home Informatie Aanbiedingen Ramsj 2ehands Nieuwsbrief Inkoop Bestelinfo
MOBIELLaatst bijgewerkt 21-10-2017

1   2   3   4   5   6     

9789089988980


Formule 1- competitie tussen de allersnelste auto’s en coureurs ter wereld


Maurice Hamilton, Paul-Henri Cahier


gebonden, 272 pagina's


255 x 295 mm


€ 19.95


Bestel


De dynamische, door adrenaline gevoede wereld van de formule 1 heeft geleid tot enkele van de mooiste momenten in de geschiedenis van de sport. Door de jaren heen hebben de beruchte circuits een podium geboden aan intense rivaliteit, dat leidde tot tragedies én triomfen.


Sinds de jaren vijftig leggen Bernard Cahier en zijn zoon Paul-Henri het drama van het formule 1-wereldkampioenschap vanaf de zijlijn vast. Hun verbluffend mooie foto’s vertellen het verhaal van het veranderde uiterlijk van zowel de teams als de auto’s, van Lotus en Cooper tot Williams en Ferrari, en natuurlijk van de legendarische coureurs die hun machines en zichzelf tot het uiterste dwingen.


Formule 1-verslaggever Maurice Hamilton vertelt het verhaal van deze foto’s; van de charismatische rivaliteit tussen Juan Manuel Fangio en Stirling Moss, en de intense strijd om het kampioenschap tussen Alain Prost en Ayrton Senna, tot de indrukwekkende verhalen over het bochtige parcours in Monaco en de enthousiaste menigte op Monza. Met meer dan 300 foto’s – van de jaren vijftig tot heden –, allemaal uit The Cahier Archive en vele nooit eerder gepubliceerd, is De jacht naar snelheid het ultieme eerbetoon aan de formule 1.


Peter Lindbergh -Shadows on the Wall - 9783836569378


Peter Lindbergh. Shadows on the Wall


INT


gebonden, 312 pagina's


360 x 260


€ 79,99


Wordt medio november verwacht


Bestel


n dit boek geeft fotograaf Lindbergh zijn nieuwe definitie van schoonheidsnormen in ontzagwekkende, nooit eerder getoonde foto’s die hij nam tijdens zijn iconische Pirellifotoshoot.


Prachtige vrouwen met een even mooi karakter worden op een eenvoudige, toegankelijke maar ook adembenemende wijze gefotografeerd; met al hun lijntjes, sproeten en andere oneffenheden.


Als enige fotograaf die deze beroemde kalender twee keer mocht maken weet Lindbergh precies de juiste tijdgeest weer te geven. In plaats van mooie (bijna) naaktfoto’s te maken van perfecte supermodellen koos hij voor 14 Hollywoodactrices (onder wie 11 Oscarwinnaressen).


Zijn boodschap? Echte schoonheid is niet perfect; het zit hem in hoe interessant, intelligent en emotioneel aantrekkelijk iemand is.


Peter Lindbergh behoort tot op de dag van vandaag tot de meest invloedrijke modefotografen van de afgelopen veertig jaar. Sinds de jaren tachtig is Lindberghs pure zwart-wit fotografie beeldbepalend voor de ontwikkeling van de modefotografie.


Peter Lindbergh introduceert een nieuw realisme in de modefotografie. Met tijdloze beelden herdefinieert hij de normen van schoonheid. Lindberghs beeldspraak wordt beïnvloed door de taal van film en door een spel met de sterke eigenzinnige vrouw, de femme fatale, de heldin, de danseres en de actrice. Zijn œuvre kenmerkt zich door portretten die een zekere onbevangenheid en fysieke gratie uitstralen.


978-90-8998-873-7


Whisky • Japan


Dominic Roskrow


gebonden, 288 pagina's


199 x 242 mm


€ 19,95Bestel


Japanse whisky behoort tot de beste whisky’s ter wereld maar bleef relatief onbekend totdat deze drank aan het begin van deze eeuw aan een duizelingwekkende opmars begon.


In dit boek wordt de ontstaansgeschiedenis belicht door whisky-expert Dominic Roskrow, van de eerste distilleerderij via de barcultuur van de jaren vijftig tot aan de highballs en cocktails die nu overal ter wereld in bars worden geserveerd.


Met gedetailleerde proefnotities voor uiteenlopende expressies, beschrijvingen van distilleertechnieken, portretten van belangrijke distilleerderijen, interviews met sleutelfiguren en besprekingen van exclusieve whiskybars in Japan en daarbuiten is dit boek een boeiende verkenning van de tradities, innovaties en filosofieën die deze chique drank gestalte hebben gegeven.


Whisky Japan is niet alleen een must voor de beginnende whiskyliefhebber maar ook voor de kenner.


Fleetwood Mac 978-90-8998-856-0


Fleetwood Mac


Richie Unterberger


gebonden, 208 pagina's


240 x 280 mm


€ 19,95Bestel


Dit boek is verschenen omdat het 40 jaar geleden is, dat het geweldige album Rumours van de Brits/Amerikaanse rockband Fleetwood Mac uitkwam.  Van dit album kwamen de bekende hits: “Go Your Own Way”, “Don’t Stop”, “Dreams” en “You Make Loving Fun”.  Het is het enige album (uitgezonderd verzamelalbums) waarvan zes nummers (de zojuist genoemde plus “Songbird”) de Top 2000 haalden. (wikipedia)


Fleetwood Mac heeft wereldwijd de harten van het publiek gestolen – al in de jaren zestig, toen ze als bluesband begonnen, in de jaren zeventig en tachtig, toen ze een superpopgroep werden, en in 2015, toen ze zich herenigden.


De populairste versie van de band bestaat uit drummer Mick Fleetwood, bassist John McVie, toetseniste en zangeres Christine McVie, gitarist en zanger Lindsey Buckingham en zangeres Stevie Nicks.


De bezetting is sinds 1967, toen Fleetwood Mac begon, vaak veranderd. De band ontwikkelde zich geleidelijk en werd uiteindelijk mega succesvol.


978-3-8365-4612-6


Egon Schiele. Complete Paintings, 1908–1918

Tobias G. Natter

gebonden, 600 pagina's

290 x 395 mm

€ 150,00

Bestel

Een eeuw na zijn dood choqueert en verwart Egon Schiele nog steeds met zijn verknipte, gekwelde en expliciet seksuele schilderijen.

Dit boek in jumboformaat brengt de turbulente, korte, maar buitengewoon invloedrijke carrière van de kunstenaar in beeld.

De chronische provocateur, jonge rebel en liefhebber van jonge meisjes, veroorzaakte in de loop van zijn zijn korte leven (1890 -1918) met zijn explicite erotische schilderijen, zijn vervormde lichamen en verdraaide lijnen veel oproer onder het establishment.

De zelfportretten, waarin Schiele zichzelf laat zien, kunnen ook voor het hedendaagse publiek nog schokkend zijn, vanwege het expliciet seksuele, narcistische en exhibitionistische karakter.

De tekeningen en schilderijen van Schiele zijn voornamelijk afbeeldingen van mensen. In beperkte mate heeft Schiele stadsgezichten en landschappen geschilderd. Door het sterke gebruik van lijnen kan Schiele eerder als een tekenaar dan als een schilder gezien worden.

De bijna 600 werken onthullen hoe de kunstenaar zich een stilistische vrijheid veroorloofde. Zijn werk laat een overdreven lichamelijkheid zien. Zijn onderwerpen zijn verlengd, hoekig en gedraaid. Met uitstekende ribben en verdraaide ledematen wordt het lichaam weergegeven.

De afgebeelde lichamen worden hierdoor als vreemd en vaak beangstigend ervaren door de toeschouwer. Vrouwen zowel als mannen worden genadeloos in hun naaktheid weergegeven, in ongebruikelijke poses.

De schitterende afbeeldingen, waaronder meer dan 200 schilderijen en 150 tekeningen en aquarellen, veel van hen onlangs gefotografeerd, worden gepresenteerd naast biografische details, deskundige inzichten, evenals Schiele's eigen geschriften en gedichten.

De afbeeldingen geven toegang tot de ideeën achter zijn werk en zijn buitengewone invloed op talloze 20ste-eeuwse artiesten/kunstenaars, van Francis Bacon en Otto Muehl tot Julian Schnabel, David Bowie en Tracey Emin.

Sebastião Salgado: Genesis-TASCHEN 978-3-8365-3872-5


Sebastião Salgado: Genesis

Lelia Salgado
GB

gebonden, 520 pagina's

234 x 355 mm

€ 49,99

Bestel


Ook verkrijgbaar:

Exodus

Kuwait

God schiep de wereld in zes dagen. Salgado deed er 10 jaar over om hem te fotograferen.


Genesis is het levenswerk van de wereldberoemde Braziliaanse fotograaf Sebastião Salgado.


Voor zijn ode aan onze kwetsbare planeet reisde hij naar afgelegen oorden als de Galapagoseilanden, Madagaskar en Antarctica: plekken waar mensen en dieren nog altijd in evenwicht met elkaar en de natuur leven.


Tien jaar lang liftte hij mee op schepen, trok hij te voet door bergen en bereisde hij woestijnen en toendra's.


Met deze foto's toont Salgado ons de schoonheid van de ongerepte natuur en laat hij ons beseffen dat WIJ onze planeet moeten beschermen.


Dit is een monumentale uitgave over onze planeet in zijn natuurlijke toestand: Salgado’s magnum opus.


Ook verkrijgbaar: Exodus - Children en Kuwait.
Hiroshige & Eisen. The 69 Stations along the Kisokaido

Hiroshige & Eisen

INT

Japanse binding in casssette, 240 pagina's

450 x 300

€ 99,99

Bestel


Met maanverlichte bergen,trage rivieren en levendige straten in de stad brengt deze XL TASCHEN-herdruk de legendarische houtsnedeserie The Sixty-Nine Stations along the Kisokaido van Keisei Eisen en Utawaga Hiroshige opnieuw tot leven.

De zeventig taferelen, voltooid in 1843, tonen niet alleen innovatieve houtsnedetechnieken, maar ook het landschap en de avonturen van de historische Kisokaido-route in het midden van Japan. Van het tarwe dorsen in Okegawa en de verleidelijke vrouwen in Fukaya tot de afschrikwekkende, besneeuwde Wada pas- deze indringende reis is tegelijkertijd een visueel genot en een belangrijk artefact uit de vervlogen tijden van het Japanse keizerrijk.

Einstein in 30 seconden 978-90-8998-876-8


Einstein in 30 seconden

Brian Clegg

gebonden, 160 pagina's

190 x 235 mm

€ 9,95

Bestel


Albert Einstein was een ongeëvenaard wetenschappelijk genie. Zijn ideeën en theorieën waren zo revolutionair dat ze onze visie op het heelal diverse keren hebben veranderd. Einstein was niet alleen een vroegrijpe en briljante fysicus en Nobelprijswinnaar, maar ook voorvechter van mensenrechten, politiek activist en de icoon van een ‘gekke professor’. Geen wonder dat we nog altijd gefascineerd zijn door de man achter de beroemde vergelijking E = mc2. Einstein in 30 seconden laat u kennismaken met deze reus uit de natuurwetenschap en brengt u op de hoogte van zijn hele verhaal – zowel van zijn wetenschappelijke prestaties als van zijn buitengewone leven. Van het atoom tot de atoombom: in vijftig heldere uiteenzettingen van elk één pagina krijgt u inzicht in heel zijn werk, leven en nalatenschap – in een aan de lichtsnelheid grenzend tempo.


Powerfood                 Desserts                       

Goedkoop & lekker     Eenpansgerechten

Vegetarisch                Soepen  


Bestel               Bestel               

Bestel               Bestel

Bestel               Bestel

Snel en simpel koken met 3-6 of 4-6 ingrediënten.

In elk deeltje van deze serie 66 tot 69 super lekkere en eenvoudige recepten.

paperback, 144 pagina's

240 x 185 mm

€ 6.95 per stuk

Mario Testino undressed 978-3-8365-6646-9


Mario Testino Undressed

Matthias Harder, Manfred Spitzer, Carine Roitfeld

INT

Paperback, 144 pagina's

244 x 345 mm

€ 24,99

Bestel

Een eerbetoon van Mario Testino aan de bijzondere invloed van Helmut Newton op zijn eigen modefotografie.

De collectie valt samen met een expositie in de Helmut Newton Foundation in Berlijn en bevat Testino’s niet eerder gepubliceerde serie Studio Nudes. ‘

Hommage aan de man die me met de vrijheid van zijn foto’s liet zien dat ik mezelf kon zijn.’ — Mario Testino Expositie: Mario Testino. Undressed 13 juni-19 november 2017 Museum für Fotografie, Helmut Newton Stiftung, Berlijn

caravaggio Complete works 978-3-8365-6286-7

Caravaggio. Complete Works-(Bibliotheca Universalis)

Sebastian Schütze

GB

Gebonden524 pagina's

140x 195 mm

€ 14,99

Bestel

Caravaggio (1571-1610) was een Italiaanse schilder van mythologische en religieuze thema´s.

Hij trok vrij snel de aandacht van belangrijke opdrachtgevers. Caravaggio maakte furore in Rome.De kracht en de emotionaliteit van zijn werk, waarin hij afstand nam van het al te verfijnde en gezochte maniërisme, maakten hem tot een van de meest invloedrijke kunstenaars van zijn tijd.

Na een verblijf in Napels kwam hij in Malta terecht, waar hij hospitaalridder bij de Maltezer orde werd.

Ten slotte stierf hij toen hij op weg was naar Rome, totaal berooid, waarschijnlijk aan malaria of een griepvirus.

Dit uitgebreide boek laat al zijn schilderijen zien met veel extra uitgelichte details.


1001 boeken die je gelezen moet hebben 978-90-8998-805-8


1001 boeken die je gelezen moet hebben nieuwe editie

Peter Boxall

gebonden, 960 pagina's

160 x 210 mm

€ 19,95


Bestel

Verhalen vertellen is van alle tijden en culturen. Verhalen ontroeren, amuseren, dragen kennis over en geven ons inzicht in de wereld om ons heen.

Dit boek biedt een overzicht van literaire hoogtepunten uit de wereldliteratuur. De roman wordt getoond in al zijn facetten, creativiteit en scherpzinnigheid, uiteenlopend van klassiekers als Don Quichot, Gullivers reizen, Dode zielen, Madame Bovary tot de hedendaagse fictie van Atwood, Houellebecq of Mulisch.

Aan bod komen thema’s als liefde en oorlog, eenzaamheid en de zin van het bestaan.

Dit uitgebreide naslagwerk over alle grote romans en schrijvers uit de wereldliteratuur spreekt iedere lezer tot de verbeelding.

De eclectische lijst van literaire hoogtepunten uit de wereldliteratuur werd samengesteld door een internationaal team van schrijvers, critici, academici en journalisten.

Voor Nederland heeft Ed van Eeden een bijdrage geleverd.

Met meer dan zeshonderd foto’s van boekomslagen, titelpagina’s en portretten van auteurs is dit het ultieme boek voor iedereen die van lezen houdt.

Deze herziene editie bevat nu ook de meest recente en spraakmakende romans van de 21e eeuw. Dit is een groots werk over titels die u gelezen moet hebben! .


Jung - Een visuele introductie


Maggie Hyde, Michaell McGuinness & Oliver Pugh


flexi, 192 pagina's


125 x 178 mm


€ 6,95


Bestel


Carl Gustav Jung was de geheimzinnige grondlegger van de analytische psychologie en een tijdgenoot van Sigmund Freud. Voortbouwend op het werk van Freud stelde hij wezenlijke vragen over religie, wetenschap en de ziel.


Dit briljant geïllustreerde boek belicht op heldere wijze de theorieën die aan Jungs werk ten grondslag liggen. Het beschrijft de meningsverschillen die ertoe leidden dat Jung brak met Freud, en zijn mentale instorting, door Jung zelf beschreven in zijn postuum gepubliceerde Rode Boek. Zijn herstel ging gepaard met radicaal nieuwe inzichten in de aard van de onbewuste geest.


Een intrigerende reis door de nalatenschap van een van de grootste onderzoekers van de menselijke psyche van de 20e eeuw.
Anatomie van een gezonde rug


Philip Striano Dr.


paperback, 160 pagina's


280 x 222 mm€ 9,95


Bestel


Veel mensen hebben last van pijn in de rug en de nek en roepen daarvoor medische hulp in. Door bewustwording, actief handelen en kennis kunt u de gevoeligheid voor rug- en nekpijn zelf verminderen en zelfs voorkomen. De anatomische illustraties tonen hoe de ruggengraat werkt en maken duidelijk welke spieren en ligamenten er invloed op uitoefenen. Daarnaast krijgt u allerlei oefeningen die deze belangrijke spieren en banden rekken, versterken en stabiliseren.


Anatomie van een gezonde rug geeft duidelijke stap-voor-stapinstructies voor elke beweging en een reeks oefenprogramma’s die niet alleen goed zijn voor de rug, maar voor het gehele lichaam. Met tips die u laten weten wat u moet doen – en wat u moet laten – verschaft dit boek essentiële informatie over het menselijk lichaam en over het krijgen en behouden van een soepele en sterke rug.

Tekenen in 3D 978-90-8998-788-4Tekenen in 3D - stap-voor-stapgids voor het maken van realistische 3D-tekeningen


Stefan Pabst


paperback, 128 pagina's


222 x 296 mm


€ 9,95BestelHoe werken anamorfe optische illusies? Om een vlak, getekend of geschilderd voorwerp als driedimensionaal te zien moeten we onze zintuigen bedriegen met verschillende trucs en tekentechnieken. Door voorwerpen op een plat vel te tekenen in een aangepast (vertekend) perspectief kunt u zeer realistische 3D-kunstwerken creëren. Door specifieke delen papier weg te snijden wordt het effect extra versterkt en als de toeschouwer vanuit één bepaald standpunt de tekening bekijkt, is het werk nauwelijks van echt te onderscheiden.


Tover eenvoudige schetsen om in indrukwekkende, levensecht ogende meesterwerken met de kunst van het 3D-tekenen.


De wereldberoemde Stefan Pabst begeleidt u stapsgewijs door de oefeningen, zodat u uw tekenkunst naar een hoger plan kunt tillen.


Aan de hand van voorbeelden leert u verschillende voorwerpen te tekenen, variërend van alledaagse voorwerpen tot mensen en dieren.


U maakt hierbij gebruik  van basistechnieken, zoals perspectief tekenen, schaduw aanbrengen en met een droog penseel werken. Door kleur toe te voegen geeft u uw kunstwerken dimensie en komen ze tot leven. De realistische  3D-schilderingen laten gegarandeerd iedereen versteld staan


Vinyl - Mike Evans - € 19.95


Vinyl

Mike Evans

gebonden, 256 pagina's

250 x 250 mm

€ 19,95

Bestel

In onze steeds digitalere wereld weten de echte muziekliefhebbers dat de ultieme opnamen op vinyl te vinden zijn. Daarom wordt er nog altijd veel vinyl verkocht. Mike Evans verschaft een schitterende visuele blik op de fascinerende geschiedenis en de triomfantelijke wedergeboorte van dit medium. Van de zware 78 toerenplaten tot de dynamische 45 toerensingles, van buitenissige ep’s tot legendarische lp’s en vooraanstaande labels, alles komt aan bod in dit boek.Haaktherapie

Betsan Corkhill

paperback, 144 pagina's

222 x 222 mm

€ 9,95

Bestel

In ons drukke bestaan is het vaak lastig om rustige momenten te vinden waarin we ons alleen op ons eigen welzijn kunnen concentreren.

Stress, boosheid, angst en gebrek aan vertrouwen zijn allemaal kenmerken van het hectische leven dat we vaak leiden. Steeds opnieuw is aangetoond dat rustige momenten van bedachtzame reflectie essentieel zijn om ons gezond te houden, zowel van lichaam als van geest, en om onze productiviteit en alertheid te verbeteren.

Dit boek is bedoeld om u te laten zien hoe gemakkelijk het is om ‘ík-tijd’ vrij te maken: u hebt alleen een haaknaald en wat garen nodig.

Met eenvoudige, stapsgewijze gezondheidsoefeningen en prachtige, inspirerende haakpatronen komt u creativiteit al snel tot leven terwijl u ontdekt hoe u het kalmerende ritme van haken kunt gebruiken voor meer mindfulness in uw levensstijl


Polaroid book 978-3-8365-0189-7


The Polaroid book

Steve Cristl

E-F-D

gebonden, 400 pagina's

175 x 215 mm

€ 9,99

Bestel

De collectie van de Polaroid Corporation, die al meer dan 50 jaar bestaat, is de grootste collectie Polaroid foto´s in de wereld. Begonnen met foto´s van de oprichter Edwin Land en fotograaf Ansel Adams, bevat de collectie nu foto´s van honderden fotografen van over de hele wereld en belangrijke stukken van kunstenaars zoals David Hockney, Helmut Newton, Jeanloup Sieff en Robert Rauschenberg.


The Polaroid Book is een ode aan een medium dat het digitale tijdperk trotseert en favoriet blijft onder kunstenaars door haar grillige look.

Met meer dan 400 werken uit de Polaroid collectie en een essay door Barbara Hitchcock. Tevens een technische referentielijst van de diverse types van de Polaroid camera.

Cartoonfiguren tekenen


Cartoonfiguren tekenen

Vincent Woodcock

paperback, 128 pagina's

215 x 280 mm

€ 9,95

Bestel

Cartoonfiguren zie je overal: in stripboeken, op reclameposters, in computerspelletjes en op de televisie. In dit boek leer je zelf originele en grappige figuren tekenen en kom je te weten hoe je ze persoonlijkheid kunt geven. Bovendien krijg je praktische informatie en professioneel advies over het voorstellen van je ontwerpen en het binnenhalen van opdrachten.<p>• Ontdek hoe je je ontwerpen kunt vereenvoudigen, overdrijven envervormen, zodat ze hilarisch worden<br>• Pas de regels van de anatomie aan en voorzie je figuren van grappigeanatomische afwijkingen<br>• Creëer dwaze gelaatsuitdrukkingen en overdreven lichaamstaal<br>• Experimenteer met verschillende media, van pen en inkt tot verfen viltstiften<br>• Leer vlakke cartoons omvormen tot driedimensionale creaties,compleet met grappige rekwisieten en achtergronden

Mid-century design – Het complete naslagwerk 978-90-8998-614-6


Mid-century design – Het complete naslagwerk

Dominic Bradbury

gebonden, 544 pagina's

308 x 240 mm

€ 39,95

Bestel

Dit ultieme boek biedt een compleet overzicht van de populaire ontwerpen en unieke stukken uit de mid-centuryperiode. Aan de orde komen, naast meubels, lampen, glaswerk, keramiek, textiel en industriële vormgeving, ook architectuur, interieurs en grafische vormgeving uit dit dynamische tijdperk. Bijna honderd invloedrijke, creatieve ontwerpers uit de mid-centuryperiode worden uitvoerig besproken. Dit boek is een must voor ontwerpers, verzamelaars en liefhebbers van design.


Meubel- en productdesign, architectuur en grafische vormgeving uit de jaren 50 en 60

Gaudi Taschen € 9.99


Gaudi

Maria Antonietta Crippa, Peter Gössel

gebonden, 96 pagina's

210 x 260 mm

€ 9,99


Bestel

Antoni Gaudí was een Catalaanse architect. Hij ontwierp rond 1900 markante gebouwen en objecten, vooral in Barcelona, waarvan de Sagrada Família het bekendste is. In 1914 besloot Gaudí alleen nog maar aan de Sagrada Família te werken. Soms ging hij zelf langs de deuren om geld op te halen voor de bouw ervan en in zijn laatste jaren woonde hij zelfs op het bouwterrein. Aan de kerk wordt tot op de dag van vandaag gebouwd.

Gaudí wordt beschouwd als een grondlegger van de organische architectuur. Zijn werk valt onder Catalaans modernisme was de Catalaanse variant van de kunststroming Art nouveau - Jugendstil. De werken van Gaudí omvatten zeven bouwwerken, die samen op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Zes van de bouwwerken staan in Barcelona.1001 Bieren - A.T. Jones 978-90-8998-142-4


1001 Bieren


Adrian Tierney-Jones e.a


gebonden, 960 pagina's


170 x 217 mm


€ 19,95


Bestel


1001 bieren die je geproefd moet hebben! is een uitgebreid en onmisbaar handboek waarin de beste bieren uit verschillende delen van de wereld worden beschreven. Elk bier is voorzien van heldere notities die naast onderhoudende anekdotes over de brouwerijen veel informatie geven over de regio van herkomst, de stijl, het aroma, het productieproces en de juiste manier van serveren. Deze uitvoerige gids is geïllustreerd met meer dan achthonderd foto’s van de bieren, hun etiketten en brouwerijen. Met meer dan negentig nieuwe bieren is deze grondig herziene editie de ultieme biergids.

Anatomie van het menselijk lichaam 978-90-8998-618-4


Anatomie van het menselijk lichaam


Ken W. S. Ashwell


Gebonden, 304 pagina's


215 x 275 mm


€ 14,95


Bestel


ANATOMISCHE TERMEN IN 3 TALEN

NEDERLANDS • ENGELS • LATIJN

Dit boek onthult de schoonheid en complexiteit van het menselijk lichaam. Deze uitgebreide, visuele gids onderzoekt de structuur en functie van alle delen waaruit een mens bestaat: de botten, de spieren en de huid, maar ook de bloedsomloop, het ademhalings-, spijsverteringsen zenuwstelsel én de fascinerende werking van de inwendige organen en de hersenen.

Het boek bevat meer dan 500 duidelijke, gedetailleerde anatomische illustraties in kleur, vergezeld van trefwoorden in drie talen en beknopte bijschriften die de complexe werking van ons lichaam verduidelijken. Doordat de focus ligt op het visuele aspect geeft dit handboek op snelle en gemakkelijke manier toegang tot anatomische kennis. De toevoeging van de officiële Latijnse benamingen maakt van dit boek een waardevol naslagwerk voor studenten, professionals en geïnteresseerden – een must voor elke boekenkast.


Met meer dan 500 gedetailleerde, anatomische illustraties in kleur.


Met anatomische termen in het Nederlands, Engels en Latijn


1001 Historische Gebeurtenissen - Peter Furtado - € 19.95


1001 Historische Gebeurtenissen

Peter Furtado

gebonden, 960 pagina's

160 x 210 mm

€ 19,95

Bestel

In welk jaar werd Willem de Zwijger vermoord? Waarom was de ontdekking van de Steen van Rosetta zo belangrijk? Welke land verleende als eerste stemrecht aan vrouwen? Hoeveel betaalde Peter Minuit de oorspronkelijke bewoners voor het eiland Manhattan? De antwoorden op deze en nog veel meer vragen zijn te vinden in dit prachtige, gedetailleerde naslagwerk met de belangrijkste gebeurtenissen in de wereldgeschiedenis. Van de stichting van Rome op 21 april 753 v.Chr. tot de executie van Saddam Hoessein op 30 december 2006, en van de Slag bij Marathon op 12 september 490 v.Chr. tot Milosevic´ proces in 2002: ontdek de boeiende geschiedenis van onze aarde aan de hand van bijzondere momenten, beslissende ontmoetingen en gedenkwaardige gebeurtenissen. Dit boek is samengesteld door Peter Furtado en geschreven door een internationaal team van historici, journalisten en wetenschappers. Het geeft gedetailleerde en informatieve beschrijvingen van elke gebeurtenis en schetst de culturele, sociale en economische gevolgen op de lange termijn. De tot de verbeelding sprekende illustraties, de indrukwekkende foto´s en de heldere teksten maken dit boek tot een belangrijke inleiding tot onze wereldgeschiedenis.

anatomie van fitness- en krachttrainingAnatomie van fitness- en krachttraining


Ken Ashwell Ph.D.


paperback, 192 pagina's


215 x 275 mm


€ 9,95Bestel


Een waardevol boek voor zowel studenten anatomie, fysiotherapie en sportwetenschappen als gedreven sporters


- Ontwikkeld om beter te begrijpen hoe het lichaam werkt tijdens het sporten

- Meer dan 200 gedetailleerde anatomische illustraties

- Met een uitgebreid overzicht van de belangrijkste lichaamsstelsels

- Inclusief een 32 bladzijden tellend praktisch werkboek


Dit boek legt duidelijk uit hoe 50 onmisbare oefeningen op de juiste manier uitgevoerd kunnen worden. Het bevat ook tips die zijn gericht op verschillende niveaus van fitheid en waarschuwingen om blessures te voorkomen. Gedetailleerde anatomische illustraties laten zien hoe de spieren in elke oefening worden gebruikt – en maken onderscheid tussen actieve en stabiliserende spieren. Illustraties maken duidelijk welke spieren tijdens de verschillende oefeningen worden geactiveerd, vergroten de kennis van de anatomie en het inzicht in de werking van het lichaam, wat de effectiviteit van de work-out en revalidatieoefeningen verbetert.


Voor inzicht in de locatie van al die spieren en beenderen bevat dit boek een geïllustreerd overzicht van de belangrijkste lichaamsstelsels en een werkboek met lijntekeningen van delen van het spierstelsel en skelet.
Dalí. Les Diners de Gala Taschen € 49.99


Dalí. Les Diners de Gala


Hans Werner Holzwarth

GB


gebonden, 320 pagina's


212 x 320 mm


€ 49,99Bestel


Salvador Dali had een hekel aan vormloze groente, spinazie vind je niet in zijn keuken. Wel vind je veel gerechten vol afrodisiacum, natuurlijke etenswaren om de begeerte wat volume te geven en gerechten gegarneerd met vleessieraden. Voedsel en surrealisme gaan perfect samen: seks en kreeft, collage en kannibalisme, de ontmoeting tussen een zwaan en een tandenborstel in een gebaksvitrine

De weelderige dinerfeestjes die Salvador Dalí (1904-1989) samen met zijn vrouw en muze Gala (1894-1982) gaf, waren legendarisch.

Gelukkig voor ons bracht Dalí in 1973 een kookboek uit, Les diners de Gala, vol met de sensuele, fantasierijke en exotische elementen waaruit deze vermaarde avondjes bestonden.Dali schreef twaalf hoofdstukken over specifieke gerechten gaande van exotische bereidingen tot vis en groenten, allemaal overgegoten met een surrealistische saus.

De originele uitgave van dit boek, uit 1973,  is nu absoluut een collector’s item en kost vele honderden euro's. Deze herdruk bevat alle 136 recepten, verdeeld over 12 door Dalí zelf geïllustreerde hoofdstukken en naar gang geordend, met onder andere afrodisiaca.

De afbeeldingen en recepten gaan vergezeld van Dalís extravagante overpeinzingen over onderwerpen zoals de gesprekken aan de eettafel. Alle recepten zijn thuis te bereiden, hoewel sommige gevorderde kookvaardigheden en een goedgevulde voorraadkast vergen.Dit is oldskool cuisine, met gerechten van grote Franse chef-koks van sterrenrestaurants als Lasserre, La Tour d’Argent, Maxim’s en Le Train Bleu.

Met deze herdruk van dit buitengewoon zeldzame boek, maakt TASCHEN een kunstwerk, een praktisch kookboek en een multizintuigelijk keukenavontuur toegankelijk voor een breed publiek. "Goede smaak, hoe zinnelijk ook, raakt nooit uit de mode".

De complete gids voor acrylverf-L. Kloosterboer-Ezelsoor Breda-€ 19.95


De complete gids voor acrylverf


Lorena Kloosterboer


Paperback, 320 pagina's


221 x 260 mm


€ 14,95


Bestel

Dit uitgebreide naslagwerk gaat uitvoerig in op het schilderen met acrylverf. Voordat de feitelijke technieken worden besproken, wordt de basistheorie van kleur en compositie behandeld. Technieken als glaceren, nat-in-nat, impasto en overgangen maken worden stapsgewijs gedemonstreerd met foto’s en voorbeelden van galeriestukken. Deze technieken worden vervolgens toegepast bij het uitwerken van genres als stillevens, landschappen en portretten. Mede door de vele foto’s van werken van befaamde kunstenaars uit de hele wereld en de praktische woordenlijst vormt dit boek de ultieme gids voor kunstenaars, studenten en amateurs.

omhoog

1   2   3   4   5   6

een keuze uit ons assortiment