home Informatie Aanbiedingen Ramsj 2ehands Nieuwsbrief Inkoop Bestelinfo
MOBIELLaatst bijgewerkt 9-12-2017

een keuze uit ons assortiment

1   2   3   4   5   6   


ANDY WARHOL. SEVEN ILLUSTRATED BOOKS. 1952-1959


Nina Schleif


INT

gebonden, 284 pagina's


315 x 440 mm


€ 150,00


Bestel


In het New York van de jaren vijftig was Andy Warhol, voordat hij een van de grootste namen van de twintigste eeuw werd, een vaardig en succesvol commercieel kunstenaar.


In die periode vervaardigde hij – als deel van zijn strategie om zijn klantenkring en netwerk te vergroten – zeven handgemaakte promotieboeken voor gewaardeerde relaties, met daarin zijn eigen unieke tekeningen en eigenaardige teksten, die zijn voorliefde voor onder andere katten, eten, mythen, schoenen, mooie jongens en meisjes lieten zien.


Decennia later komt uitgeverij Taschen met een smetteloos portfolio van deze zeven boeken:

replica’s die het formaat, de afmetingen en het papier van Warhols originelen zo dicht mogelijk benaderen.


Met titels als Love Is A Pink Cake, 25 Cats Named Sam en À la Recherche du Shoe Perdu laat de serie het eigenzinnige karakter van de kunstenaar zien, maar ook zijn buitengewone vakmanschap, grenzeloze creativiteit en dubbelzinnige humor. De boeken vertonen een kostelijk spel van stijlen, materialen en formaten.
Jimi Hendrix


Gillian G. Gaar


gebonden, 208 pagina's


240 x 280 mm€ 19,95Bestel


De grootsheid van Jimi Hendrix is onbetwistbaar. Hoewel hij nog geen vier jaar in de spotlights stond, blijven zijn innovatieve en fantasierijke interpretaties van blues en rock, zijn verbluffende performances en de ongelofelijke opnamen die hij naliet een ontzagwekkende inspiratiebron voor gitaristen en muziekliefhebbers van alle leeftijden en genres.


Dit boek ter gelegenheid van wat Jimi’s 75e jaar zou zijn geweest, is een met zorg samengestelde terugblik op het veel te korte leven en de abrupt afgebroken carrière van de man die als de beste gitarist aller tijden wordt beschouwd.


De in Seattle wonende muziekjournalist Gillian G. Gaar beschrijft Hendrix’ jeugd in de Pacific Northwest, zijn diensttijd als paratroeper in het Amerikaanse leger, zijn rol als begeleidingsmuzikant in het Chitlin’ Circuit, zijn periode in Engeland, zijn terugkeer naar de Verenigde Staten en de roem die hij vergaarde tot zijn vroegtijdige dood in 1970.


Deze prachtige uitgave met een selectie van memorabilia en zeldzame foto’s is het ultieme eerbetoon aan de grootste gitarist van de rockgeschiedenis.


Gustav Klimt Complete Paintings Taschen 9783836566612Gustav Klimt. Complete Paintings


Tobias G. Natter


gebonden, 604 pagina's


250 x 340 mm


€ 49,99


Bestel


Deze verkleinde uitgave van ‘the complete works’ ( oorspronkelijke prijs € 150) is een catalogus van alle schilderijen van Klimt en bevat alle bekende correspondentie: 231 brieven, kaarten en andere documenten.

Speciaal voor deze uitgave werden nieuwe foto’s gemaakt van zijn beroemde Stoclet-fries. Aan deze baanbrekende monografie werkten tien auteurs mee onder redactie van Tobias G. Natter, directeur van het Leopold Museum in Wenen.


The Package Design Book


978-3-8365-5552-4


gebonden, 672 pagina's


140 x 195


€ 14,99


Bestel


De designs van de winnaars van de Pentawards, de jaarlijkse prijsuitreiking voor het verpakkingsontwerp, worden in deze Bibliotheca Universalis-editie getoond. Van drankjes en voedingsmiddelen tot cosmetica, luxeproducten en nog veel meer toont dit fascinerende overzicht van een voortdurend innoverend vakgebied de grappige, stijlvolle en gewoonweg ongelooflijk mooie ontwerpen die de consument verleiden en labels een zowel subtiele als verbluffende boost geven.

Tao te Ching Lao Zi 97890576455310


Tao te Ching


Lao Zi


gebonden, 272 pagina's


155 x 240 mm


€ 12,95


Bestel


Het boek Tao Te Ching is een van de belangrijkste geschriften van het taoïsme, dat naast het confucianisme en boeddhisme een van de grote drie Chinese filosofieën is.


Het is een bundel van 81 korte teksten, die zowel ontologische als ethische aspecten van het leven behandelen. Het bespreekt hoe de wereld in elkaar zit, maar ook hoe men in het leven ‘juist’ handelt. Het eerste hoofdstuk begint met het woord Tao dat ‘de Weg’ betekent, het tweede hoofdstuk met Te dat ‘deugd, dapperheid, integriteit’ betekent. Centraal staan in de Tao Te Ching ‘het volgen van de Tao’ en Wu wei, ‘het niet ingrijpen, het loslaten’, dat wil zeggen, je niet verzetten tegen de loop der dingen, maar daar spontaan in meegaan.


Geïllustreerde editie in luxe zijden uitvoering. De nieuwe vertaling en de inleiding zijn van Chad Hansen, professor aan de Universiteit van Hong Kong.

 Bettina Rheims  € 39.99 978-3-8365-6887-6Bettina Rheims


INT


gebonden, 480 pagina's


214 x 274


€ 39,99Bestel


Bettina Rheims (1952) is topfotografe in Frankrijk. Mode, glamour, filmaffiches en platenhoezen zijn haar specialiteiten.


Op het eerste gezicht lijken haar foto’s als die uit een glossy magazine maar op het tweede gezicht ontstaat er een verrassend of zelfs onbestemd beeld.


Jarenlang stond ze zelf als model voor de camera en zo weet zij als geen ander hoe vrouwen zo natuurlijk mogeiijk overkomen. Niets forceren, onzekerheid mag.


Ook raakte zij dankzij haar activiteit als modefotografe vertrouwd met bepaalde aspecten van de Fotografie - met name de Kleur - en een zekere visie op het lichaam.

Bettina Rheims fotografeert evenzeer de huid als het lichaam van de vrouw. Ze speelt met een soort "hoogstaand voyeurisme", waarbij er een vreemde verstandhouding lijkt te bestaan tussen haar en haar modellen, of die nu beroemd zijn of niet.


Zowel professionele modellen en beroemdheden als transeksuelen, prostituees en arbeidsters poseerden voor haar camera. Ze kon met dezelfde intimiteit en hetzelfde instinct stripteaseuses, anonieme vrouwen en beroemde sterren zoals Madonna, Laetitia Casta of Charlotte Rampling afbeelden.


Dierlijk en menselijk, erotisch en melancholisch, smetteloze glamour en getekende huid. Voor haar twee grote retrospectieven in het Maison Européenne de la Photographie in Parijs en het Fotografiska Museet in Stockholm heeft fotografe Bettina Rheims een zeer gevarieerde, opwindende verzameling samengesteld van meer dan 500 van haar beste foto’s van de afgelopen 35 jaar.Anatomie van het bewegende lichaam Librero 978-90-8998-861-4


Anatomie van het bewegende lichaam


John Brewer


paperback, 432 pagina's


135 x 165 mm


€ 7,95


Bestel


Het menselijke musculoskeletale systeem bestaat uit botten, spieren, kraakbeen, pezen en gewrichten. Samen met het zenuwstelsel zorgt het ervoor dat wij ons kunnen bewegen. In dit compacte boek zijn duidelijke fullcolour illustraties van de structuren in ons lichaam gecombineerd met beknopte verklarende teksten. Zo ontstaat een helder beeld van de wetenschap achter de menselijke beweging. Het boek begint met een overzicht van de structuren van het musculoskeletaal stelsel en het zenuwstelsel. Vervolgens wordt de biomechanica van beweging uit de doeken gedaan. Het belangrijkste deel toont tot in detail de anatomie van de meest voorkomende lichaamsbewegingen – gewricht voor gewricht, inclusief een uitleg over de betrokken anatomische structuren en de wijze waarop deze samenwerken om verschillende bewegingen te bewerkstelligen. In thematische intermezzo’s worden specifieke voorbeelden van menselijke beweging uitgelicht, zoals lopen, fietsen en sprinten.


Andy Warhol. Polaroids-Taschen-€ 74.99


Andy Warhol. Polaroids

Reuel Golden

INT

gebonden, 560 pagina's

262 x 340

39.99

Bestel

Dit boek, uitgegeven in samenwerking met de Andy Warhol Foundation, onthult honderden instantfoto’s van de kunstenaar. Portretten van beroemdheden als Mick Jagger, Alfred Hitchcock, Jack Nicholson, O.J. Simpson, Pelé en Debbie Harry, zelfportretten en stillevens, anonieme naakten en de high en low society van NY. Deze spontane beelden zijn een onmisbaar onderdeel van Warhols wereld en visie.40 kleurrijke dekens om te haken - 978-90-8998-882-9 - Librero


40 kleurrijke dekens om te haken


Leonie Morgan


paperback, 128 pagina's


222 x 222 mm


€ 9.95


Bestel

Leonie Morgan is terug met weer een prachtig boek vol prachtige steken en levendige kleurencombinaties. Dit boek bevat patronen voor blokken en losse steken, dus het is geschikt voor de liefhebbers van lange, rechte toeren, maar ook voor wie liever granny squares haakt. Elk van de 40 dekenontwerpen is voorzien van een patroonbeschrijving, een duidelijke schematische tekening en een grote foto. Ook staat vermeld hoeveel garen je nodig hebt voor het haken van dekens in drie maten: babydekens, dekens en beddenspreien. Inclusief een hoofdstuk met technische informatie, om je kennis op te frissen of als leidraad voor beginners. Ook vind je advies voor het kiezen van mooie kleurencombinaties en een selectie randontwerpen om je deken mee af te werken. Kortom, alles wat je nodig hebt om je eigen unieke deken te maken. Met zoveel patronen om uit te kiezen bevat dit boek genoeg inspiratie voor urenlang haakplezier!


Geometrie in de kunst - 978-90-8998-498-2 Librero


Geometrie in de kunst


David Wade


gebonden, 410 pagina's


160 x 195 mm


€ 9,95


Bestel


Dit boek gaat in op de invloed van het platonisme binnen de kunst. Elke studie van het platonisme moet beginnen met het in kaart brengen van de oorsprong en alle transformaties ervan, en van de manier waarop deze denkwijze zijn stempel drukte op het Europese intellectuele leven.


Geometria schetst eerst de grondbeginselen en de belangrijke bijdrage daarvan aan de latere klassieke wereld. Daarna de zwakke, maar hardnekkige invloed van het platonisme op het middeleeuwse denken en zijn opleving in de Italiaanse renaissance, en tot slot de manier waarop deze ideeën werden aanvaard en aangepast in de rest van Europa.


Nietzsche een visuele introductie Librero  - 978-90-8998-851-5


Nietzsche - Een visuele introductie


Laurence Gane & Piero


flexi, 176 pagina's


125 x 178 mm


€ 6,95Bestel


Friedrich Nietzsche, die in 1899 zijn verstand verloor en een oud paard omhelsde dat door zijn eigenaar werd afgeranseld, is zonder meer een van de belangrijkste en invloedrijkste maar ook meest ondoorgrondelijke en controversiële denkers van de afgelopen 150 jaar.


Zijn werk is berucht moeilijk, vaak tegenstrijdig en duister. Hij liep duidelijk vooruit op existentialisme, psychoanalyse, deconstructivisme en postmodernisme. Hij was een meester in de filosofische soundbite, het aforisme, en uitspraken als ‘God is dood’ en ‘Dat wat me niet doodt, maakt me alleen maar sterker’ hebben hem beroemd gemaakt – maar zat er systeem in zijn waanzin?


Dit boek, briljant geïllustreerd door Piero, toont niet alleen zijn onverschrokken kritiek op ijdelheid, religie, nationalisme en de filosofie zelf, maar onthult ook een verbluffend scherpe diagnose van de kwalen van de 21e eeuw.


Een controversiële reis langs de ideeën en uitspraken van een van de grootste filosofische oproerkraaiers van de 20e eeuw.
1001 Schilderijen die je gezien moet hebben - nieuwe editie


Stephen Farthing


gebonden, 960 pagina's


170 x 215 mm


€ 19,95


Bestel


Deze onmisbare, beeldende en verrassende gids geeft een vlijmscherpe dwarsdoorsnede van de geschiedenis van de schilderkunst.


Dit overzicht begint bij de muurschilderingen van de oude Egyptenaren en eindigt bij de nieuwste hedendaagse doeken, waardoor het niet alleen veelomvattend maar ook een bron van schoonheid is.


Hier staan 1001 van de boeiendste, fascinerendste, belangrijkste, verrassendste, meest controversiële en meest gedenkwaardige kunstwerken aller tijden afgebeeld.


Meer dan vierhonderd van de afgebeelde werken zijn in de twintigste en eenentwintigste eeuw vervaardigd; sommige werken zijn net ontdekt in moderne galerieën.


De onderhoudende teksten zijn geschreven door een internationaal team van kunstenaars, conservators, kunstcritici en verzamelaars, en geven informatie over de schilderijen en hun schilders.


Ayurveda Librero 978-90-8998-904-8


Ayurveda


G. Warrier, H. Verma, K. Sullivan


paperback, 224 pagina's


205 x 161 mm


€ 6,95Bestel


Hoe ayurveda uw geestelijke en lichamelijke gezondheid kan bevorderen. Dit boekje behandelt de theorie en praktijk van de ayurvedische geneeskunde. De heldere uitleg toont hoe u deze geneeswijze zelf thuis kunt toepassen

Man Ray Taschen  	9783836564489


Man Ray


Manfred Heiting


INT


Paperback, 252 pagina's


210 x 275


€ 19,99


Bestel
Man Ray (1890-1976) is zonder twijfel een van de origineelste kunstenaars van de 20ste eeuw.


Zijn revolutionaire naaktstudies, modefoto’s en portretten luidden een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de fotografie in.


Hij werd geboren in Philadelphia en begon zijn artistieke carr’ère in New York. In 1921 verhuisde hij naar Parijs, waar hij enthousiast werd verwelkomd in de dadaïstische en surrealistische kringen.


Man Ray experimenteerde onvermoeibaar met nieuwe fotografietechnieken, zoals meervoudige belichting, rayografie en solarisatie.


Zijn erotische, speelse en soms sinistere composities tonen ongewone lichamen en objecten: vreemde, opvallende beelden die onze perceptie van de realiteit omverwerpen.

Kalliegrafietechnieken Librero 978-90-8998-820-1


Kalligrafietechnieken - een geïllustreerde handleiding voor kalligraferen & handletteren


Diana Hardy Wilson


paperback, 192 pagina's


220 x 220 mm


€ 9,95


Bestel


Uitgebreide, rijk geïllustreerde stap-voor-stap gids van de belangrijkste technieken voor kalligarfie en handletteren, van Romeinse kapitalen en uncialen tot gotische schriften, italic en zwelschrift.


Inspirerende werken van vooraanstaande kalligrafen en handletterdesigners laten zien welke kalligrafische stijlen en technieken het beste bij bepaalde onderwerpen passen.


Uitgebreide informatie over de grondbeginselen van het ontwerpen van letters en van de benodigde materialen en gereedschappen.


Een onmisbare leidraad voor iedere beginnende of gevorderde kalligraaf of handletteraar met ambities.

Helmut Newton - Work - Taschen - Manfred Heiting 978-3-8365-2688-3


Helmut Newton - Work


Manfred Heiting


INT


gebonden, 280 pagina's


217 x 273 mm


€ 19,99


Bestel


Een overzicht van de provocerende, spraakmakende foto´s van Newton die een heel genre in de fotografie heeft geïnspireerd. Helmut Newton is vooral bekend om zijn verbazingwekkende modefoto´s, die generaties fotografen de weg wezen, en zijn naaktmodellen en portretten van beroemdheden.

Helmut Newton Work zal vooral interessant zijn voor diegenen die de gelimiteerde editie Sumo van Newton heel graag wilden hebben, maar zich dat niet konden veroorloven.Keuzes en strategieën - Librero - € 9.95 978-90-8998-683-2


Keuzes en strategieën

Jordi Deulofeu

gebonden, 144 pagina's

190 x 235 mm

€ 9,95

Bestel

Al tijdens onze eerste schooljaren komen we in aanraking met ­priemgetallen. Ondanks de mythe zijn ze in feite niet zo ­complex als ze lijken. Om te kunnen begrijpen wat priemgetallen zijn, ­hoeven we alleen maar een getallensysteem te kennen en de vier ­rekenkundige basisbewerkingen uit te kunnen voeren. Toch vormen ­priemgetallen een van de boeiendste uitdagingen in de geschiedenis van de ­wetenschap. Wie geïnteresseerd is in de wiskunde, komt ze ­ongetwijfeld tegen en raakt erdoor gefascineerd.

De invloed van priemgetallen is niet alleen binnen de wiskunde ­merkbaar. Ongemerkt hebben priemgetallen op allerlei domeinen van ons dagelijks leven een plekje veroverd. Zo worden ze bijvoorbeeld ­ingezet bij de bescherming van computers, bankoverschrijvingen en het veilig kunnen bellen met een mobiele telefoon – ze zijn van ­wezenlijk belang voor onder andere computerbeveiliging.

Granny squares - 30 tassen  librero 978-90-8998-699-3


Granny squares - 30 tassen

Margaret Hubert

paperback, 128 pagina's

217 x 217 mm

€ 9,95

Bestel


Dit fantastische boek boordevol creatieve projecten is het resultaat van een passie voor granny squares gecombineerd met een liefde voor handtassen. Het is een ode aan de granny square. Margaret Hubert heeft tassen ontworpen voor elke gelegenheid en in allerlei vormen en maten. Gebruik het garen dat aangegeven staat bij het patroon of kies zelf een garen van dezelfde dikte voor uw eigen unieke project. Ter inspiratie bevat dit boek tien prachtige ontwerpen voor granny squares en bij elke square vindt u de patronen voor drie heel verschillende tassen. Er zijn kleine amulettasjes, ruime rugzakken en er is zelfs een aktetas voor mee naar kantoor. U kunt meteen aan de slag met deze tassen voor elke gelegenheid!

 Priemgetallen Librero 978-90-8998-678-8


Priemgetallen

Enrique Gracián

gebonden, 144 pagina's

190 x 235 mm

€ 9,95

Bestel


Al tijdens onze eerste schooljaren komen we in aanraking met ­priemgetallen. Ondanks de mythe zijn ze in feite niet zo ­complex als ze lijken. Om te kunnen begrijpen wat priemgetallen zijn, ­hoeven we alleen maar een getallensysteem te kennen en de vier ­rekenkundige basisbewerkingen uit te kunnen voeren. Toch vormen ­priemgetallen een van de boeiendste uitdagingen in de geschiedenis van de ­wetenschap. Wie geïnteresseerd is in de wiskunde, komt ze ­ongetwijfeld tegen en raakt erdoor gefascineerd.

De invloed van priemgetallen is niet alleen binnen de wiskunde ­merkbaar. Ongemerkt hebben priemgetallen op allerlei domeinen van ons dagelijks leven een plekje veroverd. Zo worden ze bijvoorbeeld ­ingezet bij de bescherming van computers, bankoverschrijvingen en het veilig kunnen bellen met een mobiele telefoon – ze zijn van ­wezenlijk belang voor onder andere computerbeveiliging.


 Scheikundeboek Librero 978-90-8998-802-7


Het scheikundeboek

Derek B. Lowe

gebonden, 528 pagina's

195 x 220 mm

€ 19,95

Bestel

Dit boek biedt een chronologische reis langs 250 intrigerende mijlpalen uit de geschiedenis van de scheikunde, van pakweg 500.000 v. Chr. Tot heden, aangevuld met een blik in de toekomst. Het boek begint met de vorming van kristallen. Daarna gaat het voorwaarts in de tijd om de ontwikkeling van de kennis op het gebied van de chemie te zien veranderen, in een duizelingwekkende ontwikkeling.

De auteur gaat tijdens deze tijdreis in op uiteenlopende onderwerpen als toxicologie, Daltons atoomtheorie, superkritische vloeistoffen, daguerreotype en de algemene gaswet, maar ook fosfaatkunstmest, röntgendiffractie, de maillardreactie en de strutuur van DNA komen aan de orde.

Met aanstekelijk enthousiasme laat de auteur u kennismaken met fascinerende wereld van de scheikunde, die een onvoorstelbaar grote invloed heeft op ons dagelijks leven.

Cartoon animatietekenen  Librero 978-90-5764-033-


Cartoon animatietekenen

Preston Blair

paperback, 216 pagina's

260 x 230 mm

€ 9,95

Bestel

In dit boek leert u hoe u uw animatiefiguur ontwikkelt en hem een eigen karakter geeft, hoe u moet omgaan met perspectief, hoe u bewegingen levensecht weergeeft en hoe u door mimiek en lichaamstaal emoties kunt uitdrukken. Alles over inkleuring, achtergronden, storyboards en synchronisatie.


1001 Ideeën- LIBRERO 978-90-8998-371-8


1001 Ideeën


Robert Arp


gebonden, 960 pagina's


170 x 217 mm


€ 19,95


Bestel

1001 ideeën die ons denken veranderd hebben! is een uitgebreide gids met de interessantste en creatiefste ideeën met betrekking tot uiteenlopende onderwerpen op politiek, maatschappelijk, kunstzinnig, religieus, wetenschappelijk, architectonisch, psychologisch en filosofisch gebied. Iedereen met een onderzoekende geest vindt hier een schat aan stimulerende gedachten, afkomstig van de oude wijsgeren Confucius en Plato tot de scherpe denkers van vandaag.100 Contemporary Wood Buildings 978-3-8365-4281-4


100 Contemporary Wood Buildings

Philip Jodidio

INT

gebonden, 656 pagina's

240 x 305 mm

€ 39,99

Bestel


Ook verkrijgbaar in de kleine uitvoering in de Bibliotheca Universalis


100 Contemporary Wood Buildings

Philip Jodidio

INT

gebonden, 688 pagina's

140 x 195 mm

€ 14,99

Bestel


In 100 Contemporary Wood Buildings is te zien dat hout, hoewel mogelijk het oudste, ook een van de meest moderne bouwmaterialen is. Dankzij computergestuurde ontwerptechnieken kan hout op verbazingwekkende nieuwe manieren bewerkt worden. Hout is zo hedendaags als maar zijn kan, economisch, ecologisch en van nature warm.

omhoog

1   2   3   4   5   6