home Informatie Aanbiedingen Ramsj 2ehands Nieuwsbrief Inkoop Bestelinfo
MOBIELLaatst bijgewerkt 21-10-2017

1   2   3   4

Koning Varken - Een verhaal met een staartje (zonder krul)

Koos Meinderts

Gebonden - 34 pag – geïllustreerd – groot formaat

Van 14.95 voor 5.00


Bestel

Een verhaal met een staartje

Een heerlijke parabel in verrassende kleuren

Er was eens een koning die dol was op varkensvlees. Alles aan een varken vond de koning even lekker, van de roze oren tot het puntje van de krulstaart n alles ertussenin.

De koningin vindt het maar niks dat haar man zoveel varkens eet. Ze waarschuwt:

'Als je niet uitkijkt, ga je nog op een varken lijken.' 'Leuk toch,' antwoordde de koning. 'Hangt mijn staartje eindelijk aan de goeie kant en zit er nog een mooie krul in ook.'

Alle varkens vinden het een eer door hem te worden opgegeten. Maar één biggetje is niet van plan het zo ver te laten komen. Groot prentenboek met kleurrijke, humoristische linoleumsnedes.


De winter op tafel

Stéphane Reynaud

Gebonden– 136 pag – geïllustreerd – groot formaat   

Van 14.95 voor 6.90


Bestel

92 gerechten voor gure winterdagen


Dagelijks genieten van geweldige winterse gerechten. In dit boek vindt u voor iedere dag van de maanden december, januari en februari een zalig recept en veel inspiratie om te koken wat het seizoen te bieden heeft. . Met opgave van ingrediënten, (voor)bereidingstijd en beschrijving van de bereidingswijze. De receptuur is niet al te moeilijk; wel wordt ervan uitgegaan dat de kok over enige kookervaring beschikt.

Stéphane Reynaud heeft een restaurant in Montreuil (nabij Parijs) in Frankrijk. Van zijn hand verschenen eerder het veelgeprezen 'A propos bistro', 'Gebraad', '365 goede redenen om aan tafel te gaan', 'Barbecue & plancha' en 'Hart, lever, niertjes'.

Bedtijd voor monsters

Ed Vere

Gebonden – 32 pagina’s - geïllustreerd

Van 12.95 voor 5.00


Bestel

Stel dat een monster op zoek is naar een lekker hapje voor het slapengaan. En stel nou dat jij dat hapje bent. Oeps.


Dit monster komt naar je toe. Hij is zojuist vertrokken. Wat het hongerige monster in dit spannende bedtijdverhaal het liefste wil is... Nee, daar moet je zelf maar achter komen!
Je bent toch niet bang, hè?

Monsters zitten overal en zijn dichterbij dan je denkt. En misschien denken ze wel aan jou als lekker hapje. Er komt er een naar je toe op zijn rode fiets en hij neemt mes en vork mee. Hij gaat dwars door het moeras en is ook niet bang voor stekelige struiken en hoge besneeuwde bergen. Eenmaal in je huis hoor je misschien wel de trap kraken en je deur piepend open gaan. Gaat het monster je opeten? Prentenboek met een bekend thema waarin de spanning goed wordt opgebouwd. Geen moment zijn de monsters echt eng. De tekst is gedrukt in verschillende diktes en groottes, met veel grappige geluiden die extra vet zijn neergezet. Groot prentenboek voor kinderen vanaf ca. 4 jaar


Bij Lao Tsé op de thee - Filosofische verhalen uit het Oosten

Michel Dijkstra

paperback – 187 pagina’s

Van 12.50 voor 5.00


Bestel

In het Oosten blijft filosofie niet tot de studeerkamer beperkt: veel denkers geven hun lezers raad om een beter of gelukkiger leven te leiden.


De tijdloze teksten uit de bloemlezing Bij Lao Tsé op de thee - die hoogtepunten uit de taoïstische, boeddhistische en hindoeïstische denktradities vormen - geven samen een representatief beeld van de oosterse levenskunst. Bovendien zetten ze aan tot verdere overdenking: wat hebben we tegenwoordig aan uitspraken van Boeddha? En hoe kan de Chinese Lao Tsé ons helpen om opener met onze medemens om te gaan?Ga nu slapen Lotte

Libby Gleeson & Freya Blackwood

Gebonden– 32 pagina’s – groot formaat

Van 13.95 voor 5.00


Bestel

Als Lotte nou maar gewoon in haar bedje wil gaan liggen... Als ze nou maar gewoon haar oogjes dicht wil doen... Maar niets kan haar vanavond helpen de slaap te vatten... Of toch? Haar grote zus weet raad! Dit o zo herkenbare en warme verhaal over de band tussen zussen (en broers) is prachtig geïllustreerd door Freya Blackwood, met veel oog voor detail en huiselijkheid. Vanaf ca. 4 jaar.Wielercafés in Vlaanderen

Walter Rottiers

Gebonden - 207 pagina’s - geïllustreerd

Van € 25.00 voor € 7.90

Bestel


Wat zou (de Ronde van) Vlaanderen zijn zonder cafés? Niet veel, dacht Rottiers en hij schreef er dit boek over.

Uit dit fraaie boekwerk blijkt duidelijk, hoe de wielersport en het café in Vlaanderen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Het is het resultaat van een speurtocht van tien jaar naar al deze stamineetjes. Het boek staat vol wetenswaardigheden en anekdotes.

Het rijke Vlaamse wielerleven speelde zich altijd voor een deel af in en rond een sportcafé: daar ontstond een supportersclub, daar waren de start en aankomst van een kermiskoers. Dit fenomeen is ook bekend bij ons in het zuiden van het land: Chaam en andere gemeenten kunnen ervan getuigen.

Ze zijn niet te tellen, de zaken die door oud-renners zijn opgestart. Vele cafés ontstonden op het moment dat een renner op het hoogtepunt van zijn carrière was, of stopte met wielrennen; dat kan dus inmiddels 60 jaar geleden zijn.

Inmiddels zijn veel van deze cafés al verdwenen: dat van Lucien Van Impe, laatste Belgische Tourwinnaar in 1976 bijvoorbeeld, werd in 2000 gesloopt.

Langs het parcours van de Ronde van Vlaanderen liggen (en lagen) er een massa, die hun hoogtepunt bereiken (bereikten) op de dag dat de klassieker voorbijkomt. (voorbijkwam). Het waren 250 cafés, restaurants en hotels in totaal en daarvan zijn er 121 in deze uitgave beschreven, met foto (kleur/zwart-wit) en uitleg.

Wielercafés in Vlaanderen is een must voor alle wielerliefhebbers die houden van het Vlaamse leven. Aan de hand van kaartjes en adressen kunnen zij de cafés, restaurants en hotels vinden, op de fiets, of tijdens de koers.

Een knuffel van mama

Nick Bland en Freya Blackwood

Gebonden - 32 pag – geïllustreerd – groot formaat

Van 13.95 voor 5.00


Bestel

Een sfeervol prentenboek over de kleine Lisa, die voor het naar bed gaan nog een knuffel van haar mama vraagt. Mama antwoordt, dat het haar laatste knuffel is, waarop Lisa belooft hem terug te brengen. Daarop gaat ze al haar familieleden langs om hen een knuffel te geven. Omdat de knuffel geleend is, vraagt ze deze steeds terug. Ze krijgt telkens een knuffel terug, die anders is, maar toch 'net zo fijn'. Een prachtig verhaal rond een origineel idee om een knuffel te lenen en terug te geven aan de oorspronkelijke gever Een hartverwarmend bedtijdverhaal voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.omhoog

1   2   3   4  

NAJAAR 2017