home Informatie Aanbiedingen Ramsj 2ehands Nieuwsbrief Inkoop Bestelinfo
MOBIELLaatst bijgewerkt 21-10-2017

1   2   3   4

Een geluid alsof iemand geen geluid wilde maken

John Irving

Gebonden – 32 pagina’s

Van 14.90 voor 6.90


Bestel

Een kinderboek, geschreven door John Irving.

Inderdaad, en zo vreemd is dat eigenlijk niet, want juist in Irving's romans nemen de thema's jeugd, adolescentie en opgroeien vaak zo'n prominente rol in. Soms liggen kinderverhalen ook verborgen in verhalen voor volwassenen - je moet ze alleen weten te ontdekken.

Een geluid alsof iemand geen geluid wil maken is een verhaal uit John Irving's roman Weduwe voor een jaar. Kinderboekenschrijver Ted Cole vertelt daarin aan zijn dochter Ruth het avontuur van een dapper jongetje dat een nachtmerrie heeft, waarna hij samen met zijn vader in het midden van de nacht op zoek gaat naar de bron van een spookachtig geluid - om het te verjagen. En zo adembenemend als de nachtelijke kleuren, vormen en geluiden voor een kind zijn, zo adembenemend zijn de prachtige illustraties die Tatjana Hauptmann voor dit boek maakte. Vanaf 5 jaar

Mijn keuken - Een jaar koken op het Franse platteland

Mimi Thorisson

Gebonden – 304 pag – geïllustreerd – groot formaat  

Van 29.95 voor 12.50


Bestel

Mimi Thorisson verruilde haar stadse leven in Parijs voor een huis op het platteland in de Médoc en creëerde daar - tussen de wijngaarden en vlak bij de zee - een idyllische wereld.

Op verzoek van vrienden die meer wilden weten over haar eetgewoontes en de streek begon ze daar een blog. Haar schrijfervaring, voorheen werkte Mimi als journalist voor CNN, gecombineerd met haar liefde voor eten mondde uiteindelijk uit in het heerlijke 'Mijn keuken'. De verwarmende recepten – gebraden kip met kruiden en crème fraîche, Crêpe- en peterselietaartjes, Appeltaart met oranjebloesemwater en Gezouten boter met crème karamel – brengen de sfeer van het Franse platteland in huis.Van licht naar kleur. Rik Wouters en tijdgenoten - De la lumière à la couleur. Rik Wouters et contemporains

Johan DeSmet en Herwig Todts

Gebonden – 124 pagina’s - geïllustreerd

Van 24.95 voor 7.90


Bestel

De traditionele kunstgeschiedenis groepeert kunstenaars en hun werken in stijlen, scholen, stromingen en bewegingen. Deze categorieën zijn nuttig als referentiekader, maar ze kunnen ten onrechte de indruk doen ontstaan dat de beeldende kunst zich overal gelijktijdig op een rechtlijnige manier ontwikkelt. Begrippen als impressionisme, neo-impressionisme en fauvisme zijn ook op de Belgische kunst van toepassing, maar het onderzoek van het licht en de ontdekking van de kleur verliepen hier anders dan in Frankrijk en leidden, door de combinatie van specifieke culturele en maatschappelijke factoren, tot een kunst met een eigen karakter. De auteurs van dit boek, beiden gespecialiseerd in de Belgische kunst van de 19e en de eerste helft van de 20e eeuw, illustreren dit aan de hand van meesterwerken uit de Dexia collectie.


Tim wil een baasje

Bob Wolkers

Gebonden– 28  pagina’s

Van 9.90 voor 5.00

Bestel

Hondje Tim zit in het asiel. Als het bezoekuur is, wordt de ene na de andere hond meegenomen. Alle bezoekers kiezen een dier dat bij hen past. Iedereen die langs komt, neemt een hond die bij hem past: de slager neemt een dikke buldog, de verpleegster neemt de sint-bernhardshond, mevrouw de barones neemt de poedel en Pietje neemt een puppy. Alleen Tim, een beetje dikke boxer, blijft achter, hij lijkt bij niemand te passen. Of toch?

Tim wil een baasje laat zien dat zowel het beeldende als het vertellende talent van Jan Wolkers op zijn zoon Bob is overgegaan. Vanaf ca. 4 jaar..


De Islam - Een kleine geschiedenis

Dick Douwes

Gebonden – 155 pagina’s

Van 9.95 voor 5.00


Bestel

De islam is een heel gevarieerde religie, gevarieerder dan buitenstaanders en ook veel moslims denken. De opkomst van gewelddadige bewegingen als Islamitische Staat,  Boko Haram en de aanslag op Charlie Hebdo - en daarvoor 9/11, Madrid en Londen, en in Nederland de moord op Theo van Gogh, dat alles heeft de reputatie van de islam geen goed gedaan. In het debat over integratie wordt de islam vooral gezien als een belemmering. Voor de 'gewone' moslim is het lastig geworden om gewoon moslim te zijn in Nederland. Vaak wordt de islam ook bekeken met een christelijke bril: de moskee wordt als kerk gezien, en de imam als dominee of pastor. Maar de islam kent juist geen kerk die de leer vaststelt en handhaaft. En dat geeft individuele geleerden en gelovigen de kans zich uit te spreken in de naam van de islam, soms ook wanneer de meeste moslims zich niet herkennen in deze uitspraken. ‘De islam. Een kleine geschiedenis' geeft de noodzakelijke basisinformatie over de variatie in de islam en schetst de achtergrond van een aantal recente gebeurtenissen en debatten.

De auteur (1957) is hoogleraar niet-westerse geschiedenis aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.


Bambi

Disney

Gebonden - 25 pag – geïllustreerd – groot formaat – inclusief CD

Van 9.95 voor 5.00


Bestel

Hoe vaak je het ook leest of ziet, nooit verveelt het: het ontroerende verhaal over het kleine hertje Bambi dat terwijl het de wereld aan het ontdekken is, op eigen benen moet leren staan. Op de Disney lees-mee-cd staan de originele stemmen, muziek en effecten uit de film.Het Rijke Roomse Leven / 3 - Herinneringen Met Weemoed En Weerzin


Gebonden 112 pagina’s


Nu € 5.00


Bestel


Ad Rooms, auteur van dit boek, schreef jarenlang artikelen in een BN De Stem en het Brabants Dagblad over het Rijke Roomse Leven van de vorige eeuw tot aan de jaren zestig. Hij putte daarbij uit eigen ervaringen en uit verhalen van lezers, die op zijn artikelen reageerden. De artikelen werden gebundeld en in boekvorm uitgegeven.


De eerste hoofdstukken zijn gewijd aan de uitbundige Mariaverering; Lourdes en andere Mariaoorden worden besproken en ook de Mariaverering in andere Europese landen. Verder komen aan bod: engelen/aartsengelen en de engelbewaarder; kerkboeken en de 'bidprentjes', die uitgegeven werden bij speciale gelegenheden zoals doop, communiefeesten en overlijden.


Ze werden zorgvuldig bewaard in de kerkboeken. Het katholiek onderwijs was destijds hoofdzakelijk in handen van nonnen en fraters. De kwaliteit van dat onderwijs was groot. Op school ook kregen de kinderen een gedegen godsdienstig opvoeding. Het bijwonen van de Heilige Mis werd gecontroleerd en vermeld op het rapport. Zoals bekend hield de Roomse kerk streng de vinger aan de pols als het ging over huwelijk, gezin, seksualiteit en geboorteregeling. Ook daarover vertelt Ad Rooms. Dit thema zal voor de meeste katholieken geen prettige herinneringen oproepen. 'Herinneringen met weemoed en weerzin' luidt de ondertitel. Zo zullen de meeste katholieken dit boekje lezen. Vooral de oudere katholieken zullen veel herkennen.Karel Klus en Boris de hond

George Johansson

Gebonden – 36 pag – groot formaat

Van 13.95 voor 5.00


Bestel

Boris de hond mag altijd mee met Karel Klus, samen wandelen of met de auto boodschappen doen. Maar vandaag moet Boris alleen thuis blijven. Eerst ligt hij lekker te slapen, maar als hij wakker wordt besluit hij Karel Klus te verrassen en het huis op te ruimen. Boris ontdekt allerlei klusjes die Karel niet heeft gedaan. Boris gaat aan de slag en hoopt dat hij straks een compliment krijgt van zijn baasje. Maar of dat nu zo'n goed idee is? Boris helpt Karel van de regen in de drup. Het huis verandert in een nog grotere puinhoop. Als Karel thuiskomt, wordt hij erg boos totdat hij beseft dat Boris hem wilde verrassen. Vanaf ca. 4 jaar.omhoog

1   2   3   4     

  NAJAAR 2017