home Informatie Aanbiedingen Ramsj 2ehands Nieuwsbrief Inkoop Bestelinfo
MOBIELLaatst bijgewerkt 17-2-2018

1   2   3   4


Vergeetboek

Douwe Draaisma

Gebonden -276 pag-geïllustreerd

Van 27.50 voor 7.90


Bestel


Waarom hebben we zo’n slecht geheugen voor dromen? Bestaat verdringen? Wat gebeurt er met gedeelde herinneringen als degene waar je die herinneringen mee deelde er niet meer is? Hoe kan het dat een collega wel uw idee heeft onthouden, maar vergeten is dat het úw idee was?


De lastigste vragen die je over het geheugen kunt stellen gaan niet over het herinneren maar over vergeten, schrijft Draaisma in VERGEETBOEK. Waarom bestaat er eigenlijk geen vergeettechniek? Waarom hebben portretten de neiging onze herinneringen aan gezichten te wissen? Wat gaat er mis in de hersenen van iemand die geen gezichten kan onthouden?

Douwe Draaisma (1953) is als hoogleraar geschiedenis van de psychologie verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is de auteur van diverse boeken. In deze uitgave weet Draaisma wederom zijn wetenschappelijke kennis en zijn prettig leesbare taal op een perfecte manier te combineren tot een bijzonder boeiend boek voor een breed, geïnteresseerd lezerspubliek.Gulzige gierige Hippo

Stuart Trotter

Gebonden- 30 pagina’s- Geïllustreerd

Van 12.50 voor 5.00


Bestel


Gulzige gierige Hippo is een vervelend nijlpaard. Hij wil niet delen en spelen met de andere dieren en jaagt iedereen uit zijn buurt, bang dat ze mee willen genieten van zijn picknick. Maar als de andere dieren een grap met hem uithalen, krijgt Hippo in de gaten dat hij niet goed bezig was en leert van zijn fouten.

Een vrolijk leerzaam boek voor kinderen, prachtig geïllustreerd en leuk om samen voor te lezen. Vanaf ca. 4 jaarCouperus culinair - De lievelingsgerechten van Louis Couperus

José Buschman

Paperback - 175 pag – geïllustreerd

Van 19.99 voor 7.90


Bestel


Roep de verloren tijd op met klassieke recepten uit het negentiende-eeuwse Den Haag, Indië en Italië.

Maak zelf de vermouth americano waar Couperus zo graag aan nipte, schuif aan bij het Parijse souper van Lot en Elly uit Van oude menschen en beleef De stille kracht met een heerlijke rijsttafel.

Tijdens haar speurtocht naar het leven van Louis Couperus stuitte José Buschman, historica en Couperuskenner, op het Italiaanse kookboek van mevrouw Couperus-Baud, met daarin de lievelingsrecepten van haar man.

Uit die recepten maakte ze hier een keuze, aangevuld met recepten uit het Haagse kookboek van Couperus' ouderlijk milieu en uit oude Indische kookboeken.

Van vele gerechten die Couperus in zijn werk noemt - in romans, feuilletons en brieven - heeft de schrijfster het recept uit oude en nieuwe bronnen opgedoken en voor hedendaagse liefhebbers opgepoetst.

De recepten worden gelardeerd met verrassende fragmenten uit Couperus' werk en schitterende foto's.

Met een voorwoord van de wijlen Johannes van Dam.De slag van Waterloo - Campagne van juni 1815

Albert Nofi

Paperback-368 pagina’s- geïllustreerd

Van 29.50 voor 12.50


Bestel


Zijn 'Waterloo kennen' staat synoniem voor het lijden van een zware nederlaag, een debacle. Het is een uitdrukking die in vele talen is opgenomen. Weliswaar kennen veel mensen de naam van de veldslag, maar het juiste verloop ervan in de context van de veldtocht van Napoleon in de Nederlanden is voor velen niet zo duidelijk. Deze veldslag van zondag 18 juni 1815 is één van de meest dramatische en tevens kleurrijkste uit de krijgsgeschiedenis en blijft tot de verbeelding spreken.Rolfs maakbare wereld

Rolf Hut

Paperback-167 pagina’s-Geïllustreerd-groot formaat

Van 19.95 voor 7.90


Bestel


De allerbeste techniek en mechaniek kan je gewoon zelf maken van de spullen die je thuis hebt.

Dat is het aanstekelijke statement van Rolf Hut. ‘In Rolfs maakbare wereld’ laat hij zien hoe je het leven thuis makkelijker en vooral leuker kan maken.

Waarom zou je geen systeem bouwen dat de planten automatisch water geeft? Je lamp vanaf internet bedienen, een alarmsysteem installeren met mentos en cola light, het doortrekken van je wc met regenwater, Hut draait er zijn hand niet voor om. Met huis-, tuin- en keukenspullen tapet hij techniek aan elkaar.

Laat je uitdagen door Rolfs maakbare wereld en ontdek dat techniek overal is, voor iedereen.

omhoog

1   2   3   4     

  januari 2018