home Informatie Aanbiedingen -Ramsj- 2ehands Nieuwsbrief Inkoop Bestelinfo


In dit zoekvak kunt u ons aanbod Taschen -  Librero en onze ramsj, op sleutelwoord doorzoeken

MOBIEL
Laatst bijgewerkt 4-4-2020

1   2   3   4   5   6

De glazuurgids 9789463594035

De glazuurgids

Gabriel Kline

978-94-6359-403-5

Gebonden, 200 pagina's

210 x 260 mm

€ 14.95

Bestel

Dit boek bevat tal van technieken, stookrecepten en inspirerend werk van vooraanstaande hedendaagse keramisten.

De basis voor glazuren wordt duidelijk uitgelegd. Daarnaast leer je over glazuren in lagen, werken met resists en het combineren van verschillende technieken. Kristaleffecten, indrukwekkende kleuren, werken met transfers… je vindt het allemaal in dit boek. Prachtige foto’s van werken van diverse kunstenaars zullen je op weg helpen en inspireren om je verder te ontwikkelen.

De informatie en inspiratie uit dit boek zullen je creativiteit stimuleren. Het is onmisbaar voor pottenbakkers die hun kennis van het oppervlak van keramiek en glazuur willen vergroten.’

pioniers van de luchtvaart Librero snel en simpel Thais Librero

grote wetenschappers Librero pioniers van de ruimtevaart Librero

                            

Bestel   Bestel          

Bestel   Bestel   


Paperback, 128 pagina's

150 x 229 mm

€ 6,95


             

 

 

                          

            

      

             

              

Pioniers van de luchtvaart - Jade Sarson, Dan Green

Lees over de helden van de luchtvaart in een beeldverhaal!

Dit verhaal vertelt hoe de luchtvaart zich ontwikkelde van simpele experimenten met vleugels tot de eerste vliegtuigen, straalmotoren, helikopters en meer.

Je maakt kennis met de wapenfeiten van pioniers als: George Cayley, de gebroeders Wright, Amelia Earhart, Igor Sikorsky, Chuck Yeager.

 *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

Grote uitvinders - Pete Katz, Sarah Sekate, Dan Green

Lees alles over befaamde uitvinders uit de geschiedenis in een beeldverhaal!

Dit is het verhaal van tien baanbrekende uitvindingen en de mensen daarachter.

Je maakt kennis met genieën als: Johannes Gutenberg – de kampioen van het gedrukte woord, Ada Lovelace – de gravin van de computer, Thomas Edison – de man die de wereld inspireerde, Nikola Tesla – de tovenaar met elektriciteit, Tim Berners-Lee – de visionair die ons het wereldwijde web schonk.

 *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

Grote wetenschappers - Dave Shephard, Emily Sohn

Lees alles over de beroemdste wetenschappers uit de geschiedenis in een beeldverhaal!

Dit is het verhaal van tien wetenschappelijke ontdekkingen die de wereld veranderden en de mensen erachter. Je maakt kennis met genieën als: Nicolaas Copernicus – die ontdekte dat de zon het centrum vormt van ons zonnestelsel, Charles Darwin, de man achter de evolutietheorie, Marie Curie – de pionier op het gebied van radioactiviteit en de ontdekker van radium en polonium, Albert Einstein – de wetenschapper die ons de relativiteitstheorie en zwarte gaten bracht.

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

Pioniers van de ruimtevaart - Charli Vince, Emily Sohn

Lees alles over de geschiedenis van het ruimteonderzoek in een beeldverhaal!

Dit is het verhaal van de mannen en vrouwen die de ruimte in werden geschoten. Je maakt kennis met de prestaties van pioniers als: Henrietta Swan Leavitt & Edwin Hubble – de wetenschappers die bewezen dat het heelal uitzet, Robert Goddard – de eerste raketman, Joeri Gagarin – de eerste mens in de ruimte, Neil Armstrong – de eerste mens die op de maan wandelde.

Hersenen- 978-94-6359-302-1

De hersenen - alles over het menselijk brein

Ken Ashwell

978-94-6359-302-1

Gebonden

352 pagina's

190 x 246 mm

€ 14.95

Bestel


De hersenen bestaan uit miljarden zenuwcellen en controleren onze gedachten, bewegingen, gedrag en emoties.

De hersenen behandelt de meest complexe structuur in het universum die we kennen: het menselijk brein. Dit orgaan reguleert onze gedachten, bewegingen, gedrag en emoties via de miljarden zenuwcellen waaruit het bestaat.

In dit uitgebreide en zeer toegankelijke naslagwerk tref je vele onderwerpen aan: hoe wij de wereld beleven, hoe ons geheugen werkt en wat bewustzijn is tot en met ziekten en stoornissen, het ouder wordende brein en behandeling van ruggenmergletsel.

Deze uitgave sluit aan bij de recentste medische onderzoeken en wetenschappelijke doorbraken.

In klare taal wordt ingegaan op belangrijke zaken zoals de effecten van drugs en medicatie op het brein, alsmede beroertes, tumoren en psychische aandoeningen.

Honderden kleurenillustraties, waaronder enkele speciaal voor dit boek ontworpen, laten samen met schitterende 3D-beelden de complexe werking van het brein in al zijn details zien.

Zo biedt De hersenen de lezer een dieper inzicht in dit wel heel bijzondere orgaan.

Dieren tekenen 978-94-6359-399-1 Librero

Dieren tekenen – Stap voor stap

Robert Lambry

978-94-6359-399-1

Paperback, 176 pagina's

165 x 224 mm

€ 7.95

Bestel

In de jaren twintig en dertig maakte de Franse kunstenaar Robert Lambry (1902-1934) een reeks charmante stap-voor-staplessen voor het tekenen van dieren voor een kinderweekblad. Later werden ze verzameld in het boek Les Animaux Tels Qu’ils Sont (‘De dieren zoals ze zijn’) en nu, bijna honderd jaar later, leren ze je hoe je perfecte dieren tekent.

Lambry verdeelt het proces om realistische dieren te tekenen onder in een aantal simpele vormen en lijnen, zodat je de meest complexe dieren in slechts een paar stappen kunt tekenen.

Je kunt de verleiding niet weerstaan om je potlood te pakken, de aansprekende voorbeelden te volgen en alle dieren te leren tekenen op de Lambry-manier.

Queen bijgewerkte editie - Librero 978-90-8998-157-8

Spectaculaire doolhoven om te kleuren en op te lossen

Sophie Roach

978-94-6359-385-4

Paperback, 112 pagina's

216 x 254 mm

€ 7,95

Bestel

In dit boek vind je een verzameling van 25 gekleurde doolhoven en 25 zwart-witte versies van hetzelfde kunstwerk om in te kleuren.

LOS OP! Sophie Roach creëert met haar abstracte, speelse, gedetailleerde en levendig gekleurde ontwerpen ingewikkelde doolhoven die superuitdagend zijn om op te lossen. Voeg meer kleur toe aan de verbazingwekkende doolhoven nadat je ze hebt opgelost of terwijl je eraan werkt, zodat de paden hun eigen kleur krijgen. Als je vast komt te zitten of een tip nodig hebt, raadpleeg dan de oplossingen achter in het boek.

KLEUR! Gebruik de kleur in de doolhoven als inspiratie voor het inkleuren van de zwart-witversies, of ga een volslagen andere kant op. In tegenstelling tot een doolhof is elk pad dat je kiest voor het kleuren de juiste weg. De mogelijkheden zijn letterlijk eindeloos.

Dus ontspan en geniet, of je nu door de bochten van een doolhof navigeert of op een unieke kleurontdekkingsreis gaat.

Queen bijgewerkte editie - Librero 978-90-8998-157-8

Queen - een complete geïllustreerde geschiedenis - BIJGEWERKTE EDITIE

Phil Sutcliffe

978-90-8998-157-8

Gebonden, 288 pagina's

242 x 284 mm

€ 19,95

Bestel

Het is alweer meer dan 40 jaar geleden dat Queen debuteerde. Phil Sutcliffe heeft in samenwerking met tientallen rockjournalisten en fotografen de geschiedenis van deze band beschreven, die zo bekend werd om hun geweldige live optredens.

Het boek bevat meer dan 500 foto´s - van optredens, maar ook van achter de schermen, sommige daarvan nog nooit eerder gepubliceerd - en afbeeldingen van vele andere artefacten, zoals posters, kaartjes, T-shirts en lp´s. Ook delen Peter Hince, voormalig hoofd van de road crew, producer Reinhold Mack, en Billy Squier, medewerker en vriend van Mercury, hun persoonlijke verhalen.

Hier is de ultieme geïllustreerde geschiedenis van deze koningen van de rock.

Logica en paradoxen - de dwaasheid van de rede - Librero ISBN: 9789463592949

Marco Polo - de Zijderoute

Gebonden, 272 pagina's

170 x 227 mm

978-94-6359-300-7

€ 14.95

Bestel

De Venetiaanse handelaar en ontdekkingsreiziger Marco Polo ( ca. 1254-1324) bereisde tussen 1271 en 1295 de voor Europa grotendeels onbekende gebieden zoals Perzië, China en Indië. Hij wist in dienst van de Mongoolse heerser Koeblai Khan unieke informatie over Azië te verzamelen.

Na terugkeer in Venetië beschreef Marco Polo de door hem bezochte landen in het boek ‘Il Milione’. (de wonderen van de Oriënt) Dit boek was van grote betekenis voor gerenommeerde cartografen en stimuleerde ontdekkingsreizigers als Christoffel Columbus.

Logica en paradoxen - de dwaasheid van de rede - Librero ISBN: 9789463592949

Logica en paradoxen - de dwaasheid van de rede

Javier Fresán

978-94-6359-294-9

Gebonden, 144 pagina's

175 x 235 mm

€ 9,95

Bestel

Er zijn veel paradoxen in de wereld die nog moeten worden opgelost. Maar er zijn er ook heel veel die we al wel begrijpen en die nuttig kunnen zijn voor ons begrip van de wereld.

Sommige kunnen gerelateerd zijn aan natuurkunde en scheikunde, andere aan wetenschap en technologie.

Op de grenzen van de natuurwetenschap en de filosofie deden logici vanaf het begin van de twintigste eeuw hun uiterste best om de meest gevestigde zekerheden van de wiskunde te doen wankelen.

De Engelsman Bertrand Russell en de tot Amerikaan genaturaliseerde Kurt Gödel zijn de beroemdste van deze briljante creatieve denkers.

Russell gaf zijn naam aan de zogenoemde kappersparadox. Gödel kondigde de onvolledigheidsstelling aan, die bevestigde dat er in het hele wiskundige systeem ware beweringen bestaan die noch bewezen noch weerlegd kunnen worden.

Complexe hersenbrekers veroorzaakten levendige controverses en gaven aanleiding tot zeer komische interpretaties. Sommigen zagen hierin de nederlaag van de rede, anderen haalden er argumenten uit die de onmogelijkheid van kunstmatige intelligentie bevestigden.

De helderste les voor ons is echter misschien wel deze, aangedragen door Bertrand Russell zelf, die in 1912 schreef: 'Bestaat er op de wereld kennis waarvan de zekerheid zodanig is dat geen enkel mens die in twijfel kan trekken?

Atlas van de tweede Wereldoorlog € 14.95  9789089981899Atlas van de tweede Wereldoorlog


Alexander en Malcolm Swanston


paperback, 400 pagina's


246 x 191 mm


€ 14,95


Bestel


Dit boek geeft de beslissende veldslagen en gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog weer. De gedetailleerde kaarten en verklarende uitleg maken de grootste wereldbrand in de menselijke geschiedenis inzichtelijk, vanaf de Duitse inval in zijn buurlanden tot de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki. Ze verklaren de oorsprongen van het wereldwijde conflict en ontleden de tactieken en strategieën die de sleutel tot de geallieerde eindzege waren.

Whisky in 30 seconden 978-90-8998-877-5 LIBRERO


Whisky in 30 seconden

Charles Maclean

978-90-8998-877-5

Gebonden, 160 pagina's

187 x 237 mm

Bestel

Geniet u van een dram maar weet u niet hoe whisky wordt gemaakt? Begrijpt u hoe u whisky moet beoordelen op geur en smaak en proeft u het verschil tussen regionale en nationale whisky’s?

Schenk eens een glas in, ga er lekker voor zitten en laat u meenemen op een reis langs de allereerste distilleerderijen tot aan de meest recente wereldmerken. Whisky in 30 seconden geeft duidelijkheid omtrent de oorsprong, geschiedenis, productie en variaties van een van ’s werelds favoriete sterkedranken.

Deze inleiding voor beginnelingen is samengesteld door whiskyexperts en serveert de informatie in 50 slokjes, ofwel in 300 woorden en één afbeelding. De hoofdstukken leggen alles uit, van de geschiedenis van whiskyproductie en de gang van zaken in de whiskyhandel tot en met de beste voedselcombinaties met uw favoriete dram en welke whiskyfestivals de moeite waard zijn.

Met zijn geestige illustraties, verklarende woordenlijsten en biografieën van sleutelfiguren kunt u optimaal genieten van whisky (of whiskey), uiteenlopend van single malts en blends uit Schotland tot en met hun gerenommeerde Ierse, Noord-Amerikaanse en Aziatische uitvoeringen.

1001 gebouwen - 9789089982209 - Librero

1001 Gebouwen - Nieuwe editie herzien en bijgewerkt

Mark Irving

978-90-8998-220-9

gebonden, 960 pagina's

166 x 217 mm

€ 19,95

Bestel

Dit prachtig geïllustreerde en omvangrijke boek geeft een bijzondere dwarsdoorsnede van de geschiedenis van de architectuur.

Dit chronologische overzicht begint bij de piramides van de oude Egyptenaren en eindigt bij de wonderbaarlijkste gebouwen van de 21ste eeuw. Hoogtepunten van de laatste 10 jaar zijn o.a. Norman Foster’s Reichstag in Berlijn en Herzog & de Meurons met het Nationale station van Peking.

1001 van de boeiendste, fascinerendste, belangrijkste, verrassendste, meest gedenkwaardige en vooruitstrevende gebouwen aller tijden.

De onderhoudende teksten zijn geschreven door een internationaal team van architecten, critici en professoren en geven informatie over de gebouwen, de architecten alsmede over de ligging.

Polaroid book 978-3-8365-0189-7

The Polaroid Book (Bibliotheca Universalis)

Barbara Hitchcock, Steve Crist

INT

Gebonden, 472 pagina's

140 x 195 mm

€ 14,99

Bestel

Dankzij hun unieke kleuren en spontaniteit waren polaroids tientallen jaren razend populair. Deze ode aan de instantcamera met de warmte en nostalgie van een familiealbum presenteert honderden foto’s uit de eigen collectie van Polaroid Corporation. Het is een kroniek van de experimentele en innovatieve manieren waarop polaroids het digitale tijdperk hebben getrotseerd.

De collectie van de Polaroid Corporation, die al meer dan 50 jaar bestaat, is de grootste collectie Polaroid foto´s in de wereld. Begonnen met foto´s van de oprichter Edwin Land en fotograaf Ansel Adams, bevat de collectie nu foto´s van honderden fotografen van over de hele wereld en belangrijke stukken van kunstenaars zoals David Hockney, Helmut Newton, Jeanloup Sieff en Robert Rauschenberg.

Naaien met de lockmachine-LIBRERO

Naaien met de lockmachine

Julia Hincks

9789089984425

paperback, 128 pagina's

190 x 246 mm

€ 7,95

Bestel

Voor het snel en professioneel naaien van naden, zomen en decoratieve randen en steken gaat er niets boven de overlockmachine. Met dit boek haalt u, of u nu net bent begonnen met naaien of al veel ervaring hebt, alles uit uw machine. Naaien met de lockmachine staat boordevol foto’s en stap-voor-stapinstructies van basistechnieken, waaronder het inrijgen van de machine, het aanpassen van de instellingen en het naaien van nette naden op alle soorten stof. De projecten geven u de mogelijkheid om de diverse steken en technieken te oefenen en uw vaardigheden te perfectioneren.

501 high intensity intervaloefeningen

501 high intensity intervaloefeningen

Audra Avizienis

978-94-6359-254-3

gebonden, 192 pagina's

213 x 267 mm

€ 9,95

Bestel

Stel de perfecte work-out samen voor je eigen trainingsdoelen en leer spierstructuren kennen

De doelgerichte oefeningen geven je meer kracht, stabiliteit, lenigheid en uithoudingsvermogen, doordat je in korte tijd alles geeft, vormen ze een boost voor je anaerobe systeem.

De poweroefeningen zetten je flink aan het werk, waardoor je kracht en uithoudingsvermogen groter worden; tegelijkertijd verbeteren ze je aerobe systeem.

Elke oefening gaat vergezeld van heldere foto's en duidelijke gedetaileerde instructies. Alle soorten oefeningen zijn voorzien van informatieve anatomische illustraties die zowel de primaire als de secundaire actieve spieren laten zien, inclusief tips voor de juiste uitvoering, zodat je veilig en efficiënt traint.

Met de vele variaties waarbij verschillende apparaten worden gebruikt en met de verschillende moeilijkheidsgraden is er voor ieder wat wils, ongeacht conditie en ervaring.

   Bestel          

                          

Bestel             

      

Gebonden

144 pagina's

195 x 240 mm

€ 7.95            

Koken met limoenen & citroenen - 75 verrassende en verfrissende recepten met citrusvruchten

Een eerbetoon aan de meest gebruikte vruchten in de keuken, vanaf hun oorsprong tot nu. Limoenen en citroenen geven elke maaltijd iets extra’s, van verbluffend eenvoudige gerechten tot geurige, complexe en rijkelijk gekruide schotels.

Mexicaanse keuken - authentieke recepten

Ontdek de heerlijk verse en spannende Mexicaanse keuken aan de hand van deze kleurrijke recepten voor authentiek streetfood en zinderende fiësta’s. In dit inspirerende boek deelt Felipe Fuentes Cruz, de Mexicaanse chef van het Londense restaurant Benito’s Hat, zijn familierecepten met je, zodat jij nu ook aan deze kant van de oceaan de allerlekkerste burrito’s, taco’s, salsa’s, salades, nagerechten en margarita’s kunt maken!Astronomieboek - 978-90-8998-339-8

Het astronomieboek - van het begin tot het einde der tijden, 250 mijlpalen in de geschiedenis van de astronomie en ruimtevaart

Jim Bell

978-90-8998-339-8

gebonden, 528 pagina's

192 x 223 mm

€ 14,95

Bestel

Dit prachtig geïllustreerde boek in de succesvolle serie van ‘Het wiskundeboek’,’Het natuurkundeboek’ etc, bevat 250 van de meest intrigerende mijlpalen uit de geschiedenis van de astronomie. We leven in een gouden eeuw van sterrenkunde en ruimteonderzoek, wat ons wellicht in staat stelt een van de grootste mysteries aller tijden te ontrafelen: Hoe is het heelal ontstaan? Zijn er andere planeten zoals de aarde? Zijn wij alleen?

Astronoom en planetair wetenschapper Jim Bell presenteert 250 van de meest baanbrekende astronomische gebeurtenissen, van de vorming van sterrenstelsels tot de recente ontdekking van ijs op Mars. Prachtige foto’s en illustraties begeleiden elk item.

Frans Lanting. LIFE

Frans Lanting, Christine Eckstrom

Engels

978-3-8365-7274-3

gebonden, 304 pagina's

242 x 300 mm

Van € 29,99 voor €14.99

Bestel

Life. A Journey Through Time is Frans Lantings persoonlijke interpretatie van de ontwikkeling van het leven op aarde.

Een grandioos fotoboek over de verbazingwekkende schoonheid en mysteries van het leven in al zijn vormen

 New Erotic Photography | 978-3-8365-2671-5 | Taschen

250 Tips voor de pottenbakker

Jacqui Atkin

978-90-8998-184-4

paperback, 160 pagina's

190 x 245 mm

€ 9,95

Bestel

Dit boek demonstreert inspirerende en informatieve technieken (en details die vaak niet aan bod komen) waardoor de praktijk van het pottenbakken ineens veel eenvoudiger wordt en u zich kunt concentreren op de meer creatieve aspecten van werken met klei.

Dit boek behandelt al uw vragen over keramiek! Stap-voor-stapfoto´s, tekeningen en duidelijke instructies helpen u in elke fase van het pottenbakken. U kunt details opzoeken om een specifiek probleem op te lossen. Ontdek hoe u keukengerei kunt gebruiken als gereedschap, hoe u snel onberispelijke strengen kunt rollen en de perfecte tuit kunt opbouwen.

Leer hoe u gemakkelijk een pot van de draaischijf kunt halen zonder dat hij vervormt. In elk hoofdstuk vindt u de kaders ‘proberen’ en ‘oplossen’, die manieren aan de hand doen om uw vaardigheden te verbeteren en helpen veelgemaakte fouten te voorkomen.

 New Erotic Photography | 978-3-8365-2671-5 | Taschen

The New Erotic Photography.

(Bibliotheca Universalis)

Dian Hanson

INT

978-3-8365-2671-5

gebonden, 582 pagina's

140 x 195 mm

€ 14,99

Bestel

Meer dan 400 nieuwe en uitdagende foto’s met het laatste en beste in de erotische fotografie. Met topmodellen zoals de zichzelf portreterende Erica Simone en favoriete cougar Liz Earls, maar ook met experimentele technieken met digitale fotografie, Polaroid en primitieve carmera’s als Lomo en Holga.


1001 Uitvindingen die onze wereld veranderd hebben

1001 Uitvindingen die onze wereld veranderd hebben

Jack Challoner

gebonden, 960 pagina's

160 x 210 mmc

€ 19,95

Bestel

Herdruk in een gebonden editie met nieuw omslag.

Wie vond de telescoop uit? En wie de microscoop? Wat was er eerder: de stormram of de katapult? Hoe komt bakeliet aan zijn naam? En uit welk jaar dateert het internet? De antwoorden op deze en vele andere vragen zijn te vinden in dit rijk geïllustreerde boek.

1001 uitvindingen die onze wereld veranderd hebben is niets minder dan een geschiedenis van de wereld aan de hand van uitvindingen.

Living in Morocco | 978-3-8365-6819-7 | Taschen


Living in Morocco

INT

978-3-8365-6819-7

gebonden, 512 pagina's

140 x 195

€ 14,99

Bestel


978-3-8365-6631-5


Living in Bali

Reto Guntli, Anita Lococo, Angelika Taschen

INT

gebonden, 512 pagina's

140 x 195 mm

€ 14,99

Bestel


Ook verkrijgbaar:

living in Mexico

living in the Provence

living in Japan

living in Asia

Dit boek toont hedendaagse interieurs in het zonovergoten land dat zich uitstrekt van de Sahara tot de Middellandse Zee: Marokko.

De diversiteit is adembenemend: de landelijke architectuur van het zuiden is niet te vergelijken met de Spaans- Moorse sierlijkheid van de imperiale steden. Marokkaanse interieurs zijn net zo afwisselend als het land zelf, van de gerestaureerde paleizen in de medina van Marrakesh (waar de kunstminnaars van de internationale jetset nu wonen) tot de eenvoudige primitieve vissershuizen in Sidi Moussa d’Aglou.

Het boek ‘Living in Morocco’ is een aanrader voor iedereen die zich wil onderdompelen in Marokkaanse sferen.

Auteurs Barbara en René Stoeltie tonen een eclectische selectie van huizen die het meest wonderlijke van de Marokkaanse stijl laten zien.

Bladerend door dit boek, met sprookjesachtige interieurs krijg je gegarandeerd een inspiratieboost door de bijzondere kleuren, materialen en woonstijlen die voorbij komen.


Geliefd bij reizigers vanwege het weelderige, tropische landschap en de charmante mensen, wordt Bali beschouwd als een van de meest schitterende plekken op aarde. Spiritualiteit en de natuur vormen een integraal onderdeel van het dagelijks leven van de Balinezen. In Balinese huizen zijn muren niet verplicht, hout is overal, aardetinten zijn dominant, en rieten daken vind je in overvloed.  Uitkijkend op prachtige groene landschappen, majestueuze bergen, of een mooi kustlijn, ademen de huizen op Bali ontspanning. Men kan zich afvragen waarom niet meer mensen zich haasten om naar Bali te verhuizen


Quadrivium | 978-90-8998-303-9 | Librero

Quadrivium

Miranda Lundy, Daud Sutton, Antony Ashton, Jason Martineau, John Martineau

978-90-8998-303-9

gebonden, 410 pagina's

160 x 195 mm

€ 9,99

Bestel

Quadrivium is een verzameling van studies die stamt uit de Middeleeuwen, die het gevorderde onderdeel vormt van de zeven artes liberales. Het bestaat uit rekenen, muziek, geometrie en astronomie. Dit meer dan 400 pagina’s tellende boek bundelt voor het eerst in honderden jaren deze verschillende disciplines.

Het psychologieboek

Wade E. Pickren

gebonden, 528 pagina's

192 x 223 mm

€ 19,95

Bestel

Dit boek behandelt 250 mijlpalen in de geschiedenis van de psychologie, van 10.000 v.Chr. tot nu.

Mensen denken al heel lang na over wat we nu bestempelen als ‘psychologie’, maar pas de afgelopen 150 jaar heeft men getracht de ideeën uit de psychologie wetenschappelijk te bestuderen.

Dit boek is een weergave van deze ontdekkingstocht naar de psychologie, die gekenmerkt wordt door praktijken die zijn bedoeld om mensenlevens te verbeteren en om te gaan met de eisen van de huidige tijd. De mijlpalen variëren van het münchhausensyndroom en prosopagnosie (het onvermogen om vertrouwde gezichten te herkennen) tot hersenbeelden, archetypes en burn-out.

Fleetwood Mac 978-90-8998-856-0 | Librero


Fleetwood Mac

Richie Unterberger

978-90-8998-856-0

gebonden, 208 pagina's

240 x 280 mm

€ 19,95


Bestel


Dit boek is verschenen omdat het meer dan  40 jaar geleden is, dat het geweldige album Rumours van de Brits/Amerikaanse rockband Fleetwood Mac uitkwam.  Van dit album kwamen de bekende hits: “Go Your Own Way”, “Don’t Stop”, “Dreams” en “You Make Loving Fun”.  Het is het enige album (uitgezonderd verzamelalbums) waarvan zes nummers (de zojuist genoemde plus “Songbird”) de Top 2000 haalden. (wikipedia)

Fleetwood Mac heeft wereldwijd de harten van het publiek gestolen – al in de jaren zestig, toen ze als bluesband begonnen, in de jaren zeventig en tachtig, toen ze een superpopgroep werden, en in 2015, toen ze zich herenigden.

De populairste versie van de band bestaat uit drummer Mick Fleetwood, bassist John McVie, toetseniste en zangeres Christine McVie, gitarist en zanger Lindsey Buckingham en zangeres Stevie Nicks.

De bezetting is sinds 1967, toen Fleetwood Mac begon, vaak veranderd. De band ontwikkelde zich geleidelijk en werd uiteindelijk mega succesvol.


Anatomie van rek- & strekoefeningen - 9789089984722

Anatomie van rek- & strekoefeningen

Ken Ashwell Ph.D.

978-90-8998-472-2

paperback, 192 pagina's

215 x 275 mm

€ 9,95

Bestel

Een gedetailleerd maar beknopt boek voor zowel studenten anatomie, fysiotherapie en sportwetenschappen als gedreven sporters en iedereen die zijn conditie en flexibiliteit wil verbeteren.

De anatomische illustraties tonen 50 veelgebruikte stretchoefeningen en laten precies zien wat er in het lichaam gebeurt. Door de informatie over welke spieren worden aangesproken tijdens verschillende stretches krijgt u meer inzicht in de anatomie en de werking van het lichaam en kunt u uw stretchoefeningen effectiever maken.

Brein in 30 seconden | 978-3-8365-6631-5 | Librero

Het Brein in 30 seconden

Anil Seth

978-90-8998-385-5

gebonden, 160 pagina's

180 x 230 mm

€ 9,95

Bestel

Het brein in 30 seconden is de snelste manier om te begrijpen wat er in uw hoofd gebeurt. In heldere bewoordingen lichten deskundigen de 50 meest prikkelende ideeën in de neurowetenschap toe. Ontdek hoe het netwerk van 90 miljard zenuwcellen samenwerkt om waarneming, actie, kennis en emotie tot stand te brengen. Zie hoe uw brein uw persoonlijkheid bepaalt en wat het uitvoert als u slaapt. Het boek is geïllustreerd met inspirerende afbeeldingen en voorzien van biografieën van pioniers in de neurowetenschap. Het is, kortom, ideaal om uw grijze massa na te laten denken over uw grijze massa.

Alice Springs. The Paris MEP show- Helmut Newton, June Newton Taschen 978383653973

Alice Springs - The Paris MEP show

June Newton

Engels, Frans, Duits

gebonden, 112 pagina's

210 X 275 mm

€ 39,99

BestelToen Helmut in 1970  aan de vooravond van een deadline, ziek was en met griep in bed lag, was het aan zijn vrouw June, om een   reclame voor het sigarettenmerk Gitanes te fotograferen. Na de strikte instructie betreffende verlichting en camerawerk fotografeerde June een rokend model en begon haar eigen carrière achter de camera.

Het werk van Helmut Newton en Alice Springs werd vaak samen tentoongesteld, met name in hun gezamenlijke project "Us and Them."

De eerste Alice Springs overzichtstentoonstelling werd in 2010 in Berlijn  gepresenteerd.

Haar tweede retrospectief, in 2015 georganiseerd door het Maison Européenne de la Photographie (MEP) in Parijs, werd ook getoond in Berlijn  in het 'Museum für Fotografie'

Hier werden meer dan van 100 portretten getoond die ze van collega-fotografen heeft gemaakt zoals Richard Avedon, Braissaï, Ralph Gibson, en natuurlijk Helmut Newton, evenals andere prominente figuren zoals Nicole Kidman en Luciano Pavarotti.

De intense portretten, zowel in zwart-wit en in kleur, werden aangevuld met een uitgebreide reeks van straatfotografie, foto's die Alice Springs schoot langs Melrose Avenue in Los Angeles, waar ze een reportage over de Californische punk en hip-hop scene in de jaren 1980 maakte.

omhoog

1   2   3   4   5   6

een keuze uit ons assortiment