilderijen, op compositorische eigenaardigheden, op esthetische voorkeuren en op de zoektocht die hij al vroeg begint naar de kern van de schilderkunst: wat maakt een schilderij tot een kunstwerk.

De auteur heeft alle bevindingen met betrekking tot Mondriaans Amsterdamse tijd opnieuw tegen het licht gehouden. Daarbij heeft hij nieuwe, verrassende vondsten gedaan die een nieuw licht werpen op deze grootste Nederlandse kunstenaar van de twintigste eeuw.


Eet jezelf gezond - 80 heerlijke en geneeskrachtige recepten voor een goede gezondheid.

Dale Pinnock

Gebonden – 192 pag – geïllustreerd – groot formaat

Van 29.95 voor 12.50


Bestel


Voedingsdeskundige en voormalig chef-kok Dale Pinnock is overtuigd van de medicinale kracht van voeding en hoe een gezond eetpatroon kan bijdragen aan een goede gezondheid.

In Eet jezelf gezond combineert hij zijn wetenschappelijke kennis met zijn culinaire ervaring, en toont hij zijn inspirerende visie op koken en gezondheid. Dale gebruikt producten die lekker zijn én een medicinale werking hebben. Hij heeft gerechten gecreëerd voor elke levensstijl en voor elk moment van de dag. Bij elk recept legt Dale uit
welke voordelen voor de gezondheid zijn te behalen.

Met 80 eenvoudig te volgen recepten biedt Eet jezelf gezond praktische, maar vooral heerlijke oplossingen voor de problemen waar je dagelijks tegenaan loopt in je zoektocht naar gezond voedsel.


Daar heb je vrienden voor

Julia Hubery

Gebonden- 28 pagina’s

Van 12.50 voor 4.99


uitverkochtKleine Beer is een held!

Hij kruipt door stekelige struiken en klimt in de hoogste boom om zijn vriendjes te redden.

Maar helden worden wel heel vies!
Nou zitten er kleverig sap en zwarte modder op zijn nieuwe trui, die zijn mama zelf heeft gebreid.

O nee!
Wat moet hij doen?

Het ideale boek voor kleine dappere helden!

Karel V / bondgenoten en tegenstanders

Hellinga, Gerben Graddesz

Gebonden, 176 pagina's

Van 29.95 voor 17.50


Bestel


Op jonge leeftijd werd Karel V (1500-1558) koning van Spanje, heer der Nederlanden en keizer van het Duitse Rijk. Ondanks zijn minderwaardigheidsgevoelens en zwakke gezondheid slaagde hij er in om zijn uitgestrekte rijk van hertogdommen, bisdommen, graafschappen, markizaten en vrije steden nog verder uit te breiden met gebiedsdelen in Oost-Azië en Amerika.

Als heerser over een rijk waar de zon nooit onderging trok Karel van oorlog naar oorlog. Karels rijk bleek echter te groot voor één vorst, zeker voor iemand die altijd met één been in de Middeleeuwen zou blijven staan. Zijn pogingen om de zich snel uitbreidende hervormingsbeweging in de kiem te smoren mislukten; de eigengereide Nederlanders voelden zich niet aangesproken door het autoritaire regime van de Katholieke Kerk. Ondertussen wist hij van de Nederlanden wel een bestuurlijke eenheid te maken.

Aan de hand van de levens van Karels belangrijkste mede- en tegenstanders creëert Gerben Hellinga in deze zeer rijk geïllustreerde uitgave een helder beeld van het tot de verbeelding sprekende tijdperk, waarin de Middeleeuwen overgingen in de renaissance. Krijgsheren, vorsten en pausen passeren de revue, maar ook Karels uitgebreide familie, zijn aartsvijand Frans I, de Turkse sultan Suleyman de Grote, Maarten Luther, Karel van Gelre, Hendrik VIII en de zeerover Barbarossa.


De winter op tafel

Stéphane Reynaud

Gebonden– 136 pag – geïllustreerd – groot formaat   

Van 14.95 voor 6.90


Bestel

92 gerechten voor gure winterdagen.

Dagelijks genieten van geweldige winterse gerechten.

In dit boek vindt u voor iedere dag van de maanden december, januari en februari een zalig recept en veel inspiratie om te koken wat het seizoen te bieden heeft.

Archimedes - Voorloper van de moderne wetenschap

Pier Daniele Napolitani

Gebonden – 159 pag – geïllustreerd – groot formaat

Van 32.50 voor 9.90


Bestel

Er wordt in dit boek uitgebreid aandacht besteed aan de wiskundige technieken die Archimedes introduceerde en zijn briljante uitvindingen.

Tegen de achtergrond van de Punische Oorlogen geeft Archimedes' wetenschappelijke levensverhaal een goed inzicht in de geschiedenis van de natuur- en de wiskunde van de 3e eeuw voor onze jaartelling.

Omkaderde stukjes, waarin dieper op onderwerpen wordt ingegaan, maken dit boek zeer compleet.Kijk ik vlieg

Jez Alborough

Gebonden 40 pagina’s

Nu voor 4.99


Bestel


Op een dag, op weg naar school, voelt Fidel zich heel blij en gelukkig. Maar wat is dat nou? Opeens voelt hij zich zo licht als een veertje nee, hij vliegt! Fidel kan niet wachten om op school te vertellen over zijn bijzondere ervaring, maar niemand gelooft hem, zelfs de juffrouw niet.

Er is geen hond die hem gelooft.

Zelfs juffrouw Jansen schudt haar hoofd.

‘Honden vliegen niet in ´t rond, honden horen op de grond.´

Fidels blije gevoel is helemaal weg; hij is diep ongelukkig. Zal hij dat speciale gevoel ooit weer terug kunnen krijgen? Zal hij ooit weer vliegen?

In de voor iedereen toegankelijke fantasievolle wereld van Jez Alborough kunnen sommige jonge honden vliegen (en sommige oude ook...). Vanaf ca. 4 jaar.

Dutch art in detail - Kunst uit zeven eeuwen –  in cassette

Gebonden– 816 pag – geïllustreerd – groot formaat  

Van 195.00 voor 49.50


uitverkocht


Dutch Art in Detail behoort tot de mooiste boeken die ooit zijn gemaakt over Nederlandse kunst. 100 Nederlandse meesterwerken door de eeuwen heen worden in detail getoond. Ze zijn alle te bewonderen in Nederlandse collecties.


Ieder kunstwerk beslaat acht pagina's. Na een beschrijvende tekst van een directeur, conservator of andere collectiebeheerder, die ook de keuze heeft gemaakt voor het betreffende werk, wordt het kunstwerk afgebeeld en getoond aan de hand van met zorg gekozen details en andere relevante afbeeldingen. Zo ontstaat een uniek kijkboek over de beeldende kunst die in zes eeuwen op het grondgebied van het huidige Nederland is ontstaan.

omhoog

1   2   3   4  

Novemberactie 2017