home Informatie Aanbiedingen Ramsj 2ehands Nieuwsbrief Inkoop Bestelinfo
MOBIELLaatst bijgewerkt 9-12-2017

1   2   3   4


Roosevelt en Stalin - Portret van een partnerschap

Susan Butler

Paperback - 675 pag – geïllustreerd

Van 39.99 voor 15.00


uitverkocht


Een baanbrekend boek waarin voor het eerst gedetailleerd onderzoek is gedaan naar de complexe relatie tussen Roosevelt en Stalin.


Het boek is gebaseerd op een schat aan nieuwe gegevens, aan de hand van geheime documenten uit o.a. het Russisch Staatsarchief en de Franklin D. Roosevelt Library en driehonderd geheime spoedtelegrammen tussen Roosevelt en Stalin, laat Butler zien hoe de leider van het kapitalistische Westen en de heerser over de communistische wereld méér dan noodgedwongen bondgenoten werden.Kimmie Cowboy

Marjet Huiberts

Gebonden- 48 pagina’s

Van  14.95 voor 4.99


Bestel

Twee toptalenten, Zilveren Griffel-winnares Marjet Huiberts en Prentenboek van het jaar-illustratrice Noëlle Smit, hebben hun krachten gebundeld om van stoere Kimmie Cowboy een onvergetelijke prentenboekenheldin te maken.

In dit dikke prentenboek staan maar liefst vijf spannende en grappige verhalen op rijm over het slimme meisje Kimmie en haar snelle paardje Merry, die zelfs niet bang zijn voor de Grote Beer (als die tenminste aan de hemel staat, en niet voor hen op het pad!). Vanaf ca. 4 jaar.


Matthijs Maris - Ongeschikt voor andermans paden

Leen Veerman

Gebonden– 159 pag – geïllustreerd – groot formaat

Van 34.50 voor 12.50


Bestel

Matthijs Maris (1839-1917) is de middelste van drie beroemde broers - Jacob is de oudste, Willem de jongste. Aanvankelijk schilderde hij net als Jacob en Willem in de traditie van de Haagse School, maar Matthijs is 'ongeschikt voor andermans paden'

Hij is een uitzonderlijke en door collega's zeer bewonderde eenling in de Nederlandse kunst. Matthijs Maris verwierf vooral bekendheid met zijn schilderijen, tekeningen en etsen van dromerige landschappen en vrouwfiguren. Het boek geeft naast zijn prachtige werk ook veel informatie en veel details over zijn leven, Maris’ zwerftochten en biedt daarnaast ook veel historische context. In 1877 vertrok hij naar Londen, waar hij tot zijn dood in relatieve eenzaamheid leefde.

Deze uitgave geeft een mooi overzicht van het leven en werk van deze grote 19e-eeuwse kunstenaar.De essentie van chocola

Patisserie & desserts

Frédéric Bau

Gebonden - 189 pag – geïllustreerd – groot formaat

Van 19.95 voor 7.90


Bestel


De essentie van chocola bevat duidelijke uitleg bij de recepten en prachtige foto’s. Type recepten? Verrukkelijke en klassieke recepten, zoals brownies, mousse, tartelettes en cake. Of denk aan chocolade éclairs en chocolade-bananencake met rum.

Met De essentie van chocola – een selectie recepten uit de omvangrijkere Chocolade Encyclopedie – kan nu iedereen goede sier maken met de meest fijne chocoladecreaties.

Een must have voor de chocoholic!

Frédéric Bau is medeoprichter van de Ecole du Grand Chocolat Valrhona. Hij past het, in zijn ogen ernstig onderschatte, ingrediënt chocolade toe in zowel hartige als zoete gerechten. Naast medeoprichter van het kookinstituut is Frédéric ook patissier.Boris krijgt waterpokken

Carrie Weston

Gebonden, 31 pagina’s

Van 12.50 voor 4.99


Bestel

Als boer Waggel met producten van zijn boerderij op bezoek komt in de groep van juf Kloek is iedereen blij. De kleuterdieren luisteren vol enthousiasme naar de achtergrond van honing, eieren, meel en boter.

Maar dan gebeurt er iets geks! Boris en de andere dieren krijgen knalrode, jeukende vlekjes.

Juf Kloek stuurt iedereen naar huis. Daarna voelt ze zich heel alleen... maar als iedereen weer beter is, heeft ze een verrassing om van te smullen! Vanaf ca. 4 jaar.Graven van Holland -  Middeleeuwse vorsten in woord en beeld (880–1580)

De Boer & Cordfunke

Gebonden - 192 pagina’s – groot formaat

Van 34.95 voor 17.50


Bestel

Graven van Holland. Middeleeuwse vorsten in woord en beeld (880–1580) bevat meer dan 35 levensbeschrijvingen en portretten van alle middeleeuwse graven die de ontstaansgeschiedenis van Holland vorm gaven. Elk van hen drukte een stempel op de ontwikkeling van het graafschap, dat heden de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland omvat.

De reeks begint in de 9de eeuw met Gerulf, de stamvader van het Hollandse huis. Vervolgens komen de graven en gravinnen aan bod die gedurende zeven eeuwen het bewind voerden, zoals Arnulf, Floris V, Jacoba van Beieren en Karel de Stoute. De serie eindigt met de Spaanse Filips II, die tot de afzwering in 1581 graaf van Holland was.

Dit boek is een volledig herziene en uitgebreide heruitgave van de eerste druk uit 1995. Het is dan ook een uniek overzichtswerk voor iedereen die zich interesseert voor het ontstaan van de Hollandse en Zeeuwse gewesten.

Het boek is rijk geїllustreerd met onder meer de Gravenportretten in het Haarlemse stadhuis en met de recentelijk ontdekte, niet eerder gepubliceerde tekeningen van de graven van Holland in het Wapenboek van Hendrik van Heessel uit 1456.De rattenvanger van Hamelen

Maren Briswalter

Gebonden- 32 pagina’s- geïllustreerd-  groot formaat

Van 13.95 voor 5.00


Bestel

De legende van de rattenvangervan Hamelen, die 130 kinderen uit Hamelen naar een berg voerde en voor altijd met hen verdween, behoort tot een van de bekendste volksverhalen.

Dit middeleeuwse verhaal spreekt nog altijd tot de verbeelding en als kinderen het eenmaal gehoord hebben, zullen ze het nooit meer vergeten. Maren Briswalter brengt voor zowel kinderen als volwassenen de Middeleeuwen tot leven met haar fijnzinnige en gedetailleerde illustraties.

Deze uitgave van uitgeverij Christofoor is de moeite waard om met veel aandacht te lezen en vooral te bekijken. Vanaf ca. 5 t/m 7 jaar.Geschiedenis van de MCC - opkomst, bloei en ondergang - 9789057309311


Geschiedenis van de MCC - opkomst, bloei en ondergang

Paesie Ruud

Gebonden 192 pagina's.

Van 29.95 voor 14.95


Bestel


De in 1720 opgerichte Middelburgse Commercie Compagnie (MCC) behoort tot kleinere Nederlandse compagnieën uit de achttiende en negentiende eeuw en kreeg vooral bekendheid door de trans-Atlantische slavenhandel.

De onderneming omvatte echter veel meer activiteiten. Naast slavenhandel bedreef de compagnie walvis- en kaapvaart en rustte zij schepen uit voor de Europese handel en de handelsvaart op West-Afrika en Amerika. Zelfs een kostbare Zuidzee-expeditie heeft zij georganiseerd. Na de opheffing van de grote handelscompagnieën VOC en WIC wist de MCC zich als enige te handhaven. Na 1800 richtte de MCC zich voornamelijk op scheepsbouw en werden op haar werven in opdracht van derden naast fregatten, barken en schoeners ook verscheidene stoomschepen gebouwd. De MCC is pas in 1889 geliquideerd.

In Geschiedenis van de MCC belicht Ruud Paesie alle facetten van deze unieke onderneming. Er is door de auteur naast literatuuronderzoek, ook langdurig en diepgravend archiefonderzoek verricht naar met name de geschiedenis van de MCC in de negentiende eeuw. Dit onderzoek heeft veel nieuwe en nog niet eerder gepubliceerde inzichten opgeleverd. De bijna volledig bewaard gebleven bedrijfsadministratie van de Middelburgse Commercie Compagnie is opgenomen in de Memory of the World Register, de Werelderfgoedlijst voor documenten van UNESCO.Dag oma

Mieke van Hooft & Ronald Heuninck

Gebonden – 24 pagina’s – geïllustreerd – groot formaat

Van 13.95 voor 5.00


Bestel

Er is iets heel jammers gebeurd: oma is doodgegaan. Lieveke is erg verdrietig. Slak, Vlinder, Hommel, Muis, Kikker en Mier troosten haar met mooie herinneringen. En als Lieveke samen met mama een tuintje maakt, voelt ze dat oma toch heel dichtbij haar is gebleven. Gevoelig prentenboek van uitgeverij Christofoor dat kinderen tot steun kan zijn na het overlijden van een dierbaar persoon. Vanaf ca. 4 jaar.


omhoog

1   2   3   4     

  Novemberactie  2017