home Informatie Aanbiedingen Ramsj 2ehands Nieuwsbrief Inkoop Bestelinfo
MOBIELLaatst bijgewerkt 17-2-2018

1   2   3   4


De dromenwever

Douwe Draaisma

Paperback- 221 pag - geïllustreerd

Van 25.00 voor 7.90


Bestel


Sommige delen van ons brein moeten waken terwijl we slapen. Ze beginnen vreemde verhalen te spinnen. De meeste verhalen vervliegen bij het wakker worden. Wat blijft zijn de vragen. Waarom accepteer je in je droom bizarre situaties als volkomen vanzelfsprekend? Wat hebben psychologie en neurologie de afgelopen halve eeuw opgehelderd over ons nachtleven? En natuurlijk de moeilijkste vraag: betekenen dromen iets?

Met De dromenwever betreedt Douwe Draaisma opnieuw de menselijke piste vol wilde verhalen, steigerende nachtmerries en ijzingwekkende mentale acrobatiek. Vastberaden doorkruist hij de droomlandschappen van zweefdromers, blinde en lucide dromers; feiten over erotische, profetische en examendromen scheidt hij moeiteloos van overspannen ficties.


Doornroosje

Elodie Fondacci

Gebonden - 34 pag- geïllustreerd - groot formaat

Van 18.99 voor 7.90


Bestel


Bewerking van het sprookje Doornroosje (ook bekend als ‘De schone slaapster’) van Grimm. De enigszins oosters aandoende paginagrote illustraties zijn prachtig.

Een van de betere bewerkingen van het sprookje, met kunstzinnige illustraties die aan het verhaal een extra dimensie geven. Vanaf ca. 5 t/m 7 jaar.Op het tweede gezicht- De relatie tussen gelaat en karakter

Jaco Berveling

Balans-pap -176 pag -geïllustreerd

Van 19.95 voor 7.90

Bestel


Het ‘lezen’ van andermans gezicht is zo oud als de mensheid: wij verbinden uiterlijk automatisch aan innerlijke kwaliteiten. Hoe interpreteer je bijvoorbeeld dicht bij elkaar staande ogen? Flaporen? Doorlopende wenkbrauwen?

De auteur voert de lezer mee. Hij krijgt een inkijk in de praktijkvoering van onder andere Lavater, predikant en gelaatkundige, en Gall, medicus en schedelkundige. Hij bezoekt musea en rariteitenkabinetten met schedelverzamelingen, wordt geconfronteerd met de rassenleer en kijkt nog eens aandachtig in de spiegel.Van oerknal tot nu - Het complete verhaal van onze geschiedenis

Christopher Lloyd

Gebonden - 479 pag – geïllustreerd – groot formaat

Van 32.50 voor 12.50


Bestel


Hoe oud is het heelal? Wanneer is het leven op onze planeet begonnen? Waar kwam het water op aarde vandaan? Hoe zijn uit doorweekt zeewier bomen ontstaan? Wat is er met de dinosaurussen gebeurd? Wanneer hebben mensen vuur ontdekt? Kan een planeet met zeven miljard mensen blijven gedijen?

Op deze en nog veel meer vragen geeft Christopher Lloyd antwoord in ‘Van oerknal tot nu’ dat met één doorlopend en alomvattend verhaal 13,7 miljard jaar bestrijkt.

Fascinerende reis door 13,7 miljard jaar in nog geen 500 bladzijden


De VOC  Een multinational onder zeil 1602-1799

J.A. Kuipers

Gebonden - 176 pagina’s - geïllustreerd

Van 29.95 voor 14.95


BestelDe geschiedenis van de VOC, de eerste naamloze vennootschap en 'multinational' ter wereld, is nauw verweven met die van de Republiek der Verenigde Nederlanden. Lange tijd was de Compagnie het grootste handelsbedrijf ter wereld: een puur commerciële onderneming, die geen middel schuwde om haar positie te verstevigen. Maar ook een instelling die cultuur produceerde, en het leven in haar handelsgebieden en de Republiek diepgaand beïnvloedde.

Het verval in de achttiende eeuw had veel oorzaken: de logge organisatievorm, torenhoge bestuurs- en militaire kosten, enorme corruptie en zelfverrijking, concurrentie van andere Europese compagnieën, vooral de Engelse, de tanende internationale positie van de Republiek. De VOC kwam de Vierde Engelse Oorlog (1780-1784) niet te boven. Zij werd in 1795-1799 geliquideerd door de Bataafse Republiek.

Deze prachtig geïllustreerde uitgave geeft een panoramisch beeld van de fascinerende 'Edele compagnie', die uiteindelijk zou zijn 'Vergaan Onder Corruptie'.

Het boek biedt de grote lijn én de kleine anekdote. Het werpt licht op de veelsoortige handelsgebieden tussen Kaap de Goede Hoop en Japan, het leven in Batavia, op zee en thuis in Nederland, én op een stoet kleurrijke personen. Van de wrede gouverneur-generaal Jan Pietersz Coen tot de Molukse opstandeling Kapitein Jonker: allen maakten de VOC tot wat deze was.


omhoog

1   2   3   4  

Januari 2018