home Informatie Aanbiedingen Ramsj 2ehands Nieuwsbrief Inkoop Bestelinfo
MOBIELLaatst bijgewerkt 21-10-2017

1   2   3   4


Mijn huisdier is een boek

Bob Staake

Gebonden – 33 pagina’s – geïllustreerd – groot formaat

Van 12.95 voor 5.00


Bestel

Auteur Bob Staake, illustrator van vele kinderboeken waaronder  heeft een geweldig boek uitgebracht over een klein jongetje en zijn ongewone huisdier.

De meeste huisdieren zijn honden en katten, maar wat gebeurt er als een klein jongetje een ander huisdier kiest, een huisdier dat niet miauwt of blaft? Geen dier maar een boek! `Boeken zijn de beste huisdieren, zegt het jongetje en vervolgens kiest hij een felrode uit. . Wanneer het boek zoek raakt, begint er een avontuurlijk verhaal, met uiteindelijk een happy end!. Vanaf ca. 4 jaar.Wim van Aken – Schilder van Klassieke Schoonheid

Carole Denninger

Gebonden – 144 pagina’s

Van 24.90 voor 9.90

Bestel

Wat maakt de schilderijen van Wim van Aken zo attractief en intrigerend? In een prettig leesbaar betoog voert auteur Carole Denninger de lezer door het artistieke leven van de kunstenaar ( 1933-2015) die tot op late leeftijd alles tekende en schilderde wat hem boeide.


De rode draad in zijn leven en werk is de hang naar klassieke schoonheid. Daarmee wordt niet alleen bedoeld de bewondering die de schilder opvat voor de grote meesters uit het verleden, maar ook het streven om figuren en voorwerpen uit het verleden in een eigentijds decor te plaatsen. En het gebeurt ook omgekeerd: eigentijdse figuren duiken heel verrassend op in een klassieke setting.


Liefde voor de antieken en respect voor de rijke schildertraditie koppelt Van Aken aan een moderne visie en werkwijze. Klassieke onderwerpen worden op een moderne wijze uitgewerkt met een knipoog naar de impressionisten of Cezanne. Hij maakt gebruik van fijne stippel- en vloeitechnieken en zachte pasteltinten. Het werk ligt tussen figuratief en abstract in. Zijn thema's zijn portretten, zijn Indische jeugd, landschappen, stadsgezichten, stillevens, naakten, vogels, paarden, muziek, mensen en interieurs.De herfst op tafel

Stéphane Reynaud

Gebonden – 136 pag – geïllustreerd – groot formaat   

Van 14.95 voor 6.90


Bestel

91 goede redenen om aan tafel te gaan!
Iedere herfstdag een lekker gerecht op tafel. In dit boek vindt u voor elke dag van de maanden september, oktober en november een heerlijk recept en heel veel inspiratie om te genieten van het beste van het seizoen.

Stéphane Reynaud heeft een restaurant in Montreuil (nabij Parijs) in Frankrijk. Van zijn hand verschenen eerder het veelgeprezen 'A propos bistro', 'Gebraad', '365 goede redenen om aan tafel te gaan', 'Barbecue & plancha' en 'Hart, lever, niertjes'.


Regen een natuur- en cultuurgeschiedenis

Cynthia Barnett

Paperback – 383 pagina’s

Van 22.50 voor 7.90


Bestel

Dit populair-wetenschappelijke boek behandelt het verschijnsel regen in al zijn kleurrijke facetten.

Het boek  vertelt het ‘verhaal’ van regen. Het verweeft populaire wetenschap met het menselijk verlangen om regen te beheersen, van de oude regendansen tot de grote dammen die rivieren op aarde binnen hun oevers moeten houden. Van weermannen tot klimaatverandering.

Regen is ook een reisverhaal, van het natte Schotland waar de regenjas is uitgevonden tot India, waar dorpelingen de geur van regen uit de door de moesson doordrenkte aarde weten te halen om er parfum mee te maken.

Het boek zit vol met vele onbekende, maar interessante feiten en verhalen en is  niet alleen geschikt voor wetenschappers maar ook voor leken met een brede interesse.De schatkist van Quentin Blake - Welkom in de wondere wereld van Quentin Blake

Gebonden– 256 pag – geïllustreerd   

Van 24.95 voor 7.90


Bestel

Acht volledige prentenboeken zijn verzameld in deze overdadige schatkist: klassieke verhalen, verbazende rijmen en onbetaalbare types voor het eerst samengebracht om maximaal van te genieten. De schatkist van Quentin Blake herbergt de volgende pareltjes en juweeltjes: Doe ook maar mee; Pieter en zijn viool; Het ABC van Quentin Blake; Meester de Meijere; Engelkrijt; Mevrouw Hermitage, wegpiraat; Juffrouw Julia's jaszakken en Kinderrijmen. 


Er is geen kind dat niet van de tekeningen van Quentin Blake houdt. Hij won vele prijzen voor zijn werk, waaronder de Hans Christian Andersenprijs. Dit boek is een ode aan zijn verbazingwekkende carrière als schrijver en illustrator. En hij is, ondanks zijn 85 jaren, nog steeds onvermoeibaar!
Wereldgeschiedenis in infographics

Valentina D’Efilippo

Gebonden– 224 pag – geïllustreerd – groot formaat

Van 27.50 voor 7.90


Bestel


uitverkocht

De complete wereldgeschiedenis ondersteund door infographics - een geschiedenis zoals we die nog niet kennen!

In 77 van informatie voorziene diagrammen in vier chronologische hoofdstukken wordt een overzicht gegeven van de wereldgeschiedenis.  • Originele presentatie van onze geschiedenis in puur grafische vorm

  • Tijdlijn van de oersoep tot de doorbraak van technologie in de laatste decennia

  • De beeldtaal van het boek leidt tot nieuw begrip van tijd en ruimte en de plek die die wij mensen in de wereld innemen.

De bekende Engelse vormgeefster en de bekroonde Engelse datajournalist van The Guardian maakten een mooi vormgegeven en heel informatief boek voor wie van geschiedenis houdt.De kracht van de Dino - Wie is de sterkste?

Gebonden – 80 pag – geïllustreerd – groot formaat

Van 12.50 voor 5.00


Bestel

De kracht van de dino is géén encyclopedie, maar vergelijkt twee dino soorten die in eenzelfde periode leefden. Je kijkt je ogen uit bij de rijke illustraties. Echt een boek om samen op de bank van te genieten.

In De kracht van de dino worden indrukwekkende illustraties afgewisseld met een informatie pagina, waarop telkens twee type dino’s met elkaar worden vergeleken en in perspectief met de mens worden geplaatst.  Wie is de sterkste, wie de gevaarlijkste, wie de grootste of de snelste. In prachtige illustraties worden ze, van Spinosaurus tot Tyranosaurus Rex, in hun strijd tot in detail weergegeven.

Elk ‘koppel’ wordt eerst in een bedreigende situatie afgebeeld over een dubbele pagina met de vraag wie er zal winnen, waarna op de volgende dubbele pagina beide dieren worden vergeleken. Op de tijdlijn bovenaan kun je zien in welke periode de dino’s leefden.

Tot slotte tref je achter in het boek antwoorden op de gestelde vragen bij de voorstelling van het dier.

Een uitgave vol weetjes en feiten over deze uitgestorven dieren. Voor kinderen vanaf 8 jaar.Wilde venkel & rabarber en andere culinaire genoegens uit de volkstuin

Caroline Zeevat

Paperback– 191 pagina’s – geïllustreerd – groot formaat

Van 18.95 voor 7.90


Bestel

Wilde venkel & rabarber is een bijzonder kookboek vol recepten met oude en nieuwe ingrediënten. De recepten inspireren om meteen aan de slag te gaan met allerlei verrassende combinaties. Naast recepten bevat het boek ook tuiniertips voor het zaaien, werken en oogsten in de tuin, handig gerangschikt per maand. Bereid pure producten, van sla tot onkruid, van sperziebonen tot dahlia's. Voor alle liefhebbers van lekker eten met een moestuin of een goede groenteboer.

Lekker kookboek vol met no-nonsense gerechten met groenten, fruit en zelfs onkruid uit eigen tuin.'


omhoog

1   2   3   4     

NAJAAR 2017