home Informatie Aanbiedingen Ramsj 2ehands Nieuwsbrief Inkoop Bestelinfo
MOBIELLaatst bijgewerkt 9-12-2017

1   2   3   4   5   6     

David LaChapelle. Lost + Found


David LaChapelle. Lost+Found


INT


gebonden, 278 pagina's


278 x 355


€ 49,99


BestelDavid LaChapelle. Good News


INT


gebonden, 276 pagina's


278 x 355


€ 49,99


BestelOok de goekope uitgave  van de voorloper ‘Heaven to Hel’ is verkrijgbaar voor € 29.95

We hebben er 10 jaar op moeten wachten maar nu is het eindelijk zover.Lost + Found, het eerste deel van LaChapelles eerste publicatie in tien jaar, geeft een fantastisch inzicht in de wereld van deze unieke creatieve geest. Het omvat meer dan 150 nooit eerder gepubliceerde foto’s die laten zien waarom LaChapelle zo geliefd is: van zijn eerste foto’s die hij maakte in het New York van de jaren tachtig tot zijn meest recente foto’s die de schaduwkant van de commerciële popcultuur tonen. Dit boek is het resultaat van een duizelingwekkende reis door het leven van een fotograaf met een even kritisch als creatief oog.


Deze eerste collectie wordt gecompleteerd door Good News, deel twee van LaChapelles nieuwe collectie, die de artistieke renaissance van de fotograaf volgt vanaf zijn ‘verdwijning’ uit de modewereld na 2006.Hij trok zich terug uit het sociale leven en verhuisde hij naar een nudistenkolonie in West Maui, Hawaii. Good news is de toepasselijke naam van het tweede deel van LaChapelles eerste publicatie in tien jaar tijd. Good News is een intiem inkijkje in LaChapelles eigen spirituele ontwikkeling, die van klassieke fotoseries als Angels, Saints and Martyrs (1984) loopt tot volledig nieuwe werken als Paradise (2017), waarin hij culturele iconen als Courtney Love, Tupac, Paris en Michael Jackson, Lana Del Rey, Pamela Anderson, Miriam Makeba en Elizabeth Taylor portretteert.


Samen met Lost + Found vormt dit tweede deel een exclusieve visuele routekaart langs zijn werken, stilistische ontwikkeling en ongeëvenaarde kritische manier van denken, waarbij hij vraagtekens zet bij de aantrekkelijkheid van de popcultuur en een unieke esthetiek tentoonspreidt.
Charlotte Salomon. Leven? of Theater?


gebonden, 600 pagina's


172 x 240 mm


€ 29,95


Bestel


Toen de Duitse kunstenaar Charlotte Salomon (1917-1943) haar serie gouachewerken Life? or Theater? aan een vriend gaf, verzocht ze hem met klem er ‘heel goed voor te zorgen, het is mijn hele leven’.

Enkele maanden later werd de vijf maanden zwangere Charlotte meegenomen door de Gestapo en gedeporteerd, eerst naar Drancy en later daarna Auschwitz, waar ze vlak na aankomst op 26-jarige leeftijd overleed.

Salomon was een telg van een door depressie geplaagde familie en het werk dat zij naliet was in een heel reëel opzicht haar pièce de résistance – in haar eigen woorden ‘iets wild excentrieks’.


Deze cyclus van bijna 1300 autobiografische gouacheschilderijen combineert creatieve kracht met een baanbrekend persoonlijk verhaal tot een schokkend document van zelfexpressie.

De schilderijen zijn verdeeld in drie delen en onthullen een levendig zelfportret dat alle facetten omspant van Charlottes leven: van het complexe familieleven dat de littekens droeg van de zelfdodingen van bijna alle vrouwelijke familieleden; het opgroeien in Berlijn; haar nauwe band met zangleraar Alfred Wolfsohn; de opkomst van de nazi’s; tot haar vlucht in Frankrijk in 1939.


Haar stripachtige reeksen zijn doorspekt met niet alleen woorden maar ook muzieksuggesties, waardoor Life? or Theater? de inspiratie voor een hele musical werd.


Life? Or Theatre?, hier gepubliceerd met een selectie van de belangrijkste werken, is het ongeëvenaarde opus magnus van een ambitieus kunstenaar, wier dood een zwarte bladzijde was, maar wier precisie, lyriek en moed van lumineuze grootsheid zijn.The Grand Tour - the Golden Age of Travel


INT


Gebonden - 616 pagina’s


290 X 395 mm


€ 150.00


Bestel


Reizen kan een vermoeiende bezigheid zijn: massatoerisme, overvolle vliegtuigen, chaotische luchthavens, verhoogde veiligheid, goedkope hotelketens, platgetreden paden. Zelfs een stukje avontuur vinden kan soms onmogelijk lijken.

Maar voor degenen met een onvervulde geest van reislust, roept The Golden Age of Travel een tijdperk op waarin reizen over de wereld een spannende nieuwe mogelijkheid was voor mensen met de middelen, tijd, verbeeldingskracht en durf.

Dit rijk geïllustreerde boek geeft de reishoogtijdagen van 1869 tot 1939 weer.

De pagina's boordevol reisaffiches, gidsen, tickets, folders, brochures, menu's en bagagelinten volgen de zes klassieke tochten die favoriet waren bij de westerse avonturiers uit die tijd, inclusief de reizen van de beroemde schrijvers, als Charles Dickens , Jules Verne, F. Scott Fitzgerald, Mark Twain en Goethe.

Van de Grand Tour of Europe, een traditionele overgangsritus voor jonge Engelse aristocraten, naar het Verre Oosten, nauwelijks aangeraakt door Westerse invloeden, naar de beroemde Trans-Siberische spoorweg, het boek volgt elke reis, de stops en de verschillende vormen van transport: treinen, boten, auto's, vliegtuigen, paarden, ezels en kamelen.

Het  boek roept romantiek en elegantie op, om nog maar te zwijgen over het pure gevoel voor nieuwigheid dat deze passagiers uit de 'Gouden Eeuw' fascineerde.The East German Handbook


D/ GB


gebonden, 816 pagina's


165 x 240


€ 29,99


Bestel


Veertig jaar lang hing de Koude Oorlog als een dreigende wolk boven de wereld. Oost- en West- Duitsland vormden de frontlinie voor het internationale conflict, met de Berlijnse Muur als ultieme symbool, die geliefden, vrienden en familieleden, collega’s en landgenoten van elkaar scheidde.


Dit encyclopedische werk beschrijft meer dan 2500 voorwerpen uit de fascinerende collectie van het museum. Nog nooit eerder zijn de kunst, archieven en objecten uit het socialistische Oost-Duitsland op deze schaal in een boek vervat: van officiële symbolen tot publicaties van dissidenten, spectaculaire alsook alledaagse objecten, massaal geproduceerde en handgemaakte voorwerpen, en zowel komische beelden als zaken met een tragische achtergrond.

Jamie Hewlett


Julius Wiedemann


INT

gebonden, 416 pagina's


250 x 317 mm


€ 39,99Bestel


Van Tank Girl tot popfenomeen Gorillaz, Jamie Hewlett is een van de meest energieke figuren van de popcultuur van de laatste 20 jaar.


Deze TASCHEN editie, Hewletts eerste grote monografie, bevat meer dan 400 van zijn kunstwerken, waaronder strips, schetsen en werk van zijn recente expo in de Saatchi Gallery.


Een eerbetoon aan een bijzonder veelzijdig kunstenaar die weigert op zijn lauweren te rusten of in een artistiek hokje geplaatst te worden.Prince


Jason Draper


gebonden, 216 pagina's


235 x 324 mm


€ 19,95


Bestel


In zijn carrière, die vijf decennia besloeg, heeft Prince daadwerkelijk de wereld veranderd. Na enkele van de origineelste albums van de jaren tachtig te hebben gemaakt waaronder 1999, Purple Rain en Sign 'O' the Times richtte hij zich op het herdefiniëren van zijn rol in de muziekindustrie; hij veranderde zijn naam in een onuitspreekbaar symbool, verklaarde de oorlog aan Warner Bros. en leidde de internetrevolutie.


Toen hij op 21 april 2016 overleed, verloor de wereld een van de weinige artiesten die met recht een genie werden genoemd. Zijn erfenis leeft voort en zal voor altijd een inspiratie blijven.


Prince: De complete geïllustreerde geschiedenis is een grote, rijk geillustreerde kroniek van zijn carrière, waarin elk album, elke film en elke tour wordt besproken.


Het boek bevat ook beschrijvingen van belangrijke medewerkers, zijn verschillende zakelijke aangelegenheden en zijn vele nevenprojecten op het podium, op plaat, op het filmdoek en nog veel meer.


JASON DRAPER heeft vele boeken geschreven, waaronder Led Zeppelin: Revealed en A Brief History of Album Covers, en heeft tien jaar lang, van 2005 tot 2015, als recensieredacteur voor het tijdschrift Record Collector gewerkt. Hij is een gerespecteerd Prince-kenner; hij trad op in de documentaire Slave Trade: How Prince Re-made The Music Business en zijn publicaties over Prince zijn in verschillende talen vertaald.


9789089988980


Formule 1- competitie tussen de allersnelste auto’s en coureurs ter wereld


Maurice Hamilton, Paul-Henri Cahier


gebonden, 272 pagina's


255 x 295 mm


€ 19.95


Bestel


De dynamische, door adrenaline gevoede wereld van de formule 1 heeft geleid tot enkele van de mooiste momenten in de geschiedenis van de sport. Door de jaren heen hebben de beruchte circuits een podium geboden aan intense rivaliteit, dat leidde tot tragedies én triomfen.


Sinds de jaren vijftig leggen Bernard Cahier en zijn zoon Paul-Henri het drama van het formule 1-wereldkampioenschap vanaf de zijlijn vast. Hun verbluffend mooie foto’s vertellen het verhaal van het veranderde uiterlijk van zowel de teams als de auto’s, van Lotus en Cooper tot Williams en Ferrari, en natuurlijk van de legendarische coureurs die hun machines en zichzelf tot het uiterste dwingen.


Formule 1-verslaggever Maurice Hamilton vertelt het verhaal van deze foto’s; van de charismatische rivaliteit tussen Juan Manuel Fangio en Stirling Moss, en de intense strijd om het kampioenschap tussen Alain Prost en Ayrton Senna, tot de indrukwekkende verhalen over het bochtige parcours in Monaco en de enthousiaste menigte op Monza. Met meer dan 300 foto’s – van de jaren vijftig tot heden –, allemaal uit The Cahier Archive en vele nooit eerder gepubliceerd, is De jacht naar snelheid het ultieme eerbetoon aan de formule 1.
Creatief journaling


Jessica Singh (illustratie)


paperback, 192 pagina's


165 x 222 mm


€ 9,95Bestel


Prikkel je creativiteit met dit aantrekkelijke interactieve journal. De scherpzinnige ideeën en tips én de royale ruimte voor zelfexpressie helpen je je scheppende vermogen aan te spreken en je creatieve kracht de vrije loop te laten.

Dit boek helpt je om je creatieve rechterhersenhelft te activeren en je mentale blokkades en emotionele weerstand te doorbreken.


Peter Lindbergh -Shadows on the Wall - 9783836569378


Peter Lindbergh. Shadows on the Wall


INT


gebonden, 312 pagina's


360 x 260


€ 79,99Bestel


n dit boek geeft fotograaf Lindbergh zijn nieuwe definitie van schoonheidsnormen in ontzagwekkende, nooit eerder getoonde foto’s die hij nam tijdens zijn iconische Pirellifotoshoot.


Prachtige vrouwen met een even mooi karakter worden op een eenvoudige, toegankelijke maar ook adembenemende wijze gefotografeerd; met al hun lijntjes, sproeten en andere oneffenheden.


Als enige fotograaf die deze beroemde kalender twee keer mocht maken weet Lindbergh precies de juiste tijdgeest weer te geven. In plaats van mooie (bijna) naaktfoto’s te maken van perfecte supermodellen koos hij voor 14 Hollywoodactrices (onder wie 11 Oscarwinnaressen).


Zijn boodschap? Echte schoonheid is niet perfect; het zit hem in hoe interessant, intelligent en emotioneel aantrekkelijk iemand is.


Peter Lindbergh behoort tot op de dag van vandaag tot de meest invloedrijke modefotografen van de afgelopen veertig jaar. Sinds de jaren tachtig is Lindberghs pure zwart-wit fotografie beeldbepalend voor de ontwikkeling van de modefotografie.


Peter Lindbergh introduceert een nieuw realisme in de modefotografie. Met tijdloze beelden herdefinieert hij de normen van schoonheid. Lindberghs beeldspraak wordt beïnvloed door de taal van film en door een spel met de sterke eigenzinnige vrouw, de femme fatale, de heldin, de danseres en de actrice. Zijn œuvre kenmerkt zich door portretten die een zekere onbevangenheid en fysieke gratie uitstralen.


978-90-8998-873-7


Whisky • Japan


Dominic Roskrow


gebonden, 288 pagina's


199 x 242 mm


€ 19,95Bestel


Japanse whisky behoort tot de beste whisky’s ter wereld maar bleef relatief onbekend totdat deze drank aan het begin van deze eeuw aan een duizelingwekkende opmars begon.


In dit boek wordt de ontstaansgeschiedenis belicht door whisky-expert Dominic Roskrow, van de eerste distilleerderij via de barcultuur van de jaren vijftig tot aan de highballs en cocktails die nu overal ter wereld in bars worden geserveerd.


Met gedetailleerde proefnotities voor uiteenlopende expressies, beschrijvingen van distilleertechnieken, portretten van belangrijke distilleerderijen, interviews met sleutelfiguren en besprekingen van exclusieve whiskybars in Japan en daarbuiten is dit boek een boeiende verkenning van de tradities, innovaties en filosofieën die deze chique drank gestalte hebben gegeven.


Whisky Japan is niet alleen een must voor de beginnende whiskyliefhebber maar ook voor de kenner.


Fleetwood Mac 978-90-8998-856-0


Fleetwood Mac


Richie Unterberger


gebonden, 208 pagina's


240 x 280 mm


€ 19,95Bestel


Dit boek is verschenen omdat het 40 jaar geleden is, dat het geweldige album Rumours van de Brits/Amerikaanse rockband Fleetwood Mac uitkwam.  Van dit album kwamen de bekende hits: “Go Your Own Way”, “Don’t Stop”, “Dreams” en “You Make Loving Fun”.  Het is het enige album (uitgezonderd verzamelalbums) waarvan zes nummers (de zojuist genoemde plus “Songbird”) de Top 2000 haalden. (wikipedia)


Fleetwood Mac heeft wereldwijd de harten van het publiek gestolen – al in de jaren zestig, toen ze als bluesband begonnen, in de jaren zeventig en tachtig, toen ze een superpopgroep werden, en in 2015, toen ze zich herenigden.


De populairste versie van de band bestaat uit drummer Mick Fleetwood, bassist John McVie, toetseniste en zangeres Christine McVie, gitarist en zanger Lindsey Buckingham en zangeres Stevie Nicks.


De bezetting is sinds 1967, toen Fleetwood Mac begon, vaak veranderd. De band ontwikkelde zich geleidelijk en werd uiteindelijk mega succesvol.


978-3-8365-4612-6


Egon Schiele. Complete Paintings, 1908–1918

Tobias G. Natter

gebonden, 600 pagina's

290 x 395 mm

€ 150,00

Bestel

Een eeuw na zijn dood choqueert en verwart Egon Schiele nog steeds met zijn verknipte, gekwelde en expliciet seksuele schilderijen.

Dit boek in jumboformaat brengt de turbulente, korte, maar buitengewoon invloedrijke carrière van de kunstenaar in beeld.

De chronische provocateur, jonge rebel en liefhebber van jonge meisjes, veroorzaakte in de loop van zijn zijn korte leven (1890 -1918) met zijn explicite erotische schilderijen, zijn vervormde lichamen en verdraaide lijnen veel oproer onder het establishment.

De zelfportretten, waarin Schiele zichzelf laat zien, kunnen ook voor het hedendaagse publiek nog schokkend zijn, vanwege het expliciet seksuele, narcistische en exhibitionistische karakter.

De tekeningen en schilderijen van Schiele zijn voornamelijk afbeeldingen van mensen. In beperkte mate heeft Schiele stadsgezichten en landschappen geschilderd. Door het sterke gebruik van lijnen kan Schiele eerder als een tekenaar dan als een schilder gezien worden.

De bijna 600 werken onthullen hoe de kunstenaar zich een stilistische vrijheid veroorloofde. Zijn werk laat een overdreven lichamelijkheid zien. Zijn onderwerpen zijn verlengd, hoekig en gedraaid. Met uitstekende ribben en verdraaide ledematen wordt het lichaam weergegeven.

De afgebeelde lichamen worden hierdoor als vreemd en vaak beangstigend ervaren door de toeschouwer. Vrouwen zowel als mannen worden genadeloos in hun naaktheid weergegeven, in ongebruikelijke poses.

De schitterende afbeeldingen, waaronder meer dan 200 schilderijen en 150 tekeningen en aquarellen, veel van hen onlangs gefotografeerd, worden gepresenteerd naast biografische details, deskundige inzichten, evenals Schiele's eigen geschriften en gedichten.

De afbeeldingen geven toegang tot de ideeën achter zijn werk en zijn buitengewone invloed op talloze 20ste-eeuwse artiesten/kunstenaars, van Francis Bacon en Otto Muehl tot Julian Schnabel, David Bowie en Tracey Emin.

Einstein in 30 seconden 978-90-8998-876-8


Einstein in 30 seconden

Brian Clegg

gebonden, 160 pagina's

190 x 235 mm

€ 9,95

Bestel


Albert Einstein was een ongeëvenaard wetenschappelijk genie. Zijn ideeën en theorieën waren zo revolutionair dat ze onze visie op het heelal diverse keren hebben veranderd. Einstein was niet alleen een vroegrijpe en briljante fysicus en Nobelprijswinnaar, maar ook voorvechter van mensenrechten, politiek activist en de icoon van een ‘gekke professor’. Geen wonder dat we nog altijd gefascineerd zijn door de man achter de beroemde vergelijking E = mc2. Einstein in 30 seconden laat u kennismaken met deze reus uit de natuurwetenschap en brengt u op de hoogte van zijn hele verhaal – zowel van zijn wetenschappelijke prestaties als van zijn buitengewone leven. Van het atoom tot de atoombom: in vijftig heldere uiteenzettingen van elk één pagina krijgt u inzicht in heel zijn werk, leven en nalatenschap – in een aan de lichtsnelheid grenzend tempo.


Mario Testino undressed 978-3-8365-6646-9


Mario Testino Undressed

Matthias Harder, Manfred Spitzer, Carine Roitfeld

INT

Paperback, 144 pagina's

244 x 345 mm

€ 24,99

Bestel

Een eerbetoon van Mario Testino aan de bijzondere invloed van Helmut Newton op zijn eigen modefotografie.

De collectie valt samen met een expositie in de Helmut Newton Foundation in Berlijn en bevat Testino’s niet eerder gepubliceerde serie Studio Nudes. ‘

Hommage aan de man die me met de vrijheid van zijn foto’s liet zien dat ik mezelf kon zijn.’ — Mario Testino Expositie: Mario Testino. Undressed 13 juni-19 november 2017 Museum für Fotografie, Helmut Newton Stiftung, Berlijn

caravaggio Complete works 978-3-8365-6286-7

Caravaggio. Complete Works-(Bibliotheca Universalis)

Sebastian Schütze

GB

Gebonden524 pagina's

140x 195 mm

€ 14,99

Bestel

Caravaggio (1571-1610) was een Italiaanse schilder van mythologische en religieuze thema´s.

Hij trok vrij snel de aandacht van belangrijke opdrachtgevers. Caravaggio maakte furore in Rome.De kracht en de emotionaliteit van zijn werk, waarin hij afstand nam van het al te verfijnde en gezochte maniërisme, maakten hem tot een van de meest invloedrijke kunstenaars van zijn tijd.

Na een verblijf in Napels kwam hij in Malta terecht, waar hij hospitaalridder bij de Maltezer orde werd.

Ten slotte stierf hij toen hij op weg was naar Rome, totaal berooid, waarschijnlijk aan malaria of een griepvirus.

Dit uitgebreide boek laat al zijn schilderijen zien met veel extra uitgelichte details.


1001 boeken die je gelezen moet hebben 978-90-8998-805-8


1001 boeken die je gelezen moet hebben nieuwe editie

Peter Boxall

gebonden, 960 pagina's

160 x 210 mm

€ 19,95


Bestel

Verhalen vertellen is van alle tijden en culturen. Verhalen ontroeren, amuseren, dragen kennis over en geven ons inzicht in de wereld om ons heen.

Dit boek biedt een overzicht van literaire hoogtepunten uit de wereldliteratuur. De roman wordt getoond in al zijn facetten, creativiteit en scherpzinnigheid, uiteenlopend van klassiekers als Don Quichot, Gullivers reizen, Dode zielen, Madame Bovary tot de hedendaagse fictie van Atwood, Houellebecq of Mulisch.

Aan bod komen thema’s als liefde en oorlog, eenzaamheid en de zin van het bestaan.

Dit uitgebreide naslagwerk over alle grote romans en schrijvers uit de wereldliteratuur spreekt iedere lezer tot de verbeelding.

De eclectische lijst van literaire hoogtepunten uit de wereldliteratuur werd samengesteld door een internationaal team van schrijvers, critici, academici en journalisten.

Voor Nederland heeft Ed van Eeden een bijdrage geleverd.

Met meer dan zeshonderd foto’s van boekomslagen, titelpagina’s en portretten van auteurs is dit het ultieme boek voor iedereen die van lezen houdt.

Deze herziene editie bevat nu ook de meest recente en spraakmakende romans van de 21e eeuw. Dit is een groots werk over titels die u gelezen moet hebben! .


Jung - Een visuele introductie


Maggie Hyde, Michaell McGuinness & Oliver Pugh


flexi, 192 pagina's


125 x 178 mm


€ 6,95


Bestel


Carl Gustav Jung was de geheimzinnige grondlegger van de analytische psychologie en een tijdgenoot van Sigmund Freud. Voortbouwend op het werk van Freud stelde hij wezenlijke vragen over religie, wetenschap en de ziel.


Dit briljant geïllustreerde boek belicht op heldere wijze de theorieën die aan Jungs werk ten grondslag liggen. Het beschrijft de meningsverschillen die ertoe leidden dat Jung brak met Freud, en zijn mentale instorting, door Jung zelf beschreven in zijn postuum gepubliceerde Rode Boek. Zijn herstel ging gepaard met radicaal nieuwe inzichten in de aard van de onbewuste geest.


Een intrigerende reis door de nalatenschap van een van de grootste onderzoekers van de menselijke psyche van de 20e eeuw.


Tekenen in 3D 978-90-8998-788-4Tekenen in 3D - stap-voor-stapgids voor het maken van realistische 3D-tekeningen


Stefan Pabst


paperback, 128 pagina's


222 x 296 mm


€ 9,95BestelHoe werken anamorfe optische illusies? Om een vlak, getekend of geschilderd voorwerp als driedimensionaal te zien moeten we onze zintuigen bedriegen met verschillende trucs en tekentechnieken. Door voorwerpen op een plat vel te tekenen in een aangepast (vertekend) perspectief kunt u zeer realistische 3D-kunstwerken creëren. Door specifieke delen papier weg te snijden wordt het effect extra versterkt en als de toeschouwer vanuit één bepaald standpunt de tekening bekijkt, is het werk nauwelijks van echt te onderscheiden.


Tover eenvoudige schetsen om in indrukwekkende, levensecht ogende meesterwerken met de kunst van het 3D-tekenen.


De wereldberoemde Stefan Pabst begeleidt u stapsgewijs door de oefeningen, zodat u uw tekenkunst naar een hoger plan kunt tillen.


Aan de hand van voorbeelden leert u verschillende voorwerpen te tekenen, variërend van alledaagse voorwerpen tot mensen en dieren.


U maakt hierbij gebruik  van basistechnieken, zoals perspectief tekenen, schaduw aanbrengen en met een droog penseel werken. Door kleur toe te voegen geeft u uw kunstwerken dimensie en komen ze tot leven. De realistische  3D-schilderingen laten gegarandeerd iedereen versteld staan


Vinyl - Mike Evans - € 19.95


Vinyl

Mike Evans

gebonden, 256 pagina's

250 x 250 mm

€ 19,95

Bestel

In onze steeds digitalere wereld weten de echte muziekliefhebbers dat de ultieme opnamen op vinyl te vinden zijn. Daarom wordt er nog altijd veel vinyl verkocht. Mike Evans verschaft een schitterende visuele blik op de fascinerende geschiedenis en de triomfantelijke wedergeboorte van dit medium. Van de zware 78 toerenplaten tot de dynamische 45 toerensingles, van buitenissige ep’s tot legendarische lp’s en vooraanstaande labels, alles komt aan bod in dit boek.Haaktherapie

Betsan Corkhill

paperback, 144 pagina's

222 x 222 mm

€ 9,95

Bestel

In ons drukke bestaan is het vaak lastig om rustige momenten te vinden waarin we ons alleen op ons eigen welzijn kunnen concentreren.

Stress, boosheid, angst en gebrek aan vertrouwen zijn allemaal kenmerken van het hectische leven dat we vaak leiden. Steeds opnieuw is aangetoond dat rustige momenten van bedachtzame reflectie essentieel zijn om ons gezond te houden, zowel van lichaam als van geest, en om onze productiviteit en alertheid te verbeteren.

Dit boek is bedoeld om u te laten zien hoe gemakkelijk het is om ‘ík-tijd’ vrij te maken: u hebt alleen een haaknaald en wat garen nodig.

Met eenvoudige, stapsgewijze gezondheidsoefeningen en prachtige, inspirerende haakpatronen komt u creativiteit al snel tot leven terwijl u ontdekt hoe u het kalmerende ritme van haken kunt gebruiken voor meer mindfulness in uw levensstijl


Polaroid book 978-3-8365-0189-7


The Polaroid book

Steve Cristl

E-F-D

gebonden, 400 pagina's

175 x 215 mm

€ 9,99

Bestel

De collectie van de Polaroid Corporation, die al meer dan 50 jaar bestaat, is de grootste collectie Polaroid foto´s in de wereld. Begonnen met foto´s van de oprichter Edwin Land en fotograaf Ansel Adams, bevat de collectie nu foto´s van honderden fotografen van over de hele wereld en belangrijke stukken van kunstenaars zoals David Hockney, Helmut Newton, Jeanloup Sieff en Robert Rauschenberg.


The Polaroid Book is een ode aan een medium dat het digitale tijdperk trotseert en favoriet blijft onder kunstenaars door haar grillige look.

Met meer dan 400 werken uit de Polaroid collectie en een essay door Barbara Hitchcock. Tevens een technische referentielijst van de diverse types van de Polaroid camera.

Cartoonfiguren tekenen


Cartoonfiguren tekenen

Vincent Woodcock

paperback, 128 pagina's

215 x 280 mm

€ 9,95

Bestel

Cartoonfiguren zie je overal: in stripboeken, op reclameposters, in computerspelletjes en op de televisie. In dit boek leer je zelf originele en grappige figuren tekenen en kom je te weten hoe je ze persoonlijkheid kunt geven. Bovendien krijg je praktische informatie en professioneel advies over het voorstellen van je ontwerpen en het binnenhalen van opdrachten.<p>• Ontdek hoe je je ontwerpen kunt vereenvoudigen, overdrijven envervormen, zodat ze hilarisch worden<br>• Pas de regels van de anatomie aan en voorzie je figuren van grappigeanatomische afwijkingen<br>• Creëer dwaze gelaatsuitdrukkingen en overdreven lichaamstaal<br>• Experimenteer met verschillende media, van pen en inkt tot verfen viltstiften<br>• Leer vlakke cartoons omvormen tot driedimensionale creaties,compleet met grappige rekwisieten en achtergronden

Mid-century design – Het complete naslagwerk 978-90-8998-614-6


Mid-century design – Het complete naslagwerk

Dominic Bradbury

gebonden, 544 pagina's

308 x 240 mm

€ 39,95

Bestel

Dit ultieme boek biedt een compleet overzicht van de populaire ontwerpen en unieke stukken uit de mid-centuryperiode. Aan de orde komen, naast meubels, lampen, glaswerk, keramiek, textiel en industriële vormgeving, ook architectuur, interieurs en grafische vormgeving uit dit dynamische tijdperk. Bijna honderd invloedrijke, creatieve ontwerpers uit de mid-centuryperiode worden uitvoerig besproken. Dit boek is een must voor ontwerpers, verzamelaars en liefhebbers van design.


Meubel- en productdesign, architectuur en grafische vormgeving uit de jaren 50 en 60

1001 Bieren - A.T. Jones 978-90-8998-142-4


1001 Bieren


Adrian Tierney-Jones e.a


gebonden, 960 pagina's


170 x 217 mm


€ 19,95


Bestel


1001 bieren die je geproefd moet hebben! is een uitgebreid en onmisbaar handboek waarin de beste bieren uit verschillende delen van de wereld worden beschreven. Elk bier is voorzien van heldere notities die naast onderhoudende anekdotes over de brouwerijen veel informatie geven over de regio van herkomst, de stijl, het aroma, het productieproces en de juiste manier van serveren. Deze uitvoerige gids is geïllustreerd met meer dan achthonderd foto’s van de bieren, hun etiketten en brouwerijen. Met meer dan negentig nieuwe bieren is deze grondig herziene editie de ultieme biergids.

Anatomie van het menselijk lichaam 978-90-8998-618-4


Anatomie van het menselijk lichaam


Ken W. S. Ashwell


Gebonden, 304 pagina's


215 x 275 mm


€ 14,95


Bestel


ANATOMISCHE TERMEN IN 3 TALEN

NEDERLANDS • ENGELS • LATIJN

Dit boek onthult de schoonheid en complexiteit van het menselijk lichaam. Deze uitgebreide, visuele gids onderzoekt de structuur en functie van alle delen waaruit een mens bestaat: de botten, de spieren en de huid, maar ook de bloedsomloop, het ademhalings-, spijsverteringsen zenuwstelsel én de fascinerende werking van de inwendige organen en de hersenen.

Het boek bevat meer dan 500 duidelijke, gedetailleerde anatomische illustraties in kleur, vergezeld van trefwoorden in drie talen en beknopte bijschriften die de complexe werking van ons lichaam verduidelijken. Doordat de focus ligt op het visuele aspect geeft dit handboek op snelle en gemakkelijke manier toegang tot anatomische kennis. De toevoeging van de officiële Latijnse benamingen maakt van dit boek een waardevol naslagwerk voor studenten, professionals en geïnteresseerden – een must voor elke boekenkast.


Met meer dan 500 gedetailleerde, anatomische illustraties in kleur.


Met anatomische termen in het Nederlands, Engels en Latijn


anatomie van fitness- en krachttrainingAnatomie van fitness- en krachttraining


Ken Ashwell Ph.D.


paperback, 192 pagina's


215 x 275 mm


€ 9,95Bestel


Een waardevol boek voor zowel studenten anatomie, fysiotherapie en sportwetenschappen als gedreven sporters


- Ontwikkeld om beter te begrijpen hoe het lichaam werkt tijdens het sporten

- Meer dan 200 gedetailleerde anatomische illustraties

- Met een uitgebreid overzicht van de belangrijkste lichaamsstelsels

- Inclusief een 32 bladzijden tellend praktisch werkboek


Dit boek legt duidelijk uit hoe 50 onmisbare oefeningen op de juiste manier uitgevoerd kunnen worden. Het bevat ook tips die zijn gericht op verschillende niveaus van fitheid en waarschuwingen om blessures te voorkomen. Gedetailleerde anatomische illustraties laten zien hoe de spieren in elke oefening worden gebruikt – en maken onderscheid tussen actieve en stabiliserende spieren. Illustraties maken duidelijk welke spieren tijdens de verschillende oefeningen worden geactiveerd, vergroten de kennis van de anatomie en het inzicht in de werking van het lichaam, wat de effectiviteit van de work-out en revalidatieoefeningen verbetert.


Voor inzicht in de locatie van al die spieren en beenderen bevat dit boek een geïllustreerd overzicht van de belangrijkste lichaamsstelsels en een werkboek met lijntekeningen van delen van het spierstelsel en skelet.
De complete gids voor acrylverf-L. Kloosterboer-Ezelsoor Breda-€ 19.95


De complete gids voor acrylverf


Lorena Kloosterboer


Paperback, 320 pagina's


221 x 260 mm


€ 14,95


Bestel


Dit uitgebreide naslagwerk gaat uitvoerig in op het schilderen met acrylverf. Voordat de feitelijke technieken worden besproken, wordt de basistheorie van kleur en compositie behandeld. Technieken als glaceren, nat-in-nat, impasto en overgangen maken worden stapsgewijs gedemonstreerd met foto’s en voorbeelden van galeriestukken. Deze technieken worden vervolgens toegepast bij het uitwerken van genres als stillevens, landschappen en portretten. Mede door de vele foto’s van werken van befaamde kunstenaars uit de hele wereld en de praktische woordenlijst vormt dit boek de ultieme gids voor kunstenaars, studenten en amateurs.

omhoog

1   2   3   4   5   6

een keuze uit ons assortiment