home Informatie Aanbiedingen Ramsj 2ehands Nieuwsbrief Inkoop Bestelinfo
MOBIELLaatst bijgewerkt 17-2-2018

1   2   3   4


De schepping van Melle

Bram Kempers

Gebonden-191 pag.-geïllustreerd-groot formaat

Van 34.90 voor 9.90


Bestel


Melle Oldeboerrigter (1908-1976) groeide op in een socialistisch arbeidersmilieu en zijn levensvisie werd bepaald door de crisistijd van de jaren dertig. Anarchisme, sociale bewogenheid en deelname aan het verzet tegen de Duitse bezetting zetten hem aan tot politiek en sociaal geëngageerde tekeningen.

Hij is ongetwijfeld één van de meest bizarre Nederlandse beeldend kunstenaars van de twintigste eeuw. Zijn werk wekte in de jaren vijftig tot zeventig zowel grote bewondering als totale afwijzing. Hij noemde zichzelf een visionair schilder. Vaak werd zijn werk vergeleken met dat van de fantastische schilder Jeroen Bosch.

Hoe omstreden zijn werk was, blijkt uit het feit dat W. Sandberg in 1955 enkele schilderijen van hem weigerde voor een tentoonstelling in het Stedelijk Museum te Amsterdam. Werkelijke erkenning volgde pas in de jaren zestig en zeventig, onder meer in 1972 met een grote overzichtstentoonstelling in datzelfde Stedelijk Museum..

In deze uitgave worden zowel het leven als de kunst van Melle beschreven en voorzien van zwart-witfoto’s en 130 afbeeldingen in kleurDe rode stelten

Eric Puybaret

Gebonden-32 pagina’s-Geïllustreerd- groot formaat

Van 18.99 voor 7.90


Bestel


In een stad die op het water ligt, met huizen op palen, moeten de mensen op stelten lopen. Eén inwoner, Leopold, heeft de langste  stelten van iedereen en heeft daardoor meer contact met de vogels dan met  de mensen. Maar bij het winterfeest wordt  zijn hulp ingeroepen als het wintervuur dooft. Leopold schiet te hulp en het hout van zijn in stukken gehakte stelten doet het vuur weer opgloeien.

Groot formaat prentenboek van een internationaal veelgeprezen illustrator. Elke fantasierijke, prikkelende  illustratie is een kunstwerk op zich. Vanaf ca. 5 jaar.
Spis - Aan tafel

Mikkel Karstad

Gebonden- 235 pag- geïllustreerd- groot formaat

Van 29.95 voor 7.90


Bestel


Mikkel Karstad is co-founder van Scandi-cool cuisine, adviseur van NOMA en een geweldige Deense chefkok.

Sommigen van ons zien voedsel puur als een noodzakelijk kwaad. Voor Mikkel Karstad is eten veel meer dan dat. De esthetiek van eten, daar gaan zijn ogen van glinsteren: 'De schoonheid van voedsel is van cruciaal belang,' zegt hij, 'onze ogen spelen een belangrijke rol bij het eten. Als een gerecht er prachtig en heerlijk uitziet, zal het eerder aanzetten tot het proberen van iets nieuws. Je eet met smaakpupillen, ogen en neus.'

Hij maakt liever een gerecht met lokaal en seizoensgebonden ingrediënten dan een 'gedwongen' onpersoonlijke maaltijd met dure ingrediënten.

Dat is ook het uitgangspunt van zijn eerste kookboek Spis: Mensen inspireren om goede ingrediënten te gebruiken en dan gewoon... koken! Niet meer en vooral niet minder.  

Voor iedereen die méér van Scandinavisch eten verwacht dan de bekende Zweedse gehaktballetjes is dit kookboek een absolute aanrader.Adolf Hitler en de Eerste Wereldoorlog - Het ware verhaal

Thomas Weber

Paperback-510 pag-geïllustreerd

Van 19.95 voor 7.90


Bestel


Met ‘Adolf Hitler en de Eerste Wereldoorlog’ wordt het volledige verhaal verteld van Adolf Hitler als soldaat in de Eerste Wereldoorlog.


Thomas Weber doet dat aan de hand van een beschrijving van het regiment waar Adolf Hitler deel van uitmaakte. Op basis van uniek bronnenmateriaal - onder meer de verhalen van soldaten en officieren - laat hij zien hoe en waarom Hitler zijn imago van onverschrokken soldaat in stand hield, zoals hij ook in Mein Kampf deed.


In dit baanbrekende boek gaat Weber in op de kwestie of Hitler een product van zijn tijd was of een uitzonderlijke, berekende figuur. En hij vraagt zich af of de Eerste Wereldoorlog, zoals vaak wordt beweerd, van doorslaggevende betekenis is geweest voor de opkomst van Adolf Hitler.Deep Space - Een visuele verkenningstocht naar de rand van het heelal en het begin van de tijd

Govert Schilling

Gebonden-224 pag-geïllustreerd-groot formaat

Van 24.95 voor 9.90


Bestel


Govert Schilling neemt je mee op een rondreis door het uitdijende heelal en onthult de geheimen van de kosmos in deze adembenemende visuele verkenning van het universum.

Met honderden adembenemende foto's en illustraties, en met een Steratlas van 14 pagina's die de gehele zichtbare sterrenhemel in beeld brengt, is 'Deep space' het ultieme boek voor iedereen die gefascineerd is door de raadselachtige schoonheid van het heelal. Een zeer toegankelijk, populairwetenschappelijk naslagwerk dat steeds boeiender wordt.

Govert Schilling is wetenschapsjournalist en succesvol auteur. Hij schrijft over sterrenkundige onderwerpen en van zijn hand verschenen meer dan veertig succesvolle boeken - voor kinderen en volwassen - over het onderwerp.

omhoog

1   2   3   4     

Januari 2018