home Informatie Aanbiedingen Ramsj 2ehands Nieuwsbrief Inkoop Bestelinfo
MOBIELLaatst bijgewerkt 9-12-2017

1   2   3   4

9789057302992


Verstoorde vrede / Nederland tijdens de Eerste Wereldoorlog in beeld

Doedens Anne en Liek Mulder

Paperback - 176 pagina's

Van 19.95 voor 9.95


Bestel


Nederland kende geen oorlog in 1914-1918. Het land was echter geen oase van rust en kreeg de neutraliteit niet cadeau. De vrede van die dagen werd verstoord door dreigementen, torpedo’s afgevuurd op Nederlandse schepen, schaarste, honderdduizenden vluchtelingen van over de grens, grote sterfte onder kinderen.

Een verstoorde vrede dus. In dit boek worden honderden afbeeldingen van Nederland in de Eerste Wereldoorlog indringend getoond.

Men treft onbekende foto’s van interneringskampen en militaire en andere acties aan, naast illustraties van bekende tekenaars uit die dagen. Ze zijn afkomstig uit verschillende archieven en geïllustreerde tijdschriften.

Samenstellers dr. Anne Doedens en Liek Mulder zijn historici.Hallo! Ontdek de wereld met de Gouden Boekjes

Francine Oomen, Kathryn en Byron Jackson, Marian Potter, Nienke Denekamp

Gebonden – 118 pagina’s – geïllustreerd – groot formaat

Nu voor maar 5.00


Bestel

In ‘Christoffel en de Columbus’, ‘Anders is leuk’, ‘Het rode wagonnetje’ en ‘De krantenpoes’ wordt al rennend, slingerend, rijdend en varend de wereld ontdekt.

Ontdek zelf ook de wereld met de Gouden Boekjes, al lezend en kijkend. Dit vierdubbeldikke Gouden voorleesboek staat garant voor vele uren (voor)leesplezier! Vanaf 3 jaarThe Moonlight Garden – Marc Mulders

Paperback – 175 pag – geïllustreerd – groot formaat

Van 29.95 voor 9.90


Bestel

In The Moonlight Garden komen alle aspecten van Mulders' oeuvre aan bod: schilderijen, aquarellen, natuurfotografie, politieke collages, glaswerk en tapijten. Een schitterend overzicht van een van Nederlands' grootste schilders.

In de jaren tachtig brak Marc Mulders (Tilburg 1958) als jonge schilder door met heftige, religieus geladen doeken. Deze werden gevolgd door een lange, succesvolle reeks bloemen- en wildschilderijen.

Door Mulders' verhuizing van de stad naar het platteland veranderde zijn werk ingrijpend. Figuratieve doeken met bloemkelken werden abstracte voorstellingen van ruimten in de natuur.

Zijn intenties zijn opmerkelijk constant gebleven: het verbeelden van de natuur en haar diepere symboliek.Koken uit de natuur - Lekker, gratis en gezond

Diane Dittmer

Gebonden– 160 pagina’s – geïllustreerd

Van 16.99 voor 7.90


Bestel


In Koken uit de natuur geeft Diane Dittmer advies over wildplukken en gratis en gezond eten uit de natuur.

Wat kun je veilig plukken en hoe verwerk je het daarna in je eten? In de vrije natuur is van alles te vinden om de maaltijd te verrijken. Bij de recepten in dit boek fungeren 'onkruid', wilde bessen, zaden, bloemen en paddenstoelen soms als smaakmaker, soms zijn ze het hoofdingrediënt.

Dit kookboek bevat naast beknopte informatie over wildplukken 66 eenvoudige recepten voor verrassende gerechten en drankjes met kruiden, paddenstoelen en vruchten uit de natuur.


De IJzeren Eeuw - Het begin van ons moderne Nederland

Hans Goedkoop & Kees Zandvliet

Gebonden - 192 pagina’s - groot formaat

Van 29.95 voor 14.95


Bestel

Anders dan de zeventiende, Gouden Eeuw, ontbeert de negentiende in ons land een roepnaam. Toch draagt ze er zelf één aan. Het is de eeuw, van treinen en bruggen en stoommachines, en dat allemaal met dank aan één metaal.

‘Heden ten dage is het ijzer even onmisbaar voor onze behoeften als de lucht, het water en het vuur. De eeuw, waarin wij leven, kan met recht de ijzeren eeuw worden genaamd.’

De IJzeren Eeuw werpt een frisse blik op een tijd die al te lang is afgedaan als saai en burgerlijk.

Dit prachtig geïllustreerde boek richt het oog op de indrukwekkende vernieuwingen van toen.

  • De vaar- en spoorwegen die werden aangelegd.
  • De opkomst van de industrie.
  • De groei van wereldhaven Rotterdam.
  • De uitbouw van de liberale vrijhandel – en van de staatsbemoeienis om die weer in te perken.
  • De bloei van de wetenschap, die vijf Nobelprijzen opleverde.
  • De komst van de monarchie en van een grondwet die nog steeds de basis vormt van de huidige.


De IJzeren Eeuw laat het begin zien van een tijdperk van onophoudelijke innovatie en versnelling. Het begin van ons moderne Nederland.Knuffelbunny - De zaak van de verwisselde knuffelkonijnen

Mo Willems

Gebonden - 48 pagina’s - oblong

Van 13.95 voor 4.99


Bestel

Trixie heeft een knuffelkonijn dat ze Knuffelbunny noemt. In de hele wijde wereld is er maar één Knuffelbunny, en die is van Trixie. Maar als Trixie Knuffelbunny op een dag mee naar school neemt, blijkt klasgenootje Sonja precies zo'n knuffelkonijn te hebben.

Dat wordt ruzie, want er kan er maar één de echte zijn. Als straf zet juf beide knuffelkonijnen op de kast. Aan het eind van de dag krijgen de meisjes hun knuffels gelukkig weer terug en 's avonds ligt Knuffelbunny dan ook weer veilig bij Trixie in bed. Tenminste, dat denkt ze. Want midden in de nacht wordt Trixie wakker en realiseert ze zich dat de knuffel die naast haar ligt, niet Knuffelbunny is…

Mo Willems, Illustrator of the Year in Amerika en van Nederlandse afkomst, voert in zijn thuisland de bestsellerlijsten aan. 'Knuffelbunny' stond maar liefst 37 weken op de New York Times Best Sellers List.

Het was bovendien een Caldecott Honor-boek, kreeg 'Starred reviews' van Kirkus, Publishers' Weekly, de Bulletin, en School Library Journal, en was 'Book of the Year Winner' in de categorie kinderboeken

Bestel

In de jaren zeventig liep een visionair scheepsbouwer,
Willem Vos - 'die man met die baard', rond in Nederland. Hij droomde van oude schepen en hij droomde groots. Na de komst van de eerste Sail Amsterdam wist hij het zeker: hij ging de Batavia na bouwen en scheepsbouwers in de dop opleiden.

De geschiedenis kennen we, de Batavia kwam en ruim 1200 jonge scheepsbouwers kregen een opleiding. Deze geweldige uitgave geeft van stap tot stap weer hoe je een schip als de Batavia (her)bouwt en wat je daar allemaal voor nodig hebt.

Zorgvuldig wordt hoofdstuk na hoofdstuk het hele proces uitgelegd, met daarbij zeer goede detaillistische tekeningen. Elk onderdeel gedetailleerd omschreven en de werking of het doel verteld. Van kielbalk tot zeildoek. Met als bijlage  het bestek, de houtstaat en de monsterrol met medewerkers en vrijwilligers.

Een unieke uitgave van een ambachtsman die zijn vakkennis en ervaring op papier zette, opdat zijn onvervangbare praktische kennis van de Hollandse scheepsbouw niet opnieuw verloren zou gaan.Kabouter kinderversjes (en liedjes)

Rien Poortvliet

Paperback– 112 pag – geïllustreerd – groot formaat

Van 14.99 voor 7.90


Bestel


Een bundel (A4-formaat) met de bekendste Nederlandse  kinderversjes en -liedjes, en verhalen met humor geschreven door Wil Huygen.

Er zijn natuurlijk veel kabouters afgebeeld, maar ook veel dieren. De tekeningen zijn gedetailleerd, waardoor er voor kinderen veel in te ontdekken valt.

Deze uitgave is natuurlijk erg geschikt voor opa’s en oma’s met kleinkinderen. Zo blijven deze liedjes bewaard voor de volgende generatie. Bovendien blijft het een mooi kijkboek door de vele tekeningen van Rien Poortvliet.De herfst op tafel

Stéphane Reynaud

Gebonden – 136 pag – geïllustreerd – groot formaat  

Van 14.95 voor 6.90Bestel

91 goede redenen om aan tafel te gaan!
Iedere herfstdag een lekker gerecht op tafel. In dit boek vindt u voor elke dag van de maanden september, oktober en november een heerlijk recept en heel veel inspiratie om te genieten van het beste van het seizoen.

omhoog

1   2   3   4     

  Novemberactie 2017