home Informatie Aanbiedingen Ramsj 2ehands Nieuwsbrief Inkoop Bestelinfo
MOBIELLaatst bijgewerkt 19-8-2017

1   2   3   4

Beeldhouwen in hout - Het complete handboek


Josepmaria Teixidó I Camí en Jacinto Santamera


Gebonden - 192 pagina’s – geïllustreerd – groot formaat


Van 39,95 voor 15,00


Bestel

Het boek begint met een kunsthistorisch overzicht van kunstwerken van hout.
Vervolgens wordt het materiaal zelf uitgebreid besproken, in een ruim 60 pagina's zorgvuldig en gedetailleerde inleiding op hout : : kenmerken, eigenschappen, gereedschappen (gebruik en onderhoud), oude en nieuwere technieken, de werkplaats, etc.

Dan komen de projecten aan de orde: vormgeving, bewerking, afwerking, van grof werk meer en meer naar verfijning; ook het herstellen van schade. In het laatste deel van het boek  volgt de stapsgewijze beschrijving van het maken van enkele beelden, van torso tot abstract werk, groot en klein.Aristoteles - Kopstukken filosofie


Jonathan Barnes


Paperback – 160 pagina’s


Van 12,50 voor 5,00


Bestel

Aristoteles behoort tot de intellectuele reuzen van de Oudheid. Hij werd zijn leven lang gedreven door één overheersend verlangen - het verlangen naar kennis. Nog nooit had iemand zoveel bijgedragen aan de wetenschap, en na hem kon niemand de hoop koesteren zijn prestaties te evenaren. De invloed van ‘de meester van hen die weten', zoals Dante hem noemde, op de intellectuele geschiedenis van het Westen is ongeëvenaard. Aristoteles' genie bestrijkt een veelheid aan onderwerpen. Barnes beschrijft zijn wetenschappelijke onderzoekingen, zijn ontdekkingen in de logica en zijn metafysische theorieën, alsmede zijn ideeën op het vlak van biologie, psychologie, ethiek, politiek en kunst.Koerstrui! - De grootste collectie wielertricots ter wereld


John van Ierland en Evert de Rooij


Paperback – 304 pagina’s –

Geïllustreerd


Van 24,95 voor 7,90


BestelIn 1963 kreeg tiener Henk Theuns zijn eerste fietstrui, van wielrenner Jo de Roo. 'Dat truitje was toen heilig voor mij! Daar ging ik mee naar school, daar ging ik aardbeien in plukken. Dat truitje droeg ik dag en nacht.' Het bleek het begin van een imposante verzameling koerstruien van wielrenners uit binnen- en buitenland, amateurs en profs.


Als wielrenner kon hij misschien geen potten breken maar als verzamelaar heeft Henk Theuns inmiddels de absolute top bereikt. Niemand is veilig voor zijn verzamelwoede. Een optreden in een televisie-uitzending betekende de doorbraak. Sindsdien stromen de tricots bij Henk binnen. Ruim 1250 bijzondere truien zijn met renner, jaartal en ploeg in Koerstrui! opgenomen. De absolute toppers uit de collectie zijn voorzien van een korte biografie van
de drager.


Bekende renners uit binnen- en buitenland zoals Tommy Simpson, Oscar Freire, Gerrie Kneteman, Wout Wagtmans en Richard Virenque. De collectie omvat shirts van baanrenners, vrouwen, amateurs, leiderstruien uit grote en kleine rondes.

Niet alleen voor wielerfans, maar ook voor modefanaten en liefhebbers van design en grafische vormgeving is Koerstrui! een echte 'must have'.Wielercafés in Vlaanderen

Walter Rottiers

Gebonden - 207 pagina’s - geïllustreerd

Van € 25.00 voor € 7.90

Bestel


Wat zou (de Ronde van) Vlaanderen zijn zonder cafés? Niet veel, dacht Rottiers en hij schreef er dit boek over.

Uit dit fraaie boekwerk blijkt duidelijk, hoe de wielersport en het café in Vlaanderen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Het is het resultaat van een speurtocht van tien jaar naar al deze stamineetjes. Het boek staat vol wetenswaardigheden en anekdotes.

Het rijke Vlaamse wielerleven speelde zich altijd voor een deel af in en rond een sportcafé: daar ontstond een supportersclub, daar waren de start en aankomst van een kermiskoers. Dit fenomeen is ook bekend bij ons in het zuiden van het land: Chaam en andere gemeenten kunnen ervan getuigen.

Ze zijn niet te tellen, de zaken die door oud-renners zijn opgestart. Vele cafés ontstonden op het moment dat een renner op het hoogtepunt van zijn carrière was, of stopte met wielrennen; dat kan dus inmiddels 60 jaar geleden zijn.

Inmiddels zijn veel van deze cafés al verdwenen: dat van Lucien Van Impe, laatste Belgische Tourwinnaar in 1976 bijvoorbeeld, werd in 2000 gesloopt.

Langs het parcours van de Ronde van Vlaanderen liggen (en lagen) er een massa, die hun hoogtepunt bereiken (bereikten) op de dag dat de klassieker voorbijkomt. (voorbijkwam). Het waren 250 cafés, restaurants en hotels in totaal en daarvan zijn er 121 in deze uitgave beschreven, met foto (kleur/zwart-wit) en uitleg.

Wielercafés in Vlaanderen is een must voor alle wielerliefhebbers die houden van het Vlaamse leven. Aan de hand van kaartjes en adressen kunnen zij de cafés, restaurants en hotels vinden, op de fiets, of tijdens de koers.


Stars to the Sun


Pieter Henket


Gebonden 172 pagina’s


Van 49.99 voor 9.99


Bestel

De Nederlandse fotograaf Pieter Henket (1979) staat bekend als ‘fotograaf van de sterren‘. Na zijn middelbare schoolopleiding trok hij op zijn 19e op goed geluk naar New York, waar hij nog steeds woont. Eén van zijn grote doorbraken als internationaal erkend fotograaf beleefde hij in 2008 met zijn portret van Lady Gaga voor haar debuutalbum The Fame. Dit fotoboek Stars to the Sun is zijn eerste fotoboek.

Ieder jaar dompelt San Luis, in Argentinië, zich volledig onder in een zinderend feest. Voor het Carnaval de Rio worden duizenden Brazilianen ingevlogen die een groot spektakel neerzetten. De Argentijnse sieradenontwerper Rodrigo Otazu vroeg Pieter Henket, een van de hotste fotografen van dit moment, het vast te leggen. De schitterende beelden van Pieter Henket laten je het feest mee beleven en tonen ook de mensen achter deze happening. Samen met de prachtige beelden van het Argentijnse landschap levert dit een uniek fotodocument op.Kruidige wereld - Specerijen en kruiden uit alle windstreken

Michael Bateman

Gebonden – 240 pag – geïllustreerd

Van 27.90 voor 7.90

Bestel

Dit boek is een must voor iedereen die van lekker eten houdt en belangstelling heet voor culinaire geschiedenis.


Specerijen en kruiden vormen de sleutel tot de culinaire geschiedenis van de wereld. In deze gids beschrijft gelauwerd culinair auteur Michael Bateman de subtiele verschillen tussen de regionale keukens, waarin de plaatselijke tradities en geschiedenis tot uitdrukking komen.


Hiermee zet Bateman een hedendaagse specerijenroute uit, die ons naar alle uithoeken van de wereld voert en gedetailleerde informatie verschaft over de verschijningsvormen en het gebruik van meer dan zestig specerijen en kruiden, van Anijs tot Zedoarwortel.


Kruidige wereld combineert culinaire, botanische en historische informatie met interessante achtergrondverhalen, tweehonderd heerlijke recepten en levendige culinaire fotografie. Het is een levenswerk dat iedere globetrotter die van lekker eten houdt en iedereen met belangstelling voor culinaire geschiedenis zal fascineren.


Michael Bateman is culinair redacteur bij The Independent on Sunday en schreef talrijke kookboeken.Bateman heeft de hele wereld rondgereisd om de keuken van vijf continenten te proeven en The World's Best Food, Round the World in Recipes te schrijven.


Houdoe en bedankt - Stukskes over het West-Brabantse dialect

Rosé Lokhoff

Paperback, 120 pagina’s

Van € 9.90 voor € 5.00

Bestel

De Brabantse kranten Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad en BN/DeStem vroegen in het voorjaar van 2005 hun lezers te stemmen voor het mooiste Brabantse woord. Dat het houdoe werd, verbaasde niemand. Wel aangenaam verrast was de jury door het aantal reacties uit heel de provincie. Het leerde de organisatoren van Brabants Mooiste dat dialect nog wel degelijk leeft.
En niet alleen bij ons opa of oma, of ons vader en moeder. Ook jongeren reageerden. Laten we erop inspelen, dacht de redactie van BN/DeStem in al haar onschuld. We laten een paar honderd T-shirtjes bedrukken met Brabants Mooiste Houdoe, zodat lezers op vakantie kunnen laten zien waar ze vandaan komen. ‘Een paar honderd? Da’s vuste veul’, zei iemand die over de centen gaat. We hebben het toch maar gedaan. Nou, u mag het gerust weten: die zomer hebben meer dan zesduizend BN/DeStem-lezers op alle plekken van de wereld vol trots op hun T-shirt laten zien wat de enige echte afscheidsgroet is: (h)oudoe.
Nou, als dat dialect dan toch nog zo leeft, dan kunnen we er wel een rubriekje over maken, dachten we. Een rubriek van, voor en door lezers. Met aardige anekdotes. Verzameld en beschreven door redacteur Rosé Lokhoff, die in de jury zat van Brabants Mooiste.
Dit boekje, zeg gerust boekske, bevat een selectie van de rubriekjes.


Fruit boek - 46 fruitsoorten en ruim 400 recepten

Jane Grigson

Gebonden 464 pagina’s

Van 20.00 voor 5.99

Bestel

Een schat aan recepten en verhalen over de charme van fruit in je keuken

Fruit vormt de basis voor alle 400 recepten. De aardbei, peer, watermeloen, maar ook de minder bekende vruchten als de kumquat weet Jane Grigson te verwerken tot gerechten, die toegankelijk en zeker niet ingewikkeld zijn om te maken. En de verhalen zijn om te smullen.

Een heerlijk boek, om te lezen en om uit te koken.


Vogels voeren - Tuinvogels herkennen en beschermen


Angelika Lang


Paperback– 192 pag – geïllustreerd


Van 14.99 voor 6.90


Bestel

Uitstekende gids ter determinatie van vogels die in tuinen en bij vijvers aangetroffen worden alsook een handboek voor de verzorging van tuinvogels en het zelf construeren van voederhuisje/-plank en nestkastje. Naast informatie om verschillende vogels te leren herkennen, biedt Vogels voeren ook alle benodigde tools om de meest voorkomende vogelsoorten de winter door te helpen. De uitgebreide informatie wordt vergezeld van prachtige foto's en tekeningen in kleur. In samenwerking met de Vogelbescherming Nederland en Natuurpunt.Geschiedenis van de VOC – Opkomst bloei en ondergang

 

F. S. Gaastra


Gebonden – 208 pagina’s


Van € 34,95 voor € 19,95


Bestel

Vier eeuwen geleden verkreeg de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) het monopolie voor de vaart op Azië. De VOC werd in de 17de en 18de eeuw het grootste scheepvaart- en handelsbedrijf ter wereld. Met de handel in specerijen als peper en kaneel - en later ook producten als zijde, thee en porselein - bracht de VOC Nederland een periode van ongekende economische en culturele voorspoed.
In deze compleet herziene, rijkelijk in kleur geïllustreerde editie van dit gezaghebbende standaardwerk, belicht Femme Gaastra alle facetten van deze unieke onderneming. Waarom kreeg dit commerciële bedrijf zoveel politieke macht? Hoe werden schepen gebouwd? Hoe organiseerde men de bijna 5.000 reizen naar de Oost? Hoe waren de arbeidsomstandigheden aan boord en wat hield de militaire ondersteuning in? Waarom kozen tienduizenden Europeanen vrijwillig voor een reizend leven vol ontberingen en grote risico's?
Gaastra brengt op aansprekende wijze in beeld hoe groot het werkterrein van de VOC was, in welke producten werd gehandeld en welke winsten er in die bijna twee eeuwen werden gemaakt. Maar hij belicht ook hoe met vaak harde middelen concurrenten werden verdreven, levering van specerijen werd afgedwongen of oorlog werd gevoerd. Geschiedenis van de VOC toont op boeiende en zeer toegankelijke wijze de opkomst, bloei en neergang van een omvangrijk Nederlands handelsimperium.Evert Thielen - Herschepping van de werkelijkheid


Gebonden – 191 pag – geïllustreerd – groot formaat


Van 39.95 voor 12.50


Bestel

Evert Thielen – Herschepping van de werkelijkheid laat de lezer kennismaken met het leven en werk van schilder Evert Thielen. Zijn omvangrijke oeuvre omvat onder andere epische veelluiken, portretten, genrestukken, landschappen en schilderijen met dieren. Hij verbindt eeuwenoude schildertechnieken en beproefde artistieke inzichten met een eigen idioom en eigentijdse beeldtaal. Kunstrecensent Wim van der Beek bespreekt in 10 hoofdstukken verschillende aspecten van Thielens oeuvre, waaronder zijn opvallende manier van portretteren en zijn schilderijen van landschappen en dieren die tot nog toe onderbelicht zijn.


omhoog

1   2   3   4     

  ZOMER 2017