home Informatie Aanbiedingen Ramsj 2ehands Nieuwsbrief Inkoop Bestelinfo
MOBIELLaatst bijgewerkt 21-10-2017

1   2   3   4

In volle vaart

Gebonden - 58 pag – geïllustreerd – groot formaat   

Van 16.95 voor 6.90


Bestel

Een boek over snelheid! Wat is snelheid eigenlijk?


Bijzonder mooi vormgegeven, groot prentenboek over snelheid en vaart. In dit verrassende kijk-, blader- en weetjesboek met leuke  illustraties wordt ingegaan op de snelheid van 66 dieren, mensen, machines, voertuigen en voorwerpen.

Wist jij dat een alligator en een onderzeeër even snel zijn? Dat een haas makkelijk een hogesnelheidstrein bij kan houden? En dat een libelle net zo snel vliegt als een haai kan zwemmen? Aan de mooi vormgegeven tekst, maar ook aan de strakke afbeeldingen is te zien dat hier een goede vormgever aan het werk is geweest

Dutch art in detail - Kunst uit zeven eeuwen –  in cassette

Gebonden– 816 pag – geïllustreerd – groot formaat  

Van 195.00 voor 49.50

Bestel

Dutch Art in Detail zal behoren tot de mooiste boeken die ooit zijn gemaakt over Nederlandse kunst. 100 Nederlandse meesterwerken door de eeuwen heen worden in detail getoond. Ze zijn alle te bewonderen in Nederlandse collecties.


Ieder kunstwerk beslaat acht pagina's. Na een beschrijvende tekst van een directeur, conservator of andere collectiebeheerder, die ook de keuze heeft gemaakt voor het betreffende werk, wordt het kunstwerk afgebeeld en getoond aan de hand van met zorg gekozen details en andere relevante afbeeldingen. Zo ontstaat een uniek kijkboek over de beeldende kunst die in zes eeuwen op het grondgebied van het huidige Nederland is ontstaan.

Wat een kat

Gikes Bachelet

Gebonden -  24 pag – geïllustreerd – groot formaat

Van 14.95 voor 5.00


Bestel

Gilles Bachelet is gek op zijn kat, maar die kat lijkt wel verdacht veel op een olifant...

Een illustrator in zijn ochtendjas, een kat die weinig lijkt op een kat en een flinke dosis humor: het zijn de ingrediënten voor het meest verrassende kattenboek aller tijden. Een heerlijk boek om voor te lezen en te bekijken.

Wat een kat is een hilarisch prentenboek voor alle leeftijden.


Lekker Landschap - Smullen van bos en veld

Michiel Bussink

Trichis – pap – 195 pag – geïllustreerd – groot formaat

Van 19.95 voor 7.90


Bestel

Sinds de verschijning van de eerste editie van Michiel Bussinks Lekker Landschap heeft een groeiende groep Nederlanders de charme van het wildplukken ontdekt.

Wat een enorme rijkdom aan mooie, smakelijke planten, bloemen, bessen, noten en paddestoelen kent ons landschap! Deze grondig herziene en uitgebreide editie, met prachtige foto's van Maarten Westmaas, nieuwe planten en bessen en nieuwe recepten is één grote uitnodiging tot lezen, kijken, naar buiten gaan, plukken, koken en smullen. Het is een nuttige handleiding over wat er gedaan kan worden met bijvoorbeeld bramen, paardenbloemen, zevenblad, muur, dovenetel, de vlier, pinksterbloemen en met noten en paddenstoelen.

Met lekkere en verrassende recepten; Van eekhoorntjesbroodgratin en lieve-vrouwe-bedstro-roomijs tot vlierbloesemsorbet en veldzuringsoep met gepocheerde eieren.
Dankzij de aanstekelijke cultuurhistorische verhalen en landschapsfoto's komt de Nederlands natuur letterlijk bij je binnen.De auteur adviseert een bescheiden plukgedrag: bedenk wat je kunt gebruiken, laat altijd wat staan, respecteer de natuur en neem een goede flora mee.

Ook voor tuinliefhebbers krijgt onkruid wieden nu een extra dimensie!


Inclusief handig overzicht van giftige planten, bessen en paddestoelen, zodat vergissen een stuk moeilijker wordt.


Archimedes - Voorloper van de moderne wetenschap

Pier Daniele Napolitani

Gebonden – 159 pag – geïllustreerd – groot formaat

Van 32.50 voor 9.90


Bestel

Dit boek gaat dieper in op deze voorloper van de moderne wetenschap. Zo wordt uitgebreid aandacht besteed aan de wiskundige technieken die hij introduceerde en zijn briljante uitvindingen. (In ieder leerboek natuurkunde wordt de scène beschreven: Archimedes ontdekt in bad de werking van opwaartse kracht, roept 'Eureka!' en rent naakt de straat op) En natuurlijk op de wijze waarop hij - ten tijde van de Punische oorlogen tussen Rome en Carthago - zijn vernuft inzette voor de verdediging van zijn geboortestad Syracuse.

Tegen de achtergrond van de Punische Oorlogen geeft Archimedes' wetenschappelijke levensverhaal een goed inzicht in de geschiedenis van de natuur- en de wiskunde van de 3e eeuw voor onze jaartelling.

Omkaderde intermezzo's, waarin dieper op onderwerpen wordt ingegaan, maken dit boek zeer compleet


De mooiste begrafenis van de wereld

Ulf Nilsson

Gebonden – 40 pagina’s

Van 13.95 voor 5.00


Bestel

We verveelden ons, we hadden zin om iets leuks te doen. Gelukkig vond Ester een dode hommel.” Met deze beginzin is meteen de teneur gezet van dit schitterende boekje over dood en de plaats ervan in het leven. Ester wil de hommel begraven en de ik-persoon schrijft een gedicht voor hem. Het diertje krijgt een laatste rustplaats op een geheime plek. Ester bedenkt dat de wereld vol dode beesten is en dat ze die wel allemaal kunnen begraven. Ook Esters broertje Putte helpt mee zoeken naar dode dieren, maar hij begrijpt er niet veel van.

Met hun drietjes beginnen ze een bedrijfje, genaamd Begrafenissen BV. Een heleboel dieren krijgen een schitterende begrafenis met alles erop en eraan: Snuffie de hamster van de buren, de oude haan, drie haringen uit de koelkast, negen muizen die nog eerst gedoopt moesten worden, een platgereden egel en een haas ... een heel kerkhof vol. Wanneer ze op het einde van de dag zien hoe een merel zich tegen de serre te pletter vliegt, grijpt het sterven hen aan en ze houden voor hem de allermooiste begrafenis. De volgende dag hadden ze het druk met iets heel anders.

Op een opmerkelijk speelse en nuchtere manier komt in dit boek het droevige onderwerp 'overlijden' aan bod. De kinderen gaan volledig op in hun onbevangen spel en fantasie rond dood en begrafenis.

Kortom, een geweldig boek om voor te lezen en om op een voor jonge kinderen gepaste manier een gesprek aan te gaan over sterven. Vanaf 5 jaar


Kissinger- De idealist

Niall Ferguson

Gebonden - 1120 pagina’s

Van 59.99 voor 12.50


Bestel

Geen Amerikaans staatsman werd ooit zo bewonderd of gehaat als Henry Kissinger - ook wel bekend als 'de onmisbare man'. Iedere president, van Kennedy tot Obama, won tot nu toe zijn advies in. Zijn tegenstanders schilderen hem echter af als amorele, ijskoude aartsrealist.

Eerste deel van een monumentale, filosofisch getinte biografie van Henry Kissinger. Het bestrijkt zijn eerste 45 levensjaren, tot aan het moment dat hij veiligheidsadviseur werd onder Nixon. Ferguson baseert zich op literatuur en archieven, maar voerde ook gesprekken met Kissinger, die hem zelf had verzocht deze biografie te schrijven. De auteur behandelt de jeugd van Kissinger in een orthodox–joods gezin onder de opkomst van Hitler, zijn liefde voor Amerika, zijn studie aan Harvard, zijn adviseurschap voor Kennedy en zijn worsteling met de Vietnamoorlog.

Kissinger - De idealist is het verhaal van een van de voornaamste strategische denkers in de VS. Deze biografie is tevens een politieke Bildungsroman waarin wordt beschreven hoe Kissinger adviseur en vertrouweling werd van een man die hij altijd had verafschuwd. Niall Fergusons verslag van een uitzonderlijke levensloop werpt een nieuw licht op een tumultueuze periode uit de wereldgeschiedenis: de Koude Oorlog.


omhoog

1   2   3   4     

  NAJAAR 2017