home Informatie Aanbiedingen Ramsj 2ehands Nieuwsbrief Inkoop Bestelinfo
MOBIELLaatst bijgewerkt 9-12-2017

1   2   3   4

Nederland in de Middeleeuwen de canon van ons middeleeuws verleden 9789057307768


Nederland in de Middeleeuwen de canon van ons middeleeuws verleden

Kuipers Jan. B

Gebonden - groot formaat

Van 34.95 voor 17.50


Bestel

Een canon,’ aldus Piet de Rooy, een van de initiatiefnemers van de historische canon van Nederland, ‘heeft zich de laatste tijd ontwikkeld tot een nieuw historisch genre’. Nederland in de Middeleeuwen is een nieuwe aanwinst in dit genre. Deze canon bevat geen onwrikbare ijkpunten, maar presenteert onze middeleeuwse geschiedenis op toegankelijke wijze voor een breed publiek.


Bij de keuze van de vijftig vensters spelen zowel de traditie als nieuwe inzichten een rol. De lezer zoekt niet vergeefs naar overbekende feiten als de moord op Floris V, maar verneemt ook over plattelandsleven, ridderideaal en kloosterwezen, overzeese handel, klimaatontwikkeling, ketters en bonte volkscultuur. Een evenredige geografische spreiding is nagestreefd, waarbij alle gewesten aan bod komen.


De uitgave toont hoe een drassige uithoek van het Romeinse Rijk zich tussen ca. 500 en 1500 ontwikkelde tot een veelzijdig samenstel van graafschappen, hertogdommen en heerlijkheden, agrarische en handelsgemeenschappen, steden en dorpen, op zand, veen en klei, langs de rivieren en de Noordzeekust. Hoe er langzaam eenheidsgevoel ontstond én hoe dit besef steeds ondergraven werd door vaak bloedige strijd tussen lokale en regionale belangen, standen en klassen.Mega Millie – de kleine muis met grote ideeën

Sienna Williams

Gebonden

Nu slechts 4.99


Bestel


Millie Muisje houdt van heel veel meer dingen dan van kaas. Maar als ze met haar vrienden een picknick wil organiseren veroorzaken haar grote ideeën veel problemen. Maar kan Millie de dag redden en haar mooiste uitvinding ooit maken?

Ontdek in dit charmante bos alles over avontuur, over plezier, vriendschap en teamwork.African Faces - An Homage to the African Mask | Un hommage au masque Africain

Gebonden - 336 pag - oblong

Van 95.00 voor 29.90


Bestel

Volledig herziene Franse / Engelse editie met meer dan 500 verbazingwekkende foto's van de belangrijkste Afrikaanse maskers ter wereld.

Dit prachtige boek is geboren uit de passie en het artistieke inzicht van Marnix Neerman en Hugo Martens.

128 maskers zijn gefotografeerd in zo'n unieke stijl dat hun artistieke aard tot het uiterste geopenbaard wordt. Elk masker is van voor en achter gefotografeerd, en detailfoto’s onthullen elk masker als een bijna autonoom kunstwerk.

Toch worden deze maskers niet beschouwd als kunstwerken in hun landen van herkomst, maar eerder als instrumenten die een functie en betekenis hebben in het sociaal-religieuze leven.

Veel van deze maskers zijn nog nooit eerder getoond of gepubliceerd en komen uit collecties zoals het Museum voor Midden-Afrika in Tervuren, België; het Etnografisch Museum in Antwerpen en particuliere collecties in België, Frankrijk, Groot-Brittannië en de VS. African Faces is geproduceerd in samenwerking met het archief van de Yale-universiteit, het Tribal Art magazine, Parcours des Mondes in Parijs en vele andere deskundigen.

De krachtige foto's accentueren de artistieke waarde van de maskers zoals nooit tevoren.


Morito - Tapas

Sam & Sam Clark

Gebonden - 288 pag – geïllustreerd – groot formaat

Van 34.99 voor 15.00


Bestel


Uitverkocht


Na Moro, Casa Moro en Moro Londen is dit Morito. In dit überhippe boek vind je de heerlijke tapas en mezze van kooklegendes Sam & Sam Clark.

Dit is het vierde kookboek van het echtpaar Sam en Sam Clark. Moro was hun eerste restaurant in Londen, met een kaart geïnspireerd door de Spaanse en Noord-Afrikaanse keuken. Morito, een tapas & mezze bar, is het kleine zusje van Moro.

Het kookboek van Morito bevat recepten voor gerechten uit de Spaanse, Midden-Oosterse en Perzische keuken. De gerechten zijn niet moeilijk te maken.

Geïllustreerd met kleurenfoto’s, verzorgd uitgegeven. Prachtig cadeauboek voor fans van de Spaanse en Midden-Oosterse keuken of om gewoon zelf te houden.Het Gouden Boekjes Beestenboek

Garth Williams

Gebonden – 32 pagina’s – geïllustreerd – oblong – groot formaat

Van 15.00 voor 7.90


Bestel


Meer dan een halve eeuw geleden is men begonnen met het uitgeven van "Gouden Boekjes". Het werden er meer dan tachtig.

Het Gouden Boekjes Beestenboek, met de mooiste beestenillustraties van de vermaarde illustrator Garth Williams (1912-1996).

Hij behoort met o.a. Tibor Gergely, Gustaf Tengren en  Feodor Rojankovsky tot de galerij der groten van de Gouden Boekjes tekenaars.

Het mooie papier, de sterke teksten en vrolijke inhoud maken het boek tot een feest van herkenning en een plezier om voor te lezen. Voorlezen aan kinderen vanaf ca. 3 jaar.De VOC - Een multinational onder zeil, 1602-1799

J.A. Kuipers

Gebonden - 176 pagina’s - geïllustreerd

Van 29.95 voor 14.95


BestelDe geschiedenis van de VOC, de eerste naamloze vennootschap en 'multinational' ter wereld, is nauw verweven met die van de Republiek der Verenigde Nederlanden. Lange tijd was de Compagnie het grootste handelsbedrijf ter wereld: een puur commerciële onderneming, die geen middel schuwde om haar positie te verstevigen. Maar ook een instelling die cultuur produceerde, en het leven in haar handelsgebieden en de Republiek diepgaand beïnvloedde.

Het verval in de achttiende eeuw had veel oorzaken: de logge organisatievorm, torenhoge bestuurs- en militaire kosten, enorme corruptie en zelfverrijking, concurrentie van andere Europese compagnieën, vooral de Engelse, de tanende internationale positie van de Republiek. De VOC kwam de Vierde Engelse Oorlog (1780-1784) niet te boven. Zij werd in 1795-1799 geliquideerd door de Bataafse Republiek.

Deze prachtig geïllustreerde uitgave geeft een panoramisch beeld van de fascinerende 'Edele compagnie', die uiteindelijk zou zijn 'Vergaan Onder Corruptie'.

Het boek biedt de grote lijn én de kleine anekdote. Het werpt licht op de veelsoortige handelsgebieden tussen Kaap de Goede Hoop en Japan, het leven in Batavia, op zee en thuis in Nederland, én op een stoet kleurrijke personen. Van de wrede gouverneur-generaal Jan Pietersz Coen tot de Molukse opstandeling Kapitein Jonker: allen maakten de VOC tot wat deze was.Geschiedenis van de Antillen - Aruba, Bonaire, Curaao, Saba, Sint-Eustatius, Sint-Maarten

Leo Dalhuisen

Gebonden - 192 pagina’s - geïllustreerd

Van 39.50 voor 19.95


Bestel

Geschiedenis van de Antillen brengt de complete geschiedenis tot leven van de zes eilanden in de Caraïbische Zee, die tot 1986 een eenheid vormden onder Nederlands bestuur.

Over de oorspronkelijke Indiaanse bewoners, de komst van de Spanjaarden en later van de Zeeuwen en Hollanders. Over de slavernij en de afschaffing ervan, over het komen en gaan van olieraffinaderijen. Uiteraard komen ook de ontwikkeling van kolonie tot rijksdeel en het verkrijgen van de 'status aparte' en de status van Nederlandse gemeente aan bod.

Geschiedenis van de Antillen is de meest actuele uitgave over zowel de bekendste eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao, als over de vaak verwaarloosde geschiedenis van de Bovenwindse eilanden Saba, Sint Maarten en Sint Eustatius.

Een rijk geïllustreerd en helder geschreven standaardwerk over een geschiedenis die eeuwenlang nauw met de Nederlandse verbonden is geweest. Un buki dushi pa un i tur.


Kapitein Kat

Inga Moore

Gebonden – 48 pagina’s – geïllustreerd – groot formaat

Van 14.95 voor 5.00


Bestel


Groot formaat prentenboek van uitgeverij Christofoor met een mooi verhaal over een oude kapitein, Kapitein Kat.

Kapitein Kat houdt heel veel van... katten! Als hij na een storm op een onbekend en eenzaam eiland aan land gaat, is de Koningin van dat eiland blij met zijn komst. Maar ook zijn katten zijn welkom, want de Koningin kan die heel goed gebruiken. Kapitein Kat laat zijn katten achter en gaat al die prachtige plaatsen bezoeken waar hij altijd van had gedroomd. Maar eigenlijk had hij de mooiste plek al gevonden.

Prachtig sprookjesachtig voorleesverhaal over de betekenis van rijkdom,

omhoog

1   2   3   4     

Novemberactie 2017