home Informatie Aanbiedingen Ramsj 2ehands Nieuwsbrief Inkoop Bestelinfo
MOBIELLaatst bijgewerkt 17-2-2018

1   2   3   4   5   6


PIETER BRUEGHEL THE COMPLETE WORKS


Jürgen Müller


Gebonden, 580 pagina’s


Engelstalig


290 x 395 mm


€ 150.00


Verschijnt medio mei


Bestel


Ontdek de complete werken van Pieter Bruegel de Oude, mogelijk geboren in BREDA of Breugel tussen 1525 en 1530 .(Breda wordt als geboorteplaats genoemd in de ‘Beschrijving van de Lage Landen’ van Lodovico Guicciardini, die tijdens Brueghels leven verscheen.)


Pieter Brueghel de Oude was een Brabantse kunstschilder en de belangrijkste kunstenaar van de Nederlandse renaissancistische schilderkunst.


Deze XL-monografie bevat alle 39 schilderijen, 65 tekeningen en 89 etsen. Elk stuk is een unieke getuigenis van zowel de religieuze gewoonten als de hechte volkscultuur uit Bruegels tijd: van de Bijbelse toren van Babel tot de kleine dorpsfeesten op het platteland.978-3-8365-6819-7


Living in Morocco

INT

gebonden, 512 pagina's

140 x 195

€ 14,99

Bestel


Dit boek toont hedendaagse interieurs in het zonovergoten land dat zich uitstrekt van de Sahara tot de Middellandse Zee: Marokko.

De diversiteit is adembenemend: de landelijke architectuur van het zuiden is niet te vergelijken met de Spaans- Moorse sierlijkheid van de imperiale steden. Marokkaanse interieurs zijn net zo afwisselend als het land zelf, van de gerestaureerde paleizen in de medina van Marrakesh (waar de kunstminnaars van de internationale jetset nu wonen) tot de eenvoudige primitieve vissershuizen in Sidi Moussa d’Aglou.

Het boek ‘Living in Morocco’ is een aanrader voor iedereen die zich wil onderdompelen in Marokkaanse sferen.

Auteurs Barbara en René Stoeltie tonen een eclectische selectie van huizen die het meest wonderlijke van de Marokkaanse stijl laten zien.

Bladerend door dit boek, met sprookjesachtige interieurs krijg je gegarandeerd een inspiratieboost door de bijzondere kleuren, materialen en woonstijlen die voorbij komen.


Nomadic Homes. Architecture on the Move


INT


gebonden, 344 pagina's


242 x 317


€ 49,99


Bestel


Mobiele woningen zijn er in alle soorten en maten, voor de rijken en de armen, voor de trendsetters en de pechvogels. Van woonplaats veranderen is als concept zo oud als de mensheid. Mensen verplaatsen zich met de seizoenen mee of, tegenwoordig wat gebruikelijker, voor hun vrijetijdsinvulling. Deze geïllustreerde uitgave bevat enkele van de opvallendste voorbeelden van nomadische woningen, van totaal vernieuwde Airstream-trailers via spectaculaire jachten zoals Motor Yacht A van Philippe Starck tot extremen als privévliegtuigen in de categorie A319 of Boeing 737, de vliegende paleisjes voor de enkeling die het zich kan permitteren. Aan het andere eind van het spectrum zien we vluchtelingenhuisvesting voor de mensen die gedwongen onderweg zijn, waaronder exemplaren van de architect Shigeru Ban, die de Pritzker Prize won.


Core training € 9.95


Core training

Hollis Lance Liebman

paperback, 160 pagina's

195 x 255 mm

€ 9,95

Bestel

Dit boek is de ultieme stapsgewijze gids met meer dan 75 geweldige oefeningen om de kernspieren in het lichaam te ontwikkelen, versterken en verstevigen.

Anatomie van de oefeningen

Waar zitten de buikspieren en de erector spinae precies? Dit boek bevat gedetailleerde anatomische illustraties en kleurenfoto’s die precies laten zien welke spieren worden getraind, zodat u elke oefening vloeiend en veilig kunt uitvoeren en er optimaal van kunt profiteren.

Unieke aanpak

Dit boek bevat tips om elke oefening op de correcte manier uit te voeren, oefeningen voor de warming-up en coolingdown, en speciaal samengestelde programma’s om de kernspieren te trainen.

Curry | Tapas & Aperos |  Salades

Burgers | Groenten | Coctails

                           

Bestel   Bestel    Bestel       

Bestel   Bestel    Bestel

             

              

SNEL & SIMPEL

koken met 2 - 6 ingrediënten

69 eenvoudige en superlekkere recepten.

• Makkelijke en praktische recepten

• Overzichtelijke ingrediënten

• Heerlijke recepten voor elke dag


6 verschillende titels

paperback, 144 pagina's

240 x 185 mm

€ 6.95 per stuk

 Frank Lloyd Wright € 49.99 - Taschen - Ezelsoor Breda


Frank Lloyd Wright

Bruce Brooks Pfeiffer, Peter Gössel

INT

gebonden, 640 pagina's

332 x 257 mm

€ 49,99

Bestel

Frank Lloyd Wright (1867-1959) wordt algemeen beschouwd als de beste Amerikaanse architect aller tijden. Zijn werk ging vooraf aan het moderne tijdperk en blijkt vandaag de dag nog van grote invloed. De collectie in dit boek, gemaakt in samenwerking met The Frank Lloyd Wright Foundation in Taliesin, Arizona, is een zeer diepgaande studie van en eerbetoon aan het leven en werk van Wright.

Dit uitgebreide overzicht is gebaseerd op de driedelige monografie ( € 150.00 per deel )die Taschen eerder uitgaf en geeft ongelimiteerde toegang tot de archieven van Wright.

Naaien met de lockmachine-LIBRERO


Naaien met de lockmachine

Julia Hincks

paperback, 128 pagina's

190 x 246 mm

€ 7,95

Bestel

Voor het snel en professioneel naaien van naden, zomen en decoratieve randen en steken gaat er niets boven de overlockmachine. Met dit boek haalt u, of u nu net bent begonnen met naaien of al veel ervaring hebt, alles uit uw machine. Naaien met de lockmachine staat boordevol foto’s en stap-voor-stapinstructies van basistechnieken, waaronder het inrijgen van de machine, het aanpassen van de instellingen en het naaien van nette naden op alle soorten stof. De projecten geven u de mogelijkheid om de diverse steken en technieken te oefenen en uw vaardigheden te perfectioneren.

Professionele Keramiek - 9789089982254  € 19.95 Librero


Professionele KeramiektechniekenDuncan Hooson, Anthony Quinn


gebonden, 320 pagina's


220 x 262 mm


€ 19,95


BestelDit allesomvattende, ambitieuze handboek voor keramisten bevat een schat aan informatie. Het is een onmisbaar naslagwerk voor zowel de beginnende pottenbakker die het vak nog moet leren als de professional.

Professionele keramiektechnieken begint met een uitvoerige uiteenzetting over het basismateriaal klei, de diverse soorten en hun toepassingsmogelijkheden. Daarna volgt een uitgebreide lijst met gereedschappen en apparaten van eenvoudig handgereedschap tot geavanceerde machines. In een apart hoofdstuk worden de ovens en de specifieke baktechnieken besproken, van het bakken in betrouwbare en gecontroleerde elektrische ovens tot het experimenteren met processen als stoken met zaagsel. Behalve technische kennis is er ook veel praktische informatie. Aan bod komen alle vormgevingstechnieken, van het maken van handvormen, tot het draaien met de draaischijf, het gieten met klei en het gebruik van CAD. Er wordt uitvoerig stilgestaan bij het gebruik van engobe, zeefdrukken of polijsttechnieken. En naast de vele toepassingsmogelijkheden van glazuur worden ook de samenstellingen, glazuurrecepten en methodes behandeld. Al deze onderwerpen worden tot in detail besproken en toegelicht aan de hand van foto’s. Tot slot vormen de voorbeelden van spraakmakende kunstobjecten, gemaakt door keramisten van over de hele wereld, hierop een prachtige aanvulling.


2000 gitaren - Tony Bacon - € 19.95


2000 gitaren

Tony Bacon e.a.

gebonden, 320 pagina's

260 x 328 mm

€ 19,95

Bestel

Dit boek biedt een uitvoerig en rijk geïllustreerd overzicht van een fascinerend muziekinstrument: de gitaar. Het is samengesteld door een aantal Amerikaanse en Britse gitaarexperts en gaat in op historische akoestische instrumenten, klassieke gitaren, resonatorgitaren, jazzgitaren, de beroemde elektrische modellen uit de jaren vijftig en zestig en hypermoderne elektrische en akoestische gitaren en basgitaren. 2000 gitaren is een alfabetisch ingedeeld naslagwerk, geïllustreerd met tweeduizend foto’s van meer dan driehonderd merken. De geschiedenis van de grote Amerikaanse fabrikanten – zoals Fender, Gibson, Martin en PRS – wordt uitvoerig beschreven, maar ook over vele andere merken van overal ter wereld vind je in dit boek boeiende informatie.


Elvis - de legende - de geauteriseerde uitgave- 978-90-8998-983-3Elvis - de legende - de geauteriseerde uitgave


Gillian G. Gaar


978-90-8998-983-3


Gebonden, 192 pagina's


245 x 283 mm


€ 19,95


BestelDit buitengewone boek staat stil bij het overlijden van Elvis Presley 40 jaar geleden, in 1977, en bevat een unieke verzameling prachtige foto’s, nauwelijks eerder getoonde memorabilia en persoonlijke documenten uit Elvis’ archieven in Graceland.

Deze geautoriseerde uitgave neemt u mee op een inspirerende reis door de archieven om het verhaal te vertellen van de eerste – en grootste – rock-’n-roll-ster. Alle aspecten van het leven van ‘de King’ komen aan bod, van zijn albums en films tot zijn persoonlijk leven en gigantische nalatenschap.

Atlas van de tweede Wereldoorlog € 14.95  9789089981899Atlas van de tweede Wereldoorlog


Alexander en Malcolm Swanston


paperback, 400 pagina's


246 x 191 mm


€ 14,95


Bestel


Dit boek geeft de beslissende veldslagen en gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog weer. De gedetailleerde kaarten en verklarende uitleg maken de grootste wereldbrand in de menselijke geschiedenis inzichtelijk, vanaf de Duitse inval in zijn buurlanden tot de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki. Ze verklaren de oorsprongen van het wereldwijde conflict en ontleden de tactieken en strategieën die de sleutel tot de geallieerde eindzege waren.

Design – 80 designiconen uitgelegd Librero 978-90-8998-670-2


Design – 80 designiconen uitgelegd

Susie Hodge

paperback, 224 pagina's

180 x 135 mm

€ 7,95

Bestel

Waarom zijn sommige ontwerpen succesvoller en invloedrijker dan andere? In Design bespreekt kunsthistorica Susie Hodge tachtig baanbrekende ontwerpen, variërend van de polaroidcamera en de Sony-walkman tot het Coca-Cola®-flesje en de Converse All Star-sneaker. Door het belichten van aspecten als functionaliteit, esthetische aantrekkingskracht of vernieuwend materiaalgebruik van het werk van wereldberoemde ontwerpers als Gerrit Rietveld, Le Corbusier, Alvar Aalto, Dieter Rams, Ron Arad en Philippe Starck, laat dit boek zien wat nu juist deze bijzondere ontwerpen spraakmakend maakt.

Sciencia - LIBRERO 978-90-8998-302-2


Sciencia


Burkard Polster, Matthew Watkins, Matt Tweed, Gerard Cheshire, Moff Betts


gebonden, 410 pagina's


160 x 195 mm


€ 9,99


Bestel


Sciencia staat voor wetenschap en kennis. Dit meer dan 400 pagina’s tellende boek is een fascinerende bundeling van verschillende bètadisciplines. Nieuwsgierig naar quarks, quasars en het universum? Op zoek naar wiskundige bewijzen? Meer weten op gebied van biologie, natuur- en scheikunde? Dit prachtig vormgegeven boek laat u ermee kennismaken en test uw kennis.Mucha

Tomoko Sato

gebonden, 96 pagina's

210 x 260 mm

€ 9,99

Bestel


Alfons Maria Mucha (24-7-1860- 14-6-1939) is geboren in Tsjechië. Zijn werken zijn onlosmakelijk verbonden met de Jugendstil-stijl, populair aan het begin van de twintigste eeuw. In 1887 vertrok Mucha uit zijn geboorteland naar het toenmalige broeinest van de kunst: Parijs. Zeven jaar later, in 1894 brak hij door met een affiche voor het toneelstuk Gismonde, met de Franse actrice Sarah Bernhardt in de hoofdrol. Zij was de ster van het Parijse theater. Zijn werk bestond voornamelijk uit affiches maar hij maakte ook decors, meubelen, kostuums en juwelen. Zijn stijl kenmerkt zich door de sierlijke lijnen, frisse pastelkleuren en weelderige motieven. In 1910 keert Mucha ondanks zijn enorme succes terug naar Tsjechië. Hij wijdde de rest van zijn leven aan een serie monumentale werken over de historie van het Slavische volk, de Tsjechen in het bijzonder. Mucha zelf vond deze serie zijn belangrijkste werk. Het gaf uiting aan zijn patriottistische gevoelens en zijn steun aan het panslavisme. Dit Slavische epos is verdeeld in vier lijnen: allegorie, religie, veldslagen en cultuur. De hoofdthema's zijn de viering van het Slavische volk, de bevrijding van buitenlandse machten en de Slavische eenheid. In 1919 werden de eerste elf werken tentoongesteld in het Praags Clementinum.

Ai Weiwei - Hans Werner Holzwarth- 978-3-8365-2649-4 - Taschen


Ai Weiwei

Hans Werner Holzwarth

INT

gebonden, 600 pagina's

250 x 334 mm

€ 49,99


Bestel

De faam van Ai Weiwei blijft zeker niet beperkt tot de wereld van de kunst. Hij is net zo bekend om zijn politieke betrokkenheid en activiteiten op social media als om zijn sociale interventies, hedendaagse benadering van, en kennis van traditionele Chinese ambachten

Deze standaardeditie van de Colector's Edition, biedt een prachtige monografie van Ai Wei Wei en behandelt elke fase van zijn werk in detail. Het beeldmateriaal laat Ai's ontwikkeling van zijn vroege dagen in New York tot zijn meest recente werk zien. Speciale aandacht wordt besteed aan zijn internationale doorbraak in de vroege jaren 2000, zijn porseleinen zonnebloempitten in de Turbine Hall van het Tate Modern, zijn reactie op de aardbeving in Sichuan van 2008, en zijn politie detentie in 2011. Studiofoto’s van achter de schermen, verklaringen van de kunstenaar en teksten van mensen die het dichtst bij hem staan of alles van zijn werk weten, bieden een bevoorrecht kijkje in het proces, de invloeden en het belang van deze kunstenaar.

Het boek bevat teksten  van Uli Sigg, Ai's oude vriend en voormalig Zwitserse ambassadeur in China; Roger M. Buergel, die de documenta 2007 samengestelde en deskundigen over de Chinese cultuur en politiek: Carlos Rojas, William A. Callahan, en James J. Lally.

 Atlas van het menselijk lichaam - Librero 978-90-8998-751-8


De atlas van het menselijk lichaam

Janet Parker (ed.)

paperback, 224 pagina's

230 x 300 mm

€ 9,95

Bestel

De atlas van het menselijk lichaam is een onmisbaar naslagwerk over hoe het lichaam eruitziet en hoe het werkt.

Deze prachtig geïllustreerde encyclopedie laat alle onderdelen van het lichaam in detail zien en vertelt over de levenscyclus van de mens. Dit boek is de perfecte inleiding voor iedereen; medische studenten, kunstenaars of geïnteresseerden in het prachtige wonder dat het lichaam is.  10 hoofdstukken, elk voorzien

  


Sieraden met draad

Sara Withers

gebonden, 160 pagina's

222 x 222 mm

Van € 9,95 voor € 4.95

Bestel


Dit boek is onmisbaar voor iedereen die graag sieraden wil gaan maken. Het bevat alles wat u moet weten over het gebruik van metaaldraad om unieke en opvallende werkstukken te creëren.

• Leer metaaldraad bewerken om elegante ontwerpen te maken voor oorbellen, ringen, hangers, kettingen, tiara´s en broches aan de hand van geïllustreerde beschrijvingen

• Combineer metaaldraad met kralen en stenen door het te rijgen of te wrappen voor een complex en sierlijk resultaat

• Experimenteer met verschillende soorten draad, van kostbare metaaldraad tot elektriciteitsdraad

• Stapsgewijze uitleg om de basistechnieken en geavanceerde werkwijzen voor metaaldraad onder de knie te krijgen

• Maak uw eigen kettingen met montageringetjes en gebruik chemicaliën om uw draad een andere afwerking te geven

Geheimtaal en decodering - J. Gomez - Librero - 978-90-8998-677-1


Geheimtaal en decodering

Joan Gómez

gebonden, 144 pagina's

190 x 235 mm

€ 9,95

Bestel


Cryptografie, of de kunst om in code te schrijven, bestaat al zo lang als er wordt geschreven. De hiërogliefen van de Egyptenaren en het spijkerschrift van de Mesopotamiërs dienden aanvankelijk voor de vercijfering van strategische en diplomatieke boodschappen. Later werd de geheime communicatie van de oude Grieken en Romeinen de sleutel van hun militaire successen.

De veiligheid en vertrouwelijkheid van communicatie in de digitale wereld hangt af van een complexe, door wiskundigen ontworpen ­encryptie. Dit boek biedt een stimulerende inkijk in de rekenkunde van veiligheid en geheimhouding, introduceert de codemakers en -brekers die het lot van hele naties bepaalden en onthult de taal waarin computers communiceren.


Johannes Vermeer - het complete werk - Taschen - 9783836542326


Johannes Vermeer - het complete werk


Gebonden, 258 pagina’s


290 x 395 mm


€ 99.00


Bestel


Deze Nederlandstalige XL -editie van uitgeverij Taschen bevat de complete catalogus van het werk, 35 schilderije, van Johannes Vermeer (1632-1675) en presenteert al die rustige en toch zo fascinerende taferelen die als schatten gekoesterd worden in musea in Europa en de Verenigde Staten in één monografie met bijzonder hoogstaande beeldkwaliteit. Met gloednieuwe foto’s van veel werken wordt Vermeers ingetogen maar zeer beeldende repertoire van huiselijke bezigheden- van het schrijven van een brief en het maken van muziek tot het treffen van voorbereidingen in de keuken- in groot formaat getoond, inclusief drie uitvouwplaten. Vele details laten het onovertroffen talent van de schilder zien om niet alleen een getuigenis af te leggen van de kleding en woninginrichting in de Hollandse Gouden eeuw, maar ook om een compleet verhaal te vatten in slechts één vluchtig gebaar, een uitdrukking of blijk


Yoga - Encyclopedie van 800 yogaposes Librero 978-90-8998-725-9


Yoga - Encyclopedie van 800 yogaposes

Yogrishi Vishvketu

paperback, 304 pagina's

235 x 165 mm

€ 9,95

Bestel

MEER DAN 800 houdingen, uitgevoerd door de beroemde yoga-docent Yogrishi Vishvketu. Met houdingen die zijn aangepast aan elk niveau is deze gids van onschatbare waarde, zowel voor beginners op yogagebied als voor docenten. Het is een belangrijke aanvulling voor iedereen die van yoga houdt.

Naast het grote aantal afgebeelde houdingen krijgt u de namen voor de houdingen in het Sanskriet, in getranscribeerd Sanskriet en in het Nederlands. Deze overzichten geven de lezer een basiskennis die zijn nut ook bewijst buiten dit boek om. De intuïtieve naamgeving, opgezet door Yogrishi Vishvketu, helpt beoefenaars te leren begrijpen wat de relatie is tussen de naam en de spirituele betekenis van elke houding. De energetische essentie van elke houding wordt duidelijk via een gedetailleerd chakra-overzicht en chakra-symbolen.

Gevoed door het traditionele systeem uit de Himalaya en verbeterd door Yogrishi Vishvketu’s decennialange ervaring biedt Yoga: encyclopedie van 800 yogaposes de talloze aspecten van yoga – historisch, spiritueel en fysiek – in één enkel, allesomvattend boekwerk.


Van Lamsweerde/Matadin - Pretty much everything Taschen 978-3-8365-2793-4


Van Lamsweerde/Matadin - Pretty much everything


Glenn OBrien

INT


gebonden, 720 pagina's


265 x 265 mm


€ 49.99


Bestel


Meer dan 25 jaar hebben de fotografen Inez von Lamsweerde en Vinoodh Matadin samengewerkt. Het kenmerkende van hun fotografische kunst is dat zij het ongerepte dat de consument verwacht destabiliseren en daarvoor in de plaats gebruikmaken van Gothic art, ondoorgrondelijkheid, androgynie, komedie, erotiek, surrealisme, fantasie, pop art, fetisjisme en een kunsthistorische nuance. Voor sommige van hun foto’s hebben Van Lamsweerde en Matadin samengewerkt met de art directors M/M - Parijs, (die ook het uitgebreide overzicht in twee delen -gesigneerd in oplage van 1000 exmp. € 750.00- hebben ontworpen dat terugkijkt op ‘pretty much everything’ waaraan de fotografen in meer dan twintig jaar hebben gewerkt) Deze uitgave is de handelseditie van de gelimiteerde editie

goat greatest of all time a tribute to muhammad ali -Taschen- 9783836520676


GOAT - Greatest Of All Time

Engelstalig

gebonden, 660 pagina's

330 x 330 mm

€ 99,00

Bestel

Muhammad Ali was één van de meest opvallende persoonlijkheden van deze tijd en wellicht de grootste sportman aller tijden. Om deze levende legende te eren heeft Taschen een werk gecreëerd, episch in omvang en net zo uniek en levendig als de man zelf. “Dit is geen boek maar een monument op papier: het grootste, zwaarste, meest schitterende werk dat ooit is gedrukt. De laatste overwinning van Ali”, schreef Der Spiegel bij het uitkomen van GOAT, het gigantische boek met meer dan 3000 afbeeldingen van 150 fotografen en kunstenaars.

Dit Golden Book is een compilatie van de beste foto´s en teksten uit de gelimiteerde editie

James Lovelock. The Earth and I - Taschen - 978-3-8365-5111-3


James Lovelock. The Earth and I

Engels

James Lovelock, Jack Hudson

gebonden, 168 pagina's

210 X 274 mm

€ 29,99

Bestel

James Ephraim Lovelock (26 juli 1919), is  wetenschapper, auteur, onderzoeker en milieubeschermer. Zijn grootste bekendheid ontleent hij aan het bedenken en uitdragen van de Gaia-hypothese, waarin hij stelt dat de Aarde functioneert als een soort van superorganisme.

De Gaia-hypothese is een wetenschappelijke hypothese die stelt dat de biosfeer op de niet-levende omgeving inwerkt op een zodanige manier dat er een zelfregulerend complex systeem ontstaat zodat er gunstige omstandigheden blijven bestaan voor het leven op Aarde.

De hypothese werd door de wetenschapper James Lovelock geformuleerd in 1969. Hij beschreef alle levende materie op aarde als één organisme en noemde dit naar de Griekse godin van de aarde, Gaea.

Eén van de hulpmiddelen om dit te onderbouwen was het numeriek model Madeliefjeswereld (Daisyworld).

Daisyworld (Engels voor 'madeliefjeswereld' of 'wereld van de margriet') is een model van een hypothetische wereld, die (net als de aarde) rond een ster als de zon draait en waarvan (net als de aarde) de temperatuur zonder biosfeer gestaag toeneemt, maar met organismen gaat deze bij een verstoring door een negatieve terugkoppeling terug naar haar evenwichtstoestand. Het model werd bedacht door James Lovelock en Andrew Watson die aan de hand van een computersimulatie van dit model de correctheid van de Gaia-hypothese wilden aantonen in 1983.

Op de planeet komen verschillend gekleurde madeliefjes (of margrieten) voor; de donkere groeien beter in het (koude) begin; de lichtere bereiken later hun optimale groei-omstandigheden. Dit komt doordat ze op een andere manier zonlicht reflecteren: de donkere absorberen meer, waardoor hun onmiddellijke omgeving warmer wordt. De witte reflecteren meer, waardoor ze voor afkoeling zorgen. Het percentage gereflecteerd zonlicht wordt de albedo genoemd.

Het verhaal komt erop neer dat de madeliefjes binnen hun fysiologische grenzen het klimaat van de planeet matigen (in het begin zorgen de donkere voor opwarming; tegen het eind zorgen de witte voor afkoeling), maar dat ze toch het loodje leggen bij de extreme (onoverkomelijke) opwarming.

Er zijn aanwijzingen dat er inderdaad zulke systemen voorkomen: De eencellige alg Emiliania huxleyi komt in de oceaan voor en de algenbloei kan met satellietfoto's waargenomen worden. Deze algenbloei beïnvloedt wolkenvorming: er ontstaan gassen (dimethylsulfide) die in de atmosfeer omgezet worden tot zuren die condensatiekernen vormen; daardoor ontstaan er kleinere waterdruppels in de wolken, waardoor de wolken witter worden en meer zonlicht weerkaatsen. De algenbloei veroorzaakt zo indirect afkoeling van de planeet; het is dus een negatief terugkoppelingseffect.

De GAIA-gedachte heeft naast wetenschappelijke interesse ook spirituele aanhang gekregen. Dit heeft de wetenschappelijke acceptatie aanvankelijk gefrustreerd. (bron: Wikipedia)


100 Getaways around the World - TASCHEN 978-3-8365-4397-2


100 Getaways around the World

Margit J. Mayer

gebonden, 720 pagina's

240 x 316 mm

€ 39,99

Bestel

100 speciale hotels en pensions, van bed & breakfast basic tot zes-sterren luxe, van droomkastelen tot hipster-chic, van nostalgisch tot glamoureus, van Argentinië tot Vietnam. Geselecteerd aan de hand van criteria als stijlvolle inrichting, locatie, service en prijs-kwaliteitverhouding. Per hotel een duidelijk overzicht van het aantal kamers, prijzen, type keuken, en de X-factor: waarom het verblijf daar een echte unieke ervaring is.

Twee delen met glossy foto’s, in cassette.
Wielercafés in Vlaanderen

Walter Rottiers

Gebonden - 207 pagina’s - geïllustreerd

Van € 25.00 voor € 7.90

Bestel


Wat zou (de Ronde van) Vlaanderen zijn zonder cafés? Niet veel, dacht Rottiers en hij schreef er dit boek over.

Uit dit fraaie boekwerk blijkt duidelijk, hoe de wielersport en het café in Vlaanderen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Het is het resultaat van een speurtocht van tien jaar naar al deze stamineetjes. Het boek staat vol wetenswaardigheden en anekdotes.

Het rijke Vlaamse wielerleven speelde zich altijd voor een deel af in en rond een sportcafé: daar ontstond een supportersclub, daar waren de start en aankomst van een kermiskoers. Dit fenomeen is ook bekend bij ons in het zuiden van het land: Chaam en andere gemeenten kunnen ervan getuigen.

Ze zijn niet te tellen, de zaken die door oud-renners zijn opgestart. Vele cafés ontstonden op het moment dat een renner op het hoogtepunt van zijn carrière was, of stopte met wielrennen; dat kan dus inmiddels 60 jaar geleden zijn.

Inmiddels zijn veel van deze cafés al verdwenen: dat van Lucien Van Impe, laatste Belgische Tourwinnaar in 1976 bijvoorbeeld, werd in 2000 gesloopt.

Langs het parcours van de Ronde van Vlaanderen liggen (en lagen) er een massa, die hun hoogtepunt bereiken (bereikten) op de dag dat de klassieker voorbijkomt. (voorbijkwam). Het waren 250 cafés, restaurants en hotels in totaal en daarvan zijn er 121 in deze uitgave beschreven, met foto (kleur/zwart-wit) en uitleg.

Wielercafés in Vlaanderen is een must voor alle wielerliefhebbers die houden van het Vlaamse leven. Aan de hand van kaartjes en adressen kunnen zij de cafés, restaurants en hotels vinden, op de fiets, of tijdens de koers.

omhoog

1   2   3   4   5   6

een keuze uit ons assortiment