home Informatie Aanbiedingen Ramsj 2ehands Nieuwsbrief Inkoop Bestelinfo
MOBIELLaatst bijgewerkt 17-2-2018

1   2   3   4


Mondriaan en het kubisme - Parijs 1912-1914

Gebonden-143 pag-geïllustreerd-groot formaat

Van 24.95 voor 9.90


Bestel


De grootsheid van Piet Mondriaan komt het beste tot uiting in het werk waarmee de kunstenaar, die iets meer dan zeventig jaar geleden overleed, zich ging meten met wat er internationaal gaande was. In 1912 vertrok Mondriaan (1872-1944) richting Parijs. Hij wilde zijn eigen werk vernieuwen, en het experiment van een volledig abstracte kunst aangaan, door zich te meten met het werk van vooral Pablo Picasso. Terug in Nederland toonde Mondriaan in 1914 in een Haagse galerie werken die hij in Parijs maakte.
Mondriaan en het kubisme - Parijs 1912-1914 laat zien hoe eigenzinnig dit nieuwste werk van Mondriaan was, en hoe divers de werken zijn die onder de noemer kubisme vallen. Want voor het eerst wordt de doorwerking van het kubisme in Nederland in kaart gebracht. Het rijk geïllustreerde boek vergelijkt Nederlandse kunstenaars als Sluijters, Toorop, Schelfhout, Gestel en Van Heemskerck, die voelden dat in het kubisme iets schuil ging, met de diverse aanvoerders van het Frans kubisme, kunstenaars als Picasso, Braque en Léger.


Bier & Food

Puck Kerkhoven

Gebonden -197 pag – geïllustreerd – groot formaat

Van 22.95 voor 9.90


Bestel


Er bestaan tal van soorten speciaalbier, ieder met een eigen smaak en karakter. Dit zorgt steeds weer voor een compleet andere beleving.

Zo is witbier perfect te combineren met mosselen en een amber bier heerlijk bij rood vlees. Leer meer over de herkomst van bijvoorbeeld IPA's en Weizen, bijzondere eigenschappen en toepassingen van de verschillende typen. Proef mee met Puck en wordt een echte bierkenner!

Puck Kerkhoven (1957) culinair journaliste, bierfan en jurylid van het Biergenootschap der Lage Landen, schreef dit informatieve boek over de steeds populairder wordende speciaalbieren.En route - Op reis door de geschiedenis van Frankrijk

Lorànt Deutsch

Paperback - 415 pag - geïllustreerd

Van 19.90 voor 7.90


Bestel


In En Route neemt Lorànt Deutsch de lezer mee op een reis door de geschiedenis van Frankrijk. Daarbij volgt hij het spoor van oude wegen: handelsroutes, Romeinse heirbanen, pelgrimsroutes en oude Keltische wegen, waarlangs het verleden zijn sporen heeft nagelaten.

Op even lichtvoetige als eigenzinnige wijze laat Deutsch de mooiste verhalen uit de Franse geschiedenis de revue passeren. Wist u dat de Kelten al hun eigen versie hadden van het sprookje van Klein Duimpje? Dat het strooien van stenen voor reizigers ooit een manier was om de weg terug te vinden en dat menhirs ook als oriëntatiepunt gebruikt werden? En wist u dat de Romeinen de Galliërs haantjes noemden, omdat ze hen zo schreeuwerig, kleurrijk en verwaand vonden?

In En route brengt Lorànt Deutsch de mooiste verhalen uit de geschiedenis van Frankrijk op een aanstekelijke wijze tot leven.Grote brutale Hippo

Stuart Trotter

Gebonden-30 pag-groot formaat

Van 12.50 voor 5.00


Bestel


Grote brutale Hippo is een heel brutaal beest. De dieren willen Hippo graag leren hoe je iets netjes kan vragen. Maar daar luistert Hippo niet naar. Hij maakt alles stuk als hij zijn zin niet krijgt. Hij zegt geen 'dank je wel', geen 'sorry' en zelfs niet netjes 'alstublieft'. Maar op een dag ziet Hippo in dat hij verkeerd bezig is en verandert alles.
Een leuk prentenboek voor peuters en kleuters over brutaal gedrag. Vanaf ca. 4 jaar
Matthijs Maris - Ongeschikt voor andermans paden

Leen Veerman

Gebonden– 159 pag – geïllustreerd – groot formaat

Van 34.50 voor 12.50


Bestel

Matthijs Maris (1839-1917) is de middelste van drie beroemde broers - Jacob is de oudste, Willem de jongste. Aanvankelijk schilderde hij net als Jacob en Willem in de traditie van de Haagse School, maar Matthijs is 'ongeschikt voor andermans paden'

Hij is een uitzonderlijke en door collega's zeer bewonderde eenling in de Nederlandse kunst. Matthijs Maris verwierf vooral bekendheid met zijn schilderijen, tekeningen en etsen van dromerige landschappen en vrouwfiguren. Het boek geeft naast zijn prachtige werk ook veel informatie en veel details over zijn leven, Maris’ zwerftochten en biedt daarnaast ook veel historische context. In 1877 vertrok hij naar Londen, waar hij tot zijn dood in relatieve eenzaamheid leefde.

Deze uitgave geeft een mooi overzicht van het leven en werk van deze grote 19e-eeuwse kunstenaar.


omhoog

1   2   3   4     

 januari 2018