home Informatie Aanbiedingen Ramsj 2ehands Nieuwsbrief Inkoop Bestelinfo
MOBIELLaatst bijgewerkt 19-8-2017

1   2   3   4


Noord-Brabant 40-45


Oudheusden van Jan


Gebonden 172 pagina’s


Van 24.95 voor € 12.50


Bestel


Noord-Brabant herdacht in 2014 dat het zeventig jaar geleden grotendeels bevrijd werd van de Duitse bezetting in de Tweede Wereldoorlog. Bij die gelegenheid is dit bijzondere fotoboek verschenen, waarin voor het eerst een alomvattend beeld wordt gegeven van de oorlogsjaren in deze provincie.


Van de strijd in de meidagen en de aanloop daarnaar toe tot de stormachtig verlopen bevrijding in de herfst van 1944 en de maanden daarna, toen het Bevrijde Zuiden de overgang beleefde van vrijheid naar vrede. Maar ook is er aandacht voor de bezettingsjaren, de collaboratie, het verzet en de vervolging.


Jan van Oudheusden verzamelde talrijke foto's uit privéverzamelingen en openbare collecties in binnen- en buitenland. De mooiste daarvan, bekende maar ook diverse niet eerder gepubliceerde foto's, werden geselecteerd voor dit boek. Samen geven zij een fascinerend en soms ontroerend beeld van gewone mensen in ongewone omstandigheden.


Jan van Oudheusden is provinciaal historicus van Noord-Brabant.Jan van Loon. 50 jaar op zoek

H.R. Tupan

Gebonden – 192 pag – geïllustreerd – groot formaat

Van 39.50 voor 9.90


Bestel

Jan van loon omschrijft zichzelf als een schilder die al vijftig jaar op zoek is. Dat is een bescheiden uitspraak, want hij heeft behoorlijk veel gevonden. Wat hij zoekt is wat elke figuratieve schilder zoekt: wat moet ik van de werkelijkheid overnemen, en wat moet ik weglaten? Je moet kiezen, en Van Loon kiest de aspecten die te maken hebben met licht en ruimte. Volgens de Amerikaanse schrijfster Ayn Rand is kunst een selectieve herschepping van de realiteit. In dit werk zie je dat voor je ogen gebeuren.Het Rijke Roomse Leven / 3 - Herinneringen Met Weemoed En Weerzin


Gebonden 112 pagina’s


Nu € 5.00


Bestel


Ad Rooms, auteur van dit boek, schreef jarenlang artikelen in een BN De Stem en het Brabants Dagblad over het Rijke Roomse Leven van de vorige eeuw tot aan de jaren zestig. Hij putte daarbij uit eigen ervaringen en uit verhalen van lezers, die op zijn artikelen reageerden. De artikelen werden gebundeld en in boekvorm uitgegeven.


De eerste hoofdstukken zijn gewijd aan de uitbundige Mariaverering; Lourdes en andere Mariaoorden worden besproken en ook de Mariaverering in andere Europese landen. Verder komen aan bod: engelen/aartsengelen en de engelbewaarder; kerkboeken en de 'bidprentjes', die uitgegeven werden bij speciale gelegenheden zoals doop, communiefeesten en overlijden.


Ze werden zorgvuldig bewaard in de kerkboeken. Het katholiek onderwijs was destijds hoofdzakelijk in handen van nonnen en fraters. De kwaliteit van dat onderwijs was groot. Op school ook kregen de kinderen een gedegen godsdienstig opvoeding. Het bijwonen van de Heilige Mis werd gecontroleerd en vermeld op het rapport. Zoals bekend hield de Roomse kerk streng de vinger aan de pols als het ging over huwelijk, gezin, seksualiteit en geboorteregeling. Ook daarover vertelt Ad Rooms. Dit thema zal voor de meeste katholieken geen prettige herinneringen oproepen. 'Herinneringen met weemoed en weerzin' luidt de ondertitel. Zo zullen de meeste katholieken dit boekje lezen. Vooral de oudere katholieken zullen veel herkennen.
Carel Fabritius 1622-1654


Gebonden - 160 pag – geïllustreerd – groot formaat – Engelstalig


Van 35.00 voor 12.50


Bestel

Op 12 oktober 1654 ontplofte het Delftse kruitmagazijn. Ook voor de schilderkunst had deze explosie

grote gevolgen: een van de talentvolste kunstenaars van zijn tijd, Carel Fabritius, kwam bij de ramp om het leven. Zijn atelier, dat op een steenworp afstand van het kruithuis lag, werd weggevaagd. Daardoor is slechts een klein aantal van zijn schilderijen bewaard gebleven. Door de kwaliteit en originaliteit van dat overgebleven werk wordt Fabritius desondanks tot de ware 'groten' van de Hollandse Gouden Eeuw gerekend.Elke dag supergezond - Natuurlijk uit eigen keuken

Paperback – 250 pag – geïllustreerd

Van 24.95 voor 9.90

Bestel

Toegankelijk en voedzaam, maar bovenal verrukkelijk - Heidi Swanson is een van de populairste food-bloggers in de VS - Met bijna 100 smaakvolle, vegetarische recepten voor iedere dag - Doe inspiratie op voor ontbijt, lunch, diner, tussendoortjes, traktaties en drankjes. Prachtig geïllustreerd met meer dan 100 sfeervolle foto's.


Heidi Swanson is kookboekenauteur, fotografe en ontwerpster. Ze woont, kookt en schrijft in San Francisco en heeft bekendheid verworven met haar prijswinnende culinaire blog 101 Cookbooks. Haar werk is onder andere verschenen in USA Today en The Washington Post en 'Elke dag supergezond' schopte het tot de New York Times-bestsellerlijs


Basisboek borduren

Ruim 140 borduursteken stap voor stap uitgelegd

Forte – pap – 120 pag – geïllustreerd

Van 19.95 voor 7.90

Bestel

Voor iedereen die altijd een lap stof, een naald en wat garen bij de hand heeft. Voor iedereen die de kettingsteek en de steelsteek al kent en graag toepast. Dit boek beschrijft ze duidelijk en helder net als 148 andere borduursteken, zoals de Russische steek, de Spaanse vlechtsteek of de Zweedse open-naadborduursteken. Dankzij de gedetailleerde uitleg van 150 steken aan de hand van tekeningen en foto's, kunnen enthousiaste borduurders en borduursters een stap verdergaan in de eindeloze wereld van borduurwerk. Alle 150 borduursteken staan beschreven met een foto van een proeflapje en een stap voor stap uitleg met tekst en tekeningen. In 15 stijlvolle werkstukken worden de geleerde steken toegepast, kortom: een 'musthave' voor elke borduurder en borduurster.


Muren van alle tijden

Fik Meijer

Paperback - 160 pag

Van € 15.00  voor € 5,00

Bestel

Fik Meijer (1942) is een van de bekendste Nederlandse oud-historici. Aan zijn meeslepende boeken over gladiatoren, wagenrennen en de opkomst en het verval van het Romeinse rijk (en nog veel meer) hebben tal van lezers plezier beleefd.


Minder bekend is dat hij ook reisleider is.
Fik Meijer geeft geregeld tekst en uitleg in Rome, Istanbul, Athene, op Sicilië en waar al niet in de landen rond de Middellandse Zee. Wat hij daar zegt en wat hem overkomt is nu ook te lezen voor thuisblijvers. Niet alleen de schoonheid van de mediterrane wereld komt aan bod, ook de eigenzinnige toeristen, de lastige vragen, de hotelkamers en zijn eigen blunders.


Fik Meijer heeft het op zijn unieke manier voor ons opgeschreven in een openhartige verhalenbundel over wonderlijke reizen en reisgenoten. Ga met hem mee en geniet.Herken de kustvogel - Meer dan 160 soorten in woord, beeld en silhouet


Lars Gejl en Ger Meesters


Gebonden - 168 pag – geïllustreerd


Van 16.99 voor 7.90


Bestel

Uitstekende veldgids op zakformaat met beschrijvingen in woord en beeld van 162 soorten kust- en zeevogels die je langs de Europese noord- en westkusten en in gebieden direct langs de kust kunt waarnemen.


Gejl en Meesters laten nauwkeurig zien hoe je de kust- en zeevogels in één oogopslag aan hun silhouet, gedrag en bewegingen kunt herkennen, waarna de soorten aan de hand van foto's verder besproken worden.


Met inhoudsopgave en register op Nederlandse en wetenschappelijke naam en voorin een soorten- en groepenregister met silhouet en Nederlandse naam.De keuken van het Midden-Oosten- Authentieke gerechten uit het Midden-Oosten

Gebonden- 223 pagina’s

Slechts € 14.99

Bestel

Het eten uit de keuken van het Midden-Oosten is een culinaire verrassing, waarin de smaken van zoet, van siroop door drenkt gebak, de geuren van stoofschotels met saffraan en de aanblik van zachtroze Turks fruit en robijnrode granaat- appelpitten samenkomen. De intensiteit, complexiteit en variëteit aan gerechten en kookstijlen zijn een inspiratiebron voor alle zintuigen


Robert Capa. Een vooruitblik

Sandrine Carneroli

Gebonden - 176 pag. geïllustreerd - groot formaat

Van € 28,00 voor € 12,50

Bestel

Endre Ernó Friedmann, een Hongaars-Amerikaanse oorlogsfotograaf van Joodse komaf, (22 oktober 1913) leefde in de jaren dertig van de vorige eeuw samen met een andere fotograaf, Gerda Taro.

Om hun werk beter te kunnen verkopen namen ze een gezamenlijk pseudoniem aan, ‘Robert Capa’.

Nadat men erachter was gekomen wie schuil gingen achter deze naam, nam Friedmann de naam Robert Capa alleen voor zich.

Hij bracht verslag uit van vijf gewapende conflicten in de 20e eeuw:

  • de Spaanse Burgeroorlog
  • de Tweede Chinees-Japanse Oorlog
  • de Tweede Wereldoorlog
  • de Arabisch-Israëlische Oorlog van 1948
  • de Eerste Indochinese Oorlog.

Dit prachtige boek met 70 originele foto's van Robert Capa, waarvan er 30 nog nooit eerder gepubliceerd waren, biedt een prachtig overzicht van de journalistieke oorlogsfotografie van Capa en legt uit hoe hij met het agentschap Magnum een fotografische revolutie ontketende en aan de basis lag voor de ontwikkeling van het auteursrecht voor fotografen.


Het Culinaire Japan hoogtepunten uit de authentieke keuken

K. Endo

Gebonden - 192 pag.

Van 9.95 voor 3.99

Bestel


De Japanse keuken staat voor een heel verfijnde manier van koken. Met die keuken groeide Kaori Endo op. In dit boek vertelt ze hoe ze de klassieke Japanse gerechten van alledag maakt, zoals misosoep met tofu, of don met kip. De Japanse keuken volgt het ritme van de seizoenen. Zo viert men in Japan het eind van de winter en het prille begin van de lente met gerechten als een fantastische vegetarische tempura. In de maanden daarna plukt, kookt en geniet men van kiemgroenten en bladknoppen uit de bergen, zoals bamboescheuten of sanshoblaadjes, om zo de kracht van die groenten op te nemen na de lange wintermaanden. Maar Kaori laat ons ook de feestgerechten van haar land ontdekken, zoals ozoni, een speciale bouillon voor het nieuwjaarsfeest, of chirashizushi, een gerecht dat niet mag ontbreken op de Meisjesdag in begin maart. Kaori leert ons ook alle verrukkelijke recepten uit haar jeugd kennen, zoals bento of de menchi katsu. Zo is dit boek een smakelijke reis naar het hart van de authentieke Japanse keuken en daarmee ook naar het hart van de Japanse cultuur en al zijn tradities.

omhoog

1   2   3   4     

  ZOMER 2017