home Informatie Aanbiedingen Ramsj 2ehands Nieuwsbrief Inkoop Bestelinfo
MOBIELLaatst bijgewerkt 9-12-2017

1   2   3   4   5   6


Nomadic Homes. Architecture on the Move


INT


gebonden, 344 pagina's


242 x 317


€ 49,99


Bestel


Mobiele woningen zijn er in alle soorten en maten, voor de rijken en de armen, voor de trendsetters en de pechvogels. Van woonplaats veranderen is als concept zo oud als de mensheid. Mensen verplaatsen zich met de seizoenen mee of, tegenwoordig wat gebruikelijker, voor hun vrijetijdsinvulling. Deze geïllustreerde uitgave bevat enkele van de opvallendste voorbeelden van nomadische woningen, van totaal vernieuwde Airstream-trailers via spectaculaire jachten zoals Motor Yacht A van Philippe Starck tot extremen als privévliegtuigen in de categorie A319 of Boeing 737, de vliegende paleisjes voor de enkeling die het zich kan permitteren. Aan het andere eind van het spectrum zien we vluchtelingenhuisvesting voor de mensen die gedwongen onderweg zijn, waaronder exemplaren van de architect Shigeru Ban, die de Pritzker Prize won.


Elvis - de legende - de geauteriseerde uitgave- 978-90-8998-983-3Elvis - de legende - de geauteriseerde uitgave


Gillian G. Gaar


978-90-8998-983-3


Gebonden, 192 pagina's


245 x 283 mm


€ 19,95


BestelDit buitengewone boek staat stil bij het overlijden van Elvis Presley 40 jaar geleden, in 1977, en bevat een unieke verzameling prachtige foto’s, nauwelijks eerder getoonde memorabilia en persoonlijke documenten uit Elvis’ archieven in Graceland.

Deze geautoriseerde uitgave neemt u mee op een inspirerende reis door de archieven om het verhaal te vertellen van de eerste – en grootste – rock-’n-roll-ster. Alle aspecten van het leven van ‘de King’ komen aan bod, van zijn albums en films tot zijn persoonlijk leven en gigantische nalatenschap.

Professionele Keramiek - 9789089982254  € 19.95 Librero


Professionele KeramiektechniekenDuncan Hooson, Anthony Quinn


gebonden, 320 pagina's


220 x 262 mm


€ 19,95


BestelDit allesomvattende, ambitieuze handboek voor keramisten bevat een schat aan informatie. Het is een onmisbaar naslagwerk voor zowel de beginnende pottenbakker die het vak nog moet leren als de professional.

Professionele keramiektechnieken begint met een uitvoerige uiteenzetting over het basismateriaal klei, de diverse soorten en hun toepassingsmogelijkheden. Daarna volgt een uitgebreide lijst met gereedschappen en apparaten van eenvoudig handgereedschap tot geavanceerde machines. In een apart hoofdstuk worden de ovens en de specifieke baktechnieken besproken, van het bakken in betrouwbare en gecontroleerde elektrische ovens tot het experimenteren met processen als stoken met zaagsel. Behalve technische kennis is er ook veel praktische informatie. Aan bod komen alle vormgevingstechnieken, van het maken van handvormen, tot het draaien met de draaischijf, het gieten met klei en het gebruik van CAD. Er wordt uitvoerig stilgestaan bij het gebruik van engobe, zeefdrukken of polijsttechnieken. En naast de vele toepassingsmogelijkheden van glazuur worden ook de samenstellingen, glazuurrecepten en methodes behandeld. Al deze onderwerpen worden tot in detail besproken en toegelicht aan de hand van foto’s. Tot slot vormen de voorbeelden van spraakmakende kunstobjecten, gemaakt door keramisten van over de hele wereld, hierop een prachtige aanvulling.Doekjes breien


Helle Benedikte Neigaard


Paperback- 60 pagina's


205 x 205 mm


€ 6,95


Bestel


Fleur je keuken op met je eigen gebreide doekjes!

Doekjes breien bevat 13 ontwerpen voor mooie en praktische doekjes. De patronen zijn geschikt voor beginners en gevorderden. Je kunt spannende nieuwe garens uitproberen of in je eigen voorraad duiken en een kleurrijke verzameling milieuvriendelijke en herbruikbare doekjes breien voor in de keuken of badkamer of om cadeau te doen. Om beginners op weg te helpen en om de kennis van gevorderden op te frissen is er ‘De Breischool’, waar alle gebruikte steken stap voor stap worden uitgelegd. De ontwerpen variëren van heel eenvoudig tot meer uitdagend, dus is er voor elk wat wils.


Ook verkrijgbaar Doekjes Haken

Yoga - Encyclopedie van 800 yogaposes Librero 978-90-8998-725-9


Yoga - Encyclopedie van 800 yogaposes

Yogrishi Vishvketu

paperback, 304 pagina's

235 x 165 mm

€ 9,95

Bestel

MEER DAN 800 houdingen, uitgevoerd door de beroemde yoga-docent Yogrishi Vishvketu. Met houdingen die zijn aangepast aan elk niveau is deze gids van onschatbare waarde, zowel voor beginners op yogagebied als voor docenten. Het is een belangrijke aanvulling voor iedereen die van yoga houdt.

Naast het grote aantal afgebeelde houdingen krijgt u de namen voor de houdingen in het Sanskriet, in getranscribeerd Sanskriet en in het Nederlands. Deze overzichten geven de lezer een basiskennis die zijn nut ook bewijst buiten dit boek om. De intuïtieve naamgeving, opgezet door Yogrishi Vishvketu, helpt beoefenaars te leren begrijpen wat de relatie is tussen de naam en de spirituele betekenis van elke houding. De energetische essentie van elke houding wordt duidelijk via een gedetailleerd chakra-overzicht en chakra-symbolen.

Gevoed door het traditionele systeem uit de Himalaya en verbeterd door Yogrishi Vishvketu’s decennialange ervaring biedt Yoga: encyclopedie van 800 yogaposes de talloze aspecten van yoga – historisch, spiritueel en fysiek – in één enkel, allesomvattend boekwerk.


Design – 80 designiconen uitgelegd Librero 978-90-8998-670-2


Design – 80 designiconen uitgelegd

Susie Hodge

paperback, 224 pagina's

180 x 135 mm

€ 7,95

Bestel

Waarom zijn sommige ontwerpen succesvoller en invloedrijker dan andere? In Design bespreekt kunsthistorica Susie Hodge tachtig baanbrekende ontwerpen, variërend van de polaroidcamera en de Sony-walkman tot het Coca-Cola®-flesje en de Converse All Star-sneaker. Door het belichten van aspecten als functionaliteit, esthetische aantrekkingskracht of vernieuwend materiaalgebruik van het werk van wereldberoemde ontwerpers als Gerrit Rietveld, Le Corbusier, Alvar Aalto, Dieter Rams, Ron Arad en Philippe Starck, laat dit boek zien wat nu juist deze bijzondere ontwerpen spraakmakend maakt.

Sciencia - LIBRERO 978-90-8998-302-2


Sciencia


Burkard Polster, Matthew Watkins, Matt Tweed, Gerard Cheshire, Moff Betts


gebonden, 410 pagina's


160 x 195 mm


€ 9,99


Bestel


Sciencia staat voor wetenschap en kennis. Dit meer dan 400 pagina’s tellende boek is een fascinerende bundeling van verschillende bètadisciplines. Nieuwsgierig naar quarks, quasars en het universum? Op zoek naar wiskundige bewijzen? Meer weten op gebied van biologie, natuur- en scheikunde? Dit prachtig vormgegeven boek laat u ermee kennismaken en test uw kennis.


 Art record covers Taschen  9783836540292


Art Record Covers

Julius Wiedemann

INT

gebonden, 456 pagina's

293 x 293 mm

€ 49,99

Bestel

Kunstgeschiedenis krijgt een geheel nieuwe dimensie met deze weergaloze collectie van albumcovers van de hand van beroemde kunstenaars, van de jaren vijftig tot nu. Meer dan 600 covers laten de opwindende interactie tussen muziek en visuele kunst zien. Ze tonen hoe modernisme, streetart en conceptuele fenomenen van invloed zijn op de manier waarop we muziek ‘zien’. Van Banksy’s graffiti voor Blur en Damien Hirsts schedel voor The Hours tot de gespieste vlinder van Salvador Dalí op Lonesome Echo van Jackie Gleason, vergezeld van interviews met grote namen uit de kunst- en muziekwereld.


Tree Houses. Fairy Tale Castles in the Air Taschen 978-3-8365-6187-7


Tree Houses. Fairy Tale Castles in the Air

Philip Jodidio

gebonden, 544 pagina's

140 x 195 mm

€ 14,99

Bestel

Het idee om een boom te beklimmen voor onderdak of alleen maar om de wereld vanuit een ander perspectief te zien is al zo oud als de mensheid. Verankerd in de aarde, maar uitgerekt tot in de lucht, is het boomhuis op vele manieren het voorbeeld van de architectuur zelf. In dit boek vind je de beste boomhuizen van de wereld, sommige zijn ontworpen door architecten en andere zijn het resultaat van anoniem vakmanschap. In deze tijd van duurzaamheid en ecologische verantwoordelijkheid kan het boomhuis ook het ultieme symbool zijn van leven in symbiose met de natuur.

Nu in de Bibliotheca Universalis

Ai Weiwei - Hans Werner Holzwarth- 978-3-8365-2649-4 - Taschen


Ai Weiwei

Hans Werner Holzwarth

INT

gebonden, 600 pagina's

250 x 334 mm

€ 49,99


Bestel

De faam van Ai Weiwei blijft zeker niet beperkt tot de wereld van de kunst. Hij is net zo bekend om zijn politieke betrokkenheid en activiteiten op social media als om zijn sociale interventies, hedendaagse benadering van, en kennis van traditionele Chinese ambachten

Deze standaardeditie van de Colector's Edition, biedt een prachtige monografie van Ai Wei Wei en behandelt elke fase van zijn werk in detail. Het beeldmateriaal laat Ai's ontwikkeling van zijn vroege dagen in New York tot zijn meest recente werk zien. Speciale aandacht wordt besteed aan zijn internationale doorbraak in de vroege jaren 2000, zijn porseleinen zonnebloempitten in de Turbine Hall van het Tate Modern, zijn reactie op de aardbeving in Sichuan van 2008, en zijn politie detentie in 2011. Studiofoto’s van achter de schermen, verklaringen van de kunstenaar en teksten van mensen die het dichtst bij hem staan of alles van zijn werk weten, bieden een bevoorrecht kijkje in het proces, de invloeden en het belang van deze kunstenaar.

Het boek bevat teksten  van Uli Sigg, Ai's oude vriend en voormalig Zwitserse ambassadeur in China; Roger M. Buergel, die de documenta 2007 samengestelde en deskundigen over de Chinese cultuur en politiek: Carlos Rojas, William A. Callahan, en James J. Lally.

 De kunst van het oorlogvoeren Sun Tzu Librero 978-90-8998-002-1


De kunst van het oorlogvoeren

Sun Tzu

gebonden, 272 pagina's

155 x 240 mm

€ 12,95

Bestel

De aan de Chinese wijsgeer Sun Tzu toegeschreven verhandeling De kunst van het oorlogvoeren is een van de populairste klassiekers over dit onderwerp. Het boek, dat waarschijnlijk uit 400 v.Chr. dateert, is de eerst bekende poging een rationele grondslag te formuleren voor het plannen en uitvoeren van militaire operaties.

Sun Tzu wilde een systematische verhandeling schrijven om heersers en generaals een leidraad te geven voor intelligente en succesvolle oorlogvoering. Hij was ervan overtuigd dat een vaardig strateeg het leger van de vijand moest kunnen verslaan zonder de strijd met hen aan te binden; hun steden moest kunnen veroveren zonder deze te belegeren; en hun staat ten val moest kunnen brengen zonder bloedvergieten.

Het belang van Sun Tzu´s werk reikt echter verder dan de krijgskunst. Zijn strategieën zijn ook goed inzetbaar in de economische wereld. Vandaar dat De kunst van het oorlogvoeren niet alleen door generaals maar ook door managers en politici wordt beschouwd als een onmisbare leidraad.

  


Kunstgidsen Londen en New York samen


Paperbacks, 240 pag. per stuk


140 x 205 mm


Van € 19.90 voor € 6.95


Bestel


De glorieuze rijkdom van de musea en galeries in Londen en New York in een mooi geïllustreerde gidsen.

De unieke opzet van deze gidsen  is ideaal voor mensen die snel willen zien waar een bepaalde kunstenaar, periode of stroming hangt.

De kunstwerken staan per tijdperk en stroming geordend; niet alleen meesterwerken in grote musea maar ook de juweeltjes in minder bekende collecties.

Het naslaggedeelte bevat diverse plattegronden, een index per kunstenaar, per museum en galerie en de adressen daarvan.


Hiroshige. One Hundred Famous Views of Edo - Taschen 9783836556590


Hiroshige. One Hundred Famous Views of Edo

INT

gebonden, 584 pagina's

140 x 195 mm

€ 14,99

Bestel

Hiroshige's Edo: meesterlijke ukiyo-e houtsnedes van Tokyo in het midden van de 19e eeuw.

Letterlijk betekent ukiyo-e ‘beelden van de drijvende wereld’ en verwijst naar de beroemde Japanse houtsnede-drukkunst die dateert uit de 17e eeuw en praktisch synoniem is aan de visuele karakterisering van Japan door de Westerse wereld. Daar ukiyo-e werken massaal konden worden geproduceerd, werden zij vaak gebruikt als design voor waaiers, Nieuwjaarskaarten, single prints en boekillustraties. Traditioneel beeldden zij het stadsleven, entertainment, mooie vrouwen, kabuki acteurs en landschappen af. De invloed van ukiyo-e in Europa en de Verenigde Staten, ook wel Japonisme genoemd, kan men overal zien, van de impressionistische schilderkunst tot de hedendaagse manga- en animatie-illustraties.

Utagawa Hiroshige (1797-1858) was een van de laatste grote ukiyo-e kunstenaars. Alhoewel hij vele onderwerpen vastlegde, lag zijn grootste talent in het maken van landschappen van zijn geboortestad Edo (het hedendaagse Tokyo) en zijn laatste meesterwerk was een serie bekend als 100 beroemde voorstellingen van Edo(1856-1858). Dit boek is een herdruk hiervan.

Geheimtaal en decodering - J. Gomez - Librero - 978-90-8998-677-1


Geheimtaal en decodering

Joan Gómez

gebonden, 144 pagina's

190 x 235 mm

€ 9,95

Bestel


Cryptografie, of de kunst om in code te schrijven, bestaat al zo lang als er wordt geschreven. De hiërogliefen van de Egyptenaren en het spijkerschrift van de Mesopotamiërs dienden aanvankelijk voor de vercijfering van strategische en diplomatieke boodschappen. Later werd de geheime communicatie van de oude Grieken en Romeinen de sleutel van hun militaire successen.

De veiligheid en vertrouwelijkheid van communicatie in de digitale wereld hangt af van een complexe, door wiskundigen ontworpen ­encryptie. Dit boek biedt een stimulerende inkijk in de rekenkunde van veiligheid en geheimhouding, introduceert de codemakers en -brekers die het lot van hele naties bepaalden en onthult de taal waarin computers communiceren.


Johannes Vermeer - het complete werk - Taschen - 9783836542326


Johannes Vermeer - het complete werk


Gebonden, 258 pagina’s


290 x 395 mm


€ 99.00


Bestel


Deze Nederlandstalige XL -editie van uitgeverij Taschen bevat de complete catalogus van het werk, 35 schilderije, van Johannes Vermeer (1632-1675) en presenteert al die rustige en toch zo fascinerende taferelen die als schatten gekoesterd worden in musea in Europa en de Verenigde Staten in één monografie met bijzonder hoogstaande beeldkwaliteit. Met gloednieuwe foto’s van veel werken wordt Vermeers ingetogen maar zeer beeldende repertoire van huiselijke bezigheden- van het schrijven van een brief en het maken van muziek tot het treffen van voorbereidingen in de keuken- in groot formaat getoond, inclusief drie uitvouwplaten. Vele details laten het onovertroffen talent van de schilder zien om niet alleen een getuigenis af te leggen van de kleding en woninginrichting in de Hollandse Gouden eeuw, maar ook om een compleet verhaal te vatten in slechts één vluchtig gebaar, een uitdrukking of blijk


Leuke & gekke babybooties haken - € 7.95


Leuke & gekke babybooties haken

Kristi Simpson

paperback, 144 pagina's

246 x 190 mm

€ 7,95

Bestel

Maak de allerleukste babyslofjes met deze leuke en eigenzinnige ontwerpen. Er zijn 30 patronen om uit te kiezen en alle basistechnieken worden uitgelegd.


Verras vrienden en familie met slofjes in de vorm van vurige draken, reis door de ruimte met eenogige aliens of ondeugende mini-monsterbooties, ga op safari met brullende leeuwen, baby-olifanten en speelse panda’s of maak kleine voetjes nog schattiger met slaapuiltjes of bezige bijtjes.

Alle patronen zijn beschreven voor twee maten, voor baby’s van 0-6 maanden en 6-12 maanden.

LaChapelle - Heaven to hell - Taschen -  9783836522847


LaChapelle - Heaven to hell

David LaChapelle

Engels, Frans, Duits

gebonden, 352 pagina's

259 x 330 mm

€ 29,99

Bestel

LaChapelle Heaven to Hell is het derde deel in een opwindende trilogie die begon met LaChapelle Land (1996) en vervolgd werd door het beruchte Hotel LaChapelle (1999). Deze titels, vol met verbazingwekkende, kleurrijke en provocerende foto´s, werden beide meteen een collector´s item en zijn sindsdien meerdere malen herdrukt. LaChapelle Heaven to Hell bevat bijna twee keer zo veel afbeeldingen als haar voorgangers en is een explosieve compilatie van het nieuwe werk van deze visionaire fotograaf. Sinds de publicatie van Hotel LaChapelle ligt de kracht van het werk van LaChapelle in zijn vermogen om de lens van beroemdheid en mode meer te focussen op urgente kwesties van maatschappelijk belang.

Deze gebonden editie is een verkleinde uitgave van de eerder verschenen gelimiteerde editie en een must-have voor iedereen die geïnteresseerd is in hedendaagse fotografie

Van Lamsweerde/Matadin - Pretty much everything Taschen 978-3-8365-2793-4


Van Lamsweerde/Matadin - Pretty much everything


Glenn OBrien

INT


gebonden, 720 pagina's


265 x 265 mm


€ 49.99


Bestel


Meer dan 25 jaar hebben de fotografen Inez von Lamsweerde en Vinoodh Matadin samengewerkt. Het kenmerkende van hun fotografische kunst is dat zij het ongerepte dat de consument verwacht destabiliseren en daarvoor in de plaats gebruikmaken van Gothic art, ondoorgrondelijkheid, androgynie, komedie, erotiek, surrealisme, fantasie, pop art, fetisjisme en een kunsthistorische nuance. Voor sommige van hun foto’s hebben Van Lamsweerde en Matadin samengewerkt met de art directors M/M - Parijs, (die ook het uitgebreide overzicht in twee delen -gesigneerd in oplage van 1000 exmp. € 750.00- hebben ontworpen dat terugkijkt op ‘pretty much everything’ waaraan de fotografen in meer dan twintig jaar hebben gewerkt) Deze uitgave is de handelseditie van de gelimiteerde editie

goat greatest of all time a tribute to muhammad ali -Taschen- 9783836520676


GOAT - Greatest Of All Time

Engelstalig

gebonden, 660 pagina's

330 x 330 mm

€ 99,00

Bestel

Muhammad Ali was één van de meest opvallende persoonlijkheden van deze tijd en wellicht de grootste sportman aller tijden. Om deze levende legende te eren heeft Taschen een werk gecreëerd, episch in omvang en net zo uniek en levendig als de man zelf. “Dit is geen boek maar een monument op papier: het grootste, zwaarste, meest schitterende werk dat ooit is gedrukt. De laatste overwinning van Ali”, schreef Der Spiegel bij het uitkomen van GOAT, het gigantische boek met meer dan 3000 afbeeldingen van 150 fotografen en kunstenaars.

Dit Golden Book is een compilatie van de beste foto´s en teksten uit de gelimiteerde editie

James Lovelock. The Earth and I - Taschen - 978-3-8365-5111-3


James Lovelock. The Earth and I

Engels

James Lovelock, Jack Hudson

gebonden, 168 pagina's

210 X 274 mm

€ 29,99

Bestel

James Ephraim Lovelock (26 juli 1919), is  wetenschapper, auteur, onderzoeker en milieubeschermer. Zijn grootste bekendheid ontleent hij aan het bedenken en uitdragen van de Gaia-hypothese, waarin hij stelt dat de Aarde functioneert als een soort van superorganisme.

De Gaia-hypothese is een wetenschappelijke hypothese die stelt dat de biosfeer op de niet-levende omgeving inwerkt op een zodanige manier dat er een zelfregulerend complex systeem ontstaat zodat er gunstige omstandigheden blijven bestaan voor het leven op Aarde.

De hypothese werd door de wetenschapper James Lovelock geformuleerd in 1969. Hij beschreef alle levende materie op aarde als één organisme en noemde dit naar de Griekse godin van de aarde, Gaea.

Eén van de hulpmiddelen om dit te onderbouwen was het numeriek model Madeliefjeswereld (Daisyworld).

Daisyworld (Engels voor 'madeliefjeswereld' of 'wereld van de margriet') is een model van een hypothetische wereld, die (net als de aarde) rond een ster als de zon draait en waarvan (net als de aarde) de temperatuur zonder biosfeer gestaag toeneemt, maar met organismen gaat deze bij een verstoring door een negatieve terugkoppeling terug naar haar evenwichtstoestand. Het model werd bedacht door James Lovelock en Andrew Watson die aan de hand van een computersimulatie van dit model de correctheid van de Gaia-hypothese wilden aantonen in 1983.

Op de planeet komen verschillend gekleurde madeliefjes (of margrieten) voor; de donkere groeien beter in het (koude) begin; de lichtere bereiken later hun optimale groei-omstandigheden. Dit komt doordat ze op een andere manier zonlicht reflecteren: de donkere absorberen meer, waardoor hun onmiddellijke omgeving warmer wordt. De witte reflecteren meer, waardoor ze voor afkoeling zorgen. Het percentage gereflecteerd zonlicht wordt de albedo genoemd.

Het verhaal komt erop neer dat de madeliefjes binnen hun fysiologische grenzen het klimaat van de planeet matigen (in het begin zorgen de donkere voor opwarming; tegen het eind zorgen de witte voor afkoeling), maar dat ze toch het loodje leggen bij de extreme (onoverkomelijke) opwarming.

Er zijn aanwijzingen dat er inderdaad zulke systemen voorkomen: De eencellige alg Emiliania huxleyi komt in de oceaan voor en de algenbloei kan met satellietfoto's waargenomen worden. Deze algenbloei beïnvloedt wolkenvorming: er ontstaan gassen (dimethylsulfide) die in de atmosfeer omgezet worden tot zuren die condensatiekernen vormen; daardoor ontstaan er kleinere waterdruppels in de wolken, waardoor de wolken witter worden en meer zonlicht weerkaatsen. De algenbloei veroorzaakt zo indirect afkoeling van de planeet; het is dus een negatief terugkoppelingseffect.

De GAIA-gedachte heeft naast wetenschappelijke interesse ook spirituele aanhang gekregen. Dit heeft de wetenschappelijke acceptatie aanvankelijk gefrustreerd. (bron: Wikipedia)


Sebastião Salgado: Genesis-TASCHEN 978-3-8365-3872-5


Sebastião Salgado: Genesis

Lelia Salgado
GB

gebonden, 520 pagina's

234 x 355 mm

€ 49,99

Bestel


Ook verkrijgbaar:

Exodus

Kuwait

God schiep de wereld in zes dagen. Salgado deed er 10 jaar over om hem te fotograferen.


Genesis is het levenswerk van de wereldberoemde Braziliaanse fotograaf Sebastião Salgado.


Voor zijn ode aan onze kwetsbare planeet reisde hij naar afgelegen oorden als de Galapagoseilanden, Madagaskar en Antarctica: plekken waar mensen en dieren nog altijd in evenwicht met elkaar en de natuur leven.


Tien jaar lang liftte hij mee op schepen, trok hij te voet door bergen en bereisde hij woestijnen en toendra's.


Met deze foto's toont Salgado ons de schoonheid van de ongerepte natuur en laat hij ons beseffen dat WIJ onze planeet moeten beschermen.


Dit is een monumentale uitgave over onze planeet in zijn natuurlijke toestand: Salgado’s magnum opus.


Ook verkrijgbaar: Exodus - Children en Kuwait.100 Getaways around the World - TASCHEN 978-3-8365-4397-2


100 Getaways around the World

Margit J. Mayer

gebonden, 720 pagina's

240 x 316 mm

€ 39,99

Bestel

100 speciale hotels en pensions, van bed & breakfast basic tot zes-sterren luxe, van droomkastelen tot hipster-chic, van nostalgisch tot glamoureus, van Argentinië tot Vietnam. Geselecteerd aan de hand van criteria als stijlvolle inrichting, locatie, service en prijs-kwaliteitverhouding. Per hotel een duidelijk overzicht van het aantal kamers, prijzen, type keuken, en de X-factor: waarom het verblijf daar een echte unieke ervaring is.

Twee delen met glossy foto’s, in cassette.
Wielercafés in Vlaanderen

Walter Rottiers

Gebonden - 207 pagina’s - geïllustreerd

Van € 25.00 voor € 7.90

Bestel


Wat zou (de Ronde van) Vlaanderen zijn zonder cafés? Niet veel, dacht Rottiers en hij schreef er dit boek over.

Uit dit fraaie boekwerk blijkt duidelijk, hoe de wielersport en het café in Vlaanderen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Het is het resultaat van een speurtocht van tien jaar naar al deze stamineetjes. Het boek staat vol wetenswaardigheden en anekdotes.

Het rijke Vlaamse wielerleven speelde zich altijd voor een deel af in en rond een sportcafé: daar ontstond een supportersclub, daar waren de start en aankomst van een kermiskoers. Dit fenomeen is ook bekend bij ons in het zuiden van het land: Chaam en andere gemeenten kunnen ervan getuigen.

Ze zijn niet te tellen, de zaken die door oud-renners zijn opgestart. Vele cafés ontstonden op het moment dat een renner op het hoogtepunt van zijn carrière was, of stopte met wielrennen; dat kan dus inmiddels 60 jaar geleden zijn.

Inmiddels zijn veel van deze cafés al verdwenen: dat van Lucien Van Impe, laatste Belgische Tourwinnaar in 1976 bijvoorbeeld, werd in 2000 gesloopt.

Langs het parcours van de Ronde van Vlaanderen liggen (en lagen) er een massa, die hun hoogtepunt bereiken (bereikten) op de dag dat de klassieker voorbijkomt. (voorbijkwam). Het waren 250 cafés, restaurants en hotels in totaal en daarvan zijn er 121 in deze uitgave beschreven, met foto (kleur/zwart-wit) en uitleg.

Wielercafés in Vlaanderen is een must voor alle wielerliefhebbers die houden van het Vlaamse leven. Aan de hand van kaartjes en adressen kunnen zij de cafés, restaurants en hotels vinden, op de fiets, of tijdens de koers.

omhoog

1   2   3   4   5   6

een keuze uit ons assortiment