home Informatie Aanbiedingen Ramsj 2ehands Nieuwsbrief Inkoop Bestelinfo
MOBIELLaatst bijgewerkt 9-12-2017

1   2   3   4   5   6


William Blake. Dante’s Divine Comedy


GB


gebonden, 464 pagina's


172 x 240


€ 29,99


Bestel


William Blake (1757–1827) wordt in onze tijd als een van de grootste kunstenaars van de 18e eeuw en de vroege romantiek beschouwd en bovendien als een profetische geest die zijn weerga nauwelijks kent. De man was in een groot aantal opzichten zijn tijd ver vooruit; zijn tijdgenoten begrepen eigenlijk nauwelijks wat hij hun allemaal te vertellen en uit te beelden had en zijn leven is het schoolvoorbeeld van een miskend genie. En van die miskenning was Blake zich maar al te goed bewust.


Dit boek is een prachtige compilatie van zijn meesterwerk de Divina Comedia, geïllustreerd met de 102 afbeeldingen die Blake hiervoor maakte.


Extraordinary RecordsGiorgio Moroder, A. Benedetti, Peter Bastine


INT


Gebonden, 592 pagina's


140 x 195 mm


€ 14,99


Bestel


Deze zeer originele collectie, die gemaakt is in samenwerking met het tijdschrift Colors, geeft een nieuwe betekenis aan de term ‘album art’: wat je ziet zijn geen lp-hoezen maar de lp’s zelf, in een overvloed aan kleuren en vormen. In dit boek staan meer dan 400 lp’s die het bezit zijn van de verzamelaar Alessandro Benedetti, die een Guinness award heeft gewonnen. De zeldzame en waardevolle lp’s van artiesten zoals Pink Floyd, Queen, The Beatles, Prince, Michael Jackson, Elvis Presley, Bon Jovi en vele anderen tonen een scala van goud tot transparant tot beschilderd, bedrukt met foto of in de vorm van een map, vlinder, hart, ster of zelfs een boom!


100 Contemporary Brick Buildings Tachen 9783836562355


100 Contemporary Brick Buildings


Philip Jodidio


INT


632 pagina's


240 x 305


€ 49,99


BestelVan alle bouwmaterialen in de wereld is baksteen een van de duurzaamste en meest voorkomende. Uit sporen blijkt dat er al in 7500 v.Chr. stenen werden gefabriceerd en rond 3500 v. Chr. deden de eerste gebakken stenen hun intrede. Sindsdien heeft de vertrouwde baksteen zich bewezen als een zeer bestendig bouwmateriaal, dat nog steeds een belangrijke rol speelt in de hedendaagse architectuur.


De baksteen is goedkoop en op allerlei manieren te gebruiken en milieuvriendelijk te produceren. Deze fantastische set in twee delen beschrijft de meest sensationele en innovatieve bakstenen gebouwen van de wereld uit de afgelopen 15 jaar, van Argentinië tot Nieuw-Zeeland.


Ook wordt aandacht besteed aan de prachtige bakstenen Brandweerkazerne in Breda. Helaas zijn deze bakstenen niet meer te zien want de kazerne is bekleed met metalen platen. Dit om vallende stenen te voorkomen. (Constructiefouten)


Net als alle architectuurboeken van TASCHEN omvat het zowel nieuwe talenten, zoals de Argentijn Diego Arraigada en de Vietnamees Nguyen Hai Long, als grote namen, zoals Tadao Ando en Peter Zumthor. De gebouwen in het boek tonen de vele toepassingen van baksteen in culturele, huiselijke, infrastructurele en vrijetijdsruimten, waaronder het Tate Modern Switch House van Herzog & De Meuron, het Amorio Restaurant van Tidy Architects in Santiago en de Maternity Waiting Village van Mass Design Group in Kasungu, Malawi.


David Bowie. The Man who fell to earth 978-3-8365-6241-6 Taschen


David Bowie. The Man Who Fell to Earth


Paul Duncan


gebonden, 300 pagina's


268 x 374 mm


€ 14,99


BestelTekst nog niet beschikbaar


Hiroshige & Eisen. The 69 Stations along the Kisokaido

Hiroshige & Eisen

INT

Japanse binding in casssette, 240 pagina's

450 x 300

€ 99,99

Bestel


Met maanverlichte bergen,trage rivieren en levendige straten in de stad brengt deze XL TASCHEN-herdruk de legendarische houtsnedeserie The Sixty-Nine Stations along the Kisokaido van Keisei Eisen en Utawaga Hiroshige opnieuw tot leven.

De zeventig taferelen, voltooid in 1843, tonen niet alleen innovatieve houtsnedetechnieken, maar ook het landschap en de avonturen van de historische Kisokaido-route in het midden van Japan. Van het tarwe dorsen in Okegawa en de verleidelijke vrouwen in Fukaya tot de afschrikwekkende, besneeuwde Wada pas- deze indringende reis is tegelijkertijd een visueel genot en een belangrijk artefact uit de vervlogen tijden van het Japanse keizerrijk.

1001 foto's die je gezien moet hebben 978-90-8998-896-6


1001 Foto's – Die je gezien moet hebben!


gebonden, 960 pagina's


160 x 210 mm


€ 19,95


Bestel1001 foto’s die je gezien moet hebben! is een spannende rondleiding door de enerverende geschiedenis van de fotografie.


Of het nu gaat om kunst en mode, mens en samenleving, oorlog en vrede, of natuur en wetenschap: alle beelden in dit schitterende boek zijn opmerkelijk en voorzien van boeiende teksten. Sommige foto’s zijn welbekend, andere nieuw, maar allemaal hebben ze het vermogen ons te ontroeren, te schokken of ons mensbeeld bij te stellen.


De foto’s zijn in chronologische volgorde naar het jaar van opname afgedrukt. Dit leidt in sommige gevallen tot verrassende en fascinerende aanvullingen of tegenstellingen. De tekst geeft informatie over het creatieve proces achter het betreffende beeld en de visuele, esthetische en historische betekenis. Waarom is deze foto gemaakt? Is het een geënsceneerde foto? Wat was het oogmerk? Wat was de reactie van het publiek?


Roger Fenton, William Eggleston, Henry Fox Talbot, Nick Knight, Henri Cartier-Bresson en Dorothea Lange verrichtten net als alle andere fotografen in dit boek briljant en inspirerend pionierswerk achter de camera. Dankzij hen kon de fotografie zich ontwikkelen tot een kunstvorm die ons allen aanspreekt.


Dat maakt 1001 foto’s die je gezien moet hebben! tot een verrassend, vermakelijk en verrijkend kijk- en leesboek voor iedereen die van fotografie houdt.Heidegger - Een visuele introductie Librero 978-90-8998-854-6


Heidegger - Een visuele introductie


Jeff Collins & Howard Selena


flexi, 176 pagina's


125 x 178 mm


€ 6,95


BestelMartin Heidegger – ‘ongekroonde koning’ van de filosofie of voortrekker van een gevaarlijk seculier mysticisme?


Heidegger verkondigde het einde van de filosofie en van het humanisme, en was een toegewijd aanhanger van het nationaalsocialisme. Is zijn denken in wezen een conservatieve mythologie of een essentiële deconstructie van de ons vertrouwde filosofie?


Dit boek is een toegankelijke introductie tot Heideggers moeilijk te doorgronden denken, met aandacht voor de historische context en zijn weerklank in vakgebieden als de ecologie, de theologie, de kunst, de architectuur en de literatuur.


Een spannende en verrassende reis door het werk van de man die bekendstaat als de origineelste, maar ook meest omstreden denker van de 20e eeuw1000 Lights


Charlotte & Peter Fiell


gebonden, 640 pagina's


140 x 195 mm


€ 14.99Bestel


Dit boek is een inspirerend naslagwerk en beschrijft de beste onwerpen voor lampen uit de 20ste eeuw.


1000 Lights bevat een adembenemende selectie van meer dan 1000 lampen. De interessantste elektrische verlichting van de 20e eeuw, van Tiffany’s prachtige glas-in-loodlampen en compleet bizarre ontwerpen van de late jaren zestig en zeventig tot de nieuwste hightech ledlampen, worden chronologisch per decennium gepresenteerd. Alle belangrijke stijlen komen aan bod - arts & crafts, art nouveau, art deco, modern movement, De Stijl, naoorlogs, pop, radicaal, postmodern en hedendaags.


Dit ultieme handboek is een must voor verzamelaars en designliefhebbers.

Anne Geddes Small World - Taschen -  	9783836519472Anne Geddes. Small World


Reuel Golden

INT

Gebonden 246 pagina's

290 x 374


€ 49,99


BestelAl van kleins af aan had de Australische Geddes een fascinatie voor foto's en ze leerde zichzelf de kunst van het fotograferen. Al sinds haar twintigste is fotografie haar grote passie.


Geddes is vooral bekend geworden door haar foto's van baby's. Haar foto's werden eerst gepubliceerd in Australië en Nieuw-Zeeland waar ze al gauw symbool stonden voor nieuw leven.


Baby's in bloempotten in bijenpakjes of verkleed als stuk fruit, de hype rond de iconische foto's van Anne Geddes bereikte 20 jaar geleden een hoogtepunt.


Geddes werk wordt in 77 landen uitgegeven, waaronder ook België en Nederland.  Talloze malen zijn haar foto's bekroond. Ze worden gepubliceerd in boeken, maar ook op ansichtkaarten, kalenders, briefpapier, fotoalbums enz.


Naast haar beroep als fotografe is Geddes ook nog een getalenteerde zakenvrouw en is ze modeontwerpster ook voor baby's.


Dit retrospectief biedt toegang tot haar complete archief, dat teruggaat tot het einde van de jaren 80. Met vele nooit gepubliceerde foto's is dit een eerbetoon aan een eigenzinnige en innemende fotografe, die zich sterk maakte voor de zorg van het jonge en kwetsbare en voor de toekomst van de mensheid.


Design - in het juiste perspectief - Librero 978-90-8998-790-7Design - in het juiste perspectief


Elizabeth Wilhide


gebonden met stofomslag, 576 pagina's


245 x 172 mm


€ 19,95
BestelCompleet overzicht van de belangrijkste ontwerpen en stromingen uit de designgeschiedenisSinds het begin van de industriële revolutie zoeken ontwerpers naar een oplossing voor het fundamentele spanningsveld tussen stillistische expressie en reductionisme, tussen functie en vorm.


Design is een fascinerende, rijk geïllustreerde gids in de wereld van design, gevormd om te verleiden met zijn fraaie, functionele of juist curieuze voorkomen- en onmiskenbare lokroep van de toekomst.


  • Teksten van een internationaal team van designexperts


  • Design in de context van culturele en sociale ontwikkelingen, geïllustreerd met tijdlijnen


  • Extra aandacht voor de topontwerpers, met analyse van hun werk en de manier waarop ze zich onderscheiden van tijdgenoten
Aromatherapie - Librero 978-90-8998-905-5


Aromatherapie


Jennie Harding


paperback, 224 pagina's


205 x 161 mm


€ 6,95


Bestel


Verdrijf lichamelijke en emotionele spanning met de helende kracht van natuurlijke geuren.


Plantenextracten worden al duizenden jaren gebruikt vanwege hun geneeskrachtige eigenschappen, maar de laatste jaren vinden ze een ruimere toepassing op het gebied van gezondheid en ontspanning.


Deze handleiding voor aromatherapie helpt u om een weloverwogen keuze te maken uit het aanbod van etherische oliën. U krijgt veel informatie over de beginselen en de praktijk van aromatherapie.


U leert hoe u zelf een massage kunt toepassen en wat u mag verwachten van een behandeling. Ervaar wat de natuur kan doen om uw klachten te verlichten en ontdek hoe geur uw leven verrijkt.


Met een gedetailleerd overzicht van etherische oliën Met uitleg over het gebruik van oliën voor de behandeling van specifieke klachten te bij de massagetechnieken


Edward Weston -  Taschen  9783836564502Edward Weston


Manfred Heiting, Terence Pitts


INT


Paperback, 252 pagina's


240 x 300


€ 19,99


Bestel
Er zijn maar weinig fotografen die zo’n nalatenschap hebben gecreëerd als Edward Weston (1886-1956).


Na tien jaar lang succesvol foto’s met schilderachtige softfocustechnieken te hebben gemaakt, werd Weston de grote pionier van de exacte en scherpe presentatie, oftewel de ‘Straight Photography’ .


In de jaren twintig, dertig en veertig heeft Weston de de kunst van de fotografie op een hoger niveau gebracht.


Zijn foto’s zijn monumenten van sensueel realisme, perfect gearrangeerde verstilde beelden vol passie en intensiteit. Wat het onderwerp ook is, groenten, landschap, schelp of een naakt lichaam, Westons lens registreert de essentie van de levenskracht, de intrinsieke eigenschappen van de vorm.

Kunst - in het juiste perspectief - Librero 978-90-8998-048-9Kunst - in het juiste perspectief


Stephen Farthing


gebonden, 576 pagina's


175 x 250 mm


€ 19,95


Bestel


Dit omvangrijke boek is een inleiding in de kunstgeschiedenis. De hele beeldende kunst – van de vroegste grottekeningen tot de experimentele kunst van vandaag – wordt besproken. De lezer krijgt een helder beeld van de diverse perioden en stijlen in de architectuur, schilder- en beeldhouwkunst door de duidelijke, overzichtelijke informatie.


Moderne kunst verklaard Librero 978-90-8998-382-4


Moderne Kunst verklaard


Susie Hodge


paperback, 224 pagina's


140 x 197 mm


€ 7,95


Bestel


In Moderne kunst verklaard komt het werk van verschillende moderne en hedendaagse kunstenaars aan bod, van Wassily Kandinsky tot Ai Weiwei. Er wordt uitgebreid aandacht geschonken aan de verschillende technieken en kunstvormen die zij hebben gebruikt, zoals schilderen en beeldhouwen maar ook street art en installatiekunst. Susie Hodge plaatst elk werk in zijn culturele context en verduidelijkt hoe zelfs de schijnbaar eenvoudigste werken uitdrukking geven aan complexe ideeën.

Gisele Bündchen Taschen  9783836539203  Gisele Bündchen


Giovanni Bianco, Steven Meisel


gebonden, 536 pagina's


245 x 340 mm


€ 59,99


Bestel


Gisele stond op meer dan 1000 covers over de hele wereld, verscheen in ca. 450 modeshows en in campagnes van de grootste mode- en beautymerken.

Dit boek bevat meer dan 300 foto’s, van haar legendarische naaktportret door Irving Penn, dat op de cover staat, tot de iconische opnamen van David LaChapelle, Jurgen Teller, Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin, Mert Alas & Marcus Piggott.

Het is een adembenemende presentatie van het meest verdienende model in de wereld en het meest bekende Braziliaanse exportartikel naast Pelé en Senna.
Art for All. The Colour Woodcut in Vienna around 1900Tobias G. Natter, Max Hollein, Klaus Albrecht Schröder


Duits, Frans, Engels


gebonden, 416 pagina's


246 x 372 mm


€ 49,99Bestel

Tobias G. Natter onderzoekt hoe ambacht en het modernisme samenkomen de in fin-de-siècle  te Wenen

De Wiener Secession was een vereniging van beeldende kunstenaars (Vereinigung bildener Künstler Oesterreichs (Secession)) in het Wenen van het fin de siècle. Het is tevens de benaming van de plaatselijke variant van de jugendstil. De vereniging werd op 3 april 1897 opgericht door Gustav Klimt, Josef Hoffmann, Otto Wagner, Otto Friedrich en andere kunstenaars.Klimt was de eerste voorzitter.

Het was een afsplitsing (= secessie) van het Wiener Künstlerhaus, waarvan het traditionalisme werd veroordeeld. De Wiener Secession liet zich inspireren door voorgangers in Berlijn en in München, waar al eerder secessiebewegingen waren opgericht.

De Secession kunstenaars ontwikkelden een nieuwe gevoeligheid voor de schoonheid van de lijn. Dit omvatte de expressieve mogelijkheden van de kalligrafie en de vele mogelijkheden van de kleurenhoutdruk.

Uit de Wiener Secession kwamen in 1903 de Wiener Werkstätte voort, een productiegemeenschap voor toegepaste kunst, die door Hoffmann en Moser werd opgericht. De schilder Gustav Klimt verliet de Secession in 1905.


Oneindigheid - Een visuele introductie Librero 978-90-8998-735-8


Oneindigheid - Een visuele introductieBrian Clegg, Oliver Pugh


flexi, 176 pagina's


125 x 178 mm


€ 6,95


Bestel


Oneindigheid is een onderwerp dat diverse grote denkers heeft geïnspireerd – en andere heeft geërgerd en gechoqueerd.


De oude Grieken waren zo ontzet door de implicaties van een eindeloos getal dat ze de man die het geheim openbaarde, verdronken.


Op Brian Clegg en Oliver Pughs briljante grafische reis door oneindigheid komen we vele bekende namen tegen, van Pythagoras, Al-Chwarizmi, Fibonacci, Galilei, Newton en Leibniz tot Cantor, Venn, Gödel en Mandelbrot, en laten we zien hoe oneindigheid de scherpste geesten uit de natuurwetenschap en wiskunde op de proef heeft gesteld.


Vele fascinerende infiniteitskwesties komen op toegankelijke, heldere en originele wijze aan bod in deze geïllustreerde pocket.

 Helmut Newton and Alice Springs. Us and Them - Taschen  	9783836524674


Helmut Newton and Alice Springs. Us and Them


Helmut Newton


INT


gebonden, 192 pagina's


238 x 272 mm


€ 39,99


BestelUs and Them (voor het eerst verschenen in 1999) biedt een serie treffende en intieme foto’s van Helmut Newton en zijn vrouw Alice Springs ( pseud. Van June Brunell). De collectie omvat zowel hun openbare als privéleven en bestaat uit vijf delen, van afwisselend hun eigen tedere innerlijke wereld en de glamourous ontmoetingen in hun sociale en professionele kringen. In de ‘Us’-delen maken Newton en Springs afwisselend foto’s van zichzelf en elkaar. In het afsluitende ‘Them’-deel richten ze hun camera’s op hetzelfde beroemde onderwerp, van Catherine Deneuve tot Gianni Versace. Het resultaat is een elegant en ontroerend contrast van symmetrie en verschil, waarbij twee onafhankelijke visies kunnen voortbestaan in een gezamenlijk leven en een langdurige liefde.

Op achttienjarige leeftijd (1938) ontvluchtte de Joodse Helmut zijn geboorteland Duitsland, vanwege de opkomst van het nationaalsocialisme, en arriveerde in Singapore. Daar werkte hij enkele jaren als persfotograaf voor de Engelstalige krant The Straits Times. In 1940 trok hij naar Australië, deed vijf jaar dienst in het Australische leger en verwierf de Australische nationaliteit in 1946. Hij ontmoette er de actrice June Brunell (artiestennaam van June Browne) die als model voor hem poseerde en in 1948 zijn echtgenote werd. June Newton zou later in de voetsporen van haar man treden en in 1970 onder het pseudoniem Alice Springs een fotografiecarrière beginnen. Na vele reizen naar Europa en klussen voor de Britse en Australische Vogue, verhuisde hij begin jaren zestig naar Parijs. Daar zou hij de volgende decennia als modefotograaf werken voor de Franse editie van Vogue. In 2004 kwam Helmut Newton om het leven bij een eenzijdig verkeersongeval, mogelijk ten gevolge van een hartaanval.


Kralenrijgtechnieken bijbel Librero 978-90-8998-705-1


De kralenrijgtechnieken bijbel


Jean Power


paperback, 160 pagina's


190 x 245 mm


€ 9,95


BestelDit boek vertelt alles wat er te weten valt over het werken met kralen; leer de technieken in uw eigen tempo, waar en wanneer het u uitkomt. Auteur Jean Power, gelauwerd sieradenontwerper, behandelt de populairste onderdelen van het werken met kralen: rijgen, kralenwerk en werken met metaaldraad. Met honderden gedetailleerde stap-voor-stapfoto’s en -illustraties met zorgvuldige aanwijzingen.
Perfect voor beginnende en enigszins gevorderde kralenfans die in een mum van tijd een nieuwe hobby willen leren – en ervan gaan houden!

Alice Springs. The Paris MEP show- Helmut Newton, June Newton Taschen 978383653973


Alice Springs. The Paris MEP show

June Newton

Engels, Frans, Duits

gebonden, 112 pagina's

210 X 275 mm

€ 39,99


BestelOnder het pseudoniem Alice Springs, werkte June Newton als fotograaf, met een bijzondere aandacht voor portretten.


Toen Helmut in 1970  aan de vooravond van een deadline, ziek was en met griep in bed lag, was het aan zijn vrouw June, om een   reclame voor het sigarettenmerk Gitanes te fotograferen. Na de strikte instructie betreffende verlichting en camerawerk fotografeerde June een rokend model en begon haar eigen carrière achter de camera.


Het werk van Helmut Newton en Alice Springs werd vaak samen tentoongesteld, met name in hun gezamenlijke project "Us and Them."


De eerste Alice Springs overzichtstentoonstelling werd in 2010 in Berlijn  gepresenteerd.


Haar tweede retrospectief, in 2015 georganiseerd door het Maison Européenne de la Photographie (MEP) in Parijs, zal ook worden getoond in Berlijn  in het 'Museum für Fotografie'


Hier worden meer dan van meer dan 100 portretten getoond die ze van collega-fotografen heeft gemaakt zoals Richard Avedon, Braissaï, Ralph Gibson, en natuurlijk Helmut Newton, evenals andere prominente figuren zoals Nicole Kidman en Luciano Pavarotti. De intense portretten, zowel in zwart-wit en in kleur, worden aangevuld met een uitgebreide reeks van straatfotografie, foto's die Alice Springs schoot langs Melrose Avenue in Los Angeles, waar ze een reportage over de Californische punk en hip-hop scene in de jaren 1980 maakte.Helmut Newton- Sumo-met standaard- TASCHEN  	9783836517300


Helmut Newton Sumo

Engels, Frans


gebonden, 480 pagina's


267 x 374 mm


€ 99,00

Bestel

Newton´s SUMO terug, nu in een meer

handzame uitvoering. SUMO was (en is nog steeds) een gigantisch boek in alle opzichten: een eerbetoon van 480 pagina´s aan de meest invloedrijke, intrigerende en controversiële fotograaf van de 20e eeuw, dat records brak door gewicht en afmetingen.

Dit keer is er geen tafeltje van Starck bijgesloten, maar wel een unieke boekenstandaard.

Granny squares - 30 dekens Librero 978-90-8998-698-6


Granny squares - 30 dekens

Margaret Hubert

paperback, 128 pagina's

217 x 217 mm

€ 9,95

Bestel

Hoeveel verschillende dekens kunt u maken met een patroon voor één granny square? Gebruik andere kleuren of vezels, kies dikker of dunner garen en er ontstaat een totaal andere deken. Haak hetzelfde blok in verschillende kleuren en rangschik ze in een andere volgorde voor weer een heel ander ontwerp. Ook een mooie afwerkrand heeft grote invloed op de uitstraling van de deken – de mogelijkheden zijn eindeloos!

Ter inspiratie bevat dit boek tien prachtige ontwerpen voor granny squares en bij elke square vindt u de patronen voor drie heel verschillende dekens. Er zijn babydekentjes, plaids, dekens voor op de bank en complete beddenspreien. Kies uit 30 dekens voor uzelf of voor uw vrienden of familie.

Leonardo da Vinci- complete oeuvre- Taschen 9783836559027


Leonardo da Vinci

Johannes Nathan, Frank Zöllner

gebonden in cassette, 700 pagina's

245 x 372 mm

€ 49,99

Bestel


Hoe veelzijdig en belangrijk Leonardo da Vinci ( 1452-1519) was en hoe groot zijn invloed is geweest, is nauwelijks uit te drukken. Deze schitterende uitgave is het meest complete boek dat ooit is gemaakt over deze Italiaanse schilder, beeldhouwer, architect, technicus, wetenschapper en allround genie. De uitvergrote details van de meesterwerken van Leonardo stellen de lezer in staat om zelfs de kleinste facetten van zijn penseelstreken te onderzoeken.


Nu met een nieuw hoofdstuk over de manuscripten van de kunstenaar.

De cassette dient tevens als handige boekenstandaard

Michelangelo het complete werk-Zöllner-TASCHEN 9783836554596


Michelangelo

Frank Zöllner

slipcase, 736 pagina's

24,5 x 37,2 cm

€ 49,99

Bestel

Herdruk van het grote en complete standaard over Michelangelo. Met een overzicht van al zijn schilderijen, beeldhouwwerken, gebouwen en tekeningen.

De slipcase is tevens te gebruiken als boekenstandaard

omhoog

1   2   3   4   5   6

een keuze uit ons assortiment