home Informatie Aanbiedingen Ramsj 2ehands Nieuwsbrief Inkoop Bestelinfo
MOBIELLaatst bijgewerkt 9-12-2017

1   2   3   4   5   6New York. Portrait of a City


Reuel Golden


INT


Gebonden, 560 pagina's


165 x 230


€ 29,99


Bestel


Paris. Portrait of a CityJean Claude Gautrand


INT


Gebonden, 511 pagina's


165 x 230


€ 29,99BestelNieuwe  aangebouwde ruimten 978-90-8998-7679 LIBRERO


Nieuwe aangebouwde ruimten - inspiratie voor duurzame uitbreiding van bestaande woningen


Francesc Zamora


gebonden, 336 pagina's


225 x 260 mm


€ 19,95Bestel


Bestaande gebouwen blijken voldoende flexibel te zijn om tegemoet te komen aan onze veranderende behoeften en onze leefomgeving nieuw leven in te blazen.


Bij de aanpassing van oude woonhuizen aan onze moderne levensstijl wordt vaak tegelijk gekozen voor uitbreiding van het pand, voor een groter vloeroppervlak en een verbeterde functionaliteit. Van het enorme scala aan nieuwe materialen en technologieën die worden toegepast bij nieuwbouw

kan ook optimaal geprofiteerd worden bij de aanpassing  en het behoud van historische panden.


De projecten in dit prachtig geïllustreerde boek laten zien hoe goed uitgevoerde aanbouwen de originele woning niet overheersen maar juist schitterend aanvullen op moderne, duurzame wijze.


Dalí. The Wines of Gala


GB


gebonden, 296 pagina's


212 x 302


€ 49,99BestelDalí. Les Diners de Gala Taschen € 49.99


Dalí. Les Diners de Gala


Hans Werner Holzwarth

GB


gebonden, 320 pagina's


212 x 320 mm


€ 49,99


Bestel

In de sporen van Les Dîners de Gala, Salvador Dalís wonderlijke culinaire bestseller, komt Taschen nu met een even surrealistisch en sensueel vervolg over wijn: Vins de Gala. Dit boek, een daliniaanse kijk op de geneugten van de druif en een gewild object, toont hoe je wijnen kunt organiseren ‘naargelang de sensaties die ze creëren in de diepten van onze wezens’. Op basis van eclectische factoren als productiemethode, gewicht en kleur, presenteert het boek wijnen van de wereld op innovatieve daliniaanse wijze. Het is niet zozeer een voorgeschreven classificatie als wel een flamboyant, vrij vloeiend manifest over de vreugde van smaak en gevoel en een meervoudig zintuiglijk document van Dalís late werk, waarin hij reflecteert op vormende invloeden en zijn eigen culturele nalatenschap verder verfijnde.Salvador Dali had een hekel aan vormloze groente, spinazie vind je niet in zijn keuken. Wel vind je veel gerechten vol afrodisiacum, natuurlijke etenswaren om de begeerte wat volume te geven en gerechten gegarneerd met vleessieraden. Voedsel en surrealisme gaan perfect samen: seks en kreeft, collage en kannibalisme, de ontmoeting tussen een zwaan en een tandenborstel in een gebaksvitrine

De weelderige dinerfeestjes die Salvador Dalí (1904-1989) samen met zijn vrouw en muze Gala (1894-1982) gaf, waren legendarisch.

Gelukkig voor ons bracht Dalí in 1973 een kookboek uit, Les diners de Gala, vol met de sensuele, fantasierijke en exotische elementen waaruit deze vermaarde avondjes bestonden.Dali schreef twaalf hoofdstukken over specifieke gerechten gaande van exotische bereidingen tot vis en groenten, allemaal overgegoten met een surrealistische saus.

De originele uitgave van dit boek, uit 1973,  is nu absoluut een collector’s item en kost vele honderden euro's. Deze herdruk bevat alle 136 recepten, verdeeld over 12 door Dalí zelf geïllustreerde hoofdstukken en naar gang geordend, met onder andere afrodisiaca.

De afbeeldingen en recepten gaan vergezeld van Dalís extravagante overpeinzingen over onderwerpen zoals de gesprekken aan de eettafel. Alle recepten zijn thuis te bereiden, hoewel sommige gevorderde kookvaardigheden en een goedgevulde voorraadkast vergen.Dit is oldskool cuisine, met gerechten van grote Franse chef-koks van sterrenrestaurants als Lasserre, La Tour d’Argent, Maxim’s en Le Train Bleu.

Met deze herdruk van dit buitengewoon zeldzame boek, maakt TASCHEN een kunstwerk, een praktisch kookboek en een multizintuigelijk keukenavontuur toegankelijk voor een breed publiek. "Goede smaak, hoe zinnelijk ook, raakt nooit uit de mode".Film Posters of the Russian Avant-Garde


Susan Pack


Gebonden, 520 pagina's


140 x 195 mm


€ 14,99


Bestel


Waar visuele, grafische en filmkunst samenkomen, zijn filmposters een unieke en opwindende weergave van een specifieke culturele zeitgeist. Dit boek toont met 250 posters uit de prestalinistische Sovjet-Unie van de jaren twintig en dertig de energie en vindingrijkheid van die periode, voordat het Sovjetrealisme de officiële kunstdoctrine werd. Deze posterselectie, afkomstig uit de privécollectie van kenner Susan Pack, bevat het werk van 27 kunstenaars. Van brutaal figuratieve tot architectonische elementen, iedere kunstenaar heeft zijn eigen kenmerkende stijl en esthetiek, maar wat ze gemeen hebben is dat ze wars zijn van Hollywoodglamour, met een voorkeur voor strenge, rake, zelfs uitdagende beelden, vaak gemarkeerd met ongewone hoeken, dynamische composities en rauwe close-ups.


 Anatomie en fysiologie - compacte gids van het menselijk lichaam Librero 978-90-8998-860-7


Anatomie en fysiologie - compacte gids van het menselijk lichaam


Ken W. S. Ashwell


paperback, 432 pagina's


135 x 165 mm


€ 7,95


Bestel


De meeste lessen over de biologie van het menselijk lichaam behandelen de anatomie en fysiologie van lichaamssystemen op zowel macroscopisch (te zien met het menselijk oog) als microscopisch niveau, om zo een duidelijk totaalbeeld te geven van de werking van het menselijk lichaam.


Anatomie en fysiologie is ontwikkeld als aanvulling op de wijze waarop deze onderwerpen worden onderwezen, en behandelt zowel bouw als werking op macroscopisch als microscopisch niveau.


Dit geeft een duidelijker beeld van de relatie tussen anatomie en functie. Dit zakboek combineert duidelijke illustraties van delen van het lichaam, organen, cellen en fysiologische processen met beknopte maar informatieve tekst waarin de werking van het betreffende systeem en de bouw ervan worden uitgelegd. Er worden voorbeelden gegeven van veel voorkomende aandoeningen (zoals obesitas, diabetes mellitus, coeliakie en auto-immuunziekten) om zo uit te leggen hoe het lichaam normaal werkt, en wat er gebeurt als het niet meer goed werkt.


Moderne kunst twee delen in cassette Taschen 978-3-8365-2800-9


Moderne Kunst (2 dln in cass.)

Hans Werner Holzwarth

gebonden, 674 pagina's

240 x 305 mm

€ 39,99

Bestel


Deze 2-delige uitgave bevat 300 werken van evenzoveel kunstenaars over een periode van ruwweg 150 jaar, vanaf het moment dat schilders hun atelier verlieten en in de natuur het veranderende licht wilden vastleggen. In de tekst bij ieder werk vindt men meer informatie over de kunstenaar. Het is verder een introductie van alle belangrijke kunststromingen waardoor de lezer een beter inzicht krijgt in de historische ontwikkelingen, want na het Impressionisme volgden meer vernieuwende stromingen, zoals het Symbolisme, Expressionisme, Futurisme, Surrealisme, Dada, Abstracte kunst, Minimalisme, Pop Art en Post-Modernisme.


Nieuwe ecohuizen

Manuel Gutiérrez

gebonden, 192 pagina's

240 x 290 mm

€ 14,95

Bestel


Natuurlijke materialen als bamboe en recycleproducten als polyetheen van hoge dichtheid zijn slechts voorbeelden van bouwkundige antwoorden op de groeiende vraag naar ecologische woningen.

Alternatieve energiebronnen (zonne- of aardwarmte); de juiste oriëntatie van de woning ten opzichte van de zon- en windrichting; de inzet van planten en groene zones: het zijn oplossingen die in hoge mate bijdragen aan een efficiënt energieverbruik.

Dit boek toont een breed scala aan dergelijke ecologische en duurzame bouwoplossingen die zijn toegepast in huizen over de hele wereld.

De hoogstaande ontwerpen vormen een weerspiegeling van de toenemende zorg voor milieu en energiebesparing in de woningbouw.


Thomas Edison - uitvinder van de moderne wereld -  Librero  978-90-8998-772-3


Thomas Edison - uitvinder van de moderne wereld


David J. Kent


gebonden, 260 pagina's


162 x 242 mm


€ 9,95


Bestel


Zoals van zoveel mensen die de wereld veranderen, werd van Thomas Edison (1847-1931) in zijn jonge jaren niet veel verwacht. Hij was de jongste van zeven kinderen, hij was ziekelijk en snel afgeleid, en bovendien had hij gehoorproblemen. Zijn vader vreesde dat hij achterlijk was. Maar de nieuwsgierige Edison ontpopte zich al vroeg tot uitvinder en bleek een gretige alleslezer.

Als gedreven ondernemer verkocht hij op zijn twaalfde al kranten en snoep. Dankzij zijn zakeninstinct, zijn scherpe wetenschappelijke geest en zijn tomeloze ambitie werd Edison de belangrijkste uitvinder van het eind van de negentiende en het begin van de twintigste eeuw Deze fascinerende biografie vertelt hoe Edison:

Concurreerd emet andere grote uitvinders zoals Tesla en Westinghouse.

Met zijn gloeilamp de duisternis van de wereld verlichtte

De brute kracht van elektriciteit losliet op een olifant

Alleen al in de Verenigde Staten meer dan duizend patenten verwierf.

Van alles en nog wat maakte, van een stemmachine tot de fonograaf.

Thomas Edison: uitvinder van de moderne wereld is het levendig geschreven en rijk geïllustreerde verhaal over een inventieve en nieuwsgierige jongen uit Ohio die graag nieuwe snufjes uitvond en die de wereld onherkenbaar veranderde.

De auteur David J. Kent schreef ook Nikola Tesla een leven vol elektriciteit.

Wittgenstein - Een visuele introductie Librero 978-90-8998-853-9


Wittgenstein - Een visuele introductie

John Heaton & Judy Groves

flexi, 176 pagina's

€ 6,95

Bestel


Ludwig Wittgenstein geldt voor velen als de moderne Socrates. Hij staat bekend om zijn raadselachtige logica, en is een fascinerende en aantrekkelijke icoon van het modernisme. Maar waaruit bestond zijn denken nu precies?

Dit boek presenteert een merkwaardige man: een strenge logicus die poëzie hoger aansloeg dan filosofie, die een immens fortuin erfde en alles weggaf, en die de dood opzocht in de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog. Hij was een groot leraar die zijn leerlingen adviseerde te stoppen met filosofie, een gekwelde geest die hield van grappen en krimi’s, en een eenzame man die levenslange vriendschappen onderhield.

John Heaton en Judy Groves geven bovendien een heldere, toegankelijke inleiding op zijn hoofdwerken: de monumentale Tractatus Logico-Philosophicus en de zachtaardigere Filosofische Onderzoekingen.

Een boeiende reis langs de werken en ideeën van deze grootse 20e-eeuwse logicus.

1001 Uitvindingen die onze wereld veranderd hebben Librero 9789089981080


1001 Uitvindingen die onze wereld veranderd hebben

Jack Challoner

gebonden, 960 pagina's

160 x 210 mm

€ 19,95

Bestel

Herdruk in een gebonden editie met nieuw omslag.

Wie vond de telescoop uit? En wie de microscoop? Wat was er eerder: de stormram of de katapult? Hoe komt bakeliet aan zijn naam? En uit welk jaar dateert het internet? De antwoorden op deze en vele andere vragen zijn te vinden in dit rijk geïllustreerde boek.

1001 uitvindingen die onze wereld veranderd hebben is niets minder dan een geschiedenis van de wereld aan de hand van uitvindingen.

Grafieken, kaarten en neurale netwerken - de theorie Van grafen in de wiskunde Librero 9789089986863


Grafieken, kaarten en neurale netwerken - de theorie Van grafen in de wiskunde

Claudi Alsina

Gebonden, 144 pagina's

190 x 235 mm

€ 9,95

Bestel


Hoe kun je door de straten van het oude Pruisische Köningsberg wandelen en daarbij de zeven bruggen over de Pregel slechts eenmaal oversteken?

Hoeveel kleuren heb je nodig om een landkaart in te kleuren, zonder dat twee buurlanden dezelfde kleur hebbe

En wat is de oplossing voor het mysterie van de drie overlappende driehoeken, dat door Lewis Carrol, de auteur van Alice in Wonderland, is bedacht?

Deze raadsels, die liefhebbers van wiskundige spelletjes zullen aanspreken, hebben één ding gemeen: ze kunnen met behulp van de grafentheorie worden opgelost.

Een graaf is een verzameling punten, verbonden door lijnen. Onze dagelijkse omgeving is rijk aan grafen, van metrokaarten tot de bezorgroute van de postbode.

Grafen beschrijven de veelheid van netwerken die de basis van onze wereld vormen. Observaties van deze eenvoudige structuren biedt ons inzicht in een universum van koppelingen en verbindingen waar de wiskunde regeert.

De grafentheorie heeft een nieuwe manier van denken opgeleverd die is voortgekomen uit de wens om gecompliceerde vragen visueel weer te geven en daarmee essentiële van het overbodige te scheiden: een zoektocht naar eenvoud.


Het menselijk lichaam in infographic Librero 9789089987754  


Het menselijk lichaam in infographics

Steve Parker

gebonden, 224 pagina's

189 x 246 mm

€ 14,95

Bestel

Het menselijk lichaam bevat 206 botten en 100.000 kilometer aan bloedvaten, het produceert elke seconde 25 miljoen nieuwe cellen en bestaat uit triljoenen atomen.

Het is een voortdurende bron van verbazing, we dragen het ons hele leven bij ons, aar toch weten we er vaak weinig van.

Deze geïllustreerde gids legt alles bloot, van de ontwikkeling van de foetus tot de complexe synaptische processen  in de hersenen.

Met prachtige infographics en illustraties vormt dit boek een fascinerend, verrassend en intrigerend onderzoek van  ons meest universele en waardevolle bezit.

  • Behandelt de volledige reikwijdte, bouw en functies van de lichaamsstels
  • Verklaart de genetische en scheikundige samenstelling die elk mens uniek maakt.
  • Volgt de ontwikkeling van het menselijk leven van een speldenknop tot een volgroeid mens
  • Toont de laatste ontwikkelingen op het gebied van wetenschap en geneeskunde.

Sebastião Salgado. Kuwait. A Desert on Fire Taschen  978-3-8365-6125-9


Sebastião Salgado. Kuwait. A Desert on Fire

Sebastião Salgado, Lélia Wanick Salgado

INT

gebonden, 208 pagina's

319 x 290 mm

€ 49,99

Bestel

Ook verkrijgbaar:

Genesis

Exodus

Kuwait: A Desert On Fire, de eerste monografie van Sebastião Salgado’s verbluffende serie uit 1991 over de menselijke, economische en milieuramp van de in brand gestoken olievelden in Koeweit, is zowel een fantastisch historisch document als een fotografisch hoogstandje.


1001 Whisky's  Librero 978-90-8998-235-3


1001 Whisky's

Dominic Roskrow

gebonden, 960 pagina's

166 x 217 mm

€ 19,95

Bestel


1001 whisky’s die je geproefd moet hebben! is een waardevolle bron voor alle whiskyliefhebbers, verkent de enorme diversiteit van deze traditionele drank, laat u kennismaken met een keur aan vaak nieuwe en soms zeldzame ontdekkingen en zal uw waardering en genot van de drank op alle manieren vergroten. Een uniek en inspirerend naslagwerk voor de verrukkelijke wereld van whisky. Open dit waardevolle boek om op een verrukkelijke ontdekkingsreis te gaan langs de spannendste whisky’s ter wereld. Geschreven door een internationaal team van whiskymakers en recensenten en voorzien van 800 kleurenfoto’s van de flessen, etiketten en destilleerderijen: 1001 whisky’s die je geproefd moet hebben! nodigt uit om de fantastische wereld van whisky lof te betuigen: het ‘levenswater’ in al zijn facetten en pracht.Tijd - Een visuele introductie - Librero - 978-90-8998-733-4


Tijd - Een visuele introductie

Graig Callender, Ralph Edney

flexi, 176 pagina's

125 x 178 mm

€ 6,95

Bestel

Wat is tijd? Van de 5e-eeuwse filosoof Augustinus van Hippo kwam de beroemde uitspraak dat hij wist wat tijd was zolang niemand het hem vroeg.

Dit boek geeft antwoord op deze vraag en durft verder te gaan dan Augustinus. Het volgt de geschiedenis van tijd van de periode van Augustinus tot de vloeiende tijd van Newton, de ‘conventionele tijd’ van Poincarré, de statische tijd van Einstein en dan door naar het idee dat er geen tijd bestaat in de kwantumgravitatie.

Is tijd een vierde dimensie net als ruimte? Of ‘vloeit’ hij op een bepaalde manier? En als dat zo is, hoe snel dan? Bestaat de toekomst? Is het mogelijk door de tijd te reizen? Waarom lijkt tijd in slechts één richting te verstrijken?

Deze en andere kwesties komen op toegankelijke, heldere en originele wijze aan bod in deze geïllustreerde pocket.

 Nieuwe quilttechnieken - Librero -  978-90-8998-707-5


Nieuwe quilttechnieken


Jessica Alexandrakis


paperback, 160 pagina's


215 x 255 mm


€ 9,95


Bestel


Iedereen kan een quilt maken! Sterker nog, de auteur laat in dit boek zien hoe eenvoudig het eigenlijk is. Dankzij de overzichtelijke aanwijzingen met heel veel stap-voor-stapfoto’s en allerlei handige tips en trucs leert u gaandeweg de kneepjes van het vak.
Dit boek bevat 22 blokken om quilts van te maken en bij elk blok leert u een nieuwe patchwork- of applicatietechniek. Dat kunnen traditionele technieken zijn, maar ook eigentijdse. Ook leert u met de technieken te variëren en te improviseren. Gaandeweg bouwt u uw vaardigheden verder uit. Dankzij de tips over stofkeuzes en ideeën voor variaties in de rangschikking kunt u unieke en eigentijdse quilts maken.


De stelling van Pythagoras - C. Alsina - Librero - 978-90-8998-680-1


De stelling van Pythagoras

Claudi Alsina

gebonden, 152 pagina's

190 x 235 mm

€ 9,95

BestelPythagoras was ongetwijfeld de eerste wiskundige superster, ­hoewel hij volgens de legende ook een enigszins obscure ­mystieke persoon was die zelfs als sekteleider werd afgeschilderd. Buiten de ­mythevorming om blijft Pythagoras een van de invloedrijkste ­namen in de ­kennisgeschiedenis van de mens. De stelling die zijn naam draagt neemt in de klassieke meetkundige verhandelingen een ­belangrijke plaats in. Als u zich in de stelling verdiept, biedt dit u de perfecte ­gelegenheid om van de optische toepassing ervan te genieten, die soms net zo eenvoudig als geniaal is.


Pythagoras fungeert ook als startpunt voor de bestudering van enkele wiskundige raadsels die al eeuwenlang de interesse van deskundigen en leken wekken en nadrukkelijker in ons dagelijks leven aanwezig zijn dan de meeste mensen zouden denken.


Pixel patronen haken - Hannah Meur € 9.95


Pixel patronen haken

Hannah Meur

paperback, 128 pagina's

220 x 220 mm

€ 9,95

Bestel

Ontdek de wereld van pixels haken! Hannah Meur ontwierp 101 trendy patronen geïnspireerd op de computergames van het eerste uur. Maak dekens, kussens en accessoires geïnspireerd op bekende games als Space Invaders en Pac-Man. Haak zelf een smiley, een pixelhart, een speelzak met een robot of een van de vele andere 8 bitsdesigns. De grondbeginselen van het haken worden stap voor stap uitgelegd, dus zijn de projecten ook geschikt voor beginners. De duidelijke instructies en prachtige foto’s bieden volop inspiratie om direct aan de slag te gaan – keuze genoeg, voor ieders smaak en voor elke ruimte in huis.


1001 Uitvindingen die onze wereld veranderd hebben Librero 9789089981080


1001 Uitvindingen die onze wereld veranderd hebben

Jack Challoner

gebonden, 960 pagina's

160 x 210 mm

€ 19,95

Bestel

Herdruk in een gebonden editie met nieuw omslag.

Wie vond de telescoop uit? En wie de microscoop? Wat was er eerder: de stormram of de katapult? Hoe komt bakeliet aan zijn naam? En uit welk jaar dateert het internet? De antwoorden op deze en vele andere vragen zijn te vinden in dit rijk geïllustreerde boek.

1001 uitvindingen die onze wereld veranderd hebben is niets minder dan een geschiedenis van de wereld aan de hand van uitvindingen.

Krachttraining - librero -978-90-8998-648-1


Krachttraining

Hollis Lance Liebman

paperback, 160 pagina's

195 x 255 mm

€ 9,95

Bestel

Dit boek is de ultieme stapsgewijze gids met meer dan 75 geweldige oefeningen om alle belangrijke spiergroepen in het lichaam te ontwikkelen, versterken en verstevigen.

Anatomie van de oefeningen

Waar zitten de pectoralis major, de trapezius en de deltoideus medialis? Dit boek bevat gedetailleerde anatomische illustraties en kleurenfoto’s die precies laten zien welke spieren worden getraind, zodat u elke oefening vloeiend en veilig kunt uitvoeren en er optimaal van kunt profiteren.

Unieke aanpak

Dit boek bevat tips om elke oefening op de correcte manier uit te voeren, oefeningen voor de warming-up en coolingdown, en speciaal samengestelde programma’s voor een complete workout.

Understanding the World: The Atlas of Infographics-TASCHEN 978-3-8365-4883-0


Understanding the World: The Atlas of Infographics

Sandra Rendgen, Julius Wiedemann

INT

gebonden, 456 pagina's

24,6 x 37,2 cm

€ 49,99

Bestel

Deze uitgebreide publicatie is het vervolg op Taschen’s Information Graphics, met meer dan 300 hedendaagse en vintage visualisaties van onze wereld. Het omvat de huidige staat en de historisch vorming van onze maatschappij, cultuur en milieu. Het laat buitengewone ontwerpen zien met data, maar ook de fascinerende stand van zaken hoe wij leven.


omhoog

1   2   3   4   5   6

een keuze uit ons assortiment